Moet ik een Ethereum kopen? Dit is een vraag die de meesten van ons hadden ten minste een keer in onze levens. Cryptocurrencies hebben trok onze aandacht en weigerde het los te laten.

Waar u ook heen gaat, u kunt er altijd over blijven horen.

Ethereum is een van de grootste cryptocurrencies in de wereld. Het wordt besproken op tv, internet, rond waterkoelers op het werk en in coffeeshops over de hele wereld.

In deze crypto-gekke wereld kan je niet anders dan jezelf afvragen: “Moet ik Ethereum of een andere cryptocurrency kopen?”

Dit is de vraag die deze tutorial wil beantwoorden. Of geef je in ieder geval de informatie om voor jezelf te beslissen.

Notitie: Voordat u ETH aanschaft (u kunt dat doen via Coinbase of Simplex), zorg ervoor dat u een betrouwbare cryptocurrency-portemonnee om ze veilig op te bergen. Ledger Nano S en Trezor Model T worden beschouwd als de veiligste opties op de markt.


Wat is Ethereum?

Ethereum is een van de grootste spelers op de markt voor cryptocurrency. Het is een blockchain-platform. Ethereum genereert de op een na meest waardevolle cryptocurrency in de wereld, Ether (ETH).

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Vitalik Buterin stelde de Ethereum-blockchain voor in 2013. Het is een hulpmiddel om ons te helpen bouwen gedecentraliseerd toepassingen.

Moet ik Ethereum kopen? Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

Dit roept de vraag op: “Wat zijn gedecentraliseerde applicaties?”

Simpel, het zijn applicaties die op de blockchain draaien. Gedecentraliseerde blockchain apps zijn moeilijker te manipuleren dan traditionele apps. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet.

Stel je voor, je geeft een vriend $ 1. Daarvoor belooft hij je morgen een ijshoorntje.

De volgende dag komt de vriend je vertellen dat hij het ijs niet heeft en het ook niet kan krijgen. Je moet erop vertrouwen dat je vriend de waarheid vertelt.

Later zie je dezelfde vriend een decadent ijshoorntje eten. Hij heeft tegen je gelogen. Je voelt je verraden. Wanneer je hem confronteert, ontkent de vriend de rekening van $ 1 de dag ervoor van je te hebben ontvangen.

Het is zijn woord tegen dat van jou.

Dit is de vereenvoudigde situatie die de Ethereum-blockchain oplost.

Met een slim contract, je geeft je vriend de $ 1 en sluit een slim contract. Slimme contracten zijn automatisch en fraudebestendige overeenkomsten.

Je krijgt morgen automatisch een ijshoorntje, zolang je vriend er een heeft en hij de $ 1 van jou heeft ontvangen. De volgende dag verschijnt het ijshoorntje automatisch in je hand zodra de vriend het koopt. Zelfs als hij niet van plan was het je te geven.

Je vriend kan niet rotzooien met deze overeenkomst. Slimme contracten worden versleuteld en bewaard in duizenden grootboeken over de hele wereld, de zogenaamde blockchain.

Moet ik Ethereum kopen? Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

Uw vriend zou elk grootboek moeten wijzigen waarin uw overeenkomst wordt vastgelegd. Het is praktisch onmogelijk. Veel beter dan vertrouwen op vertrouwen, toch?

Het kost veel tijd om de blockchain draaiende te houden rekenkracht en elektriciteit. De blockchain genereert cryptocurrency om vrijwilligers te belonen voor het doen van het werk.

In het geval van Ethereum, deze valuta wordt genoemd Ether of ETH. Het is na Bitcoin. De eerste stap bij het beantwoorden van de vraag ‘Moet ik Ethereum kopen?’ vraag is om te weten wat het is.

Om een ​​weloverwogen beslissing te nemen, zijn er echter nog steeds veel dingen om te behandelen, dus blijf lezen.

Hoe wordt ether gewonnen?

Om de blockchain veilig te houden, it versleutelt elke transactie die erop plaatsvindt. Vervolgens werkt de blockchain grootboeken over de hele wereld bij. Het systeem registreert elke verandering in blokken. Wanneer een blok zijn capaciteit bereikt, maakt de blockchain een ander blok aan.

De blockchain versleutelt elke transactie. De puzzel die u moet oplossen om bij de gegevens te komen, is zo uitdagend dat het bijna onmogelijk is om te hacken.

Je kunt de mensen die puzzels oplossen die de blockchain laten werken, miners noemen.

Ether wordt meestal gedolven de … gebruiken GPU (Grafische verwerkingseenheid) en gespecialiseerde ASIC-machines. De meeste Ethereum-mijnactiviteiten bereiken de industriële schaal.

Moet ik Ethereum kopen? Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

Om moeilijke puzzels op te lossen om Ether te maken, moet je systeem altijd vol gas draaien. Het kost veel aan elektriciteitsrekeningen. De hardware verslijt ook veel sneller dan normaal.

Heb je ooit geklaagd over krankzinnige GPU-prijzen? Nu weet je waarom ze zo zijn. Aanbod dat achterblijft bij de vraag = torenhoge prijzen. Het is kapitalisme op zijn best.

Dus als je jezelf afvraagt: “Moet ik Ethereum kopen of het mijnen?”, Is het antwoord waarschijnlijk: koop het. Tenzij je dat kunt investeer een fortuin bij het bouwen van uw mijnbouwfaciliteit.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Transactiesnelheden van Ethereum

Schalen is een van de grootste obstakels aan de acceptatie van blockchain-technologie. Meer transacties = langer wachten tot de blockchain ze allemaal heeft ingehaald en verwerkt

Gecentraliseerde concurrenten kan snellere transacties bieden in vergelijking met de blockchain.

De Ethereum blockchain kan verwerken 15 transactiesVISA processen 45.000.

Ethereum-ontwikkelaars actief werken aan de schaalbaarheid van hun blockchain probleem. Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, gelooft dat zijn blockchain ooit 1.000.000 transacties per seconde zou kunnen bereiken.

Ethereum-veiligheid

Veiligheid is een van de grootste verkoopargumenten van Ethereum.

De apps gebouwd op deze blockchain (genaamd dApps of gedecentraliseerde apps) zijn aanzienlijk veiliger en meer resistent hacken dan de software die u nu gebruikt.

Het is onmogelijk om te rotzooien met het Ethereum-grootboek. Met dat gezegd, de Ethereum blockchain heeft gehad hacking schandalen in het verleden vanwege kwetsbaarheden in slimme contracten.

Moet ik Ethereum kopen: Ethereum Classic.

De meest bekende is de DAO-hack, waar een slecht geschreven smart contract ertoe leidde dat Ether ter waarde van ongeveer $ 50 miljoen dreigde te worden gestolen.

Om het probleem te omzeilen, hebben de Ethereum-blockchain-gebruikers gestemd en de regels voor het systeem gewijzigd.

Ze voerden een ‘hard fork’ uit en splitsten het Ethereum-systeem op in twee concurrerende systemen, Ethereum en Ethereum Classic.

De blockchain groeide sinds die tijd, veel mensen vroegen zich af: “Moet ik Ethereum kopen?” en de meesten van hen antwoordden JA!

Het antwoord op de vraag: “Moet ik Ethereum kopen?” is momenteel “Misschien, hangt ervan af”. U moet meer weten voordat je uitgaat (of online in dit geval) en besluit om het te doen.

De volgende sectie zal u helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen.

Is nu een goed moment om Ethereum te kopen?

Het antwoord op de vraag: “Moet ik Ethereum kopen?” is vaak wel. Het is een van de meest populaire en bekende cryptocurrencies ter wereld.

Maar.

Het is veel moeilijker om een ​​meer geavanceerde vraag te beantwoorden: “Moet ik nu Ethereum kopen?” Lees verder om te leren hoe u zelf kunt oordelen.

Recente prijswijzigingen van Ethereum

ETH-prijs is op dit moment $ 362,27.

Maar tegen de tijd dat ik dit gedeelte af heb, is het De ETH-prijs kan heel anders zijn. Daarom is het moeilijk om de vraag ‘Moet ik nu Ethereum kopen’ met een ondubbelzinnig ‘Ja’ te beantwoorden.

Vraag en aanbod bepalen de prijs van Ether, net als al het andere in de wereld.

Als er meer mensen Ether willen kopen dan er verkopers zijn, gaat de prijs omhoog. Als meer mensen Ether willen verkopen dan er kopers zijn, gaat de prijs omlaag.

Bij de begin van het jaar, de ETH-prijs was $ 128, daarna steeg het in iets meer dan een maand met ongeveer 100% en was de ETH ongeveer $ 255 waard. Het volgde door een plotselinge daling en de ETH-prijs begon weer te stijgen. Momenteel is de ETH-prijs echter $ 362 aan het begin van September 2021, het was het waard $ 480.

Moet ik Ethereum kopen? Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

Bron: Coindesk.

Waar sommigen zouden zeggen dat het een teken is dat iedereen hun Ether zou moeten dumpen (verkopen), zouden anderen het een uitstekend moment vinden om in deze munt te investeren.

Als u denkt dat de prijs van ETH-cryptocurrency zal blijven stijgen en besluit deze te kopen, moet u dit niet vergeten bewaar ze in veilige portefeuilles, zoals Ledger Nano S en Trezor Model T.

U leert later over investeren in de Ethereum-blockchain.

Hoe vind ik zelf recente Ethereum-prijswijzigingen?

Er zijn verschillende manieren om de prijs van te controleren Ether jezelf en zie hoe het in de loop van de tijd verandert.

Er is ethereumprice.org, CoinDesk, CoinMarketCap en nog veel meer. Vind degene die je het leukst vindt.

Veel cryptocurrency tools voor het volgen van prijzen kan de prijs van Ether weergeven in echte tijd.

Ze kunnen u ook een grafiek laten zien hoe het veranderde over de laatste dag, week, maand, zes maanden of zelfs een jaar. De tools die we hierboven hebben gelinkt, kunnen dat zeker.

Hoe bepaal ik of ik nu Ethereum moet kopen?

Het antwoord op de vraag: “Moet ik nu Ethereum kopen?” is ‘Ja’, als u gelooft in de principes achter de munt, Ether.

Op de vraag: “Moet ik nu Ethereum kopen?”, Talrijk Ethereum-pessimisten zeg dat het het niet waard is. Volgens hen is het beter om kleinere munten te krijgen. Ze verwachten deze kleinere munten naar de niet-bank te brengen wanneer ze in waarde toenemen. De pessimisten hebben een punt in sommige van hun argumenten. Ze bekritiseren de trage transactiesnelheid van Ethereum en het toenemende aanbod.

Ethereum-enthousiastelingen wijzen op de verklaring van Vitalik Buterin dat het een goed idee is om de etheruitgifte op tijd tot nul te verlagen. Het zou stop de ethertoevoer van de groei en verhoog de prijs. Vanwege aanvoer & vraag naar. De Ethereum-blockchain wordt gestaag verbeterd, met veel middelen die op zijn problemen worden geworpen.

Moet ik Ethereum kopen? Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

Om de essentiële vraag te beantwoorden: “Moet ik nu Ethereum kopen?” beschouw het voor jezelf als een basketbalspel. Je kunt een veelbelovende, maar totaal onbewezen groentje voor je team kiezen. Hij kan in de toekomst LeBron James worden of geblesseerd raken en nooit zijn potentieel bereiken. Dit zijn de veelbelovende kleinere munten, het ‘volgende Ethereum’.

Of.

U kunt een bewezen veteraan met een team van persoonlijke coaches die hem elke dag helpen verbeteren, ook al is de hype weggeëbd. Met andere woorden, Ethereum.

Beide opties hebben hun voor- en nadelen; de beslissing is uiteindelijk aan jou.

Wat moet ik kopen: Bitcoin versus Ethereum?

Als je hebt gehoord over andere munten dan Ethereum, zoals Bitcoin, heb je jezelf misschien afgevraagd: “Moet ik Bitcoin of Ethereum kopen?”

Wij kunnen u helpen bij het kiezen.

Wat is Bitcoin?

Net als Ether, Bitcoin is een top cryptocurrency. Het is de eerste die ooit is uitgebracht.

Satoshi Nakamoto, een anonieme persoon of groep, creëerde Bitcoin in 2009.

Vanaf het begin was het open-source, wat betekent dat iedereen de code kan zien. Bitcoin heeft het record voor de hoogste cryptocurrency-prijs ooit geregistreerd, op slechts onder $ 20k. Sinds die gekke tijd is de prijs gedaald. Haar ongeveer $ 8,9k op het moment van schrijven.

Prijs kan uw antwoord op het moet ik Bitcoin of Ethereum-dilemma kopen naar beide kanten kantelen. Als je breuken haat maar niet genoeg wilt uitgeven om een ​​hele Bitcoin te kopen, zou Ethereum jouw keuze moeten zijn.

Wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en Ethereum?

Het grootste verschil tussen Ethereum en Bitcoin is de doel van de twee munten.

Bitcoin was gemaakt om vervang echt geld, terwijl Ethereum is gemaakt om mensen helpen gedecentraliseerde apps te ontwikkelen (dApps) met aangepaste slimme contracten.

Beide blockchains genereren cryptocurrency (Bitcoin en Ether) om mensen te compenseren die het werk doen om ze te beveiligen.

Hoewel je dingen met Ether kunt betalen, is de Ethereum-blockchain ontwikkeld met verschillende doelen in gedachten.

Transactiesnelheid is nog een ander verschil tussen Ethereum en Bitcoin.

Terwijl Ethereum zou aankunnen 15 transacties per seconde (en Vitalik Buterin zegt dat het ooit 1 miljoen per seconde kan bereiken), Bitcoin zweeft rond 7.

Het dilemma

Als je je afvraagt: “Moet ik kopen Bitcoin of Ethereum​, overweeg deze dingen om een ​​antwoord te bedenken:

  • Bitcoin is om te betalen, Ethereum is voor slimme contractgestuurde dApps.
  • Bitcoin is bijna drie keer duurder maar ook de meest bekende cryptocurrency ter wereld.
  • Beide zijn niet erg snel te verplaatsen vanwege schaalbaarheidsproblemen.
  • Welk gebruik van blockchain-technologie trekt u meer aan? Bevrijde valuta of veilige apps?

Mijn antwoord op het dilemma ‘Moet ik Bitcoin of Ethereum kopen’ is het laatste, omdat ik slimme contracten veel interessanter vind. En jij dan?

Hoe zit het met Litecoin versus Ethereum?

Wat is Litecoin?

Als je jezelf afvraagt: “Moet ik Litecoin of Ethereum kopen?”, Vraag je wat waardevoller voor je is:

  • Slimme contracten

of

  • Goedkopere en snellere (dan in ieder geval Bitcoin) betaling

Waarom zeggen we dat??

Zelfs Charlie Lee, de maker van Litecoin, geeft toe dat het in de meeste opzichten een kloon van Bitcoin is. Het enige verschil tussen de twee is dat Litecoin is gemaakt om een ​​te zijn, ja, je raadt het al, lichtere versie van Bitcoin.

Moet ik Ethereum kopen: een Litecoin op een zwart toetsenbord.

Vanwege een aantal technische mumbo-jumbo waarbij de Scrypt-algoritme, die wordt gebruikt voor het minen van Litecoin, het is sneller en gemakkelijker om alleen te minen dan zijn oudere broer, Bitcoin.

Wat is het verschil tussen Litecoin en Ethereum?

De verschil tussen Litecoin en Ethereum is hetzelfde als waarin het was vergelijking met Bitcoin: doel.

Het antwoord op de vraag “Moet ik Litecoin of Ethereum kopen?” blijft hetzelfde, tenzij Litecoin’s doel komt dichter bij huis voor u dan Bitcoin of Ethereum.

Bitcoin’s twee grootste zwakke punten– lage transactiesnelheid en prijs – worden aanzienlijk verminderd met Litecoin.

Litecoin is veel goedkoper dan Bitcoin, kosten ongeveer $ 48 per munt. De transactiesnelheid van Litecoin en Ethereum ligt ook dicht bij elkaar, waardoor dat nadeel wordt weggenomen.

Dus, hoe zit het??

Ethereum is gebouwd op het idee van slimme contracten die de creatie van slim contractgedreven dApps (gedecentraliseerde apps). Litecoin is bedoeld als een aansteker, sneller en goedkoper alternatief voor Bitcoin, gebruikt om dingen te betalen en uiteindelijk echt geld te vervangen.

Als je vraagt: “Moet ik Litecoin of Ethereum kopen?”, Antwoord ik:

Welk idee trekt je meer aan, kleine betalingen met behulp van cryptocurrencies of beveiligde apps? Als het om betalingen gaat, ga dan met Litecoin. Als het gedecentraliseerde apps zijn, kies Ethereum.

Hoe zit het met investeren in Ethereum?

We hebben eerder het kopen van cryptocurrencies besproken, in een poging u te helpen het antwoord te vinden op vragen als “Moet ik nu Ethereum kopen?”, Moet ik Bitcoin of Ethereum kopen? “En” Moet ik Litecoin of Ethereum kopen? “.

We hebben niet gesproken over wat je ermee moet doen als je het eenmaal hebt.

Bij een overgrote meerderheid vindt de meeste cryptocurrency-verkoop plaats voor investeringsredenen. De kans is groot dat je verhalen hebt gehoord over mensen die op de Bitcoin-hype-trein vroeg en werd miljonair op 19-jarige leeftijd.

Voordat u besluit het zelf te proberen en terwijl u zich nog steeds afvraagt: “Moet ik investeren in Ethereum of een andere cryptocurrency?” in plaats van ons te vertellen dat u dat wel zult doen, laten we eens kijken of het iets is dat u misschien wilt doen.

Wat is beleggen op korte termijn?

Investeren op korte termijn, of flippen, is iets kopen en hopen het snel te verkopen met winst.

Het is een opwindende bezigheid. Het vereist een goed begrip van de markt die u betreedt, daadkracht en stalen zenuwen.

De markt voor cryptocurrency is erg volatiel. Het betekent dat prijzen snel veranderen, vaak met aanzienlijke bedragen. Een geweldige korte termijn investeerder kan snel veel geld verdienen. Of snel veel geld verliezen.

Laten we teruggaan naar de centrale vraag in deze sectie: “Moet ik in Ethereum investeren?”. Laten we voor de duidelijkheid de omvang van de investering beperken tot de korte termijn.

Is Ethereum de moeite waard Korte termijn investering? Ja, het is, als u de juiste timing kunt krijgen.

Wat is langetermijnbeleggen??

Zoals de naam impliceert, langetermijn investeren is als zijn neef op korte termijn. Het verschil is dat het allemaal om draait winst op lange termijn.

Investeren op lange termijn vereist zorgvuldig onderzoek omdat de omvang van uw investering meestal veel groter is. Dit soort investeringen vraagt ​​ook nog meer lef. Het is veel moeilijker om de prijzen van de door u gekozen cryptocurrencies te zien dalen en deze weken, maanden of zelfs jaren vast te houden.

Jij hebt meer te verliezen en meer te winnen ook op lange termijn investeren.

Op dit moment draait het hete Ethereum-debat hierom de langetermijnvooruitzichten van coin. De vraag die u zich nu zou moeten stellen, is deze: “Moet ik op lange termijn in Ethereum investeren?”. Het antwoord hangt af van wie u gelooft nadat u wat extra onderzoek op internet heeft gedaan.

Moet ik Ethereum kopen? Alles wat u nodig heeft om een ​​weloverwogen beslissing te nemen

Sommige mensen zeggen dat De prijs van Ether kan oplopen tot $ 0 voor de eerste keer, terwijl sommigen beweren dat het zal herstellen. Sommige analisten voorspellen zelfs die Ethereum-prijs kan oplopen tot $ 1.000 tegen het einde van het jaar, terwijl ontwikkelaars het platform verbeteren en enkele van de schaalproblemen oplossen.

Als u in de toekomst van Ethereum gelooft, is het misschien iets dat u nu op de lange termijn in deze munt wilt investeren. Als u het niet gelooft, investeer dan niet. Simpel, toch?

Dus, moet ik Ethereum kopen??

Een van de meest succesvolle investeerders ter wereld, Warren Buffet, vatte zijn investeringsstrategie als volgt samen:

“Het is veel beter om een ​​prachtig bedrijf voor een eerlijke prijs te kopen dan een eerlijk bedrijf voor een geweldige prijs.”

De heer Buffet is ook voorstander van investeringsmogelijkheden op de lange termijn door te zeggen:

“Koop alleen iets dat je heel graag zou willen hebben als de markt tien jaar lang stil ligt.”

Dat gezegd hebbende, gelooft Warren Buffet zelf niet in cryptocurrencies.

Dus als je mij vraagt: “ Moet ik in Ethereum investeren? ”, Kan ik alleen maar zeggen dat de prijs van Ether recentelijk is gedaald, dus nu is een goed moment om te kopen, ervan uitgaande dat u dat gelooft Ethereum is een prachtige cryptocurrency en u investeert het bedrag dat u niet bang bent te verliezen.

Over het verliezen van cryptocurrencies gesproken, je zou niet willen dat dit gebeurt alleen omdat je een onzekere portemonnee hebt gekozen. Dat gezegd hebbende, als u besluit een investering op lange termijn, het wordt aanbevolen om een hardware portemonnee, zoals Ledger Nano S en Trezor Model T.

U moet zich ook bewust zijn van de eenvoudigste manier om Ethereum te kopenSimplex. Het is een veilige betalingsverwerking waarmee u cryptocurrencies kunt kopen met uw creditcard.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me