Als u meer wilt weten over het basisprotocol, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De blockchain-industrie evolueert in hoog tempo. Er is altijd behoefte aan betere technologie of een betere manier om dingen te doen. Daarom hebben we nu het ‘Baseline Protocol’.

In dit artikel zullen we erover leren om te begrijpen wat het te bieden heeft.

basislijn protocol


Wat is het basisprotocol?

EY is een van de grenzen als het gaat om de evolutie van blockchaintechnologie. Samen met Microsoft en ConsenSys kondigden ze op 4 maart 2020 het Baseline Protocol aan. Het is een blockchain-tool in het publieke domein waarmee de ondernemingen de beveiliging van bedrijfsprocessen implementeren en bouwen. Het kan ook worden gebruikt om inkoopprocessen te creëren en heeft de mogelijkheid om dat privé te doen. Al deze kunnen worden gedaan op de openbare Ethereum-blockchain.

Momenteel wordt het Baseline-protocol ontwikkeld door EY in samenwerking met Microsoft en ConsenSys.

Het eerste opvallende aan het Baseline-protocol is dat het open source is. Dit betekent dat het gratis te gebruiken is en bedrijven een goedkope acceptatie biedt. De technologie combineert de beste vooruitgang op het gebied van blockchain, messaging en cryptografie. Deze worden allemaal gedaan via het openbare Ethereum Mainnet.

Unibright en hun rol

Een andere speler die een sleutelrol speelt in het Baseline Protocol is Unibright. Zijn rol is om bedrijven de mogelijkheid te geven om hun traditionele systemen te verbinden via het Ethereum Mainnet.

Zij zullen het Unibright-framework leveren. Het framework zal “baseline ready” zijn, wat betekent dat het volledig compatibel is met het Baseline-protocol. Het geeft de onderneming de toolset die nodig is om een ​​volledige bedrijfscyclus te creëren en vast te stellen.

Ze bieden het volgende

  • Unibright-workflowontwerper
  • Unibright Lifecycle Manager
  • Unibright-connector
  • Unibright Explorer

Wat betekent dat? Het ondersteunt visuele smart contract, generatie, modellering, monitoring en verbinding van de baseline-processen.

In eenvoudige bewoordingen zal het protocol complexe en vertrouwelijke samenwerking tussen ondernemingen mogelijk maken. De samenwerking zal ook zo gebeuren dat er geen gevoelige data op de keten kan worden gelekt of achtergelaten. Om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de normen van de industrie, zal Ethereum-Oasis Project het regelen. Het project wordt gefinancierd door de Enterprise Ethereum Alliance en beheerd door OASIS.

Lees ook over de principes van Enterprise Blockchains

Unibright zorgt ook voor het beoordelen en toevoegen van specificaties en code en werkt nauw samen met de EEA – The Integration TaskForce.

Meer informatie over het Baseline-protocol

Laten we voor een beter begrip eens kijken naar de belangrijkste functies die de Baseline te bieden heeft.

Privacy, toestemming en prestaties

In de kern zijn de drie elementen die het belangrijkst zijn voor elke onderneming toestemming, privacy en toestemming. Het Baseline Protocol begrijpt het en voorziet in alle drie de eisen met behulp van blockchain-technologie.

Dit betekent dat bedrijven een geautoriseerd netwerk kunnen opzetten en kunnen beslissen wie, wanneer en hoe ze toegang hebben tot de bronnen op het netwerk. Het doet ook op een privacygerichte manier, waardoor de waarden van de gebruikers worden beschermd. Ten slotte wordt gezorgd voor prestaties, waarbij de focus ligt op het sneller, efficiënter en effectiever leveren van resultaten.

Door voor al deze zaken te zorgen, kunnen de bedrijven zich nu concentreren op het implementeren van hun bedrijf, in plaats van op het oplossen van de kernaspecten van een gedistribueerd netwerk.

Ethereum Mainnet als middleware

Baseline Protocol gaat de manier waarop het werkt met Ethereum Mainnet (openbaar) veranderen. Om ervoor te zorgen dat ondernemingen op een meer gestroomlijnde manier kunnen werken. In eenvoudige bewoordingen begrijpt het Baseline Protocol het Ethereum Mainnet als Middleware. Dit betekent echter niet dat de belangrijkste kenmerken van het openbare Ethereum Mainnet zijn gewijzigd. Het is nog steeds een gedistribueerd grootboek waarin de gebruiker moet betalen voor zijn acties via Gas. Deze eenvoudige verandering kan veel veranderingen met zich meebrengen in de manier waarop de onderneming blockchain-technologie gebruikt.

De middleware is onbeperkt en gemakkelijk te gebruiken. Dit betekent dus dat bedrijven het protocol kunnen gebruiken om hun product erop te bouwen. Het openbare netwerk bevat lokale netwerken (recordsystemen) zoals SAP-oplossingen die zelfstandig kunnen werken en vervolgens kunnen communiceren met het Mainnet als een gemeenschappelijk referentiekader. Dit betekent dat als de status van een bedrijfsproces wordt gewijzigd, het verbinding kan maken met het hoofdnet en de status kan bijwerken met het openbare netwerk.

Microservices

Technisch gezien volgt het Baseline-protocol een op microservices gebaseerde architectuur. Hierdoor kunnen verschillende bedrijven met elkaar in contact komen met behulp van op microservices gebaseerde architectuur. De communicatie gebeurt met behulp van de basis-API. Het fungeert als een standaardgateway voor berichtenuitwisseling tussen verschillende microservices.

Geen gevoelige gegevens in de keten

Een ander belangrijk kenmerk van het Baseline Protocol is de mogelijkheid om samenwerking en vertrouwelijkheid tussen ondernemingen te waarborgen zonder het risico te lopen gevoelige gegevens achter te laten. Dit maakt het Baseline Protocol de defacto-oplossing om deel te nemen aan het hele ecosysteem zonder dat bedrijven of betrokken partijen zich zorgen hoeven te maken..

Tokenization en DeFi

Out of the box ondersteunt het Baseline Protocol DeFi en tokenization. Dit geeft prikkels voor ondernemingen die hun bedrijfsproces en de bijbehorende diensten willen tokeniseren.

Open source

Last but not least is het Baseline Protocol een open-sourceproject. Dit betekent dat bedrijven of elke ontwikkelaar met interesse in de oplossing deze kunnen laten groeien en in de goede richting kunnen sturen.

Technische vooruitzichten – Basisprotocol

In deze sectie zullen we proberen een technische kijk te krijgen op Baseline Protocol. U moet nu weten dat het gebruikmaakt van een microservice-architectuur. Een microservicecontainer van een bedrijfsproces bevat het volgende.

  • Baseline API → De API zal fungeren als gateway voor de services en het Mainnet.
  • Wachtrijsysteem → Het wachtrijsysteem zorgt ervoor dat de services in de container goed worden georkestreerd door goed wachtrijbeheer aan te bieden.
  • Zero-Knowledge-Proof Service → Dit wordt gebruikt voor het genereren van bewijzen van consistentie en uitvoering van privélogica.
  • Beveiligde berichtenservice → Het brengt de service om staatloos berichttransport te bieden dat veilig is.

Om de containers te laten werken, zijn ze allemaal verbonden met ‘slimme registrarcontracten’. Ze fungeren als een gemeenschappelijk referentiekader en bevinden zich op het Ethereum Mainnet.

Gevolgtrekking

Dit brengt ons bij het einde van ons introductieartikel Baseline Protocol. In de toekomst zullen we het in meer detail behandelen en u een grondige kennis bieden over hoe u het kunt gebruiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me