Veel organisaties zijn tegenwoordig op zoek naar blockchain-adviesdiensten, die hen tijdens de hele acceptatiecyclus van blockchain zullen helpen. Vanwege de lage volwassenheid van de technologie en de veel onduidelijke ROI van het bedrijf, draaien de meeste van deze services echter om proof of concept en strategisch advies..

Blockchain-adviesaanbieders zijn nog steeds bezig met het creëren van de perfecte strategie voor de volledige levensduur van een project. U moet er echter voor zorgen dat u hulp krijgt van de beste van de beste providers. Het is omdat velen de integriteit missen om problemen, processen of operationele aspecten voor dit soort implementaties aan te pakken.

Maar maak je geen zorgen, de ervaren blockchain-adviesproviders bestaan ​​ook, en ze groeien snel. Bovendien hebben in veel van hen speciale blockchain-specialisten zich aangesloten om hen te helpen. Daarom zullen we het vandaag hebben over blockchain-adviesdiensten en verschillende bedrijven die deze aanbieden.

Dus laten we beginnen!


Contents

Hoofdstuk-1: Wat is het huidige scenario van de markt??

De belangstelling voor blockchaintechnologie is in de loop van twee jaar snel toegenomen. Niet alleen blockchain, maar ook de vraag naar gedistribueerde grootboektechnologieën neemt toe. Bovendien hebben blockchain, samen met andere gedecentraliseerde technologieën, het potentieel om veel industrieën volledig te transformeren.

Bovendien kan het ook miljarden dollars aan inkomsten genereren en uiteindelijk geld besparen. Ook het creëren van vertrouwen in het hele complexe zakelijke ecosysteem is een ander voordeel.

Alleen om deze reden voorspelt Gartner toevallig dat de industrie tegen 2030 $ 3 biljoen dollar waard zal zijn. Een plek veroveren op die enorme markt is dus een andere belangrijke prioriteit van veel ondernemingen.

Nu blockchain al deze mogelijkheden laat zien, beginnen veel bedrijven in verschillende branches langzaam te experimenteren voor hun bedrijf. Het is om te onderzoeken of de technologie geschikt is voor hun bedrijf of niet.

Om er zeker van te zijn dat het kan helpen, gebruiken ze het bovendien voor voorbeeldgebruik.

Er is echter een groot tekort aan bekwame personen die zowel de kerntechnologie kunnen begrijpen als kunnen helpen bij het plannen van een potentiële bedrijfsstrategie. Omdat ze vrij zeldzaam zijn, zijn de weinige die beschikbaar zijn om te beginnen vrij duur.

Dus om aan de eisen van de consument te voldoen, begint een ander bedrijf snel te groeien: Blockchain-adviesdiensten. Hier leiden de grotere adviesbureaus uitgebreide adviesteams op om ervoor te zorgen dat zij ook andere bedrijven kunnen bijstaan.

Bovendien zoekt een kleine specialist in blockchain met technische kennis ook een kans op de nieuwe markt.

Wat zit er voor jou in?

Aangezien er nu enorme partijen zijn die al deze diensten aanbieden, is het voor u het beste om volledig te begrijpen wat het aanbod en de vereisten zijn voor deze blockchain-adviessessies..

Daarom helpen we u met ons inzicht in de markt en helpen we u bij het vinden van uw potentiële fit als de blockchain-consultancyprovider..

Daarnaast zullen we ook kijken naar de waarschijnlijke en goede bron van blockchain-adviesdiensten – bedrijven die POC-advies en blockchain-strategieën kunnen leveren.

Maakt u zich geen zorgen; we zullen het alleen over de markt hebben vanuit het oogpunt van bedrijfsadvies. Alle informatie zou dus gebaseerd zijn op klanten die de mogelijkheden van de technologie willen bedenken, evalueren en exploiteren.

Wat ondernemingen moeten zoeken bij Blockchain-adviesbureaus?

Gebruik de blockchain-adviesopties om de use-cases van blockchain te verkennen en de vaardigheden op te bouwen waar dat nodig is. Bovendien moet u het risico beperken door ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden op de hoogte zijn van de waarschijnlijke uitkomst.

Maak bovendien eerst de verloving klein, door deze binnen de POC te houden. Probeer ook alle kosten en middelen die ermee gemoeid zijn, te beperken.

Praktisch zijn er vijf soorten ondersteuning van een blockchain-adviesdienstverlener. Probeer dus de ondersteuning te zoeken die uw onderneming echt nodig heeft. Maar hoe?

Welnu, u kunt een blockchain-consultancy-specialist gebruiken om uitstekende technische vaardigheden, implementatie-uitdagingen, mogelijkheden en zakelijke impact te krijgen van technologiedienstverleners, en strategie- en risico-advies van bedrijfsadviesbureaus..

Zorg er ten slotte voor dat u alle blockchain-initiatieven een voor een neemt. Hier zijn fasen zoals de buy-in van het management, kennisbasis, ontwikkeling van vaardigheden en het uitproberen van het project cruciaal.

Onthoud bovendien altijd dat alle bronnen vrij schaars zijn, dus zorg ervoor dat u ze perfect gebruikt om de juiste waarde te krijgen.

Hoofdstuk-2: Blockchain Consulting Market Components

De meeste kopende organisaties bevinden zich nog in de echt vroege fase van het experiment. Ze zijn voornamelijk in het gebruik van de fase van waarschijnlijke use-cases. Als gevolg hiervan bieden de blockchain-ontwikkelingsadviesbureaus meestal hulp in de vroege fasen van het project.

Bovendien zijn strategieanalyse, het verkennen van gebruiksscenario’s en het creëren van nieuwe soorten proof of concept de sterke punten van blockchain-adviseursdiensten..

Maar hoe komt dat? Nou, het is omdat er in de vroege fasen niet zoveel uitdaging is als in de eindfasen.

Hoe dan ook, er zijn enkele vaste componenten in de adviesmarkt voor blockchain-ontwikkeling. Laten we eens kijken wat ze zijn, zullen we?

 • De werkelijke markt –

De kernmarkt van het blockchain-adviesbureau omvat technologie en adviesdiensten die dicht bij het bedenken, evalueren, verkennen en strategiseren van de verschillende bedrijfsmodellen liggen. Bovendien zijn alle services bedoeld om te zien hoe blockchain meer inkomsten kan genereren of een nieuwe zakelijke mogelijkheid kan openen. Soms overleggen ze ook hoe de onderneming hun IT-processen kan verbeteren.

 • Gemeenschappelijke kopers –

Met de nieuwe markten komen verschillende soorten klanten. In dit geval zijn het voornamelijk IT-leiders, bedrijfsleiders, leiders van leveranciers of sourcingbeheer, digitale innovators, procesinnovatoren, CEO’s, CxO’s en nog veel meer..

 • Bedrijfsresultaten –

Dit onderdeel is meestal de gewenste bedrijfsresultaten die de gewone kopers willen. Bovendien omvatten ze nieuwe diensten of producten, ontwrichtende bedrijfsmodellen, kostenreductie, omzetstijgingen, sterke merkwaarde en nog veel meer.

 • Werkelijke resultaten –

Het hangt af van de aard van de blockchain-adviesbureaus. Dit kunnen echter toekomstige strategieën, gap-analyse, architectuur, kleinschalige proof of concept, roadmaps voor de implementaties en nog veel meer zijn..

Hoe de kopers hun eisen configureren

De meeste kopers hebben een soort eisen. Meestal gebruiken ze verschillende technieken of ideevormingsprocessen om hun vereisten te achterhalen. Bovendien eisen ondernemingen voornamelijk de meeste van de volgende functies van de aanbieders van blockchain-ontwikkelingsadvies:

 • Geschikt om de identificatie van verschillende blockchain-kansen te ondersteunen.
 • Het maken van businesscases in opdracht van de kopers of met de koper.
 • Een goede staat van dienst hebben met aantoonbare blockchain proof of concept-ideeën of alle soorten blockchain-projecten die de koper kunnen helpen hun vereisten te vergelijken.
 • Een partnerschap aangaan of zelfs deelnemen aan een consortium waar de belangrijkste focus ligt op het ontwikkelen van blockchain-oplossingen.
 • Mogelijkheid om bruikbare en duidelijke zakelijke routekaarten en kaders te ontwikkelen die de blockchain-technologie koppelen aan de zakelijke vereisten en doelstellingen van het bedrijf.
 • Beschikken over brede sterke punten op verschillende gebieden, zoals analyse van bedrijfsmodellen, cryptografie, gedistribueerd computergebruik, gedragseconomie en speltheorie.
 • Volledig begrip van hoe het bedrijf van de zakelijke koper werkt en hoe de blockchain-oplossing echt voordelen kan opleveren.

Hoe leveren de providers echt?

Meestal nemen blockchain-adviesbureaus voornamelijk de betaling op basis van het project op basis van de hoeveelheid tijd en materiaal die nodig is. Het betekent dat hoe meer materialen de kopers nodig hebben, hoe hoger de betaling zal zijn.

Zoals u kunt zien, kunt u dus niet echt een vaste prijs verwachten, aangezien elke vraag van het bedrijf van elkaar verschilt.

Bovendien kunnen de benodigde materialen integratie, businesscases, roadmap, strategie, ideevorming, POC-creatie en nog veel meer zijn. Andere services kunnen een soort gezamenlijk partnerschap zijn met blockchain-startups, leveranciers of IOT-providers.

Doorgaans bieden deze blockchain-adviesbureaus hun blockchain-adviesdiensten in twee categorieën aan. Ten eerste bieden ze een ideevormingsproces voor de ontwikkeling van blockchain-oplossingen, en ten tweede bieden ze het begrip van een of meer technologieën samen met andere verklaringen voor bedrijfsmodellen..

Dus als u alleen een beter begrip wilt van verschillende modelschema’s in combinatie met zakelijke ervaringen, dan kunt u het tweede type blockchain-adviesdiensten nemen. In werkelijkheid betekent kiezen voor blockchain-adviesdiensten niet alleen dat u verplicht bent om de POC of routekaart voor uw bedrijf te krijgen.

Zelfs voor educatieve doeleinden of voor een beter begrip, kunt u gebruikmaken van blockchain-adviesdiensten.

Meestal is de POC die is ontwikkeld onder deze blockchain-adviesbureaus kleinschalig. Dit betekent dat het zou proberen om theoretisch de zakelijke en technische levensvatbaarheid te bewijzen van elke vorm van blockchain-use-cases die u maar wilt.

Velen nemen het echter ook als prototype. Maar pas nadat de POC een groot succes was.

Hoofdstuk-3: The Blockchain Consulting Bloom: wat u in gedachten moet houden

Nu ga ik het hebben over de verschillende verschuivingen van de blockchain-adviesmarkt en wat is het huidige scenario op dit moment. Bovendien zal ik het ook hebben over wat het toekomstige scenario zou kunnen zijn. Het is het beste om op de hoogte te zijn van de toestand van het blockchain-adviesbedrijf voordat u erin springt.

In de eerste fasen, wanneer u leert hoe blockchain uw bedrijf echt kan helpen, zou u willen beginnen met het ontwikkelen van een POC. In de latere fasen KUNNEN u echter enkele technische problemen tegenkomen.

Zie hoe ik de nadruk leg op het woord “MIGHT?”

Het is omdat het scenario volledig afhangt van uw keuze voor blockchain-adviesbureaus en wat voor soort eisen u stelt.

In werkelijkheid denken velen dat het gebrek aan schaalbaarheid of de toenemende complexiteit enkele problemen kan veroorzaken. Er zijn echter al veel blockchain-technologieën op de markt die kunnen groeien naarmate het netwerk groeit.

Maar vanwege eerdere technologie voor het genereren van blockchain, zijn veel organisaties nog steeds niet geïnteresseerd in investeringen in adviesbureaus op het gebied van blockchaintechnologie.

Blockchain heeft dus geen probleem?

Om eerlijk te zijn, er zijn enkele uitdagingen voor de acceptatie van blockchain, dus blockchain heeft problemen. Maar het is niet zo overweldigend als u misschien denkt. Welnu, het onderhoud en de normen kunnen een barrière op uw pad lijken. Maar dit is waar de blockchain-adviesoplossingen om de hoek komen kijken.

In werkelijkheid zouden de adviesbureaus u helpen te begrijpen wat geschikter is voor uw onderneming met de huidige blockchain-technologieën op de markt. Het is omdat de technologie evolueert en er mogelijk veranderingen zijn.

Als u echter wacht op meer geüpgradede technologie op de markt, bestaat de kans dat u in 2030 uw plaats op de markt met een waarde van $ 3 biljoen niet veilig kunt stellen..

Als u al aan de slag bent, kunt u in werkelijkheid altijd meer functies toevoegen of upgraden naar betere opties. Maar als u niet volledig deelneemt, kan uw omzetstijging worden beperkt wanneer u in de toekomst wel blockchain-oplossingen gebruikt. Hier is de basisintroductie van de kenmerken van blockchain-technologie.

Daarom ga ik alle mogelijke fasen van blockchain-consultancy schetsen en u laten weten wat voor soort veranderingen het in de toekomst zou kunnen hebben. Bovendien zou het je ook helpen om de overweldigende blockchain-technologieconsultancy een beetje beter te begrijpen.

Wat zijn de typische fasen van Blockchain Consultancy?

Gewoonlijk zijn er drie verschillende fasen die u zult opmerken op de markt voor blockchain-consulting. Dit zijn –

Verlenging –

Aangezien de meeste ondernemingen nog steeds op zoek zijn naar strategisch advies en benaderingen voor blockchain-oplossingen, is het niet verwonderlijk dat ook grote adviesbureaus deze niche domineren. Bovendien domineren zelfs wereldwijde technologiedienstverleners de nieuwe opkomende markt.

Aan de andere kant sluiten vanwege de eisen ook kleinschalige of nieuwe consultancy-startups zich aan, omdat ze geen Proof of Concept hoeven te bedenken of andere operationele problemen hoeven aan te pakken..

In werkelijkheid zijn veel ontwikkelaars die praktische ervaring hebben met blockchain-technologie opgevoerd en hun eigen gespecialiseerde blockchain-adviesbureaus begonnen. Maar waarom zijn er zoveel adviesbureaus voor blockchain-ontwikkeling??

Welnu, het is omdat de meeste vraag naar blockchain-oplossingen alleen voor vroege stadia is, maar heel weinig strategieën gaan naar het volgende niveau vanwege de complexiteit van de technologie.

De snelheid van uitbreiding op de markt zal dus in ieder geval tot 2021 blijven plaatsvinden. Zorg er echter voor dat u alleen kiest voor degenen die enig resultaat opleveren. In werkelijkheid zullen de meeste van hen u motiveren om geld uit te geven, maar het eindresultaat is niet genoeg voor u.

Neem daarom altijd degene die qua kosten de meeste waarde bieden. Onnodig te zeggen dat de populaire zullen zegevieren op de markt.

Validatie –

Blockchain-technologie wordt met de dag volwassen en hoewel bedrijven nu alleen adviesdiensten voor vroege acceptatie willen, zal het scenario binnenkort veranderen. Met nieuwe veranderingen zullen de bedrijven dus willen overstappen naar volledige implementaties of verschillende POC’s uitproberen.

Dus op dit moment moeten de blockchain-initiatieven omgaan met integraties, proceswijzigingen, privacy-, beveiligings- en nalevingskwesties van elk soort project. Bovendien moeten ze ook al hun belanghebbenden aan boord krijgen voor hun nieuwe blockchain-oplossingen.

Volgens Gartner zou het aantal populaire platforms drastisch afnemen. Niet dat er maar een paar blockchain-consultantbedrijven zouden zijn, maar dat bedrijven alleen technologische back-up zouden willen krijgen van slechts een paar bedrijven.

In dit geval zouden veel kleinschalige blockchain-adviseurs de druk vooral voelen om de inspanningen of vaardigheden te leveren die nodig zijn om een ​​project live te laten gaan. Bovendien, aangezien het nog steeds in ontwikkeling is, zijn sommige van de vaardigheden van de technologie mogelijk ook niet geldig.

Dus in de toekomst zouden de kleinste adviesbureaus voor blockchain-ontwikkeling niet bestaan ​​of fuseren met andere bedrijven om het complete pakket aan te bieden.

En dus zouden tegen het jaar 2026 alleen de relevante of hoogwaardige blockchain-technologie-adviesbureaus ophouden te bestaan.

Voortgang –

Volgens Gartner zou de marktwaarde van blockchain vanaf het jaar 2025 snel moeten stijgen. We kunnen dus gerust stellen dat dit het jaar wordt waarin de vraag naar adviesbureaus nog meer zal stijgen. Tot nu toe zouden de kleinschalige bedrijven of degenen die niet volledig aan alle eisen van de onderneming kunnen voldoen, niet actief zijn.

De overgeblevenen zouden echter een enorme groei doormaken – niet alleen in hun bedrijf, maar ook in technologische aspecten. Met zoveel jaren ervaring krijgt u meer waar voor uw geld.

Er kunnen echter enkele partijen zijn die het nieuwe zakelijke spectrum willen betreden. Maar we weten niet hoe ze eruit zouden kunnen zien. Hoe dan ook, zelfs als de consultancymarkt na een paar jaar zou bloeien, zouden de bedrijven die aan de blockchain-oplossingen deelnamen een enorme toename van hun inkomsten zien..

Het is dus veilig om advies in te winnen bij de bestaande adviesbureaus op het gebied van blockchaintechnologie; zelfs het is alleen voor de vroege fase van de adoptie.

Nu is het tijd om verder te gaan met de soorten blockchain-adviesaanbieders die er op de markt zijn. Laten we dus naar het volgende segment gaan.

Hoofdstuk-4: Verschillende soorten blockchain-consultingproviders op de markt

Op dit moment bevindt de markt van blockchain-adviesbureaus zich nog in de beginfase. Deze evolueren echter vrij snel, aangezien de meeste providers leren van elk engagement en hun vaardigheden nog meer verbeteren.

In werkelijkheid, aangezien de markt behoorlijk lucratief is, zijn er nu verschillende bedrijven die blockchain-consultancy aanbieden. Dit komt vooral doordat de toetredingsdrempels momenteel vrij laag zijn, en de meeste hiervan zijn alleen voor de eerste fasen.

Op dit moment hebben we vier verschillende soorten aanbieders van blockchaintechnologie. Kijk eens!

Blockchain-specialisten

Naarmate de eisen zich opstapelen, neemt ook de behoefte aan meer technische kennis met blockchain-vaardigheden toe. Als gevolg hiervan beginnen veel blockchain-consultants die toevallig veel ervaring hebben in deze niche hun eigen blockchain-adviesbureaus..

Omdat veel van hen echter maar startups zijn, zijn ze meestal kleinschalig. Maar ze hebben uitstekende technische ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien hebben deze bedrijven ook veel ervaring en hebben ze meestal getalenteerde en inzichtelijke mensen onder het personeel.

In werkelijkheid leveren ze vaak meer kwaliteitsoplossingen dan de meeste andere soorten blockchain-adviesbureaus.

Business Consulting-bedrijven

Veel zakelijke adviesbureaus zagen een kans voor een langetermijnbedrijf in de blockchain-technologie. Daarom hebben ze grote blockchain-centra opgezet met meer premiumfuncties. In de eerste fase wilden ze alleen focussen op strategisch advies.

Ze wilden deze adviezen ook alleen aanbieden aan uitvoerende leden. Nu breiden velen van hen echter uit en bieden ze elke vorm van technische ondersteuning voor POC. Bovendien breidden veel van deze projecten zich vaak uit tot projecten die in productie waren.

Dus in zekere zin kunnen deze adviesbureaus op het gebied van blockchaintechnologie u echt het extra voordeel van een succesvolle POC-oplossing bieden.

TSP’s of technologiedienstverleners

Meestal zijn dit soort adviesverleners degenen die snel aandacht hebben voor blockchain. In werkelijkheid zagen deze blockchain-adviesbureaus een geweldige kans in blockchain en gebruikten die om meer inkomsten te genereren.

Nou, eigenlijk hadden ze het niet mis. Bovendien gaf het technische begrip van de blockchain hen een totale boost in de blockchain-adviesmarkt. Bovendien zorgen hun ervaringen met bedrijven voor een hoge kwaliteit.

Ja, ze bieden ook adviesadvies. Ze hebben echter de neiging om wat meer in de ontwikkeling van het POC-stadium te zitten. Ze bieden echter ook strategieën om u te helpen de perfecte use-cases voor uw bedrijf te vinden.

Hoe dan ook, je krijgt ook andere functies, zoals een poging om de typische problemen met blockchain-beperkingen op te lossen.

Blockchain-adviesplatformen

De vraag naar technische vaardigheden en begrip opent nieuwe deuren voor de kennisbankplatforms. In dit geval bieden veel platforms veel lucratieve informatie over alles wat met blockchain te maken heeft.

In werkelijkheid zouden deze bedrijven kunnen beginnen als een blockchain-informatieportaal op internet. Omdat de meeste hiervan echter worden ondersteund door technische professionals, kunnen ze de beste informatie over elk onderwerp bieden.

Aangezien de meeste ondernemingen weinig of geen kennis hebben van het blockchain-ecosysteem, kunnen ze deze portals gebruiken om een ​​blik op de kern te werpen. Omdat deze adviesplatforms een diepgaand begrip hebben, bieden ze bovendien vaak blockchain-adviesdiensten aan.

Dus als blockchain-adviesbureau zijn ze ook snel in opkomst in de markt, omdat ze waarde hebben voor het uitgegeven geld.

Hoofdstuk-5: Wat bieden de Blockchain-adviesbureaus??

Gewoonlijk zouden de vereisten van ondernemingen sterk verschillen van bedrijfstak tot bedrijfstak. Ik zeg niet dat alle behoeften momenteel op de markt beschikbaar zijn. Velen van hen zijn echter in opkomst of hebben meer rijping nodig.

blockchain-advies

Meestal wordt het ingedeeld in vijf verschillende gebieden. Ik ga ze allemaal beschrijven om er zeker van te zijn dat u weet wat voor soort services u nodig heeft. Bovendien zou het u ook helpen te begrijpen of uw behoeften volwassen genoeg zijn in de markt.

Dus laten we beginnen!

1. Beheerstrategieën

Het is de uitvoeringsfase, waar doorgaans elke organisatie naar blockchain-ontwikkelingsadviesbureaus gaat voor oplossingen. Vooral hier willen de ondernemingen meer weten over hoe hun bedrijf de klap zou opvangen als blockchain elke branche zou ontwrichten.

In werkelijkheid bieden veel blockchain-consultingproviders vier soorten diensten aan:

 • Analyse van de impact: Hier zouden de blockchain-adviesbedrijven de impact van blockchain op een bepaalde organisatie analyseren.
 • Mogelijke zakelijke tactieken: De blockchain-consultants zouden mogelijke zakelijke tactieken bedenken om met de impact om te gaan.
 • Toekomstige routekaarten: Hier zouden blockchain-ontwikkelingsadviesbureaus een mogelijke routekaart schetsen die de organisatie kan volgen.
 • Ideation Workshop: Veel adviesbureaus bieden workshops om hen directe lezingen te geven over hoe de blockchain impact kan hebben en hoe ze kunnen omgaan met disruptieve oplossingen.

2. Zakelijke oplossingen

Nadat een onderneming de moeite heeft genomen om verder te gaan met blockchain, zou het hulp zoeken bij blockchain-adviesbureaus. In dit deel bieden de blockchain-adviesbureaus voornamelijk aan om de mogelijke use-cases specifiek voor die onderneming te identificeren.

Bovendien zouden ze ook aangeven hoe de investeringsgevallen of vereisten hen kunnen kosten. Maar hoe weet u welke geschikt is voor u en welke niet? Welnu, hier gebruiken de meeste blockchain-consultingproviders vooral hun kennis binnen industrieën om de mogelijke oplossingen voor u te identificeren.

Bovendien zijn zowel Technology Service Providers als Business-adviesbureaus experts in deze niche. En het is allemaal te danken aan hun eerdere staat van dienst van enorme ervaringen.

Maar ook in dit geval kan de blockchain-specialist een diepgaande oplossing bieden.

 • Afstemming met belanghebbenden: Hier zou de blockchain-consultingprovider met de belanghebbenden zitten en beschrijven hoe dit hen zou beïnvloeden en wat de mogelijke oplossing zou zijn.
 • Ontwerpproces: Ze brengen niet alleen de belanghebbenden op één lijn, maar ze geven ook een technisch beeld van het ontwerpproces.
 • Vereisten analyseren: Een ander groot probleem zijn de vereisten. De blockchain-adviesbureaus zouden deze dus verder analyseren en de behoeften uitdelen.
 • Gebruiksscenario’s identificeren: Nou, niet elke onderneming heeft dezelfde use-cases nodig. Daarom zal het blockchain-adviesteam ook de mogelijke use-cases identificeren.
 • Businesscases ontwikkelen: Nadat ze de use-cases hadden ontdekt, zouden ze aanbieden om de businesscases rond die use-cases te ontwikkelen.

3. Technologie-aanbod

Meestal heeft u bij dit soort services de hulp nodig van blockchain-adviesaanbiedingen die architecturen, API’s, frameworks en andere technische back-ups leveren. Het is omdat alleen deze adviesbureaus het project echt naar het POC-niveau kunnen tillen.

In werkelijkheid bieden de blockchain-adviesbureaus niet alleen hun eigen touch aan de POC, maar hebben ze ook een bredere koppeling. Daarom zul je zien dat veel van deze bedrijven verband houden met het blockchain-bedrijf of startups van ondernemingen die het beste van het beste product aanbieden.

U krijgt dus niet alleen technische assistentie voor de POC, maar u krijgt ze ook van de beste bedrijven op de markt.

Zowel technologiedienstverleners als zakelijke adviesbureaus zijn experts in deze niche. Maar de blockchainspecialist werkte wel persoonlijk op eerdere blockchain-netwerken, dus die bieden ook prima ondersteuning.

 • Technologie Strategie: Omdat deze aanbiedingen voor de volgende fase zijn, is het gebruikelijk om een ​​technologiestrategie te krijgen, zoals welke frameworks het beste zijn of welk blockchain-bedrijf meer waarde biedt.
 • Implementatiekaders: Daarna begint het implementatieproces van de frameworks. In werkelijkheid is het meestal een zeer beperkt ontwerp.
 • Voorgebouwde oplossingen: In de meeste gevallen, aangezien de blockchain-adviesbureaus eerdere ervaringen hebben, hebben ze misschien al de oplossing die u nodig hebt. Misschien wilde een vergelijkbare branche bijvoorbeeld een oplossing dicht bij uw bedrijf. In dat geval hebben de adviesbureaus al een oplossing van tevoren opgebouwd.
 • Referentiearchitectuur: Soms volgen ze een referentiearchitectuur, maar brengen ze enkele interne wijzigingen aan om beter aan uw vereisten te voldoen.
 • POC-ontwikkeling: Nou, dit is het belangrijkste aanbod en het meest populaire wat dat betreft. Zodra elke onderneming de waarde ziet die blockchain hen oplevert, willen ze een POC ontwikkelen om het uit te testen.
 • API’s aanbieden: U heeft API’s nodig om de volledige functionaliteit van de businesscases te krijgen. En dus bieden de enterprise-bedrijven dit ook aan.

4. Risicobeheer

In werkelijkheid, hoe ver de blockchain-technologie ook kwam, er zijn nog steeds veel dingen nodig om te veranderen. Bovendien, als gevolg van de onvolwassenheid van het netwerksysteem, hebben veel adviesbureaus de neiging hun aanbod te beperken tot het bouwen van POC’s.

De noodzaak om risico’s en mazen in de veiligheid hieromheen te onderzoeken, is echter hard nodig. Slechts een handvol TSP’s en blockchain-adviesbureaus onderzoeken het. In werkelijkheid, als de blockchain-oplossing tijdens het testen met fouten wordt geconfronteerd, biedt alleen het handjevol daar een oplossing voor.

Bovendien staat het aanbieden van belastingplanning, auditing of ICO ook op de lijst van risicomanagement. Omdat de ondernemingen bij alles moeten weten met welke problemen ze mogelijk te maken hebben.

Dit soort aanbiedingen groeit nog steeds, en hopelijk zullen we er in de toekomst meer van zien.

 • Risico analyse:

In eerste instantie analyseerden ze de risico’s die samenhangen met de bedrijfsprocessen. In werkelijkheid zou geen enkel bedrijf in een blockchain-oplossing moeten springen zonder de risicofactoren volledig te begrijpen.

 • Legale termen:

Bij elke implementatie zijn er enkele juridische termen aan verbonden. De blockchain-adviesbureaus zouden dus ook juridisch advies geven over de oplossing.

 • Overheidsstructuur:

Welnu, de belangrijkste kwestie is de bestuursstructuur. Niet elke blockchain heeft dezelfde governancestructuur. Bovendien kunnen de ondernemingen geen openbaar netwerk aanbieden dat voor iedereen toegankelijk is. Daarom is het erg essentieel om te impliceren wat voor soort bestuur het zou hebben en welke risicomaten ze zouden moeten nemen.

 • Data Privacy:

Dit is een van de belangrijkste risicopunten en veel adviesbureaus kunnen deze service niet aanbieden. Aan de andere kant beginnen een handvol bedrijven er meer naar te kijken.

 • Risicobeheer van derden:

Omdat risicobeheer een opkomende blockchainservice is, bieden veel bedrijven risicobeheer van derden aan voor de ondernemingen die dit nodig hebben. Beter dan niets, toch?

 • Regelgevende naleving:

Alle blockchain-adviesbureaus die zich bezighouden met risicobeheer, bieden de neiging om naleving van de regelgeving te bieden. Bovendien zorgt het ervoor dat alles klopt.

 • Digitaal vertrouwen cultiveren:

U wilt een blockchain-oplossing implementeren, maar zouden uw consumenten daar ook zo over denken? Nou ja, in veel gevallen is dat misschien niet zo. De blockchain-adviesbureaus kunnen het echter aan. Zo zouden ze het digitale vertrouwen dat nodig is voor uw oplossing bij uw klanten cultiveren.

5. Integratieproces

Dit zijn de aanbiedingen die momenteel in ontwikkeling zijn. In deze niche behandelen de blockchain-adviesbureaus de integratie van de blockchain-oplossing in het bestaande netwerksysteem. Dit proces is echter vrij moeilijk omdat ze het interne netwerk van organisaties volledig zouden moeten veranderen.

Een ander probleem is dat, zoals velen blockchain verkennen, maar slechts enkelen het naar integratie brengen. In werkelijkheid is de integratie niet iets waar de meeste ondernemingen dol op zijn, ook al zal dit hen een enorme boost geven.

Ik kan er echter gerust van uitgaan dat dit aanbod in de toekomst de meest gevraagde zal zijn. Dus de blockchain-adviesbureaus zouden aanbieden om de legacy-netwerken te veranderen of een manier te bouwen om het paar samen de netwerken te vormen.

Daar heb je dus API’s, frameworks voor nodig. Ik verwacht dat de TSP’s hier het voortouw nemen, aangezien ze hier al veel technologische achtergronden hebben. Bovendien zouden bedrijfsadviesbureaus niet ver achterblijven.

 • Noodherstel:

Nou, je weet nooit wanneer je oplossing kapot gaat. In werkelijkheid is het blockchain-netwerk vrij complex en kunnen simpele mazen in de wet een ramp veroorzaken. U heeft echter een back-up nodig voor het geval zich een ongewenst probleem voordoet.

 • Voortzetting van zaken:

Blockchain-adviesbureaus moeten u oplossingen bieden om door te gaan met uw blockchain-technologie. U wilt zeker niet vastzitten aan dezelfde use-cases naarmate de tijd verstrijkt. U moet dus de functies verbeteren of vergroten om op te vallen in de markt.

 • Gegevens beveiligen:

Er zijn momenteel maar weinig blockchain-adviesbureaus die dit aanbieden. Hier krijgt u de extra beveiligingslaag voor uw oplossing.

 • Integratie met oudere systemen:

Omdat het vervangen van een oud netwerksysteem van ondernemingen enorm veel tijd kost, is het het beste om te integreren met de bestaande netwerken dan het volledig te vervangen. Dit aanbod is echter nog steeds niet beschikbaar bij veel bedrijven.

 • Wijziging van bedrijfsprocessen:

Veel blockchain-adviesbureaus bieden diensten aan om de gebruikelijke bedrijfsprocessen aan te passen om beter op de nieuwe veranderingen in te spelen.

 • Cloud beheer:

Omdat de netwerken zich in de cloud bevinden, vormt dit een aantal ernstige bedreigingen. De behoefte aan cloudbeheer is dus noodzakelijk en veel adviesbureaus beginnen het aan te bieden.

 • Gegevensstandaarden:

Het gebruik van datastandaarden is noodzakelijk omdat het moet worden afgestemd op de stabiele blockchain-netwerken op de markt.

Hoofdstuk-6: Blockchain-adviesbedrijven

Nu zal ik het hebben over de blockchain-adviesbedrijven op de markt. Hopelijk zullen deze u zeker helpen bij het kiezen van de beste op basis van uw behoeften. Ik heb ze gescheiden op basis van de verschillende typen. Ik heb ze echter willekeurig geselecteerd omdat er nu zoveel adviesbureaus op de markt zijn.

Lees verder!

Blockchain-strateeg –

 • ConsenSys

Laten we eerst beginnen met ConsenSys. ConsenSys biedt niet alleen adviezen als het gaat om blockchain consultancy. Momenteel bieden ze veel lucratieve blockchain-adviesdiensten aan –

Idee van blockchain, ontwerpen, analyse en beoordeling van bedrijfsmodellen, oplossingsarchitectuur, technologische strategie, implementatie, implementatie, analyse, operaties en ROI-evaluatie.

Bovendien staan ​​ze bekend om hun aantal blockchain-specifieke producten – Infura, Truffle, uPort en meer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze rechtstreeks verband houden met Enterprise Ethereum. In werkelijkheid hebben ze al 30 blockchain-producten en 100 projecten gedaan.

 • Fintriciteit

Fintricity is nog een van de blockchain-adviesbedrijven die zich richten op enterprise blockchain-adviesoplossingen. Bovendien werkt het samen met leidinggevenden met behulp van workshops om hen te helpen de verstoring en andere gerelateerde aspecten te achterhalen.

Bovendien zou het ook zijn eigen raamwerk gebruiken om aan te tonen hoe het gedecentraliseerde systeem echt werkt. Bovendien krijgt u een strategie op hoog niveau, levering van gebruiksscenario’s en POC-implementaties.

Momenteel biedt het alleen open source blockchain-technologieën zoals Hyperledger, Ethereum, enz.

 • Kettingmeden

Welnu, dit blockchain-adviesbureau heeft een heel specifieke benadering voor blockchain. Ze nemen voornamelijk klanten die al op de hoogte zijn van blockchain en die ook direct willen springen om cases te gebruiken. Ze bieden ook productieklare systemen aan.

Maar ze houden zich niet bezig met enige vorm van POC-implementaties. Als een bedrijf echter bereid is om voor de lange termijn te investeren, dan zouden ze deelnemen aan de POC. Bovendien bieden ze wel bewustzijn van managers, maar het omvat meestal geavanceerde begeleiding, zoals welke technologie geschikt zou zijn of wat de middelen zouden zijn.

 • BCS-technologie

BCS biedt blockchain-adviesdiensten. Met hulp van blockchain-dochter Bloxian kunnen ze nu echter ook implementatiediensten aanbieden. Met de hulp van dit blockchain-adviesbureau zou elk bedrijf inzicht krijgen in de meest geschikte blockchain-technologie en hoe ze de veranderingen moeten beheren. Bovendien bieden ze ook haalbaarheidstests aan wanneer een specifieke oplossing wordt bepaald.

Netwerkontwikkeling of het implementeren van gedecentraliseerde applicaties is ook een ander kenmerk van dit blockchain-adviesbureau.

Zo bieden ze momenteel min of meer alle soorten adviesdiensten aan.

 • Blockchain Zoo

De betrokkenheid bij Blockchain Zoo zou beginnen met een tweedaagse workshop waarin ze de leidinggevenden zouden helpen om potentieel te ontdekken. In werkelijkheid zal het de bedrijfstransformatie van blockchain onderzoeken, gebieden identificeren waar blockchain waardevol kan zijn en de beste use case-oplossingen bieden.

In de volgende fasen behandelen ze het omzetten van blockchain-oplossingen in whitepapers. Elk bedrijf is vrij om het zelf te implementeren of om hulp van het bedrijf te krijgen. In het geval van POC-implementaties kan het bedrijf zijn eigen raamwerk gebruiken of een ander raamwerk gebruiken waar de klant tevreden over is.

 • Synechron

Dit is een van de blockchain-adviesbureaus die bank- of kapitaalmarktklanten nemen. Hiermee krijgt u echter ook zakelijke dienstverlening en technologische ondersteuning. Hier begint de aanpak met het evalueren van uw waarschijnlijke gebruiksscenario’s en deze dienovereenkomstig aan te passen. Bovendien schetsen ze ook een stappenplan dat uw bedrijf kan volgen.

Bovendien, als je het naar POC-niveau wilt brengen, zouden ze het ook dekken. Bovendien hebben ze ook een technologische achtergrond om verder te gaan dan POC’s.

 • Toegepaste Blockchain

Applied Blockchain zal niet beginnen met je te vertellen dat blockchain noodzakelijk is. Het blockchain-adviesbureau gaat eerst kijken of de technologie enige waarde kan toevoegen voor uw onderneming.

Zo niet, dan zal het u naar mogelijke alternatieve technologieën leiden. Dus als ze analyseren en alleen waarschijnlijke waardepunten bedenken, gaan ze door naar de volgende fase. Als ze een use-case bedenken, kan met hun hulp van planning tot implementatie worden gedaan.

Blockchain-adviesbureaus (zakelijke adviesbedrijven) –

 • Accenture

Laten we beginnen met Accenture. Met Accenture, je krijgt inzicht in blockchains core. Ze bieden niet alleen blockchain-adviesdiensten, maar ze bieden ook oplossingsontwerpen. Bovendien krijgt u met hun hulp ook juridisch advies.

In werkelijkheid zouden ze voor die doeleinden strategieën bieden en praktische training aanbieden. Meer nog, je zou ook een implementatie van het blockchain-model krijgen. Zoals ik al eerder zei, kunnen zakelijke adviesbureaus waarde bieden, maar de prijzen kunnen wat aan de hoge kant zijn.

 • EY

EY biedt toevallig adviesdiensten aan voor het ontwerpen en implementeren van elke vorm van blockchain-oplossing. Maar daarvoor hebben ze een goed gemaakt blockchain-model nodig dat zich richt op de levering van POC.

Weet je nog, toen ik zei dat niet veel bedrijven risicobeheerdiensten aanbieden? Nou, EY biedt die toevallig aan: belastingdiensten, auditing, juridische aspecten en nog veel meer.

EY werkt momenteel al aan verschillende projecten en kent tot op heden veel oplossingen. Bovendien bieden ze hun diensten ook in veel landen aan. Je zou ze dus kunnen zien als een wereldwijde aanbieder.

 • Deloitte

Deloitte biedt adviesdiensten voor startups en ondernemingen om hen te helpen bij het creëren van blockchain-ideeën, innovaties, prototypes en de ontwikkeling van oplossingen. Niet alleen dat, maar het bedrijf helpt ondernemingen ook om waarde te leveren.

Momenteel hebben ze zes niveaus van blockchain-adviesdiensten. In eerste instantie begin je met verschillende strategieën, visies over hoe de blockchain waarde kan toevoegen aan je bedrijf. Vervolgens kunnen ze platformontwerpen, consortiumbeheer, roadmaps voor ontwikkeling en nog veel meer aanbieden.

Behalve deze bieden ze ook aan om uw blockchain-oplossing te beheren en in de toekomst meer functies toe te voegen voor bedrijfscontinuïteit.

 • PwC

PwC is nog een van de blockchain-adviesbureaus op de markt. Met hen krijgt u drie verschillende soorten benaderingen: ontdekking, strategie en levering. In hun eerste fase behandelen ze workshops om de waarschijnlijke onderschatting te verzekeren en de use-cases uit te zoeken.

In de strategiefase bieden ze de perfecte oplossing voor uw bedrijf. In de laatste fase bouwen ze het proof of concept en testen het uit om te zien wat de echte resultaten zijn. In zekere zin slagen ze erin om met de drie fasen het grootste deel van het blockchain-adviesspectrum te dekken.

Aanbieders van technologiediensten –

 • IBM

Je hebt zojuist over IBM gehoord, IBM biedt blockchain-adviesdiensten. Ze omvatten – het ontwerpen van de services, advies over bedrijfsmodellen, waarde bieden aan bestaande oplossingen en implementatie in de IBM-cloud.

Welnu, ze zijn momenteel een van de Hyperledger-leveranciers op de markt. Dus als je naar de POC-fase gaat, zouden ze daar zeker deze bedrijfstechnologie voor gebruiken. Bovendien pakken ze ook eventuele beveiligingsproblemen of uitdagingen aan waarmee u tijdens de implementatiefasen te maken kunt krijgen.

Een ander ding zou een enorm voordeel zijn, is hun enorme ervaring in het maken van blockchain-oplossingen. IBM heeft al veel enterprise-projecten onder hun naam. Dus de ervaring kan van pas komen.

 • Fujitsu

Een andere toevoeging aan de lijst met blockchain-adviesbureaus is Fujitsu. In werkelijkheid hebben ze een wereldwijd team dat net klaar staat om te werken aan de bedrijfsadviesfase van de acceptatie van blockchain voor bedrijven.

Bovendien adviseren ze het bedrijf ook over gebruiksscenario’s op basis van de marktanalyse. Bovendien heeft Fujitsu toevallig blockchain-specialistische output, waardoor het in staat is om elk type bedrijfsmodel aan te kunnen.

Het bedrijf is in staat om een ​​op Hyperledger Fabric of Ethereum gebaseerde oplossing voor u aan te bieden.

 • EPAM

EPAM is nog een van de blockchain-adviesbedrijven die zich richten op enterprise blockchain-adviesoplossingen. Bovendien werkt het samen met leidinggevenden met behulp van workshops om hen te helpen de verstoring en andere gerelateerde aspecten te achterhalen.

Het behandelt niet alleen de horizontale aspecten van blockchain-implementatie, maar ook de verticale aspecten.

In werkelijkheid zouden ze voor die doeleinden strategieën bieden en praktische training aanbieden. Bovendien bieden ze ook prototyping en testen van de beschikbare blockchain-oplossing. Bovendien hebben ze ook een technologische achtergrond om verder te gaan dan POC’s.

Maar ik moet zeggen dat dit bedrijf vooral de adviesfasen van blockchain-aanbiedingen prefereert. Er zijn net als zij veel bedrijven op de markt die er de voorkeur aan geven alleen het model te ontwerpen en niet de volgende fasen in te gaan.

Blockchain-adviesplatforms –

 • 101 Blockchains

101 Blockchains is momenteel een van de toonaangevende blockchain-adviesplatforms op de markt. Het is een online platform dat toevallig inzicht biedt in alles wat met blockchain-technologie te maken heeft. Dus als u op zoek bent naar waardevolle informatie die op een eenvoudige manier wordt uitgelegd, dan is 101 Blockchains de juiste keuze.

Het online platform is ontstaan ​​uit 2018; de waardevolle informatiedekking zet hen echter op de eerste plaats. In werkelijkheid is het primaire doel om zowel ondernemingen als individuele ontwikkelaars een beter begrip van de technologie te bieden.

Momenteel biedt het platform privé-blockchain-masterclasses voor leidinggevenden om hen te helpen de kracht van blockchain te benutten. Alle masterclasses en adviesadviezen komen rechtstreeks van experts in deze niche.

Het online platform kan dus een geweldige manier zijn om uw blockchain-implementatie een vliegende start te geven.

Dit artikel over Blockchain-fundamenteel zal je helpen om de ins en outs van de technologie beter te krijgen.

Hoofdstuk-7: laatste woorden

Hoewel het scenario snel verandert en de blockchain-technologie met grote snelheid groeit, zijn er nog veel gebieden waar de gewone gebruikers onduidelijk over zijn. Het is altijd een groot pluspunt om ervaren consultancybedrijven te hebben die je helemaal helpen.

Vooral voor degenen die zichzelf niet ‘tech-savvy’ zouden noemen, zouden vroeg of laat de kostbare hulp nodig hebben van de blockchain-consultancy-serviceproviders als ze de blockchain-industrie willen betreden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me