IOTA – de cryptocurrency die geen blockchain gebruikt. Dat klopt! In plaats daarvan gebruikt IOTA zijn eigen vorm van Distributed Ledger Technology genaamd The Tangle!

Hoe dan ook, laten we beginnen – ik neem aan dat je wat IOTA-munten voor jezelf hebt gekocht en nu wil je weten waar je ze het beste kunt bewaren? Of u onderzoekt het voordat u IOTA aanschaft. Wat het ook is, u bent hier zeker aan het juiste adres!

In mijn IOTA-portefeuillegids ga ik beginnen met te bespreken waarom het belangrijk is om je munten op te slaan in een privéportemonnee, in plaats van ze achter te laten bij een externe uitwisseling.

Daarna ga ik enkele van de verschillende portefeuilletypes bespreken en hoe degene die u kiest afhangt van bepaalde factoren, zoals extra beveiliging of extra gemak.

Ten slotte ga ik je vertellen over enkele van de beste IOTA-portefeuilles op de markt, evenals enkele nieuwe en opwindende die binnenkort zullen worden vrijgegeven!

Dus waar wacht je op? Laat me beginnen met uit te leggen waarom je een IOTA-portemonnee NODIG hebt!


IOTA-portemonnee – waarom heb je er een nodig??

Wanneer u cryptocurrencies koopt bij een gecentraliseerde exchange (bijv.Binance, Bittrex, etc.), stelt u uw vertrouwen in iemand anders – de gecentraliseerde exchange.

Dit betekent dat wanneer u geld stort, u erop vertrouwt dat de uitwisseling hen zal beschermen. Het grootste risico om een ​​bedrijf te vertrouwen dat gecentraliseerde servers gebruikt, is dat als ze worden gehackt, de hele database in gevaar komt.

Helaas zijn er sinds de oprichting van Bitcoin in 2009 heel veel hacks geweest.

In 2016 werden de servers van de grote cryptocurrency-exchange Bitfinex gehackt, waardoor de criminelen meer dan 120.000 BTC konden stelen. Destijds bedroeg dat $ 72 miljoen.

Bitfinex-prijsgrafiek

In het volgende jaar had een beurs genaamd CoinDash meer dan $ 7 miljoen aan Ethereum gestolen. Nogmaals, de gecentraliseerde servers werden gehackt, waardoor hackers het geld van anderen konden stelen.

Dus, wat gebeurt er als een exchange wordt gehackt en ze uw geld stelen? Helaas voor u is er geen garantie dat de uitwisseling het aan u zal teruggeven. Dit is waarom het is erg belangrijk om uw munten naar uw eigen IOTA-portemonnee te verplaatsen, weg van elke gecentraliseerde uitwisseling.

Dus nu je weet waarom het belangrijk is om nooit munten in een ruil achter te laten, gaat het volgende deel van mijn IOTA-portefeuillegids gaan over de verschillende soorten wallets die beschikbaar zijn.

Verschillende soorten portemonnees

Voordat ik de verschillende soorten wallets bespreek die beschikbaar zijn, is het belangrijk om te onthouden dat IOTA nog steeds een heel nieuw project is. Dit betekent dat ze op dit moment niet echt een portemonnee hebben die bij elk type past. Er zijn echter veel nieuwe wallets in ontwikkeling, dus de kans is groot dat u niet te lang hoeft te wachten voordat u de gewenste wallet krijgt..

IOTA-portemonnee

Web Portemonnee

Een webportemonnee is de minst veilige portemonnee op de markt en het betekent simpelweg dat je alleen toegang hebt tot je munten via een internetbrowser. In het voorbeeld dat ik eerder gaf, waarbij gecentraliseerde uitwisselingen werden gehackt, is dat zelfs een voorbeeld van een webportemonnee.

Hoewel webportefeuilles het meeste risico lopen, zijn ze ook het handigst. Dit betekent dat als u iemand snel wat geld moet sturen, u het beste een webportemonnee kunt gebruiken.

Onthoud echter dat u alleen kleine hoeveelheden IOTA-munten in een webportemonnee moet bewaren, voor het geval er iets ergs gebeurt.

Door gebruik te maken van een webportemonnee draag je ook de controle over je geld over aan iemand anders. Dit is hetzelfde als iemand die je niet kent, voor je spaargeld laten zorgen en hem vervolgens vragen om je er toegang toe te geven wanneer je het nodig hebt – als je een aantal IOTA-munten hebt die je niet graag wilt verliezen, is dit zeker niet Het is niet de manier om ze op te slaan!

IOTA-portemonnee

Mobiele portemonnee

Zoals de naam al doet vermoeden, is een mobiele portemonnee wanneer u uw munten op uw mobiele apparaat bewaart. Dit heeft enkele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen.

Ten eerste is het verzenden en ontvangen van geld erg handig. U heeft niet alleen direct toegang tot uw munten, maar u kunt ook gebruikmaken van de functies van QR-scannen. Dit is als een streepjescode die uw telefoon scant, die de streepjescode vervolgens automatisch kan converteren naar een uniek portefeuilleadres.

In plaatsen zoals Japan, waar nu meer dan 200.000 echte winkels zijn die cryptocurrency-betalingen accepteren, kunt u eenvoudig uw telefoon scannen bij het afrekenen en het geld wordt automatisch naar de verkoper gestuurd.!

Vergeet nooit dat als iemand uw telefoon kan stelen, deze mogelijk toegang heeft tot uw munten voordat u de kans krijgt om ze op een ander apparaat te herstellen. Bovendien zijn mobiele apparaten niet 100% beveiligd tegen malware of virussen.

IOTA-portemonnee

Desktop Portemonnee

Deze specifieke optie is iets veiliger dan een mobiele portemonnee, maar het is iets minder handig. In wezen downloadt u de portemonnee naar uw computer of laptop en slaat u uw munten offline op. De enige keer dat de portemonnee een verbinding met internet nodig heeft, is wanneer u daadwerkelijk geld naar iemand wilt sturen.

Wanneer u een gerenommeerde desktopportemonnee gebruikt, worden uw privésleutels niet bewaard door servers van derden, wat betekent dat alleen u er toegang toe hebt. Tegelijkertijd betekent dit ook dat als u ze kwijtraakt, uw munten voor altijd verdwenen zijn!

Net als bij een mobiele portemonnee lopen uw munten op een aantal manieren gevaar. Elke keer dat u verbinding maakt met internet, is uw portemonnee bijvoorbeeld kwetsbaar, vooral als een hacker uw laptop kan infecteren met een virus of keylogger..

Als u vergeet een back-up van uw portemonnee te maken en uw apparaat breekt, kunt u uw IOTA-munten verliezen. Laat nooit iemand uw laptop gebruiken zonder dat u aanwezig bent en laat hem niet onbeheerd achter bij een reparatiewerkplaats!

IOTA-portemonnee

Hardware Portemonnee

In één zin is een hardware-portemonnee voor cryptocurrency zo dicht mogelijk bij een echte kluis als u voor uw IOTA-munten zult krijgen! Kortom, uw munten worden offline bewaard op een fysiek hardwareapparaat, wat betekent dat het alleen met een server is verbonden wanneer u het aansluit.

Om een ​​overboeking te verifiëren, moet u de pincode invoeren in de hardwareportefeuille. Zelfs als uw portemonnee is gestolen, hebben de hackers geen toegang tot uw munten. In plaats daarvan kunt u ze herstellen door uw wachtwoordherstelzin te gebruiken!

In tegenstelling tot de andere soorten portemonnees die ik heb genoemd, moet je eigenlijk betalen voor een hardwareportemonnee, maar als je een groot aantal munten wilt houden, is het de investering meer dan waard.

Dus nu je weet wat de verschillende soorten cryptocurrency-wallets zijn, ga ik nu bespreken wat de beste IOTA-portemonnee is van de IOTA-wallets die momenteel beschikbaar zijn!

Laatste Ledger Wallet Coupon gevonden:

IOTA Wallet —Wat de beste is?

Hoewel het IOTA-team in 2015 voor het eerst aan hun project begon te werken, zijn er nog maar een paar portemonnees om uit te kiezen. Hier zijn er drie die u meteen kunt openen.

GUI IOTA Light portemonnee

De GUI IOTA light-portemonnee is perfect voor beginners, omdat hij heel eenvoudig te installeren is.

Bent u op zoek naar een IOTA-portemonnee voor MAC? Je hebt geluk! Het is beschikbaar om te downloaden op MAC, Windows en Linux. Deze specifieke IOTA-portemonnee is echter niet compatibel met mobiele apparaten.

IOTA mobiele portemonnee-applicatie

In termen van beveiliging bent u de enige persoon die ooit toegang heeft tot uw privésleutels, wat betekent dat deze niet worden opgeslagen door een derde partij.

Wanneer u het voor het eerst instelt, wordt u gevraagd of u het volledige of lichte knooppunt wilt installeren. Als u een beginner bent en alleen dingen eenvoudig en veilig wilt houden, kunt u het beste een lichtknooppunt kiezen.

Als je het geluid van deze IOTA-portemonnee leuk vindt, kun je deze downloaden van deze website.

Nostalgie IOTA Light Wallet

Nogmaals, als je op zoek bent naar een IOTA-portemonnee voor Mac, Windows of Linux, heb je geluk! De Nostalgia IOTA Light Wallet is beschikbaar om te downloaden op Windows-, Mac- en Linux-apparaten, waardoor het een desktop-IOTA-light-portemonnee is.

Het is bekend dat het echt goede beveiligingsfuncties heeft, maar het is vrij complex om te gebruiken. Dus tenzij je een goed begrip hebt van basiscodering, is dit misschien niet de beste IOTA-portemonnee voor jou.

Nostalgie IOTA lichte portemonnee

Als je Nostalgia kunt gebruiken, krijg je de snelste toegang tot het IOTA-netwerk, wat het erg handig maakt als je snel moet betalen.

Door hierop te klikken koppeling, je kunt instructies vinden voor het instellen en een link vinden om de IOTA-portemonnee rechtstreeks naar je apparaat te downloaden.

IOTA Wallet voor Android

De laatste portemonnee op mijn lijst is de officiële IOTA-portemonnee voor Android. Dit is natuurlijk een mobiele portemonnee, waardoor je onderweg veel gemak hebt.

Het enige dat u hoeft te doen, is de officiële app downloaden en u kunt een portemonnee met IOTA-munten verzenden, vasthouden of ontvangen. Andere functies zijn onder meer een QR-scanner, een IOTA-naar-Fiat-wisselkoers en extra wachtwoordtools.

De portemonnee is pas onlangs vrijgegeven, wat betekent dat deze nog in bèta is. Helaas, aangezien de portemonnee nog in de kinderschoenen staat, zijn er nogal wat klachten over bugs.

IOTA Wallet BETA

Als je het geluk hebt een Android-telefoon te hebben, kun je de officiële IOTA-portemonnee voor Android downloaden door naar de Google Play Store te gaan.

Ik weet wat je waarschijnlijk denkt. Is dat het? Nou, in dit stadium ben ik bang van wel. Het IOTA-platform is nog geen afgewerkt product, dus het zal nog even duren voordat alles draait.

Maar maak je geen zorgen, er komt nog genoeg aan. Vervolgens bekijken we enkele van de IOTA-portefeuilles die in de toekomst zullen worden uitgebracht.

(Trouwens, als je mijn complete gids over “Wat is IOTA?” Wilt lezen, kun je deze openen door hier klikken!

IOTA Wallet – Up and coming?

Hoewel het aantal IOTA-wallets dat momenteel beschikbaar is zeer beperkt is, zijn er een paar nieuwe die momenteel in ontwikkeling zijn. Als je op zoek bent naar een IOTA-portemonnee-Mac, dan geldt dit ook voor jou! Ik heb er hieronder twee opgesomd waarvan ik denk dat je ze in de gaten moet houden.

Trinity portemonnee

De Trinity-portemonnee wordt ontwikkeld door een student aan het University College London (UCL) en zal naar verwachting zeer binnenkort worden vrijgegeven. Volgens de meest recente aankondiging in maart 2018 zal de Trinity Wallet de eerste gebruiksvriendelijke IOTA-portemonnee zijn die op de markt komt.

Er zullen veel functies beschikbaar zijn, waaronder meerdere talen, basis- of expertmodus en de mogelijkheid om een ​​papieren IOTA-portemonnee af te drukken.

Notitie: Een papieren IOTA-portemonnee is een manier om uw privésleutels offline te houden. In werkelijkheid drukt u ze gewoon op een stuk papier af! Vergeet niet om uw papieren IOTA-portemonnee veilig te bewaren, aangezien deze kwetsbaar is voor brandschade enz. – overweeg om deze te lamineren!

De Trinity-portemonnee bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase en zal naar verwachting worden uitgebracht op alle apparaattypen, inclusief iOS!

Nelium portemonnee

Nelium is een andere gebruiksvriendelijke portemonnee die momenteel wordt ontwikkeld. Zodra het klaar is voor release, zal deze IOTA-portemonnee compatibel zijn met zowel Android als iOS, waardoor het een portemonnee voor alleen mobiel is. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de Nelium-portemonnee is dat deze absoluut perfect is voor beginners.

Nelium mobiele portemonnee-applicatie

Als het om beveiliging gaat, worden je privézaden alleen op je mobiele apparaat bewaard, dus ze worden nooit gezien door de Nelium-servers. Er is een overzichtelijke gebruikersinterface en er is ook een optie om een ​​QR-code te scannen, waardoor het heel gemakkelijk is om geld over te maken

Als u meer informatie wilt over deze specifieke IOTA-portemonnee of wilt weten wanneer deze moet worden vrijgegeven, klik hier op de link!

Ledger Nano S IOTA

Ik heb het beste tot het laatst bewaard! In april 2018 kondigde het IOTA-team aan dat hun cryptocurrency binnenkort compatibel zal zijn met de Ledger Nano S-portemonnee!

De Ledger is een hardware wallet, die, als je je herinnert van eerder in mijn gids, zo dicht mogelijk bij een kluis komt te staan. Dit is de veiligste manier om uw IOTA-munten op te slaan, want zelfs als uw hardwareportefeuille wordt gestolen, kunt u nog steeds weer toegang krijgen tot uw geld..

Het is belangrijk om te onthouden dat u de Ledger Nano S alleen mag kopen via de officiële website, waartoe u toegang hebt door op deze link te klikken.

Als dit de portemonnee is waarin u geïnteresseerd bent, blijf dan regelmatig kijken of er updates zijn. Zodra het compatibel is gemaakt, kost het u ongeveer 90 euro.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Gevolgtrekking

Daar ga je dan! Als je mijn IOTA-portefeuillegids van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van de verschillende portefeuilletypes.

Welke portemonnees gebruik je normaal gesproken? Hou je van het geluid van een IOTA-paper?

Je moet ook een goed idee hebben van de drie IOTA-wallets die momenteel beschikbaar zijn. Klinkt een van hen goed voor u? Ik weet dat het momenteel erg beperkt is, maar het goede is dat er momenteel een aantal coole portefeuilles wordt ontwikkeld.

Tabel: de voor- en nadelen van de Ledger Nano X en de Trezor Model T

Ik hou echt van het geluid van de Ledger Nano S IOTA-portemonnee, omdat dit de veiligste plek is om je munten op te slaan!

Laat me je mening weten over de portefeuilles die ik heb beoordeeld, evenals eventuele ervaringen die je ermee hebt gehad!

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me