Onlangs heeft Hyperledger op hun blog nieuwe informatie vrijgegeven over hun nieuwe aankomende project Hyperledger Cactus.

De technische stuurgroep (TSC) keurde uiteindelijk het Hyperledger Cactus-project goed nadat het de afgelopen zes maanden aan het werk was gebleven. Aanvankelijk heette het Blockchain Integration Framework, maar later veranderde het in Hyperledger Cactus.

Zoals je misschien al weet, is Hyperledger Cactus een open-sourceproject. De beste termen die het project beschrijven, zijn de vorige naam voor het project, d.w.z. Blockchain Integration Framework. Het project wordt bijgedragen door Fujitsu en Accenture. Met zijn opname in het Hyperledger-ecosysteem, zal het project nu worden beheerd volgens de Hyperledger-standaarden. De opname zorgde er ook voor dat de TSC zijn naam veranderde om te voldoen aan andere Hyperledger-projecten en daarom noemde het als “Hyperledger Cactus”

Opmerking: dit is geen zelfstudie over Hyperledger Cactus


Lees ook over andere frameworks in het Hyperledger-ecosysteem.

  • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain van de volgende generatie
  • Hyperledger-zelfstudie: de ultieme gids

Wat is Hyperledger Cactus en waarom hebben we het nodig?

Het Hyperledger-project brengt een nieuwe focus naar het brengen van blockchain-technologie voor iedereen. Op dit moment zijn er meerdere projecten die werken aan het verbeteren van blockchain-technologie. Ze zijn echter gefragmenteerd en kunnen de massale acceptatie van blockchain onder bedrijven en eindgebruikers zelfs vertragen.

De Hyperledger Cactus, ook wel Blockchain Integration Framework genoemd, is een protocol dat tot doel heeft het fragmentatieprobleem op te lossen of in ieder geval op te lossen met behulp van een heterogene systeemarchitectuur..

Er is een toename van enterprise blockchains en bedrijven die deze adopteren. Dit betekent dat er behoefte is aan interoperabiliteit tussen de verschillende implementaties. De interactie kan plaatsvinden tussen verschillende industrieën die gebruik maken van blockchain-technologie voor bedrijven of platforms die zijn geoptimaliseerd voor hun behoeften.

Hun probleem is om het interoperabiliteitsprobleem op te lossen en Hyperledger Cactus kan worden gebruikt om het probleem op te lossen. Op deze manier kunnen gegevens worden gedeeld tussen verschillende systemen zonder de noodzaak om aangepaste oplossingen te creëren voor elk type infrastructuur dat er is.

Een goed voorbeeld is de toeleveringsketen. In een toeleveringsketen is het nodig dat goederen door verschillende blockchain-netwerken gaan. Dit betekent dat de gegevens van het ene netwerk naar het andere moeten worden overgebracht door de informatie intact te houden. Een andere use-case is de overdracht van digitaal geld met token van het ene netwerk naar het andere.

Hyperledger-cactus

Om een ​​beter begrip te krijgen, gaan we de onderstaande voorbeelden van Hyperledger Cactus doornemen.

Gebruiksscenario’s van Hyperledger Cactus

De beste manier om Hyperledger Cactus te begrijpen, is door de use-cases te doorlopen.

Overdracht van Ethereum naar Quorum-activa

Een van de beste use-cases van Hyperledger Cactus is om waardeoverdracht aan te bieden tussen twee verschillende blockchain-grootboektechnologieën. Een gebruiker kan bijvoorbeeld activa hebben opgeslagen in het Ethereum-grootboek. Maar nu wil hij het inwisselen voor activa in het quorumadministratie. In algemene omstandigheden zonder de ruilmiddeloplossing moet de gebruiker zijn Ethereum-activa verkopen en vervolgens de Quorum-activa kopen met het geld. Maar dat is niet mogelijk voor alle soorten items.

Om dat specifieke probleem op te lossen, kan Hyperledger Cactus sociale interactie met Escrowed Asset Transfer aanbieden. Deze interactie is belangrijk omdat het de gebruiker de flexibiliteit geeft om het blockchain-grootboek van zijn keuze te kiezen.

In deze Hyperledger Cactus-use-case zal de gebruiker, zodra hij de activa van Ethereum heeft overgedragen, deze vanaf daar verliezen. Het activum is nu echter beschikbaar in het quorumadministratie. Om het te laten werken, moeten de grootboeken worden voorzien en de identiteit van de wisselaar moet zijn vastgesteld voordat de uitwisseling plaatsvindt.

Escrow-verkoop van gegevens voor munten

Hyperledger Cactus kan ook de escrowed-verkoop van gegevens voor munten vergemakkelijken. Hiermee betekent dit dat het een peer-to-peer-uitwisseling tussen twee gebruikers kan bieden met behulp van escrow tussen twee verschillende uitwisselings- of grootboeksystemen.

De gegevens die tussen de gebruikers worden gedeeld, kunnen van alles zijn, inclusief een ad-tech-database, een model voor machine learning, gedigitaliseerde kunst, enzovoort.!

Een gebruiker die over de gegevens beschikt, initieert de transacties. Zowel de gegevens als het geld gaan via de Hyperledger Cactus-transactie met escrow. De transactie verloopt via een atomaire ruil, waardoor de belangen van beide partijen te allen tijde worden beschermd.

Om dit allemaal te laten werken, moeten beide partijen kritieke informatie delen, waaronder afleveradressen, escrow-providers die ze vertrouwen en het huidige type.

Geld wisselen

Hyperledger Cactus is ook effectief als het gaat om het koppelen van stabiele munten aan andere cryptocurrencies. In deze use case kan één gebruiker Hyperledger Cactus daadwerkelijk implementeren en gebruiken om een ​​omgeving in te stellen en de benodigde plug-ins gebruiken om het grootboek te laten werken voor het slaan van tokens, transacties en branden.

Deze use case kan het best worden omschreven als een software-implementatieproject waarbij een gevestigde munt pegging aan een stabiele munt kan gebruiken als een manier om het vertrouwen van de gebruiker te winnen. Het is gebruikelijk dat gebruikers munten niet vertrouwen die niet worden ondersteund. De implementatie kan die gebruikers helpen om de munt te kopen wanneer deze is gekoppeld aan Bitcoin of USD.

Gezondheidszorggegevens delen met toegangscontrole

Een andere populaire use case voor Hyperledger Cactus is de gezondheidszorg. De zorgsector worstelt met het delen van gegevens. Het gebruik van blockchain-technologie stelt hen echter in staat om onderling gegevens te delen. Het gebruik van verschillende blockchain-technologie betekent echter de noodzaak van een goede gegevensuitwisseling en interoperabiliteit.

Hyperledger Cactus kan het probleem helpen oplossen met behulp van peer-to-peer-gegevensuitwisseling via sociale interactie. Ook de patiënt heeft baat bij deze interactie. Ze kunnen beslissen of ze willen dat de zorgverlener de patiëntgegevens opslaat, inclusief hun medische geschiedenis. De zorgverlener kan toestemming vragen aan de patiënt en zodra de toestemming is verleend, worden de patiëntgegevens nu opgeslagen op basis van de door de gebruiker ingestelde privacyfuncties / toegangscontrole.

Dit betekent ook dat de gebruiker de controle heeft over de gegevens die worden gedeeld tussen verschillende zorgverleners, aangezien zij zelf de toegangscontrole hebben ingesteld. Het succes van de zaak hangt af van hoe blockchain-technologie werkt. Het cryptografische bewijs zorgt ervoor dat er geen inbreuk wordt gemaakt door een van de zorgverleners als het gaat om het opslaan en delen van patiëntgegevens.

Integratie van voedseltracering

Blockchain-technologie heeft vooruitgang geboekt als het gaat om voedselintegratie. IBM Food Trust is een van die projecten die het voedselecosysteem willen transformeren door een slimmere, veiligere en duurzame omgeving te bieden.

Hyperledger Cactus kan de IBM Food Trust aanvullen door een middel te bieden voor het software-implementatieproject. In deze use case is de consument de meest voordelige eindgebruiker, aangezien hij het voedsel in een fysieke winkel kan beoordelen door de applicatie te raadplegen die sporen van het voedsel bijhoudt. Als hij eenmaal zeker is van het voedsel en de herkomst, kan hij de aankoop met een gerust hart doen.

De organisaties die het voedsel behandelen, kunnen beter met elkaar communiceren door ervoor te zorgen dat afzonderlijke diensten / producten nog steeds kunnen synchroniseren en de oorsprong van de voedselproducten die in de detailhandel worden verkocht, te verifiëren. Dit betekent dat de voedselfabrikant de informatie kan delen met andere spelers in de voedselketen zonder dat er een aparte oplossing voor hoeft te bedenken zoals deze door Cactus kan worden opgelost. De retailer moet Cactus integreren als een architecturaal onderdeel en een interface bieden aan de consument om voedsel te traceren tijdens de toeleveringsketen.

Identiteitsbeheer: autorisatie en verificatie van de portemonnee van eindgebruikers

De laatste use-case van Hyperledger Cactus die we gaan bespreken, is de Wallet-autorisatie en -verificatie.

Bij deze specifieke use-case gaat het erom de gebruiker de mogelijkheid te geven portefeuilles te beheren en ermee te communiceren via verschillende machtigingsloze en geautoriseerde grootboeken. In eenvoudige bewoordingen kan de eindgebruiker nu via een enkele interface verbinding maken met verschillende netwerken met of zonder toestemming.

Hyperledger Cactus vs Fabric

Als u het Hyperledger-ecosysteem volgt, weet u van Hyperledger Fabric. Het is een van de meest populaire Hyperledger-frameworks die er zijn. Het lijdt geen twijfel dat Cactus nieuw is, maar het is er niet om het blockchain-technologielandschap te veranderen, maar om het beter vorm te geven voor de momenteel bestaande oplossingen zoals Fabric.

Hyperledger Fabric is een volwaardig framework dat ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om oplossingen of applicaties te creëren met behulp van modulaire architectuur.

In wezen is Hyperdeger Fabric een raamwerk en Cactus is een protocol waarmee verschillende grootboeksystemen verbinding kunnen maken en informatie beter kunnen uitwisselen.

Wil je er meer over weten? Bekijk dan Hyperledger Tutorial: The Ultimate Guide. We zullen binnenkort de Hyperledger Cactus-tutorial behandelen.

Hyperledger Cactus-principes

In deze sectie zijn we de kernprincipes van Hyperledger Cactus. Deze principes zijn van toepassing op het Hyperledger Cactus-project.

Brede ondersteuning

Het project wil verschillende ecosystemen met elkaar verbinden, ongeacht de beperkingen die de technologie heeft.

Plug-ins Architectuur

Cactus biedt naadloze integratie met de services om zichzelf heen. Op deze manier wil het ervoor zorgen dat het echt interoperabiliteit biedt en eigenzinnige integratie tot een minimum beperkt. Bovendien zullen ze ook werken met PR’s en feedback om ervoor te zorgen dat de Hyperledger Cactus-code in plug-ins wordt opgenomen. Ten slotte willen ze er ook voor zorgen dat het toevoegen van toekomstige protocollen en use cases zo naadloos mogelijk verloopt.

Geen dubbele uitgaven

Een ander principe van Hyperledger Cactus is om op elk moment dubbele uitgaven in verschillende ecosystemen te voorkomen.

Inclusiviteit van DLT-functies

Gedistribueerde grootboektechnologieën hebben hun eigen architectuur. Dit betekent dat elke DLT functies heeft die geheel of gedeeltelijk niet beschikbaar zijn bij andere DLT’s.

Hyperledger Cactus wil zorgen voor een ontwerp dat het mogelijk maakt dat die unieke functies toegankelijk zijn wanneer Cactus toegang krijgt tot een DLT.

Lage impact

Hyperledger Cactus wil het ecosysteem niet opnieuw definiëren, maar ervoor zorgen dat er interoperabiliteit tussen is. Deze lage prevalentie zorgt ervoor dat het vertrouwensmodel, de governance en de workflows in het respectieve ecosysteem worden gehandhaafd. De protocolhandshake die plaatsvindt tussen het ecosysteem, moet ervoor zorgen dat de incompatibiliteiten van tevoren worden gedeeld, zodat de gebruiker er een manier over kan weten. De gebruiker kan dan beslissen of hij / zij door wil gaan met de transacties.

Transparantie

Er zal volledige transparantie zijn als het gaat om de gevolgen voor wereldwijde en lokale overdrachten. Ook zal Hyperledger Cactus ervoor zorgen dat eventuele fouten goed en tijdig aan de deelnemers worden gecommuniceerd. De communicatie moet ook worden gedaan met bewijs dat kan worden gebruikt om het probleem op te lossen of de gebruiker op de hoogte te stellen.

Geautomatiseerde workflows

De workflows tussen het ecosysteem kunnen automatisch worden ontworpen om te werken. Het zorgt voor een snelle uitvoering.

Hoogste beveiliging

Hyperledger Cactus biedt een breed scala aan veilige opties die alleen strikt opt-in zijn en geen opt-outoptie.

Onderhandelingen over transactieprotocollen

Er komt een handdrukmechanisme voor deelnemers. Het handshake-mechanisme moet protocollen hebben om ervoor te zorgen dat de transactie correct wordt uitgevoerd.

Hyperledger Cactus-functievereiste

Afgezien van de principes, biedt de Hyperledger Cactus ook enkele belangrijke functies die we hieronder zullen bespreken.

Nieuwe protocolintegratie: Cactus zorgt ervoor dat er altijd een manier is om nieuwe protocollen toe te voegen aan de architectuur van de plug-in. Dit zal de communicatie versterken en hen in staat stellen implementaties voor te stellen, te testen en te ontwikkelen zonder enige beperking of beperking.

NAT / Firewall / Proxy-compatibiliteit: Het laat protocollen werken via NAT, firewalls en proxy’s.

Bidirectionele communicatielaag: Ondersteuning voor het bidirectionele communicatiekanaal met of zonder het gebruik van firewalls, proxy en NAT.

Consortiumbeheer: Cactus komt met ondersteuning voor consortiumbeheer. Dit betekent dat de samenwerkende entiteiten consortia kunnen creëren en de werking van het Cactus-cluster kunnen helpen door netwerkbronnen of hardware bij te dragen. Het Cactus-cluster bestaat uit API-servers, validatorknooppunten, enzovoort.

Het consortium is gericht op het bedienen van het cluster en ervoor zorgen dat het vrij is van bugs.

Hyperledger Cactus-architectuur

De Hyperledger Cactus-architectuur bestaat uit de volgende hoofdcomponenten:

  • Interactieve patronen
  • Interactieve architectuur
  • Technische architectuur
  • Transactieprotocol specificatie
  • Plugin-architectuur

Dit valt allemaal buiten het bestek van het artikel, dus we zullen ze behandelen in de Hyperledger Cactus-architectuur die we binnenkort zullen behandelen! We zullen al deze dingen ook behandelen in de Hyperledger Cactus-tutorial in onze toekomstige artikelen.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van het Hyperledger Cactus-artikel. Hier hebben we geprobeerd te zien wat het nieuwe Hyperledger-framework te bieden heeft. De use-cases zijn een goede manier om te begrijpen waar Cactus in kan passen.

Dus, wat vind je van Hyperledger Cactus? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me