Bent u op zoek naar de beste gebruiksscenario’s van Hyperledger? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel zullen we Hyperledger verkennen door de gebruiksscenario’s te doorlopen. 

Hyperledger wordt beheerd door de Linux Foundation. Ze zijn gericht op het verbeteren van de acceptatie van zakelijke blockchain met open source-samenwerking van over de hele wereld.

Hyperledger is een overkoepelend project. Dit betekent dat het uit meerdere projecten bestaat, waaronder bibliotheken, tools en frameworks voor blockchain-implementaties op ondernemingsniveau.

Enkele van de meest populaire projecten binnen de Hyperledger-paraplu zijn de volgende.

 • Hyperledger-stof
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-remklauw

Enzovoort.


Dit betekent ook dat we Hyperledger Fabric-use-cases, Hyperledger Iroha-use-cases, Hyperledger Indy-use-cases, enzovoort zullen vermelden!

Het is duidelijk dat Hypereledger geschikt is voor zakelijk gebruik, inclusief het maken en beheren van geautoriseerde netwerken. Het geautoriseerde netwerk biedt betere schaalbaarheid, vertrouwensniveaus en prestaties.

Bovendien kan een geautoriseerd netwerk effectief worden gebruikt om een ​​digitale identiteit te creëren die ervoor zorgt dat de juiste KYC wordt gedaan voor iedereen die lid wordt van het netwerk. 

Lees ook,

 • Hyperledger Cactus: een nieuw Hyperledger-framework
 • Hyperledger-geschiedenis: alles wat u moet weten

In elk van de use-case zullen we het project vermelden waarvoor het van toepassing is. Laten we beginnen.

Hyperledger-gebruiksscenario’s

Toeleveringsketen voor farmaceutische producten

Een van de meest voor de hand liggende en prominente use-cases van Hyperledger is de supply chain. Farmaceutica kunnen bijvoorbeeld Hyperledger gebruiken om een ​​blockchain-netwerk te creëren dat de volledige controle over de supply chain kan krijgen.

Elk medicijn dat de fabrikant verlaat, wordt volgens vastgestelde normen geregistreerd in de toeleveringsketen en de informatie wordt gedeeld met de belanghebbenden en de eindgebruikers, zodat ze elke beweging ervan kunnen volgen. Hierdoor worden namaakmedicijnen natuurlijk uit de keten verwijderd.

IBM is een van de eerste technologiebedrijven die verschillende nieuwe blockchain-bedrijfssystemen bouwen. Ze gebruiken hiervoor Hyperledger Fabric.

Voorlopig werken ze samen met Sichuan Hejia, een Chinees conglomeraat voor het bouwen van blockchain-gebaseerde supply chain-platforms. Door dit te doen, zullen detailhandelaren van verschillende grootte in China toegang kunnen krijgen tot een goed kredietsysteem in plaats van te vertrouwen op het minder gevestigde kredietbeoordelingssysteem vol risico’s..

Door het DLT-netwerk te gebruiken, kunnen ze sneller worden betaald zonder dat ze twee of drie maanden hoeven te wachten om betaald te worden.

De Hyperledger-blockchain kan handelsrecords versleutelen en ook de medicijnen volgen. Het biedt ook de transparantie die nodig is om het vertrouwen tussen de gebruikers te waarborgen. 

Handelsfinanciering

Trade Finance is een andere sector die echt zal worden beïnvloed door het Hyperledger-ecosysteem. Er zijn duidelijk veel voordelen verbonden aan het gebruik van DLT bij handelsfinanciering. Een van de grootste voordelen is de kortere verwerkingstijd.

IBM loopt ook voorop bij het gebruik van Hyperledger voor het creëren van een blockchain-gebaseerd platform voor handelsfinanciering.

IBM werkt samen met Mizuho Bank en de Japanse Mizuho Financial Group. Ze richten zich op het creëren van een platform dat de verschillende financiële entiteiten in staat stelt en waar nodig tussenpersonen verwijdert. Het eindresultaat zou betekenen: verbeterde transparantie, minder verwerkingstijd van deals en digitalisering van documenten.

Ze zijn van plan Hyperledger Fabric te gebruiken, zodat alle handelstransacties erop kunnen worden uitgevoerd. Het officiële persbericht van IBM bevestigt ook dat het gebruik van DLT de transactietijd zal verbeteren en de bedrijfskosten zal verlagen.

Onderwijs en training

Verreweg een van de fascinerende use-cases van Hyperledger is onderwijs en training. Het onderwijs is de afgelopen decennia niet veel veranderd. De integratie ervan met technologie werkte als een katalysator waar onderwijsinstellingen nu gretiger zijn om veranderingen in hun systeem aan te brengen.

Nu er overal ter wereld pandemie heerst, is het nu de tijd dat de studenten nu online lessen moeten volgen.

Naast het verbeteren van de verschillende facetten van het onderwijssysteem, zoals het verstrekken van gedigitaliseerde certificaten die wereldwijd toegankelijk en verifieerbaar zijn, zijn er ook andere use-cases van Hyperledger.

In 2018 is de implementatie gedaan om de opleiding van studenten te vergemakkelijken. IBM ging hier de uitdaging aan en werkte ook samen met de National University of Singapore. Beiden werken aan het creëren van een module financiële technologie die studenten in het onderwijs direct helpt. 

De studenten zullen nu meer kunnen leren over de nieuwste technologieën, waaronder gedistribueerde grootboektechnologieën en blockchain-grondbeginselen. De NUS-faciliteit zal verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van het curriculum.

Een ander aspect waar Hyperledger kan worden gebruikt, is om een ​​platform te creëren om training te geven. Bedrijven en organisaties kunnen het platform gebruiken om trainingsvideo’s en certificaten digitaal te verspreiden.

Gestroomlijnde toeleveringsketen

De toeleveringsketen vormt de kern van de wereldwijde industrie. Zonder een goede toeleveringsketen zullen bedrijven moeite hebben om aan de vraag te voldoen en daardoor inkomstenverlies lijden.

De e-commerce groeit ook snel, wat op zijn beurt een verbeterde efficiëntie van de supply chain zelf vereist. De e-commerce-industrie groeit in een snel tempo, waarbij de verkoop wereldwijd met 246,15% stijgt.

Om de algehele prestaties van de toeleveringsketen te verbeteren, is het belangrijk om te zorgen voor realtime tracking en transparantie in de toeleveringsketen.

IBM en Walmart werkten samen om voedsel op te sporen. Door voedsel te traceren, willen ze het aantal door voedsel overgedragen ziekten verminderen en ook de bedrijven en boeren informatie geven zodat ze snel kunnen handelen in geval van nood of geschillen. 

IBM gebruikte Hyperledger Fabric om het platform te creëren dat op zijn beurt bedoeld is voor gebruik door de verschillende voedselverkopers over de hele wereld. Ze bevinden zich momenteel in de testfase waarin ze erin geslaagd zijn om 5 voedingsmiddelen te volgen vanaf de oorsprong tot 25 leveranciers over de hele wereld.

Het aanvankelijke succes betekent dat steeds meer retailers eraan willen samenwerken, waaronder Kroger, McLane Company, Dole, enzovoort..

Slim energiebeheer

Energie drijft alles in ons leven aan. Zonder dat zullen we nooit zo ver gevorderd zijn als nu. De huidige energiemarkt is echter in veel opzichten beperkt. Elke keer dat een cycloon een gebied raakt, verliest hij elektriciteit door ontwortelde bomen. De verantwoordelijkheid om dit op te lossen ligt bij de elektriciteitsleverancier van dat gebied.

Ook al lossen ze het probleem op, maar nemen ze de tijd om dit op te lossen. De gecentraliseerde aanpak vertraagt ​​het hele herstelproces en maakt het herstelproces langzamer.

Om nog maar te zwijgen, energie is altijd gecentraliseerd, wat betekent dat niet iedereen zijn eigen energie kan produceren of een eigen elektriciteitsnet kan hebben. En zelfs als ze dat doen, hebben ze niet de juiste toegang tot de oplossingen om verbinding te maken met het centrale netwerk om hun energie met anderen te delen. 

De oplossing voor dit alles is slim energiebeheer. IBM begreep in mei 2017 het probleem en besloot een slim energiebeheerproject op te zetten met het Hyperledger blockchain-platform.

IBM werkt samen met Vandebron, Sonnen en TenneT om een ​​gedistribueerde database te creëren die helpt bij het beheren van de elektriciteitsgordel in Duitsland en Nederland.

Het netwerk zal de tekortkomingen van een bepaald gebied kunnen aanpakken en hen van de broodnodige energie kunnen voorzien. Ze zullen ook helpen bij het vullen van de andere energiebronnen, waaronder batterijen, eclectische auto’s, en de algehele energieontwikkeling en -consumptie verbeteren..

Dit valt onder de gebruiksscenario’s van Hyperledger Blockchain.

Case Studies van Hyperledger

Om een ​​beter begrip te krijgen, zullen we Hyperledger-casestudy’s doornemen.

ChainYard en IBM verminderen het onboardingproces

 • Gebruikte technologie: Hyperledger-stof
 • Industrie: Productie

IBM en ChainYard werken aan een nieuw platform waarmee ze het onboardingproces van de B2B-leverancier willen stroomlijnen en tegelijkertijd het risico laag willen houden. Het nieuwe platform zal het onboardingproces verkorten van twee maanden naar slechts drie dagen.

Honeywell Aerospace creëert een online marktplaats voor onderdelen

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Fabric
 • Industrie: Productie

Een andere interessante casestudy is van Honeywell Aerospace, omdat ze een e-commerceplatform voor vliegtuigonderdelen willen creëren. Het eCommerce-platform zal de tijd die nodig is om nieuwe onderdelen te verwerven, verminderen, wat meestal maanden duurt. Het omvat ook tussenproducten die betekenen dat er meer geld moet worden uitgegeven aan vliegtuigmaatschappijen. Er zijn ongetwijfeld nog tal van andere dingen die verbeteren, waaronder betere transparantie, beschikbaarheid en verzending.

Change Healthcare gebruikt Hyperledger Fabric om het claimproces te verbeteren

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Fabric
 • Industrie: Gezondheidszorg

Change Healthcare wil Hyperledger inzetten om het claimproces te verbeteren en daarmee de transparantie daarover te verbeteren. Hun aanpak is om een ​​beter zorgsysteem te creëren door zorgnetwerken een manier te bieden om zorgtransacties en claims te verbeteren.

De resultaten waren ook verbluffend, aangezien Hyperledger Fabric over een grote capaciteit beschikt als het gaat om het afhandelen van transacties. Het slaagde erin om in 2018 50 miljoen transacties per dag te doen in een test, wat neerkomt op 550 transacties per seconde.

BTP vereenvoudigt de acceptatie van Enterprise Blockchain

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Sawtooth
 • Industrie: Cloud computing, blockchain, IT-services en technologie

Hier probeert het bedrijf Blockchain Technology Partners (BTP) ervoor te zorgen dat de blockchain-netwerken lang meegaan, in plaats van af te sterven nadat ze zijn geïnstalleerd of operationeel zijn geworden. Daarom gebruikten ze Hyperledger Sawtooth voor het netwerk en Kubernetes voor de operationele laag.

Het project deed het eind 2018 redelijk en is al beschikbaar op de AWS-markt. Sinds kort ondersteunt het ook de slimme contracttaal van DAML om waarde te bieden aan de gebruikers.

British Columbia vermindert administratieve rompslomp met het gebruik van Hyperledger Indy

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Indy
 • Industrie: technologie, blockchain, overheid, kleine bedrijven

Canada, Ontario en British Columbia hebben Verifiable Organisations Network (VON) opgericht dat het project sponsort. Het project heeft tot doel het vertrouwen van kleine tot middelgrote bedrijven met de overheid te vergroten door een open softwarestack te bieden. De stapel helpt zakenmensen bij het creëren en beheren van de digitale relaties en helpt de overheid om de administratieve rompslomp te verminderen of te verminderen.

Het project vond goede steun en succes omdat het erin slaagde 529.000 digitale ID’s van bedrijven op te nemen en de server 1,4 miljoen inloggegevens te helpen.

Walmart Verbetering van transparantie in voedselvoorziening

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Fabric
 • Industrie: landbouw, detailhandel, toeleveringsketen, voedsel

Een van de bekende use-cases van Hyperledger is de voedselvoorziening. Walmart gebruikt Hyperledger Fabric om de transparantie in de voedselvoorzieningsketen te verbeteren.

Hun uitdaging was om de door voedsel overgedragen ziekten te verminderen en een van de beste manieren om dit te doen, is door een betere traceerbaarheid naar de voedselvoorzieningsketen te bieden. Dit zal bedrijven helpen zodat ze sneller kunnen handelen en ook het levensonderhoud van de boer beschermen, aangezien ze op de hoogte worden gesteld als er iets misgaat.

De aanpak is om Hyperleder Fabric te gebruiken, een gedistribueerde grootboektechnologie met toestemming. Walmart werkte vervolgens samen met IBM om een ​​platform te creëren dat voedsel over continenten kan traceren. De resultaten waren ook veelbelovend, aangezien ze erin slaagden de oorsprong van 25 producten te traceren via 5 verschillende leveranciers – allemaal via het Hyperledger Fabric-systeem.

Circulor Los conflicten in de mijnbouwsector op door traceerbaarheid te bieden

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Fabric
 • Industrie: mijnbouw

Er is altijd een sterke strijd geweest als het om mijnbouw gaat. In deze case study zullen we leren hoe Rwanda, de grootste leverancier van tantaal, worstelt om traceerbaarheid te demonstreren.

Om het probleem van het traceren van het mineraal op te lossen, verwerkten ze elke zak tantaal onder de door de OESO goedgekeurde voorwaarden. Dit verbeterde de algehele oplages en verbeterde het vertrouwen onder de consumenten en maakte een einde aan slaven- of kinderarbeid.

ScanTrust Verbetert de transparantie van de toeleveringsketen met Sawtooth

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Sawtooth
 • Industrie: commerciële goederen, toeleveringsketen

ScanTrust gaat de transparantie van zijn toeleveringsketen verbeteren door digitale identiteit te bieden met behulp van cloudtechnologie.

Nationale verenigingen verbeteren de dienstverlening van leden met Fabric

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Fabric
 • Industrie: digitale identiteit en onroerend goed

Nationale verenigingen gebruiken Hyperledger Fabric om de leden beter van dienst te zijn. Ze vertegenwoordigen momenteel de 1,3 miljoen leden met 54 territoriumverenigingen en 1200 lokale verenigingen. 

Ze willen hun ethische code verbeteren door samen te werken. Om dit te doen, gaan ze de RETALOR Associations Blockchain bouwen, waar ze informatie over leden delen en de betrokkenheid verbeteren.

Sony Global Education Creëert een platform voor referenties van de volgende generatie met Fabric

 • Gebruikte technologie: Hyperledger Fabric
 • Industrie: overheid, onderwijs

Sony Global Education werkt samen met het consortium van organisaties en overheidsinstanties aan het creëren van zijn volgende generatie referentiesplatform.

Hun aanpak is om een ​​consortium van een medewerker te creëren en vervolgens een prototype van een blockchain-oplossing te maken. Als ze klaar zijn, zullen ze het prototype testen met 250.000 deelnemers. Als alles goed werkt, zullen ze het inlogplatform aan de wereld vrijgeven.

 

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze Hyperledger-use cases. We hebben een aantal interessante gebruiksscenario’s en casestudy’s van Hyperledger doorgenomen.

Een ding dat u ook moet opmerken, is hoe vaak Hyperledger Fabric wordt gebruikt voor implementatie in de echte wereld. Het lijdt geen twijfel dat Fabric een van de belangrijkste frameworks is die de Hyperledger te bieden heeft.

Maar het betekent niet dat er minder use-cases of implementatie van andere projecten zijn. De reden hiervoor is dat andere Hyperledger-projecten specifiek gebruik bieden, waardoor ze minder vaak worden gebruikt.

Dus, wat vind je van de Hyperledger-use-cases die in de post worden besproken? Vind je dat we meer use-cases aan de lijst moeten toevoegen? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me