Dus wat is een cryptocurrency? Laten we praten!

In 1990 vroegen mensen zich af “wat is internet?”. Dertig jaar later, het is een vraag die niet langer hoeft te worden gesteld.

Over dertig jaar hoeven mensen niet meer te vragen: “wat is een cryptocurrency?”. Het zal zijn een normaal onderdeel van hun dagelijks leven, net zoals het internet vandaag is. Aan het einde van deze handleiding hoeft u het ook niet meer te vragen.

Na het lezen van deze gids zult u in staat zijn om te antwoorden “wat is een cryptocurrency?”, En ook vele andere vragen. Je zult weten waarom ze zijn uitgevonden, waarvoor ze worden gebruikt en waarom we er in 2046 nog steeds over zullen praten!

Er is geen tijd om te wachten, dus laten we beginnen!

Wat is een cryptocurrency: de definitie


Er zijn veel soorten cryptocurrencies, maar ze hebben ze allemaal dezelfde zes dingen gemeen. Dit zijn de dingen die ze nodig hebben om een ​​cryptocurrency te worden genoemd. Maak je klaar voor een paar grote woorden!

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Cryptocurrencies zijn

Digitaal: Cryptocurrency is digitaal geld (of digitale valuta, het betekent hetzelfde). Dit betekent dat het bestaat alleen in computers. Cryptocurrencies hebben ook geen munten met een afbeelding van het hoofd van een koningin erop, of papieren briefjes met ‘In God We Trust’ erop geschreven..

Peer naar peer: Cryptocurrencies zijn doorgegeven van persoon tot persoon online.

Globaal: Er is bijvoorbeeld niet één cryptocurrency voor Spanje en een andere voor China. Een cryptocurrency is in elk land hetzelfde. Zij kunnen zijn vrij gebruikt tussen landen en over de grenzen heen.

Versleuteld: Er zijn geen regels over wie cryptocurrency kan gebruiken en waarvoor ze het kunnen gebruiken. Echte namen worden niet gebruikt voor accounts. Elke gebruiker krijgt in plaats daarvan codes. Dit is waar we het cryptogedeelte van de cryptocurrency-definitie krijgen. Crypto is Latijn voor "verborgen". Cryptocurrency vertaalt zich dus als verborgen geld.

Gedecentraliseerd: In de cryptocurrency-wereld, er zijn geen banken. Iedereen heeft de leiding over zijn eigen geld, het staat niet op een bank. Een bank is een centrum waar veel mensen hun geld bewaren. Cryptocurrencies worden niet beheerd door een centrale server, daarom zeggen we dat ze dat wel zijn gedecentraliseerd.

Niet veeleisend: De manier waarop cryptocurrencies worden gebouwd, betekent dat u hoeft niemand in het systeem te vertrouwen om het te laten werken.

Het is een heel vreemd idee, nietwaar? De truc om cryptocurrency te begrijpen, is eerst begrijp een beetje over normaal geld – de spullen die we in onze zakken hebben.

Hoe normaal geld werkt

Het geld in onze zakken is op zichzelf niets waard, het is maar papier en stukjes metaal, toch? We mogen ruil het geld in onze zakken voor goederen en diensten omdat de regering zegt dat we dat kunnen. Dit heet fiatgeld. Amerikaanse dollars, Britse ponden en Chinese yuan zijn allemaal fiatvaluta’s.

We weten dat als we naar de supermarkt gaan, we dat kunnen ruil het fiat geld in onze zakken voor voedsel. We weten dit omdat we vertrouwen op wat de overheid ons vertelt.

Als we meer fiatgeld hebben dan we in onze zakken kunnen houden, we openen een bankrekening. Om een ​​bankrekening te openen, moeten we de bank onze persoonlijke gegevens geven. Als ons geld op de bank staat, kunnen we het niet zien, maar we weten dat het er is. Dus eigenlijk vertrouwen we de bank.

Wat is een cryptocurrency: een man die munten in een pot plaatst.

Banken zijn een voorbeeld van wat we een vertrouwd systeem van derden zouden noemen. Banken en overheden zijn externe bedrijven die we vertrouwen. Laten we een voorbeeld bekijken om het duidelijker te maken.

Peter heeft honger en Paul wil dat zijn hek wordt geverfd. Paul gaat naar de bank en neemt $ 10 op. Paul betaalt Peter dan $ 10 om zijn hek te schilderen. Peter is blij om Pauls hek te schilderen omdat hij de regering vertrouwt en hij weet dat hij voor $ 5 een hamburger kan kopen. Hij eet zijn hamburger op en zet zijn andere $ 5 op de bank omdat hij erop vertrouwt dat de bank het veilig houdt.

De bovenstaande transactie is alleen tussen Peter en Paul, maar het heeft ze allebei nodig om een ​​derde partij te vertrouwen om het te laten werken.

Hoe doet cryptocurrency dingen anders??

Cryptocurrencies hebben geen banken en overheden nodig. Gebruikers kunnen elkaar online geld sturen, zonder dat ze elkaar of derden hun geld of informatie hoeven te vertrouwen.

Cryptocurrencies doen dit door elke transactie registreren (zoals die hierboven tussen Peter en Paul) op een gedeelde database met de naam een blockchain. Deze blockchain wordt gedeeld duizenden krachtige computersystemen die knooppunten worden genoemd.

Elke nieuwe transactie is geverifieerd door een knooppunt. Als meer dan de helft van de knooppunten het erover eens is dat het geldig is, wordt het toegevoegd aan de blockchain. Knooppunten krijgen een nieuwe valuta voor het verifiëren van transacties, dit heet mijnbouw. Mijnbouw zorgt daarvoor alleen de juiste informatie wordt aan de blockchain toegevoegd. Zodra er transacties aan zijn toegevoegd, kunnen ze niet meer worden gewijzigd of verwijderd.

Wat is een cryptocurrency: Dogecoin cryptocurrency-logo.

U hoeft uw naam, adres of geboortedatum niet op te geven wanneer u cryptocurrency gebruikt. Uw account heeft een publieke sleutel en een privésleutel. Zie het als uw e-mailaccount. Uw openbare sleutel is als uw gebruikersnaam en uw privésleutel is als uw wachtwoord. U heeft beide nodig om toegang te krijgen tot uw account.

Gebruikers zijn verborgen, maar transacties zijn dat niet. Iedereen kan alle transacties zien die op de blockchain plaatsvinden, maar u kunt de namen van de gebruikers achter elke transactie niet zien.

Cryptocurrency voor nieuwkomers

Als een nieuwkomer (en we kennen er allemaal een!) U nu vraagt: “wat is een cryptocurrency?”, Vertel hem dat dan het is digitaal geld dat u naar iedereen ter wereld kunt sturen zonder een bank te gebruiken. Ze hoeven geen persoonlijke gegevens te verstrekken om een ​​transactie uit te voeren, en transacties vinden plaats op een netwerk dat ze kunnen vertrouwen.

De nieuweling wil misschien ook weten hoe cryptocurrencies zijn begonnen. Geen probleem! Blijf lezen en u zult ook die vraag kunnen beantwoorden!

Het verhaal van cryptocurrency

In de jaren negentig probeerden veel verschillende mensen cryptocurrencies te bouwen. Degenen die het dichtst in de buurt kwamen, waren DigiCash, HashCash en B-geld. Geen van hen had de technologie helemaal goed of de ondersteuning die ze nodig hadden om te slagen.

Het verhaal van cryptocurrency begint echt Bitcoin. Bitcoin was ‘s werelds eerste echte cryptocurrency, en is nog steeds de meest bekende. De maker van Bitcoin wordt gebeld Satoshi Nakamoto, maar niemand weet wie dat is! Niemand heeft Satoshi ooit persoonlijk ontmoet. Ze kunnen een man, een vrouw of een hele groep mensen zijn!

Op 12 januari 2009, De Bitcoin-blockchain van Satoshi is online gegaan. De eerste handel in Bitcoin was voor 10 BTC (Bitcoins). Satoshi stuurde het naar een codeur genaamd Hal Finney.

Satoshi sprak alleen maar over op internet prikborden en in e-mails. In april 2011 was Satoshi verdwenen. Het enige dat overblijft van Satoshi Nakamoto is Bitcoin – en de naam.

Wat is een cryptocurrency: Bitcoin cryptocurrency voorpagina.

Het duurde een paar jaar voordat mensen geïnteresseerd raakten in Bitcoin. Toen ze echter begonnen te begrijpen wat het kon doen, De populariteit van Bitcoin groeide en groeide. Mensen zagen dat Bitcoin alle zes de dingen had die we eerder hadden genoemd, en ze begonnen het te kopen en te gebruiken.

Dus, waar wordt een cryptocurrency zoals Bitcoin voor gebruikt? Nou … laten we het hebben over een van de websites waar mensen voor het eerst Bitcoin begonnen te gebruiken, waardoor het beroemd werd!

Zijderoute

Zijderoute was een online zwarte markt. Het was als een illegale Amazon of eBay. Het gebruikte Bitcoin als de belangrijkste handelsvaluta. Klanten konden van alles kopen met Bitcoin, zonder dat iemand wist wie ze waren. Veel van deze dingen waren illegaal, dingen zoals drugs, gestolen goederen, en wapens. Silk Road had zelfs advertenties voor huurmoordenaars!

Zijderoute werd in 2013 gesloten, na twee jaar handel drijven. Amerika FBI in beslag genomen miljoenen dollars aan Bitcoins, waardoor het een zeer onwaarschijnlijk lid van de cryptocurrency-gemeenschap is!

Het Zijderoute-verhaal haalde de kranten over de hele wereld. Dit was zowel goed als slecht voor Bitcoin. Het was slecht omdat Bitcoin raakte in verband met online criminaliteit, maar het was goed omdat het toonde aan dat Bitcoin werkte. Het Silk Road-verhaal liet de wereld zien dat Bitcoin nuttig was en dat het een grote groep mensen had die het wilden gebruiken (ook al waren het criminelen).

Vergelijk Crypto Exchanges zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Heeft u zich ooit afgevraagd welke crypto-uitwisselingen het beste zijn voor uw handelsdoelen??

Zien & vergelijk TOP3 crypto-uitwisselingen naast elkaar

Wat er daarna gebeurde?

Toen het in 2009 live ging, was Bitcoin het waard nul dollar en nul cent. In april 2011 zou je kunnen krijgen 1 Bitcoin voor $ 1. Op 17 december 2017 beleefde Bitcoin tot nu toe zijn beste dag. Je zou 1BTC kunnen ruilen voor $ 20.052! Vandaag, op 7 augustus 2021 kunt u 1BTC verhandelen voor $ 11.822. Niet slecht, toch?

Cryptocurrency-handel is geworden erg populair. Honderden andere cryptocurrencies hebben Bitcoin de markt gevolgd, ze worden genoemd altcoins.

Net als Bitcoin, altcoins gebruiken blockchain-technologie, maar ze proberen de dingen een beetje anders te doen. Laten we eens kijken naar de beste van de rest;

 • Litecoin lijkt erg op Bitcoin, maar het systeem maakt het delven gemakkelijker voor gebruikers die geen krachtige computers hebben.
 • Dogecoin is een leuke altcoin met een Shiba Inu hond als mascotte. Fans van dogecoin gebruiken het vaak om goede doelen te ondersteunen, zoals bronnen in Kenia en het Jamaicaanse Bobslee Team!
 • BitcoinCash is ontstaan ​​toen een groep Bitcoin-gebruikers het niet eens was met enkele van de regels van Bitcoin en zich in 2017 losmaakte om hun eigen digitale valuta te vormen. Een dergelijk groot meningsverschil staat bekend als een harde vork.

Opmerking: u kunt zich een hard fork op een vergelijkbare manier voorstellen als een update van een mobiele telefoon. Sommige mensen kiezen ervoor om hun telefoon te upgraden, andere niet. Het is nog steeds dezelfde telefoon, maar heeft verschillende functies.

Niet iedereen die blockchain-technologie gebruikt, probeert cryptocurrencies te creëren. Sommige mensen proberen het bouw blockchains die groter zijn, beter, en kan meer doen. Het bekendste voorbeeld hiervan is Ethereum.

Wat is een cryptocurrency als het niet echt een ‘valuta’ is?

De maker van Ethereum Vitalik Buterin wilde een blockchain bouwen die geavanceerder was dan die van Bitcoin. Hij wilde creëren een platform dat zou meer kunnen doen dan alleen een digitale valuta zijn.

Met Ethereum kunnen gebruikers bouwen dApps en opgezet slimme contracten. Slimme contracten kunnen veel verschillende soorten transacties begeleiden, inclusief cryptocurrency-handel. Ze kunnen ook worden gebruikt om de salarisadministratie van een bedrijf, de huurovereenkomst voor uw auto of zelfs de aankoop van een huis te begeleiden.

Let op: dApps zijn als gewone apps (zoals Facebook, Google of Twitter) maar draaien op een blockchain, niet op een centrale server. Meer informatie over dApps vindt u in ons "Wat is een dApp" gids.

Om het zo te zeggen: als Bitcoin uw app voor online bankieren wil vervangen, dan wil Ethereum al uw andere apps vervangen! Begrijpt u nu wat ik bedoel??

De manier waarop Ethereum blockchain-technologie gebruikt, wordt door veel mensen gezien als de toekomst van cryptocurrency. Ethereum is het volgende grote ding!

Wat is een cryptocurrency: het Ethereum-platform.

Zie ons voor meer informatie over Bitcoin en Ethereum Ethereum versus Bitcoin gids.

We weten inmiddels aardig wat vragen te beantwoorden;

 • Wat is een cryptocurrency?
 • Wanneer is cryptocurrency gemaakt?
 • Wat zijn de belangrijkste cryptocurrencies die er zijn??

Laten we nu nog een heel belangrijke vraag stellen.

Zijn cryptocurrencies goed of slecht??

Goede dingen over cryptocurrency (Yay!)

 • Het is transparant: Dit betekent dat iedereen die een cryptocurrency blockchain gebruikt, elke transactie kan zien die ooit is gedaan. U hoeft andere gebruikers niet te vertrouwen.
 • Persoonlijke controle: Dit betekent dat elke gebruiker de leiding heeft over zijn eigen geld, alleen de gebruiker kan erbij komen. Het is gedecentraliseerd, weet je nog? Het is dus iets anders dan de bank de controle over uw geld geven.
 • Het is voor iedereen: Cryptocurrencies staan ​​open voor iedereen op de planeet. Banken hebben regels over wie een rekening mag hebben, crypto niet. Er zijn wereldwijd twee miljard mensen die geen volledige toegang hebben tot bankrekeningen!
 • Het is snel: Een Bitcoin-transactie duurt ongeveer een uur, hoewel het slechts tien minuten kan duren. Bij de meeste banken, een internationale bank naar bankoverschrijving kan 1-5 dagen duren.
 • Het is veilig: Een cryptocurrency blockchain-netwerk is verspreid over duizenden computers, waardoor ze bijna onmogelijk hacken.

Enkele slechte dingen over cryptocurrency (Booo!)

 • Het kan onstabiel zijn: Cryptocurrencies moeten populairder worden voordat iedereen ze gaat gebruiken. Fiat-valuta’s hoeven niet populair te zijn, omdat ze worden ondersteund door de overheid. Als de cryptocurrency die u bezit impopulair wordt, kunt u deze mogelijk niet gebruiken.

 • Als je het verliest, is het voor altijd verdwenen: Als uw cryptocurrency zoekraakt – of als u uw privésleutel verliest – je krijgt het niet terug. U kunt Bitcoin niet bellen om te klagen. Onthouden, het is geen bank.
 • Criminelen vinden het leuk: Als je een crimineel bent, dan is dit waarschijnlijk geen slechte zaak, maar voor de rest van ons – dat is het wel! Cryptocurrency-accounts zijn verborgen, zodat mensen ze kunnen gebruiken voor een misdrijf. Als mensen zien dat criminelen en terroristen het gebruiken, willen ze het misschien zelf niet gebruiken.

Voordat we onze gids voor cryptocurrency afmaken, laten we nog een vraag beantwoorden.

Conclusies – Hoe kunnen cryptocurrencies de wereld veranderen?

In het leven moeten we zijn erg voorzichtig over wie we vertrouwen. De meeste mensen vertrouwen alleen echt hun familie en hun vrienden. We zouden onze persoonlijke informatie niet aan een vreemde op straat geven, omdat we ze niet vertrouwen. Dit is echter precies wat we doen elke keer dat we een bankrekening openen of online iets betalen.

We kunnen banken, overheden en andere derde partijen meestal wel vertrouwen, maar we kunnen ze niet vertrouwen altijd.

In 2008, de wereldeconomie stortte in. Banken hadden het geld dat ze hadden gekregen heel slecht gebruikt. De regeringen van de wereld konden niet stoppen miljoenen mensen omdat ze veel geld verliezen.

Er gebeurde ook iets anders in 2008 – Bitcoin werd gemaakt. Toeval? ik denk het niet.

Cryptocurrencies nemen de macht weg die banken en regeringen over ons leven hebben. Ze geven ons de kracht terug. Ze bieden ook hoop voor alle mensen die buiten het moderne banksysteem zijn gelaten.

Wat is een cryptocurrency: de financiële crisis van 2008.

Bedenk wat cryptocurrencies kunnen brengen naar landen als Afghanistan. In Afghanistan, slechts 10% van de volwassenen heeft een bankrekening, en deze worden meestal gecontroleerd door mannen. Wat is een cryptocurrency voor een Afghaanse vrouw? Vrijheid.

Syrië, Jemen en Libië zijn allemaal in een staat van burgeroorlog. Stel je voor dat je rechtstreeks hulp kunt sturen naar de mensen in deze landen. Wat is een cryptocurrency voor een Syriër? Het is een link naar de rest van de wereld, aan mensen die willen helpen.

En tenslotte…

Wanneer we vragen stellen als ‘wat is een cryptocurrency?’, Vragen we in feite ‘wat gaat een cryptocurrency doen voor mij?​Het antwoord is – cryptocurrency gaat geeft u de controle over uw geld. Cryptocurrency zal je onderdeel maken van een wereldwijde familie die vrij is om over de grenzen heen handel te drijven en de wereld een betere plek zou kunnen maken voor ons allemaal om in te leven.

Wat denk je? Ben je geïnteresseerd in de wereld van crypto, en klaar om spring op een uitwisseling en begin met handelen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me