Wil je blockchain-architect worden? Leer van onze grondige gids terwijl we de belangrijke vaardigheden en certificeringen bespreken die je nodig hebt om er een te worden.

Blockchain-architect kan tot nu toe een van de lucratieve carrièrekeuzes zijn. Blockchain bestaat al geruime tijd, en nu zien velen van jullie ook nieuwe soorten carrièremogelijkheden.

Omdat veel bedrijven de technologie onderzoeken, huren ze ook gekwalificeerd personeel in om hen te helpen bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Als gevolg hiervan is er over de hele wereld een grote vraag naar blockchain-experts.

Het lijkt er echter op dat velen van jullie worden verward met de blockchain-architect als een carrière. Het belangrijkste is dat velen van u niet precies weten welke vaardigheden u nodig heeft om deze carrière voort te zetten. Sommigen van jullie verwarren blockchain-ontwikkelaars of -ingenieurs met blockchain-architecten.


Dus om u te helpen deze carrière voort te zetten en u te helpen het verschil te begrijpen tussen blockchain-ontwikkelaar en architect, zal ik alles in deze gids behandelen.

Dus pak een kop koffie en lees verder!

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) cursus

Wie is een Blockchain-architect?

Voordat we hiermee beginnen, hoe we een blockchain-architectengids kunnen worden, laten we eerst eens kijken wie eigenlijk een blockchain-architect is.

In werkelijkheid is een blockchain-architect verantwoordelijk voor het werken met de R&D-teams en helpt blockchain te infunderen bij het bouwen en ontwerpen van oplossingen die gebruikmaken van cross-asset frameworks en concepten.

Bovendien werk je ook aan de nieuwe innovaties en creëer je prestatienormen om nieuwe oplossingen te beoordelen. Anders dan dat, omvatten de vaardigheden van blockchain-architecten zeer ervaren in blockchain-architectuurraamwerken en het creëren van opslagoplossingen.

Hoe dan ook, de belangrijkste factor is dat de positie feitelijk bovenop de banen van blockchain-ontwikkelaars en ingenieurs ligt. Als gevolg hiervan zal de architect de leiding hebben over het leiden van op blockchain gebaseerde projecten en de algemene routekaart schetsen die het team moet volgen..

Het beste van deze carrière is dat je niet alleen het systeem codeert of ontwikkelt, maar ook rekening houdt met zakelijke perspectieven.

Let ook op de andere risico’s die eraan verbonden zijn. Typisch zou een blockchain-architectcertificering de juiste keuze zijn. Omdat er veel geweldige platforms zijn die dit type certificering bieden en hen helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Je hebt sowieso andere sociale vaardigheden nodig om met potentiële klanten om te gaan. Dus, zoals u kunt zien, heeft u uiteindelijk de leiding over bijna alles waar de oplossing voor staat.

Blockchain-architect

Het verschil met Blockchain-ontwikkelaar en -ingenieur

Dit is waar de dingen een beetje ingewikkelder worden. Zowel een blockchain-ontwikkelaar als een engineer hebben een aantal gemeenschappelijke rollen, maar ze hebben ook hun verschillen. In werkelijkheid vallen deze gemeenschappelijke rollen ook samen met de rollen van blockchain-architecten.

Daarom lijken veel mensen ze te verwarren en kunnen ze ze onderling verwisselen. Hoe dan ook, blockchain-architecten hebben een persoon nodig die weet hoe het systeem werkt en hoe hij / zij een systeem kan visualiseren dat alle risico’s minimaliseert.

Het is duidelijk dat een hogere codeervaardigheid nodig is, anders weet hij / zij misschien niet of het bedrijf het kan of niet. Meer nog, hij / zij zal ook kijken naar de technische kwaliteit en meestal de hoogste beslissingen nemen in een project.

Aan de andere kant kunnen ontwikkelaars ook beslissingen nemen, maar meestal zijn ze gebaseerd op hun werk. Meestal werken in een project meerdere blockchain-ontwikkelaars aan verschillende delen van een oplossing. Hij / zij kan dus alleen implementatiebeslissingen nemen over hun onderdelen.

Blockchain-ingenieurs kunnen zich ook de structuur van de infrastructuur voorstellen. Maar ze zullen niet de autoriteit hebben of zich ook bezighouden met het zakelijke perspectief van de oplossing.

In wezen komt het allemaal neer op autoriteit en leiderschap. Dit is het punt waarop blockchain-architectentaken verschillen van de rest.

Laten we hoe dan ook eens kijken naar het volgende deel, hoe u een blockchain-architectengids kunt worden.

Wat je nodig hebt om een ​​Blockchain-architect te worden

Er zijn bepaalde vaardigheden die u nodig zou hebben om een ​​blockchain-architect te worden. Ik heb alle vaardigheden verzameld die nodig zijn voor de functie hieronder. Bekijk ze en weet wat je zou moeten beheersen.

Krijg grondige kennis over Blockchain Fundamentals

Voordat u in een technisch hard-core aspect springt, moet u eerst beginnen met de basisprincipes van blockchain. Het verkrijgen van een blockchain-oplossingsarchitectcertificering zou u in dit geval enorm helpen. Kortom, u leert over elke term in de blockchain-wereld, beginnend bij de definitie van blockchain tot slimme contracten.

Andere factoren, zoals bepaalde kenmerken van blockchain, zouden ook in uw leeslijst moeten staan. Als u niet met deze grondbeginselen begint, wordt het moeilijk voor u om op andere aspecten in te gaan. Ik zou willen voorstellen om onze Enterprise Blockchain Certification-cursus te bekijken, omdat we op een eenvoudige manier een dissectie van deze technologie aanbieden.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Poets uw leiderschapsvaardigheden op

Dit is het volgende grote dat u moet doen. In werkelijkheid vereisen blockchain-architectvaardigheden dat u zich ook op leiderschap en managementvaardigheden moet concentreren. Waarom? Welnu, een van uw belangrijkste verantwoordelijkheden zou zijn om een ​​team van professionals te leiden om een ​​blockchain-oplossing te ontwikkelen die het bedrijfsleven ten goede zou komen.

U moet dus uw leiderschapsvaardigheden aanscherpen om uw team de juiste gids te geven om van elke oplossing een enorm succes te maken. Zonder de juiste coördinatie tussen al uw teamleden, zou het überhaupt moeilijk zijn om iets gedaan te krijgen.

Ook kent een slimme leider de sterke en zwakke punten van zijn / haar teamleden. Het helpt hen bepaalde taken toe te wijzen waarin ze kunnen uitblinken.

Weet hoe de Blockchain-architectuur werkt

Zoals de naam al doet vermoeden, zag je het zeker aankomen. Een blockchain-architect moet altijd up-to-date zijn met de nieuwste blockchain-architectuurpatronen. Meer nog, u moet ook begrippen als hash-functies en consensus begrijpen.

Ik zou willen voorstellen dat je alle whitepapers van blockchain-platforms voor bedrijven doorneemt. Het geeft je een duidelijk inzicht in hoe ze hun platforms hebben gestructureerd. Bovendien krijgt u andere innovatieve ideeën om uw oplossing ook anders te maken.

Ik moet je echter waarschuwen, verwachten veel tijd te steken en deze vaardigheid op te bouwen. Omdat het een van uw belangrijkste vaardigheden in uw carrière zal zijn.

Beschikken over uitgebreide kennis en toepassingsgericht gevoel van de datastructuren

Vervolgens komt het gevorderde begrip van datastructuren. In werkelijkheid wordt blockchain geleverd met een zeer unieke vorm van datastructuur. Meer nog, niet veel mensen kunnen de complexe aard ervan volledig begrijpen.

Daarom moet u uitgebreide kennis hebben van hoe de datastructuren de blockchain vormen. Dus daarvoor zou je Merkle Trees of Patricia Trees moeten bestuderen. Een ander aspect dat u moet bekijken, is de toepasbaarheid ervan met uw oplossing. In veel gevallen kunnen specifieke datastructuren u helpen uw doelen sneller te bereiken.

Dat moet je dus in gedachten houden terwijl je in het begin de roadmap voor je team ontwerpt.

Laten we verder gaan met de volgende vaardigheid: hoe u een blockchain-architectengids kunt worden.

Wees bedreven in cryptografie

Nog een van de beste vaardigheden van blockchain-architecten is om cryptografie te leren. Hashing in cryptografie is een groot deel van blockchain-technologie. Zonder gebruik te maken van cryptografie zou de hele basis van beveiliging uit elkaar vallen. U zou het dus moeten gebruiken om extra beveiliging en onveranderlijkheid aan het systeem te bieden.

Maar wees voorzichtig als u met cryptografie te maken heeft. In werkelijkheid kan zelfs een kleine fout tot enorme risicofactoren leiden. Zorg er dus voor dat u alles op het gebied van cryptografie op een efficiënte manier leert.

Zonder het volledig te begrijpen, kunt u nooit hopen uw oplossingen te perfectioneren.

Wees een expert in front-end en back-end webontwikkeling

Je vindt het misschien niet in een typische blockchain-architectcursus die er is. Dit kun je leren van een instituut of een opleiding. In veel gevallen kunt u het ook zelf verkennen. Maar het zijn van een front-end en back-end webontwikkeling is erg belangrijk.

Op de lange termijn hoef je het misschien niet zelf te coderen, maar zonder te weten hoe je het moet doen, kun je je ontwerpen niet goed in kaart brengen.

Hoe dan ook, in deze moet je leren om UI’s, API’s, enzovoort te ontwikkelen. Ook het aangeven van de richting van hoe de gebruikersinterface eruit moet zien, zal uw project ten goede komen.

Beheers verschillende programmeertalen

Dit is het goede deel. Als architect van blockchain-oplossingen moet je verschillende programmeertalen beheersen. Meer nog, u moet ook expertise op een hoger niveau hebben. Kortom, het is een van de primaire vereisten voor de architectenposities in ondernemingen.

Meer nog, uw rol kan ervoor zorgen dat u bepaalde moeilijke delen van het project codeert waar niemand anders toe in staat is. Dus begin met het leren van C ++, Python en Java. Als je eenmaal klaar bent, begin dan met het leren van Solidity. Daarna moet je leren hoe je een blockchain-app ontwikkelt om het concept volledig te begrijpen.

Deze vaardigheid zal zeker ook van pas komen als je voor een sollicitatiegesprek zit.

Heb een beter begrip van verschillende blockchain-platforms

Certificeringsprogramma’s voor blockchain-oplossingsarchitecten kunnen u hierbij helpen. Een van uw vaardigheden is om te begrijpen hoe alle platforms werken. Het is dus een must om het verschil tussen privé-, federatieve / consortium- en openbare platforms te begrijpen.

Het zal u helpen de beste te kiezen voordat u aan een project gaat werken.

Wees bedreven in slimme contractontwikkeling

Het slimme contract is absoluut noodzakelijk voor blockchain-architecten. Elke architect van blockchain-oplossingen moet weten hoe hij slimme contracten moet ontwikkelen. Bovendien kunt u het niet overslaan, aangezien het een van de veelgevraagde functies van grote ondernemingen is.

Begin in feite met leren hoe bedrijfslogica werkt en bouw vervolgens uw weg naar slimme contracten.

Beschikken over kennis van hoe standaarden en ecosystemen werken

Om een ​​carrière als blockchain-architect te beginnen, zou je moeten leren hoe verschillende standaarden werken. Meer nog, je zou ook alle verschillende blockchain-ecosystemen moeten bestuderen, samen met gedistribueerde grootboektechnologie.

In dit geval zal de blockchain-architectcursus je enorm helpen. Ecosystemen zoals Corda, Quorum, Ethereum en Hyperledger zijn een must voor jou.

Master Blockchain-interoperabiliteit

Blockchain-interoperabiliteit is een enorme factor voor elk soort project. Hoewel veel high-end nog steeds geen goede interoperabiliteit konden garanderen. Maar aangezien het in de toekomst een van de meest gevraagde functies zal worden, moet u bestuderen hoe het werkt.

Als u deze vaardigheid onder de knie kunt krijgen en blockchain kunt implementeren in uw bedrijfsoplossingen, dan is het duidelijk dat u een baan kunt krijgen in deze niche. Hoe dan ook, het basisidee is om je te concentreren op gemeenschappelijke normen in plaats van nieuwe te gebruiken.

Leer hoe u Blockchain-productspecificaties ontwikkelt

Het wordt een van uw belangrijkste verantwoordelijkheden als blockchain-architect. Daarom moet u leren blockchain-productspecificaties te ontwikkelen. Kortom, u zou moeten begrijpen hoe blockchain-producten worden verpakt of op de markt worden gebracht.

Meer nog, u zou ook rekening moeten houden met de eisen van de klant en ook met de eisen van de consument van uw bedrijf. Als u de specificatie niet duidelijk kunt definiëren, zouden consumenten niet begrijpen wat u aanbiedt.

Hoe dan ook, het geven van een goede richtlijn van het product helpt ook andere teamleden om efficiënt aan de oplossing te werken.

Kennis verwerven over de ontwikkeling van Blockchain-implementatiestrategieën

Nou, ik denk dat er geen betere manier is om hierin een expert te zijn dan ervaring te hebben met andere projecten. Als je nog maar een starter bent op dit gebied, dan kun je het beste de succesvolle blockchain-implementatie-ontwikkelingen in het verleden bestuderen.

Hoe zou dat helpen? Nou, het zou je helpen begrijpen hoe ze hun producten strategisch hebben ontworpen om ze succesvol te maken. Ook deelname aan een blockchain van een community of consortium kan op deze manier ook helpen. Consortia hebben een samenwerkingsomgeving en u kunt altijd op de hoogte blijven van hoe ze elk van hun blockchain-producten lanceren.

Wees een expert in Blockchain-ontwikkelingstools

Blockchain-ontwikkeltools helpen u uw project te versnellen. Kortom, deze blockchain-tools zijn er om tijd en middelen te besparen. Bovendien kunt u, zonder uw conceptoplossing te implementeren, deze altijd uittesten met behulp van de tools.

Hoe dan ook, ontwikkelaars houden van ontwikkeltools voor blockchain. Dus als architect moet je ze ook kennen. Concreet moet u beslissen welke tool het meest geschikt is voor een specifiek project. Dus als je eenmaal de basis van blockchain kent, begin dan deze tools te gebruiken om ze onder de knie te krijgen.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains-sjablonen cursus

Leer blockchain te koppelen aan bedrijven

Het is weer een van je verantwoordelijkheden als architect in de blockchain-niche. Begin in je blockchain-architectentraining te leren hoe je de technologie kunt koppelen aan bestaande bedrijfsmodellen. Het is duidelijk dat u enkele wijzigingen moet aanbrengen in het typische bedrijfsmodel. Maar het mag niet ten koste gaan van de inkomsten.

In werkelijkheid is dit een uiterst cruciale vaardigheid, aangezien het mislukken of slagen van een project er in hoge mate van af zal hangen. Bovendien, aangezien bedrijven niet weten hoe ze deze technologie in hun voordeel kunnen gebruiken, zijn ze afhankelijk van uw beslissingen. Daarom zul je blockchain-bedrijfsmodellen moeten bedenken.

Beschikken over strategische vaardigheden voor het sneller oplossen van problemen

Strategische vaardigheden zijn uiterst noodzakelijk om architect te worden. Terwijl u in een bedrijfsomgeving aan een volledig nieuw project werkt, zult u met veel problemen te maken krijgen. Je zou dus de verantwoordelijkheid moeten nemen en het zo snel mogelijk moeten oplossen.

U moet er echter voor zorgen dat uw bedrijf ook geen verliezen lijdt. Je moet dus over hogere strategische vaardigheden beschikken om alles gaande te houden. Zorg er in ieder geval voor dat je deze vaardigheid oppoetst om een ​​baan als blockchain-architect te krijgen.

Laten we de volgende hier bekijken, hoe u een blockchain-architectengids kunt worden.

Haal een diploma of diploma in computerwetenschappen

Ik denk dat dit het meest basale is dat je kunt doen voor je blockchain-architectentraining. Wat kan de beste manier zijn om uw verdiensten onder de aandacht te brengen van andere bedrijven dan het behalen van een diploma? Een diploma in Computer Science Engineering zou u helpen uw werkgever te laten zien dat u perfect gekwalificeerd bent om aangenomen te worden.

Bovendien leert u tijdens het behalen van het diploma of diploma alles over softwareontwikkeling. Het zal u verder helpen om alle programmeerresultaten voor uw blockchain-projecten beter te begrijpen.

Als u een probleem tegenkomt tijdens het ontwikkelen van de blockchain-oplossing, kunt u de fout ook gemakkelijk en moeiteloos identificeren.

Schrijf u in voor een Enterprise Blockchain-certificeringsprogramma

Wil je een klein geheimpje weten? Een blockchain-certificeringsprogramma voor ondernemingen is eigenlijk de beste manier om een ​​voorsprong te nemen op uw reis om blockchain-architect te worden. Er zijn momenteel veel cursussen online, maar ik raad u ten zeerste aan om onze programma’s te bekijken.

Kortom, onze blockchain-architectcursus zal u helpen de grondbeginselen van blockchain-technologie beter te begrijpen.

Omdat onze blockchain-architectcursus alle potentiële high-end blockchain-platforms zoals Ethereum, Hyperledger en Corda omvat, kun je ook gemakkelijk weten hoe deze platforms werken. Bovendien zou het u ook helpen om in elk geval een zakelijk standpunt te krijgen.

Met de hulp van een blockchain-architectentraining kun je vooruit springen in de race om de eerste plaats te bemachtigen. We bieden onze cursussen echter alleen aan voor besluitvormers, senior leiders, ingenieurs, ontwikkelaars, architecten, bedrijfsanalisten, innovatiemanagers, adviseurs en nog veel meer..

Op zoek naar blockchain-certificeringscursussen die je een goede baan kunnen bezorgen? Bekijk nu onze brede collectie blockchain-cursussen!

Is Blockchain Architect de juiste weg om te gaan?

Nou, het is heel normaal om er sceptisch over te zijn. We bedoelen dat blockchain een vrij nieuwe technologie is. Niemand kan er helemaal zeker van zijn hoe het in de eerste plaats zal verstoren of zelfs maar zal verstoren. Maar afgaande op alle hype en bijna een obsessieniveau, doet de fascinatie van de ondernemingen voor de technologie mij anders denken.

Dus hier geven we enkele duidelijke voordelen die u misschien meer intrigeren dan u denkt.

  • Exclusieve salarisopties

De technologie is nieuw, en om eerlijk te zijn, krijgen bijna alle functies in blockchain vanaf het begin veel salaris. Er zijn veel bestbetaalde blockchain-banen op de markt. En banen als blockchain-architect verschillen daar niet van.

Maar het beste van deze functie is dat je het hoofd bent van een blockchain-oplossing, dus je kunt veel meer verwachten dan andere posities op de markt. Bedrijven zijn ook bereid meer te betalen als je ook al ervaring hebt.

Ook het krijgen van extra blockchain-architectentraining om u te helpen wennen aan hun bedrijfsbeleid ligt ook op tafel. Op basis van uw positie zult u waarschijnlijk meer vakantietijden krijgen met incentives.

  • Grote vraag naar Blockchain-architect

Er is momenteel een grote vraag naar blockchain-architecten. Maar waarom dan? Welnu, er zijn maar een handjevol mensen die in staat zijn om een ​​blockchain-oplossing te ontwerpen. Aan de andere kant is bekwaam personeel dat de verantwoordelijkheden van architecten kan nakomen nog zeldzamer.

U zou een uitzonderlijk out-of-the-box denker moeten zijn om de inkomsten van een bedrijf te genereren op basis van de oplossingsontwerpen. Dat is de reden waarom je, als je goed bekwaam bent, zeker ter plekke aangenomen zou worden.

  • Krijg meer flexibiliteit

Ondernemingen zijn bereid om u op uw gemak te stellen, precies zoals u dat wilt. Ook al zou u onder hen werken, een persoon met uw vaardigheden zou hoog worden behandeld op de werkplek. Het lijkt dus een droombaan om een ​​vriendelijke omgeving te krijgen met een eigen team en andere faciliteiten, nietwaar?

In veel gevallen kunt u er natuurlijk zelfs voor kiezen om onder bepaalde voorwaarden “thuis te werken”! De brug zijn tussen de niche van het bedrijf en blockchain is je eerste prioriteit, en daarom zijn bedrijven bereid je elke vorm van flexibiliteit te bieden die je nodig hebt.

  • Werk aan de technologische revolutie

Blockchain is een technologische revolutie van deze tijd. Het kan al onze bedrijfsmodellen echt opnieuw vormgeven en ze nog efficiënter laten werken. Stel je voor dat je aan volledig nieuwe technologie gaat werken. Ik bedoel, hoeveel mensen krijgen deze kans, toch??

Met je blockchain-architectvaardigheden kun je nieuwe kansen verkennen en zelfs nieuwe innovaties op dit gebied ontdekken. Er zijn nog zoveel mogelijkheden om te verkennen. U krijgt dus het volledige pakket.

  • Betere positie

Het is duidelijk dat de vaardigheden van blockchain-architecten je een lucratieve positie in het team opleveren. Je zult zeker het project helemaal leiden. Hoewel blockchain-ontwikkelaars en -ingenieurs ook nog steeds hogere posities hebben, zouden ze onder jouw vleugels werken.

In werkelijkheid kan het bereiken van een dergelijke positie in iemands carrière veel dagen in beslag nemen. Maar als je op de toppositie mikt, kun je die zeker krijgen als je wilt. Het beste is dat er ook een blockchain-architectcursus is die u kan helpen uw doelen snel te bereiken.

Eindnoot

Het lijkt erop dat blockchain langzaamaan de wereld beetje bij beetje overneemt. Het lijkt misschien een beetje storend, maar zo voelt elke nieuwe innovatie in het begin. Herinner je je de industrialisatietijden nog? Hoewel het een aantal potentiële carrièremogelijkheden wegnam, introduceerde het ook nieuwe.

Hetzelfde geldt voor blockchain-technologie. Mensen hebben dus nieuwe kansen op dit gebied, evenals blockchain-architecten.

Als u deze carrière echter in volle gang wilt nastreven, kunt u het beste een architectencertificering voor blockchain-oplossingen behalen. Het biedt niet alleen blockchain-architectentraining, maar het geeft ook een hefboomwerking op andere concurrenten op de markt. We raden aan om te beginnen met onze cursus Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA).

Het is jouw tijd om te schitteren. Dus grijp uw kans en begin nu uw reis!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me