Bent u op zoek naar gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Hyperledger is een van de meest prominente open-source blockchain-technologieprojecten. Zijn aanwezigheid is al voelbaar in het hele bedrijf. Op dit moment kan het het beste worden omschreven als een paraplu van projecten waarbij het doel is om bibliotheken, tools en frameworks te bieden voor blockchain-implementatie op ondernemingsniveau..

Met meer dan 15+ projecten binnen de Hyperledger Umbrella, groeit het langzaam en zorgt het ervoor dat het een standaard creëert voor blockchain-technologie als het gaat om implementatie.

Een van de meest veelbelovende projecten is het Hyperledger Fabric-project.


Dus waarom is het zo indrukwekkend in vergelijking met andere projecten binnen de Hyperledger-paraplu? Dat zoeken we uit.

Wat is Hyperledger Fabric?

Hyperledger Fabric is een gedistribueerd grootboekraamwerk met toestemming dat de ontwikkeling van enterprise-grade applicaties en oplossingen mogelijk maakt.

Om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk te integreren en te ontwikkelen is, is het ontwerp veelzijdig en modulair gehouden. Dit betekent duidelijk ook dat het in verschillende gebruiksscenario’s kan passen en een unieke manier kan bieden om consensus binnen een netwerk op te lossen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of privacy..

Lees ook,

  • Hyperledger Fabric: een pionier op het gebied van blockchain
  • Hyperledger Fabric Vs Ethereum: Head-to-Head Battle

In de kern is het eerste dat Hyperledger Fabric zo nuttig maakt, de belangrijkste kenmerken, waaronder geautoriseerde aard, beveiliging en hoge prestaties. De code voor Hyperledger Fabric is geschreven in Go, Java, JavaScript, Python, REST, enzovoort.

Belangrijkste mogelijkheden van Hyperledger Fabric

Laten we, voordat we dieper ingaan op de gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric, enkele van de belangrijkste mogelijkheden noemen.

  • Identiteitsbeheer → Hyperledger Fabric is een netwerk met toestemming, wat betekent dat het een goede identiteitsservice voor lidmaatschap biedt. Het kan worden gebruikt om ID’s te authenticeren en te beheren voor degenen die deelnemen aan het netwerk.
  • Efficiënte verwerking → Het netwerk dat met Fabric is gemaakt, is efficiënt omdat het ervoor zorgt dat de uitvoering van de transactie gescheiden is van de transactieverplichting en het bestellen. Het biedt ook parallellisme en gelijktijdigheid.
  • Chaincode-functionaliteit → Het ondersteunt kettingcodefunctionaliteit die handig is voor een specifiek type transacties, inclusief verandering van eigendom van activa, enzovoort
  • Privacy en vertrouwelijkheid → Hyperledger Fabric beschermt de zakelijke belangen door ervoor te zorgen dat de transacties vertrouwelijk en privé zijn en binnen hetzelfde geautoriseerde netwerk blijven.
  • Modulair ontwerp → De laatste belangrijke mogelijkheden zijn onder meer een modulaire architectuur waarmee ontwerpers het met andere systemen kunnen gebruiken en de functionaliteit ervan kunnen verbeteren of wijzigen, afhankelijk van de vereisten.

Gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric

Gebruiksscenario's van Hyperledger Fabric

Nu we een goed begrip hebben van Hyperledger Fabric, is het nu tijd voor ons om use cases voor Hyperledger Fabric te doorlopen. Deze use-cases van Hyperledger Fabric bevatten zowel canonieke als uitgebreide use-cases. We zullen ook casestudy’s van Hyperledger Fabric doornemen om een ​​beter begrip te krijgen van de use-cases die we hier bespreken.

Productie-toeleveringsketen

Een van de meest voor de hand liggende use-cases voor Hyperledger Fabric is de productieketen. De uiteindelijke assembleurs kunnen Fabric gebruiken om een ​​supply chain-netwerk te creëren dat beter in staat is om de vraag en het aanbod tussen de deelleverancier en de fabrikanten op peil te houden. Het gebruik van Fabric betekent meer reactievermogen in het hele systeem.

Bovendien betekent het gebruik van het standaardprotocol onder de deelnemers dat elk van hen dezelfde regels en voorschriften volgt, waardoor een standaardaanpak ontstaat.

hyperledger-fabric-use-cases-fabricage

Onderschrift: Hyperledger Fabric-gebruiksscenario: productieketen

B2B-contract

Een andere nuttige gebruikssituatie van Hyperledger Fabric waarover u meer moet weten, is het B2B-contract. Dus, wat doet het? In een B2B-contract automatiseren twee partijen overeenkomsten in een vertrouwde omgeving.

Om ervoor te zorgen dat de privacy en veiligheid van beide partijen worden gehandhaafd, biedt Hyperledger Fabric een geautoriseerde manier om het contract te beheren. Op deze manier wordt gevoelige bedrijfsinformatie nooit anders gedeeld dan die twee partijen.

Het is ook handig als het gaat om het vindbaar maken van contracten voor de grootboekpartijen.

Op deze manier kunnen de partijen het contract controleren en dienovereenkomstig bieden. Hyperledger Fabric zorgt ervoor dat de aanpak gestandaardiseerd is, waarbij bieders het contract kunnen vinden en erop kunnen bieden zonder dat ze rechtstreeks contact hoeven te maken met de andere zakelijke partij.

hyperledger-fabric-use-cases-b2b

Onderschrift: Gebruiksscenario van Hyperledger Fabric: B2B-contract

Bewaarder van activa

Een ander gebruik van Hyperledger Fabric is de Asset-opslag. In dit geval kunnen activa worden gedematerialiseerd op het blockchain-netwerk.

Op deze manier hebben alle belanghebbenden rechtstreeks toegang tot het activum en kunnen ze het vervolgens gebruiken om te handelen. De beste echte use-cases van Hyperledger Fabric op basis van activabewaarneming zijn financiële zekerheden en dergelijke.

Door deze aanpak te gebruiken, hoeven de handelaren zich geen zorgen te maken over tussenproducten en kunnen ze direct in realtime met de markt communiceren. Bedrijven of belanghebbenden kunnen daarentegen bedrijfsregels aan de opgeslagen activa toevoegen en de bedrijfskosten helpen verlagen.

Directe communicatie

Hyperledger Fabric is ook handig als het gaat om meer specifieke scenario’s of vereisten. Het kan bijvoorbeeld helpen om in realtime directe communicatie met het bedrijf en de belanghebbenden tot stand te brengen wanneer de tijd zich voordoet.

Dus als een bedrijf een crowdfunding wil of een percentage van zijn aandelen aan andere bedrijven wil verkopen, kunnen ze de pijplijn creëren met Hyperledger Fabric. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken over de tussenpersonen en voorzien ze de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon.

Interoperabiliteit van activa

Hyperledger Fabric kan ook worden gebruikt om bedrijven, belanghebbenden en eindgebruikers de mogelijkheid te bieden om het ene type activum in het andere te veranderen.

Dit is handig in gevallen waarin de ene partij het ene type activa heeft, terwijl de andere het niet accepteert. Ze kunnen eenvoudig het activatype wijzigen en de transactie voltooien. Het proces kan ook werken als er niet genoeg liquiditeit op de markt is.

Hyperledger Fabric Case Studies

De juiste manier om meer te weten te komen over de use-cases, is door enkele casestudy’s te doorlopen. Deze casestudy’s geven u een duidelijk idee van de echte use-cases van Hyperledger Fabric. Dus laten we beginnen.

Minder onboarding door Chinayard en IBM

In deze case study zullen we leren hoe IBM en ChinaYard Hyperledger Fabric gebruiken in de productiesector. Ze waren in staat om Fabric te gebruiken om het risico van nieuwe leveranciers te verkleinen en de onboarding-tijd te verkorten van 60 dagen naar 3 dagen! Dat is indrukwekkend gezien de hoeveelheid bespaarde tijd.

Hiermee kunnen ze B2B-leveranciers nu veel sneller onboarden met beter risicobeheer. Ze zullen digitale ID’s voor bedrijven maken die nieuwe industriestandaarden zullen creëren.

Bij interesse lees je meer over de case study hier.

Creëer een online onderdelenmarktplaats door Honeywell Aerospace

Honeywell Aerospace heeft een online marktplaats voor onderdelen gecreëerd met behulp van Hyperledger Fabric. Dit wordt gedaan om de inkooptijd te verbeteren door ze terug te brengen naar dagen in plaats van weken.

Het zal ook helpen bij het creëren van een Amazon-achtige marktplaats voor vliegtuigonderdelen. Eerder kostte het de reizen en vergaderingen van de koper voordat ze konden beslissen over onderdelen. Nu moet de koper onderdelen kopen, net als op een eCommerce-site.

Het helpt ook bij het stimuleren van maatregelen tegen namaak. Als je meer wilt lezen over de case-study, kijk dan op de link hier.

Verbeter de levenscyclus van claims door gezondheidszorg te veranderen

Zorgclaims zijn altijd een uitdagende ervaring geweest voor patiënten. Verander de zorg wil het veranderen, en dat doen ze met behulp van Hyperledger Fabric. Ze willen de transparantie en doorvoer van het claimproces verbeteren en ook de algehele haalbaarheid verbeteren.

Om dit te doen, gaan ze vereisten definiëren, het juiste platform kiezen en het testen met miljoenen transacties.

Als je meer wilt weten over de casestudy, bekijk dan de link hier.

Transparantie in de voedselvoorzieningsketen verbeteren door Walmart

De voedselvoorzieningsketen wordt momenteel getransformeerd door Walmart, omdat ze met Hyperledger Fabric ongekende transparantie brengen.

Door Fabric te gebruiken, zorgen ze ervoor dat het voedsel bij elke stap van de reis kan worden gevolgd, waardoor het voedsel dat we eten transparant en authentiek wordt..

Lees verder hier.

Platform voor legitimatiegegevens van de volgende generatie van Sony Global Education

De laatste van de Hyperledger Fabric-casestudy’s die we gaan noemen, is het credentials-platform van de volgende generatie.

Dit wordt beheerd door niemand minder dan Sony Global Education, omdat ze willen profiteren van gedistribueerde grootboektechnologie zoals Hyperledger Fabric. Het stelt het consortium van organisaties en overheidsinstanties in staat om trainingsgegevens en onderwijs te verbeteren met een gecentraliseerde aanpak.

Interesse om meer te lezen? Controleren hier.

Hyperledger Fabric-bedrijven gebruiken cases

In deze laatste sectie gaan we de zakelijke gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric bespreken. Al deze use-cases zijn zakelijk georiënteerd en bieden een breder perspectief en implementatie van Hyperledger Fabric.

Farmaceutica

De farmaceutische industrie kan enorm profiteren van het gebruik van DLT zoals Hyperledger Fabric. IBM werkt al aan een blockchain-enterprise-systeem dat bovenop Fabric zal worden gebouwd.

Ze werkten samen met Sichan Heija, een Chinees conglomeraat. Dit zal de kredietbeoordeling verbeteren en de betalingen die 2-3 maanden hebben geduurd, worden nu vrijwel onmiddellijk uitgevoerd.

Het volgen van medicijnen zal ook worden verbeterd met het gebruik van Fabric, omdat het transparantie en veiligheid in de toeleveringsketen zal brengen.

Financiële diensten

De financiële dienstverlening zal ook verbeteren door het gebruik van Fabric. De financiële instellingen kunnen nu profiteren van privacy, vertrouwelijkheid en verantwoording.

Het feit dat het netwerk privé kan worden onderhouden zonder dat er een externe entiteit nodig is, kan de basis leggen voor deze financiële instellingen, aangezien zij privacy meer dan wat dan ook waarderen. Alles wordt ook beveiligd met het gebruik van cryptografische algoritmen in de DLT, zoals Fabric.

Afgezien daarvan kunnen slimme contracten financiële diensten helpen om verschillende aspecten van het proces te automatiseren en onnodig papierwerk te verwijderen.

Bankieren

Bankieren, vergelijkbaar met financiële diensten, kunnen profiteren van het gebruik van Hyperledger Fabric. Het kan banken helpen om goed uitgerust te zijn met de nieuwste technologieën en hun transacties te beschermen tegen cyberaanvallen. Ze kunnen het ook gebruiken om een ​​naadloze ervaring te bieden aan de gebruiker die wil dat zijn transacties binnen enkele minuten worden uitgevoerd.

Gezondheidszorg

We hebben al een casestudy behandeld waarin de gezondheidszorg Fabric gebruikt om het claimproces te vergemakkelijken. Dat is echter niet de enige manier waarop de zorgsector Fabric kan gebruiken. Ze kunnen het ook gebruiken om een ​​goede privacybescherming te garanderen, namaakkwesties te verwijderen en medische medische dossiers digitaal op te slaan.

Bovendien kan de Fabric DLT ook worden gebruikt om namaakmedicijnen uit de toeleveringsketen te verwijderen.

Internet of Things (IoT)

Het internet der dingen kan verder worden verbeterd met behulp van Hyperledger Fabric. Omdat apparaten moeten worden aangesloten, hebben ze een backbone-netwerk nodig om goed te functioneren dat veilig is en een snel netwerk kan bieden voor de middelen om met elkaar te verbinden. Fabric kan een robuust protocol bieden om al deze zaken te beheren.

Onderwijs en training

Weefsel kan worden gebruikt om onderwijs en training te verbeteren. IBM werkte in het jaar 2017-2018 samen met meerdere instellingen. Door Fabric te gebruiken, kunnen de studenten een betere manier gebruiken om hun werkopdrachten af ​​te handelen of certificeringen te krijgen die overal toegankelijk zijn.

Bevoorradingsketen

Het lijdt geen twijfel dat supply chain management het meest zal profiteren. Zoals u al zou moeten weten, kunnen gedistribueerde grootboektechnologieën de hele keten helpen verbeteren door transparantie, onveranderlijkheid en veiligheid te introduceren.

De supply chain zal de komende jaren groeien waar de groei meer dan 200% zal zijn.

Het verbetert de kwaliteit van het voedseltransport en zorgt voor voldoende transparantie bij de consument.

Regering

Overheden worstelen al met het managen van hun verschillende processen. Met de huidige pandemische situatie heeft de overheid systemen nodig die betrouwbaar zijn en waar nodig kunnen worden geschaald zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en transparantie.

Fabric kan de overheid een manier bieden om geautoriseerde netwerken te creëren voor hun interne afhandeling. Ze kunnen ook modules voor digitale identiteit maken en de mensen dienovereenkomstig met het systeem verbinden.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze Hyperledger Fabric-use-cases. We hebben verschillende gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric behandeld, waaronder canoniek, situationeel en zakelijk.

Hyperledger Fabric biedt een robuust raamwerk zodat elke entiteit er een oplossing omheen kan creëren. Het modulaire ontwerp is het grootste voordeel, gevolgd door efficiëntie en veiligheid.

Dus, wat vind je van de gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me