Steeds meer grote ondernemingen staan ​​te popelen om blockchain in hun bedrijf te gebruiken. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste blockchain-bedrijfsmodellen voor grote ondernemingen.

Blockchain heeft de aandacht getrokken van de verschillende industriële branches die er zijn. Het verandert niet alleen de manier waarop bedrijven functioneren, maar het zorgt er ook voor dat innovatie in hoog tempo kan evolueren.

Daarom zul je zien dat veel bedrijven blockchain adopteren. Dezelfde bedrijven sleutelen ook aan blockchain, waardoor het haalbaarder wordt voor meer reguliere implementatie.

Met innovatie voorop, zien we ook de toename van het gebruik van blockchain-bedrijfsmodellen. In het artikel van vandaag gaan we de blockchain-bedrijfsmodellen onderzoeken.


Decentralisatie heeft inderdaad de manier veranderd waarop we de problemen om ons heen waarnemen en deze op unieke wijze oplossen. Niet alleen dat, maar het biedt ook veel kansen voor bedrijven die er zijn. Dus, hoe benaderen ze het? De oplossing is om de juiste blockchain-bedrijfsmodellen te vinden en deze correct te implementeren.

Schrijf nu in:Gratis Blockchain-cursus

Waarom hebben we blockchain-bedrijfsmodellen nodig??

Blockchain zelf is een nieuw bedrijfsmodel. Met blockchain kunnen organisaties hun bedrijf veranderen in een decentralisatieplatform, dat de manier waarop hun bedrijf werkt kan veranderen. Het verandert de entiteiten, de transactiestroom, de winst en zorgt er ook voor dat de groei tijdens de verandering wordt gehandhaafd.

Sinds de komst van de bitcoin in 2009 zijn er veel gevallen geweest waarin blockchain faalde of in ieder geval de blockchain-applicaties jammerlijk faalden. Het was gedeeltelijk vanwege de manier waarop de implementatie plaatsvond, maar het was ook vanwege het gebrekkige bedrijfsmodel van bedrijven.

Op blockchain gebaseerde bedrijfsmodellen zoals het BitConnect-bedrijfsmodel waren niets anders dan een Ponzi-schema. Er zijn ook andere modellen die profiteren van goedgelovige mensen die er zijn. We zullen al dit soort oplichting negeren en ons uitsluitend richten op legitieme blockchain-bedrijfsstrategiemodellen.

Vanuit technisch oogpunt hebben we een op blockchain gebaseerd bedrijfsmodel nodig dat de manier waarop bedrijven werken verbetert en de eindgebruikers ten goede komt.

Het op blockchain gebaseerde bedrijfsmodel moet zich ook gaan richten op de ondernemers in plaats van alleen op investeerders. Hierdoor zullen projecten zich meer richten op nut dan op waarde in de markt. SuchApp is een van die projecten die zich richten op nut door een door blockchain aangedreven berichtenplatform te bieden. Dit betekent dat de blockchain-bedrijfsideeën zowel op macro- als microniveau moeten werken, wat zowel de interne medewerkers van het bedrijf als de eindgebruikers ten goede komt..

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Inzicht in het traditionele bedrijfsmodel

Om blockchain-bedrijfsstrategiemodellen beter te begrijpen, moeten we eerst meer leren over het traditionele bedrijfsmodel. Alle bedrijven die geen gebruik maken van blockchain, een traditioneel bedrijfsmodel.

Ze leveren in wezen diensten of goederen en verdienen daar winst. De consumenten kopen het product of de dienst tegen een voorgeschreven tarief.

De tarieven zijn dienovereenkomstig vastgesteld en bestaan ​​uit alle lonen of andere uitgaven die het bedrijf heeft of zou kunnen hebben tijdens het proces van het leveren van de dienst of het product. Elk bedrijf heeft een andere manier om met het bedrijf om te gaan. Ze gebruiken echter een gecentraliseerd basismodel.

Het model bestaat uit vier hoofdentiteiten. Het omvat de eigenaren of de aandeelhouders, de organisatie, de klanten en de werknemers.

Leer hoe u dat kunt blockchain implementeren om uw bedrijf nu krachtiger te maken!

Het Blockchain-bedrijfsmodel

Top Blockchain-bedrijfsmodellen

Er veranderen veel dingen met het blockchain-bedrijfsmodel. Allereerst is het decentralisatie, wat betekent dat er geen gecentraliseerde autoriteit nodig is. Dat is echter niet altijd het geval als het gaat om blockchain-bedrijfsmodellen.

dApps levert bijvoorbeeld direct werk dankzij peer-to-peer transacties. Het maakt een centrale autoriteit en eventuele bemiddelaars overbodig. De mogelijkheid om een ​​vertrouwd netwerk te creëren is op zijn minst revolutionair.

Dus, welke entiteiten zijn niet aanwezig in de dApps-implementatie? Ten eerste zijn er geen werknemers of aandeelhouders. Ten tweede is het van niemand het eigendom, waardoor het bedrijfsmodel een lucratief vooruitzicht is voor de gebruikers. Als we echter diep ingaan, kunnen we zeggen dat gebruikers zelf werknemers of eigenaren zijn, maar hun rollen en impact worden drastisch veranderd in dit blockchain-model.

Winst maken

Maar hoe maakt het bovenstaande op blockchain gebaseerde bedrijfsmodel winst? Een manier is om tokens te gebruiken om winst te maken. Iedereen die de blockchain helpt om consensus te bereiken, wordt beloond met het token dat waarde bevat. De waarde is echter afhankelijk van de marktomstandigheden. Bitcoin biedt miners bijvoorbeeld de kans om winst te maken door bij te dragen aan het netwerk.

Alles ziet er geweldig uit, maar hoe zit het met de organisatie of het bedrijf dat het bedrijf is begonnen om geld te verdienen? Ze doen dit door een aantal tokens voor zichzelf vast te houden.

In eerste instantie wordt de waarde van het token ingesteld op een vooraf bepaalde waarde en wordt deze via ICO verkocht aan geïnteresseerde investeerders. De waarde van het token nadat het op de markt is vrijgegeven, is echter afhankelijk van veel factoren, waaronder marktomstandigheden, bedrijfswaardering en hoe het bedrijf presteert in het huidige marktscenario..

Het crowdfundingproces geeft de early adopters de kans om in het bedrijf te investeren, waardoor ze een betere kans krijgen om winst te maken. Tijdens het eerste ICO-proces is de prijs van de crypto-activa of het token laag. Op deze manier krijgen de ontwikkelaars of de organisatie de nodige financiering om hun project te realiseren.

U kunt deze handleiding ook downloaden en opslaan als pdf-versie van het blockchain-bedrijfsmodel.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Verschillende soorten blockchain-bedrijfsmodellen

Nu we een basiskennis hebben van traditionele blockchain-modellen en hoe het bedrijf er geld mee verdient, gaan we de beste blockchain-bedrijfsmodellen of -ideeën bespreken die er zijn..

P2P Blockchain-bedrijfsmodel

Het P2P-bedrijfsmodel biedt een peer-to-peer-aangedreven bedrijf. Blockchain-technologie is altijd al peer-to-peer geweest. Met P2P-blockchain kunnen eindgebruikers rechtstreeks met elkaar communiceren. Dit maakt het onderdeel van bijna alle andere blockchain-modellen die we eerder hebben besproken. Het P2P-bedrijfsmodel kan op veel manieren worden gemonetariseerd, inclusief tokens, BaaS of transactiekosten.

IPFS, een interplanetair bestandssysteem, maakt gebruik van het blockchain-bedrijfsmodel. Er is ook mijnsoftware waarmee gebruikers hun ongebruikte opslagruimte kunnen delen. U kunt deze handleiding ook downloaden en opslaan als pdf-versie van het blockchain-bedrijfsmodel.

Blockchain as a service bedrijfsmodel (Baas)

Blockchain as a service is een van de meest populaire blockchain-bedrijfsmodellen of -ideeën die er zijn. Het gaat erom dat andere bedrijven een ecosysteem bieden om hun blockchainsysteem te beheren. In dit ecosysteem kunnen bedrijven experimenteren, testen en onderzoek doen. Op dit moment bieden Microsoft (Azure), Amazon (AWS), IBM (BlueMix), etc. blockchain as a service (BaaS) aan en zijn ze het perfecte voorbeeld van het gedecentraliseerde bedrijfsvoorbeeld.

De eindgebruikers (in dit geval bedrijven, startups of organisaties) hoeven zich geen zorgen te maken over hoe blockchain werkt en hoeven het niet op te zetten voordat ze eraan werken. BaaS elimineert ook de behoefte aan hardware, waardoor startups, bedrijven of organisaties zich kunnen concentreren op hun ontwikkelingscyclus.

De meeste van de huidige blockchain-oplossingen, waaronder Bitcoin en Ethereum, kunnen als service worden bediend. Een voorbeeld hiervan is EBaas, Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS). De dienst wordt beheerd en geleverd door Microsoft in samenwerking met ConsenSys.

Wilt u meer weten over Blockchain-technologie? Bekijk onze blockchain-definitiegids voor meer informatie.

Token Economy – Bedrijfsmodel voor gebruikstoken

Het bedrijfsmodel van het utility-token is wijdverbreid in de branche. We hebben ook eerder in de post besproken waar we proberen een blockchain-bedrijfsmodel te begrijpen door de ogen van het utility-token-bedrijfsmodel. Momenteel zijn er talloze startups, bedrijven of e-commercesites die een op hulpprogramma’s gebaseerd blockchain-model gebruiken. Ripple is ook een utility-token omdat het het netwerk van stroom voorziet en de netwerkactiviteiten op de een of andere manier faciliteert.

Bedrijven hebben enkele van de utility-tokens en geven de rest vrij voor de netwerkfunctionaliteit. Ze maken winst als de waarde van het utility-token verandert. Het idee van het werken met tokens kan worden samengevat met het woord ‘Tokenomics’.

Het token-hulpprogramma zou drie waardevolle variabelen moeten hebben. Het moet bijvoorbeeld een juiste rol, kenmerken en doel hebben.

Op blockchain gebaseerde softwareproducten

Het concept van blockchain is geïntroduceerd in 2009. Nu is de behoefte aan blockchain echter meer dan ooit. Dit betekent dat de grote oude spelers blockchain eerder moeten adopteren.

De gemakkelijkste manier om samen te werken om dit te doen, is door een blockchain-oplossing te kopen en deze in hun systeem te integreren. Hierdoor ontstaan ​​de blockchain-bedrijven die een oplossing bedenken en deze vervolgens verkopen aan grotere bedrijven. Het bewijzen van blockchain-technologie aan andere organisaties kan buitengewoon winstgevend zijn, omdat ze niet alleen vooraf een redelijke betaling krijgen. Bovendien zullen ze ook na implementatie ondersteuning moeten bieden.

Een andere mogelijke reden om een ​​op blockchain gebaseerde softwareoplossing aan te schaffen, is het gebrek aan talent op de markt. Bedrijven willen het proces van het werven van talent niet doorlopen. Daarom is het voor hen veel gemakkelijker om een ​​blockchain-oplossing te kopen die aan hun eisen voldoet.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Ontwikkelingsplatforms

Het algemene idee van blockchain bevindt zich nog in de oorspronkelijke fase. Er gaat veel ontwikkeling en onderzoek naar de blockchain, omdat startups problemen op een unieke manier proberen op te lossen. Dit leidt ons naar ons volgende gedecentraliseerde bedrijfsmodel, bekend als ontwikkelingsplatforms.

Bedrijven richten zich tegenwoordig op het ontwikkelen van apps die kunnen resulteren in een blockchain-infrastructuur. Die apps kunnen via blockchain en cloud aan de eindgebruiker worden aangeboden, waardoor snelle ontwikkeling mogelijk is.

Hyperledger is een van die voorbeelden die tools, frameworks en richtlijnen voor blockchain-ontwikkeling biedt. De sleutel hier is snelle ontwikkeling, en ze proberen precies dat te doen.

Netwerkkosten

Een ander zeer blockchain-bedrijfsmodel is om een ​​netwerkvergoeding te hebben die aan de blockchain zelf is gekoppeld. Dit type blockchain-bedrijfsmodel is van toepassing op zowel blockchain-oplossingen zoals Ethereum of dApps die de gebruiker een klein bedrag vragen voor verschillende activiteiten op het netwerk. Het Ethereum-netwerk rekent ontwikkelaars Ethereum bijvoorbeeld aan voor het live maken van hun dApp. Hetzelfde geldt voor NEO, dat een vergoeding vraagt ​​voor dApp-publicatie.

Blockchain professionele services

Het laatste blockchain-bedrijfsmodel dat we gaan bespreken, zijn de Blockchain-professionele services. Deze diensten worden geleverd door vooraanstaande deskundige ontwikkelingsbedrijven aan startups of andere bedrijven om ze klaar te maken met blockchain.

Een bedrijf zou bijvoorbeeld willen dat iemand zijn eigen blockchain-project bouwt. In dat geval kunnen ze bedrijven als Deloitte, IBM of anderen inhuren om het project voor hen te voltooien.

De sleutel hier is om niet te investeren in hardware, software of teambuilding, maar om rechtstreeks gebruik te maken van de diensten van bedrijven die de kunst van blockchain-ontwikkeling hebben geperfectioneerd. Op deze markt vind je ook kleinere spelers.

Over het algemeen is het een geweldig blockchain-bedrijfsmodel voor getalenteerde blockchain-professionals die hun vaardigheden willen gebruiken om zaken te doen.

Er zijn ook andere vormen van professionele blockchain-services. Veel door blockchain aangedreven bedrijven bieden bijvoorbeeld blockchain-gerelateerde diensten aan, zoals advies, het ontwikkelen van juridische documenten of het controleren van het bedrijf..

Lees verder: Blockchain-gebruik: lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Afsluitende gedachten

Kortom, een blockchain-bedrijf verdient over het algemeen geld met een van de volgende methoden. Laten we ze hieronder een voor een bespreken.

  1. Netwerkkosten: Het bedrijf of de organisatie verdient geld door een netwerkvergoeding op te leggen.
  2. Token-economie: Utility-tokens worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende activiteiten op het netwerk. Het is een crypto-activum dat de gebruikers moeten kopen.
  3. Op blockchain gebaseerde softwareproducten: Blockchain-bedrijven kunnen ook geld verdienen door hun oplossing aan andere bedrijven te verstrekken.

Het bedrijfsmodel kan ook een combinatie zijn van verschillende ideeën, en het hangt helemaal af van wat het bedrijf wil doen. Er is geen vaste regel over hoe een bedrijfsmodel zou moeten functioneren. De bedrijven of organisaties zijn vrij om te experimenteren zoals ze willen.

Als je meer wilt weten over de blockchain-bedrijfsprocessen, dan raden we je aan je in te schrijven voor onze gratis blockchain-cursus. Begin nu met uw blockchain-reis!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me