Dus je hebt gehoord over twee van de meest populaire cryptocurrencies, Bitcoin en Ripple, maar je weet niet zeker wat het verschil is tussen Ripple en Bitcoin? Of weet u misschien wat ze doen, maar weet u niet zeker hoe de technologie van deze twee cryptocurrencies zich verhouden? Hoe dan ook, houd je vast, want ik ga je alles leren wat je moet weten!

In deze Ripple vs Bitcoin-gids ga ik eerst beginnen met de basis. Ik ga het hebben over hun doel, hun transactiesnelheden en de totale muntvoorraad van beide projecten.

Daarna ga ik het hebben over de decentralisatie van elk project, samen met de schaalbaarheid van elke blockchain. Ten slotte ga ik bespreken hoe elk project tot nu toe heeft gepresteerd.

Aan het einde van het lezen van deze handleiding, heb je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen welke cryptocurrency beter is.

Dus waar wacht je op? Het eerste deel van deze Bitcoin vs Ripple-gids begint met de introductie van beide blockchains!

Bottom Line van Ripple en Bitcoin


In hun eenvoudigste vorm zijn zowel Bitcoin als Ripple cryptocurrencies die worden ondersteund door blockchain-technologie, waardoor mensen van over de hele wereld deze blockchains kunnen gebruiken om geld te verzenden en te ontvangen. Beide projecten hebben hun eigen munt, die online kan worden gekocht bij een externe beurs.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Hoewel deze cryptocurrencies in eerste instantie erg op elkaar lijken, zijn er enkele duidelijke verschillen die ik nu zal behandelen.

rimpel versus bitcoin-logotips

Bitcoin uitgelegd

Bitcoin, opgericht in 2009, was de eerste en originele cryptocurrency. Het werd gebouwd door een anonieme ontwikkelaar genaamd Satoshi Nakamoto, die een nieuw wereldwijd betalingssysteem wilde creëren waarmee mensen digitaal geld kunnen verzenden en ontvangen op een peer-to-peer-basis..

Peer-to-peer is vergelijkbaar met “Person-to-Person”, wat betekent dat er geen derde partij of tussenpersoon nodig is om transacties te verwerken en te verifiëren. Als gevolg hiervan is het Bitcoin-systeem “gedecentraliseerd”, omdat het niet wordt gecontroleerd door een enkele persoon of autoriteit, noch wordt het gecontroleerd door een centrale bank, regering of natiestaat..

In plaats daarvan worden transacties bevestigd door de bijdragende Bitcoin-gemeenschap, genaamd “Miners”. Iedereen ter wereld kan een mijnwerker worden door een apparaat op hun computer aan te sluiten. In ruil voor hun tijd en elektriciteitskosten worden degenen die succesvol zijn beloond met extra Bitcoin.

Als u een beetje in de war bent, hoeft u zich geen zorgen te maken, ik zal in de volgende sectie meer in detail over dit proces praten!

Bitcoin (BTC) heeft ook een maximale voorraad van 21 miljoen munten. Het huidige circulerende aanbod is 17,1 miljoen, waarbij het aantal elke dag toeneemt. Er zullen echter nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins worden gedolven, en dat cijfer verwacht te worden bereikt in 2140.

Nu dat Bitcoin is uitgelegd, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Bitcoin-gids meer te weten komen over Ripple.

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Rimpeling Uitgelegd

Ripple officieel logo

Ripple werd voor het eerst gelanceerd in 2012, drie jaar na Bitcoin. Het is gebouwd door een bedrijf genaamd Ripple Labs, gevestigd in de Verenigde Staten. Het doel van Ripple was om een ​​betalingssysteem te creëren dat door banken kan worden gebruikt om zowel nationaal als internationaal geld over te maken.

Hoewel ze zich richten op de financiële dienstverlening, kan iedereen de valuta van Ripple – de XRP-munt – kopen en verkopen.

Mensen raken vaak in de war over het verschil tussen Ripple en XRP, dus ik zal het snel duidelijk maken. Ripple is de naam van de blockchain-technologie waarmee mensen geld kunnen verzenden en ontvangen (dit geld kan zich vertalen in de meeste valuta’s die er zijn). Aan de andere kant is XRP de naam van de cryptocurrency, net zoals Ether de cryptocurrency is en Ethereum de blockchain..

Net als Bitcoin vereist de Ripple-blockchain geen derde partijen om transacties te bevestigen en te verifiëren, waardoor mensen op peer-to-peer-basis geld kunnen verzenden en ontvangen. In totaal zal er een maximale voorraad zijn van 100 miljard XRP-munten, met een huidige circulerende voorraad van ongeveer 60 miljard.

Dus nu je de absolute basis van Ripple XRP kent, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Bitcoin-gids kijken hoe elke blockchain presteert!

Technische prestaties

Bitcoin

Bij het verzenden van geld naar een andere persoon, duurt de Bitcoin-blockchain ongeveer 10 minuten voordat de transactie is bevestigd. Dit blijft hetzelfde, ongeacht waar de zender en ontvanger zich bevinden.

Of je nu geld stuurt naar iemand in dezelfde stad als jij of naar iemand aan de andere kant van de wereld, het duurt altijd ongeveer 10 minuten! Als je dit vergelijkt met de tijd die het kost om geld naar het buitenland te verzenden met een bank, is het veel sneller om Bitcoin te gebruiken, aangezien het tot drie dagen kan duren voordat banken de overboeking hebben verwerkt.

Toen Bitcoin voor het eerst werd uitgebracht, waren de transactiekosten erg laag. Het zou slechts een fractie van een cent kosten om de transactie verwerkt te krijgen. Dit maakte Bitcoin ideaal als wereldwijd betalingssysteem.

Naarmate het systeem echter steeds populairder wordt, is het bedrag dat gebruikers moeten betalen behoorlijk gestegen. Tijdens de drukste periode eind 2017 bedroegen de transactiekosten maar liefst $ 40, wat op zijn zachtst gezegd niet houdbaar is voor microbetalingen.

Leuk weetje: Hoge Bitcoin-kosten waren de belangrijkste reden dat Bitcoin Cash is gemaakt!

Elk systeem ter wereld kan maar een bepaald aantal transacties afhandelen voordat het overbelast raakt. Bijvoorbeeld, hoewel Visa in 2016 gemiddeld slechts 1.667 transacties per seconde verwerkt, kan het meer dan 50.000 transacties per seconde verwerken als dat nodig is, maar niet veel verder dan dat..

Aan de andere kant heb je Bitcoin. Hoewel Bitcoin de meest populaire cryptocurrency ter wereld is, kan het maximaal 7 transacties per seconde verwerken. Dit is een enorm schaalbaarheidsprobleem dat Bitcoin moet oplossen als het de droom wil verwezenlijken om een ​​wereldwijd betalingssysteem te worden.

Dus nu je meer weet over de prestaties van Bitcoin uitgelegd, gaat het volgende deel van mijn Bitcoin vs Ripple-gids zien hoe Ripple presteert…

Rimpeling

Zoals je snel zult ontdekken, presteert de Ripple-blockchain veel beter dan die van Bitcoin. Dit is waarom…

Ten eerste, wanneer XRP van de ene portemonnee naar de andere wordt verzonden, duurt het slechts enkele seconden voordat de transactie is bevestigd. Dit maakt Ripple een veel beter alternatief voor Bitcoin als het gaat om de snelheid van transacties.

Als het gaat om transactiekosten, is Ripple praktisch gratis omdat de standaardkosten om een ​​overboeking uit te voeren slechts 0,00001 XRP zijn. Om dit in reële cijfers om te zetten, zelfs toen XRP in januari zijn hoogste punt ooit bereikte op $ 3,29, dit zou neerkomen op een transactiekost van slechts $ 0,0000329. Dit betekent dat u meer dan 30.000 transacties zou kunnen verzenden voordat u $ 1 aan transactiekosten betaalde!

Dus, hoe zit het met schaalbaarheid? Nou, nogmaals, de Ripple-munt presteert aanzienlijk beter dan Bitcoin. Weet je nog hoe ik eerder zei dat Bitcoin maar 7 transacties per seconde aankan? Nou, Ripple kan meer dan 1.500 per seconde verwerken!

Alle bovenstaande statistieken maken Ripple ideaal voor de interbancaire industrie van meerdere biljoenen dollars. Hier sturen banken geld naar andere banken in andere landen. Momenteel moeten banken gebruikmaken van een in België gevestigde derde partij, SWIFT genaamd. Hierdoor zijn transacties duur en kan het ongeveer 3 dagen duren voordat ze zijn afgewikkeld.

Bovendien, wanneer banken in ontwikkelingslanden zijn gevestigd en moeten handelen in een valuta die niet populair is, moeten ze vaak meerdere uitwisselingen uitvoeren omdat er niet genoeg liquiditeit op de markt is. Door Ripple te gebruiken, kunnen banken XRP gebruiken als een overbrugging van liquiditeit, waardoor instellingen veel tijd en geld besparen.

Dus nu je weet hoe de twee blockchain-projecten presteren, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Bitcoin-gids bespreken welke blockchain meer gedecentraliseerd is.

Ripple versus Bitcoin: Decentralization?

Decentralisatie betekent niet gecontroleerd te worden door een enkele persoon of autoriteit. Er zijn echter voortdurende argumenten in de cryptocurrency-gemeenschap met betrekking tot het feit dat beide projecten niet zo gedecentraliseerd zijn als ze zouden moeten zijn..

Bitcoin

Als het op Bitcoin aankomt: hoewel het zeker waar is dat geen enkele entiteit het netwerk beheert, zijn er dingen veranderd sinds het begin. Toen Bitcoin voor het eerst werd gelanceerd, kon iedereen een mijnwerker worden met behulp van een GPU of CPU, die goedkoop zijn om te kopen.

Het is nu echter mogelijk om een ​​stuk dure hardware te gebruiken, een ASIC genaamd. ASIC’s zijn veel krachtiger dan GPU’s en CPU’s, wat betekent dat ze altijd meer kans hebben om de mijnbeloning te winnen. Als gevolg hiervan hebben degenen die het zich niet kunnen veroorloven om ASIC’s te kopen geen eerlijke kans om bij te dragen aan het systeem.

Dit is niet het enige probleem.

Er zijn nu een aantal krachtige organisaties die ‘Mining Pools’ beheren, waarin verschillende Bitcoin-mijnwerkers hun middelen bundelen om ervoor te zorgen dat ze de beste kans hebben op het winnen van de Bitcoin-mijnbeloning. Ze bouwen Bitcoin-mijnbouwbedrijven die bestaan ​​uit duizenden ASIC-apparaten. Het idee is simpel: hoe meer ASIC-apparaten je hebt, hoe groter de kans dat je de beloning wint.

De meeste van deze mijnbouwzwembaden bevinden zich in China, waar de elektriciteitskosten laag zijn. Toen ik voor het laatst de statistieken controleerde (die je hieronder kunt zien), beheren slechts vier mining pools meer dan 50% van de totale bitcoin hashing power.

Bitcoin-mijnpools

Dit geeft veel macht in handen van een zeer klein aantal mensen, wat in strijd is met de gedecentraliseerde ideologie van Bitcoin..

Ripple XRP

Er zijn ook zorgen van fans van cryptocurrency dat Ripple XRP niet zo gedecentraliseerd is als het zou moeten zijn. Ten eerste wordt de Ripple-munt, in tegenstelling tot Bitcoin, beheerd door een bedrijf genaamd Ripple Labs. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel ze niet de macht hebben om transacties te wijzigen of het geld van mensen te controleren, ze wel het aanbod van XRP beheersen..

Op het moment van schrijven, juni 2018, zijn er ongeveer 60 miljard munten in omloop, op een totaal aanbod van 100 miljard. Het grote probleem is dat de resterende 40 miljard (40%) wordt beheerd door de oprichters van Ripple – Ripple Labs.

Ze hebben de macht om te doen wat ze willen met de munten, wat betekent dat ze technisch de prijs kunnen manipuleren. Als Ripple Labs besluit om een ​​groot aantal van de munten die ze beheren uit te geven, kan dit een negatieve invloed hebben op de prijs.

De andere zorg die ik tegenkwam bij het onderzoeken van deze Ripple vs Bitcoin-gids, is dat sommige mensen het niet leuk vinden dat de blockchain niet wordt onderhouden door de XRP-gemeenschap. In het geval van Bitcoin, hoewel het systeem wordt gedomineerd door grote mijnbouwpools, kan iedereen proberen bij te dragen aan het netwerk door de vereiste hardware aan te schaffen.

Dit is niet het geval met Ripple, omdat het niet mogelijk is om XRP te minen. In plaats daarvan gebruikt het netwerk iets dat ‘Transaction Validators’ wordt genoemd. De enige mensen die een transactievalidator kunnen worden, zijn de banken die de technologie installeren.

Technisch gezien is het nog steeds gedecentraliseerd omdat geen enkele validator de controle over het netwerk kan overnemen, noch kan hij een transactie wijzigen of manipuleren. Sommige mensen vinden echter dat iedereen de kans moet krijgen om bij te dragen aan het netwerk, niet alleen financiële instellingen.

Dus nu u enkele van de zorgen kent die mensen hebben met betrekking tot de decentralisatie van beide projecten, gaat het volgende deel van deze Ripple vs Bitcoin-gids bespreken hoe transacties consensus bereiken..

Bitcoin versus Ripple: hoe THallo Relk Consensus?

Geen van deze protocollen vereist dat een derde partij transacties bevestigt, verifieert en controleert. Dus, hoe doen ze het??

Laat me allereerst snel uitleggen wat een consensusmechanisme is. Elke blockchain gebruikt een cryptografisch algoritme om te bevestigen dat een transactie geldig is zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Dit zorgt ervoor dat de persoon die het geld verstuurt ook daadwerkelijk over het geld beschikt, en het zorgt er ook voor dat het geld niet dubbel wordt uitgegeven (dubbele besteding).

Elk apparaat dat is verbonden met het Bitcoin- of Ripple-netwerk wordt een knooppunt genoemd en om een ​​transactie te bevestigen, moet een percentage van de knooppunten “Consensus bereiken” – wat betekent dat ze het erover eens zijn dat de transactie geldig is.

Bitcoin en Ripple gebruiken elk een ander consensusmechanisme, dat ik hieronder zal bespreken.

Consensusmechanisme

Bitcoin: proof-of-work

Het allereerste blockchain-consensusmechanisme is gemaakt door de ontwikkelaar van Bitcoin en heet Proof-of-Work. De beste manier om Proof-of-Work te begrijpen, is door na te denken over een heel moeilijke berekening.

Het Bitcoin-netwerk genereert een willekeurige berekening die zo moeilijk is dat geen mens het kan oplossen. In plaats daarvan is er een grote hoeveelheid rekenkracht nodig om op te lossen. De berekening duurt 10 minuten om op te lossen. Zodra het is opgelost, wordt de Bitcoin-transactie als geldig bevestigd.

Elk knooppunt dat op het netwerk is aangesloten, concurreert met elkaar om het eerste apparaat te worden dat de berekening oplost. Degene die er als eerste komt, wint de Bitcoin-mijnbeloning. Het grootste probleem met het Proof-of-Work-model is dat het echt grote hoeveelheden elektriciteit vereist. Bijvoorbeeld een recent onderzoek onthulde dat Bitcoin-mijnbouw meer elektriciteit verbruikt dan 159 individuele landen!

Bitcoin-bewijs van werk

Het tweede probleem met Proof-of-Work (zoals ik eerder heb besproken) is dat het mensen in staat stelt erg dure hardware te gebruiken, wat betekent dat degenen die meer geld kunnen investeren een veel grotere kans hebben om de Bitcoin-beloning te winnen..

Ten derde, en misschien wel het belangrijkste, heeft het Proof-of-Work-model bijgedragen aan de problemen van hoge vergoedingen, trage transacties en het onvermogen om te schalen.

Dus nu je weet welk consensusmechanisme Bitcoin gebruikt, gaat het volgende deel van mijn Ripple vs Bitcoin-gids kijken naar wat Ripple gebruikt!

RimpelingFederatieve Byzantijnse overeenkomst

De Ripple-blockchain maakt gebruik van een consensusmechanisme genaamd Federated Byzantine Agreement (FBA). Net als Bitcoin en zijn Proof-of-Work-model, probeert FBA consensus te bereiken tussen verschillende knooppunten.

In FBA vertrouwt elk knooppunt een beperkt aantal andere knooppunten, dat bekend staat als een "Cirkel". Het Ripple-netwerk heeft veel verschillende cirkels, die elkaar overlappen, zodat in wezen elk knooppunt op de een of andere manier met elkaar is verbonden.

Transaction Validators die worden gebruikt om transacties te verifiëren (banken die de technologie gebruiken), ze worden individueel geselecteerd en geaccrediteerd voordat ze de mogelijkheid hebben om transactieverificatie uit te voeren.

Dit betekent dat in werkelijkheid geen van de banken die de technologie gebruiken, de consensus wil manipuleren, aangezien ze deze gebruiken om hun transacties te ondersteunen. Zelfs als ze dat zouden doen, zou het voor alle andere Transaction Validators duidelijk zijn om te zien wie de transactie gewoon zou afwijzen.

In tegenstelling tot Bitcoin zijn Ripple en zijn FBA-consensusmechanisme niet vereist om complexe berekeningen op te lossen, wat betekent dat het veel minder elektriciteit verbruikt dan Bitcoin. Dit maakt het een efficiënter systeem en zorgt ervoor dat transactiekosten laag blijven.

Uiteindelijk, in de paar seconden die het systeem nodig heeft om een ​​geldverplaatsing te bevestigen, moet ten minste 80% van de Transaction Validators een consensus bereiken om de transactie als geldig te markeren.

Dus nu je weet over de twee consensusmechanismen die worden gebruikt, gaat het laatste deel van mijn Ripple vs Bitcoin-gids kijken hoe de projecten tot nu toe hebben gepresteerd.!

Maar eerst is hier een vergelijkingstabel, zodat u enkele van de belangrijkste verschillen tussen deze twee projecten kunt samenvatten!

Vergelijking van de tabel

Consensusmechanisme Transacties p / s Marktwaarde Circulerend aanbod Lanceerdatum Team / organisatie Transactiekosten
Rimpeling FBA 1.500 18 Bil 40 Bil 2012 Ripple Labs <$ 0,01
Bitcoin PoW 7 104 Bil 17 Mil Januari 2009 Bitcoin Core $ 0,50 – $ 3,00

Ripple versus Bitcoin: het verhaal tot nu toe

Wanneer mensen het Ripple vs Bitcoin-argument hebben, is een ding waar iedereen het mee eens kan zijn dat beide blockchain-projecten uitstekend hebben gepresteerd. Omdat het echter de oorspronkelijke cryptocurrency is, is Bitcoin altijd de nummer één munt geweest in termen van waarde, marktkapitalisatie, acceptatie en gebruik in de echte wereld..

Het jaar 2017 was het meest succesvolle jaar tot nu toe, waarbij BTC zijn waarde met meer dan 2.000% verhoogde. Tegen het einde van het jaar bereikte Bitcoin zijn hoogste punt ooit van $ 20.000, met een totale marktkapitalisatie van iets meer dan $ 320 miljard. Om dit in perspectief te plaatsen, kwam dit neer op een hogere marktkapitalisatie van zowel Goldman Sachs als Morgan Stanley!

Wat het gebruik in de echte wereld betreft, beginnen steeds meer leveranciers Bitcoin als betaalmethode te accepteren. Dit geldt vooral in Japan, waar het nu mogelijk is om Bitcoin in meer dan 200.000 verschillende winkels uit te geven! Andere bekende organisaties die Bitcoin accepteren zijn onder meer Microsoft, Expedia, PayPal, Overstock en zelfs Virgin Galactic.

Het zal echter erg lang duren voordat Bitcoin wordt gebruikt als een mainstream wereldwijd betalingssysteem. De belangrijkste reden hiervoor is dat de ontwikkelaars hun prestatieproblemen moeten oplossen. Transactietijden van 10 minuten, hoge kosten en schaalniveaus van slechts 7 transacties per seconde zijn een miljoen mijl verwijderd van een duurzaam wereldwijd betalingssysteem.

Het goede nieuws is dat het team werkt aan de tweede laag van betalingstechnologie bovenop Bitcoin genaamd “Lighting Network”, die hopelijk Bitcoin naar een hoger niveau zal tillen met snelle, goedkope en zeer schaalbare transacties.!

Dus, hoe zit het met Ripple XRP? Ripple is nu de derde sterkste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Net als Bitcoin had de Ripple-munt een geweldig jaar in 2017. Aan het begin van het jaar was hij slechts $ 0,0065 waard, maar tegen het einde ervan steeg dit tot een enorme $ 2,40.

Als het gaat om het werkelijke doel van het moederbedrijf, Ripple Labs, gaan ze een aantal echt goede partnerschappen aan met enkele van de grootste banken ter wereld. Meer dan 100 verschillende financiële instellingen testen nu het Ripple-protocol, waaronder Santander, Bank of America en Credit Agricole!

In de toekomst wordt gehoopt dat de financiële sector XRP zal gebruiken om hun interbancaire betalingen af ​​te wikkelen. De hele industrie is elk jaar triljoenen dollars waard, dus als alles volgens plan verloopt, zou de waarde van XRP binnenkort nieuwe recordhoogtes kunnen zien..

Dit is echter geen beleggingsadvies.

Ripple versus Bitcoin: de conclusie

En dat is het einde van deze Ripple vs Bitcoin-gids! Voordat u dit artikel opende, wist u niet zeker wat de belangrijkste verschillen tussen de twee waren. Als je deze handleiding echter van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu een heel goed idee moeten hebben van wat deze twee crypto-krachtpatsers onderscheidt..

Zoals je nu waarschijnlijk weet, presteert de Ripple-blockchain veel beter dan Bitcoin. Het voert snellere transacties, goedkopere transacties en beter schaalbare transacties uit. Niet alleen dit, maar het consensusmechanisme van Ripple is veel beter voor het milieu – het verspilt geen grote hoeveelheden energie. De doelen van Ripple verschillen echter van die van Bitcoin, dus denk niet dat Ripple iets wordt "de volgende Bitcoin".

Bitcoin is nog steeds (zoals het altijd is geweest) de nummer één cryptocurrency. Ik geloof echter dat Bitcoin meer geschikt is als een waardeopslag dan als een betalingssysteem, op een vergelijkbare manier als Goud of Zilver. Het belangrijkste is echter dat de volgende Bitcoin-upgrade, het Lighting Network, succesvol is. Dit maakt Bitcoin bruikbaarder als betalingssysteem.

Dus, welke cryptocurrency heeft uw voorkeur na het lezen van deze Ripple vs Bitcoin-gids? Heb je besloten om de ene boven de andere te kiezen, of ben je net als ik en zou je liever in beide investeren? Laat me je mening weten in de comments hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me