Als je deze tutorial leest, weet je waarschijnlijk al hoe groot cryptocurrencies zijn op dit moment. Met Bitcoin als koploper in de mainstream, crypto populariteit is nog steeds toenemend – niemand weet of het ooit zal stoppen.

Maar met al deze aandacht en nieuwe mensen die de crypto-wereld binnenkomen, vraag naar veilige en gerenommeerde cryptocurrency-uitwisselingsplatforms is een belangrijk discussiepunt geweest. Met zoveel beschikbare uitwisselingen kan het moeilijk worden om de juiste crypto-uitwisseling voor u te kiezen.

Daarom kijken we vandaag in deze Changelly vs ShapeShift-vergelijking naar de twee toonaangevende uitwisselingsplatforms op de markt.

Er zijn nogal wat invalshoeken waarmee u de platforms zou kunnen vergelijken, en we zullen alle belangrijke bespreken. Maar daarvoor zal ik voorstellen zowel de platforms als de bedrijven erachter, zodat u een beter begrip krijgt van waar we het over hebben.

Laten we dus zonder verder oponthoud ShapeShift versus Changelly eens bekijken!

Changelly: een overzicht


Het prototype voor Changelly werd oorspronkelijk ontwikkeld in 2013. De makers erachter maakten deel uit van de beruchte MinerGate cryptocurrency mining pool. Het feitelijk gedefinieerde bedrijf werd echter pas een paar jaar later gelanceerd – op dat moment had het team van MinerGate er niets mee te maken.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Veel mensen lijken dit door elkaar te halen, dus laat me even verduidelijken – momenteel zijn MinerGate en Changelly dat twee volledig gescheiden entiteiten.

Changelly vs ShapeShift - Een diepgaande vergelijking

Als een handelsplatform voor cryptocurrency, Changelly werd op een gegeven moment beroemd in 2016. De eenvoud en transactiekosten die Changelly aanbood, bleken enkele van de belangrijkste redenen voor zijn populariteit te zijn. Changelly vereist bijna geen persoonlijke informatie van zijn gebruikers om te beginnen met handelen – alles wat je nodig hebt is een e-mailadres.

Bovendien biedt het platform meer dan 100 verschillende altcoins en fiat-valuta’s om in te handelen – dit is een behoorlijk aanzienlijk bedrag! Verder biedt de site 24/7 live klantenondersteuning – geen bots! Dat is zeker een geweldige functie als we het hebben over een crypto-uitwisselingsplatform.

Een andere toevoeging aan de reputatie van Changelly is dat het platform zichzelf kan bogen op superveilig – bij het schrijven van deze Changelly vs ShapeShift-vergelijking waren er maar heel weinig geregistreerd en gepubliceerde inbraakpogingen op het platform – een die ermee te maken had Ethereum, en een die Changelly’s verstoorde Klantenservice.

Dit gebeurde tijdens de hype van december 2017 en was significant – nogal wat cryptohandelplatforms hadden eerder soortgelijke problemen. Hoe goed een bedrijf of handelsplatform u ook bent, het lijkt erop dat niemand veilig is voor mogelijke bedreigingen.

Aan de andere kant lijken mensen zich af te vragen of Changelly legitiem is of niet. Als je even de tijd neemt om online Changelly-recensies en -beoordelingen te bekijken, merk je dat er een enorme kloof is tussen vijfsterren- en éénsterrenrecensies – mensen lijken een van beide te kiezen en concentreren zich nauwelijks op het midden. Dit is niet zonder reden.

De mensen die vragen “is Changelly legitiem?” en weggaan negatieve recensies over het bedrijf online zijn meestal degenen die probeerden een soort cryptocurrency te kopen, verkopen of verhandelen met een fiat-valuta.

Changelly is er trots op dat ze een vast 0,5% aankoop-, verkoop- en handelsvergoeding tussen twee cryptocurrencies, maar (blijkbaar) zijn ze niet zo transparant als het gaat om fiat-valuta’s.

Eerlijk gezegd liegt het bedrijf niet opzettelijk tegen zijn gebruikers – het is alleen dat de soms superhoge fiat-handelskosten niet worden geadverteerd en schijnbaar aan de klant worden overgelaten om er zelf achter te komen.

Changelly vs ShapeShift - Een diepgaande vergelijking

Natuurlijk, vanwege de hele “0,5% crypto-handelsvergoeding”, zullen mensen geneigd zijn te denken dat dit van toepassing is op de hele site. Als ze tegenkomen fiat valutahandel en zie de vergoedingen (deze kunnen variëren afhankelijk van de marktpositie; ze lijken echter altijd relatief hoog te blijven), er treedt een begrijpelijke schok op.

Er moet echter worden opgemerkt dat de site de laatste tijd transparanter is over deze kwestie – ze merken op dat een "5% + 5%" vergoeding wordt in rekening gebracht bij transactie (5% voor Changelly en 5% voor Simplex​Gezien deze informatie lijken de dingen veel duidelijker!

Afgezien van deze fiat-valutahandelvergoedingen, heeft Changelly een uitstekende reputatie.

ShapeShift: een overzicht

Nu je een idee hebt van waar Changelly over gaat, is de volgende stap in deze Changelly vs ShapeShift vergelijkingstutorial het leren kennen van ShapeShift.

ShapeShift was opgericht in 2013, door een man die Erik Voorhees heet. Het bedrijf is gevestigd in Zwitserland en wordt beschouwd als een van de bekendste en meest vertrouwde cryptocurrency-uitwisselingsplatforms ter wereld.

ShapeShift staat erom bekend zijn gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrencies te verhandelen zonder de noodzaak om enige of alle persoonlijke gegevens op de servers van het bedrijf op te slaan. Sinds 1 oktober 2018 is dit echter veranderd – ShapeShift vereist nu dat sommige persoonlijke informatie wordt opgeslagen om succesvolle transacties uit te voeren binnen hun platform.

Changelly vs ShapeShift - een diepgaande vergelijking

Een van de belangrijkste functies waar ShapeShift zo bekend om staat, kan ook worden beschouwd als de grootste ondergang van het platform.

ShapeShift was er altijd trots op dat ze geen enkele of alle gebruikersinformatie op hun platform opsloeg, maar tegelijkertijd wel supersnelle transacties tussen cryptocurrencies. Veel mensen vroegen zich af – met zo weinig beveiliging, waar al hun geld tussen de transacties door of tijdens mislukte overboekingen heen gaat?

Nou ja, mensen kregen hun antwoorden – van maart tot april 2016 waren die er drie inbreuken op de beveiliging die ShapeShift heeft ondervonden. Alle drie de aanvallen werden in totaal door dezelfde hacker uitgevoerd, ongeveer $ 200.000 werd gestolen, in de vorm van Litecoin, Bitcoin en Ethereum.

Nadat het stof was neergedaald, ontdekte ShapeShift dat een van hun werknemers verantwoordelijk was voor de aanval – hij lekte gevoelige beveiligingsinformatie naar de hacker in kwestie. De CEO van het bedrijf beloofde de gemeenschap in een verklaring dat er geen geld was gestolen van de daadwerkelijke gebruikers, en dat het bedrijf heeft het probleem opgelost zodat er nooit meer iets dergelijks zou gebeuren.

Changelly vs ShapeShift - een diepgaande vergelijking

Onnodig te zeggen dat de de schade was al aangepakt – één Google-zoekopdracht zal onthullen dat er talloze mensen zijn die teleurgesteld en ontevreden zijn over ShapeShift. De mensen die zich zorgen maakten over het gebrek aan privacy van het bedrijf vóór de aanval, behoren tot de boosste.

Er zijn er veel geweest meldingen van mensen die hun geld verliezen in het handelsproces, slechte klantenondersteuning en communicatie, verborgen kosten, enz. Het bedrijf heeft het moeilijk gehad om alle problemen op te lossen die naar voren kwamen voor en na (maar vooral na!) de aanval op hun servers.

Nu je de situatie met beide cryptocurrency-uitwisselingsplatforms ziet, kunnen we beginnen te springen in de Changelly vs Shapeshift-vergelijking. Ik zal je vertellen over de belangrijkste criteria die zijn gebruikt om beide platforms te evalueren, en mijn redenering uitleggen waarom ik ervoor heb gekozen. Dan kunnen we beginnen met de ShapeShift vs Changelly-beoordeling.

Evaluatiecriteria

In deze Changelly vs Shapeshift-vergelijking, Ik heb enkele van de belangrijkste criteria geëxtraheerd die een handelsplatform zou moeten hebben.

Ik heb mijn keuzes gebaseerd op de voorkeuren en meningen van mensen die online zijn gevonden, de meest geuite zorgen en andere gerelateerde variabelen. De onderstaande criteria worden niet in een specifieke volgorde geplaatst, tenzij anders vermeld.

Veiligheid

Dit zou voor de meeste mensen waarschijnlijk een no-brainer moeten zijn, maar het absoluut nummer één prioriteit dat een cryptocurrency-uitwisselingsplatform zijn klanten moet onderhouden en bieden veiligheid.

Stel je dit soort scenario voor: je hebt een 100 Bitcoins. Dat is veel geld! Op een dag besluit u uw Bitcoins te verhandelen in een andere cryptocurrency, laten we zeggen, Ethereum. Je vindt een crypto-handelsplatform – een super chique, artistieke en multifunctionele! Uw eerste reactie is natuurlijk positief en betrouwbaar.

Changelly VS ShapeShift: beveiliging van cryptocurrency.

Omdat het platform zo esthetisch en uitnodigend is, besluit u er gebruik van te maken en zonder erbij na te denken, je gaat door met het vak. Je gaat slapen terwijl je droomt van al dat Ethereum waar je wakker van wordt …

Behalve dat je wakker wordt en ziet dat je al je geld hebt opgelicht omdat het handelsplatform dat je besloot te gebruiken beschikte niet over de juiste beveiligingsmaatregelen in toom.

Zal het feit dat het platform mooi of multifunctioneel was, op dat moment belangrijk voor je zijn? Geen kans – u zult er kapot van zijn omdat u zojuist al uw spaargeld bent kwijtgeraakt. Begrijpt u nu wat ik bedoel als ik zeg dat beveiliging belangrijk is?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Vergoedingen

Een goed handelsplatform zal er altijd zijn de beste tarieven en vergoedingen als het gaat om cryptocurrency-handel. In de discussie ‘Changelly vs Shapeshift’ is dit geen uitzondering.

Er zijn veel websites, bedrijven en cryptohandelplatforms die hun gebruikers ‘de beste handelskosten’ bieden, maar wanneer u het handelsproces doorloopt, ziet u dat de vergoedingen te wensen overlaten.

Gerenommeerde en betrouwbare cryptocurrency-handelssites presenteren hun vergoedingen vooraf – ze maken op hun homepages duidelijk hoeveel en wanneer ze u per transactie in rekening zullen brengen.

Houd er rekening mee dat dit ook betekent dat deze sites geen verborgen kosten voor hun klanten inhouden en volledig transparant zijn gedurende het hele transactieproces (waarom dit van belang is, leest u later in de Changelly vs Shapeshift-beoordeling).

Changelly VS ShapeShift: cryptocurrency-portemonnee.

Probeer bij het kiezen van een crypto (of een ander activum) handelsplatform altijd en te tellen vergelijk de tarieven met minstens een paar andere platforms. Het zal je misschien verbazen hoeveel van deze ‘laagste vergoedingen op de markt’-platforms nog lang niet deze’ laagste vergoedingen ‘hebben..

Snelheid en veel keuze

Omdat deze twee criteria vaak als secundair worden geclassificeerd, heb ik besloten ze samen op te sommen. Dat ze secundair zijn, betekent echter niet dat ze niet belangrijk zijn.

Laten we beginnen met snelheid. Onnodig te zeggen dat een goed handelsplatform dat kan transacties uitvoeren (of het nu gaat om het kopen, verkopen of verhandelen van een cryptomunt in een andere) met top snelheid zonder iets op te offeren op de veiligheidsafdeling.

Een van de grootste problemen met op blockchain gebaseerde cryptohandelplatforms is dat hun snelheid is erg blockchain-afhankelijk – het wordt moeilijk te voorspellen wanneer uw transactie binnen enkele minuten zal worden verwerkt en wanneer het de hele dag kan duren.

Als het gaat om de verscheidenheid aan keuzes, is dit echt een scenario van geval tot geval. Sommige mensen hebben slechts een of twee cryptocurrencies nodig (meestal zijn dat zoiets als Bitcoin en Ethereum, Rimpeling, Litecoin – sommige van de meer bekende en reguliere), terwijl anderen minstens een paar munten in elk 200 verschillende crypto’s willen houden.

Afhankelijk van de categorie waarin u valt, kunnen dit belangrijke criteria voor u zijn of een onmerkbaar criterium.

Dit zijn de belangrijkste criteria die ik heb gekozen als het gaat om het kiezen van een goed cryptocurrency-handelsplatform. Natuurlijk zijn er veel meer variabelen, maar als een platform al deze aspecten omvat, worden de meeste andere factoren secundaire, voorkeurskeuzes.

Laten we nu naar de werkelijkheid gaan ShapeShift versus Changelly vergelijking en analyseer deze twee platforms door de lens van de hierboven gegeven criteria.

Changelly vs Shapeshift – wat beter is?

Laten we beginnen met de belangrijkste factor – veiligheid.

Dat is veiliger?

Zoals ik waarschijnlijk al tien keer heb genoemd, is beveiliging de belangrijkste factor bij het kiezen van een cryptocurrency-handelsplatform. Dus over het onderwerp “Changelly vs Shapeshift”, welk van deze twee platforms veiliger is?

Zoals ik al eerder heb gezegd, Changelly kunnen momenteel bogen op zichzelf als bijna volkomen veilig zijn. Er zijn kleine problemen geweest, maar de algemene mening die u op internet tegenkomt, is dat mensen relatief tevreden lijken te zijn met de huidige staat van het platform.

Changelly vs ShapeShift - een diepgaande vergelijking

Zelfs als iemand Changelly zou proberen te hacken, heeft het bedrijf dat altijd nodig gebruikers om een e-mailadres bij het uitvoeren van een transactie. Dit komt omdat Changelly zijn klanten een 2-factor authenticatie – dit elimineert (of vermindert in ieder geval drastisch) de mogelijkheid van fraude of slechte bedoelingen.

ShapeShift, aan de andere kant waren er echt beveiligingsproblemen. De keuze om klanten niet om persoonlijke details te vragen, was misschien slim geweest vanuit marketingoogpunt, maar vroeg of laat kwam het ongetwijfeld aan de oppervlakte als een tekortkoming.

En dat gebeurde eerder – hoewel het bedrijf stelt dat hun huidige beveiliging up-to-date is, vertrouwen veel mensen ShapeShift nog steeds niet en rapporteren ze verschillende problemen met het missen van betalingen, mislukte transactie, enz.

Welke betere vergoedingen heeft?

De manier waarop de twee bedrijven omgaan met hun vergoedingen, is heel verschillend.

ShapeShift’s vergoedingen zijn afhankelijk van de valuta dat u wilt verhandelen en de situatie van de markt op dat moment. Het bedrijf neemt wat een "mijnwerkersvergoeding" van uw transactie. Uiteraard zijn stortingen en opnames volledig gratis.

Dat gezegd hebbende, sommige speculaties ShapeShift bevat een vaste, specifieke vergoeding in de transactie, maar zegt het gewoon niet – op deze manier kunnen ze winst maken, terwijl ze toch lage transactiekosten claimen. Houd er echter rekening mee dat dit slechts speculaties zijn – ze hebben geen hard bewijs om ze te ondersteunen.

Changelly, aan de andere kant biedt een vast tarief van 0,5% elke keer dat u cryptocurrencies koopt, verkoopt of verhandelt. Het belangrijkste probleem, zoals ik al eerder heb gezegd, doet zich voor wanneer u fiat-valuta’s zoals USD of EUR in de vergelijking wilt mengen.

Dat gezegd hebbende, het platform heeft echt worden na verloop van tijd transparanter. Bovendien biedt het feit dat u met Changelly uw uitwisselingsgeschiedenis kunt volgen, die extra laag van beveiliging en zekerheid.

Die is sneller en heeft een bredere keuze?

In de vergelijking van Changelly versus Shapeshift bieden beide platforms relatief goede transactiesnelheden. Deze zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, maar er zijn niet veel mensen die online klagen over de snelheid van een van deze bedrijven.

Als het echter om de verscheidenheid aan keuzes, Changelly komt bovenaan – het bedrijf biedt zijn gebruikers meer dan honderd verschillende altcoins om uit te kiezen als het gaat om cryptocurrency-handel.

Conclusies

Zoals u waarschijnlijk kunt zien, is het niet gemakkelijk om te vergelijken Changelly versus Shapeshift – beide platforms hebben hun sterke punten en tekortkomingen.

Als je na het lezen van deze Changelly vs Shapeshift-vergelijking dat denkt veiligheid is dan echt de belangrijkste factor Changelly zou de logische keuze zijn voor jou. Aan de andere kant, sinds ShapeShift de interne hack-situatie heeft afgehandeld, moeten ze nog een soortgelijke gebeurtenis meemaken.

Bovendien hebben ze de hele “geen persoonlijke informatie” -stick geëlimineerd en vragen ze mensen nu om zich aan te melden als ze een transactie willen doen. Dit zou een goed voorbeeld kunnen zijn dat ze de dingen serieus zijn gaan nemen en hun spel hebben opgepoetst.

Bovendien, als Changelly’s ‘fiat-valutawissel’-probleem je niet bang maakte, is het platform een ​​zeer goede optie voor mensen die meerdere verschillende cryptocurrencies willen verhandelen. Changelly heeft vestigde zijn naam en wordt al gezien als een gerenommeerd cryptocurrency-uitwisselingsbedrijf.

Nou, dit is de “Changelly vs Shapeshift-vergelijking”Zelfstudie. Ik hoop dat het nuttig voor je was en dat je nu een beter begrip hebt van deze twee crypto-uitwisselingsplatforms! Als je verder wilt kijken, raad ik je aan Coinbase of Binance te bekijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me