Groeten, Crypto-nieuwelingen! U heeft toch veel vragen over cryptocurrencies, nietwaar? Maar dat is oké, ik heb veel antwoorden!

Leren over cryptocurrency is als het eten van een gigantische hamburger. Je zou toch niet proberen om een ​​gigantische hamburger in één hap te eten, toch? Je zou veel kleine hapjes nemen. Heel snel zou de hamburger weg zijn!

Tegenwoordig zijn de kleine hapjes die je gaat nemen Kraken en Bitstamp. Beide zijn cryptocurrency-uitwisselingen. Een cryptocurrency-uitwisseling is een bedrijf waarmee u cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Als nieuweling is het belangrijk dat u de juiste uitwisseling kiest om mee te beginnen. Handelen op de juiste beurs zal uw crypto-ervaring veel leuker maken!

Dus, wat is beter, Bitstamp of Kraken? Nadat u deze handleiding heeft gelezen, kunt u beslissen welke uitwisseling het beste voor u is. In deze gids vertel ik je over alle functies van elk platform. Ik zal het ook hebben over de verschillen en overeenkomsten tussen de twee. Ik zal je zelfs vertellen welke is vernoemd naar een gigantisch zeemonster!

Laten we beginnen met een snelle blik op hoe Bitstamp en Kraken zijn begonnen …

Bitstamp vs Kraken: geschiedenis


2011 was een interessant jaar voor cryptocurrencies. Het goede nieuws was dat de prijs van één Bitcoin (BTC) voor het eerst naar één Amerikaanse dollar ging. Mensen begonnen in te zien hoe belangrijk cryptocurrency kon worden.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Het slechte nieuws was dat ‘s werelds grootste crypto-exchange, Mt. Gox, is gehackt. Hierdoor dachten veel mensen dat ze cryptocurrency niet konden vertrouwen.

Drie jonge mannen zagen het succes van Bitcoin en het falen van Mt. Gox. Ze besloten dat cryptocurrencies uitwisselingen nodig hadden die mensen konden vertrouwen. Een van deze mannen richtte Kraken op, terwijl de andere twee Bitstamp oprichtten. Hier zijn hun verhalen;

Het Bitstamp-verhaal

bitstamp vs kraken

Nejc Kodric en Damian Merlak hebben Bitstamp opgericht in hun thuisland Slovenië. Ze wilden een platform creëren dat gebruikers net zo goed konden vertrouwen als de Bank of England of de New York Stock Exchange.

Om dit te doen, hebben ze in 2013 een deel van de activiteiten van Bitstamp naar het VK verplaatst. Ze hoopten dat een gedeeltelijke vestiging in een van de financiële en juridische centra van Europa gebruikers zou helpen Bitstamp te vertrouwen. Het VK had echter geen wetten voor cryptocurrencies. Dit betekende dat Bitstamp zijn eigen regels moest verzinnen.

Bitstamp. Het VK had echter geen wetten voor cryptocurrencies. Dit betekende dat Bitstamp zijn eigen regels moest verzinnen.

Het probleem hier is dat mensen bedrijven die hun eigen regels bedenken niet echt vertrouwen! Kodric en Merlak gingen op zoek naar een land dat wetten had om de verkoop van cryptocurrency te begeleiden. De voormalige president van PayPal, David Marcus, stelde Luxemburg voor.

In 2016 verhuisde Bitstamp naar Luxemburg en werd het ‘s werelds eerste nationaal gelicentieerde crypto-exchange. Dit betekent dat Bitstamp dezelfde wetten moet volgen als andere financiële instellingen in Luxemburg. Gelicentieerd zijn in Luxemburg betekent dat Bitstamp een licentie heeft in alle 28 landen van de Europese Unie.

De Luxemburgse minister van Financiën gebeld de deal een “mijlpaal voor Bitcoin en digitale valuta in Europa”. Best cool, toch? Maar hoe zit het met Kraken?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Het Kraken-verhaal

bitstamp vs kraken

Kraken is opgericht door Jesse Powell in San Francisco, Californië. Powell was naar de kantoren van Mt. Gox in Japan en was geschokt door wat hij zag. Mt. Gox was slecht georganiseerd en reageerde traag op gebruikersproblemen. Hij realiseerde zich dat cryptocurrencies zouden mislukken, tenzij hun uitwisselingen beter zouden verlopen.

Net als Bitstamp is Kraken gemaakt om een ​​uitwisselingsgebruiker te zijn die kon vertrouwen. Powell wilde dat de gebruikers konden zien hoe Kraken werkte. Hij wilde ook dat gebruikers wisten dat hun geld veilig was bij Kraken.

Om dit te doen, bood Kraken zich in 2014 vrijwillig aan voor een audit of reserves audit. Dit betekent dat iemand (Stefan Thomas) van buiten het bedrijf de financiën van de uitwisseling kon testen. Kraken heeft de test doorstaan.

Kraken heeft banden gevormd met grote financiële instellingen in Europa en Azië. Het heeft ook andere cryptobedrijven gekocht, zoals CryptoWatch en Glidera. In 2016 kocht Kraken drie muntenbeurzen, Coinsetter, Cavirtex en CleverCoin. Het kopen van Coinsetter en Cavirtex hielp Kraken groeien in Noord-Amerika en CleverCoin maakte het krachtiger in Europa.

Net als het gigantische zeemonster, waarnaar het is vernoemd, heeft Kraken lange armen die over de oceanen van de wereld reiken!

Bitstamp en Kraken zijn nu twee van de oudste en meest gerespecteerde uitwisselingen in cryptocurrency. Welke uitwisseling is echter groter, Bitstamp of Kraken? Om dit op te lossen, moeten we naar de cijfers kijken …

Bitstamp vs Kraken: grootte

De beste manier om de omvang van een cryptocurrency-uitwisseling te bepalen, is door te kijken naar het handelsvolume dat 24 uur per dag beschikbaar is. Het handelsvolume van een beurs is de totale hoeveelheid cryptovaluta die in één dag wordt gekocht en verkocht. Het wordt meestal genoteerd als een bedrag in Amerikaanse dollars. Hieronder staan ​​de handelsvolumes voor Bitstamp en Kraken op 18-04-18;

Hoe verhouden deze cijfers zich tot de rest van de markt??

Het 24-uurs handelsvolume van alle beurzen vermeld op coinmarketcap.com was meer dan 18 miljard USD voor 18/04/2018. Dit geeft Kraken ongeveer 9% en Bitstamp ongeveer 6% van de markt. Kraken is beoordeeld als de 12e grootste beurs op de markt en Bitstamp is de 14e.

Dus Kraken is groter, maar niet zozeer. Als Kraken Mcdonalds is, dan is Bitstamp Burger King!

Grootte is niet zo belangrijk bij het kiezen van een crypto-uitwisseling. De valuta’s die een beurs aanbiedt, zijn dat wel. Laten we eens kijken naar de valuta die worden aangeboden door Bitstamp en Kraken …

Bitstamp vs Kraken: valuta’s

Beide beurzen bieden veel verschillende valutadiensten, dus ik zal dit gedeelte opsplitsen in hapklare brokken!

Fiat-valutahandel

Een van de eerste dingen die u moet weten over een crypto-uitwisseling, is of u al dan niet kunt handelen met fiat-valuta’s.

Opmerking: een fiatvaluta is elke valuta die wordt ondersteund door een overheid. Het zijn de wettelijke valuta van landen. Voorbeelden van fiat-valuta’s zijn de Amerikaanse dollar, de Chinese yuan en de Japanse yen.

Als beginner is het een goed idee om een ​​beurs te kiezen die fiat-handel aanbiedt in de valuta van het land waarin je woont. Dit betekent dat je geen cryptocurrency hoeft te bezitten of een andere beurs hoeft te bezoeken voordat je begint met handelen..

Bitstamp en Kraken bieden beide fiat-valutahandel aan. Hier zijn de fiat-valuta’s die u op elke beurs kunt gebruiken;

 • Kraken: Amerikaanse dollars (USD), Canadese dollars (CAD), Japanse yen (JPY), Britse ponden (GBP) en euro’s (EUR).
 • Bitstamp: Amerikaanse dollars (USD) en euro’s (EUR).

  Snelle tip: je kunt ook Britse ponden en Zwitserse franken gebruiken op Bitstamp, maar je kunt er niet mee handelen. Ze worden omgezet in USD of EUR voordat u ermee kunt handelen.

Beide platforms bieden dus aan om te handelen met fiat-valuta’s, maar die biedt de beste selectie cryptocurrencies?

Selectie van cryptovaluta

U kunt op Kraken handelen met 17 verschillende cryptocurrencies. Zij zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dash (DASH)
 • EOS (EOS)
 • Litecoin (LTC)
 • Augur (REP)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Ethereum (ETH)
 • Gnosis (GNO)
 • Meloen (MLN)
 • Ketting (USDT)
 • Dogecoin (XDG)
 • Monero (XMR)
 • Rimpel (XRP)
 • Zcash (ZEC)
 • Stellaire lumen (XLM)
 • Iconomi (ICN)

U kunt op Bitstamp handelen met 5 verschillende cryptocurrencies. Zij zijn;

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Rimpel (XRP)

Kraken heeft 57 unieke handelsparen. Bitstamp heeft alleen 11.

Opmerking: een handelspaar bestaat uit twee valuta’s die kunnen worden verhandeld. De handel heeft een wisselkoers zoals u die op de luchthaven ziet. Een voorbeeld van een handelspaar dat Bitstamp aanbiedt, is 1 BTC = 7.965,56 USD. Niet elke combinatie van valuta zal een handelspaar zijn. Bitstamp biedt bijvoorbeeld geen wisselkoers voor Ethereum naar Litecoin.

Bitstamp versus Kraken? Kraken is hier de duidelijke winnaar. De keuze van valuta’s en paren is een stuk beter dan die van Bitstamp.

Kraken biedt ook meer gevorderde gebruikers een betere keuze aan handelstypen. Kraken biedt bijvoorbeeld margehandel, voorwaardelijke sluitingen en geautomatiseerde handel. Weet u niet wat dat allemaal betekent? Het enige dat u hoeft te weten, is dat deze functies niet voor beginners zijn! Geavanceerde handelsopties maken Kraken echter populair bij ervaren handelaren.

Hoe zit het met mobiel handelen, vraagt ​​u zich af?

Bitstamp vs Kraken: mobiele apps

Beide beurzen bieden aan om te handelen op mobiele apps. U kunt Kraken alleen op iOS gebruiken, maar u kunt Bitstamp op iOS en Android gebruiken. De app van Bitstamp heeft een betere reputatie omdat de app van Kraken bugs en onbetrouwbaar kan zijn.

U weet nu in welke valuta u kunt handelen, welke soorten transacties u kunt uitvoeren en welke apparaten u kunt gebruiken. Laten we vervolgens eens kijken welke kosten Kraken en Bitstamp in rekening brengen.

Bitstamp vs Kraken: vergoedingen

De vergoedingen die gebruikers betalen, kunnen sterk variëren, afhankelijk van waar ze wonen. De kosten kunnen ook variëren, afhankelijk van welke fiat-valuta’s handelaren gebruiken en de omvang van de transactie.

Kraken-vergoedingen

Kraken-vergoedingen behoren tot de laagste op de markt. Bij de meeste transacties wordt de koper in rekening gebracht 0,16% en de verkoper wordt in rekening gebracht 0,26%. Niet alleen zijn de kosten van Kraken laag, ze zijn ook eenvoudig. Goed nieuws voor beginners!

Kraken brengt geen kosten in rekening voor stortingen in cryptocurrency. Sommige fiat-aanbetalingen zijn gratis, maar voor de meeste geldt een kleine vergoeding. Als u bijvoorbeeld in de SEPA (Single Euro Payment Area) woont, zijn stortingen van euro’s gratis. Als u echter in de VS woont, wordt een vergoeding van 5 USD in rekening gebracht voor het storten van Amerikaanse dollars. Aan het opnemen van fiat- en cryptocurrencies zijn ook kleine kosten verbonden.

Bitstamp-kosten

Bitstamp-kosten zijn vergelijkbaar met die van Kraken. Ze zijn laag en eenvoudig te begrijpen. Bitstamp laadt op 0,25% voor alle transacties onder 20.000 USD.

Bitstamp rekent meer voor sommige fiat-stortingen en opnames. Net als Kraken brengt Bitstamp geen kosten in rekening voor stortingen van euro’s in SEPA. Het rekent echter ten minste 7,5 USD aan voor stortingen in Amerikaanse dollar. Bitstamp brengt echter geen kosten in rekening voor opnames van cryptocurrency.

Bitstamp en Kraken hebben beide lagere kosten dan de meeste andere crypto-uitwisselingen. In Bitstamp vs Kraken: Fees is iedereen een winnaar! Wat nog belangrijker is, ze zijn eenvoudig. Als beginner is het belangrijk om dingen eenvoudig en gemakkelijk te houden.

Dus, wat gemakkelijker te gebruiken is, Bitstamp of Kraken?

Bitstamp vs Kraken: gebruiksvriendelijkheid

Noch Bitstamp noch Kraken zijn ontworpen voor beginners. Beide hebben lay-outs en functies die nieuwkomers gemakkelijk kunnen verwarren. Maar dat is beter?

Kraken biedt drie handelsniveaus. Zij zijn; eenvoudig, gemiddeld en gevorderd. Kraken heeft ook een zeer nuttige helpsectie op zijn Startpagina. Ik zou beginners aanraden om alleen eenvoudige handelsinstellingen te gebruiken. U moet ook de helpsectie lezen voordat u de site probeert te gebruiken. De pagina-indeling van Kraken is ook vrij eenvoudig, zoals je hieronder kunt zien;

Kraken handelsplatform

De service die Bitstamp zijn gebruikers biedt, is veel eenvoudiger dan die van Kraken. Beginners zullen Bitstamp gemakkelijker te gebruiken vinden omdat het minder valuta-opties en minder handelsopties heeft. Het heeft ook een gedetailleerde helppagina met antwoorden op de meest gestelde vragen over het platform.

Hoewel Bitstamp een goed ontworpen platform is, kan de pagina-indeling voor sommige beginners een beetje verwarrend zijn. Hier is een afbeelding van de Tradeview-pagina;

Bitstamp tradeview-pagina

Bitstamp versus Kraken? In deze sectie zijn er geen winnaars! Beide platforms zijn waarschijnlijk iets te geavanceerd voor nieuwkomers. Voor een totaal nieuweling, zoiets als Coinbase is misschien een betere plek om te beginnen. Als u echter serieus bent over cryptohandel, dan zijn Bitstamp en Kraken geweldige plekken om te leren.

De belangrijkste vraag die elke handelaar stelt bij het kiezen van een beurs, is hoe veilig deze is?

Bitstamp vs Kraken: beveiliging

Beide uitwisselingen hebben een paar problemen gehad en beide hebben hard moeten werken om te bewijzen dat ze veilig zijn.

Is Kraken veilig?

Kraken is nooit gehackt en houdt bijna al zijn valuta offline. Het biedt gebruikers ook tweefactorauthenticatie voor hun accounts.

Opmerking: bij tweefactorauthenticatie heeft het account van een gebruiker twee soorten wachtwoorden.  

Kraken volgt de Amerikaanse ‘ken-uw-klant’-wetten om fraude en misbruik te stoppen. Kraken heeft echter moeite om te gaan met het enorme aantal gebruikers dat het heeft. Velen hebben geklaagd over trage transactietijden en verlies van geld.

In mei 2017 kreeg Kraken te maken met een DDoS-aanval. Gebruikers konden transacties niet voltooien en verloren geld.

Opmerking: bij een DDoS-aanval wordt een site overbelast door nepverzoeken en werkt deze niet goed voor de echte gebruikers. Een DDoS-aanval kan er zelfs voor zorgen dat een site crasht.

Kraken ging in januari 2018 offline om de problemen op te lossen.

Is Bitstamp veilig?

Bitstamp heeft een van de beste beveiligingen op de markt. Het houdt al zijn digitale activa offline en is gecontroleerd door Ernst and Young-accountants. Bitstamp biedt gebruikers ook tweefactorauthenticatie.

Bitstamp is echter gehackt. In januari 2015, 19.000 BTC is gestolen van Bitstamp. Het team van Bitstamp reageerde snel en het hele systeem werd herbouwd om de veiligheid van het platform te behouden. Geen enkele klant heeft geld verloren.

Bitstamp is hier de winnaar. Het stelt de veiligheid van klantgelden op de eerste plaats en er wordt snel gehandeld wanneer er een probleem is. Kraken biedt ook een veilig handelsplatform, maar heeft nog steeds problemen met de klantenservice.

U weet nu alles wat de moeite waard is om te weten over deze twee cryptogiganten. Wat denk je? Laten we een korte samenvatting geven voordat u beslist welke uitwisseling het beste voor u is …

Bitstamp vs Kraken: Final Thoughts

Kraken vs Bitstamp is een geweldige wedstrijd. Beide beurzen zijn gerespecteerde, internationale platforms met miljoenen tevreden klanten.

Kraken biedt bijna onverslaanbare tarieven en keuze. Het heeft genoeg handelsfuncties om gebruikers van alle ervaringsniveaus geïnteresseerd te houden. Als je een beginner bent en een snelle leerling, dan is Kraken een geschikte plek om te beginnen.

Bitstamp is een zeer veilig, klantgericht platform. Het wil dat zijn gebruikers het net zo vertrouwen als hun eigen bank. De kosten zijn laag, dus het is een goede plek om te beginnen met handelen (vooral als u in de EU woont). Voor een beginner zijn de functies van Bitstamp waarschijnlijk gemakkelijker te gebruiken dan die van Kraken.

De wereld van crypto-uitwisselingen verandert snel. Platforms zullen komen en gaan, maar het lijkt erop dat deze twee er zijn om te blijven. De keuze is aan jou. Bitstamp vs Kraken, wie is je winnaar? Veel plezier met handelen!

Heeft u gehandeld met Bitstamp of Kraken? Laat me weten wat je denkt!

Meer weten over Kraken? Bekijk mijn Wat is Kraken? beoordeling!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me