De huidige markt is buitengewoon competitief, en daarom moet u als leidinggevende altijd op de hoogte blijven van nieuwe technologie. Daarom gaan we in deze trainingsgids de blockchain voor leidinggevenden verkennen.

Er zijn tal van cursussen die je leren over blockchain. Dit artikel is bedoeld om u te informeren over blockchain, zodat u betere beslissingen kunt nemen en met vertrouwen kunt omgaan met blockchain-projecten.

De blockchain voor executives-gids is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van blockchain. Topmanagement of senior managers kunnen ook profiteren van de trainingsgids.

Blockchainis een gedecentraliseerd netwerk dat vertrouwt op peer-to-peer-transacties, cryptografie en consensusalgoritmen.


Het biedt belangrijke functies zoals transparantie, onveranderlijkheid en schaalbaarheid voor het hele netwerk. Tot nu toe hadden we nooit een oplossing die kan werken zonder een centrale autoriteit. Blockchain maakt het mogelijk om een ​​heel netwerk te runnen met decentralisatie – waardoor startups, bedrijven en ondernemingen problemen op een veel betere manier kunnen oplossen.

Voor wie is deze training bedoeld??

Iedereen die geïnteresseerd is in blockchain kan deelnemen aan de trainingsgids, inclusief het volgende:

 • Managers op C-niveau
 • Innovatiemanager
 • Management werknemers
 • Leidinggevenden

Waarom hebben we blockchain nodig in de huidige economie?

De huidige economie vraagt ​​om innovatie en groei in hoog tempo. Blockchain zal ongetwijfeld ons leven veranderen, maar het belangrijkste is dat het de toekomst van onze economie zal veranderen.

De belangrijkste impact zal worden gezien door het gebruik van digitale valuta. Hoewel de overheid het idee van digitale valuta niet leuk vindt, zijn ze oké met digitale valuta die door hen worden aangeboden. India is bijvoorbeeld van plan zijn digitale valuta vrij te geven die door miljarden Indiërs zal worden gebruikt, maar die tegelijkertijd vijandig staat tegenover traditionele cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, enzovoort.!

Grote bedrijven zijn ook erg geïnteresseerd in het idee van blockchain. Bedrijven zoals Amazon, Uber en Facebook pushen hun blockchain-projecten. Vooral Facebook is op weg om zijn eigen cryptocurrency vrij te gevenWeegschaal.

De economie is sterk afhankelijk van de toeleveringsketen, productie, automatisering, voedsel, medicijnen en andere industrieën. Blockchain heeft al invloed op deze industrieën. We zullen ze in detail bespreken in het laatste deel van de blockchain voor management en leidinggevenden.

Dat maakt deze blockchain voor het trainen van leidinggevenden een must voor jou!

Waarom zou u de blockchain-trainingsgids nemen??

Er zijn veel redenen waarom u de training zou moeten volgen. Laten we ze hieronder doornemen.

 • Verandermanagement en transformatie: Als leidinggevende moet je kennis maken met de nieuwste technologieën, waaronder blockchain. Door de training te volgen, rust je jezelf uit met de broodnodige vaardigheden om te helpen bij verandermanagement en transformatie.
 • Krijg strategisch voordeel: Begrijp wat uw bedrijf of bedrijf zal doen tikken door meer te weten te komen over blockchain.
 • Leer diepgaand: Leer blockchain grondig, zodat u digitale tokens kunt implementeren of zelfs crowdfunding kunt uitvoeren door de blockchain voor training van leidinggevenden te voltooien.

Laten we aan de slag gaan met onze trainingsgids voor blockchain voor management en executives.

Blockchain voor training van leidinggevenden

Module 1: Blockchain-grondbeginselen

In de eerste module van blockchain voor executives training zullen we de blockchain fundamentals kort doornemen. De module helpt je wat blockchain laat werken en andere belangrijke concepten die nodig zijn om blockchain te begrijpen.

Blockchain-definitie

Blockchain kan het beste worden gedefinieerd als een netwerk van peers, met elkaar verbonden zonder enige centrale autoriteit. In een openbaar netwerk zijn peers vrij om transacties of informatie zonder enige beperking te verzenden. Zodra een transactie is verzonden, wordt deze toegewezen aan een blok dat deel uitmaakt van een grote reeks blokken.

Er moet echter een consensus worden bereikt, en dit kan worden gedaan met behulp van het consensusalgoritme. Omdat er geen centrale autoriteit is, heeft elke peer een kopie van het grootboek.

Blockchain-functies

Blockchain heeft zes belangrijke vitale functies. Ze zijn als volgt:-

 • Onomkoopbaar: de gegevens die eenmaal zijn opgeslagen, kunnen niet worden beschadigd. De informatie is onveranderlijk.
 • Gedecentraliseerde technologie: er is geen gebruik van centrale autoriteit voor nodig
 • Verbeterde beveiliging: sterk gebruik van cryptografie zorgt voor betere beveiliging.
 • Gedistribueerde grootboeken: grootboeken worden verdeeld onder peers, wat betekent dat er geen gegevens kunnen worden gewijzigd of gewijzigd
 • Consensus: Consensus wordt bereikt met behulp van het consensusalgoritme.
 • Snellere afwikkeling: biedt snellere afwikkeling.

U kunt hier meer leren over de blockchain-functies: https: //101blockchains.com/introduction-to-blockchain-features/

Belangrijkste Blockchain-functies

Blockchain-voordelen

Dus, wat zijn de voordelen van blockchain? Laten we ze hieronder opsommen:

 • Biedt meer transparantie door het gebruik van gedistribueerde grootboeken
 • De traceerbaarheid is ook verbeterd omdat relevante informatie op elk moment kan worden opgeslagen en opgehaald.
 • Meer snelheid en efficiëntie dankzij de opheffing van gecentraliseerde autoriteit.
 • De kosten worden ook verlaagd door het ontbreken van tussenpersonen en papierloze transacties.

Wat is Distributed Ledger Technology (DLT)?

Gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) is een overkoepelende term voor technologieën die afhankelijk zijn van decentralisatie. Blockchain is een van de populaire DLT die er is.

Andere belangrijke DLT’s die er zijn, zijn DAG, Holochain en anderen.

Soorten blockchain

Er zijn ook verschillende soorten blockchain. De drie soorten blockchain zijn onder meer:

 • Openbaar → Een openbare implementatie betekent dat er geen beperking is op wie zich bij het netwerk kan aansluiten en het kan gebruiken.
 • Privé → Een privé-implementatie betekent beperkte toegang. Het wordt over het algemeen gebruikt in een gesloten ecosysteem waar de enige deelnemers leden zijn.
 • Federated / Hybrid → Federated blockchains worden gebruikt door ondernemingen die willen profiteren van zowel publieke als private blockchains. Federatieve blockchains zijn ideaal voor ondernemingen, omdat ze bepaalde aspecten van hun bedrijf moeten beveiligen en tegelijkertijd open moeten blijven staan ​​voor andere belangrijke entiteiten die niet binnen het bedrijfsproces vallen. Het kan klanten, investeerders en supply chain management omvatten, enzovoort.

Wat is de consensus?

Omdat blockchain gedecentraliseerd is, is er geen centrale autoriteit om consensus te bereiken. Daarom gebruikt blockchain verschillende soorten consensusalgoritmen om consensus te bereiken. Er zijn veel soorten consensusmethoden, waaronder Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) en Delegated Proof-of-Stake (DPoS). Er zijn andere populaire soorten consensus.

Het verschil tussen deze consensusmethoden is hoe ze werken. Sommige zijn energiezuinig, terwijl andere een snellere manier bieden om binnen het netwerk tot consensus te komen.

Wat is Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Blockchain-as-a-Service (BaaS) biedt klanten, met name bedrijven, de mogelijkheid gebruik te maken van blockchain-oplossingen die in de cloud worden gehost. Door BaaS te gebruiken, hoeven de eindgebruikers zich geen zorgen te maken over het vanaf nul creëren van een blockchain. Ze kunnen aan de slag met deze services en beginnen met het bouwen van hun complete blockchain, dApps of slimme contracten. De serviceprovider beheert de nodige taken, waaronder beheer, onderhoud en evolutie van het netwerk.

Voorbeelden van populaire BaaS-providers zijn onder meer IBM, Azure, Oracle en SAP.

Wat zijn slimme contracten?

Slimme contracten zijn codes die zijn geschreven om automatisering en legaliteit te bieden in een blockchain-omgeving. Het is vergelijkbaar met juridische documenten in de echte wereld: een slim contract wanneer aan een bepaalde voorwaarde is voldaan.

Dit wordt extreem gebruikt in meerdere scenario’s, waaronder het activeren van de aankoop van goederen wanneer het aanbod laag is of het eigendom van onroerend goed overdragen zodra de betaling is gedaan. Slimme contracten zijn ideale tools om automatisering in een systeem te brengen.

Wat zijn gedecentraliseerde apps (dApps)?

dApps zijn apps die op de blockchain draaien. Ze zijn gebouwd met decentralisatie als kern. Ethereum is een van de blockchains die de nodige middelen biedt om dApps te maken. Andere blockchain-oplossingen bieden ontwikkelaars ook de mogelijkheid om dApps te ontwikkelen.

Dit leidt ons naar het einde van onze blockchain voor executives module 1.

Module 2: Blockchain-use-cases

Nu de basis rond blockchain is gewist, is het nu tijd om enkele van de belangrijke use-cases van blockchain te doorlopen. Deze use-cases zullen u helpen de impact van blockchain in de praktijk in verschillende sectoren te begrijpen.

Laten we aan de slag gaan met de blockchain voor leidinggevenden module 2.

Bevoorradingsketen

De toeleveringsketen vormt een belangrijk aspect van elk bedrijf dat er is. Zonder een efficiënte toeleveringsketen zouden bedrijven moeite hebben om winst te maken. Momenteel zijn toeleveringsketens niet transparant en efficiënt en kampen ze met een breed scala aan problemen. Een van die problemen omvat namaakgoederen.

Met blockchain gaat alles veranderen als het gaat om de supply chain. Het kan decentralisatie brengen, wat meer automatisering betekent. Het zal ook transparantie brengen in het hele netwerk, waardoor het probleem van namaak wordt opgelost. Elk goed kan in het netwerk worden getagd, waardoor het blockchain-netwerk verschillende parameters over het goed kan opslaan. Als een voedingsmiddel in een voedselvoorzieningsketen bijvoorbeeld de vervaldatum overschrijdt, wordt het automatisch weggegooid of wordt de informatie aan de betrokken autoriteit verstrekt..

Handelsfinanciering

Handelsfinanciering kan ook worden hervormd met blockchain. Het behandelt de kredietfaciliteiten van financiële instellingen. Het is een grote industrie met een marktomvang van meer dan $ 10 biljoen USD. Maar met blockchain kan het efficiënter worden in het afhandelen van het proces.

De huidige problemen die handelsfinanciering moet doorstaan, zijn onder meer factoring van facturen, handmatige contractcreatie, vertraagde betalingen, dubbele vrachtbriefjes, meervoudige waarheidsversies, handmatige AML-server, enzovoort..

Met blockchain kan bijna elk probleem worden opgelost of verbeterd tot een betere stap. De blockchain-functies, waaronder de mogelijkheid om in realtime te bekijken, transparantie, eigendomsbewijs en andere, kunnen handelsfinanciering meer op groei richten.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg is een van de meest kritieke sectoren en moet ook worden hervormd om levensvatbaarder te worden. Op dit moment lijdt de gezondheidszorg aan een gecentraliseerde aanpak die kan worden verbeterd met behulp van blockchain.

Het huidige gezondheidszorgsysteem is niet aangesloten, wat betekent dat patiënten hun documenten bij elk doktersbezoek moeten dragen. Afgezien daarvan is het probleem van de namaak van medicijnen enorm, wat miljarden dollars verlies betekent voor bedrijven en een slechte gezondheid voor de patiënten. Deze twee problemen hebben betrekking op de gezondheidszorg en de enige blockchain kan de situatie verbeteren.

Met blockchain kunnen patiënten nu hun medische gegevens in het netwerk laten laden – die de patiënt kan gebruiken tijdens het bezoeken van artsen. Het kan ook helpen bij het onderzoek, aangezien openbare gegevens door onderzoekers kunnen worden opgehaald om een ​​remedie te vinden voor de verschillende soorten ziekten.

De transparantie van Blockchain is ook opgelost in het probleem van namaak van geneesmiddelen. Het lost het op door ervoor te zorgen dat het medicijn geen namaak is. Elk medicijn dat aan het ziekenhuis of de patiënt wordt afgeleverd, gaat via het netwerk, dat er essentiële informatie over verzamelt. Als de details zijn gewijzigd, kan het vals zijn.

Detailhandel (bijhouden)

Retail omvat meerdere sectoren, inclusief de supply chain. Blockchain is op veel manieren in de detailhandel gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om loyaliteitsprogramma’s, beveiliging, beheer en delen van klantgegevens te verbeteren.

Een andere geweldige use-case van blockchain voor de detailhandel zijn de cryptobetalingen. Veel winkeliers zijn erin geïnteresseerd, omdat steeds meer mensen crypto nu als een van hun betalingen gebruiken.

Retailers kunnen ook de identiteit van de klant in blockchain opslaan, waardoor ze gegevens naadloos tussen winkels kunnen delen.

Onroerend goed

Als u ervoor kiest om onroerend goed te kopen, moet u een omslachtig proces van documentatie, verificatie en uitvoering doorlopen. Het kan weken tot maanden duren om een ​​woning te bemachtigen. Bovendien kan er een kans zijn dat iemand u kan bedriegen en u een woning kan verkopen die niet van hen is.

Al deze problemen kunnen worden opgelost door blockchain met het verwijderen of verminderen van makelaars of bemiddelaars. Met slimme contracten kan het een kwestie van minuten worden voordat u uw eigendom kunt kopen.

Vastgoed moet ook veel geld uitgeven aan papierwerk. Met blockchain kan het leiden tot een papierloze economie, waardoor tijd en kosten worden bespaard die nodig zijn om een ​​deal succesvol te maken. Het gebruik van blockchain kan ook de globalisering van vastgoed betekenen.

Lees meer op Real-World Blockchain Use Cases – 46 Blockchain-applicaties.

Dit leidt ons naar het einde van onze blockchain voor executives module 2.

Module 3: Blockchain voor bedrijven

In onze derde module van blockchain voor leidinggevenden gaan we vanuit een zakelijk oogpunt meerdere aspecten van blockchain behandelen. De module zal u helpen de manieren te begrijpen waarop u blockchain kunt gebruiken of dat uw bedrijf überhaupt blockchain nodig heeft.

Identificatie van de belangrijkste zakelijke kansen

Als bedrijf is het uw taak om te gedijen en uw bedrijf zo winstgevend mogelijk te maken. Dit betekent dat u technologie in uw voordeel gebruikt, waaronder blockchain.

Dus, hoe kun je dat doen?

De beste manier om te benaderen is om eerst de pijn van uw bedrijf te identificeren. Door de dingen te identificeren die nodig zijn om te verbeteren, kun je begrijpen of je blockchain nodig hebt om het op te lossen of niet.

Er zijn vijf applicaties die u blockchain in uw bedrijf kunt gebruiken. Ze omvatten het volgende:

 • Cloudopslag die gedecentraliseerd is
 • Slimme contracten om een ​​deel of hele bedrijfsprocessen te automatiseren
 • Arbeidsbetalingen
 • Verbetering van de toeleveringsketen
 • Snellere antecedentenonderzoeken en betere aanwervingen
 • Boekhouding
 • Bedrijfsinformatie

En veel meer!

Verband tussen Blockchain-technologie en opkomende technologieën: IoT en AI

Technologieën werken eerder samen dan alleen. Als u deel uitmaakt van een modern bedrijf of bedrijf, moet u ook weten dat u niet vooruitgang kunt boeken met slechts één technologie.

Alles is met elkaar verbonden en we maken deel uit van het hele ecosysteem.

Dit is waar IoT, AI en Blockchain om de hoek komen kijken. Met miljoenen verbonden apparaten, die onderling gegevens delen via een netwerk, gaat het erom hoe efficiënt de systemen moeten zijn. Voor het netwerk kunnen we blockchain gebruiken. Het fungeert als een geheugen en zorgt voor gegevensintegriteit, transparantie en beveiliging in IoT-omgevingen.

AI kan helpen om gegevens te begrijpen. AI fungeert als het denkende brein van de hele opstelling, waar het zichzelf kan trainen om zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens te begrijpen.

Kortom, al deze drie zijn met elkaar verweven. Als je aan een duurzame toekomst wilt bouwen, dan moet elk van deze technologieën deel uitmaken van de groei.

Heeft uw bedrijf blockchain nodig??

Het is gemakkelijk om gedreven te worden door de verandering in plaats van de werkelijke behoefte eraan te begrijpen. Blockchain is de norm geworden voor veel bedrijven waar ze het adopteren of van plan zijn het in de toekomst toe te passen.

Maar heb je het nodig?

Laten we het uitzoeken door de vijf vragen door te nemen die u zullen helpen beslissen of blockchain een goede match is of niet.

 1. Wilt u gegevens onveranderlijkheid? Als het antwoord ja is, dan heb je blockchain nodig, aangezien de gecentraliseerde database niet in staat is om gegevens onveranderlijk te maken.
 2. Zijn gegevens uit meerdere bronnen of uit één bron? Als je data uit meerdere bronnen komt en je wilt ook data onveranderlijk, dan heb je blockchain nodig. Als u een interne organisatie bent zonder externe gegevensbron, dan is het beter om een ​​gecentraliseerde aanpak te gebruiken, aangezien er al vertrouwen is binnen het ecosysteem.
 3. Heeft u tussenpersoon nodig? Als u dat doet, kunt u uw behoeften maximaliseren via een gecentraliseerde database. Doe je dat niet, dan is blockchain wat je nodig hebt.
 4. Kennen de deelnemers elkaar? Als ze dat doen, is er geen gedecentraliseerde oplossing nodig, omdat er al een vertrouwensopstelling tussen hen is.

Door de bovenstaande vragen te beantwoorden, zult u uw vereisten kunnen begrijpen. Zelfs als u de behoefte aan blockchain bedenkt, moet u ook de ware impact van de verandering evalueren. Als de opbrengsten niet groot zijn, kun je beter bij je huidige systeem blijven.

Dit leidt ons naar het einde van onze blockchain voor trainingsmodule voor leidinggevenden 3.

Module 4: Regelgevende / juridische implicaties van blockchain

In deze 4e module van blockchain voor training van leidinggevenden behandelen we de regelgevende en juridische implicaties van blockchain. Blockchain is moeilijk te reguleren of heeft juridische bindingen. Het is tenslotte een gedecentraliseerde oplossing die een forse uitdaging vormt voor de autoriteiten die aan de macht zijn.

Regelgeving

Om een ​​idee te krijgen, zullen we de regelgeving in de VS doornemen. Momenteel is de federale overheid niet geïnteresseerd in het reguleren van blockchain-technologie. Dit betekent dat elke staat zijn regelgevende agentschappen moet opzetten. Het goede nieuws is dat de regelgeving in het voordeel is van de op blockchain gebaseerde contracten of andere functies die blockchain te bieden heeft.

Momenteel hebben veel staten geen regelgeving, terwijl andere gedeeltelijke en sommige volledige regels hebben. Dus als u een werkende leidinggevende bent in de VS, moet u de voorschriften lezen van de staat waarin uw bedrijf service aanbiedt of verblijft. Dit zal u helpen om uzelf voor te bereiden. De toekomst ziet er rooskleurig uit, aangezien de overheid voorstander is van de blockchain-technologie en er ook naar streeft om deze in hun systemen op te nemen.

De Europese Unie heeft ook positieve vooruitzichten voor blockchain.

Wettigheid

Het rechtmatigheidsaspect is veel breder dan de regelgeving, aangezien het een breed toepassingsgebied bestrijkt. Een blockchain-oplossing kan bijvoorbeeld mondiaal zijn, wat betekent dat deze moet voldoen aan de juridische banden van verschillende landen. Dit kan een grote uitdaging zijn, vooral voor staten met een heel ander type bestuur.

Dit kan leiden tot problemen in serviceniveaus en de prestaties van een blockchain-oplossing. Het aansprakelijkheidsaspect is ook een van de belangrijkste juridische kwesties. Omdat de meeste blockchain-netwerken gedecentraliseerd zijn, wie is er verantwoordelijk als er iets misgaat?

Gegevensprivacy is een andere juridische kwestie. De huidige gecentraliseerde systemen zijn in staat informatie te vergeten. Maar met blockchain is dit niet mogelijk, omdat het een van de belangrijkste kenmerken is dat gegevens onveranderlijk zijn. Dit kan een ernstige bedreiging voor de privacy vormen, en iedereen die deelneemt aan een netwerk heeft niet het recht om te ‘vergeten’.

Dit leidt ons naar het einde van onze blockchain voor trainingsmodule 4 voor leidinggevenden.

Module 5: Blockchain-uitdagingen

Blockchain is een aanzienlijk nieuwe technologie. Dit betekent dat het moeilijk te implementeren is. Er zijn veel uitdagingen die je moet overwinnen om correct gebruik te maken van blockchain-technologie, vooral als het gaat om implementatie.

Laten we aan de slag gaan met onze module 5 van blockchain voor training van leidinggevenden.

Uitdagingen voor blockchain-implementatie

Laten we, om een ​​idee te krijgen, de belangrijkste uitdagingen bij de implementatie van blockchain doornemen.

Kosten: Het implementeren van een blockchain kan een zware taak zijn. Het vereist veel geld. Een van de belangrijkste redenen is hoe blockchain werkt en het gebrek aan bekwame ontwikkelaars voor een redelijke prijs.

Schaalbaarheid: De schaalbaarheid van blockchain is een grote zorg als het gaat om zakelijk gebruik. Met de komst van een nieuwe blockchain-oplossing is dit echter de enige keer dat het schaalbaarheidsprobleem kan worden opgelost. Op dit moment kan blockchain opschalen met behulp van cloud computing.

Data Privacy: Het probleem van gegevensprivacy is een van de grootste uitdagingen. Omdat blockchains gedistribueerde grootboeken zijn, is het moeilijk om te voorkomen dat gegevens worden gedeeld tussen knooppunten. Cryptografie wordt gebruikt om gegevens te versleutelen, maar het lost het kernprobleem niet op. Als de gegevens eenmaal zijn geschreven, kunnen ze niet meer worden gewist.

Onvoldoende blockchain-geletterdheid: Een andere grote uitdaging is de gebrekkige blockchain-geletterdheid. Ook al implementeert u het correct, u moet mensen leren hoe ze het efficiënt kunnen gebruiken. Het kan een grote uitdaging zijn, aangezien mensen de manier waarop ze werken of denken niet willen veranderen.

U kunt de top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor ondernemingen hier vinden:

Top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor bedrijven

Topuitdagingen voor blockchain-adoptie

In onze blockchain voor de executive trainingsgids behandelen we ook de redenen waarom de acceptatie van blockchain wordt belemmerd.

Laten we ze hieronder opsommen:-

 1. Gebrek aan bekwame ontwikkelaars
 2. Energie-inefficiënte consensusmechanismen
 3. Slechte regelgeving over blockchain
 4. Twijfelachtige beveiliging
 5. Schaalbaarheid
 6. Standaardisatieprobleem
 7. Integratie

Dit leidt ons naar het einde van blockchain voor executives module 6.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze blockchain voor managersgidsen. We hebben belangrijke onderwerpen behandeld, waaronder de basisprincipes, voorschriften, uitdagingen en meer in onze blockchain voor training van leidinggevenden.

Door de volledige training af te ronden, kun je ook uitdagende functies aannemen, zoals blockchain innovatiemanager of blockchain C level medewerkers. Deze training opent de blockchain-wereld voor jou, en het hangt van jou af wat je met die kennis wilt doen.

Dus, wat vind je van de handleiding voor executive training? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me