Bent u niet op de hoogte van de voorwaarden die zijn toegestaan ​​en zonder toestemming in Blockchain? Om u te helpen begrijpen, brengen we hier een gedetailleerde inleiding tot toegestane blockchains. Laten we eens kijken!

Decentralized Ledger Technology (DLT) heeft een hele reeks kansen geopend voor bedrijven die willen innoveren. Het is niet nieuw; Blockchain-technologie is een van die technologieën die de manier waarop industrieën werken radicaal hebben veranderd. Er kan echter niet één enkele oplossing zijn voor de hele branche.

Elke startup, bedrijf, onderneming of branche is anders als het gaat om hun behoeften en vereisten. Het is duidelijk dat een particulier bedrijf gewoon geen gebruik kan maken van een volledig gedecentraliseerd blockchain-netwerk. Dat is waar verschillende soorten DLT’s binnenkomen.

In dit artikel gaan we de toegestane blockchain onderzoeken. Om het best mogelijke beeld te krijgen, zullen we ook enkele van de best toegestane blockchains doornemen die er zijn, het type DLT’s en andere essentiële onderwerpen met betrekking tot de toegestane blockchains. Laten we beginnen met de definitie van toegestane blockchain.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain-cursus


Wat zijn de toegestane blockchains?

Toegestane blockchains zijn blockchain-netwerken waarvoor toegang nodig is om er deel van uit te maken. Bij deze blockchain-typen draait een controlelaag bovenop de blockchain die de acties regelt die worden uitgevoerd door de toegestane deelnemers. Zoals je kunt zien, werken toegestane blockchains totaal anders dan die van private en publieke blockchains. Ze zijn gemaakt om te profiteren van blockchains zonder het autoriteitsaspect van een gecentraliseerd systeem op te offeren.

In feite is er dus één groot verschil tussen een geautoriseerde en een premissieloze, d.w.z. de manier waarop de deelnemers met het netwerk gaan communiceren. Van een geautoriseerd systeem is ook bekend dat het een beperking heeft voor de consensusdeelnemers, waardoor geautoriseerde netwerken in hoge mate geconfigureerd en gecontroleerd worden door de eigenaren. Het is echter geen slechte zaak, maar het gaat allemaal om het bouwen van een geschikt blockchain-netwerk.

Er zijn veel populaire toegestane blockchain-frameworks die er zijn. Het omvat Hyperledger, Quorum, Corda en anderen.

Lees ook: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen!

Voordelen van toegestane blockchains

Er zijn veel voordelen van toegestane blockchains, waardoor het de meeste voorkeur heeft om te gebruiken in vergelijking met de toestemmingloze blockchains. Laten we eens kijken naar de voordelen van geautoriseerde blockchains en de voordelen ervan.

 • Efficiënte prestaties: Toen we geautoriseerde blockchains vergeleken met blockchains zonder toestemming, bieden ze betere prestaties. De belangrijkste reden hiervoor is het beperkte aantal knooppunten op het platform. Dit verwijdert de onnodige berekeningen die nodig zijn om consensus over het netwerk te bereiken, waardoor de algehele prestaties worden verbeterd. Bovendien hebben geautoriseerde netwerken hun eigen vooraf bepaalde knooppunten voor het valideren van een transactie.
 • Juiste bestuursstructuur: Toegestane netwerken hebben een passende bestuursstructuur. Dit betekent dat ze georganiseerd zijn. Beheerders hebben ook minder tijd nodig om de regels via het netwerk bij te werken, wat aanzienlijk sneller is in vergelijking met openbare blockchains. Het openbare blockchain-netwerk lijdt aan het consensusprobleem, aangezien niet alle knooppunten samenwerken om de nieuwe update geïmplementeerd te krijgen. Deze knooppunten kunnen hun eigenbelang boven de behoeften van de blockchain plaatsen, wat in ruil daarvoor langzamere updates voor het hele netwerk betekent. Ter vergelijking: blockchain met toestemming heeft het probleem niet, omdat de knooppunten samenwerken om de updates sneller te verplaatsen.
 • Gedecentraliseerde opslag: Toegestane netwerken maken ook goed gebruik van blockchain, inclusief het gebruik van het gedecentraliseerde karakter ervan voor gegevensopslag.
 • Kostenefficiënt: Het lijdt geen twijfel dat toegestane blockchains meer kosteneffectief zijn in vergelijking met de toestemmingloze blockchains.

Blockchain as a Service of BAAS is een andere marktplaats die een groot deel uitmaakt van de blockchain-economie. Hier is een gedetailleerde gids voor Blockchain as a Service.

Nadelen van toegestane blockchains

Toegestane blockchains zijn niet vrij van nadelen of nadelen. Hier zijn de nadelen van toegestane blockchains:

 • Gecompromitteerde beveiliging – Een openbare of particuliere blockchain heeft een betere beveiliging omdat de knooppunten op de juiste manier deelnemen aan een consensusmethode. Maar in het geval van toegestane blockchains is dit misschien niet waar. De beveiliging van een netwerk met toestemming is net zo goed als de integriteit van het lid. Dit betekent dat een klein deel van een geautoriseerd systeem kan samenwerken om de gegevens die in het netwerk zijn opgeslagen te wijzigen. Op deze manier kan de integriteit van het netwerk worden aangetast. Om het probleem op te lossen, moet het systeem de juiste machtigingen hebben ingesteld, zodat die slechte actoren niet kunnen samensmelten om het gewenste effect te veroorzaken.
 • Controle, censuur en regulering – In een ideale wereld zouden deze toegestane blockchains moeten werken als die van een openbare blockchain, maar met regelgeving. De regelgeving brengt echter censuur naar het netwerk, waar de autoriteit een transactie kan beperken of controleren. Deze vormen een bedreiging voor elk bedrijf of elke organisatie die gebruikmaakt van het geautoriseerde netwerk. Deze aanpak voorkomt ook dat het geautoriseerde netwerk het meeste uit het hele blockchain-ecosysteem haalt.

Soorten blockchain- en gedistribueerde grootboektechnologieën

De blockchain-technologie die in bitcoin werd gebruikt, was eenvoudig. Het was een openbaar peer-to-peer-netwerk dat transacties kon uitvoeren zonder enige gecentraliseerde autoriteit, en elk knooppunt heeft zijn eigen kopie van het grootboek. Het is echter niet de enige mogelijke blockchain- of gedistribueerde grootboektechnologie. Er zijn veel soorten DLT’s. Laten we ze kort opsommen om een ​​duidelijk idee te krijgen.

Lees ook: Wat is het verschil tussen Blockchain en Distributed Ledger?

 • Openbare blockchains

Openbare blockchains zijn het meest voorkomende type blockchain waarmee iedereen kan deelnemen en transacties kan doen of zelfs kan deelnemen aan de consensusmethode. Er zijn veel prominente openbare blockchains die er zijn.

Bitcoin en Ethereum zijn twee geweldige voorbeelden. Bitcoin is de eerste generatie cryptocurrency die gebruikmaakt van het meest elementaire idee van blockchain. Ethereum brengt meer naar de tafel door de ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om gedistribueerde apps (dApps) te ontwikkelen met behulp van slimme contracten.

 

Openbare blockchains gebruiken ook een consensusalgoritme dat geen toegestane benadering ondersteunt. Ze zijn open source en iedereen zonder voorafgaande toestemming kan deelnemen aan het netwerk.

Lees meer over soorten blockchain.

 • Federated / Consortium blockchains – Toegestane blockchains

Als het gaat om toegestane blockchain, valt Federated / Consortium blockchain in de categorie. Deze blockchain staat niet toe dat externe mensen deelnemen aan de blockchain. Het heeft veel voordelen, waaronder een hogere schaalbaarheid, en het is een uitstekende keuze voor grote ondernemingen. Er zijn veel toegestane blockchains, waaronder R3, B3i, Hyperledger, enzovoort.

 • Privé blockchain

Het laatste type blockchain dat we gaan bespreken, zijn private blockchains. Privé-blockchains zijn “vergelijkbaar” met toegestane blockchains, maar hebben enkele verschillen die ze uit elkaar halen. De private blockchains zijn helemaal niet open voor het “publiek”, terwijl een toegestane blockchain mogelijk enkele criteria heeft waaraan het publiek kan deelnemen. Beiden zijn restrictief van aard, maar hun aanpak verschilt een beetje.

Verschil tussen toegestane en toestemmingsloze blockchain

Er zijn veel verschillen tussen toestemmingloze en toegestane blockchains. We vergelijken deze twee zodat u een duidelijk beeld krijgt van hoe toegestane blockchains en worden geïmplementeerd. De volgende tabel geeft u een snel inzicht in de toegestane blockchain versus de toestemmingsloze blockchain

Lees nu Blockchain versus Database en begrijp het verschil tussen de twee.

Toegestaan ​​versus toestemmingsloos blockchain-netwerk

Lijst met de best toegestane blockchain

Zoals we kunnen zien, zijn geautoriseerde netwerken cruciaal voor de verschillende industrieën die er zijn. Industrieën zoals de financiële sector, de toeleveringsketen, enz. Kunnen enorm profiteren van goedgekeurde netwerken.

De belangrijkste toegestane blockchains zijn Quorum, Corda en Hyperledger Fabric. Dit zijn de eersteklas oplossingen als het gaat om toegestane oplossingen. Laten we kort kijken naar elk van de toegestane blockchains hieronder waarvan we denken dat ze in de categorie ‘best geautoriseerde blockchain’ vallen.

 • Hyperledger-stof: Hyperledger Fabric Framework is een van de populaire Hyperledger-projecten die wordt onderhouden door Linux-stichtingen. De modulaire architectuur stelt iedereen in staat om oplossingen of applicaties te ontwikkelen om in te pluggen en te spelen met verschillende services. Het maakt gebruik van slimme contracten die bekend staan ​​als ‘kettingcode’ die de logica van het systeem bevatten. Meer weten over Hyperledger? Bekijk hier onze gedetailleerde dekking.
 • Quorum: Quorum blockchain is een ondernemingsgerichte Ethereum-blockchain die gericht is op de financiële sector. Het is gemaakt door JP Morgan. We hebben het al in detail behandeld.
 • Corda: Corda laat bedrijven interoperabele blockchain-netwerken bouwen. Het is open-source van aard en biedt uitstekende waarde voor bedrijven.

Bekijk hier meer over Corda.

Uitdagingen van toegestane oplossingen

Toegestane blockchains zijn niet vrij van uitdagingen. Het implementeren van geautoriseerde blockchain-oplossingen kan zelfs een moeilijke taak zijn. Dus wat maakt het zo uitdagend? Er zijn veel uitdagingen waar het doorheen moet. Enkele daarvan zijn onder meer gegevensopslag, berichten en integratie, identiteit, beheer van slimme contracten, enzovoort.

Als bedrijf moeten er veel beslissingen worden genomen voordat een netwerk met toestemming wordt gestart. Het bedrijf moet bijvoorbeeld eerst beslissen welk blockchain-platform het gaat gebruiken. Ze moeten ook de te gebruiken blockchain-runtime bepalen. De antwoorden op deze twee vragen geven hen immers de ontwikkelstapel waarop de ontwikkeling zal plaatsvinden.

Laten we eens kijken naar de uitdagingen die u kunt tegenkomen bij het ontwikkelen van geautoriseerde oplossingen:

 • Integratie: Een van de grootste uitdagingen waarmee een bedrijf of organisatie wordt geconfronteerd met integratie-uitdagingen, vooral bij het gebruik van API’s voor communicatie. Om het gemakkelijk te maken, kunt u Rhombus, Chain Link en Oraclize gebruiken. Het zijn geweldige tools waarmee u services efficiënter kunt verbinden en integreren.
 • Data Privacy: Privacy is een grote zorg, vooral als het gaat om gereguleerde industrieën. Om een ​​goede privacy te garanderen, moeten ze aan specifieke eisen voldoen. Quorum en Aztec zijn een goede keuze als het gaat om het ontwikkelen van geautoriseerde blockchains die veel privacy bieden.
 • Toegang tot de gegevens: Toegang tot informatie in een toegestane blockchain kan traag zijn vergeleken. De juiste oplossing is om The Graph te gebruiken, die gegevens kan vrijgeven aan de API’s en slimme contracten voor gemakkelijke toegang.
 • Data opslag: Gegevens kunnen op veel manieren op een blockchain worden opgeslagen. Ze zijn echter niet allemaal optimaal, aangezien er enorm veel data op de blockchain is opgeslagen. Om een ​​goede opslag te garanderen, wordt geadviseerd om gegevensopslagoplossingen te gebruiken zoals IPFS Private Network, Big chain DB en AWS Quantum Ledger.
 • Identiteit: De laatste uitdaging die we gaan bespreken, is het identiteitsprobleem van de deelnemer. Omdat het een netwerk met toestemming is, is de identiteit van de peers al bekend, wat problemen kan veroorzaken tijdens de consensusberekeningen. Om het probleem te vereenvoudigen, wordt geadviseerd om Azure BaaS of uPort te gebruiken, zodat uw bedrijf beter gebruik kan maken van hun identiteitsprotocollen en oplossingen voor gedecentraliseerde applicaties.

Lees ook: Hoe werkt Blockchain?

Bottom Line

Toegestane Blockchains zijn er om te blijven. Ze bieden blockchain-voordelen in een gesloten ecosysteem en zorgen ervoor dat het voldoet aan de behoefte van een organisatie. Het gebruik ervan heeft duidelijke voordelen, waaronder kosteneffectief, behoorlijk bestuur en efficiënte prestaties. Het heeft echter ook zijn eigen nadelen en uitdagingen. Dus, wat vind je van toegestane blockchains? Reageer hieronder en laat het ons weten, we luisteren.

Als u een beginneling bent in de Blockchain-industrie, moet u eerst de basisconcepten van blockchain-technologie leren. Voor beginners bieden we een gratis cursus Blockchain Fundamentals. Schrijf u nu in en leer de basisprincipes van Blockchain-technologie om uw wortels van kennis en vaardigheden te verdiepen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me