Volgens een rapport gepubliceerd op 28 februari 2018, in Wall Street Journal werd gemeld dat SEC (Security and Exchange Commission) alle bedrijven die zich bezighouden met Blockchain onder de loep heeft genomen.

De commissie vaardigde op 7 maart 2018 veel gerechtelijke bevelen uit. Ze begon ook informatie op te vragen van verschillende personen die betrokken waren bij de steeds veranderende cryptowereld. Deze informatieve sweep had al zijn aandacht op ICO’s, blockchain, handel op de tweede markt en cryptocurrencies.

Meer specifiek wilden ze hun symbolische verkoopstructuur en details van voorverkoopelementen bij zich hebben.

 


Afbeeldingscredits: SEC

Wist je dat de prijs van BTC ongeveer 3% daalde zodra het rapport van WSJ uitkwam? AS ICO’s is een markt van miljarden dollars, meer dan $ 5,6 miljard werd door hen opgehaald en $ 1 werd ook toegevoegd totdat het onderzoek werd gestart.

De SEC zei dat het zou doorgaan focus op de platforms die de handel in digitale activa aanbieden, opereren als een ‘exchange’, zoals gedefinieerd door de federale wetten. Ze keken naar de verkopen die betrekking hadden op SAFT’s, die beloofden de tokens te verdelen in ruil voor fondsen.

Tijdens een toespraak van SEC-voorzitter Jay Clayton zei hij dat – ik betwijfel of iedereen die denkt dat het acceptabel is voor een bedrijf zonder gegevens om het distributiegrootboek voort te zetten, de namen te wijzigen en effecten aan te bieden zonder voldoende gegevens aan de investeerders te verstrekken.

Na alle informatiebeurten zijn hier de vijf belangrijkste SEC-onderzoeken van Blockchain in 2018.

Top 5 Blockchain SEC-onderzoeken

1. SEC heeft dagvaarding afgegeven aan Riot Blockchain

Afbeeldingscredits: RiotBlockchain

De SEC heeft een dagvaarding afgegeven met betrekking tot de Riot Blockchain waarvan de voorraad gewoon omhoogschoot na een verandering in de naam. Tot oktober heette het Bioptix en was bekend dat het patent had op het veterinaire product.

Het jaarlijkse 10k-rapport van dit blockchain-bedrijf onthulde dat het SEC-dagvaarding ontving op 9 april 2018, waarin om wat informatie van het bedrijf werd gevraagd. Het rapport zei ook dat ze ook van plan zijn mee te werken aan alle SEC-verzoeken.

Hoewel de voorzitter van Riot, John O’Rourke reageerde niet onmiddellijk, maar in een persbericht, hij zei – we blijven ons concentreren op de uitbreiding van cryptocurrency-mijnbouw en het onderzoek voor het starten van een uitwisseling in de Verenigde Staten. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf een kans ziet voor vraag en aanbod tussen de mijnbouwactiviteiten en de uitwisseling.

Maar Jay Clayton waarschuwde dat het voor de bedrijven niet acceptabel is om met blockchain te gaan werken, hun naam te wijzigen en zekerheden aan te bieden zonder details over de risico’s te verstrekken..

En aangezien Riot al lang niet meer in deze branche zat, zei het bedrijf dat het geen winst heeft en in de toekomst verliezen verwacht. Riot verklaarde ook dat het misschien nooit winstgevend zou worden, en zelfs als het bedrijf in de toekomst winstgevendheid behaalt, kan het dit in de daaropvolgende perioden mogelijk niet volhouden..

Bron

2. SEC stopt een fraude-ICO van titanium blockchain die $ 21 miljoen opbracht

Beeldcredits: Titanuim Blockchain

Op 29 mei 2018, SEC kondigde aan dat het een gerechtelijk bevel had gekregen om een ​​aanhoudende fraude te stoppen waarbij een ICO betrokken was, die $ 21 miljoen ophaalde bij investeerders in en uit de Verenigde Staten.

Volgens een SEC-klacht loog de CEO van Titanuim Blockchain, Michael Stollaire, over de zakelijke relaties met verschillende vooraanstaande bedrijven. De ICO promootte ook zijn relatie met de Federal Reserve en bedrijven zoals Verizon, PayPal, The Walt Disney Company en Boeing. De klacht zegt dat de website van deze blokketen ook valse getuigenissen van klanten had.

Robert A. Cohen, hoofd van de Cyber ​​Unit van de SEC Enforcement Division, zei dat de ICO gebaseerd was op socialemediamarketing. Ze probeerden de investeerders te misleiden met fictieve beweringen over hun zakelijke vooruitzichten.

Deze klacht beschuldigde het bedrijf Titanium en Stollaire van het overtreden van de federale wetten. Het onderzoek wordt gedaan door David S. Brown en staat onder toezicht van de SEC’s Market Abuse Unit onder toezicht van de heer Cohen.

Bron

3. SEC Emergency bevriest $ 27 miljoen van een cryptocurrency-bedrijf Longfin

Aan 6 april 2018, SEC heeft ook een ander gerechtelijk bevel verkregen voor het bevriezen van meer dan $ 27 miljoen aan handel uit verkoop en illegale distributies van beperkte aandelen van Longfin Corp-aandelen.

Het verwierf ook Ziddu.com, een blockchain-bedrijf dat zichzelf zegt als een oplossing voor de wereldwijde warehousing-industrie.

Volgens de klacht van SEC- op 13 december 2017, Longfin begon te handelen op NASDAQ, de aandelenkoersen stegen tot 230 procent in één dag, 2000% in twee dagen en de marktkapitalisatie bedroeg meer dan $ 3 miljard. Deze prijsstijging trok de aandacht van iedereen en kort na de prijsstijging; SEC startte op 4 april 2018 een onderzoek naar de kwestie.

SEC zegt dat er individuen zijn die de beperkte Longfin aan het publiek hebben verkocht. En daarmee meer dan $ 27 miljoen winst gemaakt.

In de klacht staat dat de CEO van dit cryptocurrency-bedrijf, Venkata Meenavali, meer dan twee miljoen niet-geregistreerde aandelen heeft uitgegeven aan de secretaris van het bedrijf..

Nu zei de chef van de SEC Enforcement Division Cyber ​​Unit, Cohen dat we actie hebben ondernomen om te voorkomen dat die 27 miljoen dollar het land verlaten. Het resultaat van dit onderzoek is niet bekend, aangezien een team van SEC het onderzoek naar deze zaak voortzet.

4. Long Island Iced Tea stijgt 280% na het veranderen van de naam in Long Blockchain

Afbeeldingscredits: lange blockchain

Long Island Iced Tea is een Amerikaanse onderneming die eigendom is van de dochteronderneming van Long Island Brand Beverages. Het is ook een aandeel dat omhoogschoot tot 280% toen de naam veranderde in Long Island Blockchain Corp. De aandelen sloten een dag eerder op $ 2,46 en schoten gewoon omhoog naar $ 7,45 toen de naam bekend werd. De handelswaarde had ook meer dan 12,5 miljoen aandelen, terwijl het dagtarief 170.220 aandelen bedroeg.

Long Island Iced Tea heeft een nieuwe naam gekregen vanwege de verschuiving van het bedrijf en vanwege de nieuwe investeringsmogelijkheden die de beste voordelen van blockchain-technologie kunnen halen. Het evalueert ook andere vooruitzichten en kansen, waaronder verschillende infrastructuurdiensten voor de financiële en blockchain-industrie.

In het persbericht van NASDAQ stond ook dat er geen garantie is gegeven dat de definitieve overeenkomst in werking zal treden. Met andere woorden, terwijl Long Island Iced Tea de blockchain-industrie evalueert, zal het nog steeds dranken blijven maken.

In september 2017 heeft het bedrijf ook een overeenkomst getekend om zijn activiteiten in Europa en Australië uit te breiden.

Maar verder 10 april 2018, dit blockchain-bedrijf ontving een brief dat zijn aandelen niet als van toepassing zullen worden beschouwd door de NASDAQ-beurs.

Nu komen de aandelen van dit bedrijf alleen in aanmerking voor transacties over de toonbank. En het bedrijf heeft ook zijn plannen om de Bitcoin-mijnbouwapparatuur aan te schaffen laten vallen.

5. SEC heeft de handel in Bitcoin-aandelen opgeschort

Beeldcredits: The Crypto Company

De Securities and Exchange Commission heeft de handelsrechten van Het Crypto-bedrijf in december 2017. De commissie maakte zich ernstig zorgen over hun informatie; vooral de nauwkeurigheid van gegevens over het bedrag dat is betaald om het bedrijf te promoten voor verkoop.

The Crypto Company is het eerste beursgenoteerde bedrijf in de blockchain-sector dat voldoet aan alle governance- en verantwoordingsnormen.

Maar toen het aandeel van dit bedrijf steeg tot bijna 160%, deden de handelaren hoge biedingen voor de Bitcoin-prijs.

En toen was dit bedrijf van plan om de aandelen te verdelen in de verhouding van 10: 1, zodat het ook betaalbaar wordt voor gemiddelde beleggers.

Volgens een 10-1-splitsing kan het een stijging van 10 hebben en een prijsdaling met $ 57,50. De CEO zei dat het bedrijf de activiteit voor de aandelen wilde zien en ook wilde dat mensen aandacht schonken aan hun bedrijf.

Laatste gedachten:

Na al deze naamswijzigingen en fraude die opduiken in de cryptocurrency-wereld; SEC heeft enorme stappen en onderzoeken ondernomen om de oorzaak te achterhalen. De SEC-onderzoeken voor verschillende blockchains en ICO’s lopen nog en we hopen zeker op de beste resultaten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me