Het kan moeilijk zijn om in cryptocurrency-mining te komen. Er is veel hardware om te kopen, dingen om te leren, factoren waarmee u rekening moet houden. Hoewel hetzelfde kan gelden voor Bitcoin Gold, proberen de ontwikkelaars het gemakkelijker te maken. Hoe? Door ASIC-computers af te sluiten en Bitcoin Gold-mijnbouw voor iedereen beschikbaar te maken.

Bitcoin goudwinning - LogoBitcoin Gold is een harde vork van de meest populaire en oudste cryptocurrency ter wereld, de bitcoin. Ontwikkelaars hebben het gemaakt met een enkel leidend principe. Ze hebben het ontwikkeld om het onmogelijk te maken om Bitcoin Gold met ASIC-computers te minen.

Wat zijn ASIC-computers? De afkorting betekent Application Specific Integrated Circuit. In de context van dit artikel is het een machine die op maat is gemaakt om Bitcoin Gold te mijnen. Gelukkig bestaan ​​dergelijke machines niet voor deze cryptocurrency.

Afgezien van de mijnbouwopties, is Bitcoin Gold identiek aan zijn voorvader. Het volgt dezelfde richtlijnen. Het heeft vergelijkbare overdrachtsnelheden. U kunt het voor dezelfde doeleinden gebruiken, handel is een van hen. Als je besluit om dat te doen, zorg er dan voor dat je een veilige cryptocurrency-uitwisseling platform, zoals Coinbase, Binance en Coinmama.

Waarom zijn ASIC’s een echt probleem??


Bitcoin Gold is weggesplitst van de Bitcoin-blockchain om ASIC-mijnbouw te voorkomen. Deze mijnbouwmachines zijn zoveel efficiënter in mijnbouw dan GPU- en CPU-mijnwerkers hebben geen kans.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Het succes van uw mijnbouw wordt bepaald door de hash-snelheid van uw machine.

Hashrate is de statistiek om te beschrijven hoe snel een machine is in het delven van een cryptocurrency. De beste CPU’s en GPU’s van consumentenkwaliteit kunnen simpelweg niet concurreren met ASIC’s.

Waarom is dit een probleem? Cryptocurrency-puristen zijn van mening dat mijnbouw iets moet zijn dat iedereen kan doen. Je zou het moeten kunnen doen met alleen een laptop in een slaapzaal. ASIC’s maken het onmogelijk.

Waarom is het onmogelijk? Gemakkelijk. Mijnwerkers verdienen cryptocurrencies om eerst hashfuncties op te lossen. Dit versleutelt de blockchain en beveiligt deze. Als het je lukt, krijg je het recht om het volgende blok in de keten te publiceren en een vergoeding te krijgen in de vorm van Bitcoin Gold.

Als alleen de eerste die het probleem oplost, wordt beloond, vinden mensen altijd manieren om het kaartspel in hun voordeel te stapelen. ASIC’s vormen een onoverkomelijk obstakel voor iedereen die een machine van consumentenkwaliteit gebruikt.

Wat is hash-snelheid?

Het is hoeveel hash-bewerkingen uw systeem per seconde kan voltooien. ASIC-computers lopen mijlenver voor op de andere twee methoden, GPU- en CPU-mining. Dus daarvoor is het niet eens grappig.

Wat betekent dit?

Gemakkelijk. Als je minderjarig bent, heb je geen kans om winst te maken zonder een ASIC. Tenzij u Bitcoin Gold-mijnbouw start. Het basisprincipe is GEEN ASIC’s.

Als het gaat om niet-ASIC-mijnmethoden, loopt GPU-mijnbouw voor op elke andere optie. Dit is de reden waarom GPU-prijzen de afgelopen jaren enorm zijn gestegen.

Oké, wat heb ik nodig om te beginnen?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Hardware

Oké, ben je klaar om te leren hoe je Bitcoin Gold kunt minen met je thuiscomputer? Dit is wat u moet weten om aan uw reis te beginnen.

Hardware

De enige methode voor effectieve Bitcoin Gold-mijnbouw is via de GPU (videokaart). Het is mogelijk om Bitcoin Gold te minen met de processor van uw computer. Het is echter niet zo effectief.

Denk aan het schilderen van een hek. Ja, je kunt een hek schilderen met een tandenborstel (CPU). Maar waarom zou je dat doen als je een goede verfkwast (GPU) kunt gebruiken?

Oké, hoe kan ik Bitcoin Gold mijnen? Welke hardware moet je kopen? Dat hangt ervan af. Als je onlangs een upgrade van je systeem hebt uitgevoerd en je wilt mijnbouw proberen, om te zien waar het allemaal om draait, ben je misschien goed om te gaan.

Een fatsoenlijke CPU, een GTX 10xx-videokaart, wat RAM en een goede SSD? Je bent goed om te beginnen. Verwacht echter niet dat u bankiert of met pensioen gaat. Bitcoin Gold-mijnbouw vereist een veel krachtiger systeem om serieus geld te verdienen.

Onthoud dat u alleen wordt betaald als uw machine de hash-functie eerst oplost bij solo-mining. Er zijn manieren om dat te omzeilen door lid te worden van een Bitcoin Gold-mijnbouwpool, maar daar zullen we later over praten.

Voorlopig ga je alleen zien hoe Bitcoin Gold-mijnbouw op een computer van consumentenkwaliteit is. Als je tijdens het proces wat Bitcoin Gold verdient, geweldig!

Als u eenmaal uw weg in het proces kent, kunt u gaan werken aan een pc die meer op mijnbouw is gericht. Wat houdt dat in?

U moet verschillende krachtige GPU’s aanschaffen en een manier vinden om het hele systeem te koelen. Als u op koeling bespaart, zullen uw GPU’s van $ 900 doorbranden, wat u uiteindelijk veel meer kost.

Zes videokaarten is een goed doel om mee te werken.

Je moet er ook voor zorgen dat je PSU (Power Supply Unit) al die spullen kan ondersteunen. Beknibbel er niet op. Goedkope zijn niet efficiënt in het omzetten van stroom. Uw systeem wordt warmer. U hebt meer elektriciteit nodig om het systeem van stroom te voorzien, waardoor u minder winst maakt.

Een goed moederbord is ook essentieel. Het maakt niet uit dat je je spaarvarken kapot hebt gemaakt voor zes NVIDIA RTX 2080 Ti-kaarten als je moederbord er maar twee kan ondersteunen. Daaraan gerelateerd, zou je een op mijnbouw gerichte zaak moeten zoeken of er zelf een moeten maken. Pc-behuizingen voor consumenten zijn tenslotte niet gemaakt voor zes grafische kaarten.

Zelfs als er genoeg PCIE-slots zijn voor zes GPU’s, betekent dit niet dat het moederbord ze allemaal goed zal draaien. Het beste wat je kunt doen, is onderzoek doen naar het specifieke bord dat je wilt voordat je het koopt.

Je hebt ook een besturingssysteem nodig. Vergeet nooit het besturingssysteem. Hoewel zowel Linux als Windows werken, zouden we beginnen met Windows omdat het gemakkelijker te gebruiken en in te stellen is.

Samenvattend: je kunt beginnen met het minen van Bitcoin Gold op je gaming-pc, maar je hebt een GPU-mijnbouwinstallatie nodig om serieus te worden. Zes high-end videokaarten. Een goede harde schijf. Efficiënte PSU met voldoende vermogen om uw videokaarten van stroom te voorzien. Een moederbord dat alles kan draaien. Bespaar niet op een geweldige koeloplossing. Het zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.

Als u besluit een investering te doen, moet u ook een veilige hardware portemonnee voor het opslaan van Bitcoin Gold. Enkele van de aanbevolen opties zijn Ledger Nano X en Trezor Model T.

Oké, je bent een deel van de weg daarnaartoe om te weten hoe je Bitcoin Gold kunt minen. Lees verder voor meer informatie.

Software

Om Bitcoin Gold-mijnbouw te starten, heb je drie stukjes software nodig, mogelijk ook een vierde.

Ten eerste moet u een account openen bij een cryptocurrency-exchange die u vertrouwt. Nadat je Bitcoin Gold hebt ontgonnen, heb je een uitwisseling nodig om er fiat-valuta van te maken (of echt geld voor ons plebs).

Vervolgens hebt u een cryptocurrency-portemonnee-account nodig om uw Bitcoin Gold op te slaan. Wat voor soort Bitcoin Gold-mijnwerker zou je tenslotte zijn als de valuta nergens heen kan?

Ten slotte heb je gespecialiseerde mijnsoftware nodig. Deze software verbindt je computer met de blockchain. Het zet het ook aan het werk en lost hash-functies op om u die Bitcoin Gold te verdienen. Wanneer je het eindelijk aanzet, kun je jezelf een Bitcoin Gold-mijnwerker noemen. Wees gewoon niet bang als uw computer vliegtuiggeluiden begint te maken.

Enkele van de aanbevolen mijnsoftware zijn:

  • ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

Het vierde stuk software dat u mogelijk nodig heeft, is een mijnbouwpool-client als u ervoor kiest om voor die optie te gaan. Waarom zou u lid willen worden van een Bitcoin Gold-mijnbouwpool? Gelukkig, daar gaat de volgende sectie over!

Bitcoin Gold Mining Pools

Bitcoin-goudmijnbouw - pool-hash-snelheid

Misschien wil je een solo Bitcoin Gold-mijnwerker zijn, alle moeite op zich nemen en de volledige beloning krijgen. Dit is misschien geen goed idee.

Zie je, je krijgt alleen iets als je machine de eerste ter wereld is die de hash-functie oplost, zoals we eerder hebben opgemerkt. Met een enkele gaming-pc of zelfs een 6-GPU-mijnbouwinstallatie heb je niet veel kans.

Om een ​​consistent rendement te behalen, zou u een hele Bitcoin Gold-mijnbouwboerderij moeten bouwen. Het zou meerdere 6-GPU-rigs hebben, een fortuin aan elektriciteitskosten vergen en een constante hoofdpijn zijn om te blijven draaien. De kamer waarin u de hele Bitcoin Gold-mijnbouw bewaart, zou ook een oven zijn.

Zelfs als je dat allemaal hebt gebouwd, zijn er mensen met enorme mijnbouwbedrijven en veel meer rekenkracht. U concurreert tegen hen wanneer u met Bitcoin Gold-mijnbouw begint.

Je moet veel geluk hebben om kans te maken.

Er is echter een oplossing. Mijnwerkers over de hele wereld hebben een manier bedacht om hun middelen te bundelen in een Bitcoin Gold-mijnbouwpool. Dit is hoe je concurreert met de grote mijnbouwbedrijven.

Als je deel uitmaakt van een mijnbouwpool, mijn Bitcoin Gold niet echt zelf. U staat toe dat de pool de verwerkingskracht van uw systeem gebruikt om deze te ontginnen.

Laten we zeggen dat er 200 mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin Gold-mijnbouw. Ze hebben allemaal machines met 500 h / s of 500 hashrate. Kunnen ze het opnemen tegen alle anderen die zelf Bitcoin Gold minen? Welnee.

Gecombineerd hebben ze echter een hashrate van 100.000 h / s of 100 Kh / s. Nu hebben ze een veel betere kans om iets gedaan te krijgen als ze strijden tegen de rest van de wereld.

Dat roept de vraag op: hoe wordt de Bitcoin Gold die de pool wint, toegekend? Het systeem is in elke mijnbouwpool anders. Ze zijn tenslotte allemaal onafhankelijk van elkaar. Het is echter populair om de winst te splitsen op basis van de hashrate die een specifieke persoon bijdraagt.

Bitcoin Gold-mijnbouw in een pool is een veel stabielere manier om Bitcoin Gold te verdienen. Zolang de pool vaak genoeg wint en de prijs van Bitcoin Gold het waard is, verdien je geld. Het zal een straaltje zijn in plaats van een vloed, maar beter een mus in de hand dan een duif op het dak, toch?

Wat als u zich niet bij een mijnbouwpool wilt aansluiten? Wat als u uw machine niet wilt kopen, deze niet wilt onderhouden en hogere elektriciteitsrekeningen wilt betalen? Er is een andere manier om jezelf een Bitcoin Gold-mijnwerker te noemen, maar we zullen erover praten in de volgende sectie.

Cloud Mining

Het idee achter cloud-mining is als cloud-gaming. Stel dat je een slechte computer hebt, maar Bitcoin Gold wilt minen. Of speel de nieuwste game van Assassin’s Creed.

Clouddiensten kunnen u in beide gevallen helpen. Bij gaming betaal je een maandelijks abonnement om ergens ter wereld een krachtige computer te gebruiken. U ziet wat er op die computer gebeurt en kunt uw bewegingen maken. Het enige dat u nodig heeft, is een goede internetverbinding.

Cloud mining is vergelijkbaar. U betaalt een vergoeding, zeg $ 500. Voor je geld mag je gedurende twee jaar een bepaalde hoeveelheid hashrate 24/7 gebruiken om mee te minen.

Het bedrijf dat de service uitvoert, onderhoudt de hardware. Het zorgt ervoor dat u uw hashrate krijgt.

U moet wel dagelijks betalen voor elektriciteits- en onderhoudskosten. Het bedrag dat u betaalt, is klein, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Het klinkt geweldig, toch? Alle voordelen van Bitcoin Gold-mijnbouw zonder de problemen. Het is soms te mooi om waar te zijn.

Zie je, de cloud mining-markt zit vol met oplichters. Bij het kiezen van een dienst moet u sceptisch zijn.

Bitcoin goudwinning - cloud miningU moet ook bedenken hoe lang het duurt voordat u de initiële investering terugverdient. Het kan lang duren of de prijs van Bitcoin Gold zou morgen omhoog kunnen schieten en je zou binnen een week rijk worden.

Je moet jezelf ook nog een andere vraag stellen. Deze cloud-mining-services hebben verbluffende hash-snelheden om rond te gooien. Waarom verhuren ze het dan aan anderen in plaats van zelf cryptocurrencies te delven??

De volledige winst voor jezelf nemen moet beter zijn, toch? Het is mogelijk dat veel cloud-mining-services Ponzi-schema’s zijn. Geminimaliseerde (omdat gebruikers ze dekken) energierekeningen en nieuwe abonnees houden ze actief. Als het geld van inkomende mensen de kosten niet kan dekken, wordt de dienst gesloten.

Heb je gisteren $ 500 betaald voor 2 jaar hashrate? Jammer.

Het is misschien helemaal niet het geval, maar het loont de moeite om voorzichtig te zijn in deze en alle andere gevallen die verband houden met cryptocurrency. Waar geld te verdienen valt, zijn er altijd mensen die willen profiteren.

Bitcoin Gold-mijnbouw kan een geweldige bron van (meestal) passief inkomen zijn. Hopelijk weet je nu wat je nodig hebt om te leren hoe je Bitcoin Gold kunt minen.

Een ander ding dat u kunt proberen als u wat winst wilt maken, is handelen. Kies een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling, zoals Coinbase of Binance en begin daarmee!

Zorg er ook voor dat u uw cryptocurrencies in veilige hardware wallets altijd. Begin met het bekijken van Ledger Nano X en Trezor Model T.

Ledger Wallet-deal nu actief:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me