De blockchain-cryptocurrency-startups hebben in 2017 $ 5,6 miljard opgehaald via Initial Coin Offerings (ICO’s). Dat is enorm! Slechts 435 ICO’s van de 902 in 2017 waren echter succesvol, en dat is slechts 48%! Uw ICO-marketingstrategie bepaalt of u succesvol zult zijn in deze steeds competitievere markt, daarom laat ik u hier zien hoe u een geweldige ICO-marketingstrategie kunt creëren. Laten we het doen!

Uw ICO-website is het belangrijkste onderdeel van uw ICO-marketingstrategie:

ICO-marketing is volledig digitaal en uw ICO-website is het eerste en belangrijkste onderdeel van uw marketingstrategie. U hebt een schone, moderne en professionele website nodig voor uw blockchain-cryptoproject ICO.

U moet alle relevante informatie over uw project vooraf op uw website vermelden, waarbij u het projectteam en de ICO-whitepaper het hoogste belang hecht..


De investeerders zullen eerst willen weten over uw team, dus zorg ervoor dat u het LinkedIn-profiel van uw belangrijkste projectteamleden prominent op uw website laat zien. Veel investeerders zullen met argwaan naar uw project kijken als de informatie van het projectteam ontbreekt of onvoldoende is.

De whitepaper is uw voertuig om informatie over uw project aan de wereld over te brengen. U moet het de investeerders gemakkelijk maken om het op uw website te vinden.

Het volgende is ook belangrijk:

 • Een professioneel gemaakte korte en duidelijke video waarin uw project wordt uitgelegd, is een groot pluspunt.
 • Alle inhoud op de website moet van hoge kwaliteit zijn.
 • U moet call-to-action (CTA) -knoppen strategisch op uw website plaatsen, zodat de bezoekers worden aangemoedigd om de gewenste actie te ondernemen.
 • Een goede aanmeldingsoptie per e-mail voor uw nieuwsbrieven, promotie-aanbiedingen en andere aankondigingen is een must.
 • Uw website moet SEO-geoptimaliseerd zijn. Er is behoefte aan een goede strategie voor zowel on- als off-page SEO. Het bouwen van hoogwaardige links naar uw site en het aanpakken van negatieve ruis over uw project in verschillende forums zijn belangrijke onderdelen van uw SEO-strategie en u heeft professionele expertise nodig..

U kunt niet bezuinigen op uw website. Zoek professionele hulp, want uw website geeft de potentiële investeerders een eerste indruk van uw project.

Maak een geweldige ICO-whitepaper:

Ik kan het belang van uw ICO-whitepaper niet genoeg benadrukken. Uw potentiële investeerders kijken eerst naar uw website en vervolgens in uw whitepaper om meer over uw project te begrijpen.

U moet voor het volgende zorgen:

 1. De whitepaper moet professioneel zijn geschreven en mag geen spelfouten en grammaticale fouten bevatten;
 2. Het moet uw projectteam beschrijven, inclusief hun referenties in de blockchain-cryptocurrency-ruimte;
 3. U moet het zakelijke probleem of de marktkans die het project zal aanpakken duidelijk omschrijven;
 4. De ICO-whitepaper moet de technologie duidelijk beschrijven zonder al te veel jargons te gebruiken, en je moet de investeerders informeren of je een functioneel prototype hebt of op zijn minst open-sourcecode die ze kunnen beoordelen;
 5. Het projectteam moet uitleggen waarom ze hun bedrijf tokeniseren en hoe het crypto-token zal waarderen;
 6. De whitepaper moet de token-sale-structuur beschrijven, bijvoorbeeld het aantal tokens gereserveerd voor het projectteam, of er een privéverkoop is voorafgaand aan de ICO, enz.;
 7. Uw whitepaper moet gaan over uw paraatheid op het gebied van wet- en regelgeving.

Schakel professionele inhoudsexperts in voor uw whitepaper, het is gewoon te belangrijk voor uw ICO. Als de investeerders bijvoorbeeld plagiaatkwesties vinden met uw whitepaper, zullen zij uw project als oplichterij beschouwen!

Investeer in public relations en media-outreach om ICO te promoten:

Nu je een geweldige website en een even goede whitepaper hebt, moet je de wereld op de hoogte stellen van je ICO. Overweeg de volgende stappen:

 • Persberichten uitbrengen op topwebsites over uw ICO;
 • Publiceer artikelen in populaire cryptomedia;
 • Maak een lijst van uw ICO op populaire websites die ICO’s volgen, bijvoorbeeld. ICO-beoordeling, ICO-bank, en ICO-waarschuwing.

De topwebsites brengen kosten in rekening voor het publiceren van uw persberichten, en dat geldt ook voor de populaire cryptomedia-outlets, voor het publiceren van uw artikelen. Overweeg alstublieft professionele hulp in te schakelen voor het beheren van media-outreach. U moet deze meenemen in uw ICO-marketingbudget.

Gebruik community en sociale media voor ICO-marketing:

Toekomstige beleggers weten dat cryptogemeenschappen op sociale media zeer goed geïnformeerd zijn en voordat ze in een ICO investeren, kijken ze naar wat die gemeenschappen van uw ICO denken. Je moet de ICO goed presenteren aan deze gemeenschappen, wat hun vertrouwen erin zal vergroten, en de investeerders zullen een positieve sfeer krijgen over het project van deze gemeenschappen.

Beste ICO-marketingstrategie

Promoot uw project proactief door deel te nemen aan het volgende:

 • Facebook: sluit u aan bij de groepen die ICO’s bespreken en uw project onder de aandacht brengen.
 • Twitter: zorg ervoor dat u de blogposts van uw projecten hier promoot.
 • Reddit: het is erg populair bij de cryptocommunity. Overweeg om een ​​subreddit te maken en commentaar te geven op bestaande threads.
 • Telegram: deze berichten-app is erg populair bij de cryptoliefhebbers. Zorg ervoor dat u uw ICO hier actief promoot.
 • Quora: neem deel aan de ICO-gerelateerde threads en u kunt een goede bekendheid krijgen voor uw project.
 • LinkedIn: focus op ICO-gerelateerde groepen en u kunt tienduizenden ICO-enthousiastelingen bereiken.
 • Crypto-specifieke forums: als u informatie over uw project publiceert in populaire forums zoals Bitcointalk, het zal een goede bekendheid creëren over uw ICO.

Overweeg serieus om professionele social media-managers te krijgen om uw project op deze platforms te promoten. Hoewel u het zelf kunt doen (DIY), vereist het aanzienlijke gespecialiseerde expertise en tijd.

ICO-gerichte advertenties zouden in uw ICO-marketingstrategie moeten passen:

Nu Facebook, Twitter en nu Google ICO-advertenties verbieden, is het nu moeilijker om ICO’s te adverteren. Overweeg pay-per-click (PPC) -reclame via cryptospecifieke netwerken zoals Cointraffic. Overweeg ook banneradvertenties op relevante blogs en cryptospecifieke mediakanalen.

E-mailmarketing van ICO: een optimaliserend onderdeel van uw marketingstrategie

E-mailmarketing blijft een fundamenteel belangrijk onderdeel van digitale marketing in elke branche, en ICO’s zijn geen uitzonderingen. De vluchtigheid van de cryptomarkt heeft dit echter ook moeilijk gemaakt, zoals het adverteren van ICO’s, omdat MailChimp, een van de grootste e-mailmarketingproviders, ICO-e-mailmarketing heeft verboden..

U kunt nog steeds gebruikmaken van andere serviceproviders, maar let er goed op dat u geen ongevraagde e-mails verzendt die het risico lopen als ‘spam’ te worden gemarkeerd. Ik raad u aan de tijd te nemen om uw e-maillijst samen te stellen, wat langetermijnvoordelen voor uw project oplevert, zelfs als dit een minimaal positief effect heeft op uw aanstaande ICO.

Neem ICO-premieprogramma’s op in uw ICO-marketingstrategie:

Bounty-programma’s belonen entiteiten door middel van compensaties en prikkels om investeerders en andere belanghebbenden naar de ICO te trekken. Overweeg om er enkele in uw strategie op te nemen.

Voor b.v. ‘Airdropping’, wat inhoudt dat je gratis tokens weggeeft, wordt steeds meer een populaire vorm van premieprogramma. U moet echter uw gezond verstand gebruiken, want als u te weinig tokens geeft, wordt de campagne ondoelmatig, terwijl het weggeven van te veel geld investeerders kan doen denken aan uw project als oplichterij..

Woon blockchaintechnologie-evenementen bij om uw ICO-marketing een boost te geven:

Als blockchain-crypto-ondernemer moet je aanwezig zijn waar de acties zijn. Het bijwonen van blockchaintechnologie-evenementen en het presenteren van uw project genereert enorme belangstelling en kan de investeringskansen vergroten.

Blockchain- en crypto-evenementen vinden elke week wereldwijd plaats en deze bieden u waardevolle kansen om face-to-face met belanghebbenden te netwerken. Er zijn kosten verbonden aan het bijwonen of sponsoren hiervan, vooral als het om reizen gaat. De mogelijke toename van de investering in uw ICO compenseert echter ruimschoots de kosten, daarom moet u hiervoor budgetteren.

Opmerking: ik raad u aan het concept van ICO goed te begrijpen voordat u begint met uw marketingstrategie. Onthoud ook dat de investeerders zich voorbereiden voordat ze in een ICO investeren, dus pas uw marketing aan om hen bij elke stap te verzekeren.

Hier wensen we u veel succes met uw ICO-marketing!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me