In dit artikel zullen we onze visie en analyse van de acceptatie van enterprise blockchains doornemen en hoe we tegen 2030 $ 3 biljoen aan toegevoegde waarde gaan bereiken met behulp van onze blockchain PowerPoint-presentatie.

101 Blockchains is een blockchain-onderzoeks- en strategisch adviesbureau. We zijn gefocust op onderwijs over blockchaintechnologie en verleggen de grenzen van de publieke perceptie en het begrijpen van blockchain-technologie.

De Wereldhandelsorganisatie heeft een rapport over het effect van blockchain-technologie op internationale handel. Volgens het rapport zou de economische meerwaarde van Blockchains op wereldschaal tegen 2030 bijna $ 3 biljoen kunnen bedragen.

Deze blockchain-presentatie geeft je een duidelijk beeld van de oorsprong van Blockchain en waar we naartoe gaan. Als je het artikel leuk vindt, raden we je aan ook het blockchain PowerPoint pptblockchain pptx en deel het met je vrienden. U kunt dit ook gebruiken als een gratis blockchain PowerPoint-sjabloon in uw andere blockchain-gerelateerde projecten of blockchain-introductiepresentatie (volgens gebruiksvoorwaarden).

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


We beginnen met een paar basisprincipes van blockchain om er zeker van te zijn dat we allemaal op één lijn liggen met de zakelijke blockchain:

Links om te downloaden: Blockchain pptxBlockchain pdfBlockchain Powerpoint

Slide-2: Openbaar versus particulier netwerk

Tot nu toe lag de focus van de industrie voornamelijk op het gebruik van openbare blockchain-netwerken. Dankzij bitcoin, de eerste generatie cryptocurrency die het idee van Blockchain bij ons heeft gekocht. Het wordt vervolgens verbeterd door Ethereum van de tweede generatie, dat slimme contracten en dApps introduceerde. Later kwamen ook andere openbare netwerken zoals EOS, NEO, etc. op de markt met verbeterde implementatie en soms andere benaderingen.

Aan de andere kant hebben we een private blockchain-structuur. In de afgelopen jaren hebben honderden ondernemingen privénetwerken of netwerken met toestemming gebouwd waar elke gebruiker wordt geïdentificeerd, geverifieerd en gegevens ontvangt volgens zijn gedefinieerde rechten. Dit is hoe bedrijven blockchain-technologie toepassen. Een van de toonaangevende frameworks die een geautoriseerd netwerk bieden, omvat Hyperledger Blockchain. We zullen er later over praten.

Maar moeten we blockchain-technologie toepassen? Laten we het eens bekijken in onze presentatie over blockchaintechnologie.

Lees ook: Publieke versus private blockchain

Slide-3: Belangrijkste kenmerken van Blockchain

Dus wat maakt blockchain-technologie zo uniek? Waarom ontwikkelen zoveel bedrijven momenteel hun eigen op blockchain gebaseerde applicaties??

Als we de ondernemingen bestuderen en hoe ze de blockchain-technologie gebruiken, kunnen we de volgende blockchain-functies zien die door hen worden gebruikt.

 • Gedecentraliseerd en gedistribueerd: Een blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd digitaal transactieregistratie (Ledger) dat is beveiligd met behulp van verschillende cryptografische technieken.
 • Verbeterde beveiliging en onveranderlijkheid: Elke transactie wordt eerst geverifieerd voordat deze aan de Blockchain wordt toegevoegd. Eenmaal toegevoegd, kunnen ze op geen enkele manier worden gewijzigd. Het is ook gemakkelijk om transacties te volgen en ze te verifiëren via een peer-to-peer consensusalgoritme.
 • Gedistribueerde grootboeken: Alle leden van het netwerk hebben toegang tot dezelfde “versie van de waarheid”, maar geen enkele gebruiker kan deze controleren.
 • Op consensus gebaseerd: Om een ​​nieuwe transactie toe te voegen, moeten we netwerkconsensus bereiken. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving. Zonder een efficiënt consensusmechanisme zouden we een trage en dure database hebben.
 • Sneller: Dankzij het consensusmechanisme hebben we het vertrouwen en kunnen we transacties veel sneller goedkeuren.

Notitie: Als u uw eigen enterprise blockchains-presentatie bouwt, raden we u aan de belangrijkste functies van Blockchain op te nemen, omdat het de lezers een goed basiskennis kan geven van wat Blockchain te bieden heeft..

Vind je het leuk wat je leest? Zo ja, deel dan deze beste blockchain-presentatie (download blockchain pptx) met uw leeftijdsgenoten!

Slide-4: Geschiedenis van Blockchain-technologie

Is Blockchain overhyped? Het antwoord is ja. Ook al klinkt Blockchain misschien overhyped, in werkelijkheid is Blockchain de afgelopen jaren veel verbeterd. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van blockchain-technologie.

Je moet ook bekend zijn met het whitepaper van Satoshi, dat 10 jaar geleden werd uitgebracht. Een ander groot evenement is de release van de Ethereum-blockchain, die twee belangrijke concepten introduceerde, namelijk slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps). Er waren echter nog twee belangrijke gebeurtenissen die de wereld van enterprise blockchains beïnvloedden. Ze zijn als volgt.

R3: In 2014 werd Blockchain Technology R3 gevormd. Forms Consortium is ook opgericht met meer dan 40 oude financiële bedrijven voor het implementeren van blockchain-technologie. R3 blockchain-platform genaamd Corda is sterk aanwezig in de financiële sector, wat het succes van het project aangeeft.

Hyperledger: In 2015 onthulde de Linux Foundation een overkoepelend open-source blockchain-project genaamd Hyperledger. Onder leiding van Brian Behlendorf wordt Hyperledger bijna in alle blockchains-projecten van ondernemingen gebruikt.

Deze 2 evenementen zijn grote evenementen die het huidige blockchain-ecosysteem hebben gevormd. In plaats van één groot netwerk te hebben, hebben we veel speciale netwerken op maat volgens de behoeften van elke organisatie.

We weten niet zeker hoe Blockchain in de toekomst zal presteren, maar 2019-2020 zijn zeker de jaren van de enterprise blockchains. Dit is waar we getuige zullen zijn van steeds meer toegewijde netwerken die een specifieke use-case zullen dienen. Kortom, we zullen meer voorbeelden zien van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) die wordt gebruikt in gecentraliseerde organisaties.

Slide-5: soorten blockchains

In principe zijn er drie soorten blockchain-netwerken: openbaar, privé, federatief

In een openbaar blockchain-netwerk mag iedereen lid worden en deelnemen. Niet alleen dat, maar iedereen mag ook door het Ledger gaan en deelnemen aan de consensus van het netwerk.

In privé-blockchains heeft één organisatie autoriteit over het netwerk, waar ze bepalen wie lid kan worden van en toegang heeft tot het netwerk.

Beschouw het als een gecentraliseerd-gedecentraliseerd netwerk.

Maar met federatieve Blockchain krijgt u een gedecentraliseerde privéomgeving.

Klinkt het verwarrend? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. In gefedereerde Blockchain, in plaats van dat één organisatie het netwerk onderhoudt, zouden er meerdere organisaties zijn die de besluitvormende rol zullen nemen.

De aanwezigheid van meerdere partijen op het netwerk zorgt voor de gedecentraliseerde structuur van de federatieve Blockchain.

Er zijn ook twee soorten Blockchain zonder toestemming.

Permissionless staat open voor iedereen om deel te nemen, te bekijken en te versnellen.

Aan de andere kant hoeft een geautoriseerde enterprise blockchain niet per se een native token of asset voor hun platform te hebben. Ze hebben ook geen miners nodig, en ze hebben ook tokens nodig. Ze hebben toestemming, wat betekent dat hun eigenaren het strikt controleren en aanpassen aan hun behoeften.

Meer weten over Blockchain-transformatie? Schrijf u nu in voor onze Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -cursus!

Slide-6: Use Cases Value > Implementatie-uitdagingen

Er zijn veel verschillende use-cases voor enterprise blockchain. Er zijn echter zowel implementatie-uitdagingen als met betrekking tot elke use case. Het vertrouwen van Blockchain creëert een geheel nieuwe waarde omdat het organisaties in staat stelt om namaak en corruptie op een veel betere manier aan te pakken. Het verbetert ook de toeleveringsketen, automatiseert processen en verbetert de gegevensopslag en -toegang.

Door blockchain-technologie te gebruiken, kunnen banken hun gebruikers centraal stellen in hun gebruikerservaring. Op dit moment zijn de meeste grote banken al bezig met het onderzoeken en toepassen van blockchain-technologie, ook al worden ze niet gevonden in bitcoin..

Zoals we al zeiden, zijn er uitdagingen voor de acceptatie van blockchain, aangezien het nog steeds een nieuwe opkomende technologie is. De waarde blijft echter groeien, zoals we kunnen zien aan het huidige blockchain-ecosysteem om ons heen. Na verloop van tijd zullen we meer uitdagingen kunnen oplossen en blockchain-technologie beter kunnen integreren.

Twee belangrijke use-cases van blockchain-technologie zijn onder meer het volgen van producten en het beheren van toeleveringsketens. Een verticaal die enorm profiteert, is de olie & Gas Verticaal. Shell investeert momenteel in Blockchain, omdat rapporten van Accenture suggereren dat Blockchain 5% omzet kan besparen door de nauwkeurigheid te verbeteren.

Als mensen aan Blockchain denken, denken ze meestal aan bitcoin. Bitcoin is een blockchain-cryptovaluta van de eerste generatie, maar Blockchain is meer dan een cryptovaluta.

Dia-7: niet-financiële ondernemingen

Zoals u kunt zien, zijn er 20 toonaangevende ondernemingen die blockchain-technologie implementeren.

 • Autogiganten zoals Ford & Toyota implementeert Blockchain in hun slimme mobiliteitsoplossingen.
 • Retailreuzen zoals Walmart en Nestle implementeren Blockchain voor het volgen van voedselproducten. Walmart gebruikt IBM Food Trust voor dagelijkse werkzaamheden; het gebruikt Blockchain om al zijn retailgoederen te volgen en te beheren.
 • Verzekeringsreuzen zoals Metlife & Prudential experimenteert met Blockchain voor verzekeringen met geautomatiseerde verzekeringsclaims en handelsoplossingen
 • Verzendreuzen zoals FedEx & Maersk richt platforms op die worden aangedreven door Blockchain voor handel die het vrachtvervoer controleren.
 • Zelfs Facebook werkt aan zijn eigen blockchain-team om de toegevoegde waarde van blockchain-technologie te onderzoeken.

Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Laten we eens kijken naar interessantere projecten, vooral met betrekking tot federatieve netwerken.

Slide-8: Federated Blockchain Networks

De afgelopen drie jaar zijn er enorme inspanningen geleverd om gefedereerde netwerken op te zetten. Meer dan tientallen projecten maken gebruik van Hyperledger of R3 Corda, zoals we kunnen zien in de infographic! We hebben nu een vertrouwde omgeving tussen groepen banken, verzekeringsmaatschappijen en toeleveringsketens.

Een federatief netwerk is de volgende stap in de vooruitgang van blockchain-technologie. De volgende fase zal zijn om een ​​applicatie (s) met toegevoegde waarde te implementeren die bovenop deze netwerken zullen draaien.

Een voorbeeld is B3i, dat de blockchain-technologie van R3 gebruikt voor het digitaliseren van alle officiële verzekeringsdocumentatie. Hierdoor kunnen de bedrijven hun diensten stroomlijnen en zorgen voor een betere tevredenheid van hun consumenten.

Er zijn ook enkele grote softwareleveranciers die al actief deelnemen aan dit nieuwe ecosysteem. Laten we ze verkennen.

Slide-9: Enterprise Blockchains-ecosysteem

Het Enterprise Blockchains-ecosysteem evolueert supersnel met leveranciers die Blockchain als een service aanbieden. We zullen ook verschillende enterprise blockchains-platforms hebben, zoals Corda, Hyperledger & Ethereum.

Hier is een gids voor Hyperledger versus Corda r3 versus Ethereum die u kunt bekijken

Deze verkopers zijn momenteel actief en investeren in technologische ontwikkelingen en het verkoop- en marketingaspect. Vanaf 2019-2020 gaan we steeds meer investeringen van deze leveranciers zien.

Oracle heeft onlangs ook aangekondigd dat er meer dan tien projecten in productie zijn op hun Blockchain as a service-platform.

Oracle ontwikkelde, net als de meeste anderen, hun blockchain-platform bovenop het Hyperledger-framework. Hyperledger was de eerste die zich concentreerde op speciale netwerken en dus het voordeel van de first movers had.

Laten we verder kijken naar het Hyperledger-ecosysteem.

Links om te downloaden: Blockchain-architectuur pptBlockchain pdfBlockchain Powerpoint

Slide-10: Hyperledger Blockchain-ecosysteem

Hyperledger staat bekend om zijn ecosysteem en is daarom een ​​van de meest populaire blockchains voor bedrijven. Het wordt actief gebruikt door grote toeleveringsketens zoals Food Trust met Walmart.

Hyperledger werkt samen met alle leveranciers, en zoals we de resultaten kunnen zien met Oracle, AWS, Microsoft AZURE blockchain, ontwikkelt zelfs Samsung zijn blockchain-applicatie met behulp van Hyperledger.

In de visie van Hyperledger, “ zal er een wereld zijn met vele ketens, sommige openbare netwerken zoals Bitcoin en Ethereum, sommige privé-netwerken, sommige met toestemming, sommige zonder. Elke community kan zijn eigen type netwerk hebben. “

Evenzo gaf de Apache-webserver mensen de tool om hun eigen website te bouwen in plaats van ze één grote site te laten gebruiken.

 • London Stock Exchange Group: London Stock Exchange Group gebruikt Fabric om een ​​financieel zakelijk netwerk te creëren. Ze zijn van plan het netwerk te gebruiken om interoperabiliteit met hun bestaande systemen tot stand te brengen en zo hun efficiëntie te vergroten.
 • T-Mobile: T-Mobile heeft de Sawtooth Hyper Directory gemaakt met Hyperledger Sawtooth om toegangs- en identiteitsbeheeroplossingen te bieden.

De gezondheidszorg is ook een van de toonaangevende bedrijven in de gezondheidszorg die Hyperledger adopteren. Laten we eens kijken naar de Healthcare-branche.

Slide-11: Gezondheidszorg

Distributed Ledger-technologie kan echt een leven redden! Hoe?

 • Door de toeleveringsketens te volgen, worden vervalsingen op afstand gehouden – Met ongeveer 10 tot 30% van de namaakgeneesmiddelen is de namaak van geneesmiddelen een groot probleem voor de hele gezondheidsindustrie, aangezien het jaarlijks $ 200 miljard bedraagt.

  Om namaak van medicijnen te stoppen, worden alle medicijnen eerst geregistreerd op de Blockchain voordat ze het productiebedrijf verlaten. Dit betekent dat als het record van een medicijn niet op de Blockchain wordt gevonden, het gemakkelijk als namaak kan worden geïdentificeerd.

 • We kunnen een einde maken aan de gegevenssilo’s en door gebruik te maken van het netwerk van trusts. We kunnen transparantie sneller en op een betere manier mogelijk maken. Klinische onderzoeken produceren tonnen gegevens en Blockchain for Healthcare kan ze helpen op te slaan in een gedistribueerd netwerk, waardoor ze voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn. De gegevens omvatten statistieken, rapporten, enquêtes, medische beelden, bloedonderzoeken, enzovoort.
 • Het claimproces wordt verbeterd door de gegevens veilig te delen. Facturering en claims in de gezondheidszorg lijden onder frauduleuze activiteiten. Blockchain kan het claimproces echt transformeren door een vertrouwd netwerk te bieden.

De impact van Blockchain is ook te zien op overheidsdiensten. Laten we ze hierna verkennen.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Supply Chain Management-cursus

Slide-12: Blockchain voor overheidsdiensten

Blockchain voor de overheid biedt een laag van het vertrouwde netwerk waar papierloze documentatie zal zijn. De sleutel hier is papierloze documentatie, omdat we allemaal weten hoe papieren een gebrek aan vertrouwen kunnen veroorzaken, omdat het betekent dat gegevens kunnen worden gemanipuleerd of dat er fouten kunnen optreden.

Om nog maar te zwijgen, het papierloze systeem kan een enorme hoeveelheid gegevens tegelijk verwerken, zoals factuurbetalingen, visumaanvragen en meer.

Hier is slechts een shortlist van landen die Blockchain al gebruiken om hun diensten te verbeteren, de transparantie te vergroten en corruptie te bestrijden.

 • Zwitserland: De stad Zug creëerde een nieuw platform genaamd ZugID. Met deze applicatie krijgen alle inwoners van Zug op een beveiligde manier toegang tot e-governance.
 • Brazilië: De overheid werkte samen met uPort voor ID’s en documentatie.
 • Estland is een uitstekend voorbeeld. Ze hebben Blockchain al in 2014 geïmplementeerd in hun kadaster.

Stemmen is ook een van de beste voorbeelden om te laten zien hoe regeringen Blockchain kunnen adopteren.

Vertrouwen is een kernvermogen dat Blockchain in de overheidsprocessen steekt. In elk van de overheidsentiteiten speelt vertrouwen een belangrijke rol. Omdat elk systeem ingewikkeld is en weinig belanghebbenden omvat, is Distributed Ledger & Blockchains lijkt de juiste technologie te zijn om de manier waarop we omgaan en functioneren te transformeren.

Slide-13: Gecentraliseerd versus gedecentraliseerd internet

Laten we nu even de tijd nemen om te begrijpen waarom Blockchain een fundamentele technologie is. Het is onbetrouwbaar. Meer nog, het is een geheel nieuwe netwerkstructuur waar we in plaats van één enkele autorisatie-entiteit een netwerk hebben waarin elk knooppunt kan deelnemen aan de consensusmethode. Het betekent ook een nieuwe gegevensstroom wanneer elk knooppunt is verbonden. Om nog maar te zwijgen, het betekent ook nieuwe bedrijfsmodellen.

Blockchain biedt tal van zakelijke kansen voor de huidige bedrijven. Uber & Airbnb is een geweldig bedrijfsmodel van Web 2.0. Zowel Airbnb als Uber zijn opgericht in respectievelijk 2008 en 2009, terwijl het internet begin jaren 90 voor het eerst openbaar werd. Dit betekent dat we meer geduld moeten hebben als het om innovatie gaat.

Laten we de geschiedenis van internet eens nader bekijken.

Hier is een gids voor gecentraliseerd versus gedecentraliseerd internet die u kunt bekijken.

Slide-14: Web 3.0 wordt mogelijk gemaakt door Blockchain

Laten we eens kijken naar de geschiedenis van internet. We zijn allemaal bekend met Web 1.0, waar e-mails de norm zijn. Maar op dat moment klaagden we over het feit dat we geen foto’s konden verzenden. Het werd echter langzaam geschaald dankzij de ingenieurs die eraan werkten om het te verbeteren.

De technologische vooruitgang is nooit gestopt, aangezien Web 2.0 al snel het internet om ons heen transformeerde. Het leidde tot het op informatie gerichte internet met diensten als Wikipedia, Youtube en Facebook. Vanaf nu beheersen deze grote bedrijven het internet en zijn gebruikers.

Evenzo zal Web 3.0 de toekomst zijn, aangezien het de wereld om ons heen volledig gaat transformeren. Web 3.0 is uniek vanwege twee redenen.

 • Blockchain draait helemaal om vertrouwen
 • Blockchain maakt mensen weer waardevol

Distributed Ledger zal dienen als de belangrijkste infrastructuurlaag in een nieuw internet van vertrouwen waar verschillende apparaten, waaronder slimme auto’s, met elkaar kunnen communiceren en overeenstemming kunnen bereiken met behulp van de consensusmethode. De privacy van gebruikers zal ook worden verbeterd, waar gebruikers zich tegelijkertijd veiliger en verbonden voelen.

Dus, is Web 3.0 een mogelijkheid? Natuurlijk, maar er zijn duidelijke uitdagingen die het eerst moet overwinnen. Laten we eens kijken naar de onderstaande uitdagingen.

Links om te downloaden: Blockchain-technologie PowerPoint-presentatie pptBlockchain presentatie pdf Blockchain Powerpoint

Slide-15: Topuitdagingen voor blockchain-adoptie

We kunnen de belangrijkste uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor ondernemingen in twee hoofdcategorieën verdelen: menselijke factoren, technologische factoren.

We kunnen spreken over regelgeving, publieke perceptie en vaardigheden, maar het is allemaal te wijten aan een gebrek aan kennis aan het eind van de dag. En dit is precies wat we doen bij 101 Blockchains, waardevolle informatie verstrekken aan hun lezers.

Menselijke factoren:

 • Regelgeving
 • Criminal Connection
 • Publieke perceptie
 • Vaardigheden
 • Technologisch ontwerp

Technologische factoren:

 • Schaalbaarheid
 • Prestatie
 • Energieverbruik
 • Privacy
 • Veiligheid

Slide-16: Playbook voor Blockchain-transformatie

Blockchain-implementatie is veel complexer in vergelijking met algemene applicatie-installatie. Dit betekent dat u uw team niet kunt vragen om Blockchain te installeren, net zoals u doet om een ​​webserver te installeren. Blockchain biedt een robuust netwerk waar elk proces met elkaar kan communiceren en een hoog niveau van vertrouwen en transparantie kan behouden.

Uit onze ervaring zul je in het playbook voor blockchain-transformatie zien dat de vijf stappen om blockchain-excellentie binnen je organisatie te bereiken, de volgende zijn:

 1. Begin klein
 2. Bouw een taskforce op
 3. Trein & Onderwijzen
 4. Strategie ontwikkelen
 5. Communicatie

Slide-17: Ben je een DOER?

101 Blockchains is meer dan alleen een onderzoek & adviesbureau. We bieden infographics, handleidingen en recensies en bestaan ​​uit een community van DOERS. Mensen zoals ik & jij die dezelfde visie deelt over het belang van blockchain-educatie, kan gedijen op 101 Blockchains.

Dus, hoe kunt u profiteren van 101 blockchains??

Als individu kun je je kennis uitbreiden, bijdragen aan gastposts en zelfs deelnemen aan ons ambassadeursprogramma.

Als bedrijf bent u van harte welkom om deel te nemen aan ons partnerschapsprogramma of rechtstreeks met ons samen te werken aan uw eigen projecten.

Slide-18: Bedankt

Bedankt voor het lezen. We bevinden ons in een fascinerende fase nu meer enterprise blockchains in de hele industrie worden overgenomen! Je kunt ook beginnen met leren over Blockchain, en het is nooit te laat om te beginnen met leren.

Vergeet niet op de link van blockchain PowerPoint ppt te klikken downloaden. De blockchain-presentatie ppt bevat goede blockchain-use-cases ppt.

Het kan ook worden gedownload als een blockchain PowerPoint pdf of een blockchain PowerPoint-sjabloon voor het bouwen van uw eigen blockchain ppt. (volgens gebruiksvoorwaarden).

U kunt beginnen met onze gratis blockchain-cursus om meer te leren over blockchain-technologie en de elementen grondiger te begrijpen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me