Bent u geïnteresseerd in de Bewijs van werk versus bewijs van inzet argument? Of misschien wil je gewoon wat meer weten over het proces van hoe Ethereum te minen, Bitcoin, Dash en andere populaire blockchains die Proof of Work gebruiken? Hoe dan ook, u bent bij ons aan het juiste adres.

Beide modellen worden ‘consensusmechanismen’ genoemd, en ze zijn een huidige vereiste om transacties die plaatsvinden op een blockchain te bevestigen, zonder tussenkomst van een derde partij. We zullen hier echter binnenkort meer op ingaan.

Hoe dan ook, in deze Proof of Work versus Proof of Stake-gids, ga ik beginnen met het uitleggen van het basisprincipes van elk model, gevolgd door welke populaire blockchains ze hebben geadopteerd.

Daarna ga ik een heel eenvoudige uitleg geven over hoe de technologie werkt en hoe ze mensen in staat stellen extra cryptocurrency te verdienen door mijnwerker te worden!

Ten slotte zal ik dan uitleggen waarom ik geloof dat Proof of Stake een veel beter model is dan Proof of Work, voorbeelden uit de echte wereld van elk model.

Aan het einde van het lezen van mijn gids van het begin tot het einde, zul je in staat zijn om op een comfortabele manier aan je vrienden uit te leggen wat elk consensusmechanisme is, hoe ze werken en welk het beste is.!


Notitie: Het is altijd cruciaal om uw cryptocurrencies in veilige portefeuilles te houden, zoals Ledger Nano S, Trezor Model T en Coinbase. Als u besluit om uw cryptocurrencies in te wisselen, moet u ook kiezen betrouwbare crypto-uitwisselingen. Coinbase en Binance behoren tot de meest populaire en betrouwbare opties.

Dus waar wacht je op? Laten we beginnen met de basis.

Bewijs van inzet versus bewijs van werk: de basis

Wanneer Satoshi Nakamoto de allereerste cryptocurrency aan het bouwen was, Bitcoin, moest hij een manier vinden om transacties te verifiëren zonder tussenkomst van een derde partij. Dit bereikte hij toen hij het Proof of Work-systeem.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Vergelijking van bewijs van werk versus bewijs van inzet

In wezen is Proof of Work eraan gewend bepalen hoe de blockchain consensus bereikt. Met andere woorden, hoe kan het netwerk er zeker van zijn dat de transactie geldig is en dat iemand geen slechte dingen probeert te doen, zoals hetzelfde geld twee keer uitgeven??

Hoewel ik het later in meer detail zal uitleggen, is Proof of Work gebaseerd op een geavanceerde vorm van wiskunde genaamd ‘cryptografie’. Dit is de reden waarom digitale munten zoals Bitcoin en Ethereum ‘cryptocurrencies’ worden genoemd!

Cryptografie gebruikt wiskundige vergelijkingen die zo moeilijk zijn dat alleen krachtige computers kunnen ze oplossen. Geen enkele vergelijking is ooit hetzelfde, wat betekent dat als het eenmaal is opgelost, het netwerk weet dat de transactie authentiek is.

Veel andere blockchains hebben de originele Bitcoin-code gekopieerd en gebruiken als zodanig ook het Proof of Work-model. Hoewel Proof of Work een geweldige uitvinding is, is het allesbehalve perfect. Het heeft niet alleen nodig aanzienlijke hoeveelheden elektriciteit, maar het is ook heel beperkt in het aantal transacties dat het tegelijkertijd kan verwerken.

Als gevolg hiervan zijn er andere consensusmechanismen gecreëerd, met als een van de meest populaire de Proof of Stake-model. Het bewijs van inzet was de eerste opgericht in 2012 door twee ontwikkelaars genaamd Scott Nadal en Sunny King. Op het moment van de lancering voerden de oprichters aan dat Bitcoin en zijn Proof of Work-model het equivalent van $ 150.000 aan dagelijkse elektriciteitskosten vereisten..

Sindsdien is dit cijfer gestegen tot miljoenen dollars, waarover ik verderop in dit artikel meer in detail zal ingaan.

Hoe dan ook, de allereerste blockchain-project om het Proof of Stake-model te gebruiken was Peercoin. De eerste voordelen zijn onder meer een eerlijker en meer gelijk mijnsysteem, meer schaalbare transacties en minder afhankelijkheid van elektriciteit.

Als gevolg hiervan is ‘s werelds op een na populairste cryptocurrency – Ethereum, is bezig met een poging om van Proof of Work naar Proof of Stake over te gaan. De Ethereum Proof of Stake-datum is nog te bevestigen, het team werkt er echter hard aan om daar zo snel mogelijk te geraken.

Dus nu je de basis kent, gaat het volgende deel van mijn ‘Proof of Work VS Proof of Stake’-gids bekijken welke blockchains elk van de twee modellen hebben overgenomen!

PoW-adoptie versus PoS-adoptie

Het meest voor de hand liggende uitgangspunt is om de oorspronkelijke adoptant of Proof of Work, dat is het Bitcoin blockchain. Elke keer dat een transactie wordt verzonden, duurt het ongeveer 10 minuten voordat het netwerk deze heeft bevestigd. Verder kan de Bitcoin-blockchain alleen aan ongeveer 7 transacties per seconde.

Dit heeft geleid tot transactiekosten aanzienlijk toeneemt vanaf het moment dat het project voor het eerst begon in 2009. Bitcoin-vergoedingen kostten bijvoorbeeld aanvankelijk een heel klein deel van een cent, waardoor het netwerk nuttig was voor het overboeken van kleine bedragen. Zoals u echter zult zien aan de hand van het onderstaande tabel, dit liep op tot maar liefst $ 40 per transactie tijdens de drukste periode in december 2017!

Bewijs van werk versus bewijs van inzet

Bron: privacypros.io

Hoewel deze vergoedingen sindsdien zijn verlaagd, zijn ze nog steeds te hoog om het te halen geschikt als wereldwijd betalingssysteem. De meeste van deze problemen zijn voornamelijk te wijten aan de limieten van bewijs van werk.

De op een na populairste cryptocurrency ter wereld, Ethereum gebruikt ook Bewijs van werk. Interessant is dat de ontwikkelaars een paar wijzigingen hebben aangebracht in het originele code, waardoor het netwerk kon verwerken transacties in slechts 16 seconden. Hoewel dit niet de snelste in de branche is, is het aanzienlijk sneller dan de 10 minuten die Bitcoin nodig heeft.

Niettemin is de schaalbaarheidsproblemen dat Proof of Work Bitcoin heeft veroorzaakt, is ook een probleem voor Ethereum. De maximaal aantal transacties die de Ethereum-blockchain kan verwerken is 15, wat opnieuw aanzienlijk lager is dan het netwerk nodig heeft. Hoewel de Ethereum Proof of Stake-datum nog niet officieel is, wordt gehoopt dat dit aantal zal toenemen tot duizenden per seconde.

Net als Ethereum gebruiken andere blockchains soms een variatie op Proof of Work door het type algoritme te wijzigen dat ondersteunt het transactievalidatieproces. Andere populaire blockchains die Proof of Work hebben geïnstalleerd, zijn onder meer Bitcoin Cash en Litecoin.

Aan de andere kant gebruiken sommige echt populaire cryptocurrencies nu Bewijs van inzet. Een daarvan is Dash, waarmee gebruikers in slechts een paar seconden geld kunnen verzenden en ontvangen.

Bewijs van werk versus bewijs van inzet

Een andere bekende blockchain die gebruik maakt van het Proof of Stake-model is NEO. Het Chinese smart contract-protocol heeft een geweldige reis achter de rug sinds het voor het eerst werd gelanceerd in 2016, waardoor de waarde van zijn munt met meer dan 100.000% toenam!

Dus nu je weet welke populaire blockchains Proof of Work gebruiken en welke Proof of Stake gebruiken, gaat het volgende deel van mijn ‘Proof of Work versus Proof of Stake’-gids kijken naar hoe transacties worden geverifieerd. Laten we beginnen met Proof of Work!

Bewijs van werk: hoe worden transacties geverifieerd?

Zoals u zich kunt voorstellen, gebruiken duizenden mensen Bitcoin, Ethereum en andere blockchains die de Proof of Work-model. In mijn voorbeeld hieronder ga ik Bitcoin gebruiken, maar het proces is hetzelfde voor alternatieve Proof of Work-blockchains.

Ik noemde eerder dat Bitcoin-transacties duurt 10 minuten voordat ze als geldig worden bevestigd. Welnu, in elk interval van 10 minuten wordt er iets nieuws genoemd "blok" is gecreëerd.

Elk blok bevat verschillende transacties, die elk moeten zijn onafhankelijk geverifieerd. Om het Bitcoin-netwerk dit te laten bereiken zonder een derde partij, moet iemand zijn rekenkracht gebruiken los een cryptografisch algoritme op, ook wel bekend als Proof of Work.

Zodra dit is bereikt, wordt niet alleen de transactie als geldig gemarkeerd, maar wordt deze ook op de openbare blockchain geplaatst zodat iedereen deze kan bekijken. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom iemand hardware zou kopen en veel elektriciteit zou verbruiken om Bitcoin-transacties te helpen bevestigen.

Nou, het simpele antwoord is dat mensen dat zijn beloond met extra Bitcoin (of welke cryptocurrency Proof of Work ook bevestigt) voor hun inspanningen. Het belangrijkste om te begrijpen is dat niet iedereen een beloning krijgt. Duizenden van individuele apparaten ze strijden allemaal om als eerste het cryptografische algoritme op te lossen. Wie er het eerst komt, wint de beloning.

Ik zal hier later meer in detail over praten, maar een van de belangrijkste problemen met Proof of Work is dat dit zo is geen eerlijk systeem, omdat degenen met de meeste krachtig en duur hardware-apparaten heeft altijd de grootste kans om de beloning te winnen.

Bewijs van inzet versus bewijs van werk: POW-infographics.

Verderop, vanwege de manier waarop de cryptografische puzzel is gemaakt, is de enige manier waarop deze kan worden opgelost, door te gebruiken proef of fout. Hoewel ik het aanzienlijk heb vereenvoudigd, kijk eens naar het volgende voorbeeld

1. Het bewijs van werk wiskundige som = 5 + 7

2. Het antwoord is 12.

3. Degene die als eerste het antwoord krijgt, wint de mijnbeloning.

4. Miner 1 en Miner 2 strijden met elkaar, met onderstaande resultaten.

Mijnwerker 1

Poging 1: 5 + 7 = 10 * Onjuist *

Poging 2: 5 + 7 = 13 * Onjuist *

Poging 3: 5 + 7 = 9 * Onjuist *

Mijnwerker 2

Poging 1: 5 + 7 = 17 * Onjuist *

Poging 2: 5 + 7 = 8 * Onjuist *

Poging 3: 5 + 7 = 12 * Juist *

Zoals je aan het bovenstaande voorbeeld kunt zien, was het Miner 2 die bij de derde poging het juiste antwoord had geraden. Dat betekent dat zij de mijnwerker zouden zijn geweest om de mijnbouwbeloning te krijgen! In de echte wereld, computers kunnen miljoenen verschillende combinaties per seconde raden, waarvoor zo veel elektriciteit nodig is.

Over het algemeen geldt dat hoe krachtiger de hardware is, of hoe meer hardware-apparaten u heeft, hoe meer kans u heeft om de puzzel eerst op te lossen. Ik zal hierover praten in meer detail kortom, maar om deze redenen is het geen eerlijk systeem.

Voordat ik verder ga met Proof of Stake, wilde ik duidelijk maken dat, hoewel het bovenstaande voorbeeld vergelijkbaar is in de meeste Proof of Work-modellen, sommige blockchains gebruiken een iets ander proces. Laten we het echter simpel houden, zullen we?

Hoe dan ook, nu je in het kort weet hoe mijnbouw Ethereum, Bitcoin en andere Proof of Work-blockchains werken, gaat het volgende deel van mijn ‘Proof of Work VS Proof of Stake’-gids ontdekken hoe Proof of Work werkt.

Bewijs van inzet: hoe worden transacties geverifieerd?

De Proof of Stake-model gebruikt een ander proces om transacties te bevestigen en consensus bereiken. Het systeem gebruikt nog steeds een cryptografisch algoritme, maar het doel van het mechanisme is anders.

Terwijl Proof of Work zijn miner beloont voor het oplossen van complexe vergelijkingen, is in Proof of Stake de persoon die het volgende blok maakt is gebaseerd op hoeveel ze hebben ‘ingezet’. Om het u eenvoudig te maken, is de inzet gebaseerd op het aantal munten dat de persoon heeft voor de specifieke blockchain die ze proberen te minen.

Technisch gezien zijn individuen echter geen mijnbouw. In plaats daarvan worden ze ‘vervalsers’ genoemd, omdat er geen blokbeloning is. Terwijl Bitcoin, dat het Proof of Work-model gebruikt, een blokbeloning toekent telkens wanneer een nieuw blok wordt geverifieerd, zijn degenen die bijdragen aan het Proof of Stake-systeem eenvoudigweg verdien de transactiekosten.

Bewijs van werk versus bewijs van inzet

Laten we hoe dan ook eens kijken hoe de ‘vervalser’ zou proberen de transactie met succes te verifiëren…

Ten eerste, om de mogelijkheid te hebben om transacties te valideren, de gebruiker moeten hun munten in een specifieke portemonnee stoppen. Deze portemonnee bevriest de munten, wat betekent dat ze worden gebruikt om het netwerk uit te zetten. De meeste Proofs of Stake-blockchains hebben een minimumvereiste voor munten vereist om te beginnen met uitzetten, wat natuurlijk een grote investering vooraf vereist.

Als u bijvoorbeeld transacties voor het Dash-netwerk wilt valideren, moet u en Bevries minimaal 1.000 Dash-munten. Tijdens het hoogste punt ooit van de cryptocurrency in december 2017, waar Dash meer dan $ 1.500 per munt bereikte, zou het het equivalent in de echte wereld van $ 1,5 miljoen hebben gekost..

Niettemin, ervan uitgaande dat u het vereiste minimum hebt ingezet, is uw kansen om te winnen de beloning (transactiekosten) is gekoppeld aan het totaal percentage munten dat u bezit. Bekijk het volgende voorbeeld eens.

1. U besluit dat u munten wilt inzetten om een ​​aantal beloningen voor het bewijs van inzet te verdienen.

2. De blockchain heeft in totaal 1000 munten in omloop.

3. Uw aankoop en inzet van 100 munten.

4. Dit betekent dat u 10% van de totale munten in omloop heeft ingezet.

5. Je hebt nu 10% kans om elke beloning te winnen.

Dus, naar nader toelichten

  • Bewijs van werk vereist dat AL zijn mijnwerkers proberen een complexe som op te lossen, waarbij de winnaar wordt bepaald door de persoon die de krachtigste / meest hoeveelheid hardwareapparaten heeft.
  • Bewijs van inzet model kiest willekeurig de winnaar op basis van het bedrag dat ze hebben ingezet.

Uitleggen hoe het werkt - Bewijs van werk versus bewijs van staatBron: blockgeeks

Het belangrijkste theorie die de consensus van het bewijs van inzet ondersteunt mechanisme is dat degenen die inzetten zullen willen helpen het netwerk te beveiligen door dingen correct te doen. Als een vervalser heeft geprobeerd het netwerk te hacken of kwaadaardige transacties te verwerken, dan zijn ze zouden hun hele inzet verliezen.

Dit is de reden waarom het model zo goed werkt. Hoe meer u inzet, hoe meer u verdient. Maar tegelijkertijd, hoe meer je verliest als je tegen het systeem ingaat.

Dus nu u weet hoe elk consensusmechanisme bevestigt en valideert transacties, het volgende deel van mijn Proof of Work versus Proof of Stake-gids zal uitleggen waarom ik denk dat het Proof of Stake-model veel beter is dan Proof of Work!

Waarom is Proof of Stake beter dan Proof of Work?

Ik geloof dat de Het Proof of Stake-model is een veel beter model dan het Proof of Work-model omdat het lost veel problemen op, die ik nu voor je zal opsplitsen.

Centralisatie

Als je mijn Proof of Work VS Proof of Stake-gids tot nu toe hebt gelezen, herinner je je misschien dat ik zei dat Proof of Work-blockchains mensen geven die kopen krachtige hardwareapparaten een grotere kans om de mijnbouwbeloning te winnen.

Wat dit heeft geresulteerd is gecentraliseerd organisaties het kopen van duizenden apparaten (bekend als ASIC’s) die het hoogste mijnvermogen genereren. Dit type operatie staat bekend als een ‘mining pool’ en het stelt mensen in staat hun middelen te ‘poolen’ om hen de grootste kans te geven om eerst de cryptografische som op te lossen..

Bewijs van werk versus bewijs van inzet

Bijgevolg zijn slechts vier mijnbouwpools (waarvan de meeste zich in China bevinden, waar elektriciteit goedkoop is) controle over meer dan 50% van het totale Bitcoin-mijnvermogen.

Dit is een oneerlijk systeem omdat het betekent dat de gemiddelde persoon geen kans heeft om ooit de mijnbouwbeloning te winnen. Dit is waar Proof of Stake is anders. Dit model voorkomt dat groepen mensen hun krachten bundelen om het netwerk te domineren gewoon om winst te maken. In plaats daarvan worden degenen die aan het netwerk bijdragen door hun munten te bevriezen, proportioneel beloond met het bedrag dat ze hebben geïnvesteerd.

Het volgende voorbeeld in deze ‘Proof of Work versus Proof of Stake’-gids gaat over het elektriciteitsverbruik.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Elektriciteitsverbruik

Ik noemde eerder in mijn Proof of Work VS Proof of Stake-gids dat sommige Proof of Work-blockchains zoals Bitcoin gebruiken grote hoeveelheden elektriciteit. Dit komt doordat de cryptografische som die mijnwerkers moeten oplossen, is ongelooflijk moeilijk.

Een recente studie heeft uitgewezen dat de totale hoeveelheid elektriciteit vereist om het Bitcoin-netwerk functioneel te houden, is meer dan het bedrag dat wordt gebruikt door meer dan 159 individuele landen!

Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook vertraagt ​​de snelheid waartegen cryptocurrencies hun adoptie in de echte wereld. Dit komt omdat elektriciteitsrekeningen moeten worden betaald met fiat-valuta!

Aan de andere kant, Proof of Stake heeft geen zeer complexe sommen nodig op te lossen, wat betekent dat de elektriciteitskosten om transacties te verifiëren zijn aanzienlijk lager.

51% aanval

EEN 51% aanval is gewend aan beschrijf de ongelukkige gebeurtenis dat een groep of enkele persoon meer dan 50% van het totale mijnvermogen verwerft. Als dat zou gebeuren in een Proof of Work-blockchain zoals Bitcoin, zou het dat doen sta de persoon toe om wijzigingen aan te brengen naar een bepaald blok. Als deze persoon een crimineel was, konden ze het blok voor hun gewin wijzigen.

Een recent voorbeeld van een aanval van 51% vond plaats tegen de Verge blockchain, waardoor de hacker weg kon lopen met 35 miljoen XVG-munten. Dit bedroeg op het moment van de aanval a werkelijke waarde van $ 1,75 miljoen!

Bij gebruik van een Bewijs van inzet consensusmechanisme, it zou financieel niet logisch zijn om te proberen een aanval van 51% uit te voeren. Om dit te bereiken, zou de slechte actor ten minste 51% van het totale bedrag aan cryptocurrency in omloop moeten inzetten. De enige manier waarop ze dit konden doen, is door de munten op de open markt te kopen.

Als ze zouden besluiten om zo’n substantieel bedrag te kopen, zou de werkelijke waarde van de munt gaandeweg toenemen. Als gevolg hiervan zouden ze uiteindelijk aanzienlijk meer uitgeven dan ze konden winnen bij de aanval. Niet alleen dit, maar zodra de rest van het netwerk zich realiseerde wat er was gebeurd, zou de slechte acteur al zijn inzet verliezen!

Dus nu u de problemen van Proof of Work kent en weet hoe Proof of Stake ze oplost, gaat het laatste deel van mijn Proof of Work vs Proof of Stake-gids bespreken of er nadelen om Proof of Stake te gebruiken!

Nadelen van het Proof of Stake-model?

De eerste zorg bij het bespreken van Proof of Stake versus Proof of Work is de kwestie die sommige mensen hebben over Proof of Stake de rijken helpen rijker te worden. Dit komt omdat hoe meer munten u zich kunt veroorloven om te kopen, hoe meer munten u kunt inzetten en verdienen.

Denk er zo over na. Als u genoeg geld had om aan de minimale inzetvereiste te voldoen (wat de meeste mensen niet doen), kunt u een zeer goed rendement op uw investering. Degenen die het meeste geld hebben, hebben altijd de beste kans om de beloning te winnen, waardoor de rijken rijker worden.

Dit is echter bijna niet anders dan het Proof of Work consensusmechanisme, waardoor vermogende mijnwerkers eenvoudig duizenden ASIC-apparaten kunnen kopen.

De tweede zorg die sommige mensen hebben over Proof of Stake, is dat mensen dat wel kunnen verifieer transacties op meerdere ketens, welk bewijs van werk niet. De reden dat dit een probleem kan zijn, is dat een hacker een aanval met dubbele uitgaven kan uitvoeren.

Dit is wanneer iemand geld overmaakt naar iemand anders, maar voordat de transactie wordt bevestigd, lukt het hem geef het geld opnieuw uit. Onder normale omstandigheden zou een dergelijke poging worden voorkomen wanneer alle andere mijnwerkers op het netwerk het zien. Bovendien, omdat Proof of Work alleen toestaat dat apparaten aan één ketting mijnen, zou de oneerlijke ketting dat doen gewoon worden afgewezen.

Aan de andere kant, in een Proof of Stake-model, it kost geen vervalsers voor de mijne op meerdere ketens, waardoor iemand mogelijk met succes een dubbele besteding kan uitvoeren. Die ook wel bekend staat als de "’niets op het spel’ probleem?

In werkelijkheid is het argument Proof of Stake versus Proof of Work iets dat altijd zal gebeuren de meningen van mensen verdelen. Aangezien het echter lijkt alsof de oorspronkelijke manier om Ethereum te minen zal worden veranderd, is het duidelijk om te zien welk mechanisme het meest de voorkeur heeft.

Bewijs van werk versus bewijs van inzet: de conclusie

Dat is het einde van mijn Proof of Work versus Proof of Stake-gids! Als je het van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van hoe elk consensusmechanisme werkt en hoe ze van elkaar verschillen.

Bewijs van werk is de huidige manier om Ethereum, Bitcoin, Dash en enkele andere cryptocurrencies te minen. U moet zich nu echter volledig bewust zijn van de vele problemen die verband houden met Proof of Work. Dit omvat de hoeveelheid elektriciteit die het nodig heeft, de centralisatie van kracht die mijnbouwpools nu hebben, en de bedreigingen van een aanval van 51%.

Ik heb ook enkele van de oplossingen opgesomd die de Proof of Stake-model brengt naar de cryptocurrency-industrie. Naarmate de blockchain-technologie echter geavanceerder wordt, komen er veel andere consensusalgoritmen op de markt, allemaal met hun voor- en nadelen.

Als het je nu is gelukt om een ​​groot aantal cryptocurrencies te minen, moet je ervoor zorgen dat je ze in veilige portefeuilles bewaart. Ledger Nano S en Trezor Model T behoren tot de meest aanbevolen opties. Als u besluit om ze in te wisselen voor andere munten, kies dan voor betrouwbare crypto-uitwisselingen, zoals Coinbase en Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me