Ben je hier om meer te weten te komen over de strijd tussen blockchain en kwantumcomputers? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

We leven in een wereld van buitengewone groei. Van internet tot blockchain, we hebben de afgelopen drie decennia een ongeëvenaarde groei gezien.

Met de komst van computers hebben we nu de tools om complexe taken binnen enkele seconden uit te voeren – of het nu gaat om het berekenen van de route van een vliegtuig of het voorspellen van het weer.

Maak kennis met Quantum computing – de volgende fase van de groei van rekenkracht die mensen meer rekenkracht kan geven om het universum om ons heen te begrijpen.


In dit onderwerp gaan we het hebben over blockchain en quantum computing, hun relaties, hoe ze elkaar beïnvloeden en meer!

Blockchain versus Quantum Computing

Blockchain en Quantum computing

Aan de slag: het uitgangspunt begrijpen

Het uitgangspunt van de vergelijking begint met het kernkenmerk van blockchain, namelijk beveiliging. Blockchain wordt aangeprezen als een van de meest veilige netwerken die er zijn. Het is om twee redenen; Het ene is voornamelijk het gedecentraliseerde karakter en het andere zijn de cryptografische algoritmen die worden gebruikt om de gegevens te beveiligen voor coderings- en decoderingsdoeleinden.

Nu, met Quantum computing, kunnen dingen complex worden. Als het om cryptografische algoritmen gaat, zijn ze ontworpen volgens de huidige computerbeperkingen van de krachtigste machines die er zijn. Met Quantum computing gaat alles echter veranderen.

Kwantumcomputers zijn veel sneller en kunnen ervoor zorgen dat hedendaagse op blockchain gebaseerde systemen moeite hebben om de gegevens veilig te houden.

Laten we, om een ​​beter begrip te krijgen, proberen Quantum computing diepgaand te begrijpen.

Inzicht in Quantum Computing en wat het op tafel brengt

Quantum computing is gebaseerd op fysica. Natuurkunde heeft over de hele wereld de afgelopen drie decennia hard gewerkt om kwantumcomputers mogelijk te maken.

Kortom, een kwantumcomputer maakt gebruik van de principes van de kwantummechanica. Momenteel zijn kwantumcomputers nog steeds aan het werk, en we staan ​​op het punt dat het binnenkort een realiteit zal worden. Als dit echter het geval is, kan dit van invloed zijn op de manier waarop we onze systemen, met name blockchain, beveiligen.

Wat zijn qubits?

In een kwantumcomputerscenario worden bits gebruikt om informatie op te slaan. Traditioneel kunnen bits slechts twee toestanden hebben, 0 en 1. In het geval van quantum computing worden quantumbits gebruikt (Qubits). Deze qubits kunnen tegelijkertijd een 1 of een 0 zijn. Dit fenomeen staat bekend als superpositie – wat op zijn beurt kwantumcomputers snel gek maakt!

De reis van qubits begon in 1998 toen Oxford, MIT, IBM en anderen met slechts twee qubits konden werken. Op dit moment is de limiet 72 qubits bereikt.

Zelfs toonaangevende technologiesites, waaronder De rand, toont grote interesse in hoe de computerwereld gaat veranderen. Volgens de media is er nog tijd voordat quantum computing eindelijk kan werken.

Van waar de rekenkracht vandaan komt?

Een ander interessant concept dat quantum computing definieert, is verstrengeling. Het gebeurt wanneer twee deeltjes met elkaar verstrengeld zijn – de verstrengeling resulteert erin dat twee deeltjes in dezelfde staat blijven. Als de ene verandert, kan de andere ook veranderen, afhankelijk van de toestand van de ander.

De afstand tussen hen doet er niet toe, en elk van hen zal reflecteren op de toestand van het andere deeltje. Dat is wat computerwetenschappers enthousiast maakt over kwantumcomputers. Op dit moment werken bedrijven hard om het aantal qubits te vergroten.

De uitdaging achter het maken van een kwantumcomputer

Kwantumcomputers zijn fascinerend, maar even moeilijk te onderhouden. De superpositie levert wel prestaties op, maar is niet stabiel. Om ze stabiel te maken en correct te beheren, passen natuurkundigen vele methoden toe, waaronder microgolf- of laserstralen, handhaven ze temperaturen of zorgen ze ervoor dat geen enkel type interface interageert met de werkomgeving.

Met zo’n lage tolerantie van de omgeving zijn kwantumcomputers moeilijk te onderhouden. Een klein verschil in een van de elementen kan de hele operatie tenietdoen. Het proces waardoor de dissipatie plaatsvindt, staat bekend als decoherentie.

Simpel gezegd: hoe stabieler de qubits, hoe meer rekenkracht er wordt gegenereerd. Naarmate we echter het aantal qubits vergroten, wordt de omgeving instabieler en moeilijker te onderhouden.

We zijn begonnen met slechts twee qubits en nu hebben we 72 qubits bereikt, die wordt beheerd door Google.

Hoe verhouden Blockchain en Quantum Computing zich? Blockchain versus Quantum Computing

De huidige technologieën zijn van elkaar afhankelijk. Neem bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie: het speelt een cruciale rol als het gaat om IoT. Evenzo kunnen we ook zeggen dat quantum computing grote gevolgen kan hebben voor de blockchain.

Blockchain staat bekend om zijn veiligheid. Volgens Deloitte verwacht meer dan 84% van de bedrijven dat blockchain betere beveiliging biedt als het gaat om conventionele IT-systemen. De unieke functies van Blockchain maken het een uitstekende kandidaat voor het beveiligen van elk bedrijfssysteem. De belangrijkste kenmerken die de beveiligingsfunctie ondersteunen, zijn onder meer decentralisatie, de mogelijkheid om transacties te automatiseren met slimme contracten, correct gebruik van consensus en de mogelijkheid om de herkomst van activa te bepalen.

De problemen doen zich echter voor als het gaat om de manier waarop beveiliging wordt geïmplementeerd door blockchain-netwerken. Het geeft onveranderlijk en transparant, maar het is niet volledig bewijs.

Blockchain-beveiligingszwakte

Als het gaat om blockchain en quantum computing, kunnen we enkele blockchain-gerelateerde zwakke punten vinden.

Blockchain werkt op het idee van verbonden knooppunten die met elkaar kunnen communiceren om cruciale beslissingen te nemen. Het ontbreken van een gecentraliseerde entiteit biedt veel mogelijkheden. Om ervoor te zorgen dat blockchain veilig blijft, worden veel protocollen geïmplementeerd, waaronder het consensus-algoritme. Deze consensusalgoritmen zorgen ervoor dat het hele netwerk bestand is tegen vervalsingen.

Dat betekent echter niet dat blockchain hackbaar is. Een van de meest populaire manieren om een ​​blockchain-netwerk te hacken, is door 51% van de knooppunten over te nemen. Door dit te doen, kan de hacker neptransacties over het netwerk bevestigen, dubbele uitgaven doen en veel informatie of crypto stelen.

De huidige generatie blockchain-netwerken is in staat om de 51% -aanval meestal te verdedigen, maar kan mislukken wanneer quantum computing binnenkomt.

De andere verschillende soorten aanvallen, waaronder de volgende

  1. Sybil-aanval – een manier om het netwerk te overspoelen met knooppunten die door één entiteit worden beheerd
  2. routeringsaanval – het routeren van de knooppunten via verschillende ISP’s
  3. DDoS-aanval – overbelasting van het hele netwerk en tot slot mensen die netwerkkwetsbaarheden of onontdekte exploits in hun voordeel kunnen gebruiken.

Eenrichtingsfuncties

De huidige generatie van de blockchain maakt gebruik van de eenrichtingscodes. Dit betekent dat het wiskundige functies in één richting zijn.

Voor een conventionele computer is het dus gemakkelijk om het in één richting te berekenen, maar onmogelijk om het omgekeerd te doen. Dit maakt het gebruik van deze wiskundige functies in één richting zo handig. Kortom, de huidige computers zijn in staat om digitale handtekeningen te genereren voor beveiligingsdoeleinden, maar de sleutel krijgen of omkeren is vrijwel onmogelijk.

Om in perspectief te komen, nemen we het voorbeeld van priemgetallen. U kunt priemgetallen efficiënt vermenigvuldigen, maar als u de priemfactoren van twee priemgetallenproducten wilt vinden, zou dat moeilijk zijn. Deze dubbele aard van wiskunde maakt het gemakkelijk om digitale handtekeningen voor blockchain te genereren en deze vervolgens door gebruikers te gebruiken voor authenticatiedoeleinden.

Voor een hacker betekent dit dat de vergelijking moet worden omgekeerd – wat met de huidige computers vrijwel onmogelijk is om dat te doen. Deze eenrichtingsfuncties zijn ook efficiënt om hashfuncties te genereren die vervolgens kunnen worden gebruikt om nieuw toegevoegde blokken aan een grootboek te verifiëren. Als de inhoud wordt gewijzigd door een hacker, komt de hash niet overeen en wordt de blokinformatie door het netwerk verwijderd. De enige manier om in dit geval te hacken, is door de hash-waarde te vinden met een blok – en hiervoor moet de functie worden omgedraaid.

Laten we een voorbeeld nemen om de complexiteit te begrijpen.

Als een computer triljoen sleutels per seconde oplost, zal het nog steeds nodig zijn om te doen 785 miljoen berekeningen om tot de oplossing te komen. Na verloop van tijd resulteert het in 14 miljard jaar.

Gebrek aan kwantumbestendige cryptografische algoritmen? Is Crypto gedoemd?

Er is een duidelijk gebrek aan kwantumbestendige cryptografische algoritmen die worden gebruikt door blockchain-oplossingen. De huidige cryptografische algoritmen of consensusalgoritmen houden alleen rekening met de huidige rekenkracht. Dat is echter misschien niet het geval voor elke blockchain-oplossing die er is.

NEO gebruikt bijvoorbeeld kwantumbestendige algoritmen. Hun aanpak is om te bouwen voor de toekomst, en door algoritmen te kiezen die bestand zijn tegen de enorme rekenkracht van kwantumcomputers wanneer deze arriveert..

Het is echter te vroeg om te weten of de crypto- of blockchain-oplossing wordt belemmerd. Omdat blockchain nog in de kinderschoenen staat, is het duidelijk mogelijk dat er een goede oplossing kan worden gevonden. We moeten ook begrijpen dat quantum computing zich ook nog in de kinderschoenen bevindt en veel werk zou vergen om werkelijkheid te worden.

Maar wat gebeurt er als plotseling een land of een organisatie een krachtige kwantumcomputer maakt? Als ze dat doen, moet de huidige blockchain-oplossing het probleem verminderen door de kwantumbestendige versleutelingsmethode in te zetten. Er zijn al versleutelingsmethoden kwantumbestendig.

We leven in een informatietijdperk waarin alles mogelijk is. Het concept van beveiliging is tijdspecifiek, en we gaan terug in de geschiedenis, niemand dacht dat de enigma-code gekraakt kon worden. Het scenario van blockchain post-quantum kan in de toekomst drastisch veranderen.

Zal Quantum Computing Bitcoin breken? Is Blockchain kwetsbaar voor Quantum Computing?

Laten we nu verder gaan met bitcoin. Bitcoin is de nummer één crypto die er is. Het succes ervan bepaalt het marktsucces, de gevoelens eromheen en de toekomst van crypto. Als bitcoin faalt, kan dit een langdurige impact hebben op de hele markt. Zal het echter?

Voorlopig is het moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren. Als u echter de nieuwste Quantum-computer neemt, zit bitcoin veilig. Er zijn nog steeds kansen dat dingen in de toekomst in de war kunnen raken, en we moeten erop voorbereid zijn.

In het artikel geschreven door Jack Matier, hij legt uit hoe de nieuwe kwantumcomputer van IBM de blockchain niet zal beïnvloeden, maar herhaalt ook dat er in de toekomst dingen kunnen veranderen. Hij bespreekt de commerciële kwantumcomputer van IBM (een computer met 20 qubits) en doet wat wiskunde om te bewijzen dat bitcoin nog steeds veilig is..

Volgens hem kan een computer met 20 qubits 2 ^ 20 berekeningen bereiken die vergelijkbaar zijn met de laptopreclame die nu beschikbaar is. Zelfs traditionele cloudcomputerservices kunnen 2 ^ 40-computerservices uitvoeren, bijna het dubbele van de commerciële kwantumcomputer van IBM.

Quantumcomputer kan een waanzinnig hoge snelheid bereiken. Elke computer met 2 ^ 80 rekenkracht kan een bedreiging gaan vormen. Maar de echte dreiging begint wanneer kwantumcomputers 2 ^ 3000 rekenkracht bereiken. Dit is wanneer het in staat zal zijn om het algoritme van Shor uit te voeren, dat de meest populaire ECDSA 256-codering die door bitcoin wordt gebruikt, kan breken.

De oplossing is om proactief codering te ontwikkelen die bestand is tegen brute rekenkracht van kwantumcomputers.

Oplossingen die kwantumbestendig zijn

Blockchain- of gedistribueerde grootboekoplossingen zijn al onderweg om het probleem op te lossen. Het BlockDAG-protocol beweert bijvoorbeeld al dat ze resistent zijn tegen kwantumcomputers. Het maakt gebruik van het tangle-protocol, waardoor het kwantumresistentie heeft.

Een ander voorbeeld is de NEO-blockchain.

Ten slotte kunnen privénetwerken het antwoord zijn op de brute kracht van Quantum-computers. Omdat de toegang tot de blockchain privé is, kunnen de eigenaren bepalen wie er toegang toe krijgt. Het betekent ook dat kwantumcomputers niet in de omgeving kunnen werken – omdat er geen openbare sleutels toegankelijk zijn.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons artikel over blockchain en quantum computing. Dus, wat vind je van blockchain en quantum computing? Denk je dat blockchain zwaar zal worden beïnvloed? Zo ja, hoe? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me