De vorderingen in de blockchain om datadiensten te bedienen zijn enorm. Filecoin, de grootste ICO van 2017, is een van de toonaangevende gedecentraliseerde opslagoplossingen. Maar wat is Filecoin? En hoe is het relevant?

Momenteel zijn de wereldwijde data-oplossingen Google, Amazon S3 en dergelijke andere vergelijkbare services. De bedrijven treden op als de vertrouwde derde partijen om oplossingen voor gegevensopslag te bieden. Deze opslagoplossingen zijn grotendeels gebrekkig. De gegevens worden op een gecentraliseerde plaats opgeslagen. Daarom zijn de gegevens vatbaar voor aanvallen en datalekken. Bovendien dicteren de vertrouwde partijen de prijzen voor de gegevensopslagdiensten.

Juan Benet wil met zijn Filecoin-innovatie hiermee omgaan. Hier is de basiswerking van de Altcoin voordat we dieper ingaan op meer details. Een gemeenschap van klanten met beschikbare ruimte wordt de gegevensopslagproviders van Filecoin. Elimineer dus de invloed van de vertrouwde partij op de marktprijzen. Elimineer bovendien het risico dat gepaard gaat met centralisatierisico’s.

Wat is Filecoin (FIL)?


Filecoin is gebouwd en ontwikkeld door Protocol Labs. Het werd in 2014 opgericht door Juan Bennet. Hij is ook de oprichter van Protocol Labs.

Hoe Filecoin werkt

Afbeeldingscredits: Filecoin (FIL)

Over Protocollabs

Protocollaboratoria is een team van onderzoeksgerichte individuen. Ze zijn specialisten op het gebied van peer-to-peer technologieontwikkeling. De uitstekende staat van dienst van het team geeft de innovaties een enorm voordeel.

Protocol Labs is het team erachter; Multiformats, IPDL, Coinlist, libp2p en IPFS. Filecoin profiteert van de hefboomwerking van de technologieën van de innovaties. Vooral de IPFS die tot op heden geniet van een solide peer-peer bestandsoverdracht- en opslaginfrastructuur. Een verwijzing naar hoe sterk een fundament is waarop Filecoin is gebouwd.

Bovendien brengt het team de blockchain-ervaring naar de tafel. Het team is uitgegroeid tot leiders in het crypto-vers. Ze hebben uitgebreide ervaring met het ontwikkelen en inzetten van open source-technologie. Naast alle ervaring begrijpt het team ook de codebases van andere blockchain-technologieën. De kennis is cruciaal in de groei en mogelijke toekomstige partnerschappen.

Vóór de Filecoin ICO werkte het team aan een budget van minder dan $ 3,5 miljoen. Toen gebeurde de ICO en veranderde het fortuin van het bedrijf.

Filecoin (FIL) ICO

wat is filecoin vision

Afbeeldingscredits: Filecoin

We beginnen met de feiten; tot op heden is geen enkele ICO ooit zo succesvol geweest als Filecoin (FIL) ICO. De ICO haalde meer dan $ 257 miljoen op.

Op 10 augustus 2017 openden Protocol Labs de ICO voor het publiek. Binnen 1 uur was de ICO-site gesloten. Bij sluiting had Filecoin ICO $ 275 miljoen opgehaald, inclusief het voorverkoopbedrag van $ 52 miljoen.

De ICO stond open voor investeerders volgens de Amerikaanse regelgeving. En volgens de voorschriften betekent het dan individuen met een inkomen van $ 200.000 of een enorm nettowaarde van $ 1 miljoen. Vandaar de terugslag van veel leden van de gemeenschap die vonden dat Filecoin de kleine investeerders uitschakelde.

De ICO zag geweldige partnerschappen met investeerders; zk Capital, Unique Square Ventures, June Fund, Winklevoss Capital, Andreessen Horowitz en nog veel meer.

Belangrijk om op te merken, Filecoin (FIL) ICO ging niet over de tokens. Er zijn nog geen tokens. Daarom verkocht Filecoin de tokens als Simple Agreement for Future Tokens (SAFT). Na de release van het genesisblok van Filecoin, zullen tokens beschikbaar zijn.

Dus, hoe gaat het Protocol Labs-team om met de kleine investeerders in de Filecoin-gemeenschap??

Toewijzing van tokens

Het Protocol Labs-team heeft een uitgebreid token-toewijzingsplan opgesteld. Het plan is om ervoor te zorgen dat elk lid van de gemeenschap oogst. In het plan zal er bij Genesis 30% van de tokens worden gemaakt en uitbetaald. Van de 30% gaat 10 procent naar de investeerders, 15 procent naar het team van protocollaboratoria en 5 procent naar de stichting Filecoin..

Reken maar uit. Er is nog 70%. De 70% is de beloning voor Filecoin-mijnwerkers. En het systeem zal de beloning aanbieden. Een mijnwerker verdient de beloning voor het repliceren van de bestanden op de tokens.

Hoe Filecoin werkt

Je sluit je aan bij de gemeenschap. Nadat je lid bent geworden van de Filecoin-community, kies je het bestand dat je in het netwerk wilt opslaan. Vervolgens betaalt u een kleine vergoeding om het bestand dat u wilt uploaden, te laten vermelden op de Filecoin-beurs. Het systeem zoekt dan naar het laagst mogelijke bod voor u. Mijnwerkers die het bewijs van replicatie en het bewijs van ruimte-tijd hebben afgelegd, plaatsen de biedingen.

Zodra Filecoin-netwerken het bod hebben gevonden, worden de gegevens versleuteld. Vervolgens stuurt Filecoin het naar verschillende punten in het opslagknooppunt. De blockchain legt vervolgens de locaties vast. Het blockchain-record staat bekend als de allocatietabel. De klant krijgt dan de privésleutel voor het bestand toegewezen. Dit betekent dat wanneer ze de privésleutel verstrekken, ze toegang hebben tot de bestanden.

Wat is Filecoin: Filecoin Mining

Zodra het genesisblok is vrijgegeven, is mijnbouw mogelijk. De Filecoin-community zal bestaan ​​uit de client, de opslagminer en de retrieval miner. Een mijnwerker koopt een harde schijf waarmee hij de Filecoin-gegevensopslagruimte kan minen.

Opslag mijnwerker mijnbouwcyclus

 • Geeft ruimte aan het Filecoin-netwerk
 • Opslagminers krijgen dan bestellingen van de opslagmarkt
 • Het netwerk verzegelt de bestellingen
 • Opslagminers bewijzen vervolgens dat ze zich inzetten voor het opslaan van de bestanden

Retrieval miner mining Cycle

 • Miner ontvangt orders van de retrieval-markt
 • Miner stuurt de opgehaalde stukken naar de klant

Mijnwerkers zijn verplicht om enkele bewijzen te leveren om het netwerk te verzekeren van;

 • Verantwoording en openbare verifieerbaarheid
 • Vertrouwelijkheid
 • Terughaalbaarheid
 • Integriteit en compatibiliteit met incentives.

Proof-of-Replication en Proof-of-Spacetime

Het Filecoin-netwerk vereist dat de opslagproviders de klanten van opslagruimte verzekeren. Om dit te bereiken, genereert de opslagprovider de proof-of-replication en proof-of-spacetime. De bewijzen helpen mijnwerkers, of liever de opslagproviders, om gecontroleerd te worden door het netwerk.

De Filecoin-markten

Zoals op elke markt, wordt de markt bepaald door de dynamiek van vraag en aanbod. Om deze reden zijn er twee markten: de opslagmarkt en de retrievalmarkt. De leden van de community, zowel de klant als de mijnwerker, stellen prijzen vast en geven deze vrij aan de respectievelijke markten. De mijnwerker vindt dan de volgorde die bij zijn behoeften past en zij zullen het proces peer-peer starten.

Opslagmarkten

Deze markten werken min of meer zoals Storj of Sia. Elke klant met een extra harde schijf kan deze markt hacken. Het Filecoin-netwerk zal deze ruimte dan gebruiken voor bestanden. Het netwerk slaat de informatie op in kleine versleutelde porties.

Retrieval Markten

De retrieval-markt is een markt die uniek is voor Filecoin. De markt onderscheidt zich in de zin dat ze snel zijn, een lage latentie hebben en een hoge bandbreedte nodig hebben. Een mijnwerker in deze ruimte wordt beloond omdat hij de snelste is om de client het bestand te krijgen.

Beide markten richten zich op middelgrote bedrijven. Hier zijn de twee redenen waarom;

 1. Grote bedrijven zijn te gecentraliseerd. Daarom zullen ze in wezen teruggaan naar centralisatie. Dus verraadt het doel van Filecoin om de gegevensopslag te decentraliseren.
 2. Kleine operators zijn onbetrouwbaar. Het dreigende risico van een onbetrouwbare verbinding om het netwerk te ondersteunen. Bovendien zorgt het risico van onvoldoende opslagruimte ervoor dat ze niet goed bij elkaar passen.

Het interplanetaire bestandssysteem (IPFS)

We kunnen niet over Filecoin praten zonder erover te praten IPFS. IPFS is de technologie waarop het Filecoin-netwerk voortbouwt. Heb je gehoord van https? Zo ja, dan wil IPFS dat systeem vervangen. IPFS-ontwikkelaars zien de mazen in de wet achter https en willen deze dichten.

Neem bijvoorbeeld de afhankelijkheid van centrale instanties en URL’s om gegevens op te halen. IPFS elimineert de noodzaak voor de URL’s voor het ophalen van gegevens. Nog spannender aan het IPFS-systeem is het feit dat het opvallende kenmerken heeft om bestanden op basis van inhoud te adresseren en te repliceren.

IPFS is dus een uitstekende innovatie van Juan Bennet. Bovendien profiteert Filecoin van de IPFS-successen. Omdat de ontwikkelaar van beide projecten dezelfde is, zijn klanten er zeker van dat de projecten goed begrepen worden.

Critici vragen zich echter af hoe de twee systemen vreedzaam met elkaar in verband zullen staan. De ontwikkelaars hebben een duidelijk plan over hoe de twee onafhankelijk van elkaar afhankelijk zullen blijven.

Wat is Filecoin in soorten contracten

Er zijn twee soorten contracten op het Filecoin-netwerk; Slimme contracten en de gegevensspecifieke contracten, de Dossiercontracten. Hier is een uitsplitsing van de contracten een beetje meer in de Filecoin-context.

De slimme contracten

Voor elke cryptoliefhebber zijn dit een begrip. Het zijn de primaire contracten waarop de blockchain-technologie is gebaseerd. Bitcoin, Ethereum en de andere Altcoins maken gebruik van de slimme contracten bij het uitvoeren van hun doelen. In Filecoin stellen slimme contracten de gebruikersgemeenschap in staat om contracten te schrijven. De contracten valideren de bewijzen, slaan gegevens op en halen ze op, en besteden Filecoin-tokens.

Zoals de meeste blockchain-technologieën, gebruikt Filecoin slimme contracten omdat ze voorzien in gedecentraliseerde naamgevingssystemen, asset-tracking en crowd-sale-platforms. Slimme contracten zullen helpen om deze te bereiken.

De bestandscontracten

De dossiercontracten zijn contracten die specifiek zijn voor Filecoin. Ze stellen de gebruikers in staat om de voorwaarden te specificeren waaronder ze diensten aanbieden. U kunt mijnwerkers bijvoorbeeld rechtstreeks contracteren. Als u eenmaal een mijnwerker hebt die u wilt helpen met uw gegevens, kunt u de markt omzeilen en de mijnwerker rechtstreeks contracteren. Bestandscontracten breiden ook het mandaat uit om u een complexe functie te bieden. De complexe functies zijn als het maken van functies om gegevensupdates gedurende de hele opslagperiode mogelijk te maken.

Relatie met andere Blockchain-systemen

Filecoin anticipeert op de behoefte aan een ander systeem. Om deze reden hebben Protocol Labs integratiesystemen gecreëerd waar Filecoin met andere blockchains kan werken. Het bedrijf is van plan om de kloof van lage opslagcapaciteit te overbruggen tegen zeer hoge kosten die worden geboden door andere blockchain-systemen. Systemen zoals Bitcoin, Ethereum en Tezos zullen daarom Filecoin gebruiken om die kloof te overbruggen.

Ook de team heeft Filecoin geïntegreerd met andere systemen. Like Filecoin werkt met Zcash om verzoeken te verzenden om gegevens in privacy op te slaan.

Lopende problemen met Filecoin

Filecoin is een moedig, innovatief idee dat tot doel heeft gegevensopslag te decentraliseren. Maar sommige mechanismen zijn nog niet zo duidelijk en vereisen wat strijken. Hier is een hoogtepunt;

 • De retrieval-markt haalt de gegevens voor klanten op. Er is echter geen mechanisme om te bevestigen dat de mijnwerker de gegevens heeft verwijderd. De klanten weten dus niet zeker of zij de enigen zijn die over de gegevens beschikken.
 • Er is onzekerheid in de vertrouwelijkheid. Cliënten zijn terecht bang dat mijnwerkers de gegevens zouden kunnen ontsleutelen. Er zijn geen mechanismen om ervoor te zorgen dat de gegevens tijdens de gehele opslagperiode altijd in de gecodeerde staat verkeren.
 • De mechanismen om adequate en passende prikkels te geven, zijn onduidelijk. De client en mijnwerker kunnen beide op een kwaadaardige manier handelen. Een manier om kwaadwilligheid te elimineren, is door een geweldig stimuleringsplan te hebben. En naarmate de ontwikkeling van Filecoin vordert, zijn hier enkele problemen die moeten worden aangepakt.

Grootste uitdaging

Filecoin neemt het op tegen een wedstrijd van reuzen. Opslagmarkten zoals Google en Amazon vormen een aanzienlijke concurrentie. Deze giganten hebben een grote voorsprong doordat ze gratis tot 5-15 GB aan gegevensopslagruimte bieden. Dit plaatst Filecoin in een benadeelde positie omdat in Filecoin elke hoeveelheid data een prijskaartje heeft.

Desalniettemin werken de problemen die gepaard gaan met centralisatie en de aanhoudende prevalentie van decentralisatie voor Filecoin.

Gevolgtrekking

Filecoin (FIL) is de grootste ICO tot nu toe. In 60 minuten een record van $ 257 miljoen opgehaald. Het ICO-bedrag is voornamelijk afkomstig van investeerders zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regelgeving. Dit is slechts een indicatie van hoeveel vertrouwen de investeerders hebben in het potentieel van de blockchain-technologie.

Aan Filecoin wordt gewerkt. En na de release van het genesisblok zullen tokens beschikbaar zijn. De community kan dan de opslag- en ophaalmarkten exploiteren die door de blockchain worden aangeboden.

Er zijn veel uitdagingen en mechanismen die moeten worden bedacht. Maar het team achter de Filecoin-blockchain heeft verschillende successen. Daarom wekt het vertrouwen bij de klanten en mijnwerkers dat alles zal worden uitgezocht.

Door al deze factoren zijn er enkele bijzondere feiten. De Blockchain-technologie van Filecoin is een revolutionair idee. De markten voor gegevensopslag en -ontvangst zijn enorm voor een grote verrassing.

Vind meer details over hun website en volg hun twitter.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me