Vorken voor cryptovaluta worden beschouwd als een zeldzaam voorkomen in de crypto-wereld. Sommige zijn gepland, andere – resultaten van extreme situaties. Hoe ze er ook uitzien, één ding is zeker: als ze zich voordoen, zijn er meestal grote veranderingen op komst. Daarom zullen we het er vandaag over hebben Ethereum vork (harde vorken, om precies te zijn).

We behandelen de definities van vorken in het algemeen (wat ze zijn, waarom ze gebeuren, enzovoort). Daarna zullen we ons concentreren op de Ethereum-vorken – je zult ontdekken wanneer ze zijn gebeurd, wat ze zijn veranderd en wat de toekomst in petto heeft.

Voordat u verder gaat, moet u zich er ook van bewust zijn dat cryptocurrencies te allen tijde op een veilige plaats moeten worden bewaard. Kies dus altijd de meest veilige en betrouwbare crypto-wallets.

Wat is een vork?

EEN vork in de cryptocurrency-wereld staat bekend als een wijziging in het protocol van die valuta. Dit type verandering maakt vorige versies van blokken geldig en de huidige versie ongeldig (of andersom).

Laatste Coinbase-coupon gevonden:


Er zijn twee soorten vorken die bekend staan ​​als zachte vorken en harde vorken.

Ethereum-vork: Ethereum-vork.

Zachte vorken zijn de verwaterde versie van harde. Ze worden zacht genoemd omdat ze verander niets rondom de feitelijke structuur van het protocol. Zachte vorken kunnen zijn geïmplementeerd door de ontwikkelaars of makers van de cryptocurrency om bepaalde onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, iets cosmetisch aan te passen of enkele regels rondom de blockchain te wijzigen.

Enkele van de meer populaire en frequente zachte vorken zijn die welke de grootte van een specifiek blok veranderen. Ze worden vaak door de ontwikkelaars geïmplementeerd om de mijnbouwprocessen soepeler te laten verlopen (ervan uitgaande dat we het hebben over een cryptocurrency die gebruikmaakt van de ‘Proof of Work’-consensus).

Deze vorken worden tijdelijke – sommige mijnwerkers kunnen ervoor kiezen om ze te gebruiken, terwijl anderen dat gewoon kunnen verwerpen de wijziging en ga door met het minen van de oudere versies van de munt.

Harde vorken zijn echter een heel ander verhaal.

Harde vorken zijn enorme veranderingen in de cryptocurrency in kwestie. Ze veranderen het protocol van de cryptocurrency zelf, waardoor de oudere versies van dat protocol ongeldig worden. Als het (de oudere versie) blijft voortleven, zal dit resulteren in een splitsing van de nieuwe versie. Ethereum heeft dergelijke voorbeelden, en we zullen erover praten in de komende paragrafen.

Harde vorken zijn meestal geïmplementeerd onder extreme omstandigheden. Zij zijn zelden gepland – meestal is hun uiterlijk te wijten aan noodzaak. Dit is logisch omdat er meestal geen legitieme redenen zijn om een ​​hard fork te implementeren in een normaal functionerende cryptocurrency. Het sleutelwoord is meestal, hoewel – zoals je snel genoeg zult zien, Ethereum een ​​uitzondering is.

Nu we min of meer op gemeenschappelijke grond staan ​​en de terminologie uit de weg hebben geruimd, gaan we verder met het hoofdonderwerp – Ethereum harde vorken.

Ethereum harde vorken

De belangrijkste reden waarom we het specifiek hebben over Ethereum HARD-vorken is dat ze zo schadelijk en belangrijk zijn voor het welzijn van Ethereum, dat het onmogelijk wordt om te negeren.

Ethereum Classic, EtherZero en Metropolis – dit zijn de drie belangrijkste Ethereum-hardforks, en we zullen er tot op zekere hoogte over praten.

Ethereum Classic

Dit is de allereerste harde vork die Ethereum had. Het is ook de meest controversiële van alle harde vorken van de ETH.

Ethereum-vork: Ethereum Classic.

Op een bepaald moment merkte het ontwikkelingsteam achter Ethereum dat het gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die Ethereum had gebruikt, was gehackt. De beslissing om een ​​hard fork te implementeren die alle gestolen cryptomunten zou herstellen, was snel, maar kreeg ook behoorlijk wat terugslag.

Ethereum-supporters en enthousiastelingen verdeeld in twee kampen. De eersten zijn we blij dat het team achter deze cryptocurrency snel actie zou ondernemen en zoiets niet zou laten passeren. Een hard fork zou betekenen dat de ontwikkelaars hun les hebben geleerd en nu zijn beter voorbereid voor soortgelijke toekomstige pogingen van een hack of een inbreuk.

Veel mensen waren het echter niet eens met de harde vork. Ze zagen deze verandering als een schending van de fundamentele betekenis van "gedecentraliseerd". Deze groep mensen geloofde dat de enige manier om een ​​echt gedecentraliseerde cryptocurrency te hebben, was niet betrokken raken en eenvoudig ga door de stroom omdat zodra de ontwikkelaars actie gaan ondernemen, dit een rimpeleffect en zou een enorm statement voor de toekomst worden.

Uiteindelijk hebben de ontwikkelaars van Ethereum hun beslissing genomen om de hard fork te implementeren. Wat was de uitkomst? Welnu, een cryptocurrency is in tweeën gesplitst.

De meerderheid van de mensen die het niet eens waren met de splitsing eindigde vasthouden aan de oude versie van Ethereum, dat nu bekend staat als Ethereum classic.

Tegenwoordig zijn er nog steeds twee kampen van mensen in de cryptocurrency-gemeenschap – sommigen denken dat de ontwikkelaars gelijk hadden om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, terwijl anderen de mensen prijzen die vasthielden aan hun overtuigingen en nog steeds ondersteunend Ethereum Classic.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Ether nul

EtherZero is een andere bekende Ethereum-vork. Het is niet zo extreem als Ethereum Classic – deze is eerder gericht op verbetering dan op een revolutie.

Ethereum-vork: Ether Zero.

EtherZero heeft tot doel de transactiesnelheden te verbeteren die voorkomen binnen het Ethereum-netwerk. Bovendien is deze Ethereum-vork vastbesloten om deze transacties volledig gratis te maken.

Velen in de cryptocurrency-wereld beschouwen dit als zeer gewaagde doelstellingen. EtherZero is ook een op “Proof of Work” gebaseerde vork – dit betekent dat de enige echt effectief manier om het te mijnen zou zijn door te gebruiken GPU-typen rigs. Hoewel het de moeite waard is te vermelden dat er plannen zijn om een ​​masternode te implementeren (“Bewijs van inzet”) Systeem in deze Ethereum-vork in de toekomst.

Metropolis

Metropolis is de huidige Ethereum-vork. Deze vork is echter niet gemaakt vanwege extreme situaties – het maakt deel uit van een plan om de bestaande Ethereum-blockchain te verbeteren.

Metropolis is samengesteld uit drie fasen. De fase van “Constantinopel” is momenteel de actieve (Byzantium wordt beschouwd als beëindigd).

Ethereum-vork: Ethereum Metropolis.

Er zijn een een paar belangrijke kenmerken die de Metropolis Ethereum-vork wil verbeteren.

Allereerst, tijdens de omvang van de Ethereum Metropolis-vork, veel van de privacygerelateerde functies krijgt een revisie. De huidige privacy-instellingen en opties die het Ethereum-netwerk heeft, zijn helemaal niet slecht, maar de nieuwe functies zullen up-to-date zijn en zullen garanderen meer privacy tijdens transacties.

Een andere enorme verandering die de Ethereum Metropolis-vork wil implementeren, is een “Bewijs van inzet”Op consensus gebaseerd systeem, in plaats van het huidige“ Proof of Work ”-systeem.

Als dit zou gebeuren, zou dit de Ethereum-mijnbouw als geheel elimineren. In plaats daarvan zou u een aantal van uw Ethereum-munten inzetten voor de mogelijkheid om automatisch transacties te verifiëren die plaatsvinden op de Ethereum-blockchain, en op zijn beurt zou u een bepaald bedrag aan inkomsten ontvangen.

Ethereum-mijnbouw (GPU, CPU, ASIC, Cloud) is een extreem populair activiteit onder de fans van deze cryptomunten, dus dit is een groot discussiepunt. Hoewel het PoS-systeem theoretisch de processen binnen het netwerk zou versnellen en vergemakkelijken, zou een dergelijke verandering resulteren in een enorme mijnbouw apparatuur dump op de markt, wat nadelige prijsveranderingen van mijnbouwinstallatiecomponenten zou kunnen betekenen.

Laten we snel twee van de Ethereum bekijken Metropolis-vork fasen.

Byzantium was een fase die gericht was op het maken van het Ethereum-platform veiliger en beter geoptimaliseerd. Dit gebeurde stap voor stap, maar het oorspronkelijke doel was om het netwerk veiliger en vloeiender in het gebruik te maken.

constant in Opel heeft tot doel de processen van Byzantium af te maken en zich vervolgens te concentreren op een groot doel – om de Ethereum-blockchain voor te bereiden op de overgang tussen PoW- en PoS-systemen. Dit is een enorm doel op zich en het zal even duren voordat het volledig in gang is gezet.

Kalmte

Ethereum-sereniteit wordt beschouwd als de laatste grote stap in de ontwikkeling van Ethereum. Serenity is toegewijd aan één doel en slechts aan één doel: de Ethereum-blockchain overzetten van PoW naar PoS.

Ethereum Fork: de alles-in-één zelfstudie

Byzantium en Constantinopel zijn de twee belangrijkste voorbereidingsfasen. Gedurende deze tijd zullen bepaalde transacties worden gedaan via de Proof of Stake-consensus om het systeem voor te bereiden op de overgang.

Ethereum Serenity is een enorme mijlpaal voor Ethereum omdat het praktisch alles zou veranderen waaraan mensen gewend zijn als het gaat om het minen van deze crypto. Volgens de Ethereum-roadmap zou de overgang naar “pure PoS” moeten gebeuren ergens in 2021.

Ethereum Fork Samenvatting

Laten we een kort overzicht geven van wat we hierin hebben behandeld ETH harde vork gids.

Cryptocurrency-forks zijn gebeurtenissen binnen de de blockchain van cryptocurrency die tot doel hebben bepaalde specifieke aspecten van de crypto in kwestie te veranderen. Er zijn twee soorten vorken: zachte en harde.

Zachte vorken veranderen kleine en cosmetische problemen, terwijl harde vorken meestal compleet zijn game-changers.

Gedurende de levensduur van Ethereum zijn er geweest (en zullen er nog steeds zijn) drie grote ETH-harde vorken – Ethereum Classic, EtherZero en Metropolis.

De Metropolis Ethereum vork (wat de huidige vork is) heeft uiteindelijk tot doel Ethereum voor te bereiden op de overgang van een op Proof of Work-systeem gebaseerde altcoin naar een Proof of Stake-versie.

Sereniteit zal de laatste stap zijn bij het voltooien van de bovengenoemde taak en zal naar verwachting ergens in 2021 plaatsvinden..

Gevolgtrekking

De wereld van cryptocurrencies is constant nieuwe en verschillende manieren vinden om te ontwikkelen en vooruit te komen, of het nu vanuit een technologisch perspectief of informatie-gewijs is.

Vorken voor cryptovaluta zijn meestal zeer controversiële gebeurtenissen binnen de cryptogemeenschappen. Het hangt af van wat de vork upgradet of verandert, maar wat de bedoeling ook is, mensen zullen dat altijd blijven verdeeld in groepen van twee – degenen die het leuk vinden, en degenen die het haten.

Zachte vorken worden over het algemeen gemakkelijker geaccepteerd dan moeilijke. Dit komt vooral omdat ze niet bedoeld zijn om fundamenteel iets binnen de blockchain te veranderen. De meeste mensen houden misschien zelfs van zachte vorken – vooral de afwisselende cosmetica.

Harde vorken zijn echter altijd een discussiepunt. De veranderingen die ze met zich meebrengen, worden zelden met een eenzijdige reactie genomen.

Ethereum-vorken zijn interessant. Alle drie de moeilijke waren erg belangrijke breekpunten in de levensduur van Ethereum. Ethereum Classic was echter de meest controversiële: deze harde vork ontstak belangrijke filosofische discussies binnen de cryptocurrency-gemeenschappen wereldwijd. Voor het eerst werd het onderwerp decentralisatie zo breed aangehaald en besproken.

Ethereum-vork: Ethereum POS.

Hoezeer Ethereum Classic ook controversieel was, de Metropolis Ethereum-vork is belangrijk.

Zodra Ethereum Serenity in het spel komt, weet niemand wat er met de economie zal gebeuren. Er zullen plotseling duizenden en duizenden mining-rigs, GPU’s, ASIC’s en andere cryptocurrency mining-gerelateerde apparaten zijn die niet langer zullen worden gebruikt.

Mensen zijn meestal niet klaar voor zulke dramatische veranderingen. Natuurlijk zal een deel van de cryptominingpopulatie bepaalde specifieke informatie vinden mazen in de wet en uitwegen – de GPU’s doorverkopen, rigs verhuren of zelfs beginnen met het minen van andere cryptocurrencies, waarbij Ethereum als geheel wordt vergeten.

Het laatste deel zou waarschijnlijk de in het slechtste geval voor Ethereum. Alle cryptocurrencies zijn evenveel waard als mensen ze gebruiken – als het aantal gebruikers afneemt, neemt ook de relevantie van de crypto en, op zijn beurt, de prijs toe..

Dat is de reden waarom er, in ieder geval als het om deze Ethereum-vork gaat, vooraf veel voorbereiding en moeite is gestoken – Serenity is pas volgend jaar verschuldigd, en het ontwikkelingsteam hoopt enkele van de aanvankelijke tegenslagen die deze harde vork opleverde, te verlichten.

Een van de belangrijkste doelen van het Ethereum-team is om te laten zien hoe voordelig en snel een Proof of Stake-systeem wordt vergeleken met een bewijs van werk. Het elimineert veel van de De gebreken van het PoW-systeem (elektriciteits-, koel- en apparaatkosten, behoefte aan een enorme en open ruimte, enz.).

Ook is het bedrag dat iemand aan hem uitbetaald krijgt afhankelijk van het bedrag dat hij heeft ingezet – hoe meer je naar de tafel brengt, hoe meer je krijgt. Dit stimuleert mensen om deel te nemen aan handelen, kopen en verkopen – allemaal om meer munten te krijgen en grotere inkomsten te genereren.

Als u een royale hoeveelheid Ether heeft, moet u deze op een veilige plaats bewaren en hardwareportefeuilles kiezen, zoals Ledger Nano S en Trezor.

Dit was de Ethereum-vorkgids. Ik hoop dat je het interessant vond en iets nieuws hebt geleerd over Ethereum en andere forks in het algemeen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me