Je hebt waarschijnlijk het geroezemoes rond de EOS-blockchain gehoord en wilt nu meer weten?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Vandaag ga ik het uitleggen alles wat u moet weten over EOS op de eenvoudigste manier mogelijk. Dus of u nu een gevorderde gebruiker bent of net meer over crypto begint te leren, deze gids is geschikt voor u.

Deze gids behandelt alles van hoe het project begon hoe de technologie werkt, kan ik zelfs enkele praktijkvoorbeelden gebruiken (als je geluk hebt!).

Wist je trouwens dat EOS eigenlijk wordt uitgesproken als ‘E-OS’?!?

Voordat je er meteen in springt, zijn er een paar aspecten waarvan ik wil dat je je ervan bewust bent. Allereerst, als u besluit EOS-munten te kopen, moet u kiezen betrouwbare cryptocurrency-uitwisselingen, zoals Coinbase of koop het gewoon via Simplex – fraudevrije betalingsverwerking.

Bovendien moet u ze na aankoop van EOS-munten in een veilige crypto-portemonnee. De meest aanbevolen opties zijn Ledger Nano S en Trezor Model T.


Hoe dan ook, laten we geen tijd meer verspillen, maar laten we het antwoord opzoeken op “Wat is EOS?”!

Op zoek naar de veiligste plek om BTC te kopen? Ik heb hieronder de best beoordeelde crypto-uitwisselingen verzameld die zijn goedgekeurd als de veiligste platforms voor het kopen van BTC, dus neem een ​​kijkje.

Aanbieder Visa / Mastercard Beschikbare Crypto Onze score Coinbase recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 meer

9.8 Beoordeling lezen Site bezoeken Binance recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 meer

9.6 Lees beoordeling Bezoek site Coinmama recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 meer

9.4 Lees recensie Bezoek site Kraken recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • STREEPJE
 • + 37 meer

9.1 Lees beoordeling Bezoek site eToro recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 meer

8.6 Lees beoordeling Bezoek site KuCoin recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 meer

8.5 Lees recensie Bezoek site Gemini Exchange recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 meer

8.4 Lees recensie Bezoek site Meest populair 729 Recensies 9.8 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie Editor’s Choice 1279 Recensies 9.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 816 Recensies 9.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 1174 Recensies 9.1 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 453 Recensies 8.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 563 Recensies 8.5 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 603 Recensies 8.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie

Voordelen

 • Grote platformsnelheid
 • Afschaffing van de kosten
 • Gedecentraliseerd

Nadelen

 • Meerdere concurrenten
 • Waarde laten vallen

Het verhaal

EOS doel is het bouwen van een netwerk dat miljoenen transacties per seconde kan verwerken. Haar ICO (eerste muntenaanbieding) is om een ​​aantal redenen erg interessant geweest.

Notitie: Een ICO is een manier voor nieuwe cryptocurrency-projecten om geld in te zamelen. In plaats van fiat-valuta te ontvangen, zamelt een ICO geld in via een populaire cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum!

Ten eerste de EOS ICO begon op 26 juni, 2017 en liep tot 1 juni 2018. Dat is een totaal 350 dagen, waardoor het de langste ICO aller tijden is! Het EOS-team deed dit om ervoor te zorgen dat iedereen de kans kreeg om mee te doen en wat EOS te kopen.

Wat is EOS?

Ten tweede, hoewel de ICO gaat nog steeds, het heeft het equivalent al verhoogd tot meer dan $ 1 miljard, waardoor het een van de meest succesvolle ICO’s aller tijden is! Eenmaal voltooid, werd de ICO vrijgegeven 700 miljoen tokens, dat is 70% van het totale aanbod.

EOS heeft een aantal zeer ervaren teamleden, waaronder Daniel Larimer, die ook mede-oprichter was van zowel BitShares als Steem. De cryptocurrency-projecten van Larimer zijn nu miljarden dollars waard!

Het bedrijf achter de EOS-software heet Blok. Het is ook betrokken bij veel verschillende blockchain- en zakelijke projecten.

Dus nu je het verhaal achter EOS kent, gaan we verder met het volgende deel van dit “Wat is EOS?” gids.

Wat is EOS?

Voordat ik uitleg wat het project eigenlijk is, is het belangrijk om te onthouden dat EOS nog niet klaar is met het bouwen van hun product. In dit stadium is alles slechts theoretisch. Dus laten we hopen dat ze in staat zijn om zich aan hun woord te houden en te produceren wat ze zeggen dat ze willen.

UPDATE 2021: EOS opereert met succes, het bedrijf is erin geslaagd al zijn belangrijkste doelen te bereiken en zelfs meer.

De doel van EOS is aan bouw een gedecentraliseerd blockchain die snelle en gratis transacties kunnen verwerken. Het zal ook toelaten slimme contracten erop gebouwd worden, waardoor ontwikkelaars dat kunnen laat dApps. Niet alleen dit, maar EOS wil een platform bouwen dat functioneert als een besturingssysteem, waardoor het heel gemakkelijk te gebruiken is!

DApps zijn de toekomst van internet. Er zijn er al meer dan duizend gemaakt op andere blockchains! Voor een complete gids over wat een dApp is en hoe ze werken, Klik hier!

Notitie: Als iets gedecentraliseerd is, betekent dit dat geen enkele persoon of entiteit er controle over heeft.

Een ander doel van EOS is om te kunnen miljoenen transacties per seconde verwerken. Dit zou een groot probleem oplossen, aangezien andere blockchains slimme contracten kunnen herkennen, geen van hen kan zo snel presteren! Hoewel Ethereum bijvoorbeeld de populairste smart contract blockchain is, kan het slechts 15 transacties per seconde aan!

Wat is EOS?

Waarom is dit zo’n groot probleem? Nou, laat me je een paar voorbeelden geven:

 • Er gebeuren meer dan 52.000 Facebook-likes per seconde en elk van deze likes is een afzonderlijke transactie die je nooit ziet.
 • Dan heb je de financiële sector die meer dan 100.000 transacties per seconde moet verwerken.

U kunt dus duidelijk zien dat er miljoenen transacties per seconde nodig zijn, waardoor EOS perfect is voor dit soort industrieën!

Een andere oplossing die EOS wil oplossen, is de kwestie van bruikbaarheid. Zowel Steem als BitShares kunnen bijvoorbeeld ongeveer 100.000 transacties per seconde verwerken en slimme contracttechnologie gebruiken. Het is echter erg moeilijk voor ontwikkelaars om basisfuncties invoegen zoals accountherstel en taakplanning.

Door een besturingssysteemprotocol te gebruiken, heeft EOS al deze ingebouwde kernfuncties, waardoor ontwikkelaars kunnen doen waar ze goed in zijn.

Als u EOS wilt kopen, moet u altijd kiezen betrouwbare cryptocurrency-uitwisselingen, zoals Coinbase, of kies de gemakkelijkste manier en koop EOS met uw creditcard via Simplex – veilige betalingsverwerking.

Bewaar ook uw cryptocurrencies in koude portefeuilles zoals ze zijn de meest veilige. Ledger Nano S en Trezor Model T behoren tot de meest populaire opties.

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

Hoe werkt EOS?

EOS (net als veel andere smart contract blockchains) wordt vaak de “Ethereum Killer” genoemd. Wat dit betekent is dat het alles kan doen wat Ethereum kan, en zelfs meer! Dus ik dacht dat het een goed idee zou zijn om de twee te vergelijken …

Ten eerste omdat we dat al hebben vastgesteld beide Ethereum en EOS zijn geschikt voor het hosten van dApps, die worden ondersteund door slimme contracten. Het belangrijkste verschil is echter het bedrag dat elk netwerk op een bepaald moment kan verwerken.

Dit wordt “schaalbaarheid” genoemd, wat een van de belangrijkste dingen is om rekening mee te houden bij het analyseren van het potentieel van een blockchain.

Ethereum versus EOS vergelijkenBron: steemit

Ethereum kan nog steeds alleen worden verwerkt ongeveer 15 transacties per seconde, wat veel te weinig is om wereldwijde acceptatie te bereiken. Hoewel het nog niet is gebouwd, hoopt EOS dit aantal te verhogen tot meer dan een miljoen!

Maar hoe?

Nou, teruggaan naar Ethereum, de reden waarom het niet kan veel transacties verwerken is vanwege de manier waarop het gegevens beheert – elk blok kan slechts een bepaalde hoeveelheid informatie opslaan. Om dit te begrijpen, moet u denken aan een lege verzendcontainer kan slechts 1000 dozen opslaan. Vanwege zijn grootte kan hij niet meer opslaan dan zijn maximale capaciteit!

Niet alleen kan elke container (of blok) voeren slechts 15 transacties uit, het duurt ook even voordat het zijn bestemming bereikt!

De technologie die dit gegevensproces ondersteunt, wordt Proof-of-Work (PoW) genoemd, waarvan bekend is dat deze erg traag, duur en slecht voor het milieu is!

Notitie: Bewijs van werk is een soort consensusmodel. Er zijn betere consensusmodellen beschikbaar, zoals Proof-of-Stake en Delegated-Proof-of-Stake, die worden gebruikt door EOS!

Het Ethereum-team probeert veel verschillende dingen los dit probleem op – zoals sharding of off-chain transacties. Ze moeten echter nog een oplossing implementeren!

Wat is EOS?

Zoals gezegd, in plaats van te gebruiken PoW net als Ethereum zal de EOS-blockchain een nieuw consensusmodel gebruiken, genaamd Delegated-Proof-of-Stake (DPoS). Dit kan de huidige problemen oplossen die Ethereum probeert op te lossen!

DPoS proberen uit te leggen kan een moeilijke taak zijn als je geen voorkennis hebt van blockchain-technologie. Maar maak u geen zorgen, dat betekent niet dat u iets hoeft te missen! Hier is DPoS uitgelegd op de meest eenvoudige manier:

 1. Stel je voor dat er 200 mensen nodig zijn om elke transactie op de blockchain te helpen verifiëren. Deze mensen worden “Getuigen” genoemd
 2. Omdat de blockchain gedecentraliseerd is, kunnen EOS-investeerders (in plaats van een centrale partij) stemmen op wie volgens hen een Getuige zou moeten zijn!
 3. De sterkte van uw stem is echter gebaseerd op het aantal EOS-munten dat u heeft. Dit wordt een “inzet” genoemd. Hoe meer munten u inzet, hoe meer kracht uw stem heeft.
 4. De taak van alle 200 Getuigen is om het netwerk te beveiligen. Ze worden hiervoor betaald.
 5. Er zijn veel back-up Getuigen beschikbaar die op hun beurt wachten om de blockchain te helpen beveiligen, zodat ze ook geld kunnen verdienen.
 6. Als een getuige zijn werk niet goed doet, of als hij het netwerk niet beveiligt zoals hij zou moeten zijn, kan er gestemd worden om van het netwerk te worden getrapt. Dat geeft de back-up Getuigen een kans.

Dit creëert in feite een efficiënter systeem, waardoor goedkope, snelle en milieuvriendelijke transacties mogelijk zijn. Eigenlijk, elke transactie duurt slechts 3 seconden verwerken!

Ethereum heeft echter elke individuele computer (knooppunt) nodig die op het netwerk is aangesloten om tot overeenstemming te komen voordat een transactie wordt bevestigd. Daarom kan het even duren voordat de bestemming is bereikt.

Notitie: EEN knooppunt (of computer) helpt bij het exploiteren van een blockchain-netwerk. Iedereen kan een knooppunt worden door zijn rekenkracht bij te dragen en verbinding te maken met het netwerk!

Een andere goede toevoeging aan de EOS blockchain is dat het mogelijk wordt om transacties te bevriezen! Maar waarom is dit belangrijk??

Nou, heb je ooit gehoord van de beroemde DAO-hack? Eigenlijk, iemand heeft $ 50 miljoen aan Ethereum gestolen munten terug in 2016, wat betekende dat de blockchain gevorkt moest worden. Als de Ethereum-blockchain DPoS-technologie had zoals EOS, dan had de aanval kunnen worden gestopt.

Notitie: Een vork is wanneer een nieuwe blockchain de originele code van een oudere blockchain gebruikt, maar wijzigingen aanbrengt om deze te verbeteren.

Dus nu je weet hoe de technologie werkt, zal het volgende deel van mijn “Wat is EOS” -gids uitleggen waarvoor de EOS-crypto zal worden gebruikt.

Waar wordt EOS Coin voor gebruikt?

Zoals de meeste blockchains heeft EOS zijn eigen native cryptocurrency, gewoon gebeld EOS. Het heeft er een paar verschillende doeleinden, waarover ik nu verder zal praten.

Als je de Ethereum-blockchain gebruikt, moet je betalen transactiekosten. Dit heet GAS, en naarmate steeds meer mensen het netwerk gebruiken, wordt het steeds duurder.

Dit maakt het op wereldschaal onbruikbaar omdat het niet de moeite waard zou zijn om kleine bedragen te verzenden. Dit komt door hoe Ethereum is gebouwd. Wanneer mensen het netwerk nodig hebben, huren ze de virtuele machine van Ethereum, die vereist transactiekosten.

Officieel EOS-logo

Het EOS-model is anders: in plaats van rekenkracht te ‘huren’, zijn EOS-munthouders eigenaar van het netwerk.

Als u bijvoorbeeld een 1% van de aandelen in EOS-munten zou je dat doen bezit in wezen 1% van het netwerk, wat betekent dat u 1% van de benodigde rekenkracht bezit om de transactie te verwerken. Dit is wat transacties gratis maakt!

De EOS-munt werkt op dezelfde manier net als elke andere cryptocurrency – u kunt geld tussen portefeuilles verzenden, vasthouden of ontvangen. Dit maakt het een uitstekend betalingssysteem aangezien u in slechts enkele seconden gratis geld kunt overmaken naar wie dan ook ter wereld.

Dus nu je weet waarvoor de munt wordt gebruikt, is het volgende deel van mijn “Wat is EOS?” gids gaat je laten zien hoe de technologie soms kan worden misbruikt.

Hoe kan EOS worden misbruikt?

Een van de meest unieke kenmerken van cryptocurrency is dat het stelt mensen in staat om transacties anoniem te verzenden en te ontvangen. Dit is net als betalen voor contant geld in de echte wereld. Je zou toch niet verwachten dat je je identiteitsbewijs laat zien als je in de bus stapte of voor een brood betaalde?

Dit betekent echter ook dat sommige mensen kunnen cryptocurrencies gebruiken om anoniem misdaden te plegen. Misdrijven waarbij illegale drugs, wapens en gestolen creditcards worden gekocht en verkocht (om er maar een paar te noemen). Bitcoin werd ook ooit gebruikt om te betalen voor privémoorden.

EOS sluit zichzelf niet uit van deze anonieme functie.

Wat is EOS?

Ook, meest blockchain-databases (zoals Ethereum’s) zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen met een internetverbinding alle transacties kan zien die plaatsvinden op een blockchain, evenals het rekeningsaldo van alle wallets..

Echter, volgens de oprichter van EOS Daniel Larimer, het is niet mogelijk om het adres van de afzender of ontvanger te verbergen, het zal wel mogelijk zijn om het totale saldo van de portemonnee van een gebruiker te verbergen.

Dit zou potentieel aantrekkelijk kunnen zijn voor diegenen die belastingontduiking willen plegen, aangezien het een persoon in staat zou stellen zijn vermogen te verbergen op dezelfde manier als een anonieme lege vennootschap. Het voordeel hiervan is echter dat het extra beveiliging toevoegt voor vermogende cryptocurrency-houders.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat alle technologieën het potentieel hebben om te worden misbruikt, maar het is slechts een kleine minderheid die dit probeert.

Vergelijk EOS zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk EOS zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar dat zijn ze NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Wat is EOS? – Gevolgtrekking

Dus dat is het einde van de “Wat is EOS?” gids! U zou nu een goed idee moeten hebben van wat EOS probeert te bereiken, hoe de technologie werkt en waarom het EOS-token zo belangrijk is.

Nu is het supereenvoudig om EOS-munten te kopen, het enige wat je hoeft te doen is:

1. Verkrijg een betrouwbare crypto-portemonnee. Ledger Nano S en Trezor Model T behoren tot de meest aanbevolen opties.

2. Meld u aan bij Coinbase.

3. Koop EOS-munten op Coinbase.

4. Zet EOS-munten over naar uw portemonnee.

OF

U kunt een nog gemakkelijkere manier kiezen en EOS-munten kopen met uw kredietkaart via Simplex – veilige betalingsverwerking.

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me