In de sterk concurrerende markt van cryptocurrencies, Monero (XMR) heeft een plek voor zichzelf gecreëerd. Gemaakt in april 2014, vandaag is het de 10e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 1,5 miljard.

Monero is een favoriet geworden onder investeerders en mijnwerkers vanwege zijn krachtige prestaties vorig jaar. Het ging omhoog van $ 10 in januari 2017 naar $ 494 in januari 2018, wat een rendement van ongeveer 4800% oplevert voor zijn investeerders. Is dat niet verbluffend?

Dus als je erover nadenkt Monero-mijnbouw, dan ben je niet de enige. De groei die Monero vorig jaar doormaakte, heeft veel aandacht gebracht voor XMR-mining.

Monero-mining lijkt misschien verwarrend en je hebt misschien veel vragen, zoals: hoe werkt het? Wat voor software en hardware heb ik nodig? Hoe begin ik? Hoe lang duurt het om een ​​XMR te minen?

Maar hier is het goede nieuws: vandaag zal ik al deze vragen beantwoorden en nog veel meer met betrekking tot Monero-mijnbouw. Aan het einde van deze handleiding heeft u dus een duidelijk begrip van wat Monero-mijnbouw is, en of je het moet doen of niet.

Voordat u naar de mijnbouw springt, is het echter belangrijk dat u weet dat er een zo veel gemakkelijkere manier om Monero te verkrijgen dan het te delven. Kies gewoon een crypto-uitwisseling dat Monero ondersteunt en het in een mum van tijd in uw portemonnee heeft. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, overweeg dan Coinbase en Binance.


Dus laten we beginnen!

Monero Mining: Wat is Monero (XMR)

Monero, zoals Bitcoin, is een digitale valuta waarmee betalingen kunnen worden verzonden en ontvangen. Stel je voor dat Carl $ 100 aan Ava wil betalen, en zij stemmen ermee in om de transactie in cryptocurrency uit te voeren. Carl kan de betaling uitvoeren met Bitcoin, Litecoin, Monero, of een andere vergelijkbare cryptocurrency.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Dus waarom zou Carl Monero gebruiken??

Hoe Monero verschilt van Bitcoin?

Als Carl en Ava willen dat hun transactie onvindbaar en privé blijft, dan Monero is misschien wel hun beste optie.

Laat me dit verder uitleggen:

Als Carl wat geld naar Ava stuurt met Bitcoin, is de transactie zichtbaar voor iedereen op het netwerk. Iedereen kan zien wie de afzender is, wie de ontvanger is. Dit betekent dat transacties die in Bitcoin worden verzonden, openbaar zijn en voor iedereen zichtbaar zijn.

Ook al is Bitcoin dat wel gedecentraliseerd, het is niet prive. Monero is dat echter wel zowel gedecentraliseerd als privé. Dankzij de technologie van Monero blijven alle transacties behouden 100% privé en onvindbaar.

Monero-mijnbouw: Monero-munten gestapeld voor een computerscherm.

Als de transactie wordt gedaan met Monero, zijn Carl en Ava de enige twee mensen die op de hoogte zijn van deze transactie. Niemand anders op het Monero-netwerk kan erachter komen dat deze transactie ooit heeft plaatsgevonden.

De privacy die Monero biedt, is wat het zo populair heeft gemaakt. Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk om anderen te laten weten waar ze hun geld aan uitgeven.

Naast volledige privacy zijn hier nog enkele andere unieke kenmerken van Monero:

Monero is fungibel

Klinkt ingewikkeld? Goed, het is niet. In feite is het zo een heel eenvoudig concept.

Fungibiliteit betekent simpelweg dat eenheden van een valuta (of activum) zijn uitwisselbaar. Een rekening van $ 100 kan bijvoorbeeld worden vervangen door een andere rekening van $ 100, of zelfs twee rekeningen van $ 50. Dit is wat maakt fiat valuta (USD, EUR, JPY, etc.) fungibel.

Bitcoin is niet vervangbaar. Dat komt omdat iemand zou kunnen weigeren om een ​​Bitcoin te nemen die eerder is gebruikt in illegale transacties. Dit is mogelijk omdat iedereen de transacties kan zien die op het Bitcoin-netwerk hebben plaatsgevonden.

Een eenheid van Bitcoin is dus misschien niet uitwisselbaar met een andere Bitcoin, maar dit is niet het geval met Monero. Omdat niemand iets weet over de eerdere transacties van een Monero-munt, worden ze allemaal als gelijk beschouwd en zijn ze onderling uitwisselbaar.

Monero Mining vereist geen ASIC

Een ASICApplication Specific Integrated Circuit) is een speciaal type hardware dat wordt gebruikt voor Bitcoin-mijnbouw. Een ASIC kan kosten ergens tussen $ 600 en $ 1000, wat Bitcoin-mijnbouw onaantrekkelijk heeft gemaakt voor iedereen behalve professionals.

Gelukkig hoeft u voor Monero-mining niet een ASIC aan te schaffen. In plaats daarvan kan Monero-mijnbouw worden uitgevoerd met behulp van de processorGPU. Dit heeft Monero tot een goede optie gemaakt voor beginners en andere mensen die niet veel geld willen investeren om te beginnen met mijnbouw.

Monero-mining: een fan van een GPU.

Dus nu u wat meer weet over Monero en hoe het verschilt van Bitcoin, is het tijd om uw volgende vraag te beantwoorden: wat is Monero-mijnbouw??

Wat is Monero Mining?

Op het moment van schrijven is er een totaal van 15.829.795 XMR in omloop. Dit aantal zal blijven toenemen totdat er 18,4 miljoen Monero-munten in omloop zijn.

Dus, hoe worden nieuwe Monero-munten gemaakt??

Het antwoord is simpel – Monero-mijnbouw!

Monero-mijnwerkers presteren twee belangrijke taken

 1. Stel in het vorige voorbeeld dat Carl $ 100 via bankoverschrijving naar Ava stuurt. In dit scenario is het de taak van de bank om ervoor te zorgen dat Carl voldoende saldo heeft om de betaling van $ 100 aan Ava te doen. Nadat de bank deze transactie heeft bevestigd, maken ze er een record van zodat er in de toekomst naar kan worden verwezen.

Als Carl de $ 100 met Monero naar Ava zou sturen, wie zou deze transactie dan valideren en registreren? Het antwoord is: Monero-mijnwerkers! Hierdoor hoeven banken geen transacties meer te bevestigen.

 1. Een vraag die vaak opkomt is: wat levert het op voor de miners? Ze worden elke keer dat ze een transactie op het Monero-netwerk verifiëren, beloond met XMR-munten. Elke keer dat ze hun middelen gebruiken om een ​​groep transacties (blokken genaamd) te valideren, worden ze beloond met gloednieuwe Monero-munten!

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Monero Mining-beloningen

De huidige beloning voor het verifiëren van (mining) 1 transactieblok is rond 4,99 XMR, plus transactiekosten van 0,06573 XMR.

Dus wat gebeurt er met de beloning van de mijnwerker nadat alle 18,4 miljoen Monero-munten zijn gedolven??

Hier is het goede nieuws: na het bereiken van 18,4 miljoen XMR-munten, nieuwe munten worden aan het systeem toegevoegd tegen een vast tarief van 0,3 XMR / minuut. Deze nieuwe munten zullen worden gebruikt om de mijnwerkers te belonen en hen gestimuleerd te houden voor mijnbouw.

Weet je hoe lang het duurt om één Monero-munt te delven??

Een Monero-blok wordt gedolven elke 2 minuten, en we weten dat de huidige beloning voor het mijnbouwtransactieblok 4,99 XMR is. Dus door de eenvoudige wiskunde uit te voeren, weten we dat er elke 24 seconden 1 XMR wordt gedolven.

Nu u weet wat Monero-mining is en waarom het vereist is, zult u gemakkelijker begrijpen hoe u Monero-mining kunt doen.

Monero Mining: hoe Monero te mijnen

Zoals ik eerder zei, u hoeft geen speciale hardware aan te schaffen voor XMR-mijnbouw. Iedereen met een computer kan Monero minen. Met dat gezegd, hoe krachtiger de hardware, hoe beter.

Er zijn verschillende manieren om Monero te minen, maar voordat we daarop ingaan, moet je het weten wat een Monero-mijnbouwpool is.

Monero-mijnbouwpool

Voordat u begint met mijnbouw, moet u beslissen of u dat wel gaat doen mijn Monero in je eentje, of wil je sluit u aan bij een mijnbouwpool van Monero.

In een mijnbouwpool komt een groep Monero-mijnwerkers samen en combineren de kracht van hun hardware. Dit geeft ze een betere kans om transacties te verifiëren (ja, de concurrentie is zwaar!). De beloning die ze ontvangen voor mijnbouw wordt ook verdeeld over de mijnbouwpool. De meeste mining pools brengen kosten in rekening een zwembadvergoeding, die over het algemeen in het bereik ligt van 0-2%.

Monero Mining: volledige gids voor het mijnen van Monero

Stel je voor dat je 5% bijdraagt ​​aan het totale hardwarevermogen van de mijnbouwpool waarin je je bevindt … dit betekent dat je ook 5% van de totale beloningen verdient die verdiend zijn met de mijnbouwpool van Monero.

Solo mijnbouw (zelf delven) wordt niet aanbevolen voor beginners. Solo-mining levert u geen beloningen op, tenzij u bereid bent veel geld te investeren in mining-hardware.

U kunt kiezen uit de vele Monero-mijnzwembaden op de markt. Hieronder vindt u de lijst met de beste Monero-mijnpools.

Zwembadkosten: 1%

Aantal mijnwerkers: 32157

Zwembadkosten: 0,6%

Aantal mijnwerkers: 10339

Zwembadkosten: 1%

Aantal mijnwerkers: 30132

Zwembadkosten: 2%

Aantal mijnwerkers: 2191

Manieren om Monero te mijnen

Het belangrijkste onderdeel van mijnbouw is om over de juiste Monero-mininghardware te beschikken. Naast de hardware hebt u ook Monero-mijnsoftware nodig om u te helpen verbinding te maken met een Monero-mijnbouwpool.

Monero-mijnbouw: een Monero-munt op een CPU.

Zoals ik eerder zei, je hebt geen gespecialiseerde ASIC’s nodig om Monero te minen. Het kan worden gedaan met behulp van een CPU of een GPU. Maar voordat u verder gaat, moet u de twee belangrijkste factoren kennen bij het selecteren van uw hardware.

U moet zoeken naar:

 • Hoge hash-snelheid – U kunt hash-snelheid zien als de verwerkingskracht van de hardware.
 • Laag stroomverbruik – Elektriciteit is de grootste kostenpost bij mijnbouw.

Ik zal nu de drie meest populaire hardware- en software-opties beschrijven.

Central Processing Unit (CPU) Mijnbouw

U kunt ervoor kiezen om uw huidige CPU te gebruiken, of u kunt een nieuwe aanschaffen. Als u van plan bent om een ​​nieuwe CPU te kopen, dan AMD Opteron en Intel Xeon CPU’s zijn er twee die ik zou aanbevelen.

Kosten – $ 50

Hash-snelheid – 415 uur / sec

Kosten – $ 150

Hash-snelheid – 130 uur / sec

Zodra u de gewenste CPU heeft, moet u dat doen download Monero-mijnsoftware. U zou kunnen overwegen om XMR-STAK-CPU aangezien het een van de meest populaire Monero-mijnsoftware is, kunt u het downloaden hier.

Als u Windows gebruikt, moet u downloaden xmr-stak-cpu-win64.zip (weergegeven in de onderstaande momentopname). XMR Stak valt aan een ontwikkelingsvergoeding van 2%, tenzij u de broncode zelf kunt compileren.

Monero mining: broncode.

Als je al een CPU hebt, duurt het maar een paar minuten om te beginnen met minen! Installeer gewoon de software, sluit u aan bij een mining-pool en u bent klaar om te gaan.

Mijnbouw met een AMD grafische verwerkingseenheid (GPU)

Als je Monero-mijnbouw serieus neemt, dan het gebruik van een GPU is een betere optie. Hoewel het een grotere investering vereist, biedt het een aanzienlijk hogere hash-snelheid.

Grafische kaarten van AMD zijn een geweldige optie om te overwegen voor GPU Monero-mijnbouw. Overweeg om een ​​AMD R9 280x aan te schaffen of ga voor de recentere AMD Radeon Rx 580.

Kosten – $ 140

Hash-snelheid – 500 uur / sec

 • AMD Radeon Rx 580

Kosten – $ 300 – 400

Hash-snelheid – 575 uur / sec

Nadat u de grafische kaart in uw pc of laptop hebt geïnstalleerd, volgt u dezelfde stappen als bij CPU-mining.

De beste Monero-mijnsoftware bij het gebruik van AMD GPU-hardware is dat ook XMR-STAK-AMD. U kunt hun laatste release downloaden hier.

Monero Mining: volledige gids voor het mijnen van Monero

Nadat u de software op uw computer heeft geïnstalleerd, moet u de zwembadinstellingen wijzigen zodat u lid kunt worden van de pool van uw keuze.

Mijnbouw met een Nvidia GPU

Met behulp van een Nvidia grafische kaart is een andere populaire manier om Monero te minen. Er zijn verschillende modellen waaruit u kunt kiezen, het hangt allemaal af van uw budget. Overweeg een van de volgende te gebruiken:

 • Nvidia GTX 1070

Kosten – $ 400 – 500

Hash-snelheid – 505 uur / sec

 • Nvidia GTX 1080

Kosten – $ 550 – 650

Hash-snelheid – 600 uur / sec

Qua software kan XMR-STAK-NVIDIA worden gebruikt, maar CCMiner wordt als een betere optie beschouwd. U kunt de nieuwste uitgave van CCMiner downloaden hier. Zorg ervoor dat u de ccminer-x64-2.2.4-cuda9.7z kiest, als u een Windows-besturingssysteem gebruikt.

Monero Mining binaries downloaden

Dit zijn enkele van de beste methoden om Monero te minen met een combinatie van Monero-mininghardware en Monero-mining-software. Maar er is nog een laatste ding voordat u begint met mijnen – stel uw Monero-portemonnee in.

Monero Portemonnee

Er zijn niet veel opties als het gaat om het kiezen van een Monero-portemonnee. Hardware portemonnees (die als de veiligste worden beschouwd) zijn nu ook beschikbaar voor Monero-munten: ze worden ondersteund door Ledger Nano X en Trezor Model T. Deze portemonnees worden momenteel beschouwd als de veiligste op de markt.

Ledger Wallet-deal nu actief:

Twee van de meest populaire wallets, die ook vermeld staan ​​op De officiële site van Monero is

 • MyMonero webportemonnee: ga gewoon naar hun website en maak een account om deze te gebruiken.
 • Monerujo: Dit is een mobiele portemonnee die alleen beschikbaar is voor Android-apparaten.

Monero-mijnbouw: Mjonerujo Android-portemonnee voor Monero.

Op hun officiële website hebben ze verklaard dat de Monero-gemeenschap een Speciale hardware-portemonnee die nu aan de gang is. Ook aan de Ledger Nano S wordt gewerkt Monero integreren in hun hardwareportefeuilles.

Dus laten we hopen dat dit snel gebeurt!

U zou nu een goed begrip moeten hebben van alle aspecten van Monero-mijnbouw. U vraagt ​​zich misschien nog steeds af of u XMR-mijnbouw moet starten of niet?

Moet je Monero mijnen?

Je wilt Monero mijnen om winst te maken, toch?

Nou ja, terwijl Monero-mijnbouw kan zijn winstgevend, het hangt van veel factoren af, waarvan de belangrijkste zijn:

 • Hash-snelheid: Hoe krachtig uw hardware is.
 • Energieverbruik: Hoeveel elektriciteit uw hardware verbruikt.
 • Kosten per KWh: Hoeveel uw elektriciteit kost per eenheid.
 • Zwembadvergoeding: De vergoeding voor de mining pool waar je lid van wordt.
 • Initiële kosten voor het installeren van de hardware.

U kunt online een Monero-calculator voor de winstgevendheid van mijnbouw gebruiken! Wij adviseren Mijnbouwcalculator van CryptoCompare.

De winstgevendheid van mijnbouw hangt ook af van de prijs van XMR. De prijzen van cryptocurrencies kunnen zeer snel stijgen en dalen, en deze prijsveranderingen hebben een impact op de winstgevendheid van uw mijnbouw.

Het is echter helemaal aan jou of je wilt beginnen met mijnen. Overweeg de bovenstaande factoren en neem dan uw beslissing. Denk eraan – hoe meer u investeert, hoe groter de kans dat u wordt beloond.

Conclusies

Dus nu heb je een goed begrip van wat Monero is en hoe het verschilt van Bitcoin. Je weet ook wat Monero-mijnbouw is en de verschillende manieren om het te doen.

Monero-mijnbouw kan al dan niet winstgevend zijn, het hangt allemaal af van deze factoren: hash-snelheid, elektriciteitskosten, hardware kosten, enzovoort.

Als je denkt dat Monero-mijnbouw iets voor jou is, dan kun je de informatie in deze gids gebruiken om te beginnen met mijnbouw!

Als u echter heeft besloten dat u op een alternatieve manier in cryptocurrencies wilt investeren, kunt u er eenvoudig een paar kopen op platforms zoals Coinbase en Binance.

Ook als je Monero koopt of mineert, heb je een veilige cryptocurrency-portemonnee nodig. Overwegen hardware-exemplaren, zoals Ledger Nano X en Trezor Model T!

Ledger Wallet-deal nu actief:

Dus, ga je Monero-mijnbouw beginnen? Laat het ons weten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me