De cryptocurrency-industrie heeft veel kansen gecreëerd voor nieuwe, opwindende projecten om op de markt te komen – een daarvan is Cardano en zijn munt!

De technologie die de Cardano gebruikt is gloednieuw, dus ik ga je een complete gids op alles wat u moet weten. Allereerst zal ik uitleggen wat Cardano is en wat de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf zijn.

Daarna zal ik uitleggen hoe de technologie werkt, aan de hand van heel eenvoudige praktijkvoorbeelden, en een lijst geven van Cardano’s voordelen en nadelen dat zal u helpen beslissen of ADA is uw aandacht waard.

Voordat u ADA koopt, moet u een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling, zoals Coinbase, en bewaar je tokens in een veilige portemonnee. De meest aanbevolen opties zijn Ledger Nano S en Trezor.

Laten we beginnen met uit te zoeken hoe het Cardano-project begon!

Op zoek naar de veiligste plek om BTC te kopen? Ik heb hieronder de best beoordeelde crypto-uitwisselingen verzameld die zijn goedgekeurd als de veiligste platforms voor het kopen van BTC, dus neem een ​​kijkje.


Aanbieder Visa / Mastercard Beschikbare Crypto Onze score Coinbase recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 meer

9.8 Beoordeling lezen Site bezoeken Binance recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 meer

9.6 Lees beoordeling Bezoek site Coinmama recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 meer

9.4 Lees recensie Bezoek site Kraken recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • STREEPJE
 • + 37 meer

9.1 Lees beoordeling Bezoek site eToro recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 meer

8.6 Lees beoordeling Bezoek site KuCoin recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 meer

8.5 Lees recensie Bezoek site Gemini Exchange recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 meer

8.4 Lees recensie Bezoek site Meest populair 729 Recensies 9.8 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie Editor’s Choice 1279 Recensies 9.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 816 Recensies 9.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 1174 Recensies 9.1 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 453 Recensies 8.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 563 Recensies 8.5 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 603 Recensies 8.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie

Voordelen

 • Geweldig team
 • Goedkope en snelle transacties
 • Geen schaallimiet

Nadelen

 • Blockchain is nog in ontwikkeling
 • Lopende problemen met de portemonnee

De kern van Cardano

Het Cardano-project begon in 2015. Het bedrijf achter zijn ontwikkeling heet Input-output Hong Kong (IOHK), dat wordt beheerd door de mede-oprichter van zowel BitShares als Ethereum, Charles Hoskinson.

Het doel van Cardano is om een blockchain dat kan presteren veel beter dan oudere blockchains Leuk vinden Ethereum, wat betekent dat het meer, goedkopere en snellere transacties moet verwerken.

Charles Hoskinson gelooft dat Cardano een derde generatie blockchain is, terwijl Bitcoin en Ethereum zijn eerste en tweede. Dus in plaats van de code van andere blockchains te kopiëren, heeft IOHK zijn eigen nieuwe blockchain gemaakt.

Mensen denken dat soms Cardano en ADA zijn hetzelfde, maar er is een klein verschil. Cardano is de naam van de blockchain waarmee mensen geld kunnen verzenden en ontvangen. ADA-munt is de naam van de cryptocurrency.

Ada-token: Cardano-voorpagina.

Dit is vergelijkbaar met hoe Ripple werkt, waar Rimpeling is de naam van de blockchain en XRP is de naam van de cryptocurrency.

Met de Cardano-blockchain kunnen mensen ook slimme contracten maken, net als de Ethereum-blockchain. Slimme contracten stellen twee of meer mensen in staat om een ​​overeenkomst aan te gaan zonder een derde partij nodig te hebben, dat wil zeggen één keer vooraf gedefinieerde voorwaarden is voldaan, al het andere is geautomatiseerd.

Net als de meeste andere blockchains is Cardano dat wel gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door een enkele autoriteit. In plaats daarvan worden transacties en slimme contracten geverifieerd door de gemeenschap, die dit doet door hun rekenkracht bij te dragen. Cardano doet de dingen echter anders dan Bitcoin en Ethereum (ik zal alles later uitgebreider uitleggen).

Om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van Cardano, het team $ 63 miljoen opgehaald tijdens zijn ICO. Sindsdien heeft de ADA-munt een marktkapitalisatie van $ 33 miljard bereikt!

Notitie: ICO staat voor “Initial Coin Offering”. Het is een manier voor cryptocurrency-bedrijven om geld in te zamelen. Alleen al in de eerste drie maanden van 2018 werd meer dan $ 6 miljard opgehaald in ICO’s!

ADA-munt: Cardano-functies.

Dus nu je begrijpt hoe Cardano en de ADA-cryptocurrency zijn begonnen, en wat ze van plan zijn te doen, gaat het volgende deel van mijn gids uitleggen hoe het werkt.

Hoe werkt Cardano?

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe de Cardano-blockchain functioneert. Het kan worden opgesplitst in twee verschillende lagen:

 1. Regelingslaag: De nederzettingslaag is gebouwd en is nu volledig operationeel. Hiermee kunnen gebruikers ADA-munten verzenden en ontvangen, van portemonnee tot portemonnee. Dit is vergelijkbaar met hoe gebruikers Ethereum (ETH) naar elkaar kunnen overbrengen.
 2. Berekeningslaag: De rekenlaag is nog in ontwikkeling. Zodra het is gelanceerd, kunnen gebruikers slimme contracten maken en aangaan.

Daarom is Cardano anders dan de eerdere blockchains die normaal gesproken op een enkele laag werken. Twee afzonderlijke lagen brengen wat potentiële voordelen aan Cardano-gebruikers.

Ten eerste is de computationele laag meer aanpasbaar dan Ethereum, omdat kleine wijzigingen kunnen worden aangebracht voor verschillende eindgebruikers. Omdat verschillende landen bijvoorbeeld hun eigen voorschriften hebben, kan Cardano de manier waarop gegevens worden opgeslagen en geopend, afhankelijk van hun wetten wijzigen.

Om er zeker van te zijn dat u begrijpt hoe beide nederzetting en berekening lagen werken, hier is een snel voorbeeld uit de echte wereld.

 1. John heeft een elektricien nodig om zijn keukenverlichting te repareren.
 2. John gaat een slimme contractovereenkomst aan die wordt opgeslagen op de rekenlaag.
 3. In de overeenkomst staat dat zodra de elektricien de lichten van John heeft gerepareerd, het overeengekomen geld wordt vrijgegeven.
 4. Wanneer dit gebeurt, wordt het slimme contract overgedragen naar de vereffeningslaag, waardoor de elektricien kan worden betaald in ADA-cryptocurrency.
 5. Alles is volledig geautomatiseerd, waardoor er geen derde partij nodig is.

Dus nu u het verschil kent tussen de nederzetting laag en de berekening laag, zal ik nu uitleggen hoe de transacties worden geverifieerd!

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Hoe worden ADA-munttransacties geverifieerd?

Ik noemde eerder dat het Cardano-platform is gedecentraliseerd, wat betekent dat geen enkele autoriteit controle heeft over het netwerk. Dit betekent dat het netwerk wordt beheerd door mijnwerkers.

Cardano gebruikt echter een ander model, dat het “Ouroboros” noemt. Voordat ik uitleg hoe het werkt, wil ik even snel uitleggen hoe andere blockchains zoals Bitcoin anders zijn.

Bitcoin gebruikt een consensusmodel genaamd “Proof-of-Work”. Om een ​​transactie te helpen verifiëren, gebruiken mijnwerkers hun rekenkracht om een ​​heel moeilijke puzzel op te lossen. Het is als een wiskundige vergelijking die zo moeilijk is, geen mens zou het kunnen oplossen!

Welke mijnwerker de puzzel het eerst oplost, zij krijgen de beloning die in Bitcoin wordt uitbetaald! Het probleem met Proof-of-Work is dat naarmate de puzzel steeds complexer wordt, mijnwerkers steeds meer elektriciteit moeten gebruiken.

In december 2017 was het gemeld dat Bitcoin Proof-of-Work-mijnwerkers meer elektriciteit gebruikten dan de hele natie van Ierland! Niet erg zuinig, toch?

Het Cardano-netwerk bevestigt transacties met behulp van een consensusmechanisme dat wordt genoemd Bewijs van inzet

 1. Mensen die willen helpen bij het valideren van transacties, worden validators genoemd.
 2. Validators moeten sommige van hun ADA-munten, de zogenaamde "Inzet".
 3. Zodra een validator een transactie helpt verifiëren, ontvangen ze als beloning extra ADA-cryptocurrency.
 4. Hoe hoger de inzet, hoe meer kans een validator heeft om de beloning te ontvangen!
 5. Het aantal munten dat ze ontvangen, is gebaseerd op hoeveel “inzet” ze hebben.

Dit systeem is veel efficiënter en milieuvriendelijker dan Proof-of-Work omdat het veel vereist minder elektriciteit, wat transactie betekent vergoedingen zijn lager ook.

ADA-munt: bewijs van werk en bewijs van inzet.

Hoewel er andere Proof-of-Stake-blockchains beschikbaar zijn, zegt het Cardano-team dat geen van hen een echt willekeurige manier biedt om een ​​validator te selecteren. Dit is waarom ze hun Ouroboros-protocol bovenop het standaard Proof-of-Stake-model, omdat het ervoor zorgt dat iedereen een eerlijke kans om de beloning te verdienen.

Dit wordt ook wel ‘The Honest Majority’ genoemd, wat betekent dat als mensen een groot aandeel hebben in de blockchain (bijvoorbeeld veel ADA-munten hebben), ze een reden hebben om ervoor te zorgen dat het netwerk veilig, stabiel en belangrijker – eerlijk.

Dus nu u weet hoe transacties worden bevestigd en gevalideerd, laten we eens kijken hoe het Cardano-platform presteert!

Is Cardano schaalbaar?

Er zijn zoveel verschillende blockchains op de markt en het is belangrijk om te begrijpen wat ze allemaal uniek maakt. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het beslissen hoe goed een project kan presteren, is het schaalbaarheid.

In de cryptocurrency-industrie is schaalbaarheid hoeveel transacties een blockchain kan verwerken binnen een bepaald tijdsbestek wordt het normaal gesproken weergegeven als ‘transacties per seconde’.

Oudere blockchains zoals Bitcoin en Ethereum hebben grote problemen met schaalbaarheid, omdat ze zeer beperkt zijn tot het aantal transacties dat ze tegelijkertijd kunnen verwerken. In feite kan Bitcoin slechts 7 verwerken, terwijl Ethereum gemiddeld een maximum van slechts 15 heeft. Nogmaals, dit is waar Cardano een voordeel heeft.

Wanneer transacties worden geverifieerd op de Bitcoin-blockchain, blijven ze voor altijd in het grootboek. Dit betekent dat het blockchain-grootboek na verloop van tijd steeds groter wordt.

Het probleem hiermee is dat elke mijnwerker op het netwerk een kopie van elke afzonderlijke transactie moet bewaren. Dit veroorzaakt schaalbaarheidsproblemen.

ADA-token: native token.

Cardano bouwt daar echter een blockchain op doet dingen anders door gegevens te scheiden die niet relevant zijn voor de mensen die bij de transactie betrokken zijn. Als John bijvoorbeeld 100 ADA-munten naar Sue stuurt, zijn zij de enige twee mensen die bij de transactie betrokken zijn.

Als gevolg hiervan, wanneer validators helpen de beweging te bevestigen van de fondsen hoeven ze alleen de gegevens bij te houden die relevant zijn voor de transactie, niet de hele blockchain!

Het team streeft er ook naar om een ​​protocol genaamd “Sharding” te installeren. De manier waarop dit werkt, is dat naarmate meer en meer mensen het netwerk gebruiken, het aantal transacties per seconde toeneemt.

Cardano deed eind 2017 een test waarmee de blockchain kon worden verwerkt 257 transacties per seconde, wat aanzienlijk meer is dan Bitcoin en Ethereum. Het doel op lange termijn is echter om dit aantal te verhogen tot tienduizenden per seconde.

Daedalus portemonnee

Als het gaat om het bewaren van je ADA-munt, heeft Cardano zijn eigen officiële portemonnee genaamd Daedalus. Er zijn echter veel rapporten van de cryptocurrency-gemeenschap die zeggen dat de Daedalus-portemonnee veel problemen heeft. Dit omvat zaken als het niet kunnen verbinden met het netwerk, synchronisatieblokkades en transacties die de ontvanger niet bereiken.

Als u op zoek bent naar de meest veilige en betrouwbare portemonnee, moet u Ledger Nano S en Trezor eens bekijken. Omdat het offline portemonnees zijn, blijven uw middelen te allen tijde veilig.

Ada-token: Ledger Nano S.

Dus nu je weet wat Cardano’s plannen voor schaalbaarheid zijn, gaat het volgende deel van deze ADA-gids over cryptocurrency kijken waar het voor kan worden gebruikt en hoe het kan worden misbruikt.!

Hoe kan Cardano worden gebruikt en misbruikt?

Allereerst kan de ADA Cardano-munt op dezelfde manier worden gebruikt als Bitcoin – een wereldwijd betalingssysteem. Zoals ik eerder al zei, kan Bitcoin echter slechts 7 transacties per seconde verwerken. Geen enkel wereldwijd betalingssysteem zou kunnen overleven als het maar op het punt stond om op te schalen tot 7 transacties per seconde. In feite verwerkt Visa alleen al gemiddeld 1.667 transacties per seconde!

Dus als het Cardano-team in staat is om hun doelstellingen van ‘tienduizenden’ per seconde te halen, zou het netwerk perfect werken als betalingssysteem..

De tweede hoofdfunctie van ADA-munten is om mensen in staat te stellen slimme contracten en dApps (gedecentraliseerde applicaties) te maken. Dit kan iedereen zijn van bedrijven, regeringen of zelfs individuen.

Als Cardano echter wil dat hun slimme contractprotocol wereldwijd wordt, moeten ze dat wel doen hun schaalbaarheidsproblemen verbeteren.

Ada-token: wat is Ada.

Als Cardano in staat is om deze doelstellingen te bereiken, dan zou hun technologie dat zijn perfect voor alledaagse toepassingen, omdat het voor mensen bijna onmogelijk zou zijn om te hacken en de applicatie nooit offline zou gaan. Het zou ook betekenen dat vertrouwelijke gegevens vertrouwelijk blijven!

Criminele activiteit

Blockchain-platforms zoals Cardano zijn perfect voor het plegen van een anonieme misdaad (dit is geen aanbeveling).

Maar waarom?

Welnu, wanneer u een ADA-munt verzendt of ontvangt, hoeft u uw echte identiteit niet te onthullen.

In plaats daarvan is het enige dat mensen kunnen zien jouw persoonlijk portemonnee-adres, die er ongeveer zo uitziet:

Ae2tdPwUPEZKmwoy3AU3cXb5Chnasj6mvVNxV1H11997q3VW5ihbSfQwGpm

Door mensen toe te staan ​​anoniem geld te verzenden en te ontvangen, kan het platform mogelijk worden gebruikt voor het witwassen van geld of belastingontduiking. Dit komt omdat het bijna onmogelijk is om erachter te komen wie er daadwerkelijk bij een transactie betrokken is.

Het stelt mensen ook in staat om te verkopen illegale goederen en diensten online zonder dat u echte betalingsgegevens hoeft te onthullen.

Het Cardano-team werkt ook aan een protocol waarmee gebruikers hun metadata kunnen delen als ze dat willen. Metadata draagt bepaalde informatie over een transactie, zoals:

 • Waar heeft X de cryptocurrency aan uitgegeven??
 • Aan wie heeft X de munt gegeven??
 • Waar heeft X haar ADA-munt vandaan gehaald??

Met het bovenstaande protocol kunnen banken de Cardano-blockchain gebruiken, omdat ze kunnen voldoen aan nationale regelgeving.

Voordelen & Nadelen van ADA Cryptocurrency

Voordelen

 • Geweldig ontwikkelingsteam. De oprichter heeft gewerkt met succesvolle projecten, zoals BitShares en Ethereum.
 • Het wordt de eerste blockchain die meerdere lagen gebruikt (afrekenings- en rekenlaag).
 • Geen schaallimiet. Hoe meer mensen blockchain gebruiken, hoe meer transacties kunnen worden verwerkt.
 • De ADA-cryptocurrency biedt goedkope en snelle transacties.
 • Het consensusmechanisme van Cardano is milieuvriendelijker dan oudere blockchains en ook eerlijker.

Nadelen

 • De blockchain is nog in ontwikkeling, dus sommige claims van Cardano zijn theoretisch.
 • Andere blockchains, zoals Ripple, Stellar Lumens en NEO kunnen al meer dan 1.000 transacties per seconde verwerken.
 • De maximale schaalbaarheid is momenteel slechts 257 transacties per seconde.
 • Aanhoudende problemen met hun officiële portemonnee.

Vergelijk ADA-munten zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk ADA-munten zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Gevolgtrekking

Dit is dus het einde hiervan "wat is Cardano?" gids!

Ik hoop dat je dit gevonden hebt Cardano en ADA cryptocurrency-gids nuttig en erin geslaagd om alle aspecten met betrekking tot ADA-munten te begrijpen.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van ADA-munten, raad ik u aan de Coinbase platform eerst. Hiermee kunt u ADA gemakkelijk kopen en verkopen. Wat meer is, hoewel het bedrijf een eigen portemonnee heeft, zijn er veel veiligere opties, zoals Ledger Nano S en Trezor.

Als u het moeilijk vindt om te begrijpen hoe u ADA-munten kunt kopen, vindt u hier een enkele eenvoudige stappen

1. Verkrijg een betrouwbare crypto-portemonnee (Ledger Nano S en Trezor worden sterk aanbevolen).

2. Meld u aan bij Coinbase.

3. Koop ADA-munten bij Coinbase.

4. Zet ADA-munten over naar uw portemonnee.

Ik hoop dat dit nuttig was!

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me