Blockchain-technologie is de perfecte technologie die geschikt is voor betalingssystemen. Vandaag zullen we de mogelijke voordelen van blockchain in betalingsindustrieën nader bekijken.

Blockchain-technologie biedt snellere, goedkope, beveiligde betalingsdiensten samen met een gedistribueerd grootboek dat vertrouwen kan bieden onder de deelnemers. Hoewel blockchain begon als het eerste ondersteuningsplatform voor digitale valuta’s, is het nu geïntegreerd in verschillende industrieën, waaronder betalingen.

In werkelijkheid zit ons betalingssysteem vol met problemen en moet het op dit moment worden gewijzigd. In veel gevallen kan het dagen duren om een ​​transactie te verwerken met extra kosten en lage beveiliging. Dit is precies de reden waarom consumenten terugschrikken om betaalmethoden te gebruiken om hun geld op te slaan of af te handelen.

Bovendien heeft een groot deel van de bevolking niet eens toegang tot de juiste bank- en betalingskanalen. Blockchain kan in dit opzicht echt iets veranderen. Het kan hen de kans bieden die ze verdienen en ook alle problemen van deze sector in belangrijke mate verminderen.


In deze gids zullen we ons daarom concentreren op de rol van blockchain in de betalingssystemen. Elke beginneling die nieuwsgierig is naar de implicaties van blockchain in de betalingssector, zou deze gids moeten gebruiken om meer diepgang over het onderwerp te krijgen.

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Blockchain in betaling: waarom we deze technologie nodig hebben?

Velen van jullie zijn misschien sceptisch over het gebruik van blockchain of enige gedistribueerde technologie in de betalingssector. De industrie zit echter vol met problemen en heeft in de huidige tijd een realiteitscheck nodig. Laten we eens kijken wat de belangrijkste problemen zijn voor deze sector op dit moment!

blockchain-betaalmethoden

Betalingsfraude en terugboekingen

Het toenemende aantal betalingsdiefstallen en fraude is momenteel behoorlijk zorgwekkend. In werkelijkheid, als gevolg van de uitbreiding van de e-commercesector, komen de kansen voor misbruik van de informatie van consumenten of kaartdiefstallen agressiever voor.

Bovendien zijn terugboekingen erg duur en kunnen ze op eigen kracht de reputatie van een bedrijf schaden. Meer nog, het toenemende aantal terugboekingen kan zelfs het bedrijf doden. De problemen zijn, in veel gevallen, dat de terugboekingen niet om een ​​legitieme reden plaatsvinden. De frauduleuze activiteiten stapelen zich dus op en maken het op de lange termijn moeilijk voor een bedrijf.

Meer nog, de diefstalproblemen veroorzaken enorme problemen bij de klant, die vervolgens de interesse in het merk verliest.

Vertraagde grensoverschrijdende transacties

Het kost tegenwoordig veel tijd om een ​​grensoverschrijdende betaling te verwerken. Zelfs als u geen bankkanaal gebruikt om de transacties te verwerken, kan het tot 6 dagen duren om dat te verwerken. In werkelijkheid kan dit de zakenwereld behoorlijk negatief beïnvloeden. De onderneming moet dagelijks geld afhandelen. Deze transacties hebben ook een deadline om te ontmoeten.

Elke vertraging bij het halen van deze deadlines zou dus tot enorme verliezen leiden. Dit maakt het bedrijfsproces daarom behoorlijk inefficiënt. Ook sturen veel mensen dagelijks geld vanuit het buitenland naar hun familie.

Wanneer zich echter een noodsituatie voordoet, kunnen mensen het geld niet onmiddellijk overmaken. Het veroorzaakt dus ook veel tegenslagen.

Lage kaartgegevensbeveiliging

Een handelaar heeft een certificering van de Payment Card Industry Data Security Standards nodig om debet- of creditcards te accepteren. In veel gevallen voldoen handelaars echter niet aan alle vereisten van deze certificering. In de meeste gevallen negeren ze het feit dat kaartgegevensbeveiliging de hoogste prioriteit moet hebben.

Daarom hebben deze kanalen een zeer beperkte mate van beveiliging voor de kaartgegevens van de klant. Dit is iets dat de cybercriminelen gemakkelijk kunnen uitbuiten en gebruiken wanneer ze maar willen. Daarom zal dit soort gegevensdiefstal blijven plaatsvinden zonder een goed beveiligingsprotocol.

Lees ook:Blockchain-technologie uitgelegd: een gedecentraliseerd ecosysteem

Moeilijkheden bij het omrekenen van valuta

Internationale of wereldwijde e-commerce moet verschillende valuta’s en betalingsmethoden accepteren. Meer nog, elektronische betalingen zoals debet- / creditcards, mobiele betalingen of e-wallets moeten valutaconversies efficiënt kunnen bieden. In veel gevallen bieden deze services echter geen ondersteuning voor bepaalde native valuta’s, waardoor de mogelijkheid van een gebruiker om overal te winkelen wordt beperkt..

Nogmaals, verschillende betalingsproviders bieden verschillende diensten aan die ook veel kosten met zich meebrengen. Over het algemeen kan de ervaring behoorlijk lastig zijn voor zowel de handelaar als de klanten. Het proces van valutaconversie stroomlijnt niet goed, dus dat kost ook tijd. De handelaar kan dus niet veel potentieel aanboren voor meer zaken.

Gebrek aan juiste technische integratie

Een ander belangrijk probleem van deze sector is het gebrek aan goede technologie-integratie. Wat betekent het? Welnu, het betekent dat betalingsproviders zelfs nu legacy-netwerken gebruiken om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Helaas kunnen deze oude netwerken de toenemende vraag van klanten en bedrijven niet aan.

Daarom treden er veel fouten op en kan het tot dagen duren voordat transacties of betalingsdiensten zijn verwerkt. Om nog maar te zwijgen van de kwetsbaarheid van deze technologieën, verhoogt het risico op identiteits- of gelddiefstal. Deze organisaties zijn echter nog steeds huiverig om nieuwe technologieën te veranderen of te integreren.

Hoge verwerkingskosten

Nou, niet elk bedrijf ziet de verwerkingskosten als een groot probleem. Dit is echter ook een van de uitdagingen van deze branche. In werkelijkheid stijgen de verwerkingskosten altijd met elk jaar, en in veel gevallen zijn de variaties in verwerkingskosten behoorlijk complex. Daarom wordt het vrij moeilijk om de verwerkingskosten bij te houden en hoeveel ze op de lange termijn zouden kosten.

Als u niet begrijpt hoe deze werken, kunt u in een vroeg stadium problemen in uw bedrijf tegenkomen. Voor de consumenten zijn dit ook vrij onnodige kosten, omdat het hen in bepaalde gevallen op de lange termijn veel kan kosten, met name voor internationale transacties..

Complexe financiële regelgeving in alle gebieden

Elk land heeft zijn eigen regels als het gaat om financierings- of betalingsprocessen. Elke keer dat een bedrijf uitbreidt naar nieuwe gebieden, hebben ze te maken met nieuwe soorten regelgeving. Dit betekent dat ze voor elk nieuw land hun bedrijfsmodellen moeten starten of wijzigen. Daarom wordt het proces een stuk complexer en moeilijker om bij te houden.

Maar zonder de richtlijnen goed te volgen, moeten de bedrijven mogelijk boetes of zelfs boetes betalen op basis van de wet die ze hebben overtreden. Dit kan een moeilijke situatie zijn voor kleine tot middelgrote bedrijven, omdat het hun merkwaarde kan belemmeren.

Lees vergelijkbaar onderwerp: Het belang van blockchain in de verzekeringssector

Lage klanttevredenheid

Met de opkomende problemen in de betalingssector daalt de klanttevredenheid in een rap tempo. En waarom zou het niet? Door de toenemende hoeveelheid gelddiefstallen, identiteitsdiefstal en trage diensten keren de consumenten zich af van betalingsproviders. Stel dat een betalingsprovider stopt met het aanbieden van diensten vanwege een cyberaanval of discrepanties in zijn systeem. In dat geval is het de klant die de prijs moet betalen.

In dit geval hebben de klanten die de kaarten dagelijks gebruiken geen toegang tot het geld dat ze hebben en zouden ze veel problemen ondervinden. Het kan ook veel tijd kosten om het probleem op te lossen; al die tijd zullen alle consumenten op zoek moeten gaan naar een andere optie om hun geld terug te krijgen.

Toenemende cyberaanvallen

Het aantal cyberaanvallen op betalingsproviders is zorgwekkend. Betaalproviders zijn hun eerste doelwit als het gaat om cyberaanvallen. Alleen al cyberaanvallen kunnen elk jaar tot $ 6 biljoen aan verliezen kosten. Stelt u zich eens voor hoeveel verlies er gebeurt bij zowel consumenten als bedrijven.

Omdat u al weet dat de bedrijven geen goede voorschriften of beveiligingsprotocollen bieden, is het vrij eenvoudig om het systeem te hacken en het geld of de consumentengegevens ervan te stelen. Daarom heeft deze sector een nieuwe technologie nodig die kan helpen om alle problemen probleemloos aan te pakken.

Herhaalde KYC-procedures

De Know Your Customer- of KYC-procedures zijn er niet voor niets. We weten dat het hier is om de betalingsproviders en de consumenten te beschermen tegen identiteitsproblemen. Dit proces is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. In werkelijkheid brengt het veel papierwerk met zich mee en heeft het veel officiële documentatie nodig om het te verifiëren.

Stel dat een klant besluit om een ​​andere betalingsprovider te gebruiken. In dat geval moet hij / zij hetzelfde proces helemaal opnieuw doen. Omdat de banken de informatie van andere banken niet kunnen gebruiken om deze te verifiëren, moet de consument hetzelfde proces op een tijdrovende manier afhandelen. Op de lange termijn is het een enorm gedoe voor zowel de bank als de consument.

Lees verder:Blockchain in productie: een gids voor industriële empowerment

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Blockchain bij betalingen?

Nu u op de hoogte bent van de problemen van betalingsindustrieën, is het tijd om te begrijpen hoe blockchain dit op een positieve manier kan beïnvloeden. Nou, blockchain is nu nog steeds niet perfect, maar het kan nog steeds veel functies bieden voor deze branche.

Allereerst kan blockchain een veiliger platform bieden voor transactieprocessen. In werkelijkheid kan het gebruik van blockchain voor betalingsverwerking nieuwe kansen bieden voor zowel de consument als het bedrijf. De cryptografische hash-functie zorgt ervoor dat niemand het systeem kan hacken en de gegevens naar believen kan wijzigen.

Blockchain kan het netwerk dus beschermen tegen aanvallen van buitenaf en van binnenuit.

Nogmaals, het blockchain-betalingsplatform volgt een gedistribueerd netwerk. Er is dus geen centraal bestuursorgaan. Dit kan eigenlijk best positief zijn, aangezien de centrale bestuursautoriteiten nu vol corruptie zitten. Stel dat de centrale autoriteiten geen controle hebben over de systemen. In dat geval kunnen consumenten er eindelijk op vertrouwen dat het systeem de volledige veiligheid biedt die ze verdienen.

Transparantie is nog een van de voordelen van blockchain in deze branche. Momenteel biedt deze branche geen enkele transparantie in het systeem. Klanten weten dus niet hoe de bedrijven hun geld verwerken of hoe ze het gebruiken. Blockchain kan klanten echter hun rechten teruggeven.

Het gebruik van op blockchain gebaseerde factureringssystemen kan dus veel voordelen opleveren voor bedrijven en hun klantenbestand.

Blockchain heeft veel voordelen voor verschillende industrieën. Bekijk onze gids over de voordelen van blockchain-technologie voor meer informatie.

Gebruik cases van blockchain in de betalingssector

Blockchain in de betalingssector kan veel use-cases bieden. Laten we eens kijken wat dit zijn –

Verificatie van digitale identiteit

Zoals u al weet, is identiteitsverificatie een langdurig proces en biedt het ook geen 100% beveiliging. Daarom staan ​​veel consumenten sceptisch tegenover het samenstellen of delen van hun informatie voor digitale verificatie. Een ander belangrijk punt is de tijd die nodig is voor elke afzonderlijke verificatie. In werkelijkheid kost het veel tijd om elk afzonderlijk document te verifiëren.

Op blockchain gebaseerde betalingsmethoden kunnen echter geautomatiseerde processen voor identiteitsverificatie bieden. Bovendien versnelt het algehele verificatieproces in vergelijking met de traditionele. Hier kunt u al uw documenten uploaden en het zal ze verifiëren en een digitale identiteit voor u creëren. In dit geval bent u uiteraard de eigenaar van uw digitale identiteit en zult u deze zelf moeten onderhouden.

Hoge gegevensbeveiliging

Een ander goed gebruik van blockchain voor betalingsverwerking is de hoge beveiliging die het biedt voor gegevens. Zoals u al weet, voldoen handelaars niet aan alle vereisten van deze certificering. In de meeste gevallen negeren ze het feit dat kaartgegevensbeveiliging de hoogste prioriteit moet hebben.

Daarom hebben deze kanalen een zeer beperkte mate van beveiliging voor de kaartgegevens van de klant. Met een blockchain-factureringssysteem kan het scenario echter drastisch veranderen. In werkelijkheid biedt blockchain een beveiligd netwerkproces waar handelaars de informatie van de klanten kunnen opslaan en niemand er toegang toe heeft..

Met dit proces kunnen alle soorten gegevensbeveiligingsproblemen voorgoed worden opgelost.

Betere antiwitwasprotocollen (AML)

Door het ontbreken van anti-witwas- (AML) en contra-terrorismefinanciering (CTF) -protocollen, worden veel banken of betalingsproviders het slachtoffer van deze illegale activiteiten. De HSBC-bank moest bijvoorbeeld in 2012 een boete van $ 1,9 miljard betalen omdat ze betrokken was geraakt bij een witwasplan van het Colombiaanse Norte del Valle-kartel en het Mexicaanse Sinaloa-kartel..

Dit soort scenario komt veel voor, dan kunnen we bedenken. Alleen omdat het bestaande model niet in staat is om met de situatie om te gaan, wil dat nog niet zeggen dat dit zo moet doorgaan.

Blockchain voor betalingsverwerkingsschema’s kan het scenario echter voorgoed veranderen. Het gebruik van een blockchain-factureringssysteem helpt eerlijke banken om beter bij te blijven met de compliance. Bovendien kunnen ze gemakkelijk elke vorm van illegale activiteiten opsporen die op de lange termijn kunnen plaatsvinden.

Geautomatiseerde Know Your Customer (KYC) -processen

Zoals u al weet, is het KYC-proces niet zo eenvoudig als het klinkt. Het brengt eigenlijk veel papierwerk met zich mee en er is veel officiële documentatie voor nodig om het te verifiëren.

Stel dat een klant besluit om een ​​andere betalingsprovider te gebruiken. In dat geval moet hij / zij hetzelfde proces helemaal opnieuw doen. Aangezien de banken de informatie van andere banken niet kunnen gebruiken om deze te verifiëren, moet de consument hetzelfde proces op een repetitieve manier afhandelen.

Maar met op blockchain gebaseerde betaalmethoden hoeft een consument het proces maar één keer te doorlopen. Daarna worden alle processen geautomatiseerd. In werkelijkheid is blockchain een deelbaar maar beveiligd type grootboeksysteem. Banken kunnen dus met elkaar communiceren en de KYC-gegevens van de ene bank naar de andere gebruiken.

Bedenk eens hoeveel tijd en papierwerk het bespaart!

Wil je meer use-cases voor blockchain bekijken? Bekijk nu de top 20+ blockchain-use-cases!

Snellere grensoverschrijdende transacties

Grensoverschrijdende betaling is een integraal onderdeel van ondernemingen. Maar het kost tegenwoordig veel tijd om een ​​grensoverschrijdende betaling te verwerken. Zelfs als u geen bankkanaal gebruikt om de transacties te verwerken, kan het tot 6 dagen duren om dat te verwerken. In werkelijkheid kan dit de zakenwereld behoorlijk negatief beïnvloeden.

Aan de andere kant kunnen op blockchain gebaseerde betaalmethoden juist een snellere transactietijd bieden. In feite kunt u een transactie binnen enkele seconden verwerken in plaats van dagen! Kunt u zich de implicaties van deze functie voorstellen? Het kan zo vaak besparen en zou de efficiëntie van zoveel bedrijven vergroten.

Peer-to-peer-overdrachten (P2P)

Een ander belangrijk gebruiksscenario van een blockchain-betalingsplatform zijn de peer-to-peer-overdrachten. In werkelijkheid helpt het gebruik van blockchain-technologie u om rechtstreeks met een andere gebruiker te handelen. U hoeft daarvoor niet via een tussenpersoon of een centrale autoriteit te gaan.

Hoewel P2P-overdrachtstoepassingen al op de markt zijn, kunnen ze u geen volledige vrijheid bieden, aangezien ze allemaal een vorm van beperking hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld slechts één geografische locatie ondersteunen of een specifieke zone hebben.

Maar in een blockchain is er geen optie voor beperkingen. U kunt overal ter wereld geld afhandelen.

Lagere verwerkingskosten

Verwerkingskosten zijn een groot probleem als het gaat om betalingsproviders. In werkelijkheid ligt de last ook voor zowel consumenten als bedrijven. In veel gevallen stijgen de verwerkingskosten altijd met elk jaar, en in veel gevallen zijn de variaties in verwerkingskosten behoorlijk complex. Daarom wordt het vrij moeilijk om de verwerkingskosten bij te houden en hoeveel ze op de lange termijn zouden kosten.

Maar met een op blockchain gebaseerd betalingsplatform is er geen tussenpersoon nodig. U hoeft er dus ook geen verwerkingskosten voor te betalen. Dit vermindert aanzienlijk het aantal transactiekosten voor zowel de bedrijven als de consumenten.

Bescherming tegen cybercriminaliteit

Een ander belangrijk probleem waarmee de betalingssector te maken heeft, is het toenemende aantal cybercriminaliteit. Dit komt doordat de bedrijven niet de juiste voorschriften of beveiligingsprotocollen aanbieden wanneer dat nodig is. Het wordt dus vrij eenvoudig om het systeem te hacken en er geld of consumentengegevens van te stelen.

Met een op blockchain gebaseerd betalingssysteem hoeft u zich echter nooit meer zorgen te maken over cyberaanvallen. Blockchain is perfect geschikt om elke vorm van cyberaanval het hoofd te bieden. Meer nog, er zijn zelfs anti-DDoS-aanvalstoepassingen op basis van blockchain die u kunnen helpen elke DDoS-aanval af te weren. Kan het nog beter worden dan dat??

Schrijf nu in:Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Bedrijven die Blockchain-technologie gebruiken in betalingssectoren

BBVA

BBVA is een van de betalingsbedrijven die blockchain gebruikt. Meer nog, onlangs sloten ze een gesyndiceerde lening af met Red Electrica Corporation met behulp van deze geweldige technologie. Het beste is dat het transactieproces volgens hen zo snel was dat het een recordsnelheid was op het platform van BBVA.

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo is ook een van de betalingsbedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor hun toepassingen. In werkelijkheid gebruiken ze deze technologie voor het valideren van handelsgegevens. Onlangs begonnen andere deelnemers zoals Eternity Wall en Deloitte de technologie uit te testen om de voordelen ervan te zien.

Barclays

Barclays is momenteel de op een na grootste bank van het VK en ze bevinden zich ook in het blockchain-ecosysteem. Momenteel zijn ze een van de prominente en actieve betalingsbedrijven die blockchain gebruiken om hun KYC-protocollen en geldoverdrachten te stroomlijnen. Ze hebben zelfs patenten op deze twee functies die ze in hun platform hebben geïmplementeerd.

HSBC

HSBC gebruikt blockchain ook in de betalingssector. In werkelijkheid werkt de bank al aan een groot aantal projecten die hun geldoverdrachten en papierloze documentatie kunnen vergemakkelijken. Hun investeerders kunnen dus al hun geld binnen het platform volgen.

Ook heeft HSBC Bangladesh onlangs gestreden om de allereerste grensoverschrijdende uitgifte van een kredietbrief.

Visa

Visa werkt al een tijdje aan deze technologie. In werkelijkheid gebruikt het bedrijf blockchain ook in de betalingssector voor het afhandelen van zijn business-to-business betalingsdiensten. Op dit moment leeft het project nog steeds.

Zonder een goed bedrijfsmodel in gedachten, is het moeilijk om blockchain als hefboom te gebruiken. Bekijk onze ultieme blockchain-implementatiestrategie voor meer informatie over het ontwikkelen van blockchain.

Banco Santander

Banco Santander gebruikt blockchain in de betalingssector om hun digitale identiteitsproject te stroomlijnen. Samen met andere deelnemers werkt het bedrijf aan een geautomatiseerd digitaal identiteitssysteem. Meer nog, dit project kan de gebruiker meer controle geven over hun eigen gegevens en hoe ze deze willen gebruiken.

MasterCard

MasterCard is een van de betalingsverwerkingsbedrijven die ook blockchain gebruikt. Ze hebben een platform voor het testen van digitale valuta dat de banken kan helpen bij het omgaan met het CBDC-initiatief (centrale bank digitale valuta). Meer nog, dit platform zal demonstreren hoe de klant de valuta kan gebruiken om in het dagelijks leven te betalen.

PayPal

PayPal is nog een van de betalingsverwerkingsbedrijven die blockchain gebruikt om meer bedrijfsefficiëntie te behalen. In werkelijkheid biedt dit bedrijf de gebruikers aan om cryptocurrencies of digitale tokens uit hun PayPal-portemonnee te kopen, verkopen en zelfs vast te houden. Dit opent kennelijk nieuwe mogelijkheden voor de bedrijven in de toekomst.

Citibank

Citibank gebruikt een blockchain-betalingssysteem om de handelsprocessen voor grondstoffen te moderniseren. In werkelijkheid zullen ze blockchain gebruiken om een ​​betere oplossing te bieden voor de financiering van commodity trading. Dit betekent dat ze alle financiële transacties of contracten bij het handelen via hun platform zullen stroomlijnen.

ING Bank

ING Bank gebruikt ook een blockchain-betalingssysteem om haar privacytechnologie, bekend als bulletproofs, uit te testen. Dit zal het bedrag verbergen in transacties met bitcoin. Dit zorgt ervoor dat alle informatie van hun klanten altijd veilig is en dat er geen schade wordt toegebracht aan de privacy.

Veel bedrijven over de hele wereld zijn geïnteresseerd in blockchain-technologie. Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Gevolgtrekking

Uiteindelijk kan het gebruik van blockchain in de betalingsindustrieën daadwerkelijk helpen om veel van de problemen zonder problemen op te lossen. U kunt de transactieverwerking verbeteren, uw gegevens beter beveiligen en uw digitale identiteit in eigendom hebben. Wij geloven dat de implementatie van blockchain echt voordelen kan bieden voor zowel bedrijven als klanten.

Als u geïnteresseerd bent in het implementeren van blockchain in uw betalingssystemen, moet u de technologie grondiger leren kennen. We raden aan om te beginnen met een gratis blockchain-cursus om de kernelementen van blockchain onder de knie te krijgen voordat je aan je eigen project begint. Dus waarom zou je wachten? Neem nu het intuïtieve!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me