Als mensen er maar één ding vanaf weten cryptocurrency, dan zou dat ene ding over gaan Bitcoin. Als Bitcoin een popster was, zou dat zo zijn Elvis, de Beatles en Michael Jackson alles in een. Het kan zelfs zo zijn Taylor Swift ook! Toch zijn we hier om erachter te komen wat is Dogecoin, dus laten we beginnen.

Mensen hebben de neiging om veel over Bitcoin te praten. Het kan gemakkelijk zijn om dat te vergeten er zijn honderden andere cryptocurrencies. Enkele van deze cryptocurrencies misschien zelfs beter dan Bitcoin.

Maar cryptocurrencies zijn niet alleen digitale activa, het kunnen ook communities zijn.

een altcoin met een groeiende gemeenschap is Dogecoin. In deze gids ga ik je vertellen hoe Dogecoin is begonnen, hoe het wordt gebruikt en waarom het populair is. Dus als iemand je vraagt: “wat is Dogecoin?”, Dan heb je het antwoord.

Niet alleen dat, maar na het lezen van deze gids kunt u dat ook koop wat Dogecoin, en ook weten waar het te bewaren, te!

DOGE cryptocurrency is momenteel enorm in opkomst, kijk maar eens naar hoe de prijs binnen slechts een paar dagen steeg!


Koop Dogecoin: Dogecoin-prijs.

KOOP Dogecoin ONMIDDELLIJK op Binance!

Het verhaal van Dogecoin begint in 2013, dus laten we daar beginnen…

Op zoek naar de veiligste plek om BTC te kopen? Ik heb hieronder de best beoordeelde crypto-uitwisselingen verzameld die zijn goedgekeurd als de veiligste platforms voor het kopen van BTC, dus neem een ​​kijkje.

Aanbieder Visa / Mastercard Beschikbare Crypto Onze score Coinbase recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 meer

9.8 Beoordeling lezen Site bezoeken Binance recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 meer

9.6 Lees beoordeling Bezoek site Coinmama recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 meer

9.4 Lees recensie Bezoek site Kraken recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • STREEPJE
 • + 37 meer

9.1 Lees beoordeling Bezoek site eToro recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 meer

8.6 Lees beoordeling Bezoek site KuCoin recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 meer

8.5 Lees recensie Bezoek site Gemini Exchange recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 meer

8.4 Lees recensie Bezoek site Meest populair 729 Recensies 9.8 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie Editor’s Choice 1279 Recensies 9.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 816 Recensies 9.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 1174 Recensies 9.1 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 453 Recensies 8.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 563 Recensies 8.5 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 603 Recensies 8.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie

Voordelen

 • Een zeer gemeenschapsgestuurde cryptocurrency
 • Gericht op voorlichting over blockchain-technologie
 • Meerdere donaties aan goede doelen door de gemeenschap

Nadelen

 • Hoge vluchtigheid
 • Meer van een "grap" munt
 • Zeer afhankelijk van de gemeenschap

Wat is Dogecoin? Het verhaal van de ‘Wow’-munt

In december 2013 was één bitcoin waard $ 1.083,14. De wereld begon cryptocurrency serieus te nemen. Billy Markus en Jackson Palmer vond dat cryptocurrency te serieus werd genomen. Ze vonden dat crypto over plezier moest gaan, en niet alleen over geld. Dus besloten ze om creëren hun eigen munt. Dus wat is deze leuke munt? Wat is Dogecoin?

Wat is Dogecoin: Dogecoin-logo.

Dogecoin werd gelanceerd op 6 december 2013. Zijn mascotte is een populaire meme van een Shiba Inu-hond en de manier waarop het wordt gespeld en uitgesproken, is geleend van een internetpoppenshow. Gaaf he?

Het internet raakte erg opgewonden door deze gewaagde, nieuwe munt en begon te vragen: “nou, wat is Dogecoin?”. Een antwoord is – het is een munt met een hond erop! Maar dat is niet het hele verhaal.

Wat begon als een grapje is nu uitgegroeid tot een enorme cryptogemeenschap. Dogecoin is algemeen bekend als de “vriendelijke” munt, en daar is een goede reden voor. Sinds zijn succes, Dogecoin staat bekend om zijn donaties aan goede doelen en andere goede doelen.

Fans van Dogecoin noemen zichzelf Shibes! Ze hebben zelfs hun eigen Shibe-taal. Het bestaat uit grappige, gebroken Engelse termen en uitdrukkingen als “zo geweldig”, “erg dankbaar” en “veel werken”. Er zijn zelfs Shibe-meme generatoren je kan het proberen. Hier is er een die ik speciaal voor jou heb gemaakt!

Wat is Dogecoin: een Doge-meme.

Dogecoin-fans zijn een speciale groep en hebben Dogecoin gebruikt om een ​​aantal speciale dingen te doen. Welke dingen, vraag je? Lees verder!

Hoe wordt Dogecoin gebruikt?

Nu weet je een beetje wat Dogecoin is, laten we eens kijken hoe het wordt gebruikt. De Dogecoin-gemeenschap gebruikt zijn omvang om goede doelen over de hele wereld te ondersteunen.

 • In 2014 is de Dogecoin-gemeenschap opgeheven $ 50.000 om het Jamaicaanse bobslee-team naar de Olympische Winterspelen in Sochi te sturen.
 • Voor Wereld Water Dag (22 maart 2014), loyale Shibes opgeheven $ 30.000 om te helpen bij het bouwen van bronnen voor schoon water in de Tana-vallei, Kenia.
 • Shibes heeft zelfs NASCAR (North-American Stock Car Auto Racing) geprobeerd. In maart 2014 betaalde Shibes $ 55.000 om een ​​coureur genaamd Josh Wise te sponsoren. Wise racete in een auto met Dogecoin-thema!

Dogecoin heeft ook een grote aanhang op sociale media. Reddit herbergt een levendige Shibe-groep die elkaar met Dogecoin een fooi kan geven voor het plaatsen van goede inhoud. Ze kunnen het platform ook gebruiken om geld in te zamelen voor goede doelen. Dogecoin-liefdadigheidsinstellingen die Reddit als platform gebruiken, zijn onder meer SocksForTheHomeless en DogePizza.

Dus nu kent u het verhaal van Dogecoin en hoe het wordt gebruikt. Je weet ook dat het veel fans heeft, maar hoe groot is Dogecoin als valuta? Laten we naar de cijfers kijken.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Wat is Dogecoin waard?

Het korte antwoord is, niet heel erg. Vandaag (19-08-2020) is één Dogecoin slechts waard $ 0,003410!

Echter, Dogecoin heeft geen voorraadlimiet. Dit betekent dat er een eindeloze hoeveelheid Dogecoin is en dus zal de prijs niet zo veel stijgen als andere munten Litecoin en Bitcoin die beperkte voorraden hebben.

Er zullen maar 21 miljoen Bitcoins zijn. Er zijn er echter bijna 114 miljard Dogecoin nu in omloop. Dit maakt Dogecoin geweldig voor kleine transacties, daarom wordt het gebruikt voor fooien en donaties.

Wat is Dogecoin: een Dogecoin op een toetsenbord.

Dus de prijs van één Dogecoin is onder de 1 cent, maar dat betekent niet dat Dogecoin waardeloos is. Dogecoin heeft een marktkapitalisatie van $ 330.900.232 vanaf vandaag, maar het was hoger dan 1 miljard USD in januari- 2018!

Notitie: Marktkapitalisatie (of marktkapitalisatie) is wat het totale aantal munten op de markt waard is.

Al deze cijfers zijn erg leuk (toch?), Maar hoe werken Dogecoin-transacties echt? Laten we eens kijken.

De technologie achter Dogecoin

Benieuwd wat de technologie van Dogecoin is? Nou, alle cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Blockchains zijn enorme digitale databases (ook wel grootboeken genoemd) waarin transactie-informatie wordt opgeslagen. Elke transactie die met Dogecoin wordt gedaan, wordt opgeslagen op de Dogecoin-blockchain.

Blockchain-informatie wordt echter niet op één plek opgeslagen, het wordt overal opgeslagen duizenden computers gebeld knooppunten. Dit is de reden waarom blockchains worden genoemd gedecentraliseerde netwerken. Blockchains werken niet op een gecentraliseerde server.

Wat is Dogecoin? Een gids voor beginners

Laten we eens kijken hoe een transactie werkt op de Dogecoin-blockchain. Ik zal de internationale oprichters van Dogecoin als voorbeeld gebruiken:

Jackson woont in Australië. Billy woont in Amerika. Stel je voor dat Jackson Billy geld wil sturen zonder een bank te gebruiken of wisselkosten te betalen. Jackson besluit Dogecoin te gebruiken.

 1. Jackson stuurt 10 DOGE naar Billy.
 2. De computers (nodes) op de Dogecoin blockchain controleren of Jackson 10 DOGE heeft om te verzenden. Als meer dan de helft van alle knooppunten op het netwerk het erover eens is dat Jackson 10 DOGE te verzenden heeft, kan de transactie plaatsvinden. De transactie kan nu worden toegevoegd aan de blockchain.
 3. Billy krijgt 10 DOGE.

De knooppunten krijgen een beloning voor het controleren van transacties. De beloning is een nieuwe Dogecoin. Dit heet mijnbouw. Wat is Dogecoin-mijnbouw?

Dogecoin Mijnbouw

Wanneer een knooppunt een Dogecoin-transactie probeert te bevestigen, wordt deze in een soort loterij ingevoerd. Deze loterij omvat het raden van een code die wordt gegeven aan het nieuwste blok transacties dat aan de blockchain is toegevoegd. Waarin de prijs (of beloning) voor het knooppunt dat de juiste code uitwerkt 10.000 DOGE is.

Deze Dogecoin-loterij vindt plaats een keer per minuut. Dit betekent dat elke minuut een nieuwe set Dogecoin-transacties wordt bevestigd.

Wat is Dogecoin: Dogecoin-mijnbouw.

De transactietijd van Dogecoin is veel sneller dan die van Bitcoin of Litecoin. Dit is nog een reden waarom het zo populair is geworden als een snelle online fooi of donatie.

Om de transactie in het voorbeeld te laten werken, zouden Jackson en Billy meer nodig hebben dan alleen de Dogecoin blockchain. Ze hebben ook allebei een Dogecoin-portemonnee nodig. Nu u weet wat Dogecoin-mijnbouw is, laten we eens kijken wat de Dogecoin-portemonnee is?

Dogecoin-portefeuilles

Een crypto-portemonnee is niet zoals een echte portemonnee waar je papiergeld en metalen munten in bewaart. Cryptocurrencies zijn digitaal, wat betekent ze bestaan ​​alleen op computers. Crypto-portefeuilles zijn waar u de informatie opslaat die u nodig heeft om uw cryptocurrency te gebruiken. Deze informatie omvat openbare sleutels en privésleutels.

Notitie: Een openbare sleutel is als een e-mailadres waar cryptocurrency naartoe kan worden gestuurd. Iedereen op het netwerk kan het zien. Een privésleutel is als het wachtwoord voor dat e-mailadres. Het is erg belangrijk dat u uw privésleutels veilig bewaart!

Er zijn vier soorten Dogecoin-portefeuilles om uit te kiezen

 • Software portemonneesDogecoin biedt twee softwareportefeuilles om te downloaden.
 • Dogecoin Core: Dit bevat de hele Dogecoin-blockchain. Het downloaden kan lang duren. Hiermee wordt uw computer een Dogecoin-knooppunt.
 • MultiDoge: Dit is licht. Dit betekent dat het voldoende informatie opslaat om Dogecoin te gebruiken, maar dat uw computer geen volledig knooppunt wordt.
 • Online portemonnees: Portemonnees zoals Dogechain kunt u de Dogecoin-blockchain gebruiken zonder deze op uw computer op te slaan.
 • Papieren portemonnees: Dit zijn afdrukbare portefeuilles die u in uw hand kunt houden. Dit is een veilige manier om uw Dogecoin op te slaan. U kunt een papieren portemonnee maken op sites zoals de netto-.
 • Hardware portemonnees: Dit zijn verwijderbare hardwareapparaten, zoals USB-sticks. Ze kunnen behoorlijk duur zijn, een Keepkey is dat wel $ 68 en een Ledger Nano is $ 96. Nogmaals, dit is een veilige manier om uw Dogecoin op te slaan.
 • Snelle tip: Het wordt aanbevolen dat u een combinatie van verschillende portefeuilles gebruikt bij het opslaan van uw crypto. Dit voorkomt dat al uw Dogecoin wordt gestolen als iemand uw portemonnee zou hacken.

  Dogecoin uitwisselingen

  Cryptocurrency-uitwisselingen zijn websites waar u cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. U kunt Dogecoin op de meeste crypto-beurzen kopen en verkopen. Dus, wat is de beste uitwisseling van Dogecoin? De beurzen met de hoogste Dogecoin 24-uurs handelsvolumes zijn Bit-Z en Bittrex.

  Dat gezegd hebbende, wordt de beste plaats om Dogecoin te kopen nog steeds gezien als Binance.

  Binance wordt vaak beschouwd als een van de beste crypto-uitwisselingsplatforms, in het algemeen. Het biedt wat geweldige beveiligingsfuncties, en herbergt veel verschillende cryptomunten voor u om te ruilen en uit te wisselen. Dogecoin is er een van!

  Notitie: 24-uurs handelsvolumes zijn het totale aantal munten dat op een dag is gekocht en verkocht.

  Wanneer u een muntuitwisseling, je zal moeten vergoedingen betalen. Als je gratis Dogecoin wilt krijgen, kun je een Dogecoin-kraan bezoeken. Een Dogecoin kraan is een website waar je taken kunt doen in ruil voor gratis Dogecoin. Taken zijn onder meer: ​​advertenties bekijken, enquêtes invullen of een loterijspel spelen.

  Wat is Dogecoin? Een gids voor beginners

  Je denkt misschien: “Hé, als ik taken moet doen, dan is de Dogecoin niet echt gratis!” Je zou gelijk hebben als je dat denkt. Kranen geven niet echt gratis Dogecoin uit, en soms betalen ze helemaal geen Dogecoin uit!

  Belangrijk: u moet heel voorzichtig zijn bij het gebruik van een Dogecoin-portemonnee, wisselkantoor of kraan. In feite moet u voorzichtig zijn bij het omgaan met een cryptocurrency-portemonnee of -uitwisseling.

  Dus, hoe veilig is Dogecoin eigenlijk? Dat zoeken we uit.

  Is Dogecoin veilig?

  Dogecoin heeft gehad verschillende beveiligingsproblemen sinds de lancering.

  Dogewallet

  Op 25 december 2014 werd een Dogecoin-portemonnee genaamd Dogewallet gehackt. De hackers hebben gestolen 21 miljoen Dogecoin, die ongeveer $ 12.000 waard was. Ik weet wat je denkt. Wie zou op eerste kerstdag schattige hondenmunten stelen? Dat gezegd hebbende, is de Dogecoin-gemeenschap opgeheven $ 13.000 om gebruikers terug te betalen die geld hebben verloren.

  Wat is Dogecoin: nog een Dogecoin-meme.

  51% aanvallen

  Blockchain-technologie is heel veilig. De Dogecoin blockchain is nooit gehackt. Alle blockchains – inclusief Dogecoin – lopen echter het risico op 51% aanvallen.

  EEN 51% aanval is wanneer meer dan de helft van een blockchain onder controle komt van één persoon of groep. Als dit zou gebeuren, zou die groep ongeldige transacties aan de blockchain kunnen toevoegen. Dit zou een fraude zijn en zou slecht zijn voor elke cryptocurrency die het slachtoffer werd van deze hackaanval.

  Toen Dogecoin voor het eerst werd gelanceerd, liep het risico op een aanval van 51%. Om dit te voorkomen, hebben de ontwikkelaars van Dogecoin een samengevoegde mijnbouwoperatie gebouwd met Litecoin in 2014. De twee valuta’s kunnen nu door elkaar worden gemengd. Dat maakt beide netwerken veiliger.

  Wat is Dogecoin: Dogecoin en Litecoin zijn samengevoegd.

  Moolah

  In september 2017 werd een lid van de Dogecoin-gemeenschap in Groot-Brittannië gearresteerd wegens fraude. Ryan Kennedy opende een Dogecoin-beurs genaamd Moolah onder de naam Alex Green. Moolah ging failliet en men denkt dat Kennedy het geld van de gebruiker heeft gestolen.

  De gemeenschap had Kennedy vertrouwd en hij loog tegen hen. Er wordt gedacht dat het zo is de eerste cryptofraudeproef. Jackson Palmer verliet zijn leidende rol bij Dogecoin in april 2015. Hij heeft liet doorschemeren dat hij vertrok vanwege Kennedy en het faillissement van Moolah.

  Deze problemen laten twee dingen zien:

  1. Blockchain-technologie is veilig, maar de dingen die ermee gepaard gaan, zijn niet altijd helemaal veilig.
  2. De Dogecoin-gemeenschap is sterk – het heeft wat problemen gehad, maar het gaat nog steeds.

  Ik heb veel gesproken over het verleden van Dogecoin. Dus, wat gaat Dogecoin in de toekomst doen??

  Wat gaat Dogecoin nu doen??

  De ontwikkelaars van Dogecoin hebben sinds 2015 geen grote veranderingen aan de munt aangebracht. Dit betekent dat Dogecoin achter kan blijven en daarom verlaat Shibes Dogecoin om zich bij meer geavanceerde platforms aan te sluiten, zoals Ethereum.

  Dus, wat doet Dogecoin? Waarom zijn er geen updates geweest? Nou, helaas heeft Dogecoin maar drie ontwikkelaars, en dat zijn parttime vrijwilligers! Een van de sterke punten van Dogecoin is zijn ontspannen en vrolijke gemeenschap. Dit is echter ook een zwakte, omdat andere valuta’s veel professioneler zijn.

  Wat is Dogecoin: een Dogecoin en fiatgeld.

  Zelfs Jackson Palmer heeft zei die cryptocurrency is een bubbel. Hij heeft ook gezegd dat elke technologie die in drie jaar niet is bijgewerkt, geen honderden miljoenen dollars waard is.

  Notitie: Een bubbel is een product met een marktwaarde die veel hoger is dan de werkelijke waarde. Als er een “bubbel” opduikt, kan de marktwaarde zeer snel dalen.

  Maar het is niet allemaal slecht! Een van de ontwikkelaars van Dogecoin, Ross Nicoll, heeft zei dat hij aan een update heeft gewerkt. Deze update moet het platform veiliger en stabieler maken. Het zou ook kunnen betekenen dat de waarde van Dogecoin zou kunnen stijgen.

  Vergelijk Dogecoin zij aan zij met anderen

  Wist je dat?

  Vergelijk Dogecoin zij aan zij met anderen

  Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar ze zijn NIET allemaal hetzelfde!

  Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

  Dergelijke conclusie

  Als we vragen “wat is Dogecoin?”, Is het antwoord simpel. Dogecoin is een van de honderden cryptocurrencies die Bitcoin in de crypto-uitwisselingsmarkt.

  De vraag die we zouden moeten stellen is: “wat doet Dogecoin anders?” Het antwoord op deze vraag is belangrijker. Dogecoin bouwt een gemeenschap op. Het bouwt een plek waar mensen plezier kunnen hebben, goede daden kunnen verrichten en meer kunnen leren over cryptocurrency.

  Als je wat Dogecoin wilt kopen, zou het proces ongeveer zo zijn:

  1. Registreer u eerst op een van de de crypto-uitwisselingen die ondersteuning bieden en Dogecoin aanbieden als een optie om te kopen of te verhandelen (d.w.z.. Binance​.
  2. Op de meeste van deze platforms moet u dit doen registreer en verifieer uw identiteit – doen.
  3. Zoek daarna Dogecoin in een van de vermeldingen.
  4. Kies de manier waarop u Dogecoin wilt kopen (creditcard of betaalpas, bankoverschrijving, enz.).
  5. Dat is het! Het enige wat u nu nog moet doen is bewaar je nieuwe munten in een portemonnee. Uw veiligste optie zou zijn een hardware walletTrezor is een goed voorbeeld.

  Mensen die hebben gekocht Dogecoin een paar dagen geleden of zelfs eerder slaagden erin hun inkomsten te vermenigvuldigen!

  Koop Dogecoin: Dogecoin-prijs.

  Koop Dogecoin NU!

  Blockchain is tot nu toe de belangrijkste technologie van de 21ste eeuw en heeft de kracht om de wereld een betere plek te maken. Het kan gemakkelijk zijn om dat te vergeten, want het enige waar iedereen over praat, is de prijs van Bitcoin!

  Dogecoin is een viering van crypto, het is een blockchain-feest en iedereen is uitgenodigd, ook jij!

  Dus, nu u deze gids heeft gelezen, wat is uw favoriete use-case van Dogecoin?

  De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me