Wil je carrière maken in blockchain? Bekijk deze topvragen over blockchain-interviews om al je blockchain-interviews te verslaan!

Blockchain heeft onze aandacht getrokken. Het groeit ongetwijfeld in een snel tempo, met meerdere startups en organisaties die onvermoeibaar werken om blockchain te verbeteren. De technologie is baanbrekend en verandert elke sector die er is.

Als werkzoekende biedt het veel kansen. U moet zich echter eerst bewijzen aan de startups of bedrijven die voor de functie aannemen. Interviews zijn de meest gebruikelijke manieren om bij bedrijven te komen. Daarom moet u de belangrijkste blockchain-vragen doornemen. We zijn ook van mening dat het doen van een blockchain-quiz u ook kan helpen. Zorg er dus voor dat je een blockchain-quiz doet als je kunt.

Deze blockchain-interviewvragen helpen je om het interview met vertrouwen voor te bereiden en af ​​te sluiten. Als kandidaat moet je een hoop vragen over blockchain doornemen. Dit is waar we binnenkomen als we 50 blockchain-vragen en antwoorden gaan bespreken.


Aan al deze vragen is een verschillende moeilijkheidsgraad verbonden. Om er zeker van te zijn dat u ze probleemloos kunt doornemen, zullen we soortgelijke vragen groeperen. Deze vragen zullen u helpen om grondig met de antwoorden om te gaan en u in de best mogelijke vorm voor te bereiden. Laten we dus aan de slag gaan met de 50 blockchain-interviewvragen.

Schrijf nu in:Hoe u uw carrière kunt opbouwen in de cursus Enterprise Blockchains

Contents

Top 50 Blockchain-interviewvragen en de antwoorden

Blockchain-interviewvragen: basisniveau

 1. Is het Blockchain-netwerk betrouwbaar? Zo ja, waarom?

Blockchain is een peer-to-peer-netwerk met een consensusalgoritme. De belangrijkste reden achter zijn betrouwbaarheid is hoe het gegevens opslaat en ermee omgaat. Het maakt gebruik van cryptografische algoritmen om ervoor te zorgen dat de gegevens worden beschermd tegen kwaadwillende derden. Dit betekent dat alleen de entiteit die eigenaar is van de gegevens er toegang toe heeft.

Ook kunnen de datastores in de blockchain op elk moment worden getraceerd, wat voor transparantie zorgt. Nog een ding dat blockchain betrouwbaar maakt, is de functie voor gegevensintegriteit. Met deze functie kunnen gegevens niet worden gewijzigd nadat ze zijn geschreven.

Notitie: Dit is een van de meest voorkomende vragen over blockchain.

 1. Wat is Ethereum?

Ethereum is een gedecentraliseerd systeem, net als bitcoin. Het is volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen gecentraliseerde autoriteit is die het controleert.

Het is ontwikkeld door Vitalik Buterin en gebruikt een andere benadering in vergelijking met bitcoin. Net als bitcoin kunnen op het platform digitale betalingen worden gedaan. Het maakt gebruik van slimme contracten om juridische contracten binnen twee peers te automatiseren.

dApp (gedecentraliseerde apps) is een app die op Ethereum draait en slimme contracten gebruikt om een ​​organisatie of een specifiek deel van het project te beheren. Dit is echt een van de belangrijke interviewvragen over Ethereum.

Lees verder: Enterprise Ethereum: Private Blockchain voor ondernemingen

 1. Wat is het verschil tussen Ethereum en Bitcoin Blockchain?

Een blockchain is een gedistribueerd peer-to-peer-netwerk. Het biedt peers de mogelijkheid om onveranderlijke gegevens en transparantie vast te leggen. Het verschil tussen bitcoin en Ethereum is hun aanpak. Ethereum, de 2e generatie blockchain-oplossing, verbetert bitcoin op bijna alle mogelijke manieren.

Het belangrijkste verschil is hoe ze proberen het brancheprobleem op te lossen. Conceptueel is bitcoin een digitale valuta, terwijl Ethereum gaat over slimme contracten. Ethereum is ook energiezuinig omdat het Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritme gebruikt in vergelijking met bitcoin’s Proof-of-Work (PoW). Dit maakt Ethereum ook schaalbaarder in vergelijking met bitcoin. Dit is weer een van de belangrijke interviewvragen over Ethereum.

 1. Wat is een openbare sleutel?

Een openbare sleutel wordt gebruikt in het cryptografische algoritme waarmee peers in een blockchain geld in zijn portemonnee kunnen ontvangen. De openbare sleutel is gekoppeld aan een privésleutel, waardoor een sleutelpaar ontstaat. Zowel het privé-openbare sleutelpaar wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de beveiliging van de blockchain is gewaarborgd. Een openbare sleutel is een alfanumerieke tekenreeks die uniek is voor een bepaald knooppunt of adres.

 1. Wat is een privésleutel?

Een privésleutel is een alfanumerieke zin die in combinatie met een openbare sleutel wordt gebruikt om codering en decodering te bieden. Het maakt deel uit van cryptografische algoritmen die worden gebruikt bij blockchain-beveiliging. De sleutel is toegewezen aan de sleutelgenerator en mag alleen bij hem blijven. Als hij dit niet doet, heeft iedereen toegang tot de details of gegevens in de portefeuille of het adres waarvoor de privésleutel is toegewezen. Je zult dit soort interviewvragen tegenkomen voor een functie als blockchain-architect.

Wilt u meer weten over het verschil tussen een openbare sleutel en een privésleutel? Bekijk nu onze gids over de openbare sleutel versus de privésleutel!

 1. Wat zijn de componenten van een blockchain-ecosysteem? Leg uit.

Het blockchain-ecosysteem heeft vier hoofdcomponenten. Ze zijn als volgt.

 • Node-applicatie
 • Gedeeld grootboek
 • Consensus-algoritme
 • Virtuele machine

Elk speelt een cruciale rol om ervoor te zorgen dat het blockchain-ecosysteem werkt zoals bedoeld.

Blockchain-technologiestapel

Notitie: Dit is een van de belangrijkste vragen over blockchain-technologie. We raden je aan om meer te lezen over het blockchain-ecosysteem, omdat het interview gemakkelijk vervolgvragen kan stellen, afhankelijk van het antwoord dat je geeft.

 1. Wat zijn de verschillende soorten blockchain-technologie?

Er zijn veel verschillende soorten blockchain-technologie (ledger). Het eerste type grootboek dat we kennen van bitcoin is de openbare blockchain. Ze zijn echt gedecentraliseerd van aard. Andere soorten blockchain / ledger worden hieronder vermeld.

 • Openbare blockchain
 • Privé blockchain
 • Consortium of gefedereerde blockchain
 • Hybride blockchain
 1. Is de blockchain totaal anders dan het traditionele bankboek??

Bankboekhouding wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de transacties correct kunnen plaatsvinden. Dat is de reden waarom ze transacties traceren en van een tijdstempel voorzien. Het belangrijkste verschil tussen een grootboek van banken en een blockchain is hoe ze worden bestuurd. De blockchain is gedecentraliseerd van aard; De grootboeken van banken zijn echter volledig gecentraliseerd zoals banken ze beheren.

De blockchain is volledig transparant en betrouwbaar in vergelijking met bankgrootboeken. Banken zijn gebrand op blockchain-technologie om de meeste van hun bankfunctionaliteiten te automatiseren en een betrouwbare aanpak te bieden. Ze gebruiken echter eerder federatieve blockchain of private blockchain om ervoor te zorgen dat ze nog steeds controle hebben over hun activiteiten.

Notitie: Deze vraag komt ook veel voor bij blockchain-examenvragen als je in geschreven vorm verschijnt.

 1. Wat is openbare blockchain? Geef voorbeelden.

Een openbare blockchain is openbaar van aard. Ze zijn volledig gedecentraliseerd, zodat iedereen kan lezen, schrijven en meedoen. Geen enkele centrale autoriteit controleert de blockchain. Ook kunnen alle gegevens worden gevalideerd, aangezien gegevens die eenmaal zijn geschreven, niet kunnen worden gewijzigd. Belangrijke voorbeelden van openbare blockchains zijn onder meer Bitcoin en Ethereum.

 1. Wat is een private blockchain? Geef voorbeelden.

Een private blockchain is privé van aard. Ze opereren met een centrale autoriteit die de controle heeft. Op deze manier geven ze alleen toegang tot de blockchain aan geselecteerde gebruikers. Het is niet voor iedereen toegankelijk, waardoor het ideaal is voor banken en andere gecentraliseerde organisaties. Bijvoorbeeld Hyperledger.

 1. Wat is federatieve blockchain? Geef voorbeelden

Federated blockchain is een blockchain die wordt beheerd door een groep. Dit maakt ze sneller en schaalbaar omdat de groep zich wijdt aan de validatie van de transacties. Om te beginnen, worden vooraf geselecteerde knooppunten gemaakt door leiders. Deze knooppunten die zowel de transacties dicteren als de personen die kunnen deelnemen aan de blockchain. Voorbeelden zijn onder meer EWF, R3, enz.

 1. Wat zijn de belangrijkste kenmerken / eigenschappen van blockchain?

Er zijn veel belangrijke kenmerken van blockchain. Ze omvatten de volgende.

 • Blockchain als datastructuur: Blockchain kan fungeren als datastructuur en verschillende soorten data opslaan, waaronder identiteitsinformatie, verzekeringen, medische gegevens, enzovoort.
 • Onveranderlijkheid: de gegevens, eenmaal opgeslagen in de blockchain, zijn onveranderlijk. Dit geeft ook de eigenschap blockchain-sabotagedetectie.
 • Gegevensbescherming: aangezien de eigenaar van de gegevens de bronpeer zelf is, is gegevensbescherming volledig afhankelijk van de bron. De afwezigheid van derde partijen betekent ook dat het veilig is en de beste gegevensbescherming biedt
 • Gedecentraliseerde grootboektechnologie: Gedecentraliseerde grootboektechnologie is het belangrijkste kenmerk van een blockchain. Het kan in verschillende gebruikssituaties worden gebruikt door een particuliere organisatie of door het publiek.
 • Betere anonimiteit van gebruikers: gebruikers zijn relatief verborgen in vergelijking met andere traditionele netwerken.
 • Dubbele uitgaven: Blockchain lost problemen met dubbele uitgaven op met behulp van consensusalgoritmen en gedistribueerde grootboektechnologie.

Blockchain-technologiefuncties

Notitie: Deze vraag komt ook veel voor bij blockchain-examenvragen als je in geschreven vorm verschijnt.

Lees nu meer over de verschillende functies van blockchain-technologie!

Blockchain-interviewvragen: lijsttype

 1. Hoe kan blockchain zorgen voor een goede veiligheid??

Er zijn zes sleutelprincipes die de juiste veiligheid kunnen garanderen en organisaties in staat stellen om de juiste transactiegegevens te creëren. En al deze zorgen voor een goede veiligheid van alle gegevens.

 • Auditing
 • Beveiliging van applicaties
 • Databasebeveiliging
 • Opleiding van digitaal personeel
 • Juiste testmethoden
 • Continuïteitsplanning.

Je zult dit soort interviewvragen tegenkomen voor een functie als blockchain-architect.

 1. Wat zijn de nadelen van blockchain?

Blockchain is niet vrij van nadelen of nadelen. De nadelen staan ​​hieronder vermeld.

 • Complexe technologie is moeilijk te implementeren en te onderhouden
 • Schaalbare problemen zijn er nog steeds
 • De netwerksnelheid en transactiekosten variëren
 • Menselijke fouten zijn nog steeds niet uitgesloten
 1. Wat zijn de voordelen van blockchain?

De belangrijkste voordelen van blockchain zijn onder meer:

 • Verbeterde transparantie
 • Verhoogde beveiliging
 • Betere traceerbaarheid
 • Verhoogde snelheid en efficiëntie
 • Lagere kosten
 1. Wat halen de bedrijven uit het gebruik van blockchain??

Bedrijven kunnen veel profiteren van het gebruik van blockchain. Zij zijn

 • Hoorbaarheid
 • Efficiëntie
 • Transparantie
 • Traceerbaarheid
 • Feedback
 • Veiligheid

Lees verder:Hoe u Blockchain implementeert om uw bedrijf krachtiger te maken?

Blockchain-interviewvragen: gemiddelde moeilijkheidsgraad

 1. Wat zijn blokken?

Een block maakt deel uit van het bitcoin-netwerk. Transactiegegevens worden permanent in een blok opgeslagen. De blokken zijn ook altijd opeenvolgend en nieuwe gegevens worden aan het laatste blok toegevoegd. In eenvoudige bewoordingen is het een platenboek met een vast formaat. Zodra een blok is voltooid, wordt een nieuw blok gegenereerd, dat vervolgens aan de reeks blokken wordt bevestigd. Dit is waar de naam van de “blok” -keten kwam. Alle informatie in het blok is versleuteld en is alleen toegankelijk voor de ontvanger en afzender.

 1. Hoe maakt Blockchain blokken??

Blokken worden automatisch aangemaakt door blockchain wanneer de blokgrootte is bereikt. Omdat het blok een bestand is, worden de transacties in het bestand bewaard totdat het vol is. Ze worden lineair weergegeven en zijn zo verbonden dat het laatste blok is verbonden met het vorige. Om een ​​blok te identificeren, wordt een hash-waarde gegenereerd met behulp van een wiskundige functie. Het geeft ook alle wijzigingen aan die in een blok zijn aangebracht.

 1. Kan iedereen blokken van een blockchain verwijderen?

Het verwijderen van blokken uit een blockchain hangt volledig af van hoe ermee wordt omgegaan. Het is niet mogelijk om een ​​blok handmatig te verwijderen. Als het echter verloren gaat, probeert de blockchain over het algemeen de database opnieuw op te bouwen met behulp van andere peers.

Nadat ze zijn geverifieerd, kunnen ze worden verwijderd om de blockchain-grootte te verkleinen, omdat niemand normale bewerkingen hoeft uit te voeren. Het kan indien nodig opnieuw worden gedownload. Dit proces staat bekend als snoeien.

Meer weten over de werking van blockchain? Lees ons vorige artikel om te begrijpen hoe blockchain werkt.

 1. Hoe worden blokken aan elkaar geketend?

Een hash-waarde die aan een blok is toegewezen, wordt gebruikt om ze aan elkaar te koppelen. Als de hash-waarde wordt gewijzigd, betekent dit dat iemand de gegevens die in de hash zijn opgeslagen, probeert te vervalsen. De koppeling tussen blokken wordt tot stand gebracht door de hash-waarde van het vorige blok op te slaan. In blok 3 wordt bijvoorbeeld de hash-waarde van blok 2 opgeslagen, enzovoort.

 1. Laat Blockchain iedereen de gegevens wijzigen zodra deze zijn opgeslagen? Zo niet, waarom?

De gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen, worden beschermd met de juiste codering met behulp van een digitale handtekening. Hierdoor worden de gegevens in een blok geschreven als een eenmalig proces. Het kan op geen enkele manier worden gewijzigd.

 1. Welk type records u in een blockchain kunt bewaren?

Blockchain fungeert als een datastructuur, wat betekent dat het gebruikt kan worden om elke vorm van data op te slaan. Industrieën kunnen correct gebruik maken van blockchain-recordtypen, omdat ze volledig kunnen profiteren van wat het te bieden heeft. De meest voorkomende soorten records / gegevens die in blockchain kunnen worden bewaard, zijn als volgt.

 • Identiteitsbeheer
 • Transactieverwerking
 • Documentatie
 • Medische gegevens
 • Managementactiviteiten
 • Zakelijke transacties
 1. Hoe verschilt de door Blockchain gedistribueerde database van traditionele databases?

Traditionele databases werken in de vorm van een client-server-relatie. De klant kan gegevens wijzigen en gebruikt een gecentraliseerde server om alle informatie op te slaan. Authenticatie is vereist om toegang te krijgen tot de gegevens, waardoor de databasebeheerder een krachtige entiteit is in de hele installatie.

De blockchain-database is volledig gedecentraliseerd en bestaat uit meerdere knooppunten. De knooppunten nemen deel aan de consensus wanneer nieuwe gegevens worden toegevoegd. Het biedt een complete gedecentraliseerde oplossing. Blockchain-database biedt betere transparantie en integriteit. Nog een verschil tussen deze twee soorten databases is hoe ze gegevens lezen en schrijven. De traditionele database maakt gebruik van CRUD, terwijl blockchain gebruikmaakt van sequentieel schrijven van gegevens.

Blockchain versus database

Als je meer wilt weten over het verschil, raden we je aan het artikel Blockchain vs. Database te lezen.

 1. Wat is een blok-ID?

Elk blok op een blockchain heeft een unieke identifier. Het is de hash-waarde die fungeert als een unieke identificatie. Dit betekent dat geen twee blok-ID’s identiek zullen zijn.

 1. Hoe handhaaft een blok de beveiliging?

De veiligheid van de blokken wordt behouden door elk blok met het vorige te verbinden met behulp van hash-ID’s. Dit betekent dat de blokgegevens niet kunnen worden gewijzigd of gewijzigd, aangezien de hash-waarde zal veranderen. Bovendien worden alle gegevens die in een blok zijn opgeslagen, ook beveiligd met behulp van cryptografie.

De gegevens kunnen worden ontgrendeld door de netwerkdeelnemer die ze in de eerste plaats heeft aangemaakt. Een privésleutel is vereist om toegang te krijgen tot de gegevens. De transacties die in een blok zijn opgeslagen, zijn digitaal ondertekend en kunnen daarom niet worden gewijzigd, waardoor het blok de vereiste integriteit en transparantie krijgt wanneer dat nodig is.

 1. Wat is dubbele uitgaven??

Dubbel uitgeven is het proces waarbij dezelfde digitale valuta twee keer wordt uitgegeven zonder netwerkbeveiliging. Dubbele uitgaven zijn een van de grootste problemen op de markt en de financiële instelling is extra voorzichtig om te voorkomen dat ze koste wat het kost dubbele uitgaven voorkomen. Het wordt voornamelijk gedaan door het netwerk te misleiden door te denken dat het oorspronkelijke bedrag nooit wordt uitgegeven, waardoor het beschikbaar is voor andere transacties.

 1. Hoe kunt u dubbele uitgaven stoppen??

Dubbele besteding wordt voorkomen door blockchain met behulp van het consensus-algoritme. Het consensus-algoritme zorgt ervoor dat de transactie echt is en legt deze vast in het blok. Het wordt dus geverifieerd door meerdere knooppunten, waardoor dubbele uitgaven mogelijk zijn.

51% van de netwerkaanvallen kan echter elke blockchain kwetsbaar maken voor dubbele uitgaven, aangezien meer dan 50% van het netwerk wordt beheerd door één entiteit.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Blockchain-interviewvragen: onderwerp – consensusalgoritmen

 1. Wat is consensus-algoritme?

Het consensusalgoritme is de methode om consensus te bereiken over een wijziging van gegevens via het systeem of het gedistribueerde netwerk. Consensusalgoritmen worden veel gebruikt in blockchains, omdat ze het netwerk van onbekende knooppunten in staat stellen om consensus te bereiken over de gegevens die worden opgeslagen of gedeeld via de blockchain. Enkele van de meest populaire consensusalgoritmen zijn Proof-of-Stake (PoS) en Proof-of-Work (PoW).

Consensus-algoritmen Infographic

 1. Wat zijn de soorten consensusalgoritmen?

Er zijn veel soorten consensusalgoritmen of -technieken die er zijn. Het meest populaire consensusalgoritme omvat

 • Proof-of-Work (PoW)
 • Proof-of-Stake (PoS)
 • Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPoS)
 • Bewijs van autoriteit (PoA)
 • Bewijs van verstreken tijd (PoET)
 • Byzantijnse fouttolerantie

Lees nu meer over deze algoritmen in onze gids over consensusalgoritmen.

 1. Hoe werkt het Proof-Of-Work (Pow) consensus-algoritme??

Proof-of-Work (PoW) werkt door knooppunten te vragen om bewijs van hun werk te leveren door de nodige rekenkracht te bieden om moeilijke wiskundige puzzels op te lossen. De transacties worden opgeslagen in blokken waarbij de moeilijkheidsgraad van het blok de moeilijkheidsgraad van mijnbouw voor mijnwerkers bepaalt. De miners zijn de speciale knooppunten die deelnemen aan het leveren van rekenkracht aan de blockchain. Het proces staat bekend als mijnbouw.

 1. Hoe werkt het Proof-Of-Stake (Pos) consensus-algoritme??

Proof-of-stake werkt door middel van token uitzetten. In plaats van moeilijke wiskundige computationele puzzels op te lossen, worden tokens of munten ingezet op knooppunten. Deze speciale knooppunten nemen deel aan het consensusproces door uit te zetten vanaf een gebruiker. De knooppunten hebben altijd de kans om gekozen te worden om een ​​blok van de transactie te valideren. Ze winnen een beloning zodra ze transacties succesvol hebben gevalideerd.

 1. Wat is het verschil tussen Proof-Of-Stake (Pos) en Proof-Of-Work (Pow)?

Het verschil tussen de twee meest populaire consensusalgoritmen, PoW en PoS, is hoe ze werken. PoW is energie-hongerig, terwijl PoS dat niet is. Andere belangrijke verschillen zijn onder meer de behoefte aan enorme rekenkracht in PoW in vergelijking met geen of minder rekenkracht in PoS. PoS is ook kosteneffectief en biedt een snellere doorlooptijd in vergelijking met PoW.

Lees verder: PoW Vs. PoS: een vergelijking tussen twee blockchain-consensusalgoritmen

Blockchain-interviewvragen: dApps, slimme contracten, digitale valuta van de centrale bank, gedecentraliseerde financiën

 1. Wat zijn digitale valuta van de centrale bank?

Digitale valuta van de centrale bank is een vorm van digitale valuta. Dit zijn voornamelijk een digitale versie van het bestaande fiatgeld. In werkelijkheid was de inspiratie om dit systeem te ontwikkelen afkomstig van Bitcoin, maar de onderliggende architectuur van dit systeem is heel anders, aangezien overheden het zullen controleren.

 1. Wat is gedecentraliseerde gefinancierde technologie?

Gedecentraliseerde financiering is het nieuwe type gedecentraliseerd monetair systeem dat openbare blockchains zoals Ethereum als de onderliggende technologie gebruikt. Gewoonlijk omvatten de componenten van gedecentraliseerde financiering digitale activa, protocollen, slimme contracten en dApps.

Lees verder: Gedecentraliseerde financiële technologie: een uitgebreide gids

 1. Wat zijn de populaire platforms voor het ontwikkelen van blockchain-applicaties?

De meest populaire platforms voor het ontwikkelen van blockchain-applicaties zijn onder meer Hyperledger Fabric, Ethereum, R3 Cords, Quorum en Ripple.

 1. Wat is Hyperledger?

Hyperledger is een open-source samenwerkingsinspanning om blockchain te verbeteren. Het biedt een ondernemingskader. De tools zullen helpen om de implementatie van blockchain in meerdere sectoren te versterken, inclusief productie, toeleveringsketens, financiën, enz. De Linux Foundation beheert het. U kunt ook interviewvragen krijgen over Hyperledger Fabric en Hyperledger Sawtooth. Zorg er dus voor dat je Hyperledger-zaagtand en Fabric bekijkt om de interviewvragen te beantwoorden.

 1. Wat is een slim contract?

Een slim contract kan het best worden gedefinieerd als een computercode waarmee u regels en voorschriften kunt afdwingen tussen twee partijen die gaan samenwerken om een ​​deal uit te voeren. De overeenkomst kan, als deze eenmaal is geschreven, een onbeperkt aantal keren automatisch worden uitgevoerd. Slimme contracten is een juridische overeenkomst die is geschreven met behulp van code. Het wordt veel gebruikt in blockchain om taken te automatiseren en ook transparantie te brengen in een bepaald systeem. Slimme contracten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om activa uit de echte wereld te verkopen of te bezitten.

Lees nu meer over slimme contracten!

 1. Hoe is slimme contractontwikkeling gerelateerd aan blockchain-technologie?

Slimme contracten worden geïntroduceerd om een ​​wettelijk contract tussen twee peers te automatiseren. Om blockchain efficiënt te maken, is slimme contractontwikkeling nodig. Ethereum pakte het vanaf het begin vrij goed aan en introduceerde het idee. Bitcoin kan ook slimme contracten gebruiken, maar niet native. U moet het RootStock smart contract-platform gebruiken om smart contracts op bitcoin te laten draaien. De ontwikkeling is nodig om blockchain-technologie te laten evolueren en meer problemen op te lossen.

wat is een smart contract blockchain interviewvragen

 1. Wat is dApp?

dApp staat ook voor “gedecentraliseerde applicatie” die draait op een blockchain. Slimme contracten worden gebruikt om verschillende functies van de dApp te automatiseren. Aangezien het een applicatie is, kan meer dan één peer deelnemen en wordt deze niet beheerd door één enkele entiteit. dApps volgen over het algemeen een protocol of algoritme en vereisen ook een incentive die aan de functionaliteit is gekoppeld. Ten slotte is het volledig open-source.

Meer weten over gedecentraliseerde applicaties? Bekijk nu onze gids over de gedecentraliseerde applicatie!

 1. Hoe verschilt dApp van een normale app?

dApps draaien op een gedecentraliseerd netwerk of systeem, terwijl apps over het algemeen niet ontworpen zijn om te werken in een gedecentraliseerd ecosysteem. dApps zijn de volgende generatie apps die profiteren van blockchain en erop draaien. Populaire blockchain-oplossingen die dApps ondersteunen, zijn onder meer NEO en Ethereum.

 1. Waarin verschilt dApp van een slim contract?

dApps zijn de gedecentraliseerde app die een bepaalde actie of functie op de blockchain vervult. Het wordt onderhouden door een organisatie, zodat ze sommige of complete processen effectief kunnen automatiseren. Aan de andere kant worden slimme contracten gemaakt om als twee peers te fungeren onder vooraf gedefinieerde regels met behulp van code. In tegenstelling tot slimme contracten zijn dApps op elk moment toegankelijk voor meerdere peers.

 1. Wat is soliditeit?

Solidity is een programmeertaal op hoog niveau die programmeren op contractbasis biedt. Het wordt gebruikt om de functionaliteit van Ethereum Virtual Machine te verbeteren en wordt ook actief gebruikt om slimme Ethereum-contracten te programmeren. Het is vergelijkbaar met JavaScript als het gaat om syntaxis en is gemakkelijk te gebruiken.

 1. Wat zijn de belangrijkste use-cases van soliditeit?

De belangrijkste use-case van Solidity is het bouwen van slimme contracten en dApps op de Ethereum-blockchain. Het kan worden gebruikt om een ​​open-source-versie van slimme contracten te maken. De slimme contracten die met Solidity zijn gemaakt, kunnen worden gebruikt om gegevens op te slaan, een bepaalde actie te ondernemen wanneer aan een voorwaarde is voldaan of gewoon een bepaalde actie te stoppen. Slimme contracten moeten door mensen worden ontwikkeld voordat ze op de blockchain worden geïmplementeerd.

Blockchain-interviewvragen: algemene vragen

 1. Kun je een Blockchain-netwerk hacken?

De blockchain is voor het grootste deel redelijk veilig. Het is echter niet helemaal veilig. Er zijn veel verschillende soorten hacks die door hackers kunnen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld Sybil-aanval, Routing-aanval, Direct Denial of Service, enzovoort. 51% -aanval is ook een prominente aanval die hackers kunnen gebruiken om informatie of munten te stelen. Andere kwetsbaarheden zijn onder meer hoe systemen of platforms worden geïmplementeerd, waardoor het kwetsbaar blijft. Gedecentraliseerde Autonome Organisatie (DAO) zijn kwetsbaar voor aanvallen.

Kunnen blockchain-interviewvragen worden gehackt?

Lees ook:Kan Blockchain worden gehackt?

 1. Wat is cryptocurrency-mijnbouw?

Cryptocurrency-mining is het proces waarbij transacties op een blockchain worden gevalideerd en ervoor wordt gezorgd dat deze worden gevalideerd en op een blok worden geschreven. Mijnbouw wordt uitgevoerd door mijnwerkers die kostbare rekenapparatuur gebruiken om consensus te bereiken over een blockchain. Mijnbouw wordt meestal gebruikt door het consensusalgoritme Proof-of-Work (PoW), waarbij de mijnwerker complexe wiskundige puzzels moet oplossen. Ze worden beloond voor hun werk.

 1. Hoe nuttig is blockchain voor digitale bescherming en cyberbeveiliging?

Blockchain is een anti-sabotageoplossing die kan helpen om gegevensgevoelige informatie te beschermen. Dit betekent dat blockchain nuttig kan zijn voor zowel cybersecurity als digitale bescherming. Andere belangrijke kenmerken van blockchain die het helpen waarde te bieden aan digitale bescherming en cyberbeveiliging, zijn transparantie, integriteit en een gedecentraliseerde aanpak. Cryptografie wordt ook gebruikt in de blockchain, die ook gegevens beschermt en cybersecurity verbetert.

 1. Wat is Metamask?

Metamask is een webapp waarmee u rechtstreeks vanuit uw browser verbinding kunt maken met Ethereum dApps. Dit betekent dat u geen volledig Ethereum-knooppunt nodig heeft om toegang te krijgen tot dApps en zijn functionaliteiten.

 1. Wat is het Lightning Network?

Het bliksemnetwerk is een off-chain en schaalbare oplossing om de werking van bitcoin te verbeteren. Het zorgt voor directe transacties tegen lage of geen bijbehorende kosten. Bovendien zal het bitcoin schaalbaarder maken door het grootste deel van het harde werk uit de keten te halen. Het bliksemnetwerk is in actieve ontwikkeling en wordt al door veel leveranciers gebruikt.

 1. Wat denk je over de toekomst van Blockchain?

De toekomst van blockchain ziet er rooskleurig uit. Het bevindt zich momenteel in de groeifase, waar het zowel technologisch als in acceptatie groeit. Zijn use-cases in bijna alle verschillende sectoren spreken boekdelen over zijn toekomst. Met steeds meer investeerders die geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie, zullen we een enorme impact zien op de blockchain, zowel industrieel als in het dagelijks leven. Het zal ook worden gebruikt in combinatie met andere technologieën, waaronder AI, big data, enz., Om het effectiever en praktischer te maken.

 1. Wat is Atomic Swap?

Atomic swap maakt snellere overdrachten mogelijk dankzij het gebruik van slimme contracten. Het is een revolutionaire technologie waarmee peers de ene cryptocurrency naar de andere kunnen uitwisselen zonder tussenkomst. Het wordt off-chain gedaan en tussen twee verschillende blockchains.

Lees nu meer over Atomic swap!

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar de top 50 blockchain-vragen en antwoorden. Al deze vragen over blockchain-technologie helpen je om je voor te bereiden op het grote interview. Maar onthoud altijd dat je je uitgebreid moet voorbereiden om een ​​blockchain-interview te behalen. Zorg er dus voor dat u alle vragen doorneemt en uw basis solide krijgt.

Als je nog maar een beginneling bent en wilt begrijpen hoe je een blockchain-carrière kunt opbouwen, raden we je aan te beginnen met onze cursus How to Build Your Career in Enterprise Blockchains.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me