In het artikel van vandaag leren we over Zcash. We beantwoorden vragen als ‘Wat is Zcash’

Tot nu toe hebben we een brede acceptatie van cryptocurrency gezien. Vooral de huidige generatie is positief over gedecentraliseerde valuta, omdat het hen de mogelijkheid geeft om waarde over te dragen zonder enige tussenkomst van banken.

De cryptocurrency van de eerste generatie introduceerde de gedecentraliseerde economie. Maar het loste het privacyprobleem niet op. Dit is waar Zcash om de hoek komt kijken. In tegenstelling tot Bitcoin is Zcash geen open grootboek. Als u Zcash gebruikt, zijn uw transacties volledig verborgen voor de andere mensen die de blockchain gebruiken.

Wat is Zcash?


ZCASH

Zcash is een cryptocurrency die anonimiteit en privacy biedt. Alle informatie die wordt verzonden tussen twee partijen die Zcash gebruiken, is gecodeerd en veilig. Het is vergelijkbaar met Monero dat we een paar berichten hebben besproken.

Om anonimiteit te garanderen, gebruikt Zcash zk-SNARK. Het is een speciaal bewijs dat ervoor zorgt dat het netwerk veilig is. Het kan ook een constructiebewijs gebruiken. Door deze methoden te gebruiken, blijven de blockchain-waarden verborgen voor de buitenwereld.

De harde limiet van Zcash is vergelijkbaar met Bitcoin. Dit betekent dat er slechts 21 miljoen munten zijn.

ZCash Origins

ZCash verscheen voor het eerst op 28 oktober 2016. Op deze datum werd de Bitcoin-blockchain gesplitst in Zcash. Aanvankelijk heette het gewoon het Zerocoin-protocol. Vervolgens wordt de naam gewijzigd in Zeocash-systeem en uiteindelijk in Zcash.

Zcash bedrijf runt het bedrijf achter ZCash. Het is ook bekend als Zerocoin Electric Coin Company. Ook de oprichter en CEO van Zcash is Zooko Wilcox. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in cryptocurrency en heeft zijn expertise in cryptografie gebruikt om Zcash te bouwen die de identiteit van de gebruiker beschermt.

Hoe werkt ZCash?

Om Zcash in termen van leken te begrijpen, moeten we een eenvoudig voorbeeld doornemen. Als u bijvoorbeeld probeert om wat BTC naar een andere persoon te sturen, moet u deze naar het openbare adres sturen.

Zodra u de transactie heeft verzonden, nemen de miners het over. Ze minen het blok waarin uw transactie is toegewezen. Nadat het blok is gedolven, is uw transactie succesvol. Dit heeft echter het nadeel. Het heeft geen privacyprotocol.

Laten we nu proberen te leren hoe u dit kunt doen met Zcash. In Zcash kan de afzender twee manieren kiezen om de transacties uit te voeren. Ze kunnen kiezen tussen een afgeschermde privétransactie of een normale transparante transactie. Dit verschilt van andere privacymunten zoals Monero, waar er maar één manier is om transacties te starten.

zCash-transactiesoorten

Twee soorten transacties worden ondersteund

De keuze geeft de gebruiker de mogelijkheid om het meeste uit de blockchain te halen. Het geeft het beste van twee werelden. Soms is het belangrijk om een ​​transparante transactie te hebben. Dit kan worden gedaan om de belangen van zowel de afzender als een ontvanger te beschermen. Als u bijvoorbeeld een item van een verkoper probeert te kopen, moet u het transparant houden, zodat het ook kan worden doorverwezen als er een conflict ontstaat..

Ondertussen kan iedereen ook kiezen voor afgeschermde transacties en uit de buurt blijven van nieuwsgierige blikken.

Om ervoor te zorgen dat het werkt zoals bedoeld, gebruikt Zcash zk-SNARKS. U kunt er meer over lezen hier.

Zcash-muntenverdeling

Omdat het van Bitcoin is gevorkt, heeft het ook dezelfde voorraad van 21 miljoen munten. Bij het huidige mijnbouwtempo wordt geschat dat alle munten in 2032 zullen zijn ontgonnen. De moeilijkheidsgraad van het ontginnen neemt toe met elk blok dat wordt ontgonnen. Dit betekent dat elke vier jaar de beloning voor block mining gehalveerd wordt.

Zcash maakte nooit deel uit van een groot project of was nooit bedoeld om via ICO’s geld in te zamelen. Daarom wordt het gefinancierd door gesloten investeerders. Ze investeerden $ 1 miljoen om het ontwikkelingspad te verzekeren. Alle investeerders ontvingen de “Oprichtersbeloning” die 10% van het totale aanbod over een periode van 4 jaar uitmaakte. Enkele van de beroemde investeerders zijn Roger Ver, Barry Silbert, Naval Ravikant en anderen.

Gevolgtrekking

Zcash probeert de nadelen van de eerste generatie blockchain op te lossen. Het zorgt voor zowel privacy als veiligheid. Het legt ook geen privacy op vanaf het begin. Als gebruiker kunt u er altijd voor kiezen om een ​​transparante transactie uit te voeren.

Op het moment van schrijven doet Zcash het goed in de markt. Een Zcash-munt staat op $ 230. Dus, wat vind je van Zcash? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me