Probeert u te begrijpen hoe gedecentraliseerde financiering werkt? Om je daarbij te helpen, gaan we dieper in op de kern van gedecentraliseerde financiën en hoe het werkt. Laten we beginnen!

De wereld van crypto is altijd speculatief geweest. Het technologische aspect is echter wat crypto zo toegankelijk maakt. Blockchain is een van de nieuwste technologieën die de manier waarop verschillende sectoren werken, veranderen.

Financiën is niet anders. In dit artikel gaan we het hebben over gedecentraliseerde financiering en hoe dit de manier waarop financiële bedrijven werken gaat veranderen. Crypto stimuleert financiële instellingen om stappen voor de toekomst te nemen. Ze kijken nu naar blockchain en crypto als hun volgende technologie voor het oplossen van kritieke problemen binnen de financiële sector.

Schrijf nu in: Inleiding tot DeFi-cursus

Wat is gedecentraliseerde financiering?

Decentralized Finance (DeFi) heeft alles te maken met monetaire systemen die openbare blockchains gebruiken. Het is een nieuw monetair systeem en daarom een ​​van de hot topics onder de industrieel, blockchain-experts en studenten zoals jij!

In de kern is de term “publiek” hier belangrijk. Het kan worden gelijkgesteld aan vergelijkbaar met die van de openbare blockchain van Ethereum. In de openbare blockchain is er geen plaats voor gecentraliseerde autoriteit.


De behoefte aan DeFi komt voort uit het feit dat financiële diensten niet voor iedereen over de hele wereld beschikbaar zijn. Bijna 1,7 miljard mensen over de hele wereld hebben geen middelen en geen toegang tot financiële diensten. De financiële instellingen kunnen ook niet zorgen voor de nodige infrastructuur om mensen meer toegang te geven tot geld. De bestaande infrastructuur is enorm, maar het ontbreekt er aan om iedereen daarbuiten te bereiken.

Met decentralisatie worden de huidige infrastructuurstoringen opgelost. Het verwijdert het storingspunt en zorgt ervoor dat de records kunnen worden opgeslagen en gedeeld tussen verschillende knooppunten in het netwerk. Het kan werken op een peer-to-peer-netwerk zonder enige gecentraliseerde autoriteit.

Om de huidige infrastructuur te laten werken, is er een te grote afhankelijkheid van de centrale autoriteit. Zonder haar bestuur, regels, voorschriften en bereik is het onmogelijk om het op sommige gebieden te implementeren, vooral op plaatsen waar het genereren en verdelen van rijkdom minder of onvoldoende is.

Ook heeft de gecentraliseerde autoriteit de bevoegdheid om accounts te verwijderen of te blokkeren als zij dat achten. De censuur kan in sommige gevallen nodig zijn, maar in de meeste gevallen is het beperkend en heeft het de gebruikers te lijden.

Een ander belangrijk element van de DeFi zijn de gedecentraliseerde apps (dApps). DApps stellen de financiële instellingen in staat om functionele apps op de openbare blockchain te maken en ervoor te zorgen dat iedereen ermee kan communiceren met minimale kosten per interactie.

Lees verder: Gedecentraliseerde financiële technologie: een uitgebreide gids

Gedecentraliseerde financieringsaanpak

Nu we een antwoord hebben op ‘Wat is gedecentraliseerde financiering’, is het nu tijd om te weten hoe gedecentraliseerde financiering DeFi kan worden toegepast.

DeFi lijkt vanaf het begin veelbelovend. Het kan veel levens veranderen en helpen bij het gebruik van een infrastructuur die geen gecentraliseerde aanpak vereist.

Oplossing voor de overmakingsmarkt

De belangrijkste impact van DeFi zou zijn op de overmakingsmarkt. De markt omringt het idee om miljoenen dollars over de grenzen te sturen door arbeiders die in het buitenland werken.

Ze hebben veel problemen met het verzenden van het geld. Een van hun grootste problemen is het bedrag dat ze moeten betalen om de vergoedingen te voltooien. Als de werknemer minder verdient, heeft hij heel weinig te sturen.

Bovendien maakt de verlaging van de kosten het nog moeilijker voor iedereen die in extreme omstandigheden werkt om iets op te slaan en te verzenden.

Met Decentralized Finance DeFi is het mogelijk om de kosten voor het verzenden van geld met 50% en meer te verlagen. Door DeFi te gebruiken, hoeft iedereen die in het buitenland werkt zich geen zorgen te maken over het verzenden van betalingen over de grenzen heen. Op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde financieringsapplicaties zijn hier populairder.

Lees verder: DeFi vs CeFi – De verschillen begrijpen

Leningen

Gedecentraliseerde financiering is ook erg handig als het gaat om het beheer van leningen. Over het algemeen is de kredietsector erg afhankelijk van toegang tot bankieren.

Als u geen toegang heeft tot bankieren of soortgelijke diensten, kunt u geen lening aangaan. Dit betekent dat u ook een goede kredietscore of een bankrecord moet hebben die u kunt aantonen om te bewijzen dat u in aanmerking komt voor de lening..

Met DeFi gaan deze allemaal veranderen. Het platform kan de connectiviteitsproblemen tussen kredietverstrekkers en kredietnemers aanpakken. Ze zullen ze beter en direct verbinden. Het zorgt ook voor betere kredietcontroles en zorgt ervoor dat digitale activa snel kunnen worden overgedragen.

Er zijn veel op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde financieringsapplicaties die leenfaciliteiten bieden.

Stabiele munten

Een andere extreem goede use-case van DeFi is het gebruik in stabiele munten. Stablecoins worden zo gemaakt dat de waarde niet verandert. Gedecentraliseerde financiële munten zijn meestal stablecoins en ze vormen een cruciaal onderdeel van deze technologie.

Het zijn digitale valuta die door de algemene bevolking als digitale valuta kunnen worden gebruikt. Het kan worden gebruikt als een valuta die door de overheid wordt vrijgegeven.

In feite maakt het het tokeniseren van real-world assets eenvoudig. Real-world assets kunnen aan de blockchain worden toegevoegd en dus worden verhandeld op de blockchain. Het opslaan van activa op de blockchain betekent een betere beveiliging en minder vatbaar voor cyberbeveiliging. We zullen aanbevelen om deze gedecentraliseerde financiële munten zelf te bekijken om te ervaren hoe deze in de eerste plaats werken.

Lees verder: 30+ beste gedecentraliseerde financiële applicaties

Traditionele versus gedecentraliseerde financiering (DeFi)

Wat maakt traditionele en gedecentraliseerde financiering (DeFi) anders? Het belangrijkste verschil is hoe ze werken.

Traditionele financiële systemen werken met centralisatie en brengen inefficiëntie en onzekerheid met zich mee. De veiligheidsrisico’s zijn hardnekkig in het huidige traditionele financiële systeem. Cybercriminaliteit neemt ook toe doordat de technologieën die door een financiële instelling worden gebruikt, niet zijn geëvolueerd. De meeste transacties lopen het risico gehackt te worden. Al deze risico’s brengen zowel financiële als gegevensrisico’s met zich mee.

DeFi daarentegen zorgt ervoor dat de problemen tot op zekere hoogte worden opgelost. In de kern gebruikt DeFi een openbare blockchain, wat betekent dat het niet afhankelijk is van een gecentraliseerd systeem of entiteit. Het kan werken zonder de noodzaak van een goede infrastructuur.

Het decentraliseert simpelweg de wereldeconomie en maakt economische activiteit levensvatbaar voor iedereen over de hele wereld. Openbare blockchains kunnen het traditionele financiële systeem effectief vervangen en ze transparant, gedecentraliseerd en zonder toestemming maken.

Laten we de verbeteringen hieronder bespreken.

  • Toestemming: Openbare blockchain vereist geen toestemming van iemand anders om mee te doen en te communiceren. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor wereldwijde implementatie. Het zorgt er ook voor dat het ongelijkheidsprobleem wordt opgelost.
  • Decentralisatie: Zonder centrale autoriteit worden de gegevens tussen de verschillende knooppunten in een netwerk opgeslagen
  • Transparantie: Openbare blockchain is ook transparant.

Voorbeeld van gedecentraliseerde financiering omvat Rainier AG. Het is een onafhankelijke vermogensbeheerder die het cryptoveld in hun voordeel gebruikt. Ze hebben een goed STO-uitwisselingsplatform opgezet, samen met een handelsplatform voor cryptocurrencies.

Ze werken momenteel aan het verbeteren van hun ecosysteem door unieke diensten aan te bieden in de financiële sector. Hoe dan ook, als je wilt, kun je deze gids gebruiken als een gedecentraliseerde financiële pdf voor het leermateriaal van je blockchain-project.

Lees ook: 50+ Top DeFi-projecten in 2020

Gedecentraliseerde financiële risico’s

Niet alles is positief als het gaat om gedecentraliseerde financiering. Sommige uitdagingen moeten worden aangepakt om het levensvatbaarder te maken voor de verschillende regeringen en organisaties die er zijn.

Een van de grootste uitdagingen waarmee DeFi wordt geconfronteerd, zijn de acceptatiegraad. Ook al zijn we verbonden via internet, we zijn zelden op de hoogte van de DeFi.

Niet veel mensen zijn op de hoogte van DeFi en dat kan van invloed zijn op de gebruikssnelheid. In feite zijn er heel weinig mensen die verstand hebben van crypto. De crypto won zijn populariteit tijdens de prijsstijging van bitcoin, en toch is het nog lang niet in de buurt van het ‘internet’ of andere meer populaire technologieën die er zijn.

Hoewel openbare blockchains technisch in staat zijn om ons allemaal te accepteren, maar het ontbreekt aan de bandbreedte om efficiënt te werken. Ter vergelijking: Visa kan een enorm aantal transacties per seconde verwerken.

Deze beperking maakt bitcoin niet zo’n groot succes. In feite missen andere blockchain-oplossingen van de tweede generatie, waaronder Ethereum, de bandbreedte om het realistischer te maken. Op dit moment werken blockchain-onderzoekers er hard aan om de technologie schaalbaarder te maken.

Een andere grote zorg voor DeFi is de connectie met cryptocurrencies. Blockchain is een ideaal netwerk om digitale activa over te dragen.

Stabiele munten zijn het antwoord, maar kunnen niet voor elke transactie worden gebruikt. Dit is waar cryptocurrencies om de hoek komen kijken. Maar de vluchtigheid van cryptocurrencies maakt het geen ideale oplossing voor de echte wereld.

Weegschaal, een stabiele munt die onlangs is uitgebracht, is zowel positief als negatief onthaald. Over het algemeen werd het niet positief onthaald en veel instellingen hebben zich teruggetrokken uit de samenwerking aan het Weegschaalproject.

Wilt u meer weten over de risico’s in DeFi? Bekijk onze gids over risico’s in DeFi en hoe u ze nu kunt beheren!

Waarom is gedecentraliseerde financiering zo populair??

U moet zich afvragen waarom gedecentraliseerde financiering of DeFi zo populair is bij financiële instellingen. Nou, zoals je kunt zien, heeft het veel voordelen. Het biedt u bijvoorbeeld op de lange termijn meer veiligheid en transparantie.

Afgezien van de adoptiewerkzaamheden, moet DeFi er ook voor zorgen dat het een goed regelgevend kader heeft. Omdat het op een openbare blockchain staat, is het noodzakelijk om regelgeving naar de ruimte te brengen.

Op dit moment zijn er meerdere DeFi-organisaties die aan hun eigen oplossingen werken. Hun oplossingen zijn onafhankelijk en volgen daarom geen richtlijnen.

Het creëert een gefragmenteerde markt, die in de nabije toekomst moeilijk te maken zou worden. Met steeds meer DeFi-platforms kunnen we merken dat geen van hen slaagt, tijd en geld verspilt en ook het idee riskeert.

Er zijn ook enkele landen die crypto’s verbieden of ze te moeilijk reguleren om ze moeilijk te gebruiken te maken.

De oplossing is om een ​​open-source regelgevende organisatie te hebben die kan samenwerken om projecten bij elkaar te brengen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de DeFi in de goede richting kan groeien.

Lees verder: Hoe werkt gedecentraliseerde financiering??

Stijg naar populariteit

Blockchain is meer dan een decennium oud. We zagen de populariteit van DeFi echter pas in 2019. Dit komt omdat het grootste deel van de wereld geen verbinding had via internet.

Destijds had gedecentraliseerde financiering geen zin, omdat hiervoor internet nodig was voor connectiviteit.

Ik denk dat DeFi in 2025 meer mainstream zal worden. Internet groeit snel en wordt betaalbaarder dan ooit. India, een van de derdewereldlanden, heeft ook een enorme groei doorgemaakt als het gaat om mobiele telefoons en internetconnectiviteit.

Hoe dan ook, als je wilt, kun je deze gids gebruiken als een gedecentraliseerde financiële pdf voor het leermateriaal van je blockchain-project.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Conclusie: toekomst van gedecentraliseerde financiering

Op dit moment ziet de toekomst van gedecentraliseerde financiering er rooskleurig uit. Veel bedrijven kijken al naar gedecentraliseerde financiering als alternatief voor traditionele financiering. Ook hebben veel bedrijven al de nodige stappen ondernomen om gedecentraliseerde financieringsprojecten uit te voeren.

Het lijkt er dus op dat de adoptie zal blijven stijgen. Dus als u zich in een financiële instelling bevindt of in een soortgelijk bedrijf dat zich bezighoudt met financiën, moet u zeker een kijkje nemen bij DeFi. Aangezien het nu een rijzende ster is, mag u de kans niet missen om ervan te profiteren.

Voor beginners die diepgaand op het onderwerp willen ingaan, en zelfs meer, raden we aan om te beginnen met onze cursus Introductie tot DeFi. Waarom start u nu niet met het adoptieproces??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me