Hoe te kopen Ethereum?

Het is de vraag die iedereen heeft gesteld sinds Ethereum begin 2017 van $ 8 naar meer dan $ 1.000 eind 2017.

Of je er al een beetje vanaf weet cryptocurrencies of je weet niets over het onderwerp, deze gids is de plek om te beginnen. Het geeft u een goed begrip van de verschillende platforms die u kunt gebruiken om te kopen Ether (De valuta van Ethereum) en hoe u kunt beslissen welke de beste en veiligste optie voor u is.

Crypto is nieuw, steeds veranderend, en verre van eenvoudig. Het goede nieuws is: ik ga het simpel maken! Voordat ik je echter leer hoe je Ethereum kunt kopen, zal ik uitleggen hoe Ethereum werkt. Het is veel meer dan digitaal geld – Ethereum verandert de manier waarop veel bedrijven werken.

Houd er rekening mee dat, of het nu is handelen in crypto’s of gewoon investeren in Ether, zorg er altijd voor dat u alleen gebruikt de meest betrouwbare cryptocurrency-uitwisselingsplatforms die er zijn.

Hoe Ethereum te kopen: wat is Ethereum?


Om Ethereum te begrijpen, moet u het eerst begrijpen de technologie het gebruikt. De technologie die het gebruikt, staat bekend als ‘blockchain​Dit vereist wat onderzoek, dus ik raad aan om onze "Blockchain uitgelegd" gids. Als u echter geen tijd heeft, volgt hier een korte uitleg.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Simpel gezegd, een blockchain is een wereldwijde database die wordt gedeeld en beheerd door veel computers. Deze computers worden “knooppunten” genoemd. De knooppunten werken samen in een team om informatie in de database over te dragen en te verifiëren met behulp van cryptografie (beveiligings code).

Hoe Ethereum te kopen: een ETH-munt op een mijnbouwplatform.

Omdat de database door veel verschillende knooppunten wordt gedeeld, wordt deze niet afgesloten als een van de knooppunten uitvalt, kapot gaat of wordt gehackt. Dit staat bekend als zijn gedecentraliseerd, betekenis het werkt niet vanuit één centrum, maar veel.

Als u bijvoorbeeld probeert toegang te krijgen tot een website en deze crasht, betekent dit dat hun server één centrale locatie is. Met de blockchain is er nooit downtime! Met verschillende knooppunten die tegelijkertijd over de hele wereld draaien, het kan niet crashen. Dit komt doordat de informatie overal wordt gedeeld, niet slechts op één plek! Daarom gedecentraliseerd.

Hoe gebruikt Ethereum deze technologie??

Als vervolg op het succes van Bitcoin (het eerste grote gebruik van blockchain-technologie), Ethereum werd gelanceerd in 2015. Het staat bekend als “Blockchain 2.0”, Ethereum verbetert de manier waarop de blockchain werkt met de introductie van slimme contracten.

Een slim contract is zoiets als een belofte die niet kan worden verbroken: als het eenmaal is aangebracht, kan het niet worden gewijzigd. Dit biedt een veel veiligere manier om zaken te doen.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Hoe werkt een slim contract??

Stel dat uw werkgever up-to-date is met technologie en u in Ether wil betalen. De werkgever zal een slim contract maken dat de Ethereum-blockchain vertelt betaal je salaris aan je in Ether op de 15e van elke maand. Zoals u kunt zien, kunt u met slimme contracten transacties op de blockchain programmeren / automatiseren.

Laten we ons nu eens voorstellen een auto te kopen met een smart contract. Als u de hoeveelheid Ether betaalt die nodig is voor de auto (door deze naar het slimme contract te sturen), dan wordt het eigendom van de auto automatisch naar u verzonden met behulp van de blockchain. Deze transactie wordt vervolgens geverifieerd door alle andere knooppunten over de hele wereld en toegevoegd aan de blockchain. Het is een veel veiligere manier om zaken te doen.

Wat is er zo geweldig aan een slim contract??

Slimme contracten elimineren de noodzaak voor een derde partij in veel verschillende transactiescenario’s! In de voorbeelden die ik zojuist heb genoemd, vertrouwt u normaal gesproken op een derde partij.

In het voorbeeld van de werkgever zou u een beroep doen op een bank om het salaris / geld naar uw rekening over te schrijven op de dag dat u uitbetaald moet worden (uw “betaaldag”). Door in plaats daarvan het slimme contract te gebruiken, hebt u geen bank nodig om uw transactie te verwerken – het slimme contract vertelt de blockchain om de transactie op uw betaaldag te verwerken (verzenden, verifiëren, enz.).

Hoe Ethereum te kopen: een ETH-munt in de grond.

In het auto-voorbeeld zou u normaal gesproken afhankelijk zijn van een autodealer en -makelaar. Met slimme contracten is er geen autodealer of makelaar waaraan u een vergoeding kunt betalen!

Extra opmerking: Als u in het buitenland werkte, zou de bank uw werkgever veel kosten in rekening brengen om u te betalen. De betaling zou ook meer dan 3 dagen duren om te verwerken. Met slimme contracten is het bijna onmiddellijk en heeft uw werkgever geen bank / derde partij waaraan u een vergoeding kunt betalen. Dit is een ander groot voordeel en reden om slimme contracten te gebruiken!

De brandstof die alles aandrijft

Dus je weet wat slimme contracten zijn nu. Je weet dat Ethereum het platform / blockchain is dat ze beheert. Maar wat is het dat het allemaal mogelijk maakt? Deze “knooppunten” moeten elektriciteit gebruiken, toch? Wie betaalt dat?

Nou, hier stel ik je voor Ether (ETH). Het is De valuta van Ethereum. Het is het gas dat alles aandrijft. In feite wordt het eigenlijk gas genoemd wanneer we het gebruiken voor Ethereum-transacties.

De knooppunten die Ethereum draaien, worden in Ether betaald voor hun werk. Dit betaalt hun elektriciteitskosten, en levert hen ook winst op. Dit proces wordt aangeduid als mijnbouw.

Hoe Ethereum te kopen: verschillende cryptomunten.

Vanwege de vraag naar Ether is het zeer vloeibaar. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden omgezet in contanten (fiat-valuta’s, d.w.z. USD, EUR, JPY enz.). Vanwege de vraag is de prijs van Ether ook veel gestegen, dus miljoenen mensen investeren erin.

Ook al ken je Ether en zijn vraag, het is nog steeds verwarrend, toch? Ik weet zeker dat je je nog steeds afvraagt ​​waarom en hoe je Ethereum kunt kopen. Laten we er dus op ingaan.

Waarom zou ik Ethereum kopen??

Als u zich afvraagt ​​”moet ik Ethereum kopen?”, Moet u zich misschien afvragen “waarom zou ik Ethereum niet kopen?”. Het is de op een na populairste cryptocurrency ter wereld, en daar zijn goede redenen voor.

Onze wereld werkt momenteel in een gecentraliseerd model. Wisselkoersen, rentetarieven en belastingen worden allemaal beheerd door een centraal punt (d.w.z. banken en overheden). Ethereum en zijn slimme contracten bieden een nieuw model – een gedecentraliseerd model. Het is belangrijk voor investeerders en bedrijven om deel uit te maken van dit nieuwe model, aangezien het door velen als de toekomst wordt beschouwd.

De prijs van Ethereum is enorm gestegen sinds het werd gemaakt. Op 1 januari 2017 was 1 Ether waard slechts $ 8,24. Op 1 januari 2018 was 1 Ether waard $ 747,52. Dat is een stijging van meer dan 9.000%!

Hoe Ethereum te kopen: een ETH-munt in de buurt van een toetsenbord.

Hoewel Ether niet de eerste cryptocurrency was, leerde het van de fouten van degenen die eraan voorafgingen. De transacties van Bitcoin nemen bijvoorbeeld meer dan tien minuten verwerken. De transacties van Ethereum kunnen echter duren slechts enkele seconden verwerken.

Omdat Ethereum en zijn slimme contracten de manier waarop de wereld werkt veranderen door derde partijen te verwijderen, de waarde is moeilijk om een ​​prijs op te zetten. Het is zeer vluchtig (de prijs verandert elke dag veel) op korte termijn. De algemene langetermijnprognose is echter dat de waarde van Ethereum zal blijven stijgen naarmate het elk jaar populairder wordt..

Wanneer de wereld Ethereum gebruikt voor zijn hoofddoel (om derden te verwijderen), dan zullen we ontdekken hoeveel Ethereum echt waard is. Toch is het kopen en verkopen van Ether en andere cryptocurrencies een zeer populaire manier om geld te verdienen.

Dus nu je begrijpt waarom mensen in Ethereum investeren, hoe koop je Ethereum?

Ethereum kopen in drie eenvoudige stappen

Nu, met dat alles gezegd en uit de weg, laten we verder gaan met praten over hoe Ethereum te kopen. Het kan eigenlijk worden gedaan in slechts een paar eenvoudige stappen!

Stap 1: Koop een digitale portemonnee

Omdat Ether een digitale valuta is, heb je een plek nodig om het op te slaan – een digitale portemonnee. Net als in een gewone portemonnee, kunt u er veel valuta’s in opslaan. Wanneer u andere landen bezoekt, heeft u mogelijk Amerikaanse dollars, euro’s en ponden bij u.

Hetzelfde geldt voor digitale valuta: u kunt veel verschillende cryptocurrencies opslaan, afhankelijk van de portemonnee die u gebruikt. Voor Ethereum moet u een Ethereum-compatibele portemonnee.

Je kan krijgen webgebaseerde portefeuilles (beschikbaar in een browser), software portefeuilles (die u downloadt), of hardware portefeuilles (een fysieke portemonnee die u koopt en via USB op uw computer aansluit).

Webgebaseerde portefeuilles

Dit is de minst veilige optie en we raden dit af als u een bedrag opslaat dat veel voor u betekent. Als u er een gebruikt, raden we u aan MyEtherWallet, De nevel en MetaMask.

Als u naar MyEtherWallet gaat, moet u dat zeker doen bookmark de website naar uw browser voor extra beveiliging.

Hoe Ethereum te kopen: handel in cryptocurrency in een webbrowser.

Als u niet zeker weet hoe u een bladwijzer voor de website moet maken, bekijk dan de afbeelding rechts uit Google Chrome. U klikt op de ster terwijl u op de website bent, en deze wordt onder uw adresbalk geplaatst wanneer u een nieuw tabblad opent.

Dus nu, wanneer u naar MyEtherWallet, klik altijd op de bladwijzer in plaats van ‘MyEtherWallet’ in te typen!

Softwareportefeuilles

Dit zijn wallets die u downloadt naar uw computer, tablet of mobiele telefoon. Ze bieden een betere beveiliging dan webportefeuilles. ik raad aan Exodus en Jaxx.

Exodus is niet beschikbaar op mobiele apparaten, maar wel een fantastisch ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. Ik raad Jaxx aan vanwege zijn geweldige mobiele app! Een ander voordeel van Exodus en Jaxx is dat je ze kunt gebruiken om van de ene cryptocurrency naar de andere te converteren. U kunt Ether bijvoorbeeld omzetten in Bitcoin.

Hardware portefeuilles

De andere optie is om te kopen een hardware wallet. Hardware wallets zijn de veiligste manier om Ether en andere cryptocurrencies op te slaan.

Het zijn kleine elektronische apparaten die via USB op uw computer worden aangesloten. Je crypto wordt nog steeds opgeslagen op de blockchain en in een online account, maar u hebt geen toegang tot het account zonder uw hardwareportefeuille. Zolang u uw hardware-portemonnee veilig bewaart, kunt u niet worden gehackt!

Voor hardwareportefeuilles raad ik aan TREZOR en Ledger Nano S.

Welke portemonnee u ook kiest, u heeft een ETH-adres zodra u uw portemonnee heeft gemaakt, gedownload of gekocht. Wanneer u Ethereum koopt, is dit het adres waar u het naartoe stuurt.

Stap 2: Koop Ethereum

Digitale valuta’s zijn een open markt, wat betekent dat u kunt kiezen hoe u Ether aanschaft. Dit geeft u meer controle en stelt u in staat uw portefeuille op te bouwen op de manier die u verkiest.

Opmerking: voor iedereen die geen beetje een investeringsnerd is, is uw “portefeuille” uw verzameling investeringen.

Om te weten hoe u Ethereum kunt kopen, moet u eerst weten waar u Ethereum kunt kopen. U kunt Ether bij veel verschillende beurzen (online platforms) kopen. Je kan ook gebruiken ShapeShift om andere cryptocurrencies om te zetten in Ether, of om te kopen van een andere persoon die LocalEthereum.

Om Ether te kopen met fiat valuta’s (USD, GBP, EUR, JPY etc.), moet u een rekening openen op een van de volgende beurzen. Op elk van hen kan dat koop Ethereum met creditcard en bankoverschrijving.

Coinbase

Coinbase is de meest populaire digitale valutawissel en is ook het meest gebruiksvriendelijk. Het is net zo eenvoudig als het downloaden van de app of het bezoeken van de site.

U kunt op Coinbase betalen via bankoverschrijving en het is een van de gemakkelijkste manieren om Ethereum te kopen. Het is echter niet in elk land beschikbaar, dus zorg ervoor dat u het in het uwe kunt gebruiken.

De kosten van Coinbase zijn 1,49% – 3,99%. De vergoeding verschilt per betaalmethode – de kosten voor debet- / creditcard zijn hoger dan de kosten voor bankoverschrijvingen.

Ethereum kopen met Coinbase:

1. Open eerst een Coinbase-account. Ga gewoon naar de Coinbase-website, klik op ‘aanmelden’ en typ uw gegevens in de vereiste vakken.

Hoe Ethereum te kopen: de voorpagina van Coinbase.

2. Open vervolgens uw e-mailinbox en zoek de e-mail die Coinbase u heeft gestuurd. Klik op de link in en log in op Verifieer je e-mailadres.

3. Nadat u zich heeft aangemeld, moet u uw telefoonnummer verifiëren. Voer uw telefoonnummer in en klik op ‘code verzenden’. Coinbase stuurt je een sms met een code. Voer die code in het vak op Coinbase in.

4. Nu u zich heeft aangemeld, voegt u uw betalingsmiddel. Kies uit bankpas / creditcard of bankoverschrijving.

5. Selecteer ‘Kopen / verkopen’ naast ‘Ether’ en selecteer / voer de hoeveelheid ether in die u wilt kopen. U kunt betalen met USD, GBP of EUR.

Hoe Ethereum te kopen: Ethereum kopen en verkopen op Coinbase.

6. Klik op ‘ETH kopen’.

CEX.io

CEX.io is een andere gebruiksvriendelijke centrale, hoewel de website eenvoudiger is dan de app. Een van de grote voordelen van CEX.io is dat het in meer landen beschikbaar is dan Coinbase.

Ether kopen met CEX.IO:

1. Meld u aan voor een CEX.IO-account: klik op ‘Registreren’ rechtsboven op de homepage van CEX.io. Typ uw gegevens in de vereiste vakken of klik op ‘Inloggen met Facebook’ als u Facebook wilt gebruiken om u aan te melden.

Hoe Ethereum te kopen: log in op CEX.IO-account.

2. Open uw e-mailinbox en zoek de e-mail die CEX.IO u heeft gestuurd. Klik op de link in de e-mail naar Verifieer je e-mailadres.

Hoe Ethereum te kopen: Cex.io e-mailbevestiging.

3. Vervolgens zal CEX.IO u vragen om in te schakelen tweefactorauthenticatie. Dit biedt een extra beveiligingslaag om uw account veilig te houden.

4. Op de volgende pagina staat ‘Koop BTC’ wanneer u er voor het eerst op belandt. Klik op ‘BTC’ en u ziet een menu. Selecteer ‘ETH’ in het menu.

Hoe Ethereum te kopen: Cryptocurrency kopen met VISA of Mastercard.

5. Naast ‘ETH kopen’ ziet u ‘Voor USD’. Als u een andere fiatvaluta wilt gebruiken, klikt u op ‘USD’ en ziet u een ander menu. Kies in het menu EUR of GBP. Dit zijn momenteel de enige fiat-valuta’s die u kunt gebruiken om Ether op CEX.io te kopen – misschien zullen ze dit updaten!

Hoe Ethereum te kopen: cryptocurrency kopen met verschillende valuta's.

6. Kies / voer de gewenste hoeveelheid Ethereum in en klik op ‘KOPEN’.

Coinmama

Coinmama, gelanceerd in 2013, is dat ook zeer beginnersvriendelijk. U kunt alleen Ether en Bitcoin kopen, maar het heeft lage kosten en accepteert bankpassen / creditcards & overschrijving. Let op: Coinmama accepteert alleen USD en EUR.

Ether kopen met Coinmama:

1. Aanmelden bij Coinmama: ga naar de homepage van Coinmama en u ziet een formulier onder ‘Registreren’ aan de rechterkant van de pagina. Typ / voer uw gegevens in de vakken op het formulier in. Klik op ‘Registreren’. Open uw e-mailinbox en zoek de e-mail die Coinmama u heeft gestuurd. Klik op de link in de e-mail naar Verifieer je e-mailadres.

Hoe Ethereum te kopen: registreren op Coinmama.

2. Nu je je hebt aangemeld, moet je inloggen op je Coinmama-account. Nadat u bent ingelogd, klikt u op het tabblad ‘Verifieer uw account’ en verifieer uzelf: klik eerst op ‘Mijn account’ en selecteer vervolgens ‘Mijn account verifiëren’ aan de linkerkant. Vul het formulier in met uw gegevens en voeg uw nationale identificatie toe.

Hoe Ethereum te kopen: account verifiëren op Coinmama.

3. Op de volgende pagina moet u upload kopieën van de voor- en achterkant van uw paspoort of nationale identiteitskaart. Vervolgens moet u een foto van uzelf maken terwijl u een vel papier vasthoudt met ‘Coinmama’ erop geschreven met de datum van vandaag. Coinmama geeft het onderstaande voorbeeld, zodat u dit goed kunt doen.

Hoe Ethereum te kopen: instructies om de identiteitskaart op Coinmama te verifiëren.

4. Nadat u uw foto’s heeft gemaakt, voegt u ze toe aan het online formulier en klikt u op ‘Uploaden’. U ontvangt het volgende bericht:

Hoe Ethereum te kopen: de accountstatus van Coinmama.

5. Let op: u moet uw account elke keer verifiëren als u in grotere hoeveelheden Ether wilt investeren. Met deze eerste verificatie kunt u tot $ 10.000 kopen. De overige bedragen zijn te zien in deze screenshot.

6. Klik op ‘ETHER’. Het staat bovenaan de website in het menu.

Hoe Ethereum te kopen: Ether kopen op Coinmama.

7. Kies / voer de gewenste hoeveelheid Ether in en klik op ‘Nu kopen’.

8. Klik op ‘creditcard / betaalpas via Simplex’.

9. Typ uw portefeuilleadres (dit is van de portefeuille die u in stap 1 heeft aangemaakt) in het onderstaande vak ‘Voer uw Ethereum-portefeuilleadres in’ en klik op ‘Betaling voltooien’.

10. Typ uw betalingsgegevens in de vakken op uw scherm en klik op ‘Nu betalen’.

11. Uw Ether wordt van Coinmama naar uw portemonnee gestuurd. Dit kan soms duren seconden, maar op andere momenten – wanneer het Ethereum-netwerk bezet is – kan het duren tot een uur. Als het Ethereum-netwerk echt heel erg druk is, kan het langer dan een uur duren. Dit is een probleem waar Ethereum aan werkt.

Stap 3: bewaar uw ether

Dus je hebt je Ether gekocht. Gefeliciteerd! Nu moet u uw Ether naar de portemonnee sturen waarin u zich heeft aangemaakt stap 1. Dit komt omdat het zo is veel veiliger om uw Ether in uw portemonnee op te slaan dan op een beurs.

Ik zal je laten zien hoe je je Ether naar je portemonnee kunt sturen vanuit Coinbase en CEX.io. Als u Ether op Coinmama heeft gekocht, hoeft u niets te doen – uw Ether wordt bij aankoop rechtstreeks naar uw portemonnee gestuurd.

ETH verzenden vanaf Coinbase

 1. Selecteer ‘Verzenden / verzoek’ in het menu bovenaan de website.
 2. Typ / voer het adres in voor uw portemonnee dat u in stap 1 heeft aangemaakt.
 3. Typ / voer het bedrag van Ether in dat u wilt verzenden en klik op ‘geld verzenden’.
 4. Coinbase stuurt je een sms met een code. Typ die code in het vak.
 5. Klik op ‘bevestigen’.

ETH verzenden vanaf CEX.io

 1. Klik op het tabblad ‘FINANCE’ in het menu bovenaan.
 2. Scroll naar beneden tot je ‘ETH’ ziet.
 3. Klik op de knop ‘intrekken ‘naast‘ ETH ’.
 4. Typ / typ de hoeveelheid Ether die u wilt verzenden in het vak aan de rechterkant. Het staat onder ‘Selecteer valuta en bedrag’.
 5. Typ / typ het adres voor uw portemonnee dat u in stap 1 heeft aangemaakt in het vak in het midden van de pagina. Het staat onder ‘Voer hieronder het adres van de ontvanger in’.
 6. Klik op ‘Opnemen’.

Gevolgtrekking

U weet nu dus waar en hoe u Ethereum kunt kopen. Je hebt het al gekocht of je denkt erover na en vraagt ​​je nog steeds af wat de beste manier is om Ethereum te kopen.

Als u zich nog steeds afvraagt, kunnen we de informatie in deze gids gebruiken om u te helpen beslissen.

Betalingsmiddel

Als u in GBP wilt betalen, moet u gebruik maken van Coinbase aangezien de andere beurzen geen GBP accepteren. Coinmama accepteert alleen EUR en USD, maar CEX.io accepteert zowel RUB als EUR en USD. Dus als u EUR of USD wilt gebruiken, kunt u een van de drie beurzen gebruiken. Maar als u RUB wilt gebruiken, moet u CEX.io gebruiken!

Plaats

Als u in de VS woont, moet u waarschijnlijk Coinbase of Coinmama. Dit is zo omdat CEX.io is alleen beschikbaar in enkele Amerikaanse staten. Als u in Frankrijk, Duitsland, China, Japan of Zuid-Afrika (en veel andere landen in Azië en Afrika) woont, kunt u geen Coinbase, dus u moet kiezen uit Coinmama of CEX.io.

Tip: Coinmama is in elk land verkrijgbaar!

Vergoedingen

Laten we de creditcard- / betaalkaartkosten op elke beurs / platform vergelijken:

Vermijd dus Coinmama als de kosten belangrijk voor u zijn!

Makkelijk te gebruiken

Coinbase is de meest gebruiksvriendelijk – de website en de app (beschikbaar op zowel iOS als Android) zijn beide zeer eenvoudig te gebruiken.

Coinmama, stuurt uw Ether echter rechtstreeks naar uw portemonnee, zodat u dit niet zelf hoeft te doen. Dat scheelt u de hele stap 3 in onze gids!

CEX.io is nog steeds gebruikersvriendelijk, maar niet zoveel als deze twee.

Daar heb je het. Ik hoop dat je nu met vertrouwen je beslissing kunt nemen en aan je Ethereum-reis kunt beginnen. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om het ons te stellen!

Opmerking: bij elke investering is het belangrijk om na te denken over alle risico’s die eraan verbonden zijn. We moeten altijd ons eigen onderzoek doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me