Rimpeling is een van de populairste cryptocurrencies op de markt. Het staat momenteel op de derde plaats, na Bitcoin en Ethereum.

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af wat Ripple is en waarom is het zo populair? U hoeft niet verder te zoeken, aangezien ik beide vragen in deze handleiding zal behandelen.

Ik zal je voorzien van een compleet overzicht van de Ripple-munt, haar voors en nadelen, kenmerken, huidige waarde, enzovoort. Aan het einde van deze gids kom je ook meer te weten over Ripple’s beveiligingsfuncties – een van de belangrijkste aspecten waarmee u altijd rekening moet houden!

Voordat u meer te weten komt over Ripple-munten, moet u weten dat het cruciaal is om XRP bij betrouwbaar te kopen cryptocurrency-uitwisselingen, zoals Coinbase, of kies voor een nog gemakkelijkere manier en koop het via Simplex – fraude-vrij verwerking van betalingen waarmee je crypto kunt kopen met een creditcard. Bewaar het ook in veilige crypto-portefeuilles, zoals Ledger Nano S.

Dus laten we beginnen!

Op zoek naar de veiligste plek om BTC te kopen? Ik heb hieronder de best beoordeelde crypto-uitwisselingen verzameld die zijn goedgekeurd als de veiligste platforms voor het kopen van BTC, dus neem een ​​kijkje.


Aanbieder Visa / Mastercard Beschikbare Crypto Onze score Coinbase recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 meer

9.8 Beoordeling lezen Site bezoeken Binance recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 meer

9.6 Lees beoordeling Bezoek site Coinmama recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 meer

9.4 Lees recensie Bezoek site Kraken recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • STREEPJE
 • + 37 meer

9.1 Lees beoordeling Bezoek site eToro recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 meer

8.6 Lees beoordeling Bezoek site KuCoin recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 meer

8.5 Lees recensie Bezoek site Gemini Exchange recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 meer

8.4 Lees recensie Bezoek site Meest populair 729 Recensies 9.8 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie Editor’s Choice 1279 Recensies 9.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 816 Recensies 9.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 1174 Recensies 9.1 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 453 Recensies 8.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 563 Recensies 8.5 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 603 Recensies 8.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie

Voordelen

 • Snelle transacties
 • Capabel team
 • Bestuurd door veel grote instellingen

Nadelen

 • Gecentraliseerd
 • Gericht op grote bedrijven

Een inleiding tot Ripple

Het eerste dat u moet weten, is dat Ripple een cryptocurrency is waarop gefocust is het oplossen van de problemen met betrekking tot internationale betalingsoverdrachten.

Om preciezer te zijn, Rimpeling is een platform voor een wereldwijd systeem van betalingen, verrekeningen en ruil. XRP is de cryptocurrency waarnaar op dit platform wordt uitgewisseld transacties vergemakkelijken.

Ripple coin: voorpagina.

Rimpeling was uitgebracht in 2012 door Ripple Labs Inc. met slechts één ding in gedachten: één probleemloze ervaring bieden om wereldwijd geld te verzenden met behulp van de kracht van blockchain.

Ripple is dus anders dan beide Bitcoin en Ethereum. Terwijl Bitcoin slechts een digitale valuta is, Ethereum is een platform voor het ontwikkelen van slimme contracten. Ripple is echter nieuw betalingsinfrastructuur gericht op internationale financiële transacties.

Het creëren en verspreiden van XRP is een ander uitzonderlijk aspect waar u op moet letten. Als het gaat om de meeste cryptocurrencies, worden nieuwe munten aangemaakt via het proces genaamd “mijnbouw". Nou, dat is niet het geval met Ripple-munten. Alle 100 miljard XRP zijn gemaakt toen Ripple begon.

Wat nog verrassender is, is dat Ripple labs vasthouden 55 miljard XRP’s zelf. Het behoeft geen betoog dat dit een vrij ongebruikelijke situatie is, aangezien de focus meestal op decentralisatie ligt. en

Dus nu u weet wat Ripple is, gaan we kijken wat het belangrijkste doel is.

Wat wil Ripple Coin bereiken??

Technologieën zijn zo ver gevorderd dat zaken als zelfrijdende auto’s werkelijkheid werden. Maar een sector die niet veel vooruitgang heeft geboekt, zijn de internationale betalingsoverdrachten.

Internationale betalingsoverdrachten kennen twee belangrijke problemen:

1. Ze zijn duur

Als u een grensoverschrijdende betaling heeft gedaan, moet u zich bewust zijn van de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Banken in de winkelstraten zijn doorgaans het slechtst voor dergelijke betalingen, maar zelfs diensten zoals PayPal bieden relatief hoge vergoedingen – het kost ongeveer 2,9% om een ​​internationale betaling te doen met PayPal.

Ripple Coin: vergoedingen.

Bovenop deze kosten verliezen klanten geld wanneer valuta wordt omgerekend.

2. Ze zijn traag

In het tijdperk van internet waar alles direct is, kunnen internationale transacties dagen tot weken duren. Er is geen specifieke reden anders dan het feit dat financiële instellingen hun technologie niet willen upgraden – een vreselijk excuus!

In dit proces slagen financiële instellingen erin veel geld te verdienen, maar klanten lijden. Ripple wil dat veranderen en maak internationale overschrijvingen direct en goedkoop.

Sinds Ripple’s lancering in 2012, het bedrijf heeft gewerkt aan het oplossen van dit probleem en heeft veel interesse kunnen wekken bij investeerders. Laten we eens kijken naar de historische prestaties van Ripple XRP.

Historische prestaties van Ripple Coin

Rimpel munt is een van de oudste cryptocurrencies, maar het was niet altijd zo populair. Zoals je kunt zien in de onderstaande momentopname, begon de prijs van Ripple pas in april 2017 te stijgen.

Ripple-munt handelde rond $ 0,0066 in januari 2017 en het raakte zijn hoogste prijs van $ 3,65 in januari 2018. Kunt u het percentage van het rendement raden??

Dat klopt! Het is een terugkeer van 55,2%!

Ripple-munt: Ripple-prijs.

Bron: Coindesk.

Net als veel andere cryptocurrencies, Ripple-munt een enorme crash meegemaakt in 2018. Aan het einde van hetzelfde jaar was er een lichte prijsstijging, maar die was niet zo significant. Momenteel is de prijs van Ripple slechts $ 0,29, dus je kunt alleen maar verwachten dat het weer omhoog gaat.

Ripple is er nog steeds Derde plaats gebaseerd op de marktkapitalisatie. Dat komt door het werk op de grond dat ze doen op het gebied van het ontwikkelen van technologie en het opbouwen van industriële partnerschappen.

Laten we het hebben over hoe Ripple in de echte wereld wordt gebruikt.

Hoe Ripple te gebruiken?

In tegenstelling tot Bitcoin, dat banken als tussenpersoon wil verwijderen, wordt Ripple veel gebruikt door banken om internationale betalingen te doen sneller, goedkoper en transparanter.

Ripple voor banken en financiële instellingen

Momenteel gebruiken banken Society for Wereldwijde interbancaire financiële telecommunicatie (SWIFT) om grensoverschrijdende betalingen op een veilige manier te vergemakkelijken. SWIFT is in feite een messaging netwerk die op een veilige manier betalingsopdrachten van de ene bank naar de andere verzendt.

10.000 SWIFT-aangesloten instellingen verzenden ongeveer 24 miljoen berichten elke dag op het netwerk. Punt om op te merken is dat SWIFT zelf heeft geen geld of rekeningen voor de banken. Het is gewoon een communicatie kanaal, maar een zeer belangrijke omdat een groot deel van de internationale handel ervan afhankelijk is.

Het probleem met SWIFT is dat het is niet veel veranderd sinds de oprichting in 1974. Dus Ripple probeert de wijziging aan te brengen die SWIFT niet heeft gedaan en kan worden beschouwd als een directe concurrent van SWIFT.

Het Ripple XRP-netwerk wordt gebruikt en getest door financiële instellingen en banken om internationale betalingen op een efficiëntere manier te verzenden en af ​​te wikkelen. Het wordt al ondersteund door meer dan 100 financiële instellingen van over de hele wereld, waaronder namen als American Express, Santander, Standard Chartered en anderen.

Andere Ripple-partnerschappen

Banken zijn niet de enige begunstigden van Ripple. Coinone, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in Zuid-Korea, is een samenwerking aangegaan met Ripple. Het zal het product van Ripple genaamd xCurrent gebruiken voor de lancering van “Cross” (een nieuwe wereldwijde overmakingsdienst).

Ripple zal naar verwachting ook in de nabije toekomst partnerschappen aangaan met nog 5 organisaties – RationalFX, MoneyMatch, FairFX, UniPAY, en Exchange4Free. Ze zullen het xVia-product van Ripple gebruiken om overmakingen en bankoverschrijvingen te vergemakkelijken.

UPDATE 2021: Ripple werkt al samen met alle bovengenoemde bedrijven.

Zoals je kunt zien, is Ripple-munt dat wel veel vooruitgang boeken met strategische partnerschappen en wordt geaccepteerd door een grote verscheidenheid aan organisaties.

Inzicht in Ripple Coin

Het Ripple-protocol klinkt dus zeer gunstig als het gaat om internationale betalingen. Er is echter iets dat veel mensen ongemakkelijk maakt. In de verdere sectie leest u er alles over.

Kan Ripple worden misbruikt?

Het oorspronkelijke idee van cryptocurrencies was om gecentraliseerde agentschappen elimineren, zoals banken, en creëer een echt gedecentraliseerd systeem. Goed, Ripple Labs Inc., het bedrijf achter Ripple XRP heeft zelf meer dan de helft van de in totaal 100 miljard XRP die ooit zullen bestaan.

Dit leidt tot enkele van dezelfde oude problemen die centralisatie met zich meebrengt. Eén entiteit, Ripple Labs, wordt in dit geval te machtig. EEN veel zorgen zijn over deze kwestie naar voren gebracht, maar de CEO van Ripple heeft een andere mening.

Ripple-munt: Ripple CEO.

Ripple is niet gecentraliseerd. Voor alle duidelijkheid: als Ripple vandaag zou verdwijnen, zou XRP blijven functioneren. Voor mij is dat de belangrijkste maatstaf om te bepalen of iets gedecentraliseerd is.

Ripple CEO, Brad Garlinghouse

Ripple’s team heeft gereageerd op dergelijke zorgen en is met een decentralisatiestrategie. In december 2017 plaatste Ripple 55 miljard Ripple XRP op een cryptografisch beveiligde geblokkeerde rekening om er zeker van te zijn dat er XRP-benodigdheden op elk moment.

Er is ook een contract gesloten dat nu elke maand 1 miljard XRP op de markt brengt. Op die manier, Ripple Labs heeft niet de kracht van het overspoelen van de markt met XRP’s als het zou willen. Dus ik zou zeggen dat de risico van rimpel munt gecentraliseerd worden heeft verminderd zichtbaar.

Nu u weet wat Ripple is en hoe het wordt gebruikt, gaan we antwoorden zoeken op andere belangrijke vragen over Ripple.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Is Ripple Secure?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst begrijpen hoe het werkt.

Inmiddels zou je moeten begrijpen dat Ripple geen gewone cryptocurrency is zoals Bitcoin of Litecoin. Er zijn een paar voordelen die XRP biedt

✓ Lage transactiekosten

✓ De hoge transactiesnelheid van ongeveer 4-5 seconden

Met deze informatie in gedachten, laten we eens kijken hoe Ripple-transactie werken. Laten we aannemen dat Kate uit de VS geld wil overmaken naar Carl die in Duitsland woont. Ervan uitgaande dat hun beide banken zich op het Ripple-netwerk bevinden, doorloopt de transactie de volgende stappen.

Stap 1: Kate start de overdracht van $ 500.

Stap 2: De boodschapper van Ripple zal de basisrekeninggegevens van Kate en Carl verifiëren via de oorspronkelijke bank en de bank van de begunstigde.

Stap 3: Vervolgens verifiëren knooppunten op het Ripple-netwerk of er voldoende geld beschikbaar is om de betaling te verzenden. Zoals je kunt zien in de onderstaande snapshot, verrekent Ripple na succesvolle verificatie de betaling.

Ripple Coin: transactieproces

Het is belangrijk op te merken dat deze stap in de meeste andere cryptocurrencies wordt uitgevoerd door een gedecentraliseerd netwerk van knooppunten. Deze knooppunten worden genoemd mijnwerkers omdat ze naast het verifiëren van de transactie ook de nieuwe munten van die cryptocurrency minen.

Alle munten zijn echter al vrijgegeven in het geval van Ripple-munten, waardoor mijnbouw niet meer nodig is. Zo, knooppunten die Ripple-transacties verifiëren staan ​​bekend als validators.

Deze validators zijn ook goedgekeurd en benoemd door Ripple Labs. Terwijl iedereen een knooppunt kan worden in het geval van andere cryptocurrencies.

Dit is nog een reden waarom Ripple is bestempeld als ‘gecentraliseerd’.

Stap 4: Na succesvolle verificatie wordt de betalingsbevestiging naar zowel Kate als Carl gestuurd.

Dit hele proces, dat via een gewoon kanaal dagen kan duren, wordt in slechts enkele seconden voltooid.

Dus, is dit proces veilig?

De meeste cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain-technologie, die als zeer veilig wordt beschouwd als deze goed is gebouwd. Hoewel Ripple op iets soortgelijks is gebouwd, is het geen blockchain-technologie.

Ripple is in plaats daarvan gebaseerd op zijn eigen vorm van DLT (Distributed Ledger-technologie). Het is een open-source protocol, het hosten van een gedeeld en openbaar grootboek, met behulp van een consensusmechanisme om de veiligheid te waarborgen. Het is gemakkelijk om de overeenkomsten te zien.

Rimpelmunt: Ripplenet.

De beveiliging wordt geleverd door de validators die dat zijn het regelmatig vergelijken van hun transactierecords alvorens tot overeenstemming te komen. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat hetzelfde geld niet op twee of meer plaatsen wordt uitgegeven (ook wel bekend als dubbele uitgaven).

Maar wat gebeurt er als een validator besluit om tegen de consensus in te gaan? In een dergelijke situatie kan de validator die het niet eens is moet digitaal teken Het en informeren de andere validators.

Andere validators kunnen vervolgens naar deze validator luisteren en deze vervangen als deze kwaadaardig blijkt te zijn. Op deze manier kunnen ze toch de veiligheid van het systeem blijven handhaven en vertragingen vermijden die worden veroorzaakt door een oneens zijnde validator.

Hoewel Ripple-munten veilig lijken te zijn, bevindt de technologie zich nog in een zeer vroeg stadium en zou een continue upgrade om zijn doel te bereiken, vooral vanuit het oogpunt van veiligheid.

Als u zich zorgen maakt over de beveiliging, kiest u een veilige portemonnee om het te bewaren. Een van de aanbevolen opties is Ledger Nano S. Bovendien kunt u het kopen op Coinbase – een betrouwbaar cryptocurrency-uitwisselingsplatform, of kies een gemakkelijkere optie en koop deze via Simplex – veilig verwerking van betalingen waarmee u cryptocurrencies kunt kopen met creditcards.

Inmiddels moet u een goed idee hebben van wat Ripple is, hoe het werkt, wie de gebruikers zijn, enzovoort. Laten we deze gids samenvatten met een lijst met voor- en nadelen van Ripple-munten.

Ripple PROS

Transactiekosten

De kosten van een standaardtransactie op het Ripple-protocol is ongeveer 0.00001 XRP. De kosten van 1 XRP bedragen momenteel ongeveer $ 0,29. Dat betekent dat de transactiekosten zo laag zijn dat ze praktisch gratis zijn!

Zoals ik al eerder zei, zijn er geen miners van Ripple-munten. Dus, wie krijgt de vergoeding? Niemand!

In dit unieke mechanisme is de XRP die wordt gebruikt voor het betalen van vergoedingen vernietigd.

Dit betekent dat het aantal XRP’s met de dag afneemt. Dit impliceert ook dat de waarde van de XRP’s die overblijft, is zal naar verwachting toenemen in de toekomst.

Transactiesnelheid

Ripple-transacties zijn sneller vergeleken met traditionele betaalmethoden. De onderstaande momentopname onthult de hele waarheid over Ripple’s prestatie wat betreft transactiesnelheid.

Ripple Coin: transactiesnelheid.

Partnerschappen

Zoals eerder vermeld, wordt Ripple bestuurd door veel grote financiële instellingen en betalingsapps. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Ripple een favoriet is onder beleggers.

Team

Ripple wordt geleid door een zeer capabel team met een goede mix van ervaring en expertise. In zo’n jonge branche waar dingen nog niet duidelijk zijn gedefinieerd, kan een goed team echt een verschil maken.

Ripple CONS

Centralisatie

Een van de belangrijkste redenen waarom Ripple het meest bekritiseerd is, is centralisatie. Ripple Labs beheert het meerderheidsbelang van XRP. Daarnaast is Ripple Labs ook de entiteit die de validators voor het netwerk goedkeurt.

Ook gaven de oprichters zichzelf op het moment van de release ongeveer 20 miljard XRP’s.

Critici zeggen dat het niet in de geest is van de basisfilosofie van cryptocurrencies, waarin decentralisatie centraal staat.

Gericht op grote bedrijven

We zagen dat veel grote bedrijven Ripple al gebruiken om hun kosten te verlagen en een betere service te bieden. Dat gezegd hebbende, heeft Ripple momenteel niet veel te bieden aan een eindgebruiker zoals jij en ik.

De meeste aanbiedingen van Ripple zijn ontworpen met banken en betalingsproviders in gedachten. U zult persoonlijk niet snel veel veranderen in het verzenden of ontvangen van betalingen.

Wedstrijd

De internationale betalingsoverdracht is een aantrekkelijke branche voor cryptocurrencies. Dus Ripple moet zijn concurrenten het hoofd bieden – Stellair (XLM), dat is gericht op hetzelfde gebied.

Stellar is er zelfs in geslaagd om een ​​plek te vinden in de top 10 van cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van $ 10,78 miljard.

Rimpelmunt: rimpelmunt op tafel.

Een ander concurrentienadeel voor Ripple is dat je Ripple niet op Coinbase kunt kopen, ondanks dat het een van de meest populaire cryptocurrencies is! De mogelijkheid om Ripple op Coinbase te kopen, zou zeker voor veel hype zorgen en het voor beginners gemakkelijker maken om mee te doen.

UPDATE 2021: Je kan nu Ripple kopen en meerdere andere munten Aan Coinbase in een paar eenvoudige stappen! Gezien het feit dat Coinbase een van de meest betrouwbare cryptocurrency-uitwisselingsplatforms is, dat is geweldig nieuws!

Omdat we de belangrijkste aspecten met betrekking tot Ripple-munten al hebben behandeld, is het tijd om naar de conclusies te gaan.

Vergelijk Ripple Coin Side by Side met anderen

Wist je dat?

Vergelijk Ripple Coin Side by Side met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Laatste woorden

Rimpeling is een cryptocurrency gericht op het oplossen van de problemen in verband met grensoverschrijdende geldovermakingen. Het wordt al door veel grote mensen gebruikt banken en financiële instellingen.

Het grootste probleem als het om Ripple gaat, is centralisatie. Gelukkig is Ripple Labs begonnen met het ondernemen van actie om Ripple te ‘decentraliseren’.

Als je Ripple wilt kopen, raad ik je aan om te kiezen Coinbase dat is een van de meest betrouwbare crypto-uitwisselingsplatforms. Het is ook belangrijk op te merken dat u nooit grote hoeveelheden Ripple in warme opslag moet bewaren, u moet kiezen voor koude portefeuilles, zoals Ledger Nano S, in plaats daarvan.

Volg deze eenvoudige stappen om Ripple te krijgen:

1. Koop een betrouwbare crypto-portemonnee die Ripple ondersteunt (Ledger Nano S of Trezor​.

2. Maak een Ripple-account aan.

3. Meld u aan voor Coinbase.

4. Koop Ripple met fiat-valuta’s.

5. Stuur je Ripple-munten naar Ledger Nano S of Trezor.

OF

Kies een gemakkelijkere manier, koop Ripple via Simplex en zet uw munten over naar een betrouwbare crypto-portemonnee.

Ik hoop dat dit artikel over Ripple-munten nuttig was en dat je alle benodigde informatie hebt gevonden.

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me