Blockchain-technologie is een ontwrichtende kracht die tegenwoordig langzaamaan verandert hoe het verschillende bedrijfsmodel werkt. Ik denk dat je tot nu toe al veel veranderingen hebt gezien in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, de toeleveringsketen, de overheid, handelsfinanciering, het bankwezen, enz. Er zijn echter nog veel manieren te gaan.

Om het bedrijf in ondernemingen te stroomlijnen, gebruiken veel bedrijven ERP-systemen. Deze systemen verhogen de efficiëntie al. Sommigen van jullie kunnen echter sceptisch zijn over de vraag of blockchain deze systemen moet vervangen of niet.

BLOCKCHAIN ​​EN ERP – ALLES WAT U MOET WETEN

Blockchain en ERP


Zal de technologie ERP-systemen vervangen? Of werken blockchain en ERP samen om een ​​nieuw model te creëren? In deze gids zal ik me concentreren op het primaire probleem van de ERP-systemen en hoe blockchain het ontbrekende puzzelstuk kan worden.

Dus laten we beginnen!

Wat is ERP?

Als u geen duidelijk idee heeft van wat dit systeem is, zal ik het voor u verduidelijken. Enterprise resource planning is eigenlijk een software die bedrijven gebruiken om hun dagelijkse resultaten te beheren, zoals inkoop, boekhouding, risicobeheer, projectbeheer, supply chain-operaties, compliances en nog veel meer.

Het beste van deze software is dat ze soms als een suite worden geleverd, in dat geval kunnen ze ook prestatieanalyses, voorspellingen, budgettering, planning of rapporten over dagelijkse gebeurtenissen bevatten. In werkelijkheid kunnen ERP-systemen de prestaties van een bedrijf echt verbeteren.

En doordat u een stroom aan rapportages krijgt en kunt zien wat er precies in uw bedrijf gebeurt, wordt het wijzigen van plannen of strategieën eenvoudiger.

Ik moet echter zeggen dat het systeem volledig gecentraliseerd is. Het heeft dus zijn eigen reeks problemen die meer schade kunnen aanrichten dan u er baat bij hebben. En dit is waar blockchain- en ERP-systemen in vallen. Maar daar zal ik later op ingaan. Allereerst wil ik wijzen op de belangrijke problemen in ERP-systemen.

Laten we dus doorgaan naar het volgende segment in deze blockchain- en ERP-gids.

Wat zijn problemen met ERP?

 • Geen duidelijke definitie van de productieprocessen

Allereerst gebruiken velen van u ERP-systemen, maar wanneer u het voor de eerste keer probeert te implementeren, vergeet u soms het productieproces volledig te definiëren. Meer nog, als uw bedrijf verschillende afdelingen heeft die met elkaar concurreren, wordt het een probleem om uit te zoeken welke afdeling er het meest van kan profiteren..

Ook hebben sommige van uw bestaande processen het systeem misschien niet eens nodig, maar door het te integreren zou de efficiëntie afnemen. En als u de bewerkingen niet duidelijk in kaart brengt, kan het ERP-systeem het proces niet correct uitwerken. In werkelijkheid heeft het veel tijd nodig om te perfectioneren, en haasten helpt niet.

Dit is een van de belangrijkste problemen van elk ERP-systeem waarvoor het veel tijd kost om het op te zetten. Ook biedt het vaak geen efficiënt proces voor uw bedrijf.

Laten we hoe dan ook verder gaan met het volgende nummer in deze handleiding over blockchain- en ERP-systemen.

 • ERP-systemen zijn niet voldoende flexibel

Een ander belangrijk probleem van deze software is dat deze niet erg flexibel is. Dus als het zich zou moeten aanpassen aan uw processen, moet u zich misschien aanpassen aan de modelstructuur. Als dit niet het geval is, werkt het mogelijk niet zoals u zou willen.

In principe worden ERP-systemen geleverd met vooraf gedefinieerde functionaliteit. Ze zijn ook niet modulair, zodat u de functie die u nodig heeft, kunt optellen. Dus als uw bedrijf een specifieke functie nodig heeft, kan het ERP-systeem deze niet elke keer bieden. Meer nog, u zou gewoon uw tijd en middelen verspillen, en dat kan ook uw merk ernstig belemmeren.

Laten we hoe dan ook verder gaan met het volgende nummer in deze handleiding over blockchain- en ERP-systemen.

 • Deze systemen zijn bestand tegen alle veranderingen

De meeste ERP-systemen falen omdat ze bang zijn voor verandering. In feite is dit oude technologie die niet zo enthousiast is over nieuwe technologische revoluties. Bovendien blijven banen en bedrijfsscenario’s veranderen. Maar de meeste bedrijven volgen die verandering niet en blijven liever bij de oude infrastructuur.

In veel gevallen worden deze systemen niet regelmatig bijgewerkt en raken ze al snel achterhaald in het veranderende marktscenario.

Uiteraard zou het veranderen van het interne systeem vertragingen en tijdrovend tot gevolg hebben, maar resistentie zou het op de lange termijn slechter beïnvloeden. Meer nog, vaak moet u de hele software-integratie zelf verwijderen en naar de nieuwe gaan. En dat zou weer heel wat investeringen kunnen betekenen.

Laten we eens kijken naar het volgende probleem in deze handleiding over blockchain- en ERP-systemen.

 • Gecompliceerde of beperkte functionaliteit

De meeste ERP-systemen zijn tegenwoordig te ingewikkeld. Meer nog, ze worden geleverd met complexe UI-ontwerpen en vreemde functionaliteiten die overweldigend kunnen worden. Bovendien zijn deze systemen ook behoorlijk beperkt als het gaat om functies.

In veel gevallen worden bedrijven door een marketingagent beïnvloed en vervolgens een slecht ERP-systeem geïntegreerd. Het belemmert absoluut de zakelijke en merkwaarde van het bedrijf. En daarom moet u weten welk ERP-systeem voordelig voor u kan zijn en of die software up-to-date is of niet.

Laten we hoe dan ook verder gaan met het volgende nummer in deze handleiding over blockchain- en ERP-systemen.

 • Hoge onderhoudskosten

Het behoeft geen betoog dat het implementeren van een ERP-systeem u een behoorlijk fortuin zou kosten. Ook al is de eerste implementatie vrij kostbaar en kan het veel tijd kosten, toch wordt onderhoud ook een probleem. Alle ERP-systemen moeten regelmatig worden onderhouden en dat brengt ook kosten met zich mee.

Sommige ERP-systemen zijn in het begin misschien goedkoop, maar de totale onderhoudskosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het een vrij grote en onaangename beslissing wanneer u op zoek bent naar een ERP-systeem voor uw bedrijf.

Laten we eens kijken naar het volgende probleem in deze blockchain- en ERP-gids.

 • Geen belangrijke functies gebruiken of het systeem begrijpen

Uw klanten moeten ook begrijpen wat het ERP-systeem voor hen zou betekenen. Als u een functie aanbiedt met behulp van de software, moet u ook uw consumenten informeren. In de meeste gevallen hebben veel ERP-systemen een complexe gebruikersinterface, die voor een gebruiker moeilijk te controleren is.

ERP-systemen geven de gebruikers ook geen mogelijkheden, en dit kan ook een negatieve invloed hebben op uw bedrijf. Bovendien, aangezien het systeem niet volledig transparant is, kunnen er ook veel onderliggende vertrouwensproblemen zijn.

Laten we hoe dan ook verder gaan met het laatste nummer in deze blockchain- en ERP-gids.

 • Slecht gegevensonderhoud, wat leidt tot verminderde kwaliteit

Het gegevensonderhoud in het ERP-systeem is momenteel niet toereikend. Velen zien vaak de transformatie van kwaliteitsgegevens over het hoofd tijdens de implementatie van het systeem. In werkelijkheid kan dit een enorme last worden als uw bedrijf volledig afhankelijk is van de kwaliteit van die gegevens.

Omdat het ERP-systeem gecentraliseerd is, maken velen daar gebruik van en introduceren ze valse gegevens in het systeem. Wanneer andere partijen die gegevens gebruiken om hun projecten uit te voeren of te strategiseren, komen ze voor grote problemen te staan.

Vaak zijn er ook veel door mensen gemaakte fouten die ook de kwaliteit van de gegevens kunnen verminderen. U ziet dus dat u de gegevenskwaliteit nooit moet onderschatten, aangezien uw hele merk ervan afhankelijk zal zijn.

Genoeg over de problemen voor nu. Laten we eens kijken hoe blockchain en ERP kunnen samenkomen en de ondernemingen enorm kunnen profiteren.

Hoe kan blockchain ERP-systemen verbeteren?

 • Optimale zichtbaarheid in elke fase van de levering verbetert de transparantie

Blockchain voor ERP-systemen kan u het hoogste niveau van zichtbaarheid bieden in elk onderdeel van het proces. Gewoonlijk is de toeleveringsketen een langdurig maar gesegmenteerd proces. Meer nog, het volgen van alle processen of hoe het product zich in elke fase bevindt, wordt relatief moeilijk.

Daarom kan het gebruik van blockchain voor bedrijfstechnologie om de processen in realtime te volgen de problemen van de toeleveringsketen echt oplossen. Bovendien kunt u realtime rapporten krijgen over waar het product zich op dit moment bevindt en wat de temperatuur of de productkwaliteit is.

Zo kan het u helpen uw producten ook in een ideale omgeving op te slaan.

 • Bevordert vertrouwen tussen alle deelnemers aan de toeleveringsketen

Met blockchain ERP-use cases kunt u het vertrouwen bevorderen binnen al uw supply chain-deelnemers. Hoe? Omdat alles in het systeem voor ieders oog zichtbaar is, zorgt het ervoor dat er geen onderliggende vangst of corruptie plaatsvindt.

In werkelijkheid zou het van pas komen bij het werken met een nieuw bedrijf dat op de markt komt. ERP-systemen zijn hoe dan ook geweldig, maar ze zijn sterk afhankelijk van de mensen in plaats van het systeem zelf. Maar in de blockchain, in plaats van mensen te vertrouwen, om eerlijk te zijn, kunnen bedrijven het systeem vertrouwen, aangezien niemand illegale activiteiten in het netwerk kan doen..

 • Authenticatie en verificatie van contactadvertenties voordat deelnemers toegang krijgen

Een ander voorbeeld van de blockchain ERP-use-cases is het authenticatieproces aan het begin. Bij blockchain- en ERP-integratie kunt u een multi-factor authenticatieproces opzetten om de aanwezigheid van buitenstaanders binnen het netwerk uit te filteren.

Meer nog, met blockchain kunt u ook bio-metrische authenticaties krijgen. In werkelijkheid kunt u enorm profiteren van deze aanpak, aangezien u uw werknemers kunt authenticeren op basis van hun locatie. Bovendien kunnen klanten die een verkoper proberen te bereiken, ook hun identiteit bewijzen via dit platform.

Het is dus helemaal een geweldige aanvulling op de onderneming.

 • Slimme contractimplementatie om processen en betalingen te automatiseren

Blockchain voor ERP kan u bieden wat geen enkel ERP-systeem kan bieden: slimme contractimplementatie. Met slimme contracten verifieer je eenvoudig de transactie met je leveranciers. Aangezien het proces is geautomatiseerd, zal het contract zichzelf automatisch initiëren zodra aan de vooraf gedefinieerde regels is voldaan en de transacties verwerken..

U handelt bijvoorbeeld met een ander buitenlands bedrijf. Dus na het aangaan van een slim contract met dat bedrijf, kunt u uw benodigdheden aanvragen. In werkelijkheid kunt u het handelsproces volgen en zodra u het product ontvangt, zal het slimme contract automatisch het geld vrijgeven.

Het kan dus een geweldige functie zijn die je alleen met blockchain kunt krijgen.

 • Verlaagt de risicofactoren bij digitale transacties

Een ander voorbeeld van de blockchain ERP-use-cases is het lage risico bij digitale transacties. In werkelijkheid kunnen ERP-systemen ook transacties aanbieden; vanaf nu zijn ze echter niet zo beveiligd. Bovendien stellen beveiligingskwetsbaarheden hackers in staat om zich op gecentraliseerde servers te richten en een transactie te hacken.

Blockchain met ERP-systemen kan hier echter echt verandering in brengen. In werkelijkheid biedt blockchain peer-to-peer transactieverwerking, wat behoorlijk effectief en snel is. Ook zijn de beveiligingsprotocollen in elke blockchain of enterprise-technologie behoorlijk hoog. Hackers krijgen dus niet gemakkelijk toegang tot deze platforms.

Omdat ze een gedecentraliseerde omgeving hebben, is het bovendien vrijwel onmogelijk voor een hacker om het account van een gebruiker op te sporen en te hacken. En dus kan de gekoppelde technologie gemakkelijk hoge veiligheid bieden voor digitale transacties.

 • Biedt een hoog niveau van beveiliging en gegevensprivacy in realtime

Een ander groot voordeel van blockchain met ERP-systemen is dat ze samen het hoogste beveiligingsniveau bieden. De integratie van enterprise blockchain-technologie voorkomt datalekken, detecteert beveiligingsrisico’s of mazen in de wet en detecteert ongeautoriseerde activiteiten in realtime.

Het beste is dat het dit soort beveiligingsproblemen niet alleen kan detecteren, maar ook kan voorkomen. In werkelijkheid kan blockchain voor bedrijven geauthenticeerde toegang bieden en ongewenste derde partijen verwijderen. Het kan ook volledige privacy bieden aan informatie die niet voor het publiek bestemd is.

Ondernemingen hebben te maken met veel gevoelige informatie en toegang krijgen tot gebaseerde privacy kan helpen om de regelgeving binnen het bedrijf te handhaven. Bovendien kan het ook eventuele kwetsbaarheden wegnemen als gevolg van interacties met medewerkers.

 • Naleving van GDPR en veilige opslagfaciliteit voor gevoelige informatie

Bij het omgaan met consumenten en hun gevoelige informatie, moeten bedrijven GDPR-compliant zijn. Bovendien moet u ervoor zorgen dat alle informatie van uw klanten privé blijft en dat geen enkel extern bedrijf die gegevens kan ontginnen voor marktanalyse.

Neem het Facebook-schandaal als voorbeeld. Je wilt zo nu en dan zeker niet meedoen. Als u zich niet aan de AVG-regels houdt, kunt u te maken krijgen met ernstige juridische problemen en boetes. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ook uw merkwaarde een enorme hit zou worden.

Dit is waar de blockchain ERP-use-cases in het spel komen. Met blockchain-hulp kunt u zonder problemen alle informatie van de consument veilig opslaan. Bovendien kunt u ook volledig voldoen aan de AVG en volledige transparantie bieden bij het omgaan met klanten.

 • Verlaagt de kosten drastisch

We weten allemaal hoe kleine fouten in de bedrijfsomgeving kunnen leiden tot dure boetes. Dus als het op strategieën aankomt, moet u slim zijn met al uw financiën en alle soorten fouten helemaal vermijden. Maar alleen afhankelijk zijn van het ERP-systeem is niet genoeg.

Blockchain voor ERP is in dit opzicht de perfecte oplossing, omdat het processen kan automatiseren, u realtime gegevens kan geven, producten, transacties en nog veel meer kan volgen. In werkelijkheid kunnen fabrikanten met behulp van deze systemen verstoringen voorkomen, operaties beheren, informatie opsplitsen en nog veel meer. En dus kunnen blockchain en ERP de slimste manier zijn om te gaan als u uw kosten wilt verlagen.

 • Geeft een concurrentievoordeel en helpt om bovenop de concurrenten te staan

Een van de grootste use-cases voor blockchain-ERP is het concurrentievoordeel dat u op de markt krijgt. In werkelijkheid is de zakenwereld erg snel, en als u dit voorbeeld niet volgt, kunt u snel achterop raken. Dus wanneer er nieuwe innovaties komen, moet u deze kunnen omarmen in plaats van recent.

En hier komt blockchain om de hoek kijken. Blockchain wordt de technologie van de toekomst, en het gaat creëren een $ 3,1 biljoen dollar marktplaats. Beveiliging van uw plaats op die markt zou u zeker een concurrentievoordeel opleveren.

Blockchain biedt ook veel functies die uw merkwaarde en omzet in een hoog tempo kunnen verhogen. Dus als je blockchain- en ERP-systemen aan elkaar koppelt, krijg je een veel betere technologie die je bedrijf naar de top kan brengen.

 • Biedt in realtime nauwkeurige prognoserapporten van de markt

Voor een onderneming is nauwkeurige voorspelling van de markt relatief een noodzakelijk proces. Veel bedrijven hebben daarom de neiging om daarvoor ERP-systemen aan te schaffen. In werkelijkheid zijn ERP-systemen geweldig, maar omdat ze problemen met de gegevenskwaliteit hebben, is nauwkeurige gegevensvoorspelling soms niet mogelijk.

En dus kan blockchain voor ERP dat scenario veranderen en ERP-systemen helpen om marktplaatsen nog beter te voorspellen. Meer nog, er zijn tal van blockchain-technologieën op de markt die zijn bedoeld voor marktvoorspellingen. U kunt die zeker samen met ERP-systemen gebruiken.

Met de sterke forecasting-technologie van blockchain-koppeling met ERP-systemen, kunt u nauwkeurigere rapporten van de marktplaats krijgen, zelfs in realtime! Zodoende kunnen ondernemingen naar meer realistische en effectieve doelen evolueren.

 • Biedt onveranderlijke geïntegreerde informatie die de gegevenskwaliteit verhoogt

Blockchain- en ERP-integratie bieden u een onveranderlijk systeem dat niemand naar wens kan wijzigen of verwijderen. In werkelijkheid is het gecentraliseerde systeem van de ERP’s vrij kwetsbaar en defect. In dit model kunnen gebruikers gegevens wijzigen of wijzigen nadat deze in het systeem zijn ingevoerd. Dus als een medewerker dat wil, kan hij / zij gemakkelijk de gegevens manipuleren en er voordeel uit halen.

Ze zouden echter niet alleen zichzelf ten goede komen, maar ze kunnen ook de gegevens corrumperen, en dat zou leiden tot een verminderde gegevenskwaliteit. En dus, met blockchain in de mix, kan niemand die gegevens snel wijzigen zodra de gegevens in het grootboek komen.

U beschikt nu dus over volledig nauwkeurige, unieke en hoogwaardige gegevens die op elk moment verifieerbaar zijn. Het is absoluut een van de beste voordelen van blockchain.

 • Creëert een flexibel, configureerbaar en toch robuust systeemmodel

Nou, blockchain en ERP-integratie creëren een configureerbaar, flexibel en robuust model. Er zijn veel blockchain-technologieën die uitgebreide aanpassingen bieden. Veel enterprise blockchain-platforms zoals Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance, R3 Corda, Quorum, Ripple en etc. bieden een architectuur die u kunt vormgeven op basis van uw vereisten.

Bovendien kunnen deze systemen zich snel aanpassen aan de veranderende bedrijfsscenario’s en ervoor zorgen dat u niet met een verouderd systeem komt te zitten. Maak echter een rue om erachter te komen welke blockchain-technologie u moet kiezen terwijl u deze integreert met uw ERP-systemen.

Blockchain en het ERP-systeem moeten volledig compatibel zijn met elkaar om het te laten werken. In werkelijkheid kan blockchain het schild zijn voor ERP-systemen, omdat ze kwetsbare gecentraliseerde servers hebben die gemakkelijk kunnen worden gehackt.

In zekere zin kunnen ze dus allebei een robuuste maar flexibele omgeving opleveren.

 • Verhoogt de efficiëntie en stroomlijnt processen in elke afdeling

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het proces bij de fabricage steeds gecompliceerder. Daarom worden veel ondernemingen geconfronteerd met fouten die tot kostbare resultaten leiden. Met behulp van de blockchain met ERP kunnen ze echter eenvoudig hun bedrijfsprocessen automatiseren.

Bovendien kunnen ze afdelingsoverschrijdende operaties, realtime informatie en oplossingen onderhouden, menselijke fouten elimineren en nog veel meer. Door deze nieuwe technologie te gebruiken, kunnen combinatiebedrijven het handwerk kwijtraken en hun efficiëntie in hoog tempo verhogen.

Blockchain kan ook echt helpen bij het wegwerken van de complexe processen en valse gegevens, samen met het verbeteren van leveringen.

U kunt ook enorm veel tijd besparen en uw productiviteitsniveau verhogen. In werkelijkheid kan het automatiseringsproces van de blockchain de verliezen op andere afdelingen compenseren. Bovendien hoeven werknemers zich geen zorgen te maken over alle kleine details, en de technologie kan zo gemakkelijk van de grond komen.

Bovendien kunnen medewerkers ook genieten van het gebruiksgemak en de minimale werkdruk. Dus op de lange termijn kunnen ondernemingen hun merkwaarde echt vergroten.

Afsluitende gedachten: Blockchain en ERP werken voorlopig samen

Blockchain met ERP-systeem is een enorme springplank voor de ondernemingen. ERP-systemen zijn absoluut effectief, ook al hebben ze enkele problemen. Deze problemen zijn echter niet prominent genoeg voor blockchain om ERP’s helemaal te vervangen. Dus voorlopig denk ik dat blockchain zou werken als een toevoeging voor de ERP-systemen.

Meer nog, ik denk niet dat blockchain ERP’s nog volledig kan verwijderen. Blockchain- en ERP-integratie kunnen eerder de automatisering en integriteit van de supply chain versterken.

Wat de prestaties betreft, heeft blockchain ook een behoorlijk deel van de mogelijkheden. En samen, blockchain met ERP, kan de technologie de supply chain-industrie gemakkelijk voorgoed veranderen.

Maar we mogen niet vergeten dat ERP-systemen vrij duur zijn en dat bedrijven die erin investeren deze systemen niet kunnen laten vallen wanneer ze maar willen. Daarom kunnen ERP-bedrijven op de lange termijn meer software blijven ontwikkelen.

Blockchain die potentie vertoont, wordt echter ook populair. En massale acceptatie zal de voordelen alleen maar vergroten. Blockchain voor ERP-systemen kan dus in de nabije toekomst een grotere rol gaan spelen. Hoe dan ook, ik denk dat blockchain- en ERP-integratie op dit moment de beste optie zijn voor ondernemingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me