Wilt u meer weten over de geschiedenis van Hyperledger? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel zullen we ons alleen concentreren op de geschiedenis van Hyperledger.

Hyperledger heeft een lange weg afgelegd vanaf het begin in 2016. In dit artikel gaan we kijken naar de geschiedenis van Hyperledger en zien wat de Hyperledger-tijdlijn te bieden heeft..

Laten we, voordat we ingaan op het hoofdonderwerp, een korte introductie geven over Hyperledger zelf.

Hyperledger-geschiedenis: inleiding

Hyperledger is een open-source samenwerking om blockchain-technologieën te verbeteren. De Linux Foundation beheert het. Meer dan 100 bedrijven maken al deel uit van de samenwerking, waaronder grote bedrijven. Het is gemakkelijk te verwarren met blockchain-technologieën zoals Bitcoin. Het draait allemaal om de technologieën die gedecentraliseerd grootboek mogelijk maken.


De kerndoelen van Hyperledger zijn onder meer

 • Bied ondersteuning voor zakelijke transacties met behulp van een bedrijfsklare DLT-oplossing met frameworks
 • Ondersteuning van technische gemeenschappen
 • Leer het publiek over blockchain-technologie en marktkansen
 • Bied toolkit voor het promoten van gemeenschappen
 • Gemeenschapsgestuurde en open infrastructuur  

We hebben Hyperledger al besproken op 101 Blockchains. Bekijk het hier voor meer informatie.

Hyperledger-oorsprong

Hyperledger werd voor het eerst geïntroduceerd op 9 februari 2016 in San Francisco, Californië. Het werd geïntroduceerd door The Linux Foundation, die op dat moment 30 oprichtende leden had. Van die 30 oprichtende leden waren er grote namen, waaronder Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM en anderen. Het is ontstaan ​​met als doel de blockchain-technologie te verbeteren. Ze willen blockchain ook toegankelijker maken voor iedereen.

Met een open technische bestuursstructuur is het doel om een ​​community te creëren die standaardtools, frameworks en richtlijnen volgt als het gaat om blockchain-implementatie. De aanpak is zeer effectief omdat het bijdragers verwelkomt om voorstellen te doen om de codebase en richtlijnen te verbeteren.

Nu heeft het meer dan 100+ leden die constant werken aan het verbeteren van de blockchain-technologie en het toegankelijker maken voor alle anderen..

Digital Asset schenkt de naam Hyperledger aan de Linux Foundation voor de verbetering van de blockchaintechnologie. Dit betekent ook dat de Hyperledger Project Governing Board het kan gebruiken, maar altijd de goedkeuring van de Linux Foundation nodig heeft voordat ze het kunnen gebruiken.

Oprichtende leden en technische stuurgroep (TSC)

Zonder de kernleden is er geen Hyperledger-project. Het zijn de leden die er een succes van maken. Sinds februari 2020 heeft het nu meer dan 100+ leden.

Het lidmaatschap is echter onderverdeeld in meerdere typen. Het bevat

 • Premier-leden
 • Algemene leden
 • Geassocieerde leden
 • Associates: Academia

Om de hele lijst te kennen, raden we u aan de pagina van hun lid te bezoeken, waar u de volledige lijst kunt vinden: https://www.hyperledger.org/members

Het is echter altijd een goed idee om de belangrijkste leden te kennen. Op dit moment zijn er 14 vooraanstaande leden, waaronder Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, J.P.Morgan, SAP en NEC.

Brian Behlendorf: uitvoerend directeur van Hyperldger

Het op een na grootste evenement in Hyperledger is de benoeming van de uitvoerend directeur van Hyperledger – Brian Behlendorf. Hij is een bekende entiteit in de technische wereld. De benoeming vond plaats op 19 mei 2015.

Na zijn benoeming kwam hij met een duidelijke strategie naar voren over hoe het project eruit zou zien. Hij was ook eerlijk en ontkende dat Hyperledger zijn eigen cryptocurrency zou hebben. De focus lag altijd op het verbeteren van de technologie.

In september 2016 schreef hij een blogpost waarin hij het doel van Hyperledger, inclusief het model, beschreef. Hij besprak ook hoe Hyperledger zou fungeren als een overkoepelend project.

Hyperledger-geschiedenis: Hyperledger-projecten

Om een ​​beter begrip te krijgen van de tijdlijn van de Hyperledger-geschiedenis, moeten we een korte blik werpen op elk van de projecten en de belangrijke gebeurtenissen daarin. Veel projecten bevinden zich momenteel in de incubatietijd, wat betekent dat ze niet worden vrijgegeven. Hun kernproject, Hyperledger, heeft echter al versie 2.0 uitgebracht.

We zullen de projecten ook distribueren onder gedistribueerde grootboeken, bibliotheken, tools en domeinspecifiek. Laten we aan de slag gaan met gedistribueerde grootboeken.

Gedistribueerde grootboeken

Hyperledger heeft aan veel gedistribueerde grootboekprojecten gewerkt. Laten we ze allemaal kort doornemen en meer te weten komen over hun geschiedenis en huidige routekaart.

Hyperledger Besu

Status: incubatie

Hyperledger Besu is gericht op het bouwen van een privaat en openbaar netwerk voor ondernemingen. Technisch gezien kan het worden uitgevoerd op testnetwerken, waaronder Gorli, Ropsten en Rinkeby. Als het gaat om consensusalgoritmen, ondersteunt het IBFT, IBFT2.0, Clique, Etherhash en PoW. Het biedt ook een uitgebreid toestemmingsschema.

De roadmap van de Hyperledger Besu is momenteel ingesteld op versie 1.3. Op dit moment richten ze zich op het volgende.

 • Focussen om van Beus een eersteklas klant te maken.
 • Istanbul ondersteuning
 • Herstel na een ramp
 • Staat snoeien

In de volgende 1.4-versie willen ze nieuwe functies introduceren, zoals tracering-API’s, migratietools, verbetering van sleutelbeheer en Ethereum 1.x

Momenteel passeert de Besu Ethereum-client en u kunt deze downloaden van hun GitHub-opslagplaats.

Lees hier meer over Hyperledger Besu: 

Hyperledger Burrow

Status: incubatie

Hyperledger Burrow is ook een gedistribueerd grootboekproject dat zich momenteel in de incubatieperiode bevindt. Het ondersteunt op WASM gebaseerde slimme contracten samen met slimme EVM-contacten. Het doel van Hyperledger Burrow is om een ​​enkel-binaire blockchain-distributie te bieden die de gebruiker snelheid, eenvoud en ergonomie voor de ontwikkelaar biedt. 

 • Het voorstel werd voor het eerst ingediend op 28 maart 2017. De Hyperledger Technical Steering Committee accepteert het nu. Het werd voorgesteld door Casey Kuhlman, Benjamin Bollen, Silas Davis en Dan Middleton.
 • De acceptatie was gedaan op 6 april 2017.

De roadmap van Hyperledger Burrow ziet er interessant uit. De gemeenschap ontwikkelt het actief en de huidige focus is om de CII-badge te krijgen. U kunt alle informatie over hun routekaart, kwartaalupdate en geschiedenis vinden op hun wiki-pagina.

Hyperledger-stof

Status: actief

Hyperledger Fabric is ongetwijfeld een van de grootste gedistribueerde grootboekprojecten onder de Hyperledger-paraplu. Het is een bedrijfsklaar gedistribueerd grootboekraamwerk dat is bedoeld om goedgekeurde applicaties en oplossingen te bouwen.

Het beoogt een ontwikkelende toepassingsbasis te zijn met een modulaire architectuur. Door de aanpak te gebruiken, kunnen zaken als lidmaatschapsservices, consensus en andere functies plug-and-play zijn. Deze aanpak is gunstig voor uiteenlopende gebruiksscenario’s in de branche.

 • De Hyperledger Fabric-projectvoorstel werd gedaan op 29 maart 2016. Het werd voorgesteld door Tamas Blummer (DAH) en Christopher Ferris (IBM).
 • Vanaf het voorstel ging het op 31 maart 2016 in incubatie.
 • Het project werd voor het eerst uit de incubatieperiode gehaald en werd op 2 maart 2017 actief.

Als je meer wilt weten over de routekaart, bekijk dan het JIRA-dashboard. Bekijk ook onze recensie over Hyperledger Fabric 2.0.

Hyperledger Indy

Status: actief

Hyperledger Indy is ook een actief project onder de paraplu van Hyperledger. Het belangrijkste doel van het project is om herbruikbare componenten, bibliotheken en tools te bieden voor digitale identiteit op gedistribueerde grootboeken en blockchains. Indy kan met elke blockchain-oplossing werken en ook fungeren als een op zichzelf staande oplossing om een ​​gedecentraliseerde identiteit te bieden.

 • Het project was het eerste voorgesteld door Phil Windley, Steve Fulling van Sovrin Foundation, en Jason Law en Nathan George van Evernym.
 • TSC keurde het voorstel op 3 maart 2017 goed.
 • Na twee jaar incubatie wordt het op 28 maart 2019 naar de actieve status verplaatst

Bekijk de roadmap van het project hier

Hyperledger IROHA

Status: actief

Hyperledger IROHA is ontworpen voor IoT- en infrastructuurprojecten die gedistribueerde grootboektechnologie nodig hebben. Het is eenvoudig en ook gemakkelijk op te nemen. Het biedt een eenvoudige constructie, domeindrive, C ++ -ontwerp, modulair enzovoort!

 • Het project is voorgesteld op 26 september 2016 door Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba en Mark Smargon.
 • Het voorstel werd op 13 oktober 2016 goedgekeurd
 • Het werd verplaatst van incubatie naar actief op 18 mei 2017

Hyperledger zaagtand

Status: actief

Het laatste gedistribueerde grootboekproject dat we gaan vermelden, is de Hyperledger Sawtooth. Net als Fabric biedt het ook een modulaire en flexibele architectuur. Het helpt bedrijven om het toepassingsdomein te scheiden van het kernsysteem. Slimme contracten kunnen worden gebruikt om bedrijfsregels voor applicaties te specificeren. Het ondersteunt verschillende consensusalgoritmen, waaronder Proof of Elapsed Time (PoET) en Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT).

 • De Sawtooth voorstel werd ingediend door Mic Bowman van Intel Corporation en Richard Gendal Brown van R3cev. Het werd voorgesteld op 14 april 2016.
 • Het werd op 14 april 2016 goedgekeurd door TSC.
 • Het wordt vervolgens op 18 mei 2017 van incubatie naar actieve status verplaatst.
 • Sawtooth PBFT 1.0 werd aangekondigd op 31 oktober 2019
 • Hyperledger Sawtooth 1.2 is uitgebracht op 17 oktober 2019

Bibliotheken

Er zijn veel bibliotheken die ook onder de Hyperledger-paraplu vallen. Laten we ze allemaal kort bespreken met hun geschiedenis.

Hyperledger Ram

Status: incubatie

De bibliotheek biedt een herbruikbare, gedeelde en interoperabele toolkit voor het verzenden, opslaan en creëren van verifieerbare digitale referenties. Ram biedt ook een infrastructuur voor peer-to-peer-referenties en blockchain-rooted.

 • De voorstel is gemaakt door Nathan George.
 • Het werd op 5 februari 2019 goedgekeurd door TSC.

Hyperledger-quilt

Status: incubatie

Hyperledger Quilt is een Java-implementatie van het Interledger-protocol. Het helpt betalingen om over betalingsnetwerken te gaan, inclusief crypto en fiat. Het werkt op een grootboek-agnostische manier en helpt bij het schrijven van logica voor applicatiebetalingen. 

 • Takahiro Inaba van NTT Data stelde het Quilt-voorstel voor.
 • Het werd in oktober 2017 goedgekeurd door TSC
 • Quilt v1.0 werd uitgebracht in november 2019.

Hyperledger-transactie

Status: incubatie

De bibliotheek heeft tot doel de ontwikkelingsinspanning voor ontwikkelaars te verbeteren om gedistribueerde grootboeksoftware te schrijven. Het biedt een standaardinterface voor het beheren, schrijven en uitvoeren van slimme contracten. De slimme contractimplementatie verschilt van die van gedistribueerde grootboekimplementatie.

 • Shawn Amundson doet het transactievoorstel in april 2019
 • Het werd in mei 2019 goedgekeurd door TSC

Hyperledger Ursa

Status: incubatie

De Hyperledger Ursa maakt een beter gebruik van cryptografie in gedistribueerde grootboektechnologie mogelijk door dubbel werk met betrekking tot cryptografie te vermijden. Het is een gedeelde bibliotheek die de beveiliging verbetert.

 • De Ursa voorstel werd door veel mensen voorgesteld
 • Het werd goedgekeurd in november 2018.

Gereedschap

In de laatste sectie gaan we Hyperledger-tools bespreken.

Hyperledger Avalon

Status: incubatie

De tool helpt ondernemingen om hun off-chain blockchain-verwerking te verplaatsen naar speciale computerbronnen. Het helpt ontwikkelaars nadelen te verminderen en het rekenvertrouwen in hun voordeel te gebruiken. Het is grootboekonafhankelijk en gepubliceerd door Enterprise Ethereum Alliance.

 • De incubatiestatus werd in juni 2018 aangeboden als Hyperledger Trusted Computer Framework
 • Het werd in oktober 2018 hernoemd naar Hyperledger Avalon

Hyperledger-remklauw

Status: incubatie

Met Hyperledger Caliper kunnen ontwikkelaars en gebruikers de prestaties van de blockchain-implementatie controleren met behulp van vooraf gedefinieerde use-cases. Het is een benchmark-tool voor blockchain.

 • Het wordt voorgesteld door Victor HU en Haojun ZHOU, Huawei
 • Het werd in maart 2018 goedgekeurd door TSC

Hyperledger Cello

Status: incubatie

Hyperledger Cello biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om blockchain naadloos in te zetten. Het maakt gebruik van een on-demand “as-a-service-model”. Het kan worden aangeduid als een blockchain-besturingssysteem.

 • Het werd in januari 2017 goedgekeurd en voorgesteld

Hyperledger Explorer

Status: incubatie

Ten slotte hebben we Hyperledger Explorer, die een manier biedt om blokkeringen, bijbehorende gegevens, transacties, transactiefamilies, kettingcodes en meer te implementeren, aan te roepen, te bekijken of te bevragen.!

 • Het werd voorgesteld door Dan Middleton (Intel), Christopher Ferris (IBM) en Pardha Vishnumolakala (DTCC)
 • Het werd in aug. 2016 goedgekeurd door TSC.

Voorstellen en updates

Tussen 2018 en 2019 worden veel voorstellen gedaan. Hieronder kunt u de pagina bekijken en er meer over lezen.

Hyperledger onderhoudt ook zijn TSC-projectupdates. U kunt alle updates bekijken hier.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van de Hyperledger-geschiedenis. Denk je dat we alles hebben behandeld dat te maken heeft met de geschiedenis van Hyperledger? Als we dat hebben gedaan, vergeet dan niet hieronder commentaar te geven en laat het ons weten! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me