Tegenwoordig is blockchain-technologie een van de meest besproken in de technische wereld. Na de uitvinding van internet wordt het beschouwd als het volgende grote ding.

Nou, ik ga niet liegen, het biedt ons wel een manier om online digitaal vertrouwen te winnen. Veel bedrijven passen blockchain al toe in hun frameworks. Er wordt trouwens veel in de technologie geïnvesteerd.

Het wordt dus de hoogste tijd dat u meer leert over blockchain-technologie. In deze gids zal ik het hebben over het leren van blockchain-technologie en alles wat ermee te maken heeft. Dus laten we beginnen met het leren van de blockchain-technologiegids.

 

Hoe Blockchain-technologie te leren

Begin met leren over de basisprincipes van Blockchain


Voordat je dieper ingaat, moet je de basisprincipes van blockchain leren kennen. Als u meer te weten komt over de kernconcepten, kunt u beter begrijpen hoe technologie veel industrieën ontwricht.

1. Ken de definitie van Blockchain-technologie

Leren over definities van blockchaintechnologie is een must. Blockchain-technologie is een gedistribueerd grootboeksysteem dat gedecentraliseerd is. Het biedt ook veiligheid, meer transparantie, onveranderlijkheid en nog veel meer. Het is compleet anders dan elk gecentraliseerd model omdat er geen centrale autoriteit binnen het systeem is.

In werkelijkheid is het gewoon het grootboeksysteem waar blokken zijn. Alle blokken zijn verbonden in een kettingachtig mechanisme. Meer nog, deze blokken bevatten gecodeerde informatie. Hierdoor is alles binnen het blok cryptografisch beveiligd.

Bovendien bevat het blok ook transactiegegevens, hash-ID en tijdstempels. Je zou blockchain kunnen verwarren met de database, maar in werkelijkheid zijn ze heel verschillend. Bovendien is het behoorlijk populair bij bedrijven en investeren ze maar liefst $ 5 miljoen of meer in blockchain-oplossingen.

 

2. Meer informatie over het werkproces van Blockchain-technologie

Vervolgens moet je leren over het werkproces van blockchain-technologie. Blockchain werkt op een heel andere manier dan het typische gecentraliseerde model. In werkelijkheid maakt het unieke werkproces van deze technologie het eigenlijk vrij uniek en biedt het de zekerheid die we allemaal nodig hebben.

Meestal vraagt ​​een gebruiker binnen het systeem om een ​​transactie. Vervolgens wordt op het systeem een ​​blok gemaakt dat de transactie vertegenwoordigt. Daarna wordt het blok uitgezonden naar andere knooppunten op het netwerk. Alle knooppunten zullen dan verifiëren of het blok geldig is of niet. En hier, met het blok, bedoel ik de inhoud van het blok.

Als alle transactie-informatie geldig is, wordt het blok geverifieerd. Als de informatie onjuist is, wordt het blok afgewezen. Na het verificatieproces krijgt het blok een plaats in het grootboek en wordt de transactie uitgevoerd.

 

3. Ken de kenmerken van Blockchain

Om meer te weten te komen over blockchain-technologie, moet u de zes basisfuncties van de technologie kennen. Zij zijn –

 • Gedistribueerd grootboeksysteem
 • Onveranderlijkheid
 • Een hoger beveiligingsniveau
 • Decentralisatie
 • Consensusmechanisme
 • Snellere afwikkeling

Leren over deze functies is hoogst noodzakelijk, omdat deze functies u zullen helpen beoordelen hoe u blockchain in uw onderneming kunt implementeren. Het is het beste voor u om te weten waar u blockchain-technologie kunt leren.

 

4. Bestudeer verschillende soorten blockchain-technologie voor ondernemingen

Om meer te weten te komen over blockchain-technologie, moet je de verschillende soorten blockchain-technologie voor ondernemingen bestuderen. Waarom? Het is omdat elke afzonderlijke klas verschillende soorten functies en problemen biedt.

U moet dus begrijpen hoe elk van hen werkt voordat u deze in een bedrijfsomgeving opneemt.

In principe zijn er drie soorten blockchain-technologie:

 • Openbaar
 • Privaat
 • Federatief

We kunnen ze echter ook classificeren op basis van het type toestemming. Deze zijn toegestaan ​​en zonder toestemming.

 

5. Meer informatie over slimme contracten en consensusalgoritmen

Ten slotte moet u leren over slimme contracten en consensusalgoritmen. Dit zijn twee van de belangrijkste elementen van de technologie.

Slimme contracten zijn in feite digitale contracten. Nadat u de regels heeft ingesteld, worden deze automatisch uitgevoerd op basis van bepaalde aspecten.

Aan de andere kant zullen consensusalgoritmen alle knooppunten binnen het systeem helpen om tot overeenstemming te komen. In werkelijkheid heeft blockchain deze consensusalgoritmen nodig om een ​​volledig transparant systeem te bieden.

Hoe dan ook, laten we doorgaan naar het volgende segment in de gids voor het leren van blockchaintechnologie.

 

Lees vervolgens hoe de Enterprise Blockchain-platforms werken

Nadat je nu alles hebt geleerd over de basisprincipes van blockchain, moet je leren hoe de blockchain-platforms voor bedrijven werken. In feite zijn deze platforms gemaakt voor ondernemingen en velen van hen gebruiken deze platforms om hun op blockchain gebaseerde oplossingen te bouwen.

 • Hyperledger Fundamentals

Terwijl u online blockchain-technologie probeert te leren, zult u vroeg of laat Hyperledger tegenkomen. In werkelijkheid is het een open-sourceproject van de Linux Foundation dat ondersteuning op bedrijfsniveau biedt. Het is echter niet een enkel project, maar een overkoepelend project. Het heeft in feite 15 projecten die eronder lopen. Meer nog, het heeft nu 260 belangrijke organisaties die samenwerken.

De community is enorm en alle projecten bieden verschillende soorten functies voor elke branche.

Met Hyperledger, u kunt de blockchain-ontwikkelingen bijhouden, de productiviteit verhogen, samenwerken aan projecten, de superieure waarde van controle krijgen en efficiënt omgaan met intellectueel eigendom.

Laten we verder gaan naar het volgende bedrijfsplatform in deze handleiding voor informatie over de blockchain-technologiegids.

 

 • Ethereum Fundamentals

Een ander ding dat je zult vinden terwijl je online blockchain-technologie probeert te leren, is Ethereum. Ethereum begon zijn reis als een openbaar blockchain-platform. In het belang van de ondernemingen bieden ze nu echter een privéversie van het Ethereum-platform aan. In werkelijkheid is het eigenlijk een toestemmingsversie van de openbare codebase.

Veel van de ondernemingen zijn inmiddels in gebruik Enterprise Ethereum als basis van hun blockchain-oplossing. Het beste deel is dat Enterprise Ethereum privéketens gebruikt die gescheiden zijn van de openbare ketens. Toch biedt het platform alle functies van het openbare Ethereum-platform.

Een ander belangrijk onderdeel van de onderneming Ethereum is dat ze u een aangepaste versie van hun Ethereum-platform bieden. Je krijgt dus altijd een unieke blockchain-oplossing. Is dat niet geweldig??

 

 • Corda Fundamentals

Corda is de laatste in onze gids ‘hoe leer je over blockchaintechnologie’. Momenteel, Corda is momenteel relatief een van de populaire Enterprise-blockchains op de markt. Enterprise-grade blockchain-softwarebedrijf R3 heeft het Corda-platform voor ondernemingen ontwikkeld.

Momenteel hebben ze echter twee soorten Corda-platforms. De ene is de primaire software en de andere is de commerciële versie ervan.

Ze hebben momenteel meer dan 200 leden in het ecosysteem. Het platform biedt onveranderlijkheid, gezaghebbende toegang, gedeelde logica, privacy, juridische basis en nog veel meer.

Ook al denk je misschien dat dit platform alleen geschikt is voor financiële instellingen, het biedt ook veel use cases in andere sectoren. Het is dus zeer noodzakelijk dat u meer te weten komt over dit bedrijfsplatform wanneer u blockchain-technologie leert.

 

Ontdek hoe Blockchain verschillende industrieën over de hele wereld verstoort

Als je blockchain helemaal opnieuw leert, moet je ontdekken hoe de verschillende industrieën erdoor worden verstoord. Nou, het is een compleet nieuwe manier om informatie op te slaan. Het probleem is dat onze industrieën al heel lang op een gecentraliseerde manier zijn ingesteld.

Maar de gecentraliseerde manier kan niet alle voordelen bieden of gebruikersrechten op hun informatie bevorderen. Als gevolg hiervan zijn er veel beveiligingslekken, diefstallen en corruptie. De blockchains-oplossing garandeert echter een uitweg uit de problemen.

Maar aangezien de technologie vrij nieuw is, weten velen niet zeker of de technologie de beste manier is om te gaan. Hoe dan ook, gezien alle omstandigheden, gaat het nog steeds door met het ontwrichten van alle industrieën. Er wordt voorspeld dat tegen 2030 bijna alle sectoren te maken zullen krijgen met marktuitdagingen voor blockchain. Dus als u nu niet begint met het beveiligen van uw plaats, kan het in de toekomst te moeilijk worden.

 

Verstoring van verschillende sectoren

De eerste sector die ontwricht is, is de banksector. In werkelijkheid kan blockchain een veilige manier bieden om alle gegevens van de banken op te slaan. Meer nog, het kan ook een goedkopere en snellere manier bieden om al het geld over te maken zonder hulp van een gecentraliseerde autoriteit.

In de gezondheidszorg kunnen zorgverleners en artsen op een veilige manier toegang krijgen tot patiëntgegevens zonder hun privacy te schaden. Bovendien kan het ook een einde maken aan de kwestie van namaakgeneesmiddelen die deze industrie van binnenuit teisteren.

Voor de toeleveringsketen kan het realtime tracking en monitoring van alle productielijnen en voorraden bieden. Het kan ook een efficiënter handelsproces met een ander bedrijf bieden.

Met de hulp van blockchains zou er geen enkele vorm van corruptie in de politiek meer zijn. Overheden kunnen vertrouwelijke informatie van het publiek veilig opslaan zonder enige diefstal.

Meer nog, de technologie kan het proces van onroerendgoed- en verzekeringsmaatschappijen vereenvoudigen. In werkelijkheid zou het uitvoeren van het proces in het systeem al het onnodige papierwerk wegnemen.

Aan de andere kant kunnen advocatenkantoren de technologie gebruiken om de herkomst van bewijs van documentatie aan te bieden. U kunt uw erfenis ook eenvoudig digitaal aantonen.

Voor de IT-sector kan blockchain een veilig en onveranderlijk systeem bieden waar hackers geen toegang toe kunnen krijgen. Bovendien kan het ook cloudserviceproviders beveiligen. Het beheer van intellectuele eigendomsrechten is een ander pluspunt, omdat het kunstenaars de waarde geeft die ze allemaal verdienen.

Dit zijn slechts enkele van alle bedrijfstakken die het verstoren, en u moet er meer over leren om de toekomst van uw bedrijf te verzekeren.

 

Doe mee aan een Blockchain-certificeringscursus voor zakelijke professionals

Om blockchain helemaal opnieuw te leren, moet u deelnemen aan een blockchain-certificeringscursus. Met behulp van deze cursussen kunt u gemakkelijk de voordelen van blockchain in uw bedrijf ontdekken. Hoe dan ook, het beste is dat je blockchain ook gratis kunt leren.

Meestal zal een blockchain-certificeringcursus alle voorgaande punten behandelen die ik in de gids heb opgenomen. U leert dus de basisprincipes van blockchain, leert over andere blockchain-bedrijfsplatforms en nog veel meer.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om deel te nemen aan onze Certified Enterprise Blockchain Professional Course om het volledige concept van de blockchain volledig te begrijpen. De cursus biedt een enorme inzichtswaarde en is geschikt voor alle bedrijfsleiders of professionals uit de industrie die er zijn. Dus als u nadenkt over waar u blockchain-technologie kunt leren, kunt u hier beginnen.

 

Leer hoe u de Blockchain-implementatie van ondernemingen kunt benaderen

Als je online blockchain-technologie wilt leren, dan moet je grondig onderzoek doen om te weten hoe je de situatie volledig moet aanpakken. Het is dus het beste om ook in dit opzicht deel te nemen aan een online training of cursus.

Zonder de juiste kennis van hoe de verschillende industrieën met het probleem omgaan, zou het moeilijk zijn om een ​​solide strategie te bedenken. Meer nog, je kunt onmogelijk het risico nemen om erin te springen zonder een goede routekaart. Je hebt goede begeleiding nodig, en een online cursus kan je daar zeker bij helpen. Er zijn ook cursussen waar je gratis blockchain kunt leren.

 

Ontdek Blockchain-bedrijfstransformatie

Ten slotte, als je blockchain-technologie online wilt leren, moet je blockchain-bedrijfstransformatie onderzoeken. Kortom, hier bekijkt u alle andere blockchain-oplossingen die momenteel in uw sector op de markt zijn.

Bovendien kunt u ook andere brancheoplossingen verkennen om een ​​innovatieve functie op te pikken die uw oplossing kan helpen. Hoe unieker uw oplossing is, hoe groter uw kansen in de markt.

 

Eindnoot

Ten slotte is blockchain een blijvertje, het gaat nergens snel heen. Zoals u al kunt zien, is het begonnen met het langzaam vervangen van het traditionele bedrijfsmodel door een nieuw. Het is dus de hoogste tijd dat u kennis gaat maken met blockchain-technologie. Deze gids gaf je een duidelijke takenlijst om blockchain te leren.

Dus volg de lijst en je zou binnen de kortste keren over blockchain weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me