Dit artikel vergelijkt de twee meest populaire blockchain-platforms – Hyperledger en Ethereum, samen met de basisconcepten van deze twee platforms.

Omdat de behoefte aan blockchain-technologie en bijbehorende oplossingen mainstream wordt, stijgt de vraag naar enterprise blockchains. Platforms zoals Hyperledger en Ethereum boeken al enorme vooruitgang in die richting. Het is dus niet verwonderlijk dat u nadenkt over welk platform het meest geschikt is voor uw behoeften. Daarom brengen we u de vergelijking tussen Hyperledger en Ethereum.

Het zal u zeker helpen om de juiste keuze te maken. Dus laten we beginnen!

Schrijf nu in:Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus


Een botsing van twee opkomende technologieën

Er zijn enkele opkomende technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie (AI), robotica, Virtual Reality (VR) en augmented reality (AR). Het is dus redelijk om te zeggen dat elke prijs van technologie zijn eigen set functies heeft, toch?

Meer specifiek zijn al deze technologieën ontstaan ​​door de behoefte aan de markt. Maar ik denk dat je inmiddels al weet dat blockchain niet op een typische manier is ontstaan.

Blockchain is ontstaan ​​als de onderliggende technologie van bitcoin en later gingen duizenden cryptocurrencies er gebruik van maken. Ethereum Foundation heeft de technologie naar een hoger niveau getild door slimme contracten te introduceren. Met de oplossing kunnen gebruikers rechtstreeks transacties uitvoeren zonder dat een centrale entiteit nodig is om het vertrouwen af ​​te dwingen.

Ethereum gaf al het gebruik een nieuw soort functie en probeerde de typische stromen in de originele blockchain te ontgroeien. Maar nu had de technologie al de aandacht getrokken van de oude firma’s. Met het volledige publieke aspect van de technologie konden ze deze echter niet correct gebruiken.

En daarom hebben we Hyperledger. Hyperledger kwam met de relevante set privacy die een onderneming ooit nodig zou kunnen hebben.

Daartoe kwamen blockchain-platforms voor bedrijven in de buurt om bedrijven te helpen de technologie in te zetten.

Enterprise blockchain-platforms lossen enkele van de belangrijkste uitdagingen op die gepaard gaan met het gebruik van blockchain-technologie op bedrijfsniveau. Met name helpen de platforms bedrijven om hun gegevens privé te houden, waarbij elk lid van het platform toestemming moet krijgen om toegang te krijgen tot het platform.

Interessant is dat blockchain-technologie is gebouwd door een gedecentraliseerde gemeenschap waar alle informatie die in het grootboek is vastgelegd openbaar is en wordt verspreid onder alle gebruikers. Dit is waar blockchain zijn andere aanduiding krijgt als gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Hyperledger versus Ethereum

Hyperledger versus Ethereum

Wat is Hyperledger?

De Linux Foundation kwam met het idee om een ​​hub te creëren die een platform van open source-inspanningen biedt om blockchain aan te passen aan het werk voor ondernemingen. Hyperledger-blockchain brengt spraakmakende deelnemers zoals IBM samen die het potentieel van de technologie willen benutten. Net als Ethereum biedt Hyperledger het platform voor ontwikkelaars om applicaties te bedenken die slimme oplossingen bieden voor verschillende industrieën.

In tegenstelling tot andere platforms is Hyperledger een beetje anders. Ze hebben veel projecten onder hun hoede en al deze platforms hebben een modulair ontwerp. In veel gevallen hoeft u dus alleen de gewenste functie aan te sluiten en deze te gebruiken.

Opgericht in december 2015, ondersteunt het project geen munt zoals Ethereum. Met name introduceert Hyperledger een heel ander idee van een blockchain-netwerk dat niet in de kern transactie is. Dit wil zeggen dat de peers binnen een Hyperledger-ecosysteem de verschillende bedrijven zijn die de technologie willen exploiteren.

Hyperledger-projecten

Hyperledger is het meest aangepaste blockchain-netwerk voor bedrijven in vergelijking met rivalen zoals Corda en Ethereum. Bovendien is het netwerk behoorlijk populair bij industrieën die afhankelijk zijn van complexe en geavanceerde toeleveringsketens die vatbaar zijn voor mislukking en gebrek aan integriteit.

Hyperledger heeft ook enkele partners die allemaal geïnteresseerd zijn in het gebruik van de DLT om bepaalde problemen op te lossen. Er zijn meer dan 260 leden en elk jaar worden honderden individuele projecten op Hyperledger gebouwd.

Bij al deze projecten van Hyperledger focust elk op een bepaald probleem. Sommigen van hen bevatten Hyperledger Explorer waarmee ontwikkelaars de gezondheid van hun platforms kunnen zien. Met name werkt Hyperledger Explorer als Google Chrome, waar gebruikers verschillende informatie kunnen verkennen die is opgeslagen in een grootboek.

Een ander project is Hyperledger Sawtooth dat tot doel heeft oplossingen te bieden voor zowel de financiële sector als het Internet of Things (IoT). Het platform, gemaakt door Intel, maakt gebruik van een consensusmechanisme dat verschilt van dat van traditionele blockchain-platforms. Het bitcoin-netwerk maakt bijvoorbeeld gebruik van het Proof-of-Work (PoW) -mechanisme. Integendeel, Sawtooth Lake gebruikt het Proof of Elapsed Time (PoET) -algoritme om transacties te vergemakkelijken.

Onder andere Hyperledger-projecten is Hyperledger Fabric het populairst. Wat Fabric onderscheidt van andere platforms in het Hyperledger-ecosysteem, is dat het ontwikkelaars in staat stelt applicaties te maken met algemene programmeertalen zoals Go, Java en Node.js.

In andere blockchain-platforms zien we echter vooral dat ontwikkelaars domeinspecifieke talen gebruiken, zoals C ++, COBOL, Python, enzovoort..

Bekijk de vergelijking tussen Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Hyperledger-stof

Hyperledger Fabric bestaat uit een architectuur die zowel gemakkelijk configureerbaar als vrij modulair is. Zo’n architectuur is gemakkelijk te begrijpen en ontwikkelaars kunnen er gemakkelijk hun weg vinden.

Als zodanig ervaren ontwikkelaars de veelzijdigheid en dat ze het platform kunnen optimaliseren voor verschillende gebruiksscenario’s in industrieën zoals de gezondheidszorg, verzekeringen, het bankwezen, de toeleveringsketen en meer. Het platform leidt innovaties op de genoemde gebieden met oplossingen zoals TradeLens die al zijn ingezet om operaties in de scheepvaart te vergemakkelijken.

Net als Ethereum gebruikt IBM Hyperledger (Hyperledger Fabric) slimme contracten om transacties tussen peers te vergemakkelijken. Het platform vereist ook dat gebruikers hun identiteit bevestigen voordat ze toegang krijgen om ervoor te zorgen dat het vertrouwen behouden blijft.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een van de belangrijkste iteraties van het bitcoin blockchain-netwerk. Als openbare blockchain is Ethereum om eerder genoemde redenen niet geschikt voor bedrijfsdoeleinden. Daarom kwamen sommige ontwikkelaars en een handvol bedrijven samen om Enterprise Ethereum te ontwikkelen, wat de bedrijven zou kunnen helpen blockchain te exploiteren.

Later werd de Enterprise Ethereum Alliance geboren. De alliantie heeft met name tot doel het Ethereum blockchain-netwerk aan te passen aan industrieën. Het is dus een win-win-scenario, nietwaar?

Bedrijven willen met name de slimme contractmogelijkheden van Ethereum gebruiken om het vertrouwen in hun zakelijke transacties te vergroten. Verder kunnen de bedrijven gebruikmaken van andere eigenschappen, zoals onveranderlijkheid van gegevens, transparantie en gegevensintegriteit, om de activiteiten in hun toeleveringsketens bij te houden..

De EEA heeft al een aantal vooraanstaande industriële partners, waaronder Accenture, Microsoft, British Petroleum en J.P. Morgan & Jacht. Bovendien zijn al deze bedrijfstakken afkomstig uit verschillende soorten bedrijfstakken. Deze organisaties willen de diversiteit van de blockchain helemaal vergroten. Ethereum zou dus een goede optie voor je kunnen zijn.

Projecten op basis van Ethereum-architectuur

Alliantie-leden passen het Ethereum-platform aan, zodat ze met aanbiedingen van ondernemingsniveau kunnen komen. U zult dus zien dat veel leveranciers Ethereum-bedrijfsoplossing aanbieden, die meestal een aangepaste versie is die aan uw behoeften voldoet.

Microsoft creëerde bijvoorbeeld een blockchain-functie in zijn Microsoft Azure-platform waarmee ontwikkelaars applicaties voor ondernemingen kunnen maken. Bovendien implementeert Microsoft Azure Blockchain-as-a-Service (BaaS) zodat technologie helpt om de bedrijfsvoering te stroomlijnen.

Dit is slechts een voorbeeld van Ethereum-leveranciers. Hun primaire doel is voornamelijk om zich te concentreren op het ontwikkelen van kwaliteitsstandaard open-source blockchain-oplossingen voor de onderneming. Op deze manier willen ze het vertrouwen tussen de bedrijven en de consumenten herwinnen. Momenteel hebben ze meer dan 350+ leden onder hun vleugels.

Het Quorum Platform

Een ander populair platform gebaseerd op Ethereum is J.P. Morgan’s Quorum. Volgens de bank is Quorum een ​​privé blockchain-netwerk gebouwd op Ethereum dat zich richt op bedrijfsoplossingen. Met name heeft het platform een ​​duidelijke voorkeur voor de financiële sector.

Hier kunnen ontwikkelaars applicaties maken die hoge transactiesnelheden en gegarandeerde veiligheid vereisen. Volgens het team achter Quorum biedt het platform antwoorden op verschillende uitdagingen waarmee blockchain wordt geconfronteerd bij de acceptatie door ondernemingen.

Het Quorum-platform steunt op drie belangrijke pijlers waarvan J.P. Morgan gelooft dat het andere platforms ontbreekt om massale acceptatie door ondernemingen te krijgen. Ten eerste is er de kwestie van vertrouwen. Zoals eerder besproken, werken blockchain-platforms op een gedecentraliseerde manier. Het betekent dus dat er geen centrale autoriteit is om naleving af te dwingen en vertrouwen te garanderen.

In dit licht is Quorum een ​​open source waar gebruikers kunnen onderzoeken en de waarheidsgetrouwheid ervan kunnen vaststellen. Verder ondersteunt het platform handtekeningvalidatie, zodat alle gebruikers op het platform alleen legitieme gebruikers zijn.

Ten tweede berust Quorum op de gemeenschap. Het feit dat de broncode vrij beschikbaar is, zorgt ervoor dat veel meer mensen kunnen experimenteren met de architectuur van het platform. Dit bevordert het gevoel van inclusie dat ook verschillende perspectieven binnen het ecosysteem aanmoedigt.

Ten slotte beweert Quorum volwassen te zijn in de zin dat het diep geïntegreerd is met Ethereum. Dit wil zeggen dat eventuele verbeteringen die plaatsvinden op het Ethereum-platform zullen plaatsvinden in Quorum. Bovendien zorgt het ervoor dat de architectuur van het platform niet achterblijft gezien het snel bewegende karakter van het blockchain-ecosysteem.

Bekijk de gedetailleerde Quorum blockchain-tutorial!

Hyperledger versus Ethereum: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Laten we eens kijken wat de belangrijkste verschillen zijn tussen Hyperledger en Ethereum. We zullen elk punt afzonderlijk behandelen. Dus laten we beginnen!

Doel

Het eerste meest typische verschil tussen IBM Hyperledger en Ethereum is de reden voor hun ontwerp.

Ethereum gebruikt een slim contract op de Ethereum Virtual Machine voor verschillende toepassingen om decentralisatie te gebruiken en het ideaal te maken voor massaconsumptie. Aan de andere kant richt Hyperledger zich vooral op de blockchain voor ondernemingen. Bovendien is het ontworpen om te voldoen aan een hogere mate van vertrouwelijkheid voor de platforms.

Ook om het platform schaalbaar en veerkrachtig te maken. Dus maakten ze het ontwerp modulair of maken het in de toekomst vrij gemakkelijk uitbreidbaar. Maar Ethereum heeft geen modulaire structuur.

Vertrouwelijkheid

Om dit punt duidelijk te maken, geven we u een voorbeeld. Stel dat u een banketbakkersindustrie runt met behulp van blockchain. Als u Hyperledger gebruikt, kunt u een specifieke klant met korting verkopen. Maar u hoeft deze overeenkomst niet aan andere klanten bekend te maken.

Aan de andere kant, als u Ethereum als platform heeft gebruikt, heeft u mogelijk geen vertrouwelijkheid. Waarom? Welnu, de transactie op Ethereum is openbaar, dus iedereen kan je overgangen met een andere partij zien.

Dus, in termen van vertrouwelijkheid, wint Hyperledger tussen de oorlogen van IBM Hyperledger versus Ethereum.

Deelname van collega’s

Laten we nu eens kijken wat de manier is van peerparticipatie in IBM Hyperledger versus Ethereum.

U kunt Ethereum op beide manieren gebruiken: openbaar of privé, en daarvoor heeft u geen toestemming nodig. Hyperledger is echter een particulier netwerk met toestemming.

Het betekent dat iedereen in Ethereum op elk moment lid kan worden van het netwerk. Maar Hyperledger zal een set vooraf gedefinieerde leden goedkeuren om toegang te krijgen. Bovendien zullen ze ook beslissen wie zich bij de consensus kan voegen en wie niet.

Consensusmechanisme

Een ander belangrijk verschil tussen Hyperledger en Ethereum zijn de consensusalgoritmen. In Ethereum gebruiken ze Proof of Work als consensusalgoritme. Dit mechanisme is te traag en hangt af van iedereen op het netwerk om tot één punt van overeenstemming te komen. Bovendien is dit protocol ook energie-hongerig, dus het zou veel van uw kracht vergen om tot overeenstemming te komen.

Aan de andere kant laat Hyperledger de gebruikers kiezen tussen No-Op of een overeenkomstprotocol (PBFT) om tot een oordeel te komen. Alle partijen zijn het dus zo eens dat iedereen invloed kan uitoefenen op de uitkomst. Derden kunnen hun beslissingen dus niet afdwingen op de knooppunten. Omdat het de deelname beperkt, worden schaalbaarheid en privacy bereikt.

Programmeertalen

Een ander groot verschil tussen Hyperledger Fabric en Ethereum is het gebruik van slimme contracten. Typisch, in Ethereum, gebruiken ontwikkelaars Solidity om de kern te schrijven.

Aan de andere kant gebruikt Hyperledger Fabric de term ‘kettingcode’ om hun slimme contracten te beschrijven. Deze contracten zijn geschreven in Golang. Het is een programmeertaal die is gemaakt door Google en die vrij eenvoudig te leren is. Bovendien behouden deze kettingcodes de bedrijfslogica van het netwerk, zodat u ze als slimme contracten kunt beschouwen.

Cryptogeld

Het belangrijkste verschil tussen Hyperledger Fabric en Ethereum is het ontbreken van een symbolische economie in Hyperledger. Ja, Hyperledger heeft geen cryptocurrency in hun architectuur. Maar als je er een nodig hebt, ben je vrij om zelf te creëren, je krijgt de tools om er een te maken.

Aan de andere kant heeft Ethereum een ​​cryptocurrency genaamd Ether. U kunt dit token dus op het platform gebruiken om transacties uit te voeren of andere services aan te bieden. Maar als we naar beide kanten kijken, heeft Ethereum wel meer voordelen ten opzichte van Hyperledger omdat het ook als bedrijf voor consumenten kan worden gebruikt.

Vergeleken met Ethereum Private Network

Hoe zou het privé-netwerk van Ethereum en Hyperledger zich verhouden? Het privé-netwerk van Ethereum is een off-chain platform waarmee ontwikkelaars tests sneller en goedkoper kunnen uitvoeren.

Met name het uitvoeren van tests via het Ethereum MainNet vereist dat men Ethereum (ETH) koopt met echt geld. Vervolgens zal men de ETH gebruiken om gas te kopen dat nodig is om operaties via een Ethereum-platform uit te voeren. Ook zou men de hele Ethereum-code moeten uitvoeren, die omvangrijk is en te lang zou duren om te downloaden, installeren en configureren.

Integendeel, een Ethereum-privénetwerk is licht van gewicht en bootst alleen het daadwerkelijke Ethereum-platform na. Daarom is het platform eenvoudig te installeren en te configureren. Ook zou men geen gas nodig hebben om tests uit te voeren binnen het particuliere netwerk. Als zodanig zal men geen andere kosten maken dan de schijfruimte die nodig is om de code van het netwerk vast te houden.

In het licht hiervan is het duidelijk dat een Ethereum-privénetwerk versus Hyperledger-vergelijking ons zou leiden tot het feit dat het Ethereum-privénetwerk alleen goed is voor het uitvoeren van tests voor projecten die bedoeld zijn om te worden gebouwd binnen het Ethereum-ecosysteem..

Aan de andere kant is Hyperledger een platform waarop ontwikkelaars privé- of openbare netwerken en applicaties kunnen bouwen om oude en nieuwe problemen op te lossen..

Hyperledger versus Quorum

Zoals eerder besproken, is Hyperledger een overkoepelend project dat verschillende instellingen met een gemeenschappelijk belang samenbrengt. Hyperledger biedt een platform waarop ontwikkelaars netwerken kunnen maken om gebruiksscenario’s in verschillende industrieën te selecteren. We hebben al gezien dat er projecten zijn zoals Hyperledger Fabric die het goed doen.

Als je Hyperledger versus Quorum vergelijkt, is het net alsof je naar de sterke en zwakke punten van IBM Hyperledger kijkt tegen Quorum. Zeker, Hyperledger-stof is superieur aan Quorum in termen van transactiesnelheid. Met name kan het netwerk tot 3.500 tps bereiken. Integendeel, Quorum kan slechts enkele honderden tps (transactie per seconde) beheren.

De structuur van de netwerken

Voor meer diepgang in Hyperledger vs Quorum, moeten we naar consensusniveau gaan. Als het gaat om consensus, hebben we eerder opgemerkt dat Hyperledger Fabric-consensus een innovatief mechanisme heeft waarbij transacties worden uitgevoerd voordat ze op de blockchain worden geregistreerd. Het consensusmechanisme van Ethereum is dus inferieur in vergelijking met Hyperledger Fabric.

Als zodanig zorgt dit voor hogere transactiesnelheden in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit is duidelijk in strijd met het traditionele order-execute-model dat andere blockchain-platforms ondersteunen.

Aan de andere kant gebruikt Quorum wat het team QuorumChain noemt. Dit is een consensusprotocol dat vrij eenvoudig is in tegenstelling tot dat voor Hyperledger-fabric. Hier bereiken de verschillende knooppunten in het Quorum-ecosysteem consensus door “een gewone meerderheid”.

Zeker, elk knooppunt op het Quorum-platform heeft stemrecht. Door de rechten uit te oefenen, hebben de knooppunten zeggenschap over welke transactie doorgaat en welke transactie niet voldoet aan de verificatienormen van de gemeenschap.

Verder is het consensusmechanisme van QuorumChain inplugbaar en gebaseerd op de consensus van Istanbul BFT en Raft. Met name heeft het team genoegen genomen met het consensusprotocol vanwege de bewezen hoge fouttolerantie. Verder hebben de consensusprotocollen een relatief snellere bloktijd, en dat versnelt en verbetert de finaliteit van de transactie op het platform.

Dus, welke moet je kiezen??

Gezien het praktische niveau zou u tussen beide moeten kiezen, omdat beide flexibel kunnen zijn, maar ze hebben ook verschillende aspecten.

Ethereum is een generiek platform met slimme contracten-engine. U kunt het dus bijna overal toepassen. Omdat het echter geen toestemming heeft en volledige transparantie biedt, kost het u privacy en schaalbaarheid.

Aan de andere kant zul je dit probleem niet zien in Hyperledger vanwege de toegestane aard. Het maakt het netwerk schaalbaar en privé. U kunt het ook aanpassen voor verschillende toepassingen.

We hopen echt dat deze vergelijking van Ethereum versus Hyperledger je heeft geholpen. Nu met enig inzicht kunt u zelf een keuze maken. Bekijk ook onze gratis Enterprise Blockchain-cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me