Bent u momenteel een Ethereum-investeerder en wilt u weten wat de toekomst in petto heeft? Of misschien overweegt u een aankoop te doen en wilt u weten of dit een goed moment is? Zoek niet verder, want ik ga je alles vertellen wat je moet weten over de toekomst van Ethereum!

Wist je trouwens dat de prijs van Ethereum in 2017 met bijna 10.000% is gestegen? Gek, toch?!

Hoe dan ook, in dit de toekomst van de Ethereum-gids, ga ik beginnen met kort uit te leggen wat het project eigenlijk is, gevolgd door een overzicht van enkele van de problemen die de prijs zullen beïnvloeden.

Daarna ga ik enkele van de mogelijke oplossingen bespreken waar het Ethereum-team aan werkt om hun schaalbaarheidsproblemen op te lossen. Ten slotte zal ik enkele populaire prijsvoorspellingen bespreken en u mijn mening geven over de vraag of ik denk dat het een goede investering is.

Dus waar wacht je op? Laten we beginnen met ervoor te zorgen dat we weten wat Ethereum eigenlijk is!

(Als je al zeker bent van je kennis over de achtergrond en het concept van Ethereum, ga dan gerust naar de volgende sectie!)


Een korte introductie tot Ethereum

Ethereum werd in 2015 gecreëerd door hoofdontwikkelaar Vitalik Buterin en is nu de op een na meest waardevolle munt in de cryptocurrency-industrie.

Het was het eerste blockchain-project dat smart-contract-technologie installeerde, waarmee mensen een overeenkomst kunnen aangaan zonder een derde partij nodig te hebben. Het was ook de eerste blockchain met een programmeertaal.

Vitalik Buterin CEO van Ethereum

Ethereum kan ook gedecentraliseerde applicaties (dApps) hosten, dit zijn apps die functioneren zonder een centraal controlepunt, waardoor ze eerlijk en transparant zijn. Een van de meest succesvolle dApps die op Ethereum is gebouwd, is CryptoKitties, een platform waarmee mensen virtuele katten kunnen kopen, verkopen en zelfs brood kunnen bakken.!

Bovendien heeft Ethereum ook zijn eigen cryptocurrency die Ether wordt genoemd. Net als Bitcoin kunt u met Ethereum munten tussen portefeuilles verzenden en ontvangen. Een transactie is gemiddeld ongeveer 16 seconden en het maximale bedrag dat de blockchain kan verwerken is 15 transacties per seconde.

Net als Bitcoin gebruikt de Ethereum-blockchain een consensusmechanisme genaamd Proof-of-Work, maar zoals ik later zal uitleggen, willen ze dit veranderen in iets anders vanwege schaalbaarheidsproblemen..

Met de Ethereum-blockchain kan de gebruiker ook nieuwe tokens maken, die voornamelijk ERC-20-tokens worden genoemd.

Dus nu je weet wat het Ethereum-project doet, gaat het volgende deel van mijn toekomst van de Ethereum-gids kijken naar de schaalbaarheidsproblemen van het platform.

De toekomst van Ethereum

Hoewel de Ethereum-blockchain de tweede meest populaire is in de cryptocurrency-industrie, heeft deze eigenlijk een paar problemen met betrekking tot schaalbaarheid. (Schaalbaarheid verwijst naar het aantal transacties dat een blockchain per seconde kan verwerken.)

Zoals ik eerder al zei, kan Ethereum slechts 15 transacties per seconde verwerken. In de beginperiode van het project was dit geen probleem, aangezien er niet veel mensen gebruik van maakten. Omdat Ethereum echter populairder is geworden, is het het grootste probleem geworden waarmee de Ethereum-blockchain wordt geconfronteerd.

Om u een idee te geven van hoe beperkt het is, kan de NEO-blockchain (die ook slimme contracten kan verwerken) naar verluidt tot 10.000 transacties per seconde verwerken. Tenzij de Ethereum-ontwikkelaars hun schaalbaarheidsprobleem oplossen, kunnen organisaties overwegen om andere blockchains te gebruiken om hun slimme contracten en dApps te hosten in plaats van Ethereum. Als dit in de toekomst van Ethereum gebeurt, zal de prijs waarschijnlijk crashen.

Dus, zoals u kunt zien, is deze kwestie van het allergrootste belang.

Gelukkig zijn de Ethereum-ontwikkelaars zich volledig bewust van deze problemen en zijn ze bezig met het aanbrengen van enkele belangrijke wijzigingen. Laten we de mogelijke oplossingen eens nader bekijken.

Proof-of-Stake (Casper)

Weet je nog hoe ik eerder zei dat de Ethereum-blockchain het Proof-of-Work-consensusmechanisme gebruikt? Dit is een van de redenen die tot hun technische problemen hebben geleid. Als gevolg hiervan overweegt het team om over te schakelen naar Proof-of-Stake.

Proof-of-Work vereist dat mijnwerkers hun extra rekenkracht gebruiken om echt complexe puzzels op te lossen. Degene die het krachtigste hardwareapparaat heeft, heeft de grootste kans om de mijnbeloning te winnen. Iedereen probeert de puzzel tegelijkertijd op te lossen, en de winnaar is de mijnwerker die hem als eerste oplost.

Proof-of-Stake is anders, aangezien de mijnwerkers niet allemaal tegelijkertijd proberen een puzzel op te lossen. In plaats daarvan werken ze één voor één. Ze worden willekeurig geselecteerd om te minen, hoewel ze een aantal Ether moeten ‘inzetten’ om kans te maken om geselecteerd te worden.

Het aantal transacties dat ze vervolgens kunnen minen / verifiëren, wordt bepaald door het bedrag dat ze inzetten. Als een miner 10 ETH inzet, kunnen ze 10 ETH aan transacties minen. Ter verduidelijking: dit betekent dat ze kunnen minen totdat de waarde van de transacties die ze hebben gedolven gelijk is aan het bedrag dat ze hebben ingezet.

Er zijn veel voordelen die Proof-of-Stake voor Ethereum zou kunnen opleveren. De eerste is een grotere energie-efficiëntie. Het Proof-of-Work-netwerk vereist zeer grote hoeveelheden elektriciteit, aangezien alle mijnwerkers aan dezelfde puzzels werken en hun rekenkracht verspillen. Aan de andere kant werkt Proof-of-Stake op een één-voor-één systeem, wat betekent dat er in het algemeen veel minder elektriciteit wordt gebruikt.

De toekomst van Ethereum met behulp van Proof-of-Stake zal ook de risico’s van centralisatie verminderen. Proof-of-Work stelt groepen mijnwerkers in staat hun bronnen te bundelen om hun kansen op het winnen van de mijnbeloning te vergroten. Het probleem hiermee is dat het een klein aantal mensen veel invloed op het netwerk geeft, vooral degenen die grote pools van mijnwerkers beheren. Proof-of-Stake maakt dit echter erg moeilijk te bereiken.

De Ethereum-ontwikkelaars noemen de beweging van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, het “Casper Project”, en het wordt geleid door Vlad Zamfir.

?! mijn eerste openbare ontwerpspecificatie van Casper the Friendly Ghost a "correct door constructie" blockchain-consensusprotocolhttps://t.co/8Y01zzS31t

– Vlad Zamfir (@VladZamfir) 2 november 2017

Hoewel de Casper-upgrade medio 2017 voor het eerst werd besproken, moet het team er nog aan werken. Aangenomen werd dat het in 2018 zal worden geïnstalleerd.

Dus nu je iets van het Casper-project weet, gaat het volgende deel van mijn toekomst van de Ethereum-gids kijken naar hun “Plasma” -upgrade.

Plasma

Het Plasma-project werd voor het eerst aangekondigd door Vitalik Buterin in augustus 2017 en wordt ontwikkeld om de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum op te lossen. In wezen is Plasma een protocol waarmee de Ethereum-blockchain de noodzaak om onnodige gegevens te verwerken, wegneemt. Het zal dit doen door een tweede laag bovenop de belangrijkste blockchain te maken.

Het zal nog steeds in staat zijn om slimme contracten te verwerken, maar het zal ze pas op de blockchain plaatsen als het contract is voltooid. Dit zal de hoeveelheid rekenkracht die de blockchain nodig heeft om transacties te bevestigen aanzienlijk verminderen en het zal ook veel geheugen besparen.

Het Plasma-protocol versnelt ook de transactietijden, waardoor het netwerk dApps kan hosten zonder het systeem te vertragen.

Plasma-ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen, dus we weten nog niet zeker wanneer het bovenop de Ethereum-blockchain zal worden geïnstalleerd..

Het volgende deel van mijn toekomst van de Ethereum-gids gaat kijken naar een andere optie die ook door Ethereum wordt overwogen.

Sharding

Net als bij het Plasma-protocol wordt ook Sharding ontwikkeld om de schaalbaarheidsproblemen op te lossen. Laten we, voordat we begrijpen wat Sharding gaat doen, proberen te begrijpen wat het werkelijke probleem is.

Op dit moment moet elk knooppunt dat is verbonden met de Ethereum-blockchain elke afzonderlijke transactie verifiëren die erdoorheen gaat. Als er bijvoorbeeld 4.000 transacties moeten worden geverifieerd in het volgende blok, moet elk knooppunt alle 4.000 transacties verifiëren.

Hoewel dit echt goed is voor de beveiliging, betekent het ook dat het netwerk slechts zo snel is als de afzonderlijke knooppunten die zijn verbonden.

Sharding komt eraan.https://t.co/Aqo9MBiCj0 pic.twitter.com/FXEQeiKGDr

– Vitalik niet-gever van Ether (@VitalikButerin) 30 april 2018

Sharding zal de dingen anders doen. Als het eenmaal is geïnstalleerd, wordt het netwerk opgedeeld in kleinere delen, waarbij elk deel een scherf wordt genoemd. Elke individuele shard heeft verschillende transactiegeschiedenissen, waaraan elk knooppunt onafhankelijk kan werken. Het is te hopen dat dit het aantal transacties dat de Ethereum-blockchain kan verwerken aanzienlijk zal verhogen, omdat niet elk knooppunt nodig is om elke afzonderlijke transactie te bevestigen..

Om er zeker van te zijn dat u sharding begrijpt, moet u denken aan een groep arbeiders die een huis aan het schoonmaken zijn. In de huidige Ethereum-blockchain zou de groep werknemers elk afzonderlijk elke kamer schoonmaken.

Dat betekent dat elke werknemer de badkamer, keuken, eetkamer en alle slaapkamers moet schoonmaken. Is dit efficiënt? Absoluut niet! Met het sharding-protocol zou elke werknemer één ruimte krijgen om schoon te maken, wat betekent dat ze hun taak aanzienlijk sneller zouden kunnen afronden!

Vitalik Buterin heeft uitgelegd dat de laag-één (Sharding) en laag-twee (Plasma) oplossingen naast elkaar kunnen worden geïnstalleerd. Buterin heeft ook verklaard dat Sharding alleen de schaalbaarheidslimiet van Ethereum met minstens 100 keer zou kunnen verhogen. Zodra u Plasma toevoegt, kan Ethereum tienduizenden transacties per seconde verwerken!

Dus nu je weet over Sharding en Plasma, gaat het volgende deel van mijn toekomst van de Ethereum-gids kijken naar wat het Raiden-project is!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Raiden

Het Raiden-project (of Raiden-netwerk) wordt gebouwd door een externe organisatie die geen deel uitmaakt van het Ethereum-team. Het idee draait om het aannemen van betalingstransacties "off-chain". Dit betekent dat transacties niet door de hele blockchain verwerkt en bevestigd hoeven te worden.

In plaats daarvan hoeven alleen de twee bij de transactie betrokken partijen consensus te bereiken. Iedereen die een overeenkomst wil aangaan, kan een nieuw openen "kanaal" bovenop het Ethereum-protocol dat alleen kan worden gebruikt door degenen die bij de transactie zijn betrokken.

De enige keer dat gebruikers terug moeten gaan "aan de ketting" is wanneer ze hun tokens buiten het Raiden-platform willen uitgeven.

Interessant is dat Vitalik Buterin eigenlijk negatief heeft gesproken over het Raiden-project, met name over hun redenen om een ​​ICO te doen. Buterin vroeg zich af waarom ze een token moesten maken en geld moesten inzamelen. Niettemin haalde Raiden meer dan $ 33 miljoen op.

Notitie: Een ICO (Initial Coin Offering) is een crowdfunding-evenement waarbij voor het eerst een cryptocurrency-token wordt aangeboden. Investeerders kopen het token en het ontvangen geld wordt gebruikt om het project te ontwikkelen.

Nu je een goed begrip hebt van de belangrijkste projectontwikkelingen die bovenop de Ethereum-blockchain kunnen worden geïnstalleerd, gaat het volgende deel van mijn toekomst van Ethereum-nieuwsgids kijken naar enkele mogelijke toekomstige Ethereum-voorspellingen.

De toekomst van de prijs van Ethereum

Het is belangrijk om u te laten weten dat als een van de bovenstaande oplossingen met succes wordt geïmplementeerd, de prijs van Ethereum waarschijnlijk zal stijgen.

De reden hiervoor is dat, hoewel het netwerk slechts 15 transacties per seconde kan verwerken, het nog steeds de op een na meest waardevolle cryptocurrency in de branche is. Stel je voor hoe goed de munt het zou kunnen doen als hij dit aantal zou kunnen verhogen tot duizenden transacties per seconde?

Hoe dan ook, ik wilde enkele Ethereum-voorspellingen bespreken die momenteel bestaan. De eerste populaire Ethereum-voorspelling die ik tegenkwam, was van Gaurav Iyer van Profit Confidential. Iyer stelt dat de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum de prijs van Ethereum in de toekomst hebben beperkt. Hij is echter van mening dat als het eenmaal is opgelost, de prijs van Ethereum in 2021 $ 1.500 zou kunnen bereiken.

De hoogste prijs die Ethereum ooit heeft bereikt, is $ 1.377, wat het bereikte in januari 2018.Als de toekomstige voorspellingen van Iyer over Ethereum correct zijn, zal het een nieuw record moeten bereiken..

Een andere voorspelling die ik tegenkwam, was van Investing Haven. De voorspellingsservice heeft een iets andere benadering, omdat ze technische diagramanalyse hebben gebruikt op basis van eerdere gegevens over vraag en aanbod.

Investing Haven zegt dat de toekomstige prijs van Ethereum in het jaar 2021 $ 1000 zal bereiken. Hoewel dit technisch gezien een positieve voorspelling is (aangezien deze veel hoger is dan de prijs van juni 2018), is het een zeer conservatieve voorspelling. De reden hiervoor is dat $ 1.000 vanaf januari 2018 nog steeds niet het hoogste punt ooit van Ethereum zou inhalen, wat betekent dat ze verwachten dat de groei erg traag zal zijn..

In mijn derde voorspelling van Ethereum keek ik naar WalletInvestor, die gelooft dat Ethereum in juni 2021 $ 1.221 zal bereiken, wat net onder het hoogste punt van Ethereum is. Helaas geeft WalletInvestor geen uitleg over hoe ze hun voorspelling hebben bereikt, waardoor het moeilijk te analyseren is.

Toekomst van Ethereum Prijsvoorspellingen op lange termijn

De laatste Ethereum-prijsvoorspelling die ik tegenkwam, was door LongForecast, die een interessant inzicht heeft in 2021. Volgens hun analyseteam zal Ethereum in 2021 beginnen vanaf $ 363, maar het zal langzaam stijgen gedurende het jaar en eindigen op $ 841.

Het is frustrerend dat LongForecast niet uitlegt waarom ze denken dat de prijs van Ethereum zo laag zal beginnen in 2021, noch waarom ze denken dat het zich later in het jaar zal herstellen..

Hoe zie je de toekomstige prijs van Etherum vooruitgaan in 2021 en daarna? Bent u het eens met een van de bovenstaande analisten? In het laatste deel van de toekomst van de Ethereum-gids ga ik je mijn mening geven over hoe ik de toekomst zie.

Mijn mening over de toekomst van Ethereum

Voordat ik verder ga, is het belangrijk om te onthouden dat je nooit geld moet investeren in een cryptocurrency alleen op basis van prijsvoorspellingen. Vergeet nooit dat Ethereum-voorspellingen niets meer zijn dan meningen.

Als ze altijd gelijk hadden, zouden we allemaal heel rijke mensen zijn! Het belangrijkste is dat u altijd uw eigen onderzoek moet doen voordat u een investeringsbeslissing neemt.

Hoe dan ook, nu ik dat uit de weg heb geruimd, wilde ik je snel laten weten hoe ik de toekomst van Ethereum zie gaan. Ik geloof echt dat het allemaal neerkomt op het vermogen van Ethereum om de schaalbaarheid aanzienlijk te verbeteren.

Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn 15 transacties per seconde gewoon niet goed genoeg.

eth btc

Er zijn veel verschillende slimme contractplatforms die veel beter kunnen presteren. Als Ethereum hun problemen niet snel oplost, kunnen ze het verliezen van hun concurrerende blockchains.

Het Ethereum-project heeft echter enkele van de beste ontwikkelaars in de branche en ik heb er alle vertrouwen in dat ze niet alleen de overstap naar Proof-of-Stake kunnen maken, maar ook hun Sharding- en Plasma-protocollen kunnen installeren. Als ze dit eenmaal kunnen, denk ik dat de prijs aanzienlijk zal stijgen.

Aan de andere kant was 2018 een moeilijke tijd voor de hele cryptocurrency-industrie en wanneer Bitcoin waarde verliest, volgen de meeste andere munten over het algemeen.

Al met al denk ik dat de Ethereum-blockchain een heel goed project is dat de slimme contractsector zal blijven domineren. 2021 wordt een heel interessant jaar, dus ik raad je aan om te blijven kijken naar Ethereum-nieuwsupdates over hun ontwikkelingsvoortgang.

Gevolgtrekking

En dat is het einde van mijn toekomst van de Ethereum-gids. Als je het van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een goed begrip moeten hebben van wat het project is, evenals hun huidige problemen met Proof-of-Work en schaalvergroting.

Ik besprak ook enkele van de geplande upgrades die het Ethereum-team in de nabije toekomst wil installeren en hoe dit de blockchain zal helpen verbeteren. Daarna noemde ik ook enkele voorspellingen voor Ethereum-voorspellingen en gaf ik je mijn mening over hoe ik de toekomst van Ethereum zie.

Wat denk je dat er gaat gebeuren? Denk je dat de combinatie van Proof-of-Stake, Plasma en Sharding de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum zal oplossen? Zo ja, hoe hoog denkt u dat de prijs zal stijgen??

Uiteindelijk heeft Ethereum een ​​aantal echt sterke concurrentie in de slimme contractsector, maar als het eerste en originele project om het te doen, denk ik dat ze altijd de marktleider zullen zijn. Ze moeten er echter voor zorgen dat ze er niet te lang over doen om de vereiste wijzigingen aan te brengen.

Laat me je mening en meningen weten in de comments hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me