Blockchain heeft de mogelijkheid om alles om ons heen te veranderen. Het onderwerp van het artikel dat we gaan bespreken is de blockchain voor sociale impact. Hier zullen we onderzoeken hoe blockchain precies de sociale impactprojecten verandert.

Blockchain heeft onlangs veel aandacht gekregen van experts uit de industrie, professionals en het algemene publiek. De reden is hoe het helpt bij het uitroeien van de problemen die de meeste industrieën doormaken. Als u de use-cases van blockchain bekijkt, zult u zien dat de grootste impact van blockchain de financiële sector is, gevolgd door de toeleveringsketen, onroerend goed, gezondheidszorg enzovoort..

Een gebied dat echter ook sterk wordt beïnvloed, zijn sociale projecten. Als we blockchain en sociale impact samen nemen, zullen we een duidelijke relatie tussen beide kunnen vinden. Het doel van het artikel is om de relatie en impact van blockchain op social media te begrijpen. Dit betekent ook dat we de sociale impact van blockchain bespreken.

Laten we beginnen.


Wat is blockchain?

Het is essentieel om te leren over blockchain om een ​​beter begrip te krijgen van de sociale impact van blockchain.

Blockchain is een soort gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) waarbij peers verbinding maken om een ​​netwerk te vormen en te functioneren zonder dat een gecentraliseerde entiteit nodig is. Elke peer heeft zijn eigen grootboek en neemt deel aan verschillende activiteiten, waaronder het valideren van transacties met behulp van consensusmethoden. 

Bitcoin blockchain is een goed voorbeeld. Hier heeft elke peer zijn eigen grootboek en maakt gebruik van Proof-of-Work (PoW).

Enkele van de belangrijkste functies die door blockchain worden aangeboden, zijn onder meer transparantie, traceerbaarheid, beveiliging, onveranderlijkheid en vertrouwen.

Als je meer wilt weten, bekijk dan de Blockchain voor beginners-gids. Wilt u meer weten over de functies, bekijk dan de belangrijkste functies van de gedetailleerde blockchain-zelfstudie.

Spelers in Blockchain voor sociale impact

Nu ons basiskennis van blockchain is vastgesteld, is het nu tijd om in de spelers in blockchain te springen voor sociale impact. Wat is er mooier dan te kijken naar de spelers die met hun projecten een revolutie teweeg willen brengen in sociaal werk? Hieronder staan ​​enkele van de blockchain-projecten voor sociale impact. Laten we beginnen.

Blockchain voor Social Impact Coalition (BSIC)

Blockchain for Social Impact Coalition is een non-profitorganisatie die blockchain-oplossingen helpt die zijn afgestemd op ecologische en sociale uitdagingen. Het werkt in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het helpt hen bij het incuberen, samenwerken en ontwikkelen van het project. Ze zijn bedoeld om de connectiviteit tussen overheidsinstanties, ngo’s, investeerders, filantropen en andere belangrijke spelers te verbeteren.

Momenteel richt het zich op sectoren zoals toeleveringsketen en milieu & energie, financiële inclusie, mensenrechten, onderwijs en gezondheid & welzijn. Het heeft ook veel leden, waaronder “Chooose”, eduDAO, Everex, Tata Consultancy Services, WWF, enzovoort!

Consensus blockchain voor sociale impact en ngo’s

Consensus blockchain voor sociale impact, en ngo’s worden beheerd door Consensys. Hun focus is om de wereld een betere plek te maken door de juiste reeks inspanningen te leveren om het succes van projecten die te maken hebben met ecologische en sociale uitdagingen te verbeteren. Ze gebruiken de hulp van de Ethereum-gemeenschap om sociale ondernemers, ngo’s en investeerders te helpen. Het doel is om wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bereiken. Ze richten zich op het volgende.

 • Partnerschappen
 • Onderwijs
 • Toeleveringsketen en onveranderlijk bewijs
 • Identiteit en toegankelijkheid
 • Bijstand in contanten en filantropie
 • Activa met sociale impact

Ze hebben geweldige mesh-bijdragers die het project werkelijkheid maken. Ze omvatten Alex Kostura, Silvana Rodriguez, Vanessa Grellet en anderen. Hun partners zijn Maker, RTI Humans Rights Foundations en anderen. 

Accenture blockchain voor sociale impact

Accenture staat ook voorop als het gaat om blockchain voor sociale impact. Hun initiatief is om sociale impact te bieden via blockchain-technologie. Om hun kansen op sociale projecten te vergroten en samen te werken met regeringen, ngo’s en ondernemingen voor een betere en duurzame wereld.

Deze organisaties doen ook regelmatig aan blockchain voor conferentie over sociale impact. Dus als je meer wilt weten, volg dan hun conferentiepagina’s!

Blockchain-rol in initiatieven met sociale impact

Geweldig! We hebben drie van de spelers in blockchain opgesomd voor initiatieven voor sociale impact. Dit zijn allemaal behoorlijk grote spelers en hebben een aanzienlijke impact. We hebben echter nog steeds geen duidelijk idee hoe blockchain initiatieven voor sociale impact verbetert. In dit gedeelte zullen we precies dat doen en meer te weten komen over de rol van de blockchain.

Fraude en risicovermindering

Een van de grootste voordelen van blockchain voor sociale impact is de vermindering van fraude en risico’s die aan het project zelf zijn verbonden. Corruptie is een enorm probleem, vooral op regeringsniveau. Dit betekent dat hebzuchtige mensen het geld gebruiken om hulp te bieden aan de behoeftigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van traditionele oplossingen die niet transparant genoeg zijn om corruptie op te lossen.

De beste manier om al deze problemen op te lossen, is door blockchain te gebruiken. Blockchain biedt een complete fraudebestendige oplossing waarbij elke transactie wordt geverifieerd met behulp van consensusmethoden. Er is geen afhankelijkheid van een gecentraliseerde autoriteit en dus vrij van elke vorm van fraude. De informatie die is opgeslagen in de blockchain is ook onveranderlijk, wat betekent dat deze, eenmaal opgeslagen, niet kan worden gewijzigd of gewijzigd door een kwaadwillende actor. Voor ngo’s betekent dit dat donaties niet meer gemanipuleerd kunnen worden. 

Lagere administratieve kosten

Goede doelen vereisen veel werk om goed te kunnen beheren. Dat betekent dat er veel geld moet worden besteed aan administratieve kosten. Met blockchain kunnen deze administratieve kosten worden verlaagd. Met slimme contracten is het nu mogelijk om financiële en juridische tussenpersonen te beheren. Automatisering is altijd nuttig en maakt het daarom voor alles gemakkelijk om met aspecten om te gaan die eentonig of niet-creatief zijn.

Verantwoording en transparantie

Door blockchain te gebruiken, is het nu mogelijk voor goede doelen om verantwoording af te leggen en transparant te zijn. Het is een bekend feit dat mensen altijd sceptisch staan ​​tegenover goede doelen. Maar met blockchain kunnen donateurs zeker zijn van wat ze doen. Ze kunnen zien hoe hun bijdragen een verschil maken.

Snellere grensoverdrachten

Traditionele bankkanalen zijn niet goed als het gaat om het internationaal overmaken van geld. Het verzenden van geld kan dagen duren. Bovendien zijn er ook kosten verbonden aan de overdracht. Aangezien de meeste liefdadigheidsinstellingen wereldwijd zijn, hebben ze voortdurend internationale transacties nodig. Het late bereik kan hun inspanningen belemmeren.

Door blockchain te gebruiken, kunnen ze gebruik maken van digitale valuta, die kunnen worden overgedragen via een netwerk zonder een gecentraliseerde autoriteit. Hiermee hoeven ze de tussenpersonen niet te betalen en hoeven ze ook niet te lang te wachten tot de transacties zijn afgerond.

Verbeterde toegankelijkheid

Met blockchain is het nu voor iedereen mogelijk om waarde over te dragen of te ontvangen. Ze hoeven niet afhankelijk te zijn van bankieren om dit allemaal te kunnen doen. Dit is een hausse voor goede doelen en ngo’s die mensen met alle achtergronden proberen te helpen. Door deze aanpak te volgen, hoeven de goede doelen ook geen dubbele overboeking te doen en zowel afrekenings- als kostentijden te verkorten.

Sociale sectoren die worden beïnvloed door blockchain

In deze sectie gaan we door de verschillende sectoren die worden beïnvloed door blockchain vanuit een sociaal oogpunt. De statistieken gedeeld in de sectie zijn ontleend aan de Standard Blockchain for Social Impact-studie.

landbouw

De landbouw is een van die sectoren die veel aandacht behoeven. Het heeft de mogelijkheid om een ​​enorme populatie over de hele wereld te beïnvloeden. De belangrijkste focus is het verbeteren van drie belangrijke aspecten van de toeleveringsketen in de landbouw. Dit omvat het verbeteren van transparantie, traceerbaarheid en efficiëntie. Het zorgt ervoor dat boeren goed verbonden zijn met de consumenten.

Enkele van de belangrijkste hoogtepunten die in het onderzoek aan de orde komen, zijn onder meer de volgende

 • Nieuwe initiatieven zijn nog geen twee jaar oud.
 • Geen van de nieuwe initiatieven heeft meer dan 1000 begunstigden 
 • Sommige initiatieven kunnen een miljoen begunstigden bereiken
 • De meeste applicaties zijn bedoeld voor winst

Met blockchain kunnen deze problemen worden opgelost. Allereerst kan het besmetting en voedselfraude verminderen. Dit kan gebeuren met behulp van blockchain-efficiëntie en transparantie. De rol van Blockchain is om de betrokkenheid van derden te verbeteren door ervoor te zorgen dat ze gegevens op de best mogelijke manier volgen, verzamelen en beheren. Met blockchain zullen boeren en distributeurs hun betalingen sneller dan ooit ontvangen, waardoor ze beter in staat zijn om sneller aan hun volgende reeks projecten te werken.

Projecten: AgriDigital, Grassroots Cooperative, Bext360

Democratie en bestuur

De volgende sector waar blockchain een cruciale rol kan spelen, is democratie en bestuur. Op dit moment staan ​​regeringen erg open voor blockchain en zijn rol bij het verbeteren van democratie en bestuur.

Hoofdzaken

 • Overheden begonnen al in 2008 met blockchain
 • 21 initiatieven op het gebied van democratie en bestuur.
 • Begin 2019 kende 81% van de initiatieven succes.
 • Minder dan 50% van de initiatieven is gericht op winst.

Overheden draaien op vertrouwen. En dat is waar blockchain om de hoek komt kijken. Met blockchain kunnen overheden de beveiliging aanpakken die verband houdt met de uitwisseling van adresgegevens. Bovendien kunnen gebruikers ook stemmen via blockchain, waardoor ze direct telbaar en traceerbaar zijn.

Door gebruik te maken van blockchain kan de overheid ook veel beter gegevens van burgers opslaan. De gegevens zijn onveranderlijk, wat betekent dat er geen burgergegevens zijn die illegaal kunnen worden verwijderd of bewerkt. Het geeft bureaus ook de mogelijkheid om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot de gegevens. Het gebrek aan centralisatie betekent ook dat er geen centraal faalpunt is. De overheid kan ook een goede crowdfunding uitvoeren met behulp van blockchain.

Projecten: e-Estland, Votem

Energie, klimaat en milieu

Blockchain-technologie heeft het potentieel om het klimaat, de energie en het milieu te veranderen. Met miljoenen dollars aan transacties is het belangrijk om elk aspect van deze sector te optimaliseren. Blockchain kan helpen verbeteren door het gebruik van peer-to-peer-transmissie, en geeft de mensen ook de mogelijkheid om microgrid te creëren.

Hoofdzaken

 • Slechts 10% van de initiatieven heeft geen winstoogmerk in de energiesector.

Met behulp van blockchain kan de energiesector efficiëntere oplossingen aandragen. Dit betekent ook dat elektriciteit betrouwbaarder, schoner en betaalbaarder kan worden.

Projecten: Grid Singularity, ME SOLshare

Gezondheid

De gezondheidssector is een van die sectoren met talloze initiatieven van zowel for-profit als non-profitorganisaties. Met blockchain kan de zorg digitale zorgdossiers verbeteren. Het verbetert ook het beheer van de farmaceutische toeleveringsketen. Zoals gewoonlijk biedt blockchain een gedecentraliseerde, efficiënte en veilige oplossing.

Hoofdzaken

 • Gezondheidszorginitiatieven hebben de grootste impact in elke sector.
 • Slechts 18% van de initiatieven is non-profit.

De belangrijkste voordelen zijn onder meer goede elektronische medische dossiers, betere implementatie van privacy en namaakgeneesmiddelen.

Projecten: Modium.io

Filantropie en hulp

De sociale impact komt het best tot uiting in de filantropie- en hulpsector. Op dit moment bereiken de hulp en filantropie niet het beoogde gebruik. Dit komt door de enorme inefficiënties die het huidige platform lijdt als het gaat om hulp en filantropie. Zelfs met zoveel investeringen is er nog steeds behoefte aan aanvullende fondsen om te voldoen aan de vraag naar fundamentele mensenrechten, armoede en toegang tot onderwijs.

Hoofdzaken

 • Meer dan 80% van de initiatieven zijn non-profit
 • Meer dan 55% van de initiatieven bereikt minder dan 1000 mensen.

 

Miljarden dollars worden geïnvesteerd om de behoeftigen te helpen. Deze hulpmiddelen worden echter meestal misbruikt vanwege een gebrek aan transparantie. In feite bereikt de meeste hulp nooit de beoogde mensen. Dit heeft er ook toe geleid dat mensen niet bijdragen aan deze non-profitorganisaties. Blockchain kan al deze problemen oplossen en het vertrouwen in non-profitorganisaties helpen vergroten bij het gebruik van de fondsen.

Projecten: Ixo Foundation, Disberse, RootProject 

Gevolgtrekking

Hiermee komen we aan het einde van onze blockchain voor social impact-artikelen. Dus, wat vind je van het onderwerp? Reageer hieronder en laat het ons hieronder weten. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me