Hé, crypto-fans, vandaag is het mijn taak om u te helpen het perfecte Bitcoin-alternatief te vinden!

Bitcoin trok de aandacht toen het groeide van minder dan $ 1.000 tot bijna $ 20.000 in 2017. Het leverde niet alleen enorme winsten op aan zijn investeerders, maar opende ook de poorten voor tal van andere cryptocurrencies..

Veel van deze cryptocurrencies hebben in het verleden ook buitengewoon goed gepresteerd en bieden misschien een goed alternatief voor de meest populaire. In feite hebben sommige valuta’s, zoals Litecoin en Ethereum, in 2017 een rendement van meer dan 12000% opgeleverd!

Niet slecht, toch?!

Dus als u al in Bitcoin heeft geïnvesteerd en geïnteresseerd bent in de beste altcoins en de beste alternatieven wilt vinden, dan bent u hier aan het juiste adres. Ik ga 10 Bitcoin-concurrenten presenteren, waaronder Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple en anderen.

Aan het einde van deze gids heeft u een gedetailleerde vergelijking van Bitcoin-alternatieven op verschillende sleutelfactoren, waaronder technologie, snelheid, marktkapitalisatie, enz..


Opmerking: marktkapitalisatie is de totale waarde van alle munten. De marktkapitalisatie (vaak ‘marktkapitalisatie’ genoemd) van Bitcoin is bijvoorbeeld het aantal Bitcoins in omloop vermenigvuldigd met de prijs van één Bitcoin. De vergelijking zou eruitzien als Total Bitcoins X Bitcoin Price = Bitcoin’s Market Cap.

Nu dan. Laten we beginnen met het meest populaire alternatief voor Bitcoin tot nu toe: Ethereum.

Ethereum (ETH)

Ethereum werd in 2015 gelanceerd door de inmiddels beroemde Vitalik Buterin. Het doel was om de technologie van Bitcoin te verbeteren door een programmeertaal in een blockchain te introduceren. Het is het meest bekende Bitcoin-alternatief dat er is.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Alle transacties op de Ethereum-blockchain moeten worden betaald met Ether, ook wel de cryptocurrency van Ethereum genoemd.

Laten we eens kijken hoe Ethereum presteert:

  • Huidige prijs van Ether: $ 535
  • Huidige marktkapitalisatie: $ 52,98 miljard
  • Maximaal aantal ether: In tegenstelling tot Bitcoin waarvan het aanbod beperkt is, is een aanbod van Ether niet beperkt. echter, de De uitgifte van ether is beperkt tot 18 miljoen ether per jaar. Plus, met de upgrades die het gevolg zijn van het mechanisme dat Ethereum gebruikt, beweert Vitalik Buterin dat de totale hoeveelheid Ether niet zal oplopen tot 100.000.000
  • Technologie: Hoewel Bitcoin slechts een digitale valuta is, is Ethereum veel meer dan dat. Ethereum biedt een programmeertaal en platform waarop slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties kunnen worden gebouwd.

Ontwikkelaars hoeven niet voor elke applicatie een blockchain helemaal opnieuw te ontwikkelen, omdat ze Ethereum eenvoudig als basis kunnen gebruiken.

Ethereum was het eerste Bitcoin-alternatief dat dit aanbood. Het was volledig uniek toen het begon, wat een van de belangrijkste redenen is voor zijn populariteit en succes.

  • Transactiesnelheid: Ethereum-transacties duren enkele seconden in vergelijking met de 10 minuten of meer dan Bitcoin-transacties.
  • Populariteit: Ethereum is de tweede meest populaire cryptocurrency na Bitcoin.

Zoals je kunt zien in de onderstaande momentopname, is de prijs van Ethereum met ongeveer 17.000% gestegen van $ 9 in januari 2017 tot $ 1.389 in januari 2018. Dat is enorm!

Ethereum-prijsvoorspellingsgrafieken

Bitcoin Cash (BCH)

Een geweldig alternatief voor Bitcoin is de vork van Bitcoin zelf, Bitcoin Cash (BCH). U kunt een Bitcoin-vork zien als een kind van Bitcoin.

Er vindt een fork plaats wanneer er een update wordt gedaan aan een blockchain, maar niet alle gebruikers die de blockchain gebruiken, zijn het daarmee eens. Er wordt dus een nieuwe cryptocurrency / fork gemaakt. De update draait nu op zijn eigen blockchain, die bekend staat als de fork. De originele blockchain blijft hetzelfde.

In dit geval is Bitcoin Cash de update. Niet iedereen was het eens met de update, dus in plaats daarvan werd de vork gemaakt en de cryptocurrency heette Bitcoin Cash.

Dit gebeurde eind 2016.

Huidige prijs van BCH: $ 940

Huidige marktkapitalisatie: $ 16,07 miljard

Maximaal aantal BCH: Net als bij Bitcoin is het maximale aanbod van BCH ook beperkt tot 21 miljoen.

Technologie: BCH is gemaakt met het doel om 2 belangrijke technologische problemen van Bitcoin op te lossen:

  • Schaalbaarheid – BCH-transacties zijn sneller dan Bitcoin-transacties, waardoor het meer transacties per seconde kan verwerken.
  • Transactiekosten – Transactiekosten met BCH zijn bijna 5-10 keer goedkoper dan transactiekosten van Bitcoin!

Bitcoin Cash gebruikt een groter “blok” in zijn blockchain in vergelijking met de blockchain van Bitcoin.

Opmerking: Blockchain is de kerntechnologie achter alle cryptocurrencies.

Transactiesnelheid: Zoals ik hierboven al zei, biedt BCH een betere transactiesnelheid, een gebied waarin het een voordeel heeft ten opzichte van Bitcoin.

Populariteit: Bitcoin Cash is een van de beste succesverhalen in de cryptocurrency-wereld. Ondanks dat het een van de jongste is, is het uitgegroeid tot het vierde grootste cryptocurrency- en Bitcoin-alternatief.

Zoals blijkt uit deze grafiek van coinmarketcap.com, Het groeide van ongeveer $ 500 in juli 2017 tot ongeveer $ 4000 in december 2017. Dat is een groei van ongeveer 10.000% in minder dan zes maanden!

Bitcoin alternatieve bitcoin cash grafieken

Tron (TRX)

Tron, opgericht in september 2017 door de huidige CEO Justin Sun, is een blockchain-gebaseerd platform gericht op het decentraliseren van de wereldwijde entertainment- en content-sharing-industrie.

Tron of TRX is de cryptocurrency die op dit platform wordt gebruikt om transacties te doen. U kunt uw inhoud op Tron delen en ervoor worden betaald, rechtstreeks van de eindgebruikers van uw inhoud. Laten we dus de functies van Tron bekijken als een alternatief voor Bitcoin.

Huidige prijs van TRX: $ 0,049

Huidige marktkapitalisatie: $ 3,22 miljard

Maximaal aantal TRX:  TRX-voorraad is beperkt, maar is beschikbaar in een enorme voorraad van 100 miljard.

Technologie: Directe vergelijking van de technologie van TRX en Bitcoin is misschien niet haalbaar omdat ze allebei zeer verschillende doelen dienen.

Hoewel Bitcoin ernaar streeft fiat-valuta’s zoals EUR of USD te vervangen, wordt dit Bitcoin-alternatief op zijn eigen platform gebruikt voor het verkopen en kopen van inhoud.

Het doet dit door beide makers van inhoud en zijn consumenten op dezelfde blockchain te brengen en de tussenpersonen uit te schakelen.

Snelheid: Tron-transactiesnelheden bedragen 1.000 transacties per seconde, terwijl Bitcoin gemiddeld 7-8 transacties per seconde bedraagt.

Populariteit: Tron is enorm populair geworden omdat het de volgende grote stap lijkt te zijn voor de games-, entertainment- en inhoudindustrie.

Het zag een enorme stijging van zijn marktkapitalisatie in 2017 en is een van de weinige cryptocurrencies die in 2018 een behoorlijke prestatie laat zien.

Bitcoin alternatieve tron-muntgrafieken

Rimpel (XRP)

Een ander Bitcoin-alternatief, Ripple, werd in 2012 opgericht met slechts één doel: het oplossen van de problemen bij internationale transacties. Grensoverschrijdende transacties zijn niet alleen traag, maar ook erg duur.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, hanteert Ripple een veel meer gecentraliseerde benadering van cryptocurrency. Het dient echter nog steeds zijn doel als een goedkope en snelle oplossing voor grensoverschrijdende transacties. Het werkt al samen met enkele grote centrale banken!

Laten we eens kijken wat het tot een van de grootste altcoins maakt die er zijn.

Huidige prijs van XRP: $ 0,859

Huidige marktkapitalisatie: $ 33,63 miljard

Maximaal aantal XRP: Net als bij Bitcoin is ook het aanbod van XRP beperkt en dat aantal is 100 miljard XRP. Het verschil is dat Bitcoins geleidelijk worden gecreëerd door het mijnbouwproces, maar met Ripple is alle XRP al gemaakt! Ze zijn allemaal gemaakt toen Ripple begon.

Zoals eerder vermeld, is dit Bitcoin-alternatief nogal gecentraliseerd in vergelijking met andere cryptocurrencies. Het is dus geen verrassing dat 50 miljard XRP (de helft van het totale aanbod) eigendom is van Ripple Labs (het bedrijf achter Ripple).

Technologie: Zoals ik al eerder zei, streeft Ripple ernaar internationale transacties goedkoper, sneller en transparanter te maken. Een internationale bankoverschrijving die ongeveer een week kan duren, kan binnen enkele seconden gebeuren via Ripple.

De technologie van Ripple verschilt behoorlijk van die van Bitcoin. Bitcoin gebruikt blockchain, terwijl Ripple is gebouwd op iets soortgelijks – Distributed Consensus Ledger System.

Bitcoin is 100% gedecentraliseerd, waarbij de beslissingen door de gemeenschap worden genomen. Ripple wordt echter gerund door een particuliere organisatie die de macht heeft om de meeste beslissingen voor Ripple zelf te nemen.

Snelheid: Ripple-transacties duren een paar seconden, wat veel sneller is dan de 10 minuten die Bitcoin-transacties in beslag nemen. Ripple een geweldig alternatief voor Bitcoin maken als het op snelheid aankomt!

Populariteit: Ripple kan worden beschouwd als een van de meest succesvolle cryptocurrencies van 2017. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, groeide het van bijna nul in januari 2017 tot ongeveer $ 3,65 in januari 2018. Dat is een rendement van meer dan 56.000%!

Het is niet alleen populair bij investeerders, maar ook bij gebruikers. Het wordt in de echte wereld getest door organisaties zoals American Express en Santander.

Bitcoin alternatieve rimpelprijsvoorspellingsgrafieken

EOS

EOS is een blockchain die een programmeerplatform biedt, vergelijkbaar met dat van Ethereum. Het wordt ontwikkeld als een platform dat kan worden gebruikt om gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten te bouwen.

Het EOS-platform is echter nog in ontwikkeling en zal naar verwachting in juni 2018 worden gelanceerd.

EOS is opgericht door Dan Larimer, die al bekend is in de blockchain-ruimte voor het maken Bitshares en Steemit.

Huidige prijs van EOS: $ 10,49

Huidige marktkapitalisatie: $ 8,44 miljard

Maximaal aantal EOS: Het maximale aanbod van EOS is beperkt tot 900 miljoen.

Technologie: EOS is vergelijkbaar met Ethereum en verschilt van Bitcoin. Hoewel Bitcoin slechts een digitale valuta is, is dit Bitcoin-alternatief gedecentraliseerde open-source software.

Dit betekent dat veel andere applicaties over het EOS-platform kunnen worden gebouwd. Het heeft tot doel de ontwikkeling van slimme contracten eenvoudig te maken, net als Ethereum.

Opmerking: slimme contracten zijn de contracten die op blockchain zijn gebouwd en die zichzelf uitvoeren als aan bepaalde vooraf gestelde voorwaarden is voldaan.

Een groot verschil tussen EOS en Ethereum is dat EOS een variant van dPoS (delegated-Proof-of-Stake) gaat gebruiken, terwijl Ethereum momenteel Proof of Work gebruikt. De dPoS-consensus maakt deel uit van het EOS-mechanisme en is een van de belangrijkste redenen waarom EOS beweert dat hun blockchain veel schaalbaarder zal zijn dan Ethereum.

Snelheid: Omdat het platform nog niet is gelanceerd, weten we de snelheid van EOS Transactions nog steeds niet.

Populariteit: Zelfs vóór de lancering van het platform heeft EOS-munt veel populariteit gewonnen. Het wordt gezien als iets dat de technologie die Ethereum pionierde verder zal verbeteren. Daarom kan het een geweldig Ethereum- of Bitcoin-alternatief zijn.

EOS was een van de meest succesvolle ICO’s van 2017 – het haalde meer dan $ 700 miljoen op!

De prijs van EOS groeide van ongeveer $ 4 in juli 2017 tot een hoogste punt van $ 18 in januari 2018. Zoals je kunt zien in de onderstaande snapshot, is het een van de munten die momenteel een positieve groei laat zien..

Bitcoin alternatieve EOS-grafieken

Litecoin

Bitcoin versus Litecoin … Als er een cryptocurrency is die kan worden vergeleken met Bitcoin en Bitcoin-alternatief wordt genoemd, dan is het Litecoin.

Litecoin, ook een digitale valuta, werd in 2011 gecreëerd door een ex-Google-medewerker, Charlie Lee. Litecoin is gebouwd over dezelfde blockchain als Bitcoin, met de intentie om hierin verbeteringen aan te brengen.

En dat deed het! Het verbeterde de snelheid van de transacties!

In feite wordt het “Lite” -munt genoemd omdat de transacties ongeveer 4 keer sneller zijn dan Bitcoin.

Huidige prijs van Litecoin: $ 142,74

Huidige marktkapitalisatie: $ 8,01 miljard

Maximaal aantal Litecoins: Het maximale aanbod van Litecoin is beperkt tot 84 miljoen, wat een stuk groter is dan dat van Bitcoin.

Technologie: Litecoin lijkt qua technologie en functie behoorlijk op Bitcoin. Dit Bitcoin-alternatief is slechts een digitale valuta, in tegenstelling tot andere munten zoals Ethereum die talloze functies hebben.

Het grootste verschil in de technologie van beide munten is de transactiesnelheid. Litecoin heeft de transactiesnelheid kunnen verbeteren omdat het wijzigingen heeft aangebracht in het kernalgoritme van Bitcoin.

Transacties snelheid: Het duurt ongeveer 10 minuten om een ​​Bitcoin-transactie te voltooien, terwijl het slechts 2,5 minuten duurt om een ​​Litecoin-transactie te voltooien.

Populariteit: Ik zou zeggen dat Litecoin de grootste rivaal van Bitcoin is. Dit is wat Litecoin zo populair maakt onder investeerders en gebruikers.

Litecoin heeft de tand des tijds doorstaan, aangezien het al bijna 7 jaar bestaat. Het groeide van ongeveer $ 4 in januari 2017 tot $ 350 in december 2017, wat een rendement oplevert van meer dan 8000%!

Bitcoin alternatieve Litecoin-grafieken

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic is in juli 2016 uitgebracht door een hard fork van Ethereum te maken.

Een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) is opgericht door Ethereum om er geld voor in te zamelen. Een inbreuk op de beveiliging van DAO resulteerde in de diefstal van $ 50 miljoen. Om die 50 miljoen dollar terug te krijgen, werd Ethereum hard gevorkt in 2 blockchains (en cryptocurrencies) – Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Dus, in tegenstelling tot Litecoin en Bitcoin Cash, was het doel van het creëren van dit soort Bitcoin-alternatief niet gerelateerd aan technologische verbeteringen.

Huidige prijs van ETC: $ 18,19

Huidige marktkapitalisatie: $ 1,84 miljard

Maximaal aantal ETC: In tegenstelling tot Ethereum waarvan het aanbod niet beperkt is, is er besloten om het aanbod van ETC te beperken tot 230 miljoen in 2017.

Technologie: Zoals ik al zei, lijkt de technologie van Ethereum classic sterk op die van Ethereum zelf.

In vergelijking met Bitcoin fungeert ETC als veel meer dan alleen een digitale valuta. Het biedt een platform voor de ontwikkelaars die slimme contracten en DApps willen bouwen.

Omdat ETC een harde vork is, worden de wijzigingen die in de code van Ethereum zijn aangebracht, niet gerepliceerd naar de code van ETC. Nu Ethereum een ​​sterkere community van ontwikkelaars heeft, loopt het ver voor op ETC wat betreft technologische verbeteringen.

Transactiesnelheid: Net als Ethereum heeft Ethereum classic ook een transactiesnelheid van enkele seconden.

Populariteit: Ethereum classic is minder populair dan zowel Ethereum als Bitcoin. Het groeide van $ 1,50 in januari 2017 naar een hoogste punt van $ 43,50 in januari 2018, wat een rendement opleverde van ongeveer 2.900%. Dat is een toename van 29 keer, wat sowieso enorm is!

Zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, heeft ETC het goed gedaan, maar niet zo goed als de beste alternatieve Bitcoin-cryptocurrencies.

Bitcoin alternatie Ethereum klassieke grafieken

NEO

NEO, dat oorspronkelijk AntShares heette, werd in 2014 in China opgericht. Het wordt vaak het “Chinese Ethereum” genoemd, omdat NEO, net als Ethereum, ook een platform is dat wordt gebruikt om gedecentraliseerde applicaties te bouwen..

Neo heeft enorme vooruitgang geboekt sinds de lancering en kan worden beschouwd als een van de beste Bitcoin-alternatieven.

Huidige prijs van NEO: $ 73,92

Huidige marktkapitalisatie: $ 4,80 miljard

Maximaal aantal NEO: Het maximale aanbod van NEO is beperkt tot 100 miljoen.

Technologie: Net als in het geval van ETH en EOS, is NEO veel meer dan alleen een digitale valuta. Het biedt ook een platform voor de ontwikkeling van slimme contracten en DApps.

NEO gebruikt een uniek blockchain-algoritme dat het model van Ethereum verbetert. Da Hongfei, CEO van NEO, zegt “De technologie is veelbelovend in termen van hoge zekerheid, hoge schaalbaarheid en betere compatibiliteit tussen applicaties”

Transactiesnelheid: In tegenstelling tot de 7-10 transacties per seconde van Bitcoin, kan NEO ongeveer aan 10.000 transacties per seconde. Deze aanzienlijke verbetering maakt NEO snel en schaalbaar.

Populariteit: NEO is de grootste munt van China en een van de meest populaire munten in het algemeen. Het heeft in het verleden enorm goed gepresteerd, aangezien het groeide van ongeveer $ 0,16 in januari 2017 tot ongeveer $ 162 in januari 2018..

Kunt u raden hoeveel rendement dat zou kunnen zijn??

… het is ongeveer 111.400%! Dat is bijna het dubbele van het rendement dat Ripple produceerde!

Dus ja, NEO is een geweldig project en een fantastisch Bitcoin-alternatief.

Bitcoin alternatieve NEO-muntgrafieken

Binance Coin (BNB)

Binance-munt is een cryptocurrency die wordt vrijgegeven door een van de grootste beschikbare cryptocurrency-handelsplatforms – Binance. Het werd vrijgegeven als onderdeel van hun ICO, die in juli 2017 werd gebruikt om geld in te zamelen voor het platform.

De BNB-munt kan worden gebruikt om tegen een lagere koers op Binance te handelen. Als u bij BNB handelt, ontvangt u 50% korting op de handelskosten. Dit is schijnbaar de enige functie, waardoor het vrij uniek is in vergelijking met de andere topcryptocurrencies.

Laten we eens kijken naar de basisprincipes.

Huidige prijs van BNB: $ 12,98

Huidige marktkapitalisatie: $ 1,48 miljard

Maximaal aantal BNB: Het maximale aanbod van BNB is beperkt tot 194.972.068 munten.

Technologie: BNB is een ERC-20-token. Dit betekent dat het is gemaakt op de Ethereum-blockchain en op het Ethereum-netwerk blijft.

Opmerking: ERC-20 is een technische standaard die wordt gebruikt voor slimme contracten op de Ethereum-blockchain.

Onlangs kondigde Binance echter plannen aan om hun eigen blockchain te creëren, genaamd Binance Chain. Dit maakt deel uit van hun overgang van een bedrijf naar een gemeenschap – ze creëren een gedecentraliseerde uitwisseling.

Transactiesnelheid: BNB-munt, een Bitcoin-alternatief, transacties zijn sneller dan Bitcoin zelf omdat ze op het Ethereum-netwerk worden uitgevoerd, wat betekent dat ze in slechts enkele seconden worden verwerkt in plaats van tien minuten.

Populariteit: Gezien het grote handelsvolume op Binance, is BNB natuurlijk een erg populaire munt geworden. Omdat BNB-munt een solide steun heeft van de Binance-uitwisseling, hebben gebruikers en investeerders er hun vertrouwen in gesteld.

BNB groeide van $ 0,10 naar ongeveer $ 24, allemaal binnen zes maanden na de lancering. En het blijft een van de beste altcoins, vooral vanwege het voordeel dat het biedt tijdens het handelen op Binance Exchange.

Bitcoin alternatieve binance-muntgrafieken

Cardano (ADA)

Het laatste Bitcoin-alternatief op onze lijst is Cardano. Cardano, uitgebracht in september 2017, is een van de jongste en toch een van de meest gewilde cryptocurrency-projecten. Cardano is gemaakt door Charles Hoskinson, die ook een van de medeoprichters is van Ethereum.

Terwijl Bitcoin de 1e generatie was en Ethereum de 2e generatie blockchain, wordt Cardano beschouwd als de volgende (3e) generatie vanwege zijn geavanceerde technologie. EOS en NEO behoren ook tot deze classificatie.

Cardano’s eigen cryptocurrency staat bekend als ADA. Laten we dus het Bitcoin-alternatief van Cardanos vergelijken.

Huidige prijs van ADA: $ 0,28

Huidige marktkapitalisatie: $ 7,35 miljard

Maximaal aantal ADA: Het totale aanbod van ADA dat ooit zal bestaan, is 31.112.483.745.

Technologie: Cardano beweert de 3e generatie blockchain te zijn omdat het de problemen van zijn voorgangers probeert op te lossen – Bitcoin en Ethereum.

Het lost drie problemen op door middel van zijn technologische upgrade: schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid.

Het kan ook zware concurrentie opleveren voor XRP, omdat het erop gericht is internationale betalingstransacties soepeler te laten verlopen.

Transactiesnelheid: Het Bitcoin-alternatief van Cardanos heeft momenteel een verwerkingscapaciteit van 257 transacties per seconde die veel hoger is dan Bitcoin, maar niet zo hoog als NEO.

Populariteit: Cardano is enorm populair geworden dankzij de technologische verbeteringen die het belooft. Een andere factor die het heeft geholpen, is ongetwijfeld het feit dat de oprichter, Charles Hoskinson, zo’n gevestigde figuur is in de blockchain-ruimte..

ADA is de nieuwste cryptocurrency in deze lijst en heeft niet zo hoge rendementen opgeleverd als andere cryptocurrencies. Zoals je kunt zien in de onderstaande grafiek, groeide het van ongeveer $ 0,20 bij de lancering tot de hoogste prijs van $ 1,20 in januari 2018..

Desondanks heeft Cardano een zeer hoge marktkapitalisatie kunnen behalen en is het in zeer korte tijd een van de beste altcoins geworden..

Bitcoin alternatieve Cardano-muntgrafieken

Laatste woorden

En daar heb je het, een lange lijst met geweldige alternatieven voor Bitcoin! Bitcoin is ongetwijfeld nog steeds de koning van cryptocurrencies, maar er zijn veel Bitcoin-concurrenten die het ontdekken waard zijn als alternatief voor Bitcoin..

Dus, welke van deze alternatieven voor Bitcoin is volgens jou het beste? Of, als we uw favoriete alternatief voor Bitcoin niet hebben vermeld, laat ons dan weten welke het is!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me