Hyperledger is momenteel een van de populaire blockchain-projecten op de markt. Meer nog, Hyperledger Fabric en Hyperledger Sawtooth zijn twee platforms die het beste van de beste output voor bedrijven bieden. Daarom is er altijd een populair debat over Hyperledger Sawtooth vs Fabric.

Velen van jullie denken ook dat beide platforms min of meer hetzelfde zijn. Maar dat is niet het echte geval. In werkelijkheid zijn er enkele duidelijke verschillen tussen hen, en vandaag zal ik er ook over praten.

Hyperledger Fabric lijkt wat meer aan de populaire kant te zijn, maar beide platforms hebben hun speciale use-cases. Hoe dan ook, genoeg met de chit-chat, laten we beginnen met de vergelijking van Hyperledger Sawtooth vs Fabric.

Hyperledger Sawtooth vs. Fabric


Wat is Hyperledger Sawtooth?

Allereerst zal ik beginnen met een korte inleiding op beide platforms om de zaken een beetje op te helderen. Hyperledger Sawtooth is een van de belangrijkste open-source projecten van het consortium Hyperledger. In werkelijkheid heeft het enkele overeenkomsten met Hyperledger Fabric.

Het is echter meer geschikt voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties of platforms.

Meer nog, het ontwerp wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke benadering en een onberispelijke prestatie, alleen voor zakelijk gebruik.

Ook zorgen ze ervoor dat je de beste soepele ervaring hebt in de ontwikkeling. Daarom hielden ze de ontwikkelingslaag volledig gescheiden van het hoofdnetwerk.

Daarom blijft het kernsysteem altijd onaangetast, wat u ook doet. Bovendien heeft het toenemende delen van bronnen op geen enkele manier invloed op het kernsysteem. Dit maakt dit platform dus het perfecte voorbeeld van het ontwikkelen van applicaties.

Een ander ding dat u in gedachten moet houden, is dat het platform een ​​breed scala aan programmeertalen ondersteunt. Dat geeft je dus heel veel interessante manieren om je applicatie- of blockchain-oplossingen te ontwikkelen.

U kunt meer leren over de gebruiksscenario’s in de Hyperledger Sawtooth-zelfstudie. Eigenlijk biedt Hyperledger zeer verrijkende tutorials over Sawtooth om ontwikkelaars te helpen het beter te begrijpen. Dus als u er meer over wilt weten, kunt u daarvoor eenvoudig hun Hyperledger Sawtooth-zelfstudie gebruiken.

Laten we hoe dan ook de functies van Sawtooth eens bekijken in deze Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake-gids.

Belangrijkste kenmerken van Hyperledger Sawtooth

 • Eenvoudige applicatie-ontwikkeling

Als u een voorbeeld van Hyperledger Sawtooth bekijkt, zult u zien dat het vrij eenvoudig is om het platform te gebruiken om applicaties te ontwikkelen. Zoals je al weet, is de centrale kern niet verbonden met de applicatielaag. Daarom maakt het het heel gemakkelijk om blockchain-oplossingen te ontwikkelen zonder de echte kern zelf aan te tasten.

Meer nog, er zijn veel opties voor slimme contractontwikkeling. Onder hen kunt u een programmeertaal van uw voorkeur kiezen en daaraan werken. In werkelijkheid kun je er ook voor zorgen dat je slimme contractfaciliteiten op het platform hebt staan.

U kunt er zelfs alleen een slimme contracttoepassing van maken.

 • Privé en openbaar netwerk

Een andere geweldige functie van Sawtooth is dat het 2 varianten van blockchain biedt voor elk soort gebruik. Het betekent dat u via dit platform zowel geautoriseerde als toestemmingloze toegang krijgt.

In werkelijkheid is dit iets dat niet veel platforms kunnen bieden. Meer nog, ze kunnen met of zonder toestemming aanbieden, maar nooit beide.

Daarom biedt deze functie u meer opties en flexibiliteit, aangezien uw bedrijf uw oplossingen kan vormgeven op basis van uw behoeften.

Dus als je in één oplossing geautoriseerde toegang nodig hebt, dan kun je daarvoor gaan. Aan de andere kant kunt u ook terecht voor toegang zonder toestemming. Je kunt het gemakkelijk zien in elk Hyperledger Sawtooth-voorbeeld.

 • Toestemmingsfuncties

In werkelijkheid is dit platform meer dan uitgerust om u te helpen alle problemen van een privé-blockchain op te lossen. Daarom biedt het daarvoor een vrijstaande toestemmingsoptie voor elk cluster van knooppunten / apparaten in het netwerk.

Het beste is dat geen enkel knooppunt gevoelige informatie op het platform naar de buitenwereld mag lekken. Bovendien kunt u de afzonderlijke toestemmingsoptie gebruiken om voor elk knooppunt een ander niveau van vrijgave toe te wijzen.

Dus als een knooppunt niet wordt vrijgegeven om specifieke informatie over uw bedrijf te zien, kunnen ze er nooit toegang toe krijgen.

In werkelijkheid behandelt de Hyperledger Sawtooth-tutorial dit deel ook. U kunt daar dus meer informatie over krijgen.

 • Modulaire structuur

Dit lijkt een beetje op Fabric, omdat ze allebei een modulaire structuur bieden voor uw zakelijke behoeften. Het is ook een van de grootste toevoegingen van Sawtooth-architectuur. Als u in werkelijkheid een Hyperledger Sawtooth-voorbeeld bestudeert, zult u zien dat het buitengewoon eenvoudig is om dit platform aan te passen.

Het is absoluut op een heel ander niveau.

Hyperledger wil uw innovatie niet beperken. Het zorgt er dus voor dat u zoveel mogelijk functies opneemt die u kunt bekijken.

Als u in werkelijkheid een volledig vreemde functie wilt toevoegen, kunt u deze gewoon aansluiten en gebruiken.

Ja, het is zo eenvoudig om te doen.

 • Uitvoering van parallelle transactie

Een andere geweldige functie van Sawtooth is dat het wordt geleverd met parallelle transactieverificatie. Weet jij wat dat betekend? In eenvoudige bewoordingen kan het meerdere transacties parallel aan elkaar verifiëren. Het kost dus evenveel tijd om honderden transacties samen te voltooien.

In werkelijkheid neemt het de enorme werkdruk van het netwerk weg en bespaart het veel tijd in het proces. Zo ziet u uw transactieverwerking veel sneller in vergelijking met andere platforms.

Hoe dan ook, we zullen dit later veel nader bekijken in de vergelijkingssectie Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake.

Elementen van de Hyperledger Sawtooth Architecture

 • Het evenementensysteem

Eerst komt het evenementensysteem. Dit is een van de belangrijkste behoeften van het netwerk. In werkelijkheid ondersteunt het evenementensysteem de ontwikkeling van evenementen en zorgt het ervoor dat ze naar de knooppunten worden uitgezonden.

Door dit te gebruiken, kunnen veel applicaties zich daadwerkelijk abonneren op bepaalde evenementen om de blockchain beter te laten werken. Meer nog, dit systeem kan ook informatie doorgeven aan andere knooppunten op het netwerk.

 • Sawtooth-Ethereum-integratieproject (Seth)

Dit is eigenlijk heel belangrijk omdat je de EVM zonder problemen in Hyperledger Sawtooth kunt gebruiken. Weet je dat je met deze feature daadwerkelijk een vorm van interoperabiliteit tussen Ethereum en Sawtooth kunt ontwikkelen?

Ja, je kunt er daadwerkelijk een vorm van interoperabiliteit mee bereiken. Hoe cool is dat toch? Hoe dan ook, je kunt meer leren over het gebruik ervan dan hun Hyperledger Sawtooth-zelfstudie.

 • Pluggable consensus-algoritmen

In elk Hyperledger Sawtooth-voorbeeld zijn de consensusalgoritmen zeer belangrijke dingen die u moet opmerken. Waarom? Nou, Sawtooth biedt veel meer flexibiliteit als het gaat om consensusalgoritmen.

Meer nog, het wordt eigenlijk geleverd met een insteekbare protocoloptie die u helpt bij het kiezen van een favoriet consensusalgoritme.

Weet je wat dit betekent? Het betekent dat u niet vastloopt met het werken met één consensusproces. Daarom, als u denkt dat een bepaalde consensus beter zal gaan met de werklast van uw blockchain-oplossing, dan kunt u ervoor gaan.

In werkelijkheid kunt u zelfs meerdere consensusalgoritmen gebruiken om meerdere functies van uw oplossing uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld het “X” -algoritme gebruiken voor slimme contracten en het “Y” -algoritme voor transacties.

Hoe dan ook, enkele van de consensusalgoritmen van het platform omvatten –

 • Vlot
 • Devmode
 • PoET CFT
 • PBFT

Hoe dan ook, we zullen dit later veel nader bekijken in de vergelijkingssectie Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake. In werkelijkheid zijn er enkele interessante verschillen in dit deel van de twee platforms.

 • Transactiefamiliemodellen

Wanneer je Hyperledger Sawtooth-voorbeeld gaat bestuderen, zul je zien dat de architectuur enkele transactiefamilies biedt. In werkelijkheid werkt het netwerk feitelijk met behulp van deze families. Je moet ze dus leren gebruiken uit hun Hyperledger Sawtooth-zelfstudie.

Hoe dan ook, Sawtooth biedt u enkele opties om aan de slag te gaan. Laten we ze dus eens bekijken en kijken wat ze allemaal zijn.

 • BlockInfo-transactiefamilie: In werkelijkheid kunt u deze gebruiken om informatie over blokken op te slaan.
 • Smallbank-transactiefamilie: U kunt Smallbank gebruiken om de prestaties van uw oplossing te testen en analyseren.
 • Instellingen Transactiefamilie: Deze biedt u referentiemodellen voor het opslaan van configuratie-instellingen in de keten.
 • Validator register transactiefamilie: Meer nog, met behulp van de validator-registerfamilie kunt u meer validators aan het netwerk toevoegen.
 • IntegerKey-transactiefamilie: Opgestelde grootboeken testen? U kunt IntegerKey gebruiken om ze uit te testen.
 • XO-transactiefamilie: Dit is eigenlijk een beetje aan de leuke kant. In werkelijkheid kun je het gebruiken om boter-kaas-en-eieren te spelen met een ander knooppunt op het netwerk.
 • Identiteitstransactiefamilie: Het behoudt alle toestemmingsgegevens voor validators en zelfs transactieknooppunten met hun openbare sleutel.

Behalve deze zijn er momenteel twee andere transactiefamilies op het platform –

Seth Transaction Family: Deze familie is uiterst noodzakelijk omdat het Ethereum Virtual Machine-compatibiliteit biedt voor het platform. Dus door dit te gebruiken, kunt u slimme contracten uitvoeren in Solidity.

Sabre Transaction Family: het is ook een andere familie die u zal helpen bij het uitvoeren van slimme contracten. Maar hier kunt u het uitvoeren op een virtuele machine van WebAssembly (WASM). In werkelijkheid zal het u helpen het contract on-chain te runnen.

Wat is Hyperledger Fabric?

Hyperledger Fabric is een ander populair open-source gedistribueerd grootboeksysteem onder Hyperledger – een blockchain-consortium voor ondernemingen. In werkelijkheid wil Hyperledger altijd een samenwerkingsomgeving voor hun projecten. Daarom zijn al hun projecten het resultaat van de samenwerking van verschillende high-end enterprise-bedrijven.

Hyperledger Fabric-architectuur is bijvoorbeeld eigenlijk een samenwerking tussen Hyperledger en IBM. Hoe dan ook, net als alle andere platforms op de markt, heeft Fabric zijn eigen aandeel aan protocollen, standaarden, consensus, API’s, grootboeksystemen, slimme contracten enzovoort..

Maar dat zul je zien dit platform is ook een beetje anders. Het meest opvallende verschil is dat dit platform niet openbaar is, maar eerder is toegestaan. Het is dus vooral geschikt voor zakelijke behoeften. Elk openbaar domein kan dit platform niet gebruiken voor hun blockchain-oplossingen.

Hoe dan ook, als u een ontwikkelaar of een professionele professional bent, kunt u onze blockchain-cursussen gebruiken om toegang te krijgen tot de Hyperledger Fabric-zelfstudie.

Bovendien kunt u onze Certified Enterprise Blockchain Professional-cursus gebruiken om ook een certificering te behalen. Laten we eens kijken naar de basisvoordelen van Hyperledger Fabric in het volgende deel van deze Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake-gids.

Wat zijn de voordelen van Hyperledger Fabric?

Voordat ik de vergelijking behandel, laten we hieronder meer te weten komen over de voordelen van Hyperledger Fabric:

 • Open source

Ten eerste is Fabric volledig open-source die u kunt gebruiken. Daarom hoef je geen cent te betalen om het te gebruiken. Meer nog, Hyperledger heeft de bestanden en codes al geüpload op GitHub. Het is dus vrij eenvoudig om ook daaruit toegang te krijgen tot alle codes.

Daarom, als u een ontwikkelaar bent of een bedrijf met een sterk ontwikkelteam, kunt u dat gewoon gebruiken om uw blockchain-oplossing te maken.

Een andere grote factor van dit platform is dat het alle functies biedt zonder initiële lock-ins. Gebruik dus de code, verander deze naar believen, het is allemaal aan jou en je bedrijf.

 • Geschikt voor een brede industrie

Ja, stof is geschikt voor een breed scala aan industrieën. Het is zelfs zo populair toen het voor het eerst werd uitgebracht, dat er nu talloze voorbeelden zijn die je kunt bekijken. Veel high-end enterprise-bedrijven gebruiken Fabric als de ruggengraat van hun oplossingen.

U hebt dus real-life bewijs dat het werkt en kan waarmaken wat het werkelijk belooft. Maar als u wilt leren hoe u het moet gebruiken, moet u de Hyperledger Fabric-zelfstudie bekijken of zelfs een certificering krijgen die dit dekt.

Hoe dan ook, het is het populairst in het bankwezen, internet of things, supply chain management, verzekeringen, gezondheidszorg, media, overheid enzovoort.

 • Kwaliteitscode

Het beste van Hyperledger Fabric is dat het wordt geleverd met codes van hoge kwaliteit. Bovendien zijn ze erg voorzichtig met nieuwe updates. Dus wanneer ze nieuwe updates toevoegen, bekijken en testen ze hun codes vele malen om te zien of deze problemen hebben of niet.

Dus als het om stof gaat, kunt u kiezen voor meer kwaliteit dan kwantiteit. Als je het goed opmerkt, zul je zien dat elk Hyperledger-project veel tijd kost om op de markt te komen. En Fabric is daar zeker een van.

Daarom kunt u van dit platform altijd de beste codes van de beste kwaliteit verwachten.

 • Hogere efficiëntie

Als ik Fabric ga vergelijken met andere platforms in de markten, zul je verrast zijn om het resultaat te vinden. In werkelijkheid verslaat Fabric ze allemaal met een hogere efficiëntie. Meer nog, de ontwikkelaars van dit platform zorgen ervoor dat het veel werkdruk kan opnemen.

Daarom biedt het meer dan 2000 transacties per seconde. Maar hoe bereikt het dit? Welnu, de architectuur van dit platform scheidt de transactieprocessen van de bestelservices. Daarom hebben knooppunten specifieke doelen om te volgen, en daarvoor wordt alles over de knooppunten verdeeld.

Ik denk dat je er meer van zult profiteren als je onze academie bezoekt, waar we ook de Hyperledger Fabric-tutorial behandelen.

 • Modulair ontwerp

Een ander groot voordeel van Fabric is dat het een modulaire structuur biedt voor uw zakelijke behoeften. Het is ook een van de grootste toevoegingen van Fabric-architectuur. In werkelijkheid voegt het veel functionaliteit toe aan het systeem en maakt het waanzinnig aanpasbaar in vergelijking met elk ander platform op de markt.

Het is absoluut op een heel ander niveau.

Hyperledger wil uw innovatie niet beperken. Het zorgt er dus voor dat u zoveel mogelijk functies opneemt die u kunt bekijken. Daarom zie je zoveel gebruiksscenario’s met één enkel platform op de achtergrond. Kun je je dat voorstellen?

Als u in werkelijkheid een volledig vreemde functie wilt toevoegen, kunt u deze gewoon aansluiten en gebruiken.

Ja, het is zo eenvoudig om te doen.

Ik zal later meer over dit onderwerp praten in de Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake-vergelijkingssectie.

Hoe dan ook, laten we eindelijk eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee platforms in de Hyperledger Sawtooth versus Hyperledger Fabric-vergelijking.

Hyperledger Sawtooth vs Fabric: de vergelijking

In werkelijkheid debatteren veel professionals over het onderwerp Hyperledger Fabric versus Sawtooth. Welnu, ik kan zien waar de verwarring kan zijn, aangezien ze allebei min of meer op elkaar lijken.

Maar er zijn enkele verschillen die voor u van cruciaal belang zijn om te begrijpen. Dus als u ze eenmaal kent, kunt u deze twee platforms gebruiken waar ze het meest relevant zijn.

Laten we nu eens kijken naar de laatste vergelijking van Hyperledger Fabric versus Sawtooth!

 • Machtigingsniveau

Allereerst heeft het machtigingsniveau in Hyperledger Sawtooth versus Hyperledger Fabric een enorm verschil. In werkelijkheid ondersteunt Sawtooth zowel een geautoriseerd als een toestemmingsloos netwerksysteem. Er is dus geen beperking.

Aan de andere kant biedt Hyperledger Fabric-architectuur alleen geautoriseerde toegang. Het is dus uitsluitend bedoeld voor gebruik in ondernemingen. Maar andere openbare bedrijven kunnen ook Sawtooth gebruiken in plaats van Fabric.

 • Consensus-algoritme

Een ander groot verschil in de vergelijking tussen Hyperledger Fabric en Sawtooth is het gebruik van consensusalgoritmen. Op dit moment biedt Sawtooth een breed scala aan consensusalgoritmen om uit te kiezen. Het biedt bijvoorbeeld bewijs van verstreken tijd, praktische byzantijnse fouttolerantie, devmode, vlot en PoET CFT.

Aan de andere kant biedt Hyperledger Fabric-architectuur alleen Kafka, Solo en Raft.

 • Ondersteuning voor Byzantijnse fouttolerantie

Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen Hyperledger Fabric en Sawtooth. In werkelijkheid ondersteunt Sawtooth Byzantine Fault Tolerance, wat ervoor zorgt dat uw netwerk veilig en beveiligd is tegen welke corruptie dan ook.

Maar Hyperledger Fabric-architectuur biedt alleen crashfouttolerantie. U krijgt dus niet het hoogste niveau van fouttolerantie in Fabric. Ook al werkt CFT vanaf nu absoluut prima. Toch loopt Sawtooth in deze termijn ver voor op Fabric.

 • Slimme contracttechnologie

In het volgende punt van Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric-vergelijking, hebben we slimme contracttechnologie. In werkelijkheid zijn slimme contracten slechts een vorm van bedrijfslogica, dus het betekent dat u uw zakelijke contracten op het netwerk kunt automatiseren en digitaliseren.

Daarom zorgen de transactiefamilies in Sawtooth voor deze functie. U zult deze families moeten gebruiken om uw bedrijfslogica te vergemakkelijken.

Anderzijds biedt Fabric daarvoor Chaincode aan. Deze functie behandelt alle soorten logische uitvoering en activabeheer.

 • Slimme contracttype

In Hyperledger Fabric krijg je een geïnstalleerde versie van Chaincode. Weet je wat het betekent? Dit betekent dat u de contracttaal hier niet kunt wijzigen. Het is een beetje beperkend.

Maar in Sawtooth krijg je zowel geïnstalleerde als on-chain contracten. Het zorgt er dus voor dat u uw contracten kunt aanpassen en daarvoor uw favoriete programmeertaal kunt gebruiken.

U kunt er meer over leren in de Hyperledger Fabric-zelfstudie. Laten we hoe dan ook kijken naar het volgende punt in deze vergelijking tussen Hyperledger Fabric en Sawtooth.

 • Ondersteunde slimme contracttaal

Slimme contracttalen zijn erg belangrijk als het gaat om blockchain-platforms. In werkelijkheid krijg je er in Sawtooth een breed scala aan taalondersteuning voor. Het biedt bijvoorbeeld Rust, JavaScript, Go of Python en zelfs Solidity met Seth!

Bovendien werken ze eraan om ook meer talen te introduceren. Maar in Fabric krijg je alleen Go, Java, Javascript en Solidity, wat een beetje beperkend is.

 • Transactieverwerking

Voor deze Hyperledger Sawtooth versus Hyperledger Fabric-vergelijking, onderzoek ik transactieverwerkingsmethoden. In Hyperledger Sawtooth krijg je validators die voor het transactieproces zorgen.

Aan de andere kant, in Fabric, ondersteunen peers en bestelservices dit proces. Kortom, dit proces maakt Hyperledger-projecten in de eerste plaats zo efficiënt.

 • Staatsopslag

In Sawtooth wordt de huidige status van het netwerk opgeslagen in de centrale lmdb-database. Maar in Fabric is de statusopslag een leveldb- of CouchDB-database. Kortom, dit is een van de belangrijke aspecten van de twee platforms. En zonder staatsopslag kan een netwerk niet goed functioneren. Houd hier dus rekening mee als u een ontwikkelaar bent.

 • EVM-ondersteuning

Hyperledger Sawtooth gebruikt Seth om Ethereum Virtual Machine te ondersteunen. In werkelijkheid is het een enorme deal voor ontwikkelaars, omdat ze Solidity nu kunnen gebruiken voor slimme contacten. Aan de andere kant heeft Fabric onlangs dit nieuwe systeem geïntegreerd, waardoor het ook EVM kan gebruiken. Dus in Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric-vergelijking ondersteunen beide EVM.

 • Transactiesnelheid

Als het gaat om transactiesnelheid, is er vanaf nu niets beter dan Fabric. In werkelijkheid wordt Hyperledger Fabric geleverd met een andere strategie om de snelheid in het netwerk te verhogen. Het biedt dus meer dan 2000 transacties per seconde.

Aan de andere kant biedt Sawtooth slechts iets in de buurt van 1000 transacties per seconde. Dit is iets minder dan Fabric, maar het is meer geschikt voor die branches die geen hoge transactieratio nodig hebben.

Hyperledger Sawtooth vs Fabric-vergelijkingstabel

Hyperledger-zaagtand

Hyperledger-stof

Machtigingsniveau

Toegestaan ​​en zonder toestemming Toegestaan

BFT-ondersteuning

Ja, ondersteunt Byzantijnse fouttolerantie Nee, ondersteunt alleen Crash Fault Tolerance

Transactieverwerking

Validators

Het onderschrijven van peers en het bestellen van services

Consensus-algoritme

Bewijs van verstreken tijd, praktische Byzantijnse fouttolerantie, vlot, devmode Kafka, Vlot, Solo

Transactiesnelheid

>1000 TPS >2000 TPS

EVM-ondersteuning

Ja (via Seth) Ja

Slimme contracttechnologie

Transactiefamilies Kettingcode

Staatsopslag

Centrale lmdb-database CouchDB of leveldb

Ondersteunde slimme contracttaal

Rust, JavaScript, Go of Python; Ondersteunt Solidity met Seth Go, Java, Javascript, Solidity

Slimme contracttype

On-chain en geïnstalleerd Geïnstalleerd

Welke is jouw favoriet?

Nu u alles weet over Hyperledger Sawtooth vs Fabric, kunt u zonder problemen uw laatste gesprek voeren.

Zoals u kunt zien, hebben beide platforms hun overeenkomsten en verschillen. Dus als u het perfecte platform voor uw oplossing wilt kiezen, moet u ook naar hun technische verschillen kijken. Onthoud altijd dat een perfect platform uw bedrijf kan verrijken en de inkomsten drastisch kan verhogen.

Als je meer hulp nodig hebt bij het bepalen van een strategie voor de oplossing, bekijk dan onze brede collectie blockchain-cursussen. Ik ben ervan overtuigd dat onze cursussen u kunnen helpen bij het ontwikkelen van uw allerbeste creatie van op blockchain gebaseerde oplossingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me