Blockchain is een katalysator voor veranderende processen en bedrijfsmodellen binnen de grote ondernemingen in de gezondheidszorg. Laten we eens kijken hoe blockchain een ontwrichtende kracht aan het worden is, met name in de gezondheidszorg.

De zorgsector is een enorme markt. Alleen in de VS worden de totale uitgaven voor gezondheidszorg geschat op $ 3,8 biljoen in 2018. Er wordt ook voorspeld dat het in 2027 $ 6 biljoen zal bedragen. Maar de trieste realiteit is dat dit belangrijke aspect van ons leven buitengewoon inefficiënt is. In werkelijkheid is meer dan 30% van de uitgaven voor gezondheidszorg verspilling vanwege slecht beheer en slechte beveiliging.

De state-of-the-art innovatie blockchain heeft betrekking op gezondheidszorg door hoge beveiliging aan te bieden, medicijnen te volgen en eigendom terug te geven aan personen die het recht hebben om toestemming te geven voor het gebruik ervan. Meer nog, individuen kunnen ook migreren tussen gegevens op basis van de bewaring van de gegevens over verschillende organisatiegrenzen heen.

Blockchain kan echt iets veranderen, en het wordt hoog tijd in onze gezondheidszorg om deze technologie voor zijn eigen voordelen te gebruiken. Dus in deze gids zal ik je door het rijk van blockchain in de gezondheidszorg leiden en hoe deze technologie deze sector langzaam ontwricht. Laten we beginnen!


Schrijf nu in:Gratis Blockchain Fundamentals-cursus

Blockchain in de gezondheidszorg: waarom deze sector moet veranderen?

Het huidige gezondheidszorgsysteem zit vol mazen en beveiligingsproblemen. De meeste van deze kwesties hebben te maken met medische gegevens, de toeleveringsketen van geneesmiddelen, klinische onderzoeken, patiëntinformatie, doktersreferenties, enzovoort. Vanaf vandaag zijn deze problemen zo overweldigend dat zelfs de beste zorgbedrijven er niet meer mee om kunnen gaan. Laten we eens kijken wat deze problemen zijn –

Vervalste medicijnen

Dit is een van de dodelijkste problemen in deze sector. In werkelijkheid beschikken de zorgsectoren niet over de juiste tools om elk medicijn van de productiefase tot aan de patiënten te volgen. Daarom worden veel medicijnen nagemaakt. Het ergste is dat deze namaakmedicijnen zonder detectie in het systeem terechtkomen en dat mensen ze alleen kopen om ernstig ziek te worden.

In veel gevallen zijn deze medicijnen zelfs levensbedreigend. Het probleem is dat het enorme aantal namaakmedicijnen er ook voor zorgt dat de gezondheidszorg elk jaar geld verliest. Farmaceutische bedrijven kunnen elk jaar miljarden verliezen voor namaakproducten.

Slecht gegevensbeheer en slechte segmentatie

Dit is een ander belangrijk aspect waar het gezondheidszorgsysteem enorm tekortschiet. Eigenlijk is het managementsysteem in de zorgsector echt niet toereikend. Als gevolg hiervan gaan de meeste gegevens verloren of zijn ze zoekgeraakt. Dus als u ze nodig heeft, kunt u ze niet gemakkelijk of op tijd vinden. In werkelijkheid kan het er ook toe leiden dat artsen verkeerde informatie krijgen of zelfs vertragingen bij het ontvangen van de juiste informatie, waardoor de patiënten ernstig worden geschaad.

Ook worden de gegevens in veel gevallen op een ongeorganiseerde manier door de database gesegmenteerd. Het is dus ook niet mogelijk om ze onder dezelfde criteria te organiseren.

Geen privacy van de patiënt

Het ergste van het zorgstelsel is het gebrek aan privacy voor de patiënten. Aan de kant van de patiënt hebben ze geen enkele controle over wie hun persoonlijke informatie kan zien en wie niet. Bovendien hebben ze meestal geen toegang tot hun eigen informatie, wat in het begin nogal absurd is. Meestal wordt deze informatie verkocht aan derden, die de informatie misbruiken zonder toestemming van de patiënt.

In werkelijkheid verlaagt dit de klanttevredenheid en het vertrouwen van artsen om de beste oproep te doen.

Niet genoeg opslag van gegevens in de gezondheidszorg

Het is niet verwonderlijk dat de zorgsector patiëntinformatie blijft opslaan, want deze informatie is nodig ten behoeve van de patiënten en later zelfs voor onderzoekers. Maar na verloop van tijd is het opslagsysteem van deze zorggegevens achterhaald. Deze zijn niet voldoende om de toenemende hoeveelheid informatie op te slaan of zelfs maar te analyseren.

Bovendien hebben de gegevensopslagsystemen mazen in de software die gemakkelijk kunnen worden aangevallen door cybercriminelen. Het vormt dus de dreiging van een enorme inbreuk op de beveiliging.

Slechte cyberbeveiliging

Gezondheidszorgsystemen hebben een hoger niveau van beveiligingsprotocollen nodig om de vertrouwelijkheid van zowel patiënten als artsen te waarborgen. Maar de technologie die ze momenteel gebruiken, is niet geschikt voor deze taak. In werkelijkheid is de oude technologie vatbaar voor mazen in de beveiliging die aanleiding geven tot cyberaanvallen.

Meestal krijgen deze cybercriminelen toegang tot deze gegevens en verkopen ze deze aan een derde partij die de informatie misbruikt. Het ergste is dat de autoriteit in veel gevallen niet eens beseft dat het systeem is gehackt.

Dus zonder dit probleem op te lossen, zal de zorgsector snel achterop raken.

Stijgende kosten

De kosten van gezondheidszorg stijgen met de dag. Meer specifiek zijn de productiekosten van medicijnen erg hoog, en als gevolg daarvan moeten de consumenten ze tegen een hoge prijs kopen. Hierdoor heeft niet iedereen toegang tot de juiste zorginstellingen, wat hun recht is.

Door de toenemende inefficiëntie van de toeleveringsketen nemen de fabricage- en verzendkosten toe, wat leidt tot een stijging van de productprijs. Deze sector moet dus om te beginnen de inefficiënties uitzoeken en op basis daarvan maatregelen nemen.

Lees ook:Belangrijkste kenmerken van Blockchain-technologie

Voordelen van blockchain in de gezondheidszorg

Nu u weet wat de belangrijkste problemen van deze sector zijn. Laten we eens kijken welke voordelen blockchain kan bieden.

Nauwkeurigheid van de gegevens

Het gebruik van blockchain in de gezondheidszorg kan u helpen om in elke fase gegevensnauwkeurigheid te krijgen. Om ervoor te zorgen dat alle medische dossiers in de gezondheidszorg kloppen, kan blockchain zijn onveranderlijkheid verlenen aan de taak. In werkelijkheid kan alle informatie die op de blockchain is opgeslagen op geen enkele manier worden gewijzigd. Dus als u een goede controleprocedure invoert, blijft elk document intact.

Er is dus geen ruimte voor enige vorm van discrepantie of onnauwkeurige informatie. Er zijn al veel projecten onderweg om dit specifieke probleem voor de gezondheidszorg op te lossen.

Interoperabiliteit

De voordelen van blockchain in de zorg strekken zich ook uit tot interoperabiliteit. In werkelijkheid kun je blockchaintechnologie gebruiken om verbinding te maken met verschillende partijen binnen deze branche. U kunt bijvoorbeeld een blockchain-platform gebruiken om te werken als een knooppunt om verbinding te maken met zorgverzekeraars, ziekenhuizen, farmaceutische producten, distributeurs of zelfs gezondheidsinspecteurs..

Op deze manier krijgt u een meer all-in-all ervaring waarbij de patiënt automatisch een verzekering kan aanvragen wanneer hij / zij in het ziekenhuis ligt. Dit helpt ook om veel juridische documenten in een veel kortere tijd te verifiëren.

Hoge beveiliging

Blockchain streeft ernaar om de beste beveiligingsprotocollen op de markt te bieden. Met behulp van blockchain kunnen gezondheidszorgsystemen hun beveiligingsprocedures verbeteren en elke dreiging van cyberaanvallen elimineren.

Geen enkele crimineel kan dus zomaar het systeem hacken en toegang krijgen tot de gegevens en deze aan derden verkopen. Dit is een van de voordelen van blockchain in de zorg die absoluut noodzakelijk is. Omdat de technologie geen centraal storingspunt heeft, heeft de gezondheidszorggemeenschap in tijden van natuurrampen toegang tot de documenten, ongeacht hun locatie..

Lage afhandelingskosten

De verwerkingskosten van blockchain-technologie zijn vrij laag in vergelijking met traditionele legacysystemen. Zelfs met weinig onderhoud is het systeem perfect in staat om in korte tijd een grote verkeersstroom aan te pakken. Niet alleen dat, maar sommige platforms kunnen 3000-10000 transacties per seconde bieden. Stelt u zich eens voor hoeveel sneller dat wordt vergeleken met traditionele verwerkingssystemen.

Dit is iets wat de gezondheidszorg mist, aangezien ze elk jaar miljoenen dollars investeren alleen voor onderhoud. In werkelijkheid kan blockchain de gezondheidszorg effectief verstoren door deze kostenbesparende oplossing zonder gedoe aan te bieden. Er zijn echter nog enkele andere kostenfactoren. Ik zal het binnenkort uitleggen.

Realtime traceerbaarheid

Een ander voordeel van het gebruik van blockchain in deze sector is de traceerbaarheidsfunctie. In werkelijkheid kan blockchain realtime tracering van drugs of andere acties binnen het ecosysteem bieden. Fabrikanten kunnen bijvoorbeeld alle medicijnen volgen vanaf de productielijn tot aan de consument. Bovendien kunnen ze zelfs hun voorraden volgen om elke keer de hoogste kwaliteit te garanderen.

Een andere geweldige functie is het bijhouden van medische testrapporten. Door dit te gebruiken, weet een patiënt precies wanneer hij / zij de levering van verschillende medische tests kan verwachten. Op deze manier kunnen blockchain en gezondheidszorg naast elkaar gaan bestaan ​​en een beter en efficiënter werkend ecosysteem creëren.

Lees ook:Blockchain voor de gezondheidszorg: use cases en toepassingen

Wat zijn de mogelijke gebruiksgevallen?

blockchain en gezondheidszorg infographic

Beveiligen van elektronische medische dossiers

Laten we eens kijken naar een scenario waarin u uw medische formulieren maar één keer hoeft in te vullen en nooit meer papierwerk hoeft te doen! Blockchain in de zorg kan u één portaal bieden met alle informatie in digitale vorm. In de gezondheidszorg worden doorgaans nog op papier gebaseerde handmatige systemen gebruikt, die vatbaar zijn voor fouten.

Maar met blockchain in de mix, is het slechts een kwestie van tijd dat elk afzonderlijk document een digitale aanwezigheid krijgt. Ook zijn er veel toepassingen van blockchain in de gezondheidszorg die een hub creëren voor de patiënt, en hij / zij kan daar hun algemene informatie uploaden, en andere artsen kunnen deze met toestemming bekijken..

Het is dus een geweldige use-case voor blockchain.

Betere verzekeringsclaims en audits

Blockchain en gezondheidszorg kunnen een prachtig ecosysteem creëren waarin verzekeringsclaims sneller worden afgehandeld. In werkelijkheid hebben we allemaal een ziektekostenverzekering nodig om onze medische rekeningen te dekken. Maar het proces is buitengewoon tijdrovend en een beetje vervelend.

Eigenlijk moeten alle Amerikanen een ziektekostenverzekering hebben, anders zullen ze een boete krijgen. Hoewel het systeem van land tot land kan verschillen, speelt de verzekering er uiteindelijk toch een grote rol in. Het proces moet dus zo soepel mogelijk verlopen, anders komt er altijd wel iemand in de problemen.

Met behulp van blockchain kunnen bedrijven hun ziektekostenverzekeringen stroomlijnen, verdacht gedrag bijhouden en al het papierwerk wegwerken. Door rechtstreeks naar het ziekenhuis te linken, kunnen ze updates krijgen over de toestand en vereisten van de patiënt.

Frauduleuze facturering voorkomen

Elk jaar worden miljarden en miljarden dollars verzameld als schikking voor frauduleuze facturen en valse voorschriften. De transparantie van deze medische rekeningen is onbestaande, en dus zijn de patiënten degenen die hier elke dag het slachtoffer van worden. Om dit te stoppen, kan blockchain de transparantie bieden van elke transactie die voor elke individuele patiënt heeft plaatsgevonden.

Omdat de patiënt zijn rekeningen kan bijhouden via het blockchain-platform, is er geen ruimte voor oplichting met medische rekeningen of te hoge facturen voor een patiënt. Zo kunnen blockchain- en gezondheidszorgindustrieën een goede veilige ruimte creëren voor consumenten die vertrouwen en veiligheid opbouwt.

Lees verder:Blockchain in Pharma: zal de farmaceutische industrie evolueren?

Vervalste geneesmiddelen verminderen

Nagemaakte geneesmiddelen zijn een van de belangrijkste problemen in de gezondheidszorg. Zoals u al weet, veroorzaakt dit elk jaar miljarden verliezen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn meer dan 10% van de farmaceutische producten in de wereld namaakproducten. Hoewel het misschien een klein bedrag lijkt, steekt het in werkelijkheid $ 75 miljard in de zakken van de illegale fabrikanten.

Meer nog, met zoveel namaakproducten sterven er elk jaar 100.000 mensen. In dit geval zou blockchain de gezondheidszorg verstoren door een goede volgprocedure aan te bieden. In werkelijkheid kunt u blockchain gebruiken om alle medicijnen te volgen en ervoor te zorgen dat consumenten alleen de originele krijgen. Meer nog, dit zal ook helpen om namaakgeneesmiddelen en fabrikanten te identificeren.

Klinische onderzoeken verifiëren

Dit is weer een van de use cases van blockchain-technologie in de gezondheidszorg. In werkelijkheid zijn medische tests of klinische proeven sterk afhankelijk van het gegevensverificatieproces, omdat er waardevolle levens van afhangen. De gegevens zijn in veel gevallen echter niet 100% geverifieerd, waardoor er sprake is van frauduleuze activiteiten.

Maar de kosten voor het verifiëren van alle gegevens zijn vrij duur als er een krap budget is. Meer nog, het rendement van dit soort investeringen is bijna nul. Ongeveer $ 150.000 wordt besteed aan gegevensverificatie met slechts $ 500 in ruil daarvoor.

Blockchain kan dit probleem echter helpen oplossen door een hash-mechanisme aan te bieden om alle gegevens te verifiëren en van een tijdstempel te voorzien om fouten te voorkomen. Daarom kan het ook de kosten voor het opslaan of verifiëren van al deze informatie verlagen. Er zijn al veel toepassingen van blockchain in de zorg die deze feature bieden.

Patiëntgegevens beschermen

Patiëntgegevens zijn een van de meest cruciale elementen van de zorgsector. Zoals u al weet, hebben patiënten momenteel niet echt grip op hun gegevens. Daarom is misbruik van alle informatie een gemakkelijke taak voor criminelen of duistere bedrijven.

Bovendien kosten deze datalekken in de meeste gevallen hoge kosten, aangezien dit in de enige VS ongeveer 6,2 miljard dollar per jaar kost. Meer nog, deze kosten worden doorberekend aan de patiënten, waardoor uiteindelijk hun totale kosten toenemen, wat zeker niet eerlijk is.

Blockchain kan de zorgsector verstoren door gebruik te maken van haar privacybeleid. Veel blockchain-platforms zijn privé of federatief. Door deze platforms als basis te gebruiken, kan de zorgsector patiënten privacy en veiligheid bieden. Het zal dus ook datalekken elimineren.

Identificatie van medisch personeel

Er zijn veel artsen en experts op medisch gebied zonder een degelijke achtergrondcontrole. In veel gevallen kunnen ziekenhuizen of klinieken dit proces over het hoofd zien door het gebrek aan tijd en middelen en de overweldigende vraag.

Als gevolg hiervan kunnen soms ondergeschoolde mensen worden aangenomen in een veeleisende baan, wat ook de patiënten in gevaar brengt. Blockchain kan deze oude verificatiemethode echter snel vervangen door de modernste decentralisatie, waar het direct online kan worden geverifieerd.

Meer nog, u kunt deze technologie ook gebruiken om volledige, gedeeltelijke of zeer beperkte toegang tot alle inloggegevens toe te staan. Op dit moment zijn er veel toepassingen van blockchain in de zorg die deze feature bieden.

Lees verder:Lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Uitdagingen en overwegingen bij de implementatie

Er zijn bepaalde implementatie-uitdagingen verbonden aan blockchain. In werkelijkheid vergt het gebruik van blockchain in de zorg nog veel werk. Op dit moment is blockchain nog een relatief nieuwe technologie. Er zijn dus enkele beperkingen die moeten worden opgelost. Daarom moet elke implementatie van blockchain in de zorgsector deze van tevoren in overweging nemen.

Schaalbaarheidsbeperkingen

Blockchain is een prachtige technologie, maar er is een afweging als het gaat om het benutten van alle voordelen die het biedt. Om te beginnen behandelt het schaalbaarheidsproblemen.

Dus als er teveel deelnemers in het netwerk zijn, gaan de prestaties van het netwerk drastisch achteruit. Dit kan dus een enorm probleem opleveren, aangezien de sector veel patiënten tegelijk behandelt.

Hierbij spelen echter enkele cruciale factoren een rol. Bepaalde implementatie van blockchain in de gezondheidszorg probeert het probleem op te lossen met private blockchains of met verschillende consensus. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Gegevensstandaardisatie

Datastandaardisatie is een enorm punt van zorg. Zonder te begrijpen of te selecteren welk type informatie op het platform moet worden opgeslagen, kunt u de voordelen niet goed benutten. Kies je bijvoorbeeld een datatype dat veel groter is, dan zul je het moeilijk vinden om allerlei informatie op te slaan, zelfs als je blockchain gebruikt.

Stel dat een platform ook het doktersbriefje wil behouden. Maar dat is een onnodig groot formaat om op te slaan, wat duidelijk de prestaties zal beïnvloeden. Het vooraf schetsen van de datastandaardisatie zal in dat geval dus kennelijk voorkomen dat deze ondermaats presteert. Elke vorm van implementatie van blockchain in de gezondheidszorg zou standaarden moeten bieden voor het opslaan van gegevens.

Uitdagingen bij de implementatie van blockchain kunnen een grote hindernis worden voor uw project als u niet weet hoe u ze moet beheren. U kunt de top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor ondernemingen bekijken om er meer over te weten te komen.

Langzaam adoptieproces

Een van de grootste uitdagingen van blockchain in de gezondheidszorg is de adoptiefase. Omdat het een nieuwe technologie is, zijn velen niet geïnteresseerd in het gebruik van de technologie in plaats van de verouderde systemen die ze al jaren gebruiken. In werkelijkheid is het een enorme verandering die de manier waarop we zaken doen kan veranderen.

Ook is de onvolledigheid of de nieuwe functie enigszins onvoorspelbaar, omdat niemand weet hoe een wereld met een op blockchain gebaseerd ecosysteem er echt uit zal zien. Het adoptieproces is dus nog steeds vrij traag. In dat geval kunnen organisaties of platforms prikkels bieden om mensen te motiveren om mee te doen.

Hoge kosten

Dit is een van de nadelen van blockchain in de zorg. In werkelijkheid kan blockchain-technologie uw inkomsten verhogen, maar het implementeren of zelfs vervangen van eerdere systemen hiermee vereist een enorme investering.

Omdat de technologie nog niet overal beschikbaar is en er maar een klein aantal bedrijven of startups aan werkt, zijn de prijzen nog steeds vrij hoog. Omdat zorgorganisaties vanuit hun oude systemen moeten migreren naar de nieuwe technologie, zal het ook meer tijd en geld nodig hebben om ze allemaal te vervangen. Daarom zijn veel bedrijven niet geïnteresseerd in het investeren van zoveel geld in technologie.

Overwegingen in verband met regelgeving

Een ander groot nadeel van blockchain in de zorg is het ontbreken van regelgeving. Zonder de juiste regelgeving binnen het platform kan de zorgsector niet efficiënt presteren. Deze bedrijven hebben regelgeving nodig om de dagelijkse taken bij te houden en om specifieke regels te volgen om illegale activiteiten uit te bannen.

Dus wat organisaties kunnen doen, is om beleid te maken voor het beheer van de blockchain-technologie, samen met het schetsen van de regelgevende voorwaarden van tevoren. Ze moeten echter ook rekening houden met het gedecentraliseerde karakter van het systeem.

Elke vorm van wijziging moet plaatsvinden zonder de kernprincipes van blockchain aan te tasten.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Real-world bedrijven die Blockchain gebruiken voor de gezondheidszorg

Verander de gezondheidszorg

Change Healthcare is een van de bedrijven die blockchain gebruikt in de zorgsector. Ze bieden hoe dan ook een Intelligent Healthcare Network ™ voor het beheren van patiëntclaims en het in realtime volgen van de status. Meer nog, het gebruikt Hyperledger Fabric als de onderliggende technologie voor het project.

Meer weten over Hyperledger Fabric? Bekijk nu onze ultieme gids over Hyperledger-stof!

FDA (Food and Drug Administration)

De FDA-oplossing is een andere creatieve benadering waarbij u kunt zien dat blockchain de gezondheidszorg verstoort. Meer nog, dit platform zal gezondheidszorggegevens beveiligen, zoals EMR, genomische gegevens, klinische onderzoeken, enzovoort, hoe dan ook, deze technologie gebruikt Hyperledger ook om hun oplossing aan te drijven..

DHL

DHL is een ander goed voorbeeld van bloeiende blockchain in de gezondheidszorg. In werkelijkheid werken ze samen met Accenture aan een POC die farmaceutische medicijnen traceert van de productie tot de consument. Op deze manier kunnen ze gemakkelijk omgaan met namaakproblemen.

centrum voor ziektecontrole en Preventie

Centers for Disease Control and Prevention zijn hier ook om deze technologie in te zetten voor de zorgsector. Momenteel werken ze rechtstreeks samen met IBM aan een platform dat alle elektronische patiëntendossiers (EPD) registreert en beveiligt. Dus daarvoor gebruiken ze Hyperledger Fabric.

Pfizer

Het is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. In werkelijkheid gebruiken Pfizer en Biogen blockchain om de gezondheidszorg te verstoren door de Clinical Supply Blockchain Working Group op te richten. Meer nog, deze groep ontwikkelt een POC voor het volgen en beheren van records van de digitale inventaris van geneesmiddelen.

Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Nog een van de geweldige blockchain-zorgprojecten is het gebruik van de technologie om veilig gegevens over het coronavirus te delen. Meer nog, het platform zal Hyperledger Fabric gebruiken als de onderliggende technologie. Bovendien biedt het platform vroege detectie en hotspots voor COVID-19.

Metlife

MetLife’s innovatiecentrum LumenLab werkt aan automatiseringsprocessen voor ziektekostenverzekeringen. In werkelijkheid bieden ze geautomatiseerde verzekeringen aan zwangere vrouwen die te maken hebben met zwangerschapsdiabetes. Het beste is dat ze de verzekering niet eens hoeven te claimen; het gaat automatisch naar hen zodra ze het bewijs van de problemen hebben aangeboden.

GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline is momenteel een van de grootste farmabedrijven. Maar ze werken ook aan verschillende blockchain-zorgprojecten. Een van de projecten maakt gebruik van Ethereum dat alle farmaceutische producten zal volgen en de reikwijdte van vervalsingen zal elimineren om vermengd te raken met authentieke producten.

McKesson

McKesson is een van de toonaangevende bedrijven in de zorgsector. In werkelijkheid werkt dit bedrijf, samen met andere reuzen, samen met MediLedger om een ​​platform te creëren voor contractering en terugboeking. Farmaceutische bedrijven hebben meestal een prijsafspraak met GPO’s en groothandels. Het is dus belangrijk voor elke partij om de voorkeuren te kennen voordat ze ze kopen.

UnitedHealth Group

UnitedHealth Group werkt aan een van de blockchain-zorgprojecten die erop gericht zijn alle gezondheidsdossiers up-to-date en beveiligd te houden. Aangezien de gezondheidszorg meestal met onjuiste informatie te maken heeft, neemt het bedrijf maatregelen om dit probleem voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen.

Lees verder:Lijst met de 50 beste bedrijven die Blockchain-technologie gebruiken

Afsluitende gedachten

Blockchain neemt langzaam de zorgsector over. Het kan echter tot dusverre een van de technologieën zijn die de hiërarchie van de gezondheidszorg veranderen door autoriteit te geven aan de patiënten.

Deze overdracht van bevoegdheden leidt uiteindelijk tot meer patiëntgerichte zorg. De effecten van blockchain in de zorg zijn tot dusverre echter pas aan de oppervlakte. Het heeft nog een lange weg te gaan.

Elke beginner kan deze gids gebruiken om meer te weten te komen over de verstorende kracht van technologie. Maar als u meer wilt weten over blockchain-technologie, kunt u beginnen met onze gratis blockchain-cursus. Zet nu de eerste stap naar een nieuw tijdperk!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me