Dus je hebt er waarschijnlijk van gehoord Zcash, u weet echter niet zeker hoe het werkt of hoe het kan worden gebruikt? Nou, je bent bij ons aan het juiste adres voor meer informatie!

Wist je trouwens dat ZCash ooit Zerocoin heette??

Hoe dan ook, dit “Wat is ZCash?” gids gaat het je vertellen alles wat je moet weten. Eerst zal ik je wat geven achtergrond informatie over ZCash. Dan zal ik je vertellen hoe het in de echte wereld kan worden toegepast.

Daarna zal ik de technologie van ZCash op een heel eenvoudige manier uitleggen, en het potentieel ervan om in de loop van de tijd in waarde te stijgen of te dalen.

Voordat u verder gaat, moet u weten dat het belangrijk is om een betrouwbare cryptocurrency-uitwisseling (zoals Coinbase) bij het kopen van Zcash. Om het veilig te houden, hebt u ook een veilige portemonnee. Je moet zeker overwegen Ledger Nano S en Trezor.

Ik hoop dat je klaar bent om onderwijs te volgen. Laten we beginnen!


Op zoek naar de veiligste plek om BTC te kopen? Ik heb hieronder de best beoordeelde crypto-uitwisselingen verzameld die zijn goedgekeurd als de veiligste platforms voor het kopen van BTC, dus neem een ​​kijkje.

Aanbieder Visa / Mastercard Beschikbare Crypto Onze score Coinbase recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 meer

9.8 Beoordeling lezen Site bezoeken Binance recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 meer

9.6 Lees beoordeling Bezoek site Coinmama recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • +7 meer

9.4 Lees recensie Bezoek site Kraken recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • STREEPJE
 • + 37 meer

9.1 Lees beoordeling Bezoek site eToro recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +3 meer

8.6 Lees beoordeling Bezoek site KuCoin recensie JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 meer

8.5 Lees recensie Bezoek site Gemini Exchange recensie JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • +21 meer

8.4 Lees recensie Bezoek site Meest populair 729 Recensies 9.8 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie Editor’s Choice 1279 Recensies 9.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 816 Recensies 9.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 1174 Recensies 9.1 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 453 Recensies 8.6 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 563 Recensies 8.5 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie 603 Recensies 8.4 Bankoverschrijving: JA Bezoek site Lees recensie

Voordelen

 • Anoniem
 • ASIC-bestendig
 • Er is een vast aanbod

Nadelen

 • Alleen gedolven via CPU-mijnbouw

Wat is Zcash: The Roots of Zcash

ZCash is gemaakt in oktober 2016 door een ontwikkelaar genaamd Zooko Wilcox. Wilcox vond het erg leuk wat Bitcoin kon doen, maar hij vond het niet leuk dat transacties voor iedereen zichtbaar waren. In plaats daarvan wilde hij een blockchain maken waarmee mensen dat konden geld anoniem verzenden en ontvangen – dat is precies wat ZCash kan doen!

Om zijn droom werkelijkheid te laten worden, voerde Wilcox een vork van het origineel Bitcoin code. Wilcox heeft een aantal echt indrukwekkende wijzigingen aangebracht in de Bitcoin-code om ervoor te zorgen dat het niet alleen was meer privé dan Bitcoin, maar ook sneller!

Wat is ZCash? De complete ZCash-recensie

Notitie: Wanneer een blockchain wordt gevorkt, betekent dit dat de originele code wordt gekopieerd, maar dat er vervolgens wijzigingen worden aangebracht om deze beter te maken. Beroemde blockchain-vorken zijn onder meer Bitcoin Cash (gevorkt van Bitcoin) en Ethereum Classic (gevorkt van Ethereum).

Een van de grootste fans van ZCash is de beroemde klokkenluider, Edward Snowden, die onlangs zei dat het het meest interessante alternatief voor Bitcoin is! Het project kreeg ook particuliere investeringen van de cryptocurrency-legende Roger Ver en ex-bankier Barry Silbert.

De ZCash blockchain heeft zijn eigen cryptocurrency, ook wel ZCash, of “ZEC”. In totaal zal er een maximaal 21 miljoen ZEC-munten, wat hetzelfde bedrag is als Bitcoin. Verwacht wordt dat dit bedrag in het jaar 2032 zal worden bereikt.

UPDATE 2021: De circulerende hoeveelheid Zcash is momenteel 9,960,781.

De ZCash-blockchain kan dat echter wel verwerk transacties veel sneller dan Bitcoin en het is ook beter schaalbaar. Schaalbaarheid is belangrijk omdat het betekent dat een blockchain veel transacties tegelijk kan verwerken. Ik zal hier later in meer detail over praten …

Wat is ZCash? De complete ZCash-recensie

Het belangrijkste kenmerk van ZCash is dat het verbergt de identiteit van zowel de afzender als de ontvanger. In feite is het zo privé dat de enige informatie die u kunt zien, de transactiedatum en -tijd is!

Net als Bitcoin controleert geen enkele persoon of autoriteit ZCash – dat is het gedecentraliseerd! In plaats daarvan wordt de blockchain onderhouden door mijnwerkers, die ZCash-munten verdienen in ruil voor hun tijd en elektriciteit.

Dus nu je een kort begrip hebt van wat het is en waarom het is gemaakt, is het volgende deel van mijn “Wat is ZCash?” gids gaat uitleggen enkele van zijn kenmerken meer gedetailleerd.

ZCash Review: hoe kan ZCash worden gebruikt?

De belangrijkste doel van ZCash is om mensen toe te staan snel geld verzenden en ontvangen, goedkoop en vooral – privé. Het ZCash-team hoopt zelfs dat het op een dag een wereldwijd betalingssysteem zal worden dat door mensen over de hele wereld wordt gebruikt.

Bedenk hoe u geld kunt sturen naar iemand die in een ander land woont. U zou het moeten gebruiken voor een derde partij, zoals een bank of Western Union. Welke optie u ook kiest, de vergoedingen zijn normaal gesproken vrij hoog.

Het verzenden van $ 200 naar Zuidelijk Afrika kost bijvoorbeeld gemiddeld 14,6%, oftewel $ 29,20! Dat is een grote vergoeding voor iemand die in armoede leeft. Een internationale overboeking zoals deze wordt een “Remittance” genoemd, en het is een miljardenindustrie die externe tussenpersonen veel geld oplevert.

Niet alleen dit, maar het sturen van geld naar iemand in een ander land kan ook dagen duren voordat het aankomt! Om deze redenen, ZCash is een geweldig alternatief.

Het Zcash-systeem kan elke 2,5 minuten een nieuw blok bevestigen. EEN block is vergelijkbaar met een container met veel verschillende pakketten. In plaats van pakketten te vervoeren, vervoert een blok echter transacties! Dit is veel sneller dan Bitcoin, die normaal gesproken duurt het 10 minuten om een ​​blokkering te bevestigen.

Als het om vergoedingen gaat, is de ZCash-platform is veel goedkoper dan geld te sturen met een bank. Hoewel de kosten veranderen afhankelijk van hoe druk de blockchain is, zou het niet meer dan een paar cent moeten kosten!

Een ander voordeel van ZCash ten opzichte van Bitcoin is de manier waarop miners werken. Hoewel ze allebei een consensusmodel gebruiken met de naam ‘Bewijs van werk”(POW), het ZCash-platform is veel eerlijker.

Wat is ZCash? De complete ZCash-recensie

Beschouw mijnbouw als een heel moeilijke puzzel. Naar valideer transacties op de blockchain, mijnwerkers gebruiken hun rekenkracht die helpt bij het oplossen van de puzzel (of vergelijking). Als het eenmaal is opgelost, wordt het transactie wordt dan bevestigd in het blok. Om mijnwerkers te bedanken voor het oplossen van de puzzel, worden ze beloond met de munt die eigen is aan de blockchain, in dit geval ZCash.

Mijnbouw Bitcoin is erg moeilijk geworden omdat mensen duur gebruiken hardware genoemd ASIC’s.

Het is alsof je in een race bent met een Ferrari terwijl je in een Vauxhall rijdt! Wie zou er volgens jou winnen? De Ferrari natuurlijk! Dit is hoe oneerlijk het kan zijn bij het delven van Bitcoin – mensen met meer geld kunnen kopen krachtigere apparatuur, wat betekent dat ze altijd de beloning zullen krijgen.

Dit is echter hoe ZCash anders is. ASIC-hardware werkt niet met ZCash, wat betekent dat mensen een processor of GPU om ZCash te ontginnen. Deze zijn veel goedkoper dan ASIC’s, dus iedereen kan mijn ZCash gebruiken!

Er is echter een klein probleem. Gedurende de eerste vier jaar krijgen ZCash-ontwikkelaars 20% van alle gegenereerde transactiekosten. Ze zeggen dat dit het project zal helpen financieren, maar sommige mensen denken dat dit oneerlijk is. Als je je elektriciteit zou gebruiken om ZCash te mijnen, hoe zou je het vinden om 20% van je beloning aan de ontwikkelaars te geven? Waarschijnlijk niet al te blij, hè?

Dus nu je weet waarvoor het kan worden gebruikt, gaat het volgende deel van mijn “Wat is ZCash” -gids uitleggen hoe transacties werken …

Laatste Coinbase-coupon gevonden:

ZCash Review: hoe werken transacties?

Zoals u waarschijnlijk weet, is blockchain-technologie erg complex. Dit maakt het soms moeilijk om te begrijpen hoe alles werkt. Maar maak je geen zorgen, ik ga het zo eenvoudig mogelijk uitleggen.

De belangrijkste technologie die van ZCash zo’n goede blockchain maakt, is het “Zero-Knowledge Proof” -protocol. Hierdoor kunnen transacties anoniem worden verzonden. Hier is een voorbeeld van hoe zowel een Bitcoin- als een ZCash-transactie eruit ziet:

Bitcoin-transactie: Portemonnee DEF456 verzonden 1.5 BTC naar portemonnee GHI789 Aan 1 maart 2018 om 13.00 uur

Zodra de blokkering is bevestigd, is de bovenstaande transactie-informatie verzonden naar de openbare blockchain, die door iedereen kan worden bekeken. Niet alleen dit, maar zodra u het portefeuilleadres kent, kunt u elke afzonderlijke transactie bekijken die deze in het verleden heeft verzonden of ontvangen. U kunt ook het saldo van de portemonnee zien.

Wat is Zcash: crypto, blockchain en ICO.

Ook al kent niemand de echte identiteit achter een Bitcoin-adres, het onthult nog steeds veel informatie over jou.

Steeds meer winkels accepteren Bitcoin als betaalmethode, vooral in Japan waar meer dan 200.000 verschillende verkopers zijn! als jij fysiek binnengelopen en betaald met Bitcoin, de winkeleigenaar heeft dan toegang tot al uw transactiegeschiedenis.

ZCash is echter compleet anders, Laten we eens kijken…

ZCash-transactie: portemonnee XXXXXX verzonden X.X ZEC naar portemonnee XXXXXX Aan 1 maart 2018 om 13.00 uur

Zoals u kunt zien, is de enige informatie die naar de openbare blockchain wordt verzonden, de datum en tijd van de transactie. Dit is wat ZCash tot een echt privé en onvindbare blockchain maakt!

Zero-Knowledge Proof werd eigenlijk voor het eerst opgericht in de jaren tachtig door drie academici van de Massachusetts Institute of Technology University.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het concept van Zero-Knowledge Proof dat het een systeem toelaat verifieer een transactie zonder wachtwoorden uit te wisselen. Wat dit ook betekent is dat de sleutels niet kunnen worden gestolen of gehackt en dat niemand de privé-informatie kan zien die op de blockchain wordt gedeeld.

Hier is een echte wereld voorbeeld om u precies te laten zien hoe de blockchain kan bevestigen dat een transactie geldig is zonder de wachtwoorden te onthullen.

 1. John heeft twee ballen. De ene is groen, de andere is rood.
 2. Sue is blind en gelooft niet dat de ballen een andere kleur hebben.
 3. John vertelt Sue dat hij kan bewijzen dat de ballen twee verschillende kleuren hebben.
 4. Sue pakt de twee ballen, mixt ze achter haar rug en laat John een van de ballen zien, die groen is.
 5. Sue legt dan de groene bal terug achter haar rug en mengt ze weer door elkaar. Ze weet echter welke bal ze John oorspronkelijk heeft laten zien.
 6. Sue vraagt ​​John om de bal te kiezen die ze hem oorspronkelijk had laten zien.
 7. John kiest de groene bal, wat natuurlijk correct is.
 8. Sue zegt dat het een 50/50 kans was dat John de juiste bal zou kiezen. Ze heeft gelijk, maar stel je voor dat hetzelfde een miljoen keer werd herhaald? Omdat John niet blind is, zou hij altijd de juiste kleur kiezen.
 9. John kon bewijzen dat hij de waarheid sprak.
 10. Dit is vergelijkbaar met hoe Zero-Knowledge Proof werkt. Ook al is Sue blind, ze kan er nog steeds op vertrouwen dat wat John haar vertelt correct is.

Als beveiliging bij u op de eerste plaats komt, moet u altijd kiezen betrouwbare crypto-uitwisselingsplatforms, zoals Coinbase. Om uw cryptocurrencies veilig te houden, zou u ook moeten overwegen om een ​​betrouwbare hardware wallet aan te schaffen, zoals Ledger Nano S en Trezor.

Zcash zero-knowledge proof

Dus nu u weet hoe transacties werken, is de volgende deel van “Wat is ZCash?” review gaat praten over het potentieel ervan!

Wat is ZCash Review: potentieel van ZCash?

De cryptocurrency-markt is echt moeilijk te voorspellen, maar het is altijd een goed idee om te kijken naar enkele van de redenen waarom een ​​munt in waarde kan groeien en de redenen waarom dit niet het geval is.

Ten eerste heeft ZCash het heel goed gedaan om een ​​partnerschap aan te gaan met grote financiële instellingen JP Morgan, die de Zero-Knowledge Proof-protocol in hun eigen blockchain-project. Het hebben van een grote organisatie als JP Morgan die interesse toont in ZCash geeft het bedrijf een enorme geloofwaardigheid.

Een mogelijk probleem dat ZCash op de lange termijn zou kunnen schaden, is dat het kan worden gebruikt voor criminele activiteiten. Dit komt omdat het mensen in staat stelt anoniem geld te verzenden en te ontvangen, wat perfect is voor criminelen.

De donker web is big business, met criminelen die illegale goederen online verkopen in ruil voor cryptocurrencies.

wat-is-zcash

Overheden over de hele wereld beginnen te discussiëren over hoe ze cryptocurrencies kunnen reguleren, en misschien houden ze niet van het idee van een anoniem betalingssysteem. ZCash heeft echter een mogelijke oplossing, die ze het "Bekijk Key".

Elke ZCash-houder heeft toegang tot hun eigen weergavesleutel, waarmee gebruikers transactiegegevens onthullen. Deze weergavesleutel kan ook worden gedeeld met andere gebruikers, zoals toezichthouders of politie, waarmee ze de transactiegeschiedenis kunnen controleren. De gebruiker zou hier vrijwillig mee moeten instemmen, wat een crimineel waarschijnlijk niet zou doen.

Een ander probleem dat de groei van ZCash zou kunnen verhinderen, is de schaalbaarheid ervan. Ik noemde eerder in dit “Wat is ZCash?” bekijk dat de blockchain meer transacties per seconde kan verwerken dan Bitcoin. Maar het kan nog steeds alleen bereik tussen 6 – 26 transacties per seconde.

Dus, tenzij de ZCash-ontwikkelaars dit kunnen verbeteren, hebben andere blockchains een betere kans om een ​​wereldwijd betalingssysteem te worden.

Er zijn ook andere anonieme munten zoals Dash dat kan verwerk transacties veel sneller. Met behulp van de InstantSend-functie duren Dash-transacties slechts een paar seconden, terwijl ZCash 2,5 minuten duurt.

Over het algemeen heeft ZCash echter presteerde echt goed sinds het werd gemaakt in 2016 en heeft zichzelf gevestigd als een top 50 cryptocurrency. Eind 2017 bereikte het zelfs een historisch hoge prijs met een marktkapitalisatie van meer dan $ 2 miljard! Dit is sindsdien gedaald, maar het is nog steeds ruim $ 1 miljard waard.

UPDATE 2021: Zcash marktkapitalisatie is momenteel $ 564.726.271 USD.

Wat is ZCash? De complete ZCash-recensie

Vergelijk ZCash zij aan zij met anderen

Wist je dat?

Vergelijk ZCash zij aan zij met anderen

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op u, maar ze zijn NIET allemaal hetzelfde!

Ja! Laat me de vergelijkingstabel zien

Wat is ZCash Review: conclusie

Ik hoop dat je genoten hebt van deze “Wat is ZCash?” beoordeling! Ik weet dat het lang is gelezen, maar als je het van begin tot eind hebt gevolgd, zou je nu veel moeten hebben beter idee van wat is ZCash en hoe het kan worden toegepast in de echte wereld.

Ik heb alles behandeld, van de reden waarom ZCash werd gebouwd naar hoe het kan worden gebruikt. Dus, denk je dat het de juiste specificaties heeft om een ​​wereldwijd betalingssysteem te worden? Om eerlijk te zijn denk ik dat het veel beter presteert dan Bitcoin, maar de ontwikkelaars moeten de schaalbaarheid ervan verbeteren.

Zcash-mijnbouw hardware is veel goedkoper vergeleken met Bitcoin, dus het kan een goed idee zijn om daar nader naar te kijken.

Als u Zcash zonder veel moeite wilt kopen, kan dat volg deze eenvoudige stappen dat zal je daarbij helpen:

1. Kies een betrouwbare cryptocurrency-portemonnee. Ik raad ten zeerste aan hardware portemonneesLedger Nano S en Trezor Model T.

2. Meld u aan bij Coinbase.

3. Koop ZEC-munten.

4. Zet ZEC-munten over naar de portemonnee van uw keuze (het wordt nooit aanbevolen om uw cryptocurrencies in een exchange te bewaren).

De inhoud die op deze website wordt gepubliceerd, is niet bedoeld om enige vorm van financieel, beleggings-, handels- of andere vorm van advies te geven. BitDegree.org onderschrijft of raadt u niet aan om enige vorm van cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. Raadpleeg uw financieel adviseur voordat u financiële investeringsbeslissingen neemt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me