Onlangs kwam China in de schijnwerpers met het baanbrekende DCEP-project. Net na de officiële aankondiging van dit gesloten pilootproject, begon het veel hype te krijgen. Laten we nu eens kijken naar de nieuwe digitale valuta van China!

De digitale valuta van China wordt aanvankelijk gelanceerd in Xiong’an (satellietstad van Peking), Suzhou en Shenzhen. Velen speculeren of dit een revolutionaire verandering voor ons monetaire systeem zal blijken te zijn en hoe dit de wereldeconomie echt zal beïnvloeden..

In 2017 kreeg de snelle groei van blockchain-netwerken en cryptocurrencies zware kritiek van veel financiële organisaties. Daarom neemt de Chinese regering een alternatieve kijk op de hele kwestie en lanceert ze haar eigen Chinese digitale valuta.

Ga met me mee en ontdek wat DCEP is, wat het betekent voor China en de wereldeconomie, en wat je ervan kunt verwachten. Dus laten we beginnen!

 


Schrijf u nu in: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -cursus

 

Wat is het DCEP-project?

Laten we beginnen met wat dit project eigenlijk is. DCEP is de nationale digitale valuta van China. In werkelijkheid is het volledige formulier elektronische betaling in digitale valuta. Volgens geruchten gebruikt Project DCEP cryptografie en blockchain-technologie als basis van het platform. Experts voorspellen dat het ‘s werelds eerste gevestigde Central Bank Digital Currency (CBDC) kan worden, wat enorm is.

People’s Bank of China (PBoC) geeft de Chinese cryptocurrency uit. Het primaire doel van de lancering van China’s nieuwe digitale valuta is om het internationale bereik en de circulatie van RMB te vergroten. In werkelijkheid wil China de wereldwijde acceptatie van RMB vergroten, zodat het een wereldwijde valuta wordt, net als de Amerikaanse dollar.

Onlangs is China gretiger om op blockchain gebaseerde initiatieven op de markt te brengen, omdat de regering niet verslagen wil worden door de Weegschaalvaluta van Facebook. Maar ik zal er later meer over praten.

Laten we eens kijken waarom China zo gretig is om de digitale valuta elektronische betaling te lanceren.

China Digital Currency: waarom lanceren ze het??

Het primaire doel van de regering bij het lanceren van het project DCEP China is het vervangen van het reservegeldsysteem. In werkelijkheid zal dit de kostenberekening en de wrijving tussen banken enorm verminderen. Ze willen ook het China DCEP-project gebruiken om alle inefficiënties te verminderen van offline papieren geldsporen die aanleiding geven tot het witwassen van geld, valsemunterij en illegale financiering..

Meer nog, het beste van dit project is dat het helpt om de toezichthouder meer controle te geven over de digitale valuta, waardoor allerlei illegale activiteiten worden geëlimineerd. Hoe dan ook, dit project zorgt ook voor lagere kosten voor het onderhoud van munten en bankbiljetten.

In eenvoudige bewoordingen kunt u DCEP zien als een volledig digitale versie van RMB.

Bovendien kan de DCEP bijdragen aan de promotie van RMB als internationale valuta en de manier waarop we grensoverschrijdende betalingen uitvoeren, veranderen.

Momenteel gebruikt RMB bij grensoverschrijdende betalingen SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) of CHIPS (Clearing House Interbank Payments System). Beide zijn zeer gebrekkig, aangezien CHIPS rechtstreeks een Amerikaans bedrijf is.

Aan de andere kant neigt SWIFT tot een punt van zorg voor de Chinese regering, aangezien de VS het grootste deel van haar functioneel beheerst. Hoewel SWIFT beweert een neutrale grond te zijn voor internationale transacties, zijn nog steeds 12 van de bestuurders afkomstig uit de VS of uit de aanverwante landen van de VS..

Daarom beperkt het volgens de Chinese regering hun vermogen om interne betalingen te doen. DCEP is dus de manier van China om zich te vestigen en uit de ketenen van Amerikaanse financieringsmaatschappijen te breken.

 

Is DCEP de enige digitale valuta (legaal) in China?

Het China DCEP-project en zijn munteenheid zijn ontwikkeld door de Chinese beweging. Het is dus niet zoals andere stabiele munten van derden die veel bedrijven tegenwoordig gebruiken. CNHT van Tether is bijvoorbeeld voornamelijk op dezelfde manier gekoppeld als RMB met een verhouding van 1: 1.

In werkelijkheid zijn andere cryptocurrencies illegaal in China, bijvoorbeeld Bitcoin. Maar DCEP is de enige en eerste legale digitale valuta in het land.

Volgens de Chinese overheidsinstanties is het DCEP-project vanaf nu meer dan 5-6 jaar in ontwikkeling. Daarom, zoals u kunt zien, besteden ze veel tijd aan het perfectioneren van de technologie om deze zo toegankelijk en probleemloos te maken voor de hele natie. Nu is het eindelijk klaar om uit te rollen en geeft de People’s Bank of China de digitale valuta uit.

DCEP kan eenvoudig realtime gegevensverzameling realiseren met betrekking tot alle soorten boekhouding en geldcreatie. Dit proces helpt het monetaire beleid onder controle te houden en indien nodig nuttige wijzigingen aan te brengen.

 

Weet u niets van Blockchain? Bekijk de Blockchain Fundamentals-presentatie om nu meer over deze technologie te leren!

 

Ontwikkelingsproces van DCEP-project

De ontwikkeling van het Digital Currency Electronic Payment-systeem begon eigenlijk al in 2014. Ze wilden in de eerste plaats kijken naar de mogelijkheid om een ​​digitale valuta te creëren en hoe ze de Yuan kunnen verbeteren met behulp van blockchain-technologie.

Maar van 2014 tot 2018 vertraagde de ontwikkeling van het project drastisch omdat de aard van blockchain niet precies compatibel was met de nationale digitale valuta. In werkelijkheid is het praktisch logisch dat elk soort gedecentraliseerd netwerk de gecentraliseerde structuur van nationale valuta niet kan ondersteunen.

Ondanks de problemen en zorgen, herstelde de ontwikkeling zich vanaf 2019 en nu is het onderweg voor een officiële lancering. Vooral omdat Facebook zich eindelijk voorbereidt om Libra te lanceren en China het als een directe bedreiging ziet.

Daarom zorgt de hitte van de concurrentie ervoor dat de Chinese centrale bank terugdringt en hun eigen project lanceert dat ten koste van alles Libra kan overtreffen..

Vanaf nu heeft China de back-endarchitectuur van de oplossing al voltooid en tegen 2022 zullen grote bijdragers deelnemen aan de testfase van DCEP.

 

Architectuur achter het China DCEP-project

Laten we het nu hebben over de architectuur achter het China DCEP-project, aangezien dit u zal helpen hun concepten veel beter te begrijpen.

Kortom, de architectuur van de DCEP is verdeeld in een systeem met twee niveaus. In het eerste niveau zal het voornamelijk de transactionele processen tussen tussenpersonen en PBoC omvatten. In werkelijkheid zijn deze tussenpersonen voornamelijk financiële instellingen en niet-financiële instellingen. Bijvoorbeeld Tencent, UnionPay, Alibaba, de Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Banks, enzovoort.

In het tweede niveau kunt u een connectie of link verwachten tussen deelnemers in de detailhandel en tussenpersonen vanaf het eerste niveau. Meer nog, het zal ook verbinding maken met burgers of individuen in het land.

Als het de kans heeft populair te worden in de wereld, dan kun je het gebruiken om alle individuen uit verschillende regio’s en landen met elkaar te verbinden. Meer nog, in dit niveau zullen alle tussenpersonen de DCEP naar de detailhandel verdelen om de valuta in het hele land te stroomlijnen. Daarom zal de digitale valuta binnenkort op de markt gaan circuleren.

In werkelijkheid is het belangrijkste verschil de bron die de cashflow verdeelt en digitale wallets gebruikt in plaats van bankrekeningen.

 

Hoe zit het met de backend-infrastructuur voor DCEP-project?

Op dit moment heeft China bevestigd dat ze de back-endarchitectuur van het Digital Currency Electronic Payment-systeem al hebben voltooid. Meer nog, ze voltooiden ook al het onderzoek, het instellen van de parameters en de ontwikkeling van alle functies en zelfs het debuggen van de tests.

Er zijn echter nog meer tests nodig om alle problemen op te lossen. Hoe dan ook, volgens een andere bron zal de digitale portemonnee van de DCEP veel functies bieden, zoals de geschiedenis van betalingen, portefeuillebeheer en uitwisseling van digitale activa..

Bovendien biedt het ook overmakingsdiensten, QR-codebetalingen, mobiele betalingen, enzovoort. Het beste is dat u uw valuta ook vanuit de interface kunt omrekenen. Meer nog, de gebruikersinterface lijkt ook veel duidelijk en eenvoudig voor iedereen om te begrijpen.

Daarom zal het niet lang duren voordat het project alle functies heeft voltooid en op wereldwijde schaal wordt gelanceerd. Het is echter veilig om aan te nemen dat het in eerste instantie alleen in China zal worden gelanceerd, en na het succes kunnen internationale markten er ook toegang toe krijgen..

 

Blockchain-architect worden? Schrijf u nu in voor de Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -cursus.

 

Project DCEP-portemonnee

Laten we het nu eens hebben over de portemonnee van het elektronische betalingssysteem voor digitale valuta. Onlangs, op 29 augustus 2020, lanceerde de CCB (China Construction Bank) de DCEP-portemonnee. In werkelijkheid vonden de klanten onder die bank de functies van DCEP in hun mobiele app. Om dat te gebruiken, moesten ze zich echter eerst registreren met hun telefoonnummers.

Zodra ze dat hadden gedaan, hadden ze toegang tot de digitale portemonnee en konden ze navigeren om de functies te zien. Er was echter geen officiële aankondiging van deze lancering en alle informatie die ik heb is afkomstig van de sociale media en cryptogemeenschap van China..

Hoe dan ook, sommige gebruikers beweren dat ze kleine transacties met de portemonnee kunnen doen door hun CCB-account te verbinden met de app. Meer nog, als een gebruiker zich eenmaal bij de portemonnee heeft aangemeld, krijgt hij een portemonnee-ID om hem te helpen bij het afhandelen van transacties met andere gebruikers.

Ook zijn er in de hoofdinterface verschillende functies, zoals opnames / stortingen, verbinding maken met een bankrekening, alle transactie-informatie bekijken, rode pakketten cadeau doen, DCEP-portefeuilles upgraden, creditcards terugbetalen, DCEP-portemonnee annuleren, enzovoort..

In werkelijkheid schenken de rode pakketten eigenlijk geld aan anderen. Meer nog, het proces van het afhandelen of zelfs ontvangen van het geld is supergemakkelijk. U kunt zelfs de portemonnee van een andere gebruiker scannen om het geld te verzenden. Het lijkt dus een superhandige portemonnee-app.

 

Hoe kunt u de digitale valuta van China testen??

U moet zich afvragen hoe u de Chinese digitale valuta echt kunt testen om te zien hoe deze werkt. Welnu, ze hebben onlangs op 17 augustus 2020 aangekondigd dat DCEP de piloottestfase ingaat. In werkelijkheid noemen ze het de “4 + 1-methode”.

Vooral omdat het testproces in Xiong’an, Suzhou, Chengdu en Shenzhen gesloten blijft. Het zal ook de locaties van de Olympische Spelen van 2022 bevatten. Bovendien zijn hun analisten van mening dat de overheid, alvorens dit project op grote schaal te lanceren, alle technische problemen moet zien en oplossen..

Dus als ze het niet van tevoren oplossen, kunnen de negatieve resultaten van invloed zijn op marktpromoties. Daarom, door uit te testen, zullen de burgers het proces gebruiken en zich op hun gemak voelen bij de nieuwe verandering.

In de toekomst zal de test meer steden en provincies in de Hong Kong Macau Greater Bay Area, Guangzhou, Shanghai en Beijing omvatten. Ondertussen zal deze uitbreiding van de pilot-testzone 400 miljoen van de Chinese bevolking introduceren.

 

Grote bedrijven zullen China Cryptocurrency testen

Veel partijen zullen deelnemen aan de testfase van Chinese cryptocurrency. Bijvoorbeeld postkluisjes, lokale hotels, boekhandels, onbemande supermarkten, bakkerijen, sportscholen, enzovoort. Meer nog, buitenlandse bedrijven zoals Subway, McDonald’s en Starbucks zullen ook deelnemen aan het testen van DCEP.

In werkelijkheid kwam deze aankondiging op 22 april 2020, waar werd aangekondigd dat 19 bedrijven zullen deelnemen aan de testfase van het DCEP-project..

Meer nog, de National Development and Reform Commission maakte dit nieuws vooral tijdens hun evenement bekend. Hoe dan ook, de onbemande supermarkt van Jingdong’s zal ook deelnemen aan de testfase van deze cryptocurrency.

Ook kregen de bedrijven die van plan zijn deel te nemen al de officiële kennisgeving van de centrale bank van China. Hoewel we op dit moment geen idee hebben hoe ze de testfase van het DCEP-project zullen uitvoeren.

 

China Cryptocurrency: gecentraliseerd of gedecentraliseerd?

Velen van jullie moeten nu een beetje in de war zijn over de vraag of de Chinese cryptocurrency gecentraliseerd of gedecentraliseerd is. Nou, het is een beetje anders dan alle blockchain-technologie die we tot nu toe kennen. Hoewel het veel belangrijke functies van Blockchain biedt, zoals peer-to-peer-netwerk, onveranderlijkheid, transparantie en nog veel meer.

Maar dit is geen gedecentraliseerd netwerk, maar een gecentraliseerd netwerk. In werkelijkheid staat het in schril contrast met waar blockchain voor geldt. Hier heeft de centrale bank van China de volledige controle over de valuta en kan ze deze creëren en vernietigen wanneer dat nodig is.

 

Blockchain en gecentraliseerde databases hebben grote verschillen. Bekijk blockchain versus database voor meer informatie.

 

Hoe kunt u DCEP-valuta kopen?

Nou, het kopen van de DCEP-valuta is misschien niet mogelijk. In werkelijkheid hebben alleen de banken die samenwerken met de People’s Bank of China er toegang toe. Maar het zou binnenkort open moeten zijn voor het publiek. Er is echter op dit moment nog geen cryptocurrency-uitwisseling die dit biedt.

 

Kunt u DCEP ruilen?

De nieuwe digitale valuta van China verandert veel handelsperspectieven. Net na uren na het aankondigen van de valuta, boden veel beurzen IOU’s of knock-off DCEP-valuta aan. In werkelijkheid zijn dit niet de real deal, maar slechts nep.

Op dit moment hebben alleen de banken er toegang toe en zelfs het publiek niet. Daarom zal ik ten zeerste aanbevelen om weg te blijven van al deze schuldbekentenissen of knock-offs totdat er een officiële kennisgeving is over het verhandelen ervan.

 

NFC contactgebaseerde betalingsmethode

De nieuwe digitale valuta van China kan zelfs zonder internetverbinding werken. In werkelijkheid is dit vanaf vandaag onmogelijk voor andere cryptocurrencies. Maar hoe gaat het dat doen? Welnu, China gebruikt een op NFC-contact gebaseerde betaalmethode om deze functie te bereiken.

U hebt bijvoorbeeld Bluetooth of SHAREit gebruikt om bestanden over te dragen zonder gegevens te gebruiken. Het concept lijkt daar erg op, maar het is geavanceerder.

Aangezien China voorgoed af wil van papieren geld, is het logisch dat ze offline opties voor geldoverboekingen nodig hebben. Ook als u geen bankrekening heeft, maakt het niet uit, want u kunt uw geld op uw mobiele apparaat opslaan met een account.

 

Hoe zit het met de adoptie van blockchain??

Zoals u weet, is dit project technisch gezien geen blockchain, maar eerder een imitatie daarvan. Maar China probeert echt de acceptatie van blockchain te stimuleren. In werkelijkheid gaf de president het land het mandaat om het acceptatieproces van blockchain te versnellen.

Meer nog, in april 2020 heeft de regering een Blockchain-servicenetwerk gecreëerd dat alle blockchain-projecten in het land verenigt.

Hoe dan ook, China is meer geïnteresseerd in blockchain dan in cryptocurrency, omdat deze vrij onstabiel en moeilijk te controleren zijn. China heeft ook cryptocurrencies en ICO’s in het land verboden, dus het is ook niet mogelijk om ze te gebruiken.

 

Lees nu: welke bedrijven gebruiken Blockchain-technologie?

 

Wanneer wordt Project DCEP officieel gelanceerd?

Project DCEP China heeft geen specifieke tijdlijn voor de lancering. Maar veel experts hebben ons wat inzichten gegeven in wat er kan gebeuren vlak voor de officiële lancering. Ze zijn van mening dat het land, voordat het project wordt uitgerold, meerdere aanpassingen nodig heeft om de verandering beter op te vangen. In werkelijkheid is het veranderen van het systeem van een hele natie een ingewikkeld proces.

Het zal dus natuurlijk veel tijd kosten. Velen geloven ook dat het in de tweede helft van 2020 kan debuteren, maar het is geen officiële aankondiging.

Houd er ook rekening mee dat DCEP niet wordt ondersteund door goud. Maar experts denken dat ze goud kunnen gebruiken om dit te ondersteunen om het Amerikaanse reservesysteem te vernietigen. Op dit punt is het echter de enige speculatie.

 

Andere deelnemers aan het DCEP-project

De regering van China heeft alle bedrijven die zich bezighouden met digitale betalingen het mandaat gegeven om China’s nieuwe digitale valuta, DCEP, te accepteren. WeChat, AliPay of Apple Pay moeten bijvoorbeeld DCEP accepteren als primaire valuta.

In werkelijkheid zal het mensen helpen de verandering sneller te accepteren en de dominantie van China in de mondiale financiën te versterken.

 

Huawei zal DCEP gebruiken

Aangezien Huawei nauw verbonden is met de overheid en hoe de meeste Chinese consumenten Huawei gebruiken, gaan er geruchten dat dit bedrijf voor het eerst DCEP gaat gebruiken. Er lijkt ook een uitgelekt beeld te zijn van de Pay-app van Huawei, waaruit blijkt dat deze DCEP rechtstreeks kan gebruiken.

Aan de andere kant ondersteunt Tencent, de rivaal van Huawei, het project ook vanaf het begin volledig.

 

Tencent wordt mogelijk een belangrijke partner van Project DCEP

Meituan Dianping van het Tencent-bedrijf is in gesprek met de onderzoekspartner van PBoC over de echte toepassing van DCEP. In werkelijkheid biedt Meituan Dianping veel diensten aan, zoals eten bezorgen, boodschappen doen, B&B boeken, ritten aanroepen, fietsen delen en nog veel meer diensten. Dit alles resulteert elke dag in miljarden dollars aan transacties!

Met alleen Meituan Dianping kunt u dus echt in alle benodigdheden voorzien. Daarom is het alleen verstandig om ook in dit project een belangrijke partner te willen worden.

Aan de andere kant is een van hun andere bedrijven Bilibili Inc. ook geïnteresseerd in het project. We kennen de details van deze partnerschappen niet, maar het is zeer waarschijnlijk dat deze partnerschappen het DCEP-project een enorme boost kunnen geven.

 

Hoe zal DCEP-valuta andere cryptocurrencies beïnvloeden?

Het project DCEP China zal zeker een bedreiging vormen voor de huidige cryptocurrency-trends. Nou, in werkelijkheid is de structuur achter crypto’s heel anders dan die van DCEP-valuta, omdat ze allemaal gedecentraliseerd zijn.

Maar de grootschalige promotie in de richting van DCEP-valuta verandert zeker het perspectief van de burgers. Als het ooit echt een wereldwijde uitrol krijgt, kan dit ook een negatieve invloed hebben op de cryptotrends. In werkelijkheid lijken crypto’s positieve en negatieve resultaten te hebben. Er zijn ook veel oplichting en beveiligingsproblemen rond het gebruik van crypto’s.

Dus als DCEP succesvol wordt, kunnen andere landen beginnen met het ontwikkelen van hun eigen versie van digitale valuta, die gebruik kan maken van de technologie van blockchain.

Omdat we nog steeds niet de volledige technologische kennis achter het DCEP-systeem kennen, is de uitkomst nog onbekend.

Hoe dan ook, er kunnen mogelijkheden zijn om DCEP in staat te stellen een ontsnapping te creëren voor een ander blockchain-netwerk om verbinding te maken en DCEP uit te wisselen voor crypto’s. Maar tot nu toe zijn dit allemaal slechts speculaties.

 

Vergelijking tussen DCEP, op papier gebaseerd contant geld, Ethereum en Weegschaal

Er zijn andere spelers op de markt en DCEP heeft een aantal sterke voltooiingen. In één geval is Ethereum al gevestigd. Meer nog, het papieren kassasysteem is al wereldwijd ingeburgerd. Dus om te zien hoe deze allemaal met elkaar te vergelijken zijn, gaan we een vergelijkingstabel presenteren tussen DCEP, Paper Based Cash, Ethereum en Libra. Dus laten we het eens bekijken.

DCEP

CONTANT GELD

ETHEREUM

WEEGSCHAAL

Anonimiteit

Kan anoniem worden gemaakt

Gedecentraliseerde structuur

Nee Nee Ja Gedeeltelijk

Blockchain-technologiefuncties

Traceerbaarheid, peer-to-peer betaling, fraudebestendig Openbare blockchain-functies Consortium blockchain-functies

Veiligheid

Hoog Laag Hoog Hoog

Transactiesnelheid

220.000 tps ~ 20 tps 1.000 tps

Efficiëntie

Hoog Laag Medium Hoog

Draagbaarheid

Hoog Laag Hoog Hoog

Offline betalingsondersteuning

Ja Ja Nee Nee

Beweeglijkheid

Laag Laag Hoog Laag

Project status

Testen ondergaan In circulatie In circulatie In ontwikkeling

 

Kan het China DCEP-project de Amerikaanse digitale dollar uitdagen??

Project DCEP China vormt een bedreiging voor het monetaire systeem van de VS. In werkelijkheid gebruikt China veel meer mobiele betalingen dan de VS, en daarvoor zijn er 1,7 miljard consumenten in het land. Meer nog, WeChat pay of Alipay wordt in het hele land geaccepteerd; zelfs straatverkopers accepteren het.

De VS werken echter aan een digitaal dollarproject dat rechtstreeks kan concurreren met het Chinese DCEP-project. Hoewel de VS pas onlangs met het project zijn begonnen, kan het veel tijd kosten om het te perfectioneren of zelfs uit te rollen.

En dit is waar China de VS een stap voor is. Een ander probleem is dat de VS niet zo enthousiast zijn over digitale valuta’s die de papieren valuta volledig vervangen. Dit kan dus in de toekomst een ernstige bedreiging vormen voor hun economie.

De Chinese regering is daarentegen van mening dat de Weegschaal van Facebook een veel gebruikte vervanger kan worden voor het Amerikaanse dollarsysteem. Daarom doet China zijn best om de Weegschaal van Facebook op alle mogelijke manieren te verslaan.

Uiteindelijk is het alleen maar duidelijk dat het nieuwe project van China de VS serieus kan uitdagen als de VS het niet snel serieus gaat nemen..

 

Weet u niets van het Digital Dollar-project? Lees nu meer over Digital Dollar in onze gids!

 

Project DCEP: de eerste gevestigde CBDC?

Als project DCEP China erin slaagt de valuta uit te rollen, wordt het de eerste werkende CBDC (Central Bank Digital Currency) ter wereld. In werkelijkheid is dit iets enorms dat de financiële situatie in de wereld kan hervormen.

Meer nog, China zou erin kunnen slagen de regering van de VS op het gebied van wereldwijde betalingen omver te werpen. Maar het is nog vroeg om er iets over te zeggen. Laten we wachten tot China hun project lanceert en kijken of het echt een landelijke verandering teweeg kan brengen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me