Hyperledger, Ethereum en Corda zijn momenteel enkele van de populaire blockchain-platforms. Laten we even de tijd nemen en de vergelijking van Hyperledger versus Corda versus Ethereum analyseren om te zien hoe elk van deze platforms presteert.

Hoewel de drie frameworks de voordelen en toepassingen van gedistribueerde grootboektechnologieën laten zien, verschillen ze aanzienlijk als het gaat om visie en een mogelijk toepassingsgebied..

Hyperledger en Ethereum hebben verschillende concrete gebruiksscenario’s, terwijl Corda R3 de meeste van zijn toepassingen in de financiële dienstverlening ontleent. Deze korte analyse zal proberen de drie blockchain-applicaties te demystificeren, aangezien ze de verschillende sectoren stormenderhand blijven veroveren, gezien hun uiteenlopende toepassingen.

Hyperledger vs Corda vs Ethereum is een vergelijking die de omvang en vaardigheid van de gedistribueerde grootboektechnologieën schetst.


Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Hyperledger versus Corda versus Ethereum: inleiding tot Enterprise-platforms

Hyperledger versus Ethereum versus Corda R3Wat is Ethereum?

Voordat we ontraadselen wat opvalt in de Hyperledger vs. Ethereum-strijd om suprematie, zou het beter zijn om te proberen te begrijpen waar de drie gedistribueerde grootboektechnologieën voor staan.

Ethereum, een geesteskind van Vitalik Buterin, is een open softwareapplicatie op basis van blockchain-technologie die een raamwerk wil bieden voor ontwikkelaars om met gedecentraliseerde applicaties te komen. Ethereum blockchain voert de programmeercode uit waarop gedecentraliseerde applicaties worden gemaakt ’.

Een gedecentraliseerde applicatie is een speciaal type applicatie dat draait op een peer-to-peer netwerk in plaats van op een enkele computer, zoals bij veel applicaties het geval is. Bovendien zijn het een unieke reeks softwaretoepassingen die zijn ontworpen om op internet te bestaan ​​en niet door één enkele entiteit worden beheerd.

Ethereum heeft de op een na grootste marktkapitalisatie in de cryptocurrency-wereld, wat zijn voorsprong in de strijd tussen Hyperledger en Ethereum verklaart. Het blockchain-project blijft sterke interesse van investeerders wekken, deels vanwege de toepassing ervan bij het aandrijven van gedecentraliseerde applicaties.

Ethereum probeert mensen in staat te stellen veilige digitale overeenkomsten te sluiten en volledige controle over hun geld te hebben terwijl ze de voordelen van cryptografie ten volle benutten. Het blockchain-project moet de manier veranderen waarop mensen in de toekomst dingen bouwen en ook communiceren en verschillende functies en taken online uitvoeren. Enterprise Ethereum is een andere variant van dit platform dat zich richt op bedrijfsoplossingen. Laten we in ieder geval meer van de platforms in deze Hyperledger vs Corda vs Ethereum-gids bekijken.

Binnenkort beschikbaar: Beginnersgids voor Ethereum-ontwikkelingscursus

Voordelen van Ethereum Platform

Blockchain-applicaties die bovenop Ethereum-blockchain zijn gebouwd, bieden de volgende synergieën

 1. Onveranderlijkheid: Niemand kan wijzigingen aanbrengen in gegevens die zijn ingevoegd in Ethereum-blockchain-applicaties, zoals gedecentraliseerde applicaties.
 2. Fraudebestendig: Apps op het Ethereum-netwerk worden gevormd volgens het principe van consensus, wat censuur onmogelijk maakt.
 3. Veiligheid: Er is geen centraal punt dat de baas is. Applicaties die bovenop Ethereum-blockchain zijn gebouwd, zijn goed beschermd ‘tegen hacking of andere frauduleuze activiteiten
 4. Geen uitvaltijd: Apps kunnen online nooit downtime ervaren, aangezien geen enkele centrale server ze host

Wat is Hyperledger?

Voordat u zich verdiept in de strijd tussen Hyperledger en Ethereum, zou het verstandig zijn om eerst een basisidee te hebben van waar Hyperledger blockchain over gaat.

In tegenstelling tot wat men denkt, is Hyperledger noch een bedrijf, noch een cryptocurrency, noch een blockchain. In plaats daarvan is het een open-sourcehub, die de ontwikkeling van industriële blockchain wil ondersteunen. Je kunt het zien als een collectieve open-source-inspanning voor blockchain die is geïnitieerd om de ontwikkeling van cross-industrie blockchain-technologieën te versnellen.

Hyperledger is bedoeld om onafhankelijke open protocollen en standaarden voor gebruikersspecifieke modules te integreren. Het team van het project heeft duidelijk gemaakt dat ze geen native cryptocurrency voor het project zullen bouwen. Het project begon in 2016 met het accepteren van voorstellen voor incubatie en andere technologieën en kernelementen.

In plaats van één blockchain-standaard goed te keuren, moedigt de Linux Foundation een meer samenwerkende aanpak aan voor het ontwikkelen van blockchain-technologieën als onderdeel van Hyperledger.

Hyperledger Fabric 2.0-project is gewoon een instelling voor het creëren van blockchain-verspreide recordtoepassingen. Net als andere blockchain-technologieën wordt het geleverd met een grootboek en maakt het gebruik van slimme contracten waardoor het kan fungeren als een systeem waarin mensen transacties kunnen beheren.

De aankondiging van het productiegrootboek, Hyperledger Fabric, in juli 2017 markeerde een belangrijke mijlpaal als een van de meest kritische Hyperledger-projecten.

Hyperledger Fabric wordt ook geleverd met meerdere insteekbare opties. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om grootboekgegevens in meerdere formaten op te slaan. Door het creëren van kanalen kunnen deelnemers ook een apart grootboek met transacties aanmaken.

Naast Fabric zijn Hyperledger Indy, Sawtooth en Iroha en Burrow andere meest spraakmakende projecten van Hyperledger. Laten we zowel Hyperledger als Ethereum eens bekijken in deze Hyperledger vs Corda vs Ethereum-vergelijkingsgids.

Binnenkort beschikbaar: Beginnersgids voor Hyperledger-ontwikkelingscursus

Hyperledger versus Ethereum

Doel van de platforms

Hyperledger vs. Ethereum-debat wordt veel duidelijker wanneer men de bedoeling van de twee projecten nader bekijkt. Ethereum probeert het voor ontwikkelaars gemakkelijk te maken om slimme contracten te bedenken voor het uitvoeren van verschillende taken. Hyperledger daarentegen is een open-source samenwerkingsproject dat gebruikmaakt van blockchain-technologie om meerdere implementaties van componenten te ondersteunen.

Ethereum-blockchain werkt met een gegeneraliseerd protocol waardoor alles op het netwerk kan worden uitgevoerd. Hyperledger fungeert van zijn kant als software waarmee mensen gepersonaliseerde blockchains kunnen ontwikkelen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Vertrouwelijkheidsniveau

Hyperledger versus Ethereum is niet compleet zonder eerst de vertrouwelijkheidsniveaus van de twee projecten onder de loep te nemen. Hyperledger tilt privacy en vertrouwelijkheid naar een ander niveau, aangezien alleen mensen die bij een bepaald project betrokken zijn, toegang hebben tot gegevens in een netwerk.

Hyperledger Fabric geeft bedrijven en individuen dus de flexibiliteit om transacties alleen zichtbaar te maken voor een geselecteerde subgroep met behulp van coderingssleutels.

Ethereum daarentegen is een transparant blockchain-project waarbij elke transactie of details van een project in het publieke domein worden bewaard, zodat iedereen het in een netwerk kan zien. Alle transacties die op een Ethereum-blockchain worden uitgevoerd, zijn voor iedereen zichtbaar.

Deelname van collega’s

Ethereum kan zowel privé als openbaar zijn, waardoor iedereen op elk moment kan deelnemen aan het netwerk. Hyperledger, van zijn kant, wordt geleverd met een vooraf gedefinieerde gemeenschap van deelnemers, die toegang hebben tot een netwerk. Dit betekent dat men toestemming nodig heeft, die kan komen in de vorm van coderingssleutels om toegang te krijgen tot gegevens in het netwerk.

Hyperledger Sawtooth is het enige project dat u kunt gebruiken in zowel privé- als openbare oplossingen.

Consensusmechanisme

Omdat Ethereum een ​​transparant blockchain-project is, betekent dit in wezen dat iedereen in het project deelneemt aan de besluitvorming. Om een ​​transactie in het netwerk te voltooien, moeten alle mensen in de blockchain een consensus bereiken, ongeacht of een knooppunt deel uitmaakt van de transactie.

Ethereum bereikt consensus door middel van het Proof of Stake-algoritme, waarbij alle knooppunten het eens moeten zijn en ze allemaal toegang moeten hebben tot geregistreerde vermeldingen.

Hyperledger wordt geleverd met een ander soort consensus waarbij knooppunten mogen kiezen tussen geen consensusalgoritmen en een overeenkomstprotocol. In dit geval kunnen twee of meer partijen het eens worden en hebben ze een aanzienlijke invloed op de uitkomst. Hyperledger Fabric gebruikt bijvoorbeeld PBFT. Lees hier meer over de verschillende consensusalgoritmen.

Programmeertaal

Een ander cruciaal verschil in de strijd om suprematie tussen Hyperledger en Ethereum komt neer op de programmeertaal die door de twee frameworks wordt gebruikt.

Slimme contracten van Ethereum zijn gebaseerd op een op hoog niveau georiënteerde programmeertaal genaamd Solidity. Hyperledger vertrouwt op zijn beurt op ‘chaincode’, wat een synoniem is voor intelligent contract en omgaat met bedrijfslogica die is overeengekomen door leden in het netwerk. De kettingcodes zijn geschreven in een door Google ontwikkelde programmeertaal genaamd Golang.

Cryptocurrencies

De Linux Foundation heeft het al duidelijk gemaakt en staat niet open voor het idee om een ​​cryptocurrency te ontwikkelen om het netwerk van stroom te voorzien, dus er is geen vereiste voor mijnbouw. Het ontbreken van een eigen valuta maakt ook een schaalbaar consensusalgoritme mogelijk waarmee het netwerk tegen hoge transactietarieven kan verwerken.

Ether digitale valuta, aan de andere kant, drijft de Ethereum-blockchain aan die wordt gebruikt om transacties op het netwerk te financieren.

Meer weten over verschillende blockchain-platforms? Bekijk nu onze brede collectie blockchain-cursussen!

Vergelijkingstabel van Hyperledger versus Ethereum

KenmerkenEthereumHyperledger
Use Case Populair bij gegeneraliseerde applicaties en meestal gebruikt voor bedrijven tot consumentenactiviteiten Een voorkeursplatform voor zakelijke 2 bedrijfsactiviteiten, voornamelijk gebruikt in ondernemingen
Vertrouwelijk Transparant Zeer privé en dus vertrouwelijke transacties
Wijze van deelname door collega’s Kan zowel privé als openbaar zijn, dus een netwerk zonder toestemming Een privénetwerk zijn Toestemming is vereist om toegang te krijgen tot netwerkinhoud
Consensusmechanisme Proof of Work-algoritme als consensus wordt bereikt door middel van mining Vertrouwt op pluggable consensus-algoritme op een gebrek aan mijnbouw
Programmeertaal Slimme contracten mogelijk gemaakt door de programmeertaal Solidity Vertrouwt op de programmeertaal Golang van Google
Cryptogeld Aangedreven door de eigen valuta van Ether. Heeft geen ingebouwde native cryptocurrency

Hyperledger versus Ethereum: het komt erop neer

Ethereum is een uniek blockchain-project voor mensen die gedecentraliseerde applicaties willen bedenken, evenals slimme contracten voor het uitvoeren van verschillende taken. Het is dus een generiek platform voor elke toepassing. Het project blijft echter worstelen met problemen met schaalbaarheid en privacy, gezien de onderliggende toestemmingsloze werkwijze.

Hyperledger is daarentegen een ideaal project voor organisaties en ondernemingen die schaalbaarheid en privacyproblemen in de blockchain-ruimte willen vermijden. De toegestane werkwijze zorgt in wezen voor een hoog niveau van privacy dankzij de fijnmazige toegangscontrole.

Wat is Corda?

Hyperledger versus Corda is een andere strijd die vorm krijgt, aangezien beide projecten goed gebruik maken van blockchain-technologie om een ​​revolutie teweeg te brengen in verschillende industrieën.

Corda blockchain is een open-sourceplatform waarmee eenvoudig juridische contracten en andere gedeelde gegevens tussen onderling vertrouwende organisaties kunnen worden beheerd. Het platform maakt het mogelijk om een ​​breed scala aan applicaties samen te werken op één netwerk.

Corda, een geesteskind van R3, een gedistribueerd databasebedrijf, begon als een platform voor het mogelijk maken van diensten in de financiële sector. Door upgrades en evolutie van het platform zijn de mogelijkheden en functies van het platform van groot belang geworden in verschillende industrieën.

Het platform blijft echter naam maken in de financiële sector, deels omdat het de voordelen van blockchainsystemen benut. Als het gaat om toepassing in de financiële sector, heeft Corda een voorsprong op Hyperledger in het Hyperledger vs.Corda-debat

Corda is vooral gericht op het afhandelen van complexe transacties en het beperken van de toegang tot zeer gevoelige gegevens. Laten we hoe dan ook meer van het platform bekijken in deze Hyperledger vs Corda vs Ethereum-gids.

Wil je je blockchain-interview verslaan? Hier is een gids voor Corda-interviewvragen en -antwoorden die u zullen helpen om in een mum van tijd aan uw interview te voldoen!

Corda-gebruiksvoorbeeld

Om Hyperledger versus Corda R3 beter te begrijpen, zou het essentieel zijn om de use-case van laatstgenoemde te noteren.

Het belangrijkste doel van Corda is om mensen een platform te bieden met gemeenschappelijke services en er tegelijkertijd voor te zorgen dat elke daarop gebouwde service compatibel is met netwerkdeelnemers.

Corda probeert een groot aantal problemen uit de wereld te helpen die transacties tussen bedrijven verstikken door het bedrijven mogelijk te maken transacties uit te voeren via slimme contracten.

Corda-use cases voldoen ook aan de hoogste privacy- en beveiligingsnormen, wat verklaart waarom het vaste voet aan de grond blijft krijgen in de financiële sector. In een tijdperk waarin de noodzaak om de gegevens van mensen te beschermen van vitaal belang is, blijft het gebruik van blockchain-oplossingen zoals Corda steeds belangrijker worden.

R3, het bedrijf achter het Corda-platform, heeft Corda Enterprise al onthuld, een commerciële distributieversie van Corda die voldoet aan alle eisen van moderne bedrijven als het gaat om transacties.

Het commerciële distributieplatform maakt het niet alleen gemakkelijk voor bedrijven om transacties te voltooien, het biedt ook unieke functies zoals firewalls voor bedrijven en functies voor 24/7 ondersteuning. Gebruikers kunnen ook profiteren van voorspelbare releaseschema’s en productbeheerfuncties.

R3 Corda Basics

Om te begrijpen hoe Hyperledger en Corda verschillen, zou het essentieel zijn om de basisprincipes van Corda te begrijpen.

Programmeertaal

Als het om een ​​programmeertaal gaat, is het belangrijk op te merken dat Hyperledger en Corda veel verschillen. Terwijl Hyperledger vertrouwt op de Golang-taal van Google, vertrouwt het Corda-platform op Kotlin, een programmeertaal die zich richt op JavaScript en JVM. Door Kotlin te gebruiken, geniet Corda van een hoog niveau van integratie als elk ander programmeerparadigma. U kunt meer leren over het programmeeraspect met behulp van een goede Corda-zelfstudie en door de stappen op de juiste manier te volgen.

Architectuur

Corda-architectuur is er een die probeert een globaal logisch grootboek te creëren waarin alle economische actoren kunnen communiceren en overeenkomsten kunnen beheren.

De architectuur omvat drie grote visies:

Alleen actoren met legitieme belangen hebben toegang tot records op een Corda-platform

Het gedrag van overeenkomsten die door het systeem worden beheerd, wordt beschreven ’door een computercode, die legitimiteit mogelijk maakt.

Voor brede acceptatie in verschillende industrieën moeten delen van het systeem open source worden gemaakt.

Binnenkort beschikbaar: Beginnersgids voor Corda Development Course

Belangrijkste kenmerken van Corda

 • Corda voorkomt onnodig delen van gegevens op de blockchain aangezien alleen mensen met legitieme behoeften en toegang toegang hebben tot een netwerk.
 • Het Corda-platform maakt het delen van gegevens in een netwerk mogelijk zonder dat een centrale controller nodig is.
 • Consensus wordt bereikt ’op het niveau van de individuen die transacties uitvoeren, in plaats van op het hele systeem als geheel
 • Het ontwerp van Corda wordt geleverd met regelgevende en toezichthoudende waarnemersknooppunten.
 • Corda blockchain-platforms ondersteunen een breed scala aan consensusmechanismen.
 • Gebouwd op industriestandaard tools
 • Heeft geen eigen valuta.

Bestuur

Als het gaat om blockchain voor de overheid, ziet Corda zichzelf als een toegestane blockchain die controle geeft over het bestuur aan R3.

Slimme contractondersteuning

Slimme contracten op het Corda-platform zijn in wezen overeenkomsten waarvan de uitvoering wordt uitgevoerd door computercodes die met menselijke input werken. De slimme contracten koppelen bedrijfslogica en bedrijfsgegevens aan een bijbehorend juridisch proces, met als doel ervoor te zorgen dat financiële overeenkomsten stevig in de wet zijn geworteld.

Het Corda-platform voert ook bedrijfslogica uit via slimme contractcode die is geconstrueerd als een pure functie voor het accepteren of weigeren van transacties.

Consensus

Corda heeft twee soorten consensus:

Geldigheid van de transactie. In dit geval moeten partijen zekerheid krijgen door eerst alle bijbehorende contractcode te controleren en alle benodigde handtekeningen te bezorgen.

Transactie uniekheid. Partijen moeten zekerheid hebben dat een transactie in kwestie een unieke consument is van alle opgegeven input. Dit proces omvat het verifiëren dat geen enkele andere transactie een van de overeengekomen staten verbruikt.

Cryptogeld

Corda wordt niet geleverd met een eigen valuta zoals Ethereum.

Wil je Corda-expert worden? Bekijk onze R3 Corda-certificeringsgids om te begrijpen waarom Corda-certificeringen belangrijk zijn voor uw carrière.

Hyperledger versus Ethereum versus Corda: de verschillen

Gebruik cases

De drie gedistribueerde grootboektechnologieën verschillen enorm in het gebruik van de behuizing en de visie. Corda ontleent de meeste gebruiksscenario’s aan de financiële dienstverlening, terwijl Hyperledger Fabric een modulaire, uitbreidbare architectuur in verschillende industrieën wil bieden. Ethereum daarentegen werpt zichzelf onafhankelijk van een specifiek toepassingsgebied.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Deelname van collega’s

Twee werkingsmodi zijn duidelijk als het gaat om consensus over participatie in de drie digitale grootboektechnologieën. In het geval dat iemand toegang krijgt tot gegevens of iets in het netwerk, wordt in dit geval peer-deelname beschouwd als toestemming-loos. Deze modus is waar met de Ethereum-blockchain.

Als er echter vooraf deelnemers in een netwerk worden gekozen, dan is het knooppunt toegestaan, wat het geval is bij Corda en Hyperledger.

Consensus

Als het om een ​​consensus gaat, verschilt Ethereum van de andere twee. In een Ethereum-blockchain moeten alle deelnemers in een netwerk overeenstemming bereiken om een ​​transactie te laten doorgaan, ongeacht of een deelnemer deel uitmaakt van de transactie of niet.

Als het gaat om Fabric en Corda, is de consensus verfijnder omdat niet alle knooppunten in een netwerk moeten deelnemen aan het consensusproces.

Ingebouwde valuta

Ethereum is de enige van de opkomende digitale grootboektechnologieën die worden geleverd met een native cryptocurrency-ether.

Fabric en Corda hebben daarentegen geen cryptocurrency nodig, omdat de consensus niet wordt bereikt via mining. Fabric Hyperledger heeft echter de mogelijkheid om met Chaincode een onderliggend token te bedenken. R3 heeft echter de suggestie gebagatelliseerd dat het met een eigen valuta voor het Corda-platform zou kunnen komen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Bottom Line

Hyperledger vs. Corda vs. Ethereum is een vergelijking die gelijke tred moet houden met de evolutie van blockchain-technologie en de opkomst van nieuwe toepassingen voor opkomende technologie. Het is echter belangrijk op te merken dat de drie digitale grootboektechnologieën veel verschillen, vooral wat betreft visie en use-case.

Als je een beginneling bent en meer wilt weten over deze blockchain-platforms voor bedrijven, bekijk dan onze gratis blockchain-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me