bitcoin crash - LogoEr is de laatste tijd veel gespeculeerd over Bitcoin-prijzen. Meer precies: zal Bitcoin crashen? En als het zal … Wanneer zal Bitcoin crashen?

Het is geen geheim dat Bitcoin (hetzelfde als de meeste andere cryptocurrencies) een grote ondergang doormaakt. Wat begin 2018 begon als een kleine crash, veranderde in een schijnbaar oneindige spiraal van crashen en prijsverlagingen.

Tijdens het browsen en sorteren op internet, kunt u veel verschillende verklaringen en speculaties tegenkomen. Vandaag gaan we proberen ze uit te zoeken en erachter te komen waarom Bitcoin crasht.

Verder ga ik enkele van de meest populaire speculaties over de achteruitgang van deze cryptocurrency analyseren en een logisch, op argumenten gebaseerd antwoord geven op de brandende vraag: gaat Bitcoin crashen??

De opkomst van Bitcoin

Bitcoin staat al enige tijd bekend als het icoon van cryptocurrencies. Maar ondanks zijn huidige populariteit en erkenning in de mainstream, was het verhaal heel anders toen de munt in 2009 werd geïntroduceerd..


Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Tijdens de dagen van de kinderjaren van Bitcoin was de cryptocurrency bijna niets waard. De maker (of makers) met de bijnaam Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin begin 2009, maar de munt kreeg pas in 2011 opmerkelijke waarde..

Ergens in de eerste helft van 2011 overschreed de prijs van Bitcoin de grens van één dollar. Het was echt een historisch moment voor de medaille, maar zoals de tijd later zou laten zien – de eerste van vele.

Het was bijna normaal om de komende twee jaar Bitcoin te zien crashen en weer omhoog te klimmen. En de prijsschommelingen waren ook behoorlijk merkbaar – de munt zou gaan voor alles in het bereik van $ 3 tot $ 30. Maar de eerste echte schokgolf die de vroege cryptogemeenschap ervoer, vond plaats in april 2013. Aan het begin van de maand was de prijs van Bitcoin afgetopt op $ 266 – meer dan ooit tevoren..

Dit soort plotselinge, explosieve groei was een duidelijke indicator van de cryptocurrency-gemeenschap voor de rest van de wereld dat er iets aan de hand is. Plots waren er steeds meer mensen die interesse toonden in crypto of – specifieker – Bitcoin.

Bitcoin overschreed ergens halverwege 2017 de grens van $ 1000 en bereikte aan het einde van het jaar zijn hoogste punt ooit van bijna $ 18.000. Als we echter naar het begin van 2018 kijken, zouden we een heel ander soort verhaal zien en voor sommigen een antwoord op de vraag: wanneer zal Bitcoin crashen??

De val van Bitcoin

Een enkele blik op de Bitcoin-prijs aan het begin van 2018 kan je erg in de war brengen – de waarde van de munt daalde van bijna $ 18.000 aan het einde van 2017 naar $ 6000 in januari 2018..

Dit was het moment waarop mensen zich serieus begonnen af ​​te vragen: zal Bitcoin crashen? Als we in gedachten houden dat de prijs van de cryptovaluta sindsdien gestaag en zeker is gedaald, is het vrij duidelijk waarom mensen zich afvragen of de “Bitcoin bubble burst” eindelijk heeft plaatsgevonden..

Door de jaren heen zijn er veel prijsschommelingen in Bitcoin (om nog maar te zwijgen van andere cryptocurrencies) die de wereld van cryptoliefhebbers hebben beïnvloed. Dat gezegd hebbende, nooit eerder waren mensen zo bang dat Bitcoin zo crashte als in de afgelopen maanden.

Dus … Gaat Bitcoin volledig crashen? Of zal het glorieus terugkeren? Laten we eens kijken wat enkele experts en journalisten over de kwestie te zeggen hebben.

Zal Bitcoin crashen?

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Hubspot

Volgens Clifford Chi van blog.hubspot.com kan de vraag om verschillende redenen erg moeilijk te beantwoorden zijn.

Allereerst is het bij het overwegen van de vraag “crasht Bitcoin?” Noodzakelijk om een ​​aantal dingen in het juiste perspectief te zien. Laten we beginnen met de positieve aspecten die de munt zouden kunnen overtuigen om te groeien.

De positieve kant van Bitcoin

Als het woord ‘blockchain’ de eerste gedachte is die in je opkomt als je aan Bitcoin denkt, ben je op de goede weg.

De heer Chi denkt (en het grootste deel van de cryptogemeenschap is het daar waarschijnlijk mee eens) dat blockchain een van de belangrijkste factoren is die Bitcoin in leven houden en draaiende houden. Dit type technologie biedt immers zowel snelle ALS veilige soorten transacties tussen twee partijen, waardoor er geen derde (d.w.z. banken) nodig is..

Momenteel ontwikkelen en verbeteren nogal wat bedrijven hun versies van de blockchain, nadat ze honderden miljoenen dollars in hun respectieve projecten hebben geïnvesteerd. Dit feit alleen heeft de neiging om de nee-zeggers te beïnvloeden, want als je denkt aan “zal Bitcoin crashen?” het is moeilijk om de steeds groeiende interesse in de blockchain-technologie te negeren.

Bruikbaarheid

Een andere reden voor een mogelijke Bitcoin-groei die Hubspot’s Clifford Chi benadrukt, is dat deze munt (en cryptocurrencies in het algemeen) zeer schaars, maar toch nuttig zijn..

Meneer Chi benadrukt het feit dat zeldzame dingen waardevol zijn. Door hun natuurlijke schaarste en beperkte aanbod wordt er naar deze dingen gezocht, wat op zijn beurt hun prijzen doet stijgen.

Cryptocurrencies zijn daar een goed voorbeeld van. Op elk moment heeft de levering van een of andere cryptomunt een vast bedrag dat hoogstwaarschijnlijk nooit zal worden verhoogd of geschonden. Tel daarbij op dat crypto’s erg handig en veelzijdig zijn en wat je krijgt is een oneindige vraag in de cryptowereld..

Bovendien heeft Bitcoin een voordeel ten opzichte van de andere cryptocurrencies op de markt – zijn fascinerende populariteit en het verhaal van ‘bekendheid’ hebben de poorten van mainstream succes geopend. Tegenwoordig wordt het als vreemd en ongebruikelijk beschouwd om iemand te ontmoeten die nog nooit van Bitcoin heeft gehoord. Tel al deze factoren bij elkaar op en je krijgt een behoorlijk solide reden waarom het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin crasht.

De negatieve kant van Bitcoin

Aan de andere kant noemt Clifford Chi van hubspot.com ook de mogelijke factoren achter de achteruitgang van Bitcoin. Waarschijnlijk zijn de grootste slechte pers en Veiligheidsproblemen. Hoewel slechte pers sommige mensen ertoe kan brengen Bitcoin de rug toe te keren, kan het gebrek aan effectieve beveiliging de manier waarop deze munt wordt waargenomen, schaden..

Zoals de heer Chi samenvatte, is het erg moeilijk om een ​​solide antwoord op de speculaties te voorspellen dat Bitcoin zal crashen. Als de cryptogemeenschap geluk heeft, zal de rest van de wereld blijven deelnemen aan de groei van blockchain en verschillende cryptocurrencies, wat op zijn beurt hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot het succes van Bitcoin..

CNBC

We zien een heel ander type voorspelling als we kijken naar wat cnbc.com te zeggen heeft over het crashen van Bitcoin.

CNBC verwijst naar Nouriel Roubini – een bekende econoom – als hij het heeft over de “Bitcoin-zeepbel barstte”. N. Roubini heeft zelfs gezegd dat Bitcoin de “grootste bubbel in de menselijke geschiedenis” is..

De heer Roubini denkt dat Bitcoin niet alleen zal crashen, maar ook op nul zal komen. Hij ondersteunt deze beweringen door te stellen dat ‘HODL-noten’ zich aan hun Bitcoins gaan hechten en daardoor een groot omzetverlies ervaren..

bitcoin crash - Nouriel Roubini twitter bericht

N. Roubini vermeldt ook dat hieruit veel oplichting zal voortkomen, met name – wash-trades. Wash trading is een handeling van het verkopen van iets op de markt en het vervolgens zelf snel opnieuw kopen. Dit wordt gedaan om de markt te manipuleren op een manier die gunstig is voor de eerste verkoper. De econoom suggereert dat dit een van de vele manieren zal zijn waarop Bitcoin-enthousiastelingen zullen proberen deze munt in leven te houden..

Bij het bekijken van voorspellingen als deze, zal de vraag “crasht Bitcoin?” wordt meer een sombere profetie dan een speculatieve vraag.

Forbes

Forbes.com probeert de vraag “crasht Bitcoin?” Te beantwoorden door te verwijzen naar de burst van de Bitcoin-bubbel.

Volgens Forbes gebeurt dit type economische uitbarsting in drie fasen:

  • Allereerst is er een periode van langzame en (soms niet zo) gestage groei. Voor Bitcoin duurde deze periode vanaf het begin in 2009 tot begin 2017.
  • Dan is er de ‘irrationele’ periode waarin iedereen en hun moeders meedoen om snel winst te maken, met weinig aandacht voor het feit dat de dingen heel snel naar het zuiden kunnen gaan. 2017 in zijn geheel is hier een goed voorbeeld van als het om Bitcoin gaat.
  • Eindelijk de crash. Iedereen probeert zo snel mogelijk te ontsnappen, maar ze realiseren zich nog steeds niet dat het schip zal blijven zinken, om zo te zeggen. Bitcoin bevindt zich momenteel in deze laatste fase en is hier sinds het begin van 2018.

Forbes legt de “Bitcoin bubble burst” -situatie uit, maar wanneer geconfronteerd met de vraag “gaat Bitcoin crashen?”, Wordt het een beetje lastiger.

bitcoin-crash

Forbes.com gaat in op het feit dat de waarde van een cryptocurrency recht evenredig is met het gebruik in de echte wereld. Crypto’s (inclusief Bitcoin) komen altijd tevoorschijn uit ‘crash and burn’-scenario’s zolang ze een echt, belangrijk gebruik hebben.

Hoewel Nouriel Roubini de vraag “zal Bitcoin crashen?” Niet eens in overweging namen. en hadden zelfs een specifiek (zij het pessimistisch) antwoord voor “wanneer zal Bitcoin crashen?”, waren zowel blog.hubspot.com als forbes.com wat opener met hun benadering. Dit laat alleen maar zien hoe moeilijk het is om de mogelijke uitkomst van gebeurtenissen te voorspellen, vooral met zo’n vluchtige kwestie als Bitcoin.

Overzicht

Zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt aan de hand van de voorbeelden en meningen hierboven, hebben mensen de neiging om heel anders te denken als het gaat om de toekomst van Bitcoin..

Zal Bitcoin crashen? Er is veel bewijs dat beide kanten van het argument ondersteunt. Aan de ene kant is Bitcoin een hoofdbestanddeel van cryptocurrencies – het is een voorbeeld geworden van hoe ver crypto’s de afgelopen jaren zijn gekomen. De opkomst van Bitcoin in de mainstream opende ook veel nieuwe deuren – mensen begonnen er steeds meer over te praten, wat op zijn beurt de prijs van de munt verhoogde, blockchain populair maakte, de start mogelijk maakte van nieuwe op blockchaintechnologie gebaseerde startups, enz..

Aan de andere kant heeft Bitcoin ook behoorlijk wat ondergang gehad. De enorme uitbarsting die het momenteel doormaakt, heeft ervoor gezorgd dat zelfs de moeilijkste, meest onvermurwbare Bitcoin-supporters hun benadering van deze munt opnieuw hebben geëvalueerd. Bovendien leek de crash van Bitcoin de meeste andere crypto’s mee te slepen.

De wereld van cryptocurrencies is onvoorspelbaar – prijzen van bepaalde specifieke munten kunnen zonder duidelijke reden omhoogschieten of kelderen. Wat mensen vaak vergeten als ze denken aan “zal Bitcoin crashen?” is dat er honderden (zo niet duizenden!) verschillende factoren zijn die de markt elke minuut van elke dag beïnvloeden. Voor een gemiddeld persoon is het vrijwel onmogelijk om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws en details, vooral in de wereld van cryptocurrencies.

Gevolgtrekking

Op dit punt weet u nu van de geschiedenis (zowel de goede als de slechte tijden) van de machtsstijging van Bitcoin en enkele van de voorspellingen rond de eeuwige vraag: zal Bitcoin crashen??

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat in de wereld van cryptocurrencies alles op elk moment kan gebeuren. Crypto’s hebben de reputatie extreem vluchtig te zijn – het is soms bijna onmogelijk om de redenering achter hun prijsveranderingen te achterhalen. Alleen al om deze reden wordt het bijna onmogelijk om de toekomst van Bitcoin met uiterste precisie te voorspellen. U kunt het beste rekening houden met de meningen van deskundige economen, cryptoliefhebbers en andere professionals in het veld. Maar aan het eind van de dag moet u altijd een besluit nemen.

Neem de mening van anderen altijd met een korreltje zout. Niemand kan 100% zeker zijn van de toekomst van een cryptocurrency op de markt tot nu toe – het zijn allemaal voornamelijk onderbouwde (of, in sommige gevallen, onwetende) speculaties en giswerk. Vergeet naast experts niet om cryptocurrency-gerelateerde chathubs en forums te bezoeken. De mensen op zulke plaatsen staan ​​meestal te popelen om te helpen.

Wat je ook besluit te doen, ik wens veel succes met al je Bitcoin (en cryptocurrency in het algemeen) gerelateerde ondernemingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me