Tien jaar geleden had niemand er waarschijnlijk aan gedacht dat blockchain zijn huidige stadium zou bereiken en een breed scala aan industrieën zou beïnvloeden. Blockchain-technologietoepassingen zijn verantwoordelijk geweest voor het introduceren van grootschalige veranderingen in verschillende industrieën. Daarom overwegen veel kandidaten in de IT-wereld beschikbare perspectieven om blockchain-ontwikkelaar te worden.

Door de jaren heen werd het beschouwd als een van de uitlopers van cryptocurrency, terwijl het diende als de basis van alle cryptocurrencies, te beginnen met Bitcoin. In algemene termen kun je Bitcoin beschouwen als een van de applicaties op basis van blockchain-technologie. Daarom onderzoeken bedrijven en overheden over de hele wereld het potentieel van blockchain om hun activiteiten en diensten te verbeteren.

Schrijf u nu in: Blockchain Expert-certificering

Als gevolg hiervan kunt u onlangs op veel platforms getuige zijn van verschillende vacatures voor vacatures. Is het echter gemakkelijk om de loopbaanrol van een blockchain-ontwikkelaar na te streven? De volgende discussie probeert alle vragen op te lossen waarmee een beginner wordt geconfronteerd voordat hij besluit om blockchain-ontwikkelaar te worden. Lezers kunnen de rollen en verantwoordelijkheden van blockchain-ontwikkelaars, carrièrevoordelen en de best practices die door experts worden aanbevolen, ontdekken om aan je droombaan te beginnen.

Waarom zou ik zoeken naar jobrollen voor Blockchain-ontwikkelaars?


Voordat u verder gaat, is het belangrijk om meer te weten te komen over de populariteit van blockchain. In de loop van het afgelopen decennium hebben gedecentraliseerde technologieën hun weg gevonden naar het reguliere technologische landschap. Vóór 2009 hadden de vorderingen op het gebied van gedecentraliseerde technologieën geen specifieke richting.

De komst van Bitcoin bracht echter de schijnwerpers op blockchain-technologie. In de huidige tijd is blockchain met succes geïmplementeerd voor taken zoals het beheer van verzendsystemen, monitoring van de toeleveringsketen, het volgen van sieraden en het creëren van digitale identiteiten..

Bovendien zou de wereldwijde blockchain-markt tegen het jaar 2025 een totale waarde van meer dan $ 20 miljard bereiken. Bovendien is de deelname van giganten als Samsung en IBM aan blockchaintechnologie-innovatie ook een positief teken voor de blockchain-industrie. Als gevolg hiervan zou men een formidabele groei kunnen verwachten in de betekenis van blockchain voor bedrijfsactiviteiten.

Controleer ook: Blockchain Fundamentals-presentatie

Carrièrevoordelen van de Blockchain Developer Job Role

De populariteit van blockchain vertaalt zich direct in de behoefte van ondernemingen aan deskundige professionals in verschillende op blockchain gebaseerde functies. Het is dus gemakkelijk om vandaag de dag advertenties te vinden voor een baan als blockchain-ontwikkelaar op populaire professionele netwerk- en rekruteringsplatforms.

Volgens het Emerging Jobs Report van LinkedIn stonden blockchain-ontwikkelaars bovenaan de lijst met veelgevraagde banen, terwijl ze een verwacht groeipercentage van 33% realiseerden..

Bovendien presenteerde het populaire freelanceringsplatform Upwork blockchain ook als een van de snelst groeiende vaardigheden onder de 5000 andere vaardigheden in zijn index. Het gemiddelde salaris van een blockchain-ontwikkelaar is ook een van de prominente factoren die u naar de baan kunnen trekken.

Volgens ZipRecruiter ligt het gemiddelde jaarsalaris voor een blockchain-ontwikkelaar op junior-niveau rond de $ 120.748. Bovendien kunnen blockchain-ontwikkelaars meer dan $ 150.000 verdienen met de juiste hoeveelheid ervaring.   

Daarom heb je alle redenen om als ontwikkelaar een blockchain-carrière op te bouwen en je carrière een boost te geven. Dus, weet je de weg die voor je ligt? Dit is waar je je misschien een beetje gefrustreerd voelt, vooral als je door meerdere blogposts en artikelen moet navigeren. U kunt alle moeite vermijden om uren op uw computer door te brengen en eenvoudige manieren te vinden om een ​​blockchain-ontwikkelaar te worden.

Aan de andere kant kun je beginnen met een strategisch plan, dat begint met nadenken over de rollen van een blockchain-ontwikkelaar. Inzicht in de verantwoordelijkheden van blockchain-ontwikkelaars in verschillende rollen kan helpen om erachter te komen of u klaar bent voor de baan of niet.

Bedenk je hoeveel je kunt verdienen als Blockchain-ontwikkelaar? Volgens rapporten stijgt het salaris van Blockchain-ontwikkelaars momenteel, laten we de inzichten van Blockchain Developer Salary eens bekijken.

Wat moet ik doen als Blockchain-ontwikkelaar?

Wanneer u de antwoorden probeert te vinden op wat een blockchain-ontwikkelaar is, neemt u waarschijnlijk genoegen met iemand die blockchain-oplossingen bouwt. U hebt echter meer nodig dan deze algemene definitie om de betekenis ervan te begrijpen.

Allereerst moet u de opmerkelijke functies van blockchain-ontwikkelaars kennen die u momenteel kunt verkennen. Over het algemeen kun je core blockchain-ontwikkelaars en blockchain-softwareontwikkelaars vinden als de twee meest voorkomende rollen. U kunt echter ook kansen vinden als slimme contractingenieurs of ontwikkelaars met expertise op het gebied van blockchain-ontwikkeling.

Core Blockchain-ontwikkelaar

De core blockchain-ontwikkelaars zijn aansprakelijk voor de volgende verantwoordelijkheden,

 1. Ontwikkeling en onderhoud van gedecentraliseerde applicaties
 2. Begeleiden en plannen van blockchain-projecten
 3. Raadpleging van bedrijven die gebruikmaken van gedistribueerde grootboektechnologieën.
 4. Inzicht in de behoeften van een bedrijf en ontwikkelen van apps in overeenstemming met de behoeften

Core blockchain-ontwikkelaars kunnen ook de rol van projectmanagers op zich nemen en hun fundamentele verantwoordelijkheden adresseren. Daarnaast moeten deze ontwikkelaars trainingen organiseren voor teamleden en medewerkers als projectmanagers.

Blockchain-softwareontwikkelaar

Daarom biedt een core blockchain-ontwikkelaar in feite de basis waarop u blockchain-oplossingen kunt ontwikkelen. Dus, wie gaat de blockchain-oplossingen ontwikkelen? Dit is waar de tweede optie in beeld komt om een ​​carrière als blockchain-ontwikkelaar op te bouwen. Een blockchain-softwareontwikkelaar of backend-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het creëren van de web- en mobiele varianten van gedecentraliseerde apps. Enkele van de prominente verantwoordelijkheden in de rol van blockchain-backend-ontwikkelaar of blockchain-softwareontwikkelaar zijn onder meer,

 1. Ontwerp en ontwikkeling van API’s om blockchain-integratie te vergemakkelijken
 2. Uitvoering van prestatietests en implementatie
 3. Verzameling van vereisten en samenwerken met andere ontwerpers en ontwikkelaars voor softwareontwerp
 4. De faciliteit van technische ondersteuning

Lees ook: Hoe u een Blockchain-ontwikkelaarstaak kunt krijgen

Slimme contractontwikkelaar

De rol van slimme contracten in het blockchain-ecosysteem heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen. Daarom zijn veel bedrijven op zoek naar ontwikkelaars met mogelijkheden om slimme contracten te integreren in blockchain-oplossingen. De stijgende vraag naar slimme contractontwikkelaars biedt trouwens nog een andere mogelijke reden om blockchain-ontwikkelaar te worden. Slimme contractontwikkelaars of -ingenieurs moeten vloeiend spreken in slimme contracttalen zoals Go, Solidity of Python. De primaire verantwoordelijkheden in de rol van slimme contractingenieurs omvatten,

 1. Slimme contractaudits en ontwikkeling
 2. Overleg en interactie met gebruikers en kopers
 3. Herzie en begrijp de bedrijfsstroom en beveiliging om ervoor te zorgen dat er geen mazen in de slimme contracten zijn
 4. Uitvoering van end-to-end testen van bedrijfsprocessen

Nu kun je duidelijk de flexibiliteit en variatie zien van de verschillende rollen die je als blockchain-ontwikkelaars kunt uitoefenen. Je zult moeten werken aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor nieuwe, opkomende zakelijke uitdagingen. De door u ontwikkelde oplossingen moeten op maat worden gemaakt voor betere commandovoering en betere integriteit.

Je moet ook zorgen voor complexe analyseprocedures, foutopsporing van computersoftware, ontwerp, testen en ontwikkeling voor specifieke producthardware of verschillende technische servicelijnen van bedrijven. Je moet ook zorgen voor de integratie van de besturingsarchitectuur en het selecteren van computersystemen.

Daarom is het duidelijk dat aspirant-blockchain-ontwikkelaars het hoofd moeten bieden aan uitdagingen bij het begrijpen van de technische details voor de implementatie van gedecentraliseerde cryptosystemen. Het belangrijkste van alles is dat je vaardigheden moet zoeken die verder gaan dan de conventionele vaardigheden voor een IT-ontwikkelaar in de blockchain. Als gevolg hiervan moet u uw aandacht richten op de gespecialiseerde vaardigheden die nodig zijn voor een baan als blockchain-ontwikkelaar.

Essentiële vaardigheden die nodig zijn om Blockchain-ontwikkelaar te worden

Over vaardigheden gesproken, u moet weten wat de essentiële vereisten zijn om de rol van blockchain-ontwikkelaar te vervullen. Je moet ook voldoen aan de minimumvereisten voor onderwijskwalificatie.

Op het meest fundamentele niveau heb je ten minste een bachelordiploma in informatiebeveiliging of informatica nodig voor banen voor blockchain-ontwikkelaars. Vervolgens moet u fundamentele kennis verwerven in een breed scala aan technische concepten, zoals de volgende.

1. Gegevensstructuren

Datastructuren zijn een van de belangrijkste vereisten die in je opkomen als je denkt aan functies voor blockchain-ontwikkelaars. Dit zijn zeer essentiële instrumenten om door de complexiteit van blockchain te navigeren. Gedistribueerd grootboek werkt als een netwerk van verschillende gerepliceerde databases, met informatie die in blokken is opgeslagen.

U moet ook de vereiste kennis hebben van algemene gegevensstructuren zoals grafieken, binaire zoekbomen, gekoppelde lijsten en hash-kaarten.

2. Cryptografie

De volgende belangrijke zorg voor aspirant-blockchain-ontwikkelaars betreft cryptografie, die in feite de basis is voor blockchain. De Bitcoin-blockchain implementeert cryptografie met openbare sleutels voor het maken van hash-functies en digitale handtekeningen.

U kunt bepaalde tegenslagen in cryptografie onder ogen zien als u niet vloeiend bent in wiskunde. Enkele van de meest voorkomende onderwerpen waarmee u rekening moet houden in het geval van cryptografie zijn onder meer cryptografische hashfuncties, berichtintegriteit, blokcijfers en geverifieerde codering..

3. Gedistribueerde systemen en netwerken

Kandidaten die een blockchain-carrière in ontwikkeling proberen op te bouwen, moeten ook een veelbelovende indruk krijgen van de werking van gedistribueerde grootboeken. Bovendien moet u ook een diepgaand begrip ontwikkelen van peer-to-peer-netwerken, inclusief een breed scala aan onderwerpen zoals routering en netwerktopologieën.

Bovendien moeten aspirant-blockchain-ontwikkelaars ook basiskennis hebben over het Byzantijnse fouttolerante consensusmechanisme. Het is een prominente beveiligingsfunctie die is gekoppeld aan blockchain voor eenvoudigere en flexibele registratie en uitwisseling van informatie.

Controleer ook: Blockchain-tools waar ontwikkelaars dol op zijn

4. Economie van cryptocurrency

Kandidaten die de beste banen voor blockchain-ontwikkelaars bij hen in de buurt willen vinden, moeten ook de economische structuren rond cryptocurrencies begrijpen. Aspirant blockchain-ontwikkelaars zouden een beter begrip van de speltheorie moeten ontwikkelen, wat dient als een geschikt wiskundig raamwerk voor het modelleren van scenario’s met bestaande belangenconflicten.

5. Gedecentraliseerde toepassingen

Het belangrijkste werk van een blockchain-ontwikkelaar zou draaien om gedecentraliseerde apps of dApps. Als je blockchain-ontwikkelaar wilt worden, moet je begrijpen hoe dApps worden ontwikkeld op blockchains. Onder de vele opmerkelijke ontwikkelingsplatforms van dApps vindt u Hyperledger, Ethereum en EOS als de beste opties.

6. Slimme contracten

De generatie blockchain-ontwikkelaars zou grotendeels te maken krijgen met slimme contracten. Veel blockchain-applicaties integreren slimme contracten om een ​​betere transactie-integriteit te garanderen. Slimme contracten zijn in staat om een ​​nieuwe benchmark te introduceren bij de uitvoering van contracten en zakelijke overeenkomsten. De automatische en onpartijdige handhaving van slimme contracten neemt de noodzaak weg om afhankelijk te zijn van tussenpersonen.

Hoewel slimme contracten een eenvoudigere benadering hebben geboden om vertrouwen in transacties te vestigen, worden ze geleidelijk complexer. Daarom hebben blockchain-ontwikkelaars ook technische vaardigheden nodig voor de juiste optimalisatie en controle van slimme contracten.

Lees ook: Top Blockchain-vaardigheden die u moet hebben

Best practices om carrière te maken als blockchain-ontwikkelaar

De tot nu toe gepresenteerde informatie laat duidelijk alle dingen zien die je moet weten over een carrière als blockchain-ontwikkelaar. U kunt echter alleen op de goede weg vooruitgaan met de praktijken die door experts worden aanbevolen. Laten we als volgt enkele van de best practices bekijken om een ​​blockchain-carrière als ontwikkelaar te starten,

 • Ken het ware doel van blockchain

Het belangrijkste probleem met elke aspirant-blockchain-ontwikkelaar is het gebrek aan duidelijkheid over het doel van blockchain. Veel mensen verwarren blockchain-technologie met cryptocurrencies zoals Bitcoin. Het is echter belangrijk om te weten dat blockchain werd gebruikt om de gedecentraliseerde grootboektechnologie die door Bitcoin wordt gebruikt, mogelijk te maken. Daarom moet u de wereld van cryptocurrencies grondig onder de loep nemen en hun relatie met blockchain-technologie begrijpen.

 • Verbeter uw beheersing van programmeren

De volgende belangrijke aanbeveling om blockchain-ontwikkelaar te worden, wijst op de ontwikkeling van vloeiend programmeren. De aspiranten moeten hun handen vuil maken met verschillende programmeertalen zoals Python, SQL en JavaScript. Vervolgens kunt u verschillende platforms uitproberen om uw praktische ervaring met blockchain-ontwikkeling aan te scherpen.

 • Registreer voor Blockchain-certificeringen en cursussen

Ten slotte wijst de meest cruciale best practice die wordt aanbevolen voor kandidaten om blockchain-ontwikkelaar te worden, op blockchain-certificering en training. Blockchain worstelt nog steeds om volwassen te worden en er zijn veel platforms die blockchain-onderwijs en -onderzoek naadloos aanbieden.

U kunt bijvoorbeeld het 101 Blockchains-portaal kiezen als het beste platform voor uw carrièredoelstellingen. 101 Blockchains biedt de Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -certificering waarmee u gemakkelijk blockchain-ontwikkelaarstaken kunt vinden. Bovendien kun je op 101 Blockchains ook een breed scala aan andere blockchain-gerelateerde trainingen verkennen om je vaardigheden te versterken.

Voorbereiden op een Blockchain Developer Interview? Dit zijn de belangrijkste interviewvragen voor Blockchain-ontwikkelaars die je moet doornemen om het interview te kraken.

Laatste woorden

Ter afsluiting kun je duidelijk stellen dat het gemiddelde salaris van een blockchain-ontwikkelaar niet het enige positieve aspect is van de carrière van een blockchain-ontwikkelaar. Tegelijkertijd zie je ook de uitgebreide reeks vaardigheden die nodig zijn om blockchain-ontwikkelaar te worden. Lezers kunnen zich inschrijven bij 101 Blockchains om hun fundamentele kennis over blockchain te ontwikkelen via verschillende trainingen.

Zodra u de basisprincipes heeft doorgenomen, kunt u overstappen op professionele certificeringen zoals Certified Enterprises Blockchains Professional om uw carrièredoelen te bereiken. Het allerbelangrijkste is dat 101 Blockchains jarenlange branchekennis met zich meebrengt, samen met strategische, praktische begeleiding voor alle leerlingen. Ga je gang en grijp nu je kans! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me