In een wereld waarin technologieën extreem snel volwassen worden, winnen twee van de technologieën – Blockchain en IoT exponentieel aan populariteit. Eerlijk gezegd veranderen beide technologieën echt de manier waarop de wereld op dit moment werkt.

Neem bijvoorbeeld IoT; het maakt momenteel praktisch deel uit van ons dagelijks leven. Aan de andere kant wint blockchain-technologie aan populariteit bij bedrijven. Het komt echter ook langzaam in ons dagelijks leven door alle dApps.

In werkelijkheid gaan beide technologieën hand in hand en vormen ze een solide technologisch duo. Daarom behandelen we in deze gids alles wat met blockchain en IoT te maken heeft.

Dus laten we beginnen!


Contents

Hoofdstuk 1: Wat is het internet der dingen (IoT)?

Laten we beginnen met de basis. Als u het op internet zoekt, ziet u waarschijnlijk veel technische antwoorden, die u niet echt zullen helpen. Dus hier is een korte, maar niet-gecompliceerde definitie van IoT –

“Het is een systeem of verbinding van alledaagse computerapparatuur en objecten via internet, waardoor ze gegevens kunnen ontvangen en verzenden.”

blockchain iot

Wat? Nog steeds niet duidelijk? Laat me het eenvoudiger uitleggen. Nu gebruiken alle mensen ter wereld regelmatig een mobiel, desktop, laptops of tablet. Bovendien is het veilig om te zeggen dat deze apparaten zijn verbonden met internet.

Zie je, in werkelijkheid is internet echt een game-wisselaar. Stelt u zich eens voor, alle voordelen die u alleen op internet krijgt. Vroeger kon je alleen bellen en berichten sturen via de telefoon.

Nu kunt u echter games spelen, een boek lezen, naar muziek luisteren, een film kijken, enz. Allemaal op internet! Dus met de introductie van slimme apparaten is bijna alles binnen handbereik.

Met de technologische vooruitgang kunnen nu echter alle apparaten die met internet zijn verbonden verbinding met elkaar maken zonder een menselijk medium nodig te hebben. Dat betekent dat uw gsm met uw desktop of uw smarthome-apparaten kan praten.

Bovendien kunnen veel bedrijven nu automatisch toegang krijgen tot hun respectieve branchegegevens zonder deze handmatig te verzamelen. Bovendien kunnen ze ze zelfs online besturen.

Het concept van de internet van dingen is een beetje breed, en er vallen veel dingen onder. Bovendien zijn de mogelijkheden enorm en maken ze ons leven gemakkelijker dan ooit.

Waarom is IoT belangrijk??

De vraag is: waarom is het internet der dingen überhaupt van belang? Als een apparaat is verbonden met internet, kan het informatie van internet verzenden en ontvangen. Dit vermogen in de apparaten maakt het dus slim.

U kunt nu bijvoorbeeld uw smartphones gebruiken om games te spelen. Bovendien kun je het, als je wilt, gebruiken om allerlei soorten mobiele games op je apparaat te spelen. Maar dit betekent niet dat uw smartphone met alle games ter wereld is geleverd.

In werkelijkheid is het gewoon verbinding maken met internet en u er toegang toe geven. Alle games die u speelt, worden ergens anders opgeslagen. Om slim te zijn, heeft uw smartphone dus geen supercomputer of enorme opslagruimte nodig.

Het kan gewoon de informatie ontvangen door verbinding te maken met een supercomputer die zich ergens ter wereld bevindt! Best netjes, he?

Op basis van de apparaten kunt u ze opsplitsen in drie verschillende categorieën. Dit zijn –

 • IoT dat alle informatie kan verzamelen en naar andere apparaten kan verzenden.
 • IoT dat alle informatie kan ontvangen en op basis daarvan kan analyseren of functioneren.
 • Apparaten die beide dingen kunnen doen.

In werkelijkheid kunnen alle drie de typen er baat bij hebben als ze met elkaar kunnen communiceren.

Verzamelen van informatie en verzenden

Gewoonlijk kunnen de IoT-apparaten hier informatie uit hun omgeving volgen of oppikken, zoals bewegingen, temperatuur, luchtkwaliteit, vocht en zelfs licht! Nadat de informatie is verzameld, kan deze deze direct verzenden voor gebruik via internet en kunnen we ze verder analyseren.

Een boer kan bijvoorbeeld de informatie verzamelen over hoeveel vocht de grond heeft voordat hij de gewassen water geeft. Op basis van het vochtgehalte kan hij de gewassen vervolgens water geven als dat nodig is. Als hij geen toegang heeft tot hoeveel vocht de grond heeft, kan hij hem misschien een beetje of meer water geven.

Als gevolg hiervan zouden de gewassen kunnen afsterven en zouden ze eindigen met een totale verspilling van middelen. Maar met de hulp van de IoT-apparaten zou er geen kans zijn om de gewassen ooit te ruïneren.

Informatie ontvangen en op basis daarvan functioneren

Het is geen nieuwe strategie. We zien dat veel machines dagelijks informatie ontvangen en op basis daarvan functioneren. Als u bijvoorbeeld een nummer op uw telefoon kiest en op de belknop drukt, wordt het belproces gestart op basis van uw opdracht. Of het kan zijn dat u uw auto start met de sleutel en uw auto het commando krijgt en de motor start.

IoT-apparaten kunnen echter informatie van ver ontvangen en daar vervolgens naar handelen. Misschien gebruikt u uw telefoon om toegang te krijgen tot de bewakingscamerafeed van uw huis. Verder kun je de 3D-printer ook laten weten wat je wilt afdrukken, en dan begint hij het af te drukken.

Dus je ziet dat deze apparaten ons leven ook gemakkelijker dan ooit maken.

Alles zelf doen

Met de revolutie van de IoT-apparaten kan het beide bovenstaande dingen doen. Deze apparaten kunnen informatie verzamelen, verzenden, analyseren en ernaar handelen. Laat me het uitleggen met een eenvoudig voorbeeld.

Stel dat de boer deze technologie gebruikt om de landbouw te bewaken en te beheren. Hier kunnen de IoT-apparaten eerst de informatie uit de grond verzamelen, en in plaats van deze naar de boer te sturen, kan deze naar het irrigatiesysteem.

Bovendien kan het irrigatiesysteem dan automatisch worden ingeschakeld als de gewassen moeten worden bewaterd. En dan gaat het niet aan. In werkelijkheid kun je er ook een tandje bij zetten.

Hier kunnen de IoT-apparaten verbinding maken met internet en meer te weten komen over de weersvoorspelling. Als het gaat regenen, zal het de gewassen geen water geven, omdat de regen het zal doen. Als het IoT-apparaat deze informatie echter niet zou hebben, het water geven wanneer dat nodig is en direct daarna regen krijgen, zouden de gewassen afsterven.

Dus je ziet met de verbinding met internet; het apparaat kan het de boer echt veel gemakkelijker maken.

En dit is slechts één voorbeeld, bedenk eens wat het in ons dagelijks leven kan doen!

Hoofdstuk-2: Wat zijn de componenten van IoT?

Elk soort IoT-systeem wordt geleverd met enkele basiscomponenten. Zonder hen zou het systeem niet zo efficiënt werken. Alle componenten hebben verschillende soorten taken en alle componenten communiceren met elkaar en creëren een werkend ecosysteem.

Dus om u te helpen er meer over te leren. Laten we eens kijken wat ze zijn, zullen we?

1. Apparaten of sensoren

Laten we beginnen met apparaten of sensoren die toevallig informatie uit de omgeving verzamelen. Bovendien kan het gewoon een simpele weermeting zijn of zelfs een videoclip.

In elk geval kan er een enkele sensor of een verzameling sensoren in een apparaat zijn. Ze kunnen allemaal verschillende informatie oppikken uit de omgeving waaraan ze worden blootgesteld.

Hoe dan ook, in de startlaag zal het de benodigde informatie verzamelen en deze vervolgens naar de volgende laag sturen. Meestal hebben ze verschillende toepassingen, zoals –

 • Detectie van lichtintensiteit
 • Temperatuurdetecties
 • Vochtigheidsniveau of vochtigheidscontrole
 • Nabijheidsdetectie
 • Drukdetectie
 • Locatie detectie

Er zijn veel meer toepassingen dan deze. Ik heb er echter slechts enkele genoemd om u te helpen beter te begrijpen wat ze echt doen.

2. Connectiviteit

In het volgende segment krijgen we connectiviteit. Het betekent dat de gegevens die de zojuist verzamelde sensoren naar de wolken zouden krijgen. Maar hoe zou het daar komen? In werkelijkheid hebben deze sensoren of apparaten een medium nodig om verbinding te maken met de cloud.

Meestal gebruiken veel van de moderne apparaten een netwerk met een laag stroomverbruik, Bluetooth, Wi-Fi of satelliet om verbinding te maken met de cloud.

Met behulp van deze apparaten kunnen de sensoren de zojuist verzamelde informatie direct doorgeven. Onnodig te zeggen dat elk van deze methoden zijn eigen voor- en nadelen heeft. Er is bijvoorbeeld altijd een afweging zoals bandbreedte, bereik of stroomverbruik.

Het maakt niet uit wat voor soort connectiviteit het is, het zal de taak op de een of andere manier uitvoeren. Gewoonlijk zijn aangesloten apparaten met een laag vermogen binnen de IoT-industrie tegenwoordig erg populair. Het verbruikt minder stroom en bespaart veel batterijduur. Bovendien zijn ze ook behoorlijk efficiënt.

3. Gateway

Meestal beheert de gateway voornamelijk het dataverkeer tussen de protocollen en netwerken. Het is natuurlijk bidirectioneel. In werkelijkheid zorgt het ook voor de volledige interoperabiliteit binnen de sensoren en vertaalt het alle netwerkprotocollen voor de apparaten.

Soms kan de gateway de informatie die van alle sensoren en apparaten is verzameld, voor de verzending verwerken. Bovendien kan de verwerking van die informatie nodig zijn vanwege het TCP / IP-protocol.

Dus als de gateway de TCP / IP-protocollen niet volgt, kan de transmissie eenvoudigweg niet tot stand worden gebracht.

Een ander geweldig aspect van deze mid-level component is dat het beveiliging van de data kan bieden. Voornamelijk IoT-gateways hebben versleutelingsmethoden om de gegevens te maskeren zodat er niet mee kan worden geknoeid.

Dus zonder een goede gateway kan uw IoT-systeem geen verbinding maken met de cloud.

4. Wolk

Vervolgens komt de wolk. Het is een heel belangrijk onderdeel van het IoT-systeem. Wat de cloud hier doet, is dat het tools biedt om alle enorme gegevens van de sensoren te beheren. Zodra alle informatie is ontvangen, moet u deze sorteren, verwerken en opslaan.

Dit kan maanden duren zonder het juiste gereedschap en kan leiden tot verlies zonder voldoende opslagruimte. En dit is precies wat de cloud biedt. Elk bedrijf met het recht om de gegevens in te zien, kan gemakkelijk naar de cloud gaan en deze bekijken.

Het helpt dus om een ​​betere beslissing te nemen voor de betrokken autoriteiten. De IoT-cloud is niets anders dan een verzameling goed presterende apparaten die miljarden informatie kunnen verwerken en het verkeer kunnen beheren om een ​​naadloze verbinding te bieden.

Gewoonlijk kunnen er miljoenen sensoren, gateways en opslagfaciliteiten op zijn aangesloten. Met behulp van alle informatie kan elk bedrijf dus een solide businessplan opstellen.

5. Gegevensverwerking

Het is een ander onderdeel van het IoT-systeem dat helpt om de gegevens naar behoefte te verwerken. In werkelijkheid kan het een eenvoudige taak zijn, zoals het controleren van alle vochtmetingen van de sensoren.

Het kan echter ook een object zijn dat alleen uit een bewakingsfeed komt. In dat geval zou het veel complexer zijn om te verwerken en zou het moeten worden verwerkt om het voor de volgende fase te vereenvoudigen.

Graag de gebruiker een schatting geven van hoeveel vocht er in de bodem zit of waarschuwen wanneer een niet-geïdentificeerd object wordt gevonden in de bewakingsbeelden.

5. Analyse

Analyse is erg belangrijk als het gaat om IoT-systemen. Kortom, hier worden de verwerkte gegevens geanalyseerd om met nieuwe gegevens te komen. Meestal helpt deze component bij het beheren en bewaken van een systeem. Boeren kunnen bijvoorbeeld het IoT-systeem en de analyses gebruiken om te weten of de bodem water nodig heeft of niet.

Gewoonlijk is er altijd een gewenste gegevensuitvoer uit elke branche. Als het IoT-systeem onregelmatigheden opmerkt, kan het deze gemakkelijk overbrengen voor snelle acties.

In werkelijkheid helpen deze analytische functies bedrijven om elke ongewenste situatie te stoppen. En aangezien het grootste deel van het IoT-systeem wordt geleverd met realtime analyses, wordt het veel efficiënter om elke branche te beheren.

Soms zijn de analyses erg efficiënt bij het voorspellen van de markt. Het helpt dus veel bedrijven om te weten hoe ze hun bedrijfsmodel kunnen veranderen en meer inkomsten kunnen genereren. Informatie is hier de belangrijkste factor, en zonder een goede machine-analyse kan het dagen duren om ongebruikelijke gegevens van mensen te voorspellen.

6. Gebruikersinterface

De gebruikersinterface is praktisch de bovenste laag van het IoT-systeem. Na het verzamelen van alle informatie, het verzenden, verwerken en analyseren, zou het systeem de gebruiker laten zien wat de output is.

Een bedrijf moet bijvoorbeeld 30 ° Celsius aanhouden in zijn opslagruimte. Als het echter lager of hoger wordt, merkt het bedrijf het misschien niet. Als gevolg hiervan kunnen de producten kapot gaan.

In dit opzicht kan het IoT-systeem de temperatuurinformatie verzamelen en na verwerking de gebruiker op de hoogte stellen van de verhoogde en verlaagde temperatuur.

Er zijn veel manieren om te waarschuwen, zoals melding, sms, e-mail, sirenes, enz. Ook kunt u met de gebruikersinterface op elk moment het systeem controleren.

In veel gevallen laat het IoT-systeem de gebruiker andere acties uitvoeren vanuit de gebruikersinterface. Dus als de gebruiker ziet dat de temperatuur stijgt, kan hij dit rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface aanpassen.

In veel gevallen kan het IoT dezelfde taken ook uitvoeren zonder menselijke tussenkomst. In het opslagscenario kan het IoT-systeem de temperatuur automatisch aanpassen wanneer het ziet dat deze niet optimaal is.

Het bevordert op deze manier veel efficiëntie.

Hoofdstuk-3: Wat zijn de problemen van IoT?

In werkelijkheid is IoT een prachtige technologie. Maar aangezien de technologie nog niet zo volwassen is. Het blijkt dus dat de infrastructuur niet helemaal veilig is. Er zijn veel beveiligingsuitdagingen die moeten worden overwonnen, en alles begint met het fabricageproces van het systeem.

Vroeger waren er veel gevallen van IoT-beveiligingsrisico’s. In 2016 maakte de IoT-fabrikant de infrastructuur niet robuust; Als gevolg hiervan waren veel van de gebruikte wachtwoorden kwetsbaar.

Hackers gebruikten dus botnet-aanvallen om het beveiligingssysteem uit te schakelen en veroorzaakten enorme problemen. Privé-informatie is gestolen en velen zijn de toegang tot hun gegevens kwijtgeraakt.

Dus je ziet het, ook al lijkt het erop dat IoT-architectuur op zichzelf kan gaan. Maar op zijn beurt kan het gewoon niet. De mazen en beperkingen in de beveiliging benadrukken de bedreigingen op alle mogelijke manieren.

Laten we nu eens kijken naar de onderstaande IoT-beveiligingsproblemen:

 • Gebrek aan naleving in de productiefase

Dagelijks komen er nieuwe IoT-apparaten op de wereld. Velen van hen hebben echter grote beveiligingsproblemen. Maar hoe komt dat? Nou, dat komt vooral doordat de meeste productiebedrijven niet veel tijd besteden aan de beveiligingslaag.

Zo blijven veel fitnesstrackers ook na verbinding met bluetooth zichtbaar. Of men kan gemakkelijk toegang krijgen tot vingerafdrukhangsloten als ze hetzelfde MAC-adres hebben als het IoT-apparaat.

U ziet dat deze problemen grote problemen kunnen veroorzaken. In plaats van deze apparaten te repareren voordat ze worden uitgerold, doen fabrikanten er eigenlijk niets aan.

De beveiligingsproblemen van deze apparaten blijven dus toenemen. Bovendien richten ze zich niet op beveiliging, maar vooral op ontwerpesthetiek.

Als gevolg hiervan worden veel consumenten geconfronteerd met verschillende problemen met hun persoonlijke informatie en eigendommen.

 • Niet genoeg updates of testen voor lancering

Er zijn momenteel 23 miljard IoT-apparaten in de wereld. En het zal toenemen tot 60 miljard in 2025. Hoewel het enorme aantal IoT-apparaten overweldigend is, zijn er nog steeds niet genoeg testfasen voordat ze worden uitgerold.

Om nog maar te zwijgen van het gebrek aan updates. In veel gevallen kunnen updates in de software elk onderliggend probleem na de lancering oplossen. De meeste updates nemen echter te veel tijd in beslag om beveiligingsproblemen op te lossen. Bovendien ontvangen sommige apparaten in veel gevallen helemaal geen updates.

Een klant zou dus een IoT-apparaat kunnen kopen en denken dat het veilig is. Maar na verloop van tijd zou het systeem verouderd raken. Hackers kunnen dus gemakkelijk het systeem binnendringen en schade aanrichten.

Dit is allemaal te wijten aan het gebrek aan goede tests in de vroege fasen en later niet snel genoeg om hun klanten te helpen een volledig bewijs van beveiliging te krijgen..

 • Weinig of geen gebruikersbewustzijn en kennis over IoT-apparaten

Dit probleem is in feite het gebrek aan kennis van de kant van de gebruikers. In de loop der jaren hebben veel mensen geleerd hoe ze phishing- of spam-e-mails kunnen herkennen. Bovendien weten ze nu hoe ze hun wachtwoorden moeten beveiligen en moeten ze voorzichtig zijn met slechte websites.

Het IoT is echter een behoorlijk andere technologie. Daardoor begrijpen veel mensen het nog niet helemaal. Ook al komen de meeste beveiligingsfouten van de fabrikanten, maar het gebrek aan de juiste kennis brengt iedereen in gevaar.

In werkelijkheid is het bedriegen van mensen de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen. Iedereen ziet deze grote veiligheidsdreiging over het hoofd, waarbij de partij een andere partij manipuleert om toegang te krijgen tot een netwerk.

Dus zonder de juiste opleiding over het handhaven van de beveiliging zullen IoT-beveiligingsproblemen blijven toenemen. Niet alleen de huiseigenaren, maar ook de ondernemingen lopen op dit punt een enorm risico.

 • Beveiligingsgaten in de apparaatupdates

Een ander belangrijk IoT veroorzaakt problemen met de beveiligingslekken die gepaard gaan met apparaatupdates. Zoals u al weet, is de software die de fabrikant aanbiedt niet altijd de perfecte. Hoewel ze nog steeds de nieuwste editie van die software gebruikten, zouden er uiteindelijk andere kwetsbaarheden naar voren komen.

Om het spel bij te houden, verzendt het softwareteam in werkelijkheid een update zonder alles tegelijk goed te controleren. Ja, snel updates krijgen is echt geweldig. Als de update echter meer problemen veroorzaakt vanwege een onstabiele update, zal de snelle tijd niet helpen, toch?

Aan de andere kant, zelfs als de update geen mazen in de wet heeft, is deze nog steeds niet 100% beveiligd. Wanneer u uw apparaat bijwerkt, verzendt het apparaat alle informatie als back-up naar de cloud.

Als het pad niet samen met de bestanden wordt versleuteld, kan de hacker het systeem hacken en alle informatie stelen.

 • Geen fysieke beveiligingsprocessen

Oké, dus we hadden het over softwareproblemen of netwerkbeveiligingsproblemen. Maar hoe zit het met de fysieke beveiligingsproblemen? Een IoT-apparaat kan niet alleen via internet worden gehackt, maar ook door fysiek te knoeien.

In veel gevallen kunnen IoT-apparaten autonoom werken en hebben ze niet echt een gebruiker nodig om goed te functioneren. Deze hebben echter volledige fysieke beveiliging nodig tegen externe bedreigingen.

Sommige bevinden zich mogelijk lange tijd op een afgelegen plek. En als iemand er van buitenaf mee kan knoeien, zijn er geen garanties over welke informatie hij kan krijgen.

In plaats van goedkope IoT-apparaten te produceren die kwetsbaar zijn, moeten de fabrikanten zich meer richten op fysieke robuustheid. In werkelijkheid is dit een serieus uitdagende taak met alle namaakproducten die op de loer liggen.

 • Kwetsbaar voor DDoS-aanvallen

Wie weet er niet van de DDoS-aanvallen? Veel ondernemingen vallen ten prooi aan deze volkomen beledigende aanvallen die binnen een paar minuten hun hele netwerkruimte in beslag nemen. In werkelijkheid richten de hackers zich op een specifiek netwerk en beginnen ze binnen korte tijd het netwerk met verkeer te spammen.

En als gevolg van de toegenomen verkeersdrukte wordt de bandbreedte snel bezet en crasht het systeem. Nu veel mensen beveiligingsmaatregelen hebben toegevoegd om met deze problemen om te gaan, lopen IoT-apparaten nog steeds achter.

De IoT-apparaten zijn veel kwetsbaarder en vaak vatbaarder voor DDoS-aanvallen. De hackers kunnen gemakkelijk kwetsbare IoT-apparaten in een netwerk achterhalen en aanvallen, waardoor het hele netwerk crasht.

Daarom heeft de IoT-sector dringend een oplossing nodig om dit soort aanvallen te bestrijden.

Lees meer over hoe Blockchain de beveiligingsindustrie nu kan transformeren!

 • Voorspelbare standaardwachtwoorden

Een ander groot probleem zijn de standaardwachtwoorden waarmee de IoT-apparaten worden geleverd. Gewoonlijk rollen veel IoT-fabrikanten apparaten uit met hetzelfde standaardwachtwoord. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook niet erg selectief zijn bij het kiezen van dat wachtwoord.

Als gevolg hiervan wordt het voor hackers heel gemakkelijk om ze te raden en het systeem van de gebruikers te hacken.

In werkelijkheid zou het bedrijf zijn klanten moeten laten weten dat ze het wachtwoord moeten wijzigen zodra ze het hebben ontvangen. Ze doen het echter niet, en vaak maken hackers misbruik van die nalatigheid. Bovendien gebruiken ze allemaal dezelfde “admin” als de gebruikersnaam voor bijna elk type IoT-apparaat.

Als ze er niet direct vanuit de productiefabriek selectief over gaan zijn of zelfs de consumenten waarschuwen, zullen de hacks blijven plaatsvinden.

 • Gebrek aan weerstand tegen botnetaanvallen

IoT-apparaten zijn buitengewoon kwetsbaar voor malwareaanvallen. Meestal zijn ze niet voorzien van alle beveiligingsmaatregelen die computers wel hebben. In werkelijkheid kan een enkel geïnfecteerd apparaat niet echt veel doen. Als er echter honderden in de weg zitten, kunnen ze veel schade aanrichten.

In werkelijkheid zou de hacker bots met malware infecteren en deze naar alle kwetsbare apparaten sturen. Nadat hij ze heeft geïnfecteerd, kan hij ze gemakkelijk controleren om een ​​collectieve aanval op een andere DNS uit te voeren.

Dit leidt voornamelijk tot DDoS-aanvallen. De hacker heeft dus geen extra kracht nodig om de aanval uit te voeren. Maar hij kan de geïnfecteerde apparaten alleen gebruiken om als de ruwe te handelen.

Bovendien vormen deze collectieve botnetsaanvallen een ernstige bedreiging voor elektriciteitsnetten, waterzuiveringsinstallaties, transportsystemen en nog veel meer.

 • Industriële afluisteren en spionage

Hackers gebruiken de gegevens niet alleen om losgeld te vragen, maar ze kunnen deze ook gebruiken om gevoelige informatie te verkrijgen. In een concurrerende wereld zouden alle bedrijfstakken bereid zijn een grote som geld te betalen om gevoelige informatie van andere ondernemingen te krijgen.

Omdat de IoT-apparaten daarvoor kwetsbaar zijn, zou het heel gemakkelijk zijn om er toegang toe te krijgen en te bespioneren zonder dat iemand het merkt. Bovendien kan de hacker de onderneming bespioneren en de informatie naar andere partijen lekken.

Dit kan de merkwaarde en het imago die de ondernemingen in de loop der jaren hebben gecreëerd, ernstig belemmeren. Soms zijn deze IoT-apparaten het doelwit van landen. Als gevolg hiervan hebben veel landen IoT-apparaten verboden om volledige nationale veiligheid te garanderen.

Duitsland verbood een op het IoT gebaseerde pop die toegang gaf tot iedereen binnen een straal van 30 meter.

 • Gevoelig voor high-jacking van apparaten

Ransomware is momenteel een van de ergste malware die er is. In werkelijkheid steelt het uw informatie niet, maar het versleutelt ze en blokkeert de toegang. Bovendien zou u daarna wat geld moeten betalen om de geblokkeerde inhoud terug te krijgen.

Naarmate de malware evolueert, richt deze zich echter op slecht beveiligde IoT-apparaten. Op dit moment zijn de gevallen waarin deze van invloed zijn op IoT-apparaten nog steeds zeldzaam, maar het wordt langzaamaan populair. Het kan tot veel problemen leiden. Vooral high jacking, een auto of thuissysteem is het meest cruciaal.

Invasies thuis

Het is de engste high-jacking die je ooit zou kunnen tegenkomen. Nu gebruiken veel mensen smart home-apparaten om alle functionaliteiten thuis te bedienen. In werkelijkheid kan de hacker toegang krijgen tot uw thuissysteem en u erin opsluiten, tenzij u het geld betaalt.

Of ze kunnen u er zelfs van uitsluiten, tenzij u de vergoeding binnen korte tijd betaalt.

Voertuig met hoge krik

Slimme auto’s zijn nu ontzettend populair. Voornamelijk zelfrijdende auto’s die geen chauffeur nodig hebben om u te brengen waar u heen wilt. Deze zijn echter uitsluitend afhankelijk van IoT-apparaten. Als de hacker er toegang toe kan krijgen, kan hij ervoor zorgen dat uw auto niet meer werkt.

Bovendien kan hij u ook ontvoeren terwijl u in de auto zit, aangezien hij de volledige controle heeft over uw auto. Dit zijn slechts enkele van de voorbeelden van dodelijke misdaden die hackers kunnen plegen.

 • Gebrek aan gegevensintegriteit

Zoals u inmiddels weet, hebben de IoT-apparaten altijd datatransmissies. De apparaten zijn voornamelijk bezig met het verzamelen van informatie, deze te verwerken en heen en weer te sturen. Soms kunnen sommige IoT-apparaten de informatie naar de cloud sturen zonder deze ooit te versleutelen.

Als gevolg hiervan kan de hacker er gemakkelijk toegang toe krijgen en het in zijn eigen voordeel gebruiken. Om nog maar te zwijgen, hij / zij kan knoeien met de cloudgegevens en valse informatie naar de gebruiker sturen.

In werkelijkheid zou een veelvoorkomend scenario de gezondheidszorg zijn. Als het toegang krijgt tot de gezondheidsgegevens, kan het ermee knoeien en valse informatie creëren die levens kan kosten.

En wat als de hacker toegang krijgt tot een pacemaker of andere machine die patiënten helpt te leven? De hackers kunnen dan het leven van de patiënt op het spel zetten om aan geld te komen.

 • Rogue IoT-apparaten

Wat betekent een frauduleus IoT-apparaat? Welnu, door de toename van namaakproducten is er ook een enorm aantal namaak IoT-apparaten. In werkelijkheid vervangen deze apparaten de originele en worden ze geïnstalleerd in officieren of huizen.

Zodra ze toegang hebben tot het netwerk, kunnen ze gemakkelijk elk afzonderlijk apparaat dat op dat netwerk is aangesloten, beschadigen. Waarom nemen ze toe?

Nou, vooral omdat er geen goed kanaal is voor de herkomst. De namaakbedrijven maken dus van deze gelegenheid gebruik om toegang te krijgen tot een systeem en het voorgoed te laten crashen.

Of erger nog: highjack voor geld. U kunt zich niet eens voorstellen welke schade het kan aanrichten aan een branche als er een vervalst apparaat in het systeem terechtkomt.

 • Cryptomining met IoT-bots

Ja, nu richten hackers zich op IoT-apparaten om cryptocurrencies te minen. IoT-apparaten worden geleverd met GPU- en CPU-bronnen, en als je ze hackt, moet je alle rekenkracht in handen krijgen.

Als gevolg hiervan werken uw IoT-apparaten niet goed en gaan ze langzaam kapot. In werkelijkheid eist cryptomining op elk apparaat enorm veel tol.

Dus als uw apparaat op de een of andere manier geïnfecteerd raakt met cryptobots, zal het de rekenkracht gaan gebruiken en het langzaam afbreken. Hoewel deze bots geen informatie van uw apparaat stelen, zullen ze ervoor zorgen dat uw apparaat niet bruikbaar is.

 • Problemen met gegevensprivacy

De IoT-apparaten verwerken dagelijks veel van onze informatie. Dit zijn dus uiteindelijk een enorme bron van informatie van elke gebruiker. In werkelijkheid kopen veel bedrijven gebruikersinformatie en ontwijken ze onze privacy om gedrag te voorspellen.

Het verkopen van deze informatie aan andere bedrijven is een regelrechte impact op onze privacyrechten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de bedrijven die onze informatie gebruiken om meer omzet te halen, echt verschrikkelijk zijn.

Omdat veel IoT-apparaten echter geen acht slaan op onze privacyproblemen, wordt deze informatie elke dag bekendgemaakt.

 • Kan kleine hacks niet detecteren

Niet elke datahack begint met merkbare veranderingen. In werkelijkheid hacken de meeste hackers kleine dingen op de achtergrond die onopgemerkt blijven. Meestal zijn deze hacks nog niet zo erg schadelijk en kunnen ze worden gestopt als ze in een vroeg stadium worden opgemerkt.

De meeste micro-inbreuken in het IoT-systeem worden echter onopgemerkt. Bovendien is het systeem gewoon niet in staat om deze kleine wijzigingen of malware te detecteren.

Als gevolg hiervan bouwt het zich langzaam op en lanceert het uiteindelijk een enorme aanval.

 • Risicovol automatiseringsproces

Automatiseringsprocessen zijn echt geweldig. Ze maken ons leven veel gemakkelijker. Het gebruik van automatisering brengt echter een behoorlijk deel van de risico’s met zich mee. Maar het is geen goede optie om slechts één autonoom systeem te gebruiken om duizenden gegevens te beheren.

Een enkele wijziging in de code kan de hele branche ten val brengen. Of als een hacker het systeem binnendringt en slechts één eenvoudig nummer wijzigt, kan dit gevolgen hebben voor de duizenden gegevens die het systeem bijhoudt.

Dus het lijkt misschien een geweldige optie, maar dat is het niet.

 • Onbetrouwbare communicatiegateway

De communicatiegateway is een van de essentiële componenten van elk IoT-systeem. In veel gevallen blijft deze gateway echter open en krijgen veel hackers er toegang toe. Als de gateway geen coderingsprotocol bevat, kan deze gemakkelijk informatie naar anderen lekken.

Zonder een privé-communicatiekanaal zou een IoT-netwerk op geen enkele manier 100% beveiligd zijn.

Hoe Blockchain IoT kan helpen

Welnu, gecentraliseerde servers voeden de IoT-industrie voorlopig. Maar als het gaat om een ​​langetermijnoplossing, zijn de gecentraliseerde systemen niet voldoende. In feite is elke vorm van gecentraliseerde servers niet goed genoeg voor toekomstige IoT-apparaten, gezien alle beveiligingsproblemen.

Dus als de IoT-apparaten hun volledige potentieel willen bereiken, moeten ze voor eens en voor altijd weggaan van de gecentraliseerde servers.

Blockchain in IoT zal helpen om zonder problemen het vertrouwen en de connectiviteit te creëren die iedereen wil. Omdat alle knooppunten in de blockchain en het internet der dingen zullen werken zonder gecentraliseerde servers, is het dus efficiënter.

Met behulp van blockchain in IoT kunnen veel fabrikanten eindelijk een beveiligde en betaalbare investering krijgen. Maar voordat we zien hoe de blockchain voor ondernemingen de IoT-sectoren kan veranderen, laten we eens kijken welke functies het in het proces kan gebruiken.

 • Onbetrouwbaar

Met blockchain in IoT kan elke partij de ware vorm van betrouwbare connectiviteit krijgen. Gewoonlijk zullen de apparaten met blockchain in IoT rechtstreeks het netwerk gebruiken om gegevens te verifiëren. Bovendien kan het de slimme contracten gebruiken om alle processen binnen het blockchain- en internet of things-platform te automatiseren.

Zoals u weet, zou er echter geen gecentraliseerde server of een derde partij zijn die de controle heeft over uw gegevens binnen de blockchain in het IoT-systeem.

 • Autonomie

Blockchain in IoT helpt de slimme apparaten eigenlijk om zichzelf te monitoren en onafhankelijk te werken. Bovendien kunnen ze, met behulp van zelfuitvoerende logica van blockchain, alle soorten taken uitvoeren in het blockchain- en internet of things-systeem.

De fabrikant moet echter de logica specificeren voordat ze het product voor een specifieke taak uitrollen. In de tussentijd kunnen ze ook een gebruikersinterface bieden voor de gebruikers om de parameters van de logica op een eenvoudige manier te wijzigen.

In werkelijkheid kan dit gemakkelijk veel werk stroomlijnen en de tussenpersoon direct verwijderen zonder problemen met blockchain in IoT.

 • Kostenvriendelijk

Welnu, een andere geweldige functie van de blockchain in IoT is een kostenvriendelijke omgeving die het presenteert. Gewoonlijk maakt de voor IoT gemeten beveiliging deze technologie duurder dan andere apparaten. Maar met blockchain in IoT zou er geen extra vangnet nodig zijn.

Blockchain en het internet of things kunnen alles probleemloos zelf beheren. In werkelijkheid hebben de serviceproviders een monopolie in de IoT-industrie, samen met ondersteunende apparaten.

Maar met blockchain in IoT zou de technologie toegankelijker zijn voor reguliere consumenten. Er zal ook geen probleem zijn met de kosten van schade in het blockchain- en internet of things-systeem.

Het bespaart dus uiteindelijk veel geld.

Lees hoe Blockchain nu de handelsfinanciering kan transformeren!

Hoofdstuk-4: Blockchain en IoT: mogelijke gebruiksscenario’s

blockchain en IoT

 • Hoge gegevensbeveiliging

Volgens een recent onderzoek is meer dan 81% van de bedrijven en de overheid en bedrijven van mening dat een IoT-ramp hen de komende twee jaar zal treffen. Maar slechts 28% van hen doet er iets aan. Hier bedoel ik voorzorgsmaatregelen die de bedrijven zouden moeten nemen om de IoT-risico’s te beperken.

Maar zoals u kunt zeggen, zoekt nog geen derde van de ondernemingen naar IoT-risicobeperkende diensten. Het resultaat?

Nou, het is niet definitief, maar we zullen uiteindelijk geen middelen hebben om onszelf te beschermen tegen de uiterlijke bedreigingen.

Blockchain- en IoT-use-cases kunnen hier dus echt van pas komen. Met IoT-blockchain-use-cases krijgt de onderneming een volledig beveiligd beveiligd netwerk dat de faciliteiten kan bieden die geen enkele externe provider kan bieden. IoT blockchain-use-cases kunnen het verificatieproces bieden op basis van consensusalgoritmen om de gegevensinvoer eerlijker te maken.

Een ander groot feit zou de onveranderlijkheid van het blockchain- en IoT-systeem zijn. Wanneer een persoon het blockchain IoT-netwerk probeert te manipuleren, zal het het probleem onmiddellijk detecteren.

Blockchain en IoT kunnen dus een geweldige oplossing zijn voor alle beveiligingsproblemen.

 • Krachtiger gegevensvalidatieproces

De populariteit van en de vraag naar Big Data stijgt enorm op de marktplaatsen. In werkelijkheid is het vrij duidelijk dat het tegen het jaar 2023 een industrie van meer dan $ 100 miljard zal worden. Maar hoe komt dat? Gegevens worden een groot deel van ons leven en zijn het meest gewenste product aller tijden.

Bovendien krijgen we zoveel gegevens van alle IoT-apparaten, computers, enz. We hebben echter geen goede technologie om echt te verifiëren of de gegevens geldig zijn of niet.

Dit zorgt voor een enorm dilemma in de teeltsector. Met de opkomst van blockchain en IoT-systemen zou het echter eindelijk mogelijk zijn. U kunt dus op de blockchain vertrouwen en IoT gebruikt cases om alle informatie te verifiëren voordat deze aan het grootboek wordt toegevoegd..

Zoals u al weet, is gegevensverificatie een onderdeel van blockchain IoT. En alle knooppunten gebruiken verschillende methoden om alle informatie te valideren om uit te sluiten dat valse informatie een plaats in het grootboek krijgt.

Door dit te doen, kunnen de IoT-blockchain-use-cases eenvoudig een einde maken aan problemen met gegevensverificatie en ook de big data-industrie helpen groeien.

 • Anonimiteit van gegevens voor extra privacy

Internet of Things is niet alleen bedoeld voor zakelijke gebruikers, maar ook voor ons dagelijks leven. In werkelijkheid is bijna alles van een slimme woning uitgerust met deze technologie. Met deze zeer intieme blootstelling aan deze apparaten lopen onze privacy echter enorm in gevaar.

In veel gevallen kunnen deze apparaten onze privégegevens aan de buitenwereld doorgeven. We hebben dus niet langer de volledige controle over onze eigen gevoelige informatie. Het kan een rampzalig probleem veroorzaken en gebruikers zullen binnenkort hun vertrouwen in grote merken verliezen.

Blockchain- en IoT-use-cases kunnen hier echter ook helpen. Zoals u al weet, is de gedistribueerde grootboektechnologie volledig in staat om deze puinhoop aan te pakken. Bovendien biedt blockchain IoT volledige anonimiteit.

Het zou de gebruikers helpen terug te nemen wat alleen van hen is en zelfs geen enkele nieuwsgierige blik in hun leven toelaten. Bovendien kunnen ondernemingen ook profiteren van IoT-blockchain-use-cases. Met blockchain en IoT kunnen ze meer populariteit en bekendheid krijgen.

 • Firewall tegen DDoS-aanvallen

Weet je nog hoe de DDoS-aanval een bedrijfsnetwerk kan verlammen? Veel ondernemingen vallen ten prooi aan deze volkomen beledigende aanvallen die binnen een paar minuten hun hele netwerkruimte in beslag nemen.

De IoT-apparaten zijn veel kwetsbaarder en vaak vatbaarder voor DDoS-aanvallen. De hackers kunnen gemakkelijk kwetsbare IoT-apparaten in een netwerk achterhalen en aanvallen, waardoor het hele netwerk crasht.

Maar met behulp van blockchain- en IoT-use-cases kunnen alle DDoS-aanvallen worden opgelost. In werkelijkheid werkt blockchain IoT als een firewall voor allerlei soorten malware-aanvallen. Maar met DDoS zou het een tandje hoger moeten gaan.

Elk blockchain- en IoT-systeem kan spamverkeer detecteren wanneer het allemaal begint. Naarmate de bandbreedte echter afnam, heeft de eigenaar meer bandbreedte nodig om het verlies te compenseren. Hier kunnen IoT-blockchain-use-cases bandbreedte lenen van de gedistribueerde knooppunten op het netwerk om de aanval te voorkomen.

 • End-to-end zichtbaarheid

Een volledig transparant netwerk is een vertrouwd netwerk. In werkelijkheid is het probleem met onze typische gecentraliseerde servers het gebrek aan volledige transparantie. Velen zijn dus sceptisch over de vraag of ze het systeem kunnen vertrouwen of niet. Bovendien komt het ook vaker voor binnen de ondernemingen.

Met behulp van blockchain- en IoT-use-cases zou niemand dit dilemma nu tegenkomen. De blockchain IoT is in staat om fulltime end-to-end zichtbaarheid te bieden.

Omdat bedrijven meestal ook een privékanaal nodig hebben, kunnen IoT-blockchain-use-cases privékanalen bieden tussen slechts twee partijen.

Bovendien kunnen IoT-apparaten dit kanaal gebruiken om probleemloos met elkaar te communiceren. Het blockchain- en IoT-systeem verandert dus de risico’s van datahacks met deze methode.

 • Real-time bijhouden

Een belangrijk onderdeel van IoT zijn de sensoren en RFID-tags. Hiermee kan iedereen objecten volgen om hun volledige authenticiteit te garanderen. In werkelijkheid hebben veel fabrikanten te maken met handelsproblemen vanwege het ontbreken van een goed volgsysteem.

Niet alleen de handel, maar ook de toeleveringsketen heeft dringend behoefte aan realtime tracking. In werkelijkheid kunnen de IoT-apparaten alle tracking aan, maar ze hebben ook risicobeheer nodig.

Dus met behulp van IoT-blockchain-use-cases kan elk bedrijf zijn goederen nu probleemloos volgen. Meer nog, ze kunnen het in realtime doen! Blockchain IoT-platforms kunnen de juiste locatie van goederen zonder enige tussenkomst bieden.

Zo blijven de blockchain- en IoT-apparaten veilig en is er geen sprake van namaakproducten. Zoals u kunt zien, komt dit allemaal door blockchain- en IoT-use-cases.

 • Identiteit voor IoT-apparaten

Welnu, er is nog een ander groot probleem in de IoT-industrie, en het is het gebrek aan identiteit voor de IoT-apparaten. Meestal is er geen manier om de authenticiteit van het apparaat te controleren. Bovendien is de eenvoudige bedrijfsstatus of wanneer deze is gemaakt, niet eens beschikbaar voor verificatie.

Bovendien, waar het IoT-apparaat de software bijwerkt of een handtekening van de uitgever heeft of niet, is iets dat gebruikers moeten weten.

Maar met behulp van blockchain- en IoT-use-cases kunnen ze het nu zeker weten. In werkelijkheid zal het blockchain- en IoT-systeem de identiteitsinformatie voor elk IoT-apparaat cryptografisch opslaan. Om nog maar te zwijgen, de beveiligingslaag biedt volledige bescherming in het blockchain IoT-systeem. Nu zouden de apparaten authentieker zijn, waardoor er geen ruimte is voor oplichters.

Zo kunnen IoT-blockchain-use-cases de typische manieren zeker voorgoed veranderen.

 • Meer toegangscontrole

Alle aangesloten apparaten kunnen enorm profiteren van het blockchain- en IoT-systeem. Bovendien kunnen de IoT-blockchain-use-cases volledig toegangscontrole bieden voor zowel virtuele als fysieke bronnen. Bovendien is het systeem ook in staat om de hele tijd vast te leggen wie toegang heeft tot welke bronnen.

Het slimme slot met blockchain en IoT kan bijvoorbeeld de informatie opslaan van wie op dat moment het gebouw is binnengekomen. Het zal ook elke vorm van invoer opslaan. Bovendien, als de sleutel niet overeenkomt, worden alle pogingen om er toegang toe te krijgen gestopt.

Hetzelfde geldt voor het delen van bestanden tussen IoT-apparaten. Doorgaans krijgen andere apparaten geen toegang tot de gegevens als ze hiertoe niet zijn geautoriseerd. Met behulp van blockchain- en IoT-use-cases kunt u zelfs individuen en hun toegangsniveau specificeren.

 • Betere naleving

In werkelijkheid zijn er zoveel scenario’s met processen waarvan u moet weten of ze correct worden nageleefd. Daarnaast geldt dit vooral voor processen waarbij meerdere partijen betrokken zijn.

Hoe dan ook, u kunt een betere compliance-ervaring krijgen met behulp van slimme contracten in het blockchain- en IoT-systeem.

Laten we zeggen; een patiënt moet de medische geschiedenis delen met relevante artsen om het probleem beter te kunnen onderzoeken. De patiënt wil echter ook de privacy behouden en staat gedurende een bepaalde tijd geen aanvullende informatie toe.

Met gebruiksscenario’s van IoT-blockchain is het volledig mogelijk. Bovendien kunnen de use-cases van blockchain en IoT voorzien of aan bepaalde compliance wordt voldaan of niet. Bovendien kan het blockchain- en IoT-systeem ook verdere compliances stoppen als eerdere compliances niet correct worden vervuld.

Lees hoe Blockchain de gezondheidszorg nu kan transformeren!

 • Betere kwaliteitscontrole bij IoT-productie

De productiefase is vrij cruciaal voor IoT-apparaten. In werkelijkheid is er geen kwaliteitscontrole of wat dan ook. U ziet dat deze problemen grote problemen kunnen veroorzaken. In plaats van deze apparaten te repareren voordat ze worden uitgerold, doen fabrikanten er eigenlijk niets aan.

De beveiligingsproblemen van deze apparaten blijven dus toenemen. Bovendien richten ze zich niet op beveiliging, maar vooral op ontwerpesthetiek.

Maar met behulp van blockchain- en IoT-use-cases zal het scenario volledig veranderen. Met het blockchain- en IoT-systeem kunnen de bedrijven de kwaliteit beheren van elk afzonderlijk apparaat dat ze produceren. Niet alleen voor de fysieke beveiliging, maar ook voor de softwarebeveiliging.

In werkelijkheid kan het enorme aantal apparaten behoorlijk overweldigend worden om te perfectioneren. Maar met de hulp van blockchain- en IoT-systemen, kunnen ze het gemakkelijk voor elkaar krijgen.

 • Sterker cloudbeheer

Cloud is een groot deel van de IoT-architectuur. De apparaten zijn voornamelijk bezig met het verzamelen van informatie, het verwerken ervan en het heen en weer sturen. Soms kunnen sommige IoT-apparaten de informatie naar de cloud sturen zonder deze ooit te versleutelen.

Als gevolg hiervan kan de hacker er gemakkelijk toegang toe krijgen en het in zijn eigen voordeel gebruiken. In werkelijkheid is zelfs de cloud niet volledig in staat om alle beveiligingsproblemen op te lossen. Omdat er veel netwerken in dezelfde cloud zijn, treden soms datalekken op.

Maar met een blockchain- en IoT-oplossing kunt u de cloud eenvoudig efficiënter beschermen. Wat nog belangrijker is, voordat een van de IoT-apparaten de gegevens naar de cloud stuurt, worden ze allemaal cryptografisch versleuteld in het blockchain- en IoT-netwerk..

Met blockchain in IoT zou de cloud dus veiliger dan ooit zijn. Er zouden geen lekken zijn en niemand zou het netwerk kunnen binnendringen.

Het is dus uiteindelijk een geweldige oplossing met behulp van blockchain en internet of things.

 • Beveiligde communicatiegateway

In veel gevallen blijft de gateway open en krijgen veel hackers er toegang toe. Als de gateway geen coderingsprotocol bevat, kan deze gemakkelijk informatie naar anderen lekken. Het is dus ook uitermate belangrijk voor een veilige gateway voor de IoT-apparaten.

Stel dat uw thermostaat de exacte temperatuur van uw huis naar de cloud uploadt. Als de hacker er toegang toe krijgt, kan hij zonder problemen de temperatuurwaarde van uw huis wijzigen.

Maar hoe kan de gateway worden beveiligd? Welnu, het blockchain- en IoT-systeem is volledig in staat om een ​​privé-communicatiekanaalgateway voor de industrie te bieden. Bovendien zijn de blockchain en het internet of things-kanaal volledig uit handen van enige vorm van interferentie.

Als gevolg hiervan kan niemand midden in een communicatiekanaal op het blockchain- en IoT-netwerk onderscheppen.

 • Beter automatiseringsproces

Het gebruik van automatisering brengt een behoorlijk deel van de risico’s met zich mee. Maar het is geen goede optie om slechts één autonoom systeem te gebruiken om duizenden gegevens te beheren.

Een enkele wijziging in de code kan de hele branche ten val brengen. Of als een hacker het systeem binnendringt en slechts één eenvoudig nummer wijzigt, kan dit gevolgen hebben voor de duizenden gegevens die het systeem bijhoudt.

Je hebt dus blockchain en IoT nodig om het automatiseringsproces te beheren, zodat niemand er toegang toe kan krijgen. In werkelijkheid is het proces meestal gekoppeld aan een reeks andere werken die elkaar voeden. Bovendien is het noodzakelijk om de perfecte analyse te maken en dienovereenkomstig actie te ondernemen voor de automatiseringsprocessen.

Maar als iemand de resultaten hoog in het vaandel heeft, zou het proces mislukken. Omdat de blockchain en het internet of things-platform onveranderlijk zijn, zou het voorkomen dat iemand de resultaten wijzigt.

Blockchain en IoT zullen dus voorgoed risicovolle automatiseringsprocessen voorkomen.

 • Versleuteling voor meervoudige autorisatie

Weet u dat onze wachtwoorden niet meer voldoende zijn om volledige beveiliging te bieden? Met de standaard wachtwoordkeuzes van de fabrikant werd het voor elke hacker relatief eenvoudig om het te raden en toegang te krijgen.

In werkelijkheid gebruiken velen geen multifactor-wachtwoorden of autorisatiemethoden. Het wordt dus veel vatbaarder voor hacks. Met een blockchain- en IoT-netwerk krijgt u echter meervoudige autorisaties, waaronder mogelijk ook biometrische identiteiten.

Maar toch is het niet genoeg. Dat is de reden waarom alle multifactor-autorisatiesleutels ook worden gecodeerd en opgeslagen in de blockchain en het internet of things-systeem.

Dit is precies hoe het blockchain- en IoT-systeem werkt om volledige beveiliging te bieden.

 • Samenwerkingsomgeving voor gedeelde economie

De deeleconomie is momenteel een van de opkomende bedrijfstakken. Bovendien is het een economie waarin peer-to-peer-uitwisseling van diensten, goederen of andere soorten middelen plaatsvindt. Onnodig te zeggen dat bijna de hele sector van de gedeelde economie sterk afhankelijk is van de geloofwaardigheid van de IoT-apparaten.

In dit geval is blockchain en IoT-systeem de perfecte vangst. Door beide systemen aan elkaar te koppelen, krijgen de IoT-apparaten de boost die ze nodig hebben. Ook kun je met behulp van de blockchain en internet of things zelfs een samenwerkingsomgeving creëren.

Stelt u zich eens een scenario voor waarin u vanaf één platform toegang krijgt tot alle deelsectoren. Het zou niet alleen sterk beveiligd zijn, maar het zou ook de inkomsten verhogen.

Dus ik moet zeggen dat blockchain en IoT ook het perfecte paar vormen voor deze branche.

Hoofdstuk-5: Geschikte Enterprise Blockchain voor IoT

Deze top drie blockchain-platforms voor ondernemingen zijn het meest geschikt voor alle soorten blockchain-IoT-bedrijven.

 • Ethereum Enterprise

Ethereum Enterprise zou de meest volwassen enterprise blockchain-platforms zijn die er zijn. Meestal is het een openbaar platform, maar voor bedrijven bevat het platform speciale privékanalen.

In werkelijkheid kunt u Ethereum in bijna elke branche gebruiken, inclusief IoT. Dus voor het IoT- en blockchain-platform zou Ethereum Enterprise een perfecte kandidaat zijn.

Enterprise Ethereum is eigenlijk een open platform en geen product voor de blockchain IoT-bedrijven. Alle blockchain IoT-bedrijven zouden goede authenticatie en meer gecontroleerde toegang willen. En Enterprise Ethereum biedt precies dat.

Gewoonlijk zouden ze in typische blockchain IoT-bedrijven te maken hebben met overheidsproblemen, maar EE is volledig in staat om op die manier te ondersteunen. Bovendien zijn constante updates gewoon perfect voor IoT- en blockchain-oplossingen.

U moet echter weten dat, hoewel Enterprise Ethereum erg populair is, het een beetje laag op de schaal is. Maar de enorme hoeveelheid ondersteuning en dApps zouden de lage transactietarieven moeten goedmaken.

 • Hyperledger

Hyperledger is momenteel een van de belangrijkste blockchain-platforms voor bedrijven op de markt. Omdat het platform geschikt is voor een breed scala aan industrieën, is het ook perfect voor IoT en blockchain. Momenteel Hyperledger wordt geleverd met tien verschillende projecten die elk geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

Elk blockchain IoT-bedrijf kan hun technologie gebruiken omdat ze open source zijn en een samenwerkingsomgeving promoten. Bovendien kunnen ze voor blockchain IoT-bedrijven een geautoriseerd blockchain-systeem aanbieden dat alleen geautoriseerde personen zou toestaan ​​en niemand anders.

Om nog maar te zwijgen van de hoge schaalbaarheid die perfect is voor alle blockchain IoT-bedrijven op de markt. Het belangrijkste is dat de noodzaak om de beschikbaarheid van gegevens te kennen een enorme boost zal zijn voor het IoT- en blockchain-platform.

Om de blockchain IoT-bedrijven te helpen, bieden ze ook rijke zoektalen die helpen om het grootboek beter te begrijpen. Hoe dan ook, de modulaire structuur is de allerbeste optie voor IoT en blockchain omdat het plug-and-plays-services biedt.

Afgezien van al deze, is het platform super beveiligd.

Bekijk nu onze Hyperledger Vs Ethereum-gids!

 • Quorum

Quorum is een andere geweldige blockchain voor bedrijven die het meest geschikt is voor blockchain- en IoT-bedrijven. U zult blij zijn te weten dat het platform is ontwikkeld voor snelle transacties en hoge doorvoer. Dus als blockchain- en IoT-bedrijven een sneller platform willen, moeten ze Quorum eens bekijken.

In werkelijkheid zorgt het ontbreken van een zwaar consensusalgoritme op het netwerk voor een snelle output van dit platform. Verder voor blockchain IoT-bedrijven, Quorum biedt knooppuntbeheerautoriteit.

Het zal de autoriteit helpen om knooppunten goed te keuren en ervoor te zorgen dat het netwerk privé blijft. Bovendien is een van de beste kenmerken van Quorum waar de blockchain-IoT-bedrijven dol op zouden zijn, de privétransactie.

Hier kunnen alleen de personen die transacties uitvoeren hun databases zien en niemand anders. Welnu, elk blockchain-IoT-bedrijf zou hoogwaardige prestaties nodig hebben, nietwaar? Dus daarvoor brengt Quorum de ultieme spelveranderende technologie die alle anderen op de markt verslaat.

Hoofdstuk 6: Voorbeelden van Blockchain IoT op het werk

 • Ministerie van Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten

Laten we beginnen met het mooie voorbeeld van het Department of Homeland Security. Ze gebruiken blockchain en IoT om te bewijzen dat de informatie van de bredere controles legitiem is. In werkelijkheid is het DHS van mening dat de typische IoT-apparaten in de boarders niet voldoende zijn om volledige openheid te geven over wat er gebeurt.

Veel tegenstanders zouden gemakkelijk met de gegevens kunnen knoeien en er zou geen manier zijn om het te weten. Bovendien is het een kwestie van nationale veiligheid om ervoor te zorgen dat alles wat wordt opgevangen van de IoT-apparaten 100% legitiem is.

Daarom gebruiken ze IoT-blockchain-projecten voor herkomst. Bovendien werken ze samen met Factom en hebben ze al $ 199.000 geïnvesteerd voor de ontwikkeling van het project.

Wat Factom in dit IoT-blockchain-voorbeeld doet, is een apparaatidentificatie maken voor elk IoT om spoofing te voorkomen. En vanwege de aard van blockchain-technologie is het vrij eenvoudig om deze prachtige blockchain- en IoT-oplossing te realiseren.

 • Maersk

Maersk werkt samen met IBM om de manier waarop de wereldwijde toeleveringsketen werkt te veranderen. Daarvoor gebruiken ze blockchain en IoT, aan elkaar gekoppeld om meer transparantie binnen de branche te hebben. In werkelijkheid zal deze oplossing veilige en efficiënte handel in de toeleveringsketen bevorderen.

Bovendien zal het ook zorgen voor meer draagvlak voor transparantie en informatie-uitwisseling tussen de handelspartijen.

Maar hoe gaan ze dat doen? Allereerst zal het platform blockchain-gebaseerd zijn en zullen ze de IoT-apparaten gebruiken om elk afzonderlijk proces ermee te verbinden. In werkelijkheid kun je het alleen met IoT-apparaten doen, maar de beperkingen en beveiligingsrisico’s zouden enorm zijn.

Het platform zal dus blockchain gebruiken om de beperkingen van typische supply chain-processen te stroomlijnen en weg te werken. Bovendien is dit momenteel een van de goede IoT-blockchain-projecten in de supply chain.

Dit is echt een geweldig IoT-blockchain-voorbeeld, omdat het de sterke punten van zowel blockchain- als IoT-apparaten gebruikt.

 • Pfizer, McKesson en AmerisourceBergen

Een ander mooi voorbeeld van een IoT-blockchain is de oplossing van MediLedger voor de zorg. Aan de IoT-blockchain-projecten nemen veel farmaceutische bedrijven, maar ook groothandels, uitgebreid deel.

Onder hen nemen Pfizer, McKesson en AmerisourceBergen het voortouw. In werkelijkheid zijn er toevallig meer topspelers in het spel. In de eerste aankondiging werden echter alleen de namen van deze bedrijven vermeld.

De oplossing maakt gebruik van blockchain- en IoT-platform om elk geproduceerd medicijn te volgen en te beveiligen. In de wereld van vervalsingen is het nu nodig om te zien of de drugs echt uit authentieke bronnen komen of niet.

Een ander gebruik van dit project is de terugboekingsoplossing voor kortingen. Meestal hebben de farmaceutische bedrijven verschillende prijspunten bij groepsaankooporganisaties (GPO) en groothandels.

Soms bieden de geneesmiddelen vanwege een grote vraag kortingen aan GPO’s. Omdat de groothandel echter voor de distributie zorgt, is het noodzakelijk dat ze op de hoogte zijn van de kortingen.

Zo kunnen ze het terugvragen van de geneesmiddelen om inkomsten te krijgen. Met behulp van deze blockchain- en IoT-oplossing kunnen ze dit eenvoudig en volledig transparant doen.

 • Commonwealth Bank

Een ander geweldig IoT-blockchain-voorbeeld is de blockchain IoT-oplossing van Commonwealth-banken. In werkelijkheid gebruikt de Commonwealth-bank IoT-blockchain-projecten om twee belangrijke problemen aan te pakken: het delen van activa en wereldwijde handel.

1. Assets delen

Met de blockchain- en IoT-oplossing geeft de Commonwealth-bank een klant de mogelijkheid om activa te delen en deze op het netwerk te volgen. Bovendien hebben ze het onlangs uitgeprobeerd in een landbouwtest waarbij drie boeren een enkele veldspuit deelden, en met behulp van het systeem konden ze beslissen hoe het zou werken..

Omdat alles zich op het onveranderlijke netwerk bevond, kan niemand de informatie over de gedeelde activa achterhalen en deze wijzigen. Het kan dus een geweldige oplossing zijn voor de groeiende industrieën in de gedeelde economie.

2. Handel

Commonwealth Bank werkt ook samen met vijf verschillende Australische toeleveringsketenbedrijven om transparante en veilige handelsfaciliteiten te promoten. Hiervoor gebruiken ze blockchain en IoT samen om het hele verzendproces te volgen.

Bovendien kan het ook de productiegoederen volgen en in welke omstandigheden ze verkeren voordat de transactie wordt uitgevoerd.

Onnodig te zeggen dat de blockchain- en IoT-oplossing het gemakkelijker maken in de wereldhandel. Hoe dan ook, ze verhandelden al 17 ton amandel van Victoria naar Australië. In werkelijkheid is de test een enorm succes en zal de samenwerking tussen rederijen verder worden voortgezet.

 • Van Dorp

Een ander goed voorbeeld van een IoT-blockchain is de samenwerking tussen Van Dorp en Timeseries. Hier gebruiken ze IoT-blockchain-projecten om slimme apparaten voor thuisgebruik te onderhouden. In werkelijkheid is Van Dorp een technische FM-aanbieder die meer dan 17.000 gebouwen beheert.

In elk van deze huizen zijn er duizenden activa, zoals AC-systemen, verlichtingssystemen of verwarmingssystemen. Elk van deze systemen heeft goed onderhoud nodig en zonder een transparant netwerk wordt het onmogelijk om een ​​probleem op te sporen.

Bovendien kost het enorm veel tijd, met als gevolg overlast voor de woningen.

Met de hulp van blockchain- en IoT-oplossingen kunnen ze nu elk onderdeel volgen van al het gebouw dat ze onderhouden. Het verhoogt niet alleen hun efficiëntie, maar het helpt ook de residenties.

Bovendien weten ze met extra automatisering op het netwerk precies wat het probleem is en welke professionals het kunnen oplossen.

 • The Freshwater Trust

De Freshwater Trust werkt samen met IBM om het probleem van droogte in Californië aan te pakken. Verder is de University of Colorado Boulder ook lid van het project. In werkelijkheid willen ze de watervoerende lagen beheren, omdat ze een enorm risico lopen.

Een watervoerende laag is eigenlijk een laag ondergrondse watervoerende rotsen. Bovendien kun je het ondergrondse water uit deze rotsen halen en het gebruiken als een zuivere waterbron.

Door slecht beheer lopen ze echter ernstige risicopunten. Maar met de hulp van IoT-blockchain-projecten kunnen ze gemakkelijk de weerscorrelaties en regenval volgen. En ze zouden precies weten wanneer en waar ze grondwater kunnen onttrekken.

Niet alleen dat, maar de IoT-sensoren zouden alle gegevens op het blockchain- en IoT-systeem opslaan, en gewone gebruikers kunnen bijhouden hoeveel ze hebben gebruikt. Bovendien kunnen ze het grondwater ook kopen en als aandeel verhandelen.

Het is dus een geweldig IoT-blockchain-voorbeeld op het werk.

 • Telstra

Telstra is een telecommunicatiebedrijf dat IoT-blockchain-projecten gebruikt om al hun IoT smart home-apparaten te beveiligen. In werkelijkheid testen ze blockchain- en IoT-oplossingen om te zien of deze echt manipulatie- of beveiligingshacks kan detecteren.

Daarvoor creëerden ze een hackomgeving en probeerden ze de netwerken te hacken die waren verbonden met de IoT-apparaten. Het was een enorm succes omdat het netwerk problemen binnen een seconde kon detecteren. In werkelijkheid gebruiken ze voor het milieu privénetwerken omdat ze de snelste output bevorderen.

Met behulp van dit IoT-blockchain-voorbeeld kunnen ze dus meer beveiliging bieden voor smart home-apparaten. Ze bevinden zich echter nog in de testfase en hebben nog geen publieke oplossingen uitgerold. Dus, na grondiger experimenteren met de IoT-apparaten, zullen ze deze voor hun klanten uitrollen.

 • Smart Electric Power Alliance (SEPA)

Een ander geweldig IoT-blockchain-voorbeeld is de oplossing die de SEPA gebruikt voor het beveiligen van elektriciteitsnetten. SEPA is een organisatie die zich richt op het promoten van schone energie door middel van onderzoek, onderwijs, samenwerkingen en standaarden.

Naarmate de behoefte aan energieopwekking toeneemt, nemen ook de complicaties toe. Maar om deze complexe operaties te beheren, worden veel IoT-sensoren, netwerken en technologieën gebruikt. In werkelijkheid zijn deze IoT-apparaten zeer kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Daarom gebruikt SEPA IoT-blockchain-projecten om het ecosysteem voor het leven te beveiligen. Bovendien zorgt de blockchain- en IoT-oplossing ervoor dat alle gegevens van deze sensoren geldig zijn. Het werkt ook als een firewall als het gaat om cyberaanvallen.

Zo wordt de architectuur van het energienet zo solide mogelijk gemaakt. Volgens SEPA is het bereiken van dit niveau van beveiliging en efficiëntie niet mogelijk met typische gecentraliseerde systemen.

 • Brooklyn Bibliotheek

Meestal zijn uw mobiele apparaten in de openbare laadstations behoorlijk kwetsbaar. Veel illegale mensen kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot mobiele apparaten en hun telefoons kapen. Om dit te stoppen, werkt Brooklyn Public Library aan een geweldig IoT-blockchain-voorbeeld.

In werkelijkheid bieden ze een geweldig laadstation voor slimme mobiele telefoons, ondersteund door IoT-blockchain-projecten. Wat deze technologie zal doen, is de gebruikers volledige veiligheid en gemak bieden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw apparaat wordt gehackt.

Deze gebruikers zouden echter een directe verbinding hebben met hun lenerspas en deze gebruiken om een ​​pas in de bibliotheek te krijgen.

Maar aangezien de service volledig gratis is, moet u mogelijk een video van 15-30 seconden bekijken of zelfs een algemene Brooklyn Library-enquête invullen.

Dit zal de bibliotheek helpen om betere diensten aan te bieden en de kosten te onderzoeken die u zou willen maken.

 • De maagdelijke diamant

Een ander goed voorbeeld van een IoT-blockchain is het bedrijf dat de Virgin Diamond heet. Hier biedt het bedrijf een totale herkomst aan van de diamanten die rechtstreeks uit de mijn komen. Dus in zekere zin krijg je een stuk perfect ongebruikte diamanten sieraden.

Volgens het bedrijf in de diamantindustrie denkt de koper dat elke diamant die hij koopt eigenlijk nieuw is. Maar dat is in werkelijkheid niet het geval. Veel diamanten worden gerecycled en er is geen manier om te weten of iemand die diamant in het verleden heeft gedragen of niet.

Maar met de hulp van IoT-blockchainprojecten kunnen ze hun klanten volledige openheid bieden over de authenticiteit en vroegere eigenaren.

In werkelijkheid kan het geweldig nieuws zijn voor de klanten die een geschenk willen geven of nieuwe diamanten willen bemachtigen.

 • Universiteit van Nevada, Reno

De Universiteit van Nevada, Reno werkt samen met Filament voor het creëren van een op blockchain en IoT gebaseerde technologie. In werkelijkheid is de technologie ontworpen om wegeninfrastructuur en nieuwe normen voor autonome voertuigen te creëren.

Vanaf nu neemt de hype voor autonome voertuigen exponentieel toe. Het concept klaarmaken is echter niet eenvoudig. Bovendien gaat het niet alleen om de kaart, maar ook om de vraag of het systeem erin te vertrouwen is.

Welnu, het moet volledig in staat zijn om alle objecten op de weg te detecteren en dienovereenkomstig te handelen. Om nog maar te zwijgen, het moet de juiste beveiligings- en privacyopties hebben. U wilt absoluut niet dat uw slimme auto wordt gekaapt.

Zo werkt de universiteit samen om een ​​duurzame omgeving te creëren op blockchain en IoT om ervoor te zorgen dat het netwerk volledig bewijs is.

In werkelijkheid zal het IoT de informatie detecteren en terugsturen, en de blockchain zal deze opslaan in het onveranderlijke grootboek. We zouden echter ook AI’s in de mix nodig hebben om de adaptieve beslissingen duidelijk te maken.

 • Kouvola Innovatie

Kouvola Innovation gebruikt blockchain- en IoT-oplossingen om de logistieke sector van stroom te voorzien. Welnu, de logistieke sector heeft dringend behoefte aan verandering. Bovendien, door het gebrek aan goed beheer en tracering, betaalt veel logistieke bushiness de prijs met inkomsten.

Met behulp van de blockchain- en IoT-technologie kunnen ze echter een beveiligd platform krijgen om operationeel dataverkeer te beheren.

In werkelijkheid is de oplossing niet beperkt tot alleen het bedrijf, maar iedereen staat open om lid te worden en van de voordelen te genieten.

Op dit moment lijkt het project Kouvola Innovation en vijf andere partijen in de mix te hebben. Zij zijn –

 • Regio Örebro County, Zweden
 • Valga County Development Agency, Estland
 • Technische Universiteit van Tallinn, Estland
 • Sensei LCC, Estland
 • Instituut voor Transport en Telecommunicatie, Letland

Al deze bedrijven hebben hoge verwachtingen van blockchain- en IoT-innovaties en testen het project om het nog verder te perfectioneren.

 • Apicaal

Kun je je ooit een IoT-blockchain-voorbeeld voorstellen voor de palmolie-industrie? Welnu, de palmolie-industrie houdt zich veel bezig met kwesties op het gebied van duurzaamheid en traceerbaarheid. Het maakt het dus erg moeilijk om te bewijzen of de palmolie authentiek is of niet.

Met de nieuwe samenwerking van Apical en andere grote namen in de palmolie-industrie kan er echter een einde komen aan de problemen. Met de nieuw gevormde alliantie voor duurzaamheidszorg en innovatie kan de industrie zeker veranderen.

Momenteel krijgen ze technologische ondersteuning van SAP. In feite zou het op Blockchain en IoT gebaseerde platform de palmolieproductie kunnen volgen en beveiliging bieden in de opgeslagen gegevens.

Als gevolg hiervan zouden de nagemaakte producten op basis van palmolie drastisch verminderen. We kennen nog steeds geen verdere functies van dit platform, maar het bevindt zich nog in de beginfase.

Het zal waarschijnlijk wat langer duren om een ​​volwassenere technologie te worden.

 • Aquai

Aquai werkt samen met NetObjex om een ​​slim watersysteem aan te bieden aan haar consumenten. Momenteel werken ze aan IoT-blockchain-projecten die hen kunnen helpen bij het produceren, ontwikkelen en zelfs distribueren van watersystemen.

Bovendien helpt het hen ook om elke vorm van catastrofale schade en lekkage van watervoorraden te identificeren. In de snel veranderende wereld met veel industrieën die giftig afval produceren, wordt schoon water langzaamaan vrij schaars.

Bovendien zou het voorkomen van deze problemen een geweldige oplossing zijn voor zowel de commerciële als de residentiële eigendommen.

Wat de Blockchain- en IoT-oplossing zullen doen, is hun sensoren gebruiken om elke vorm van vervuiling of lekkage in het zuiveringssysteem te detecteren. Maar met behulp van de blockchain kunnen ze die informatie beschermen en zelfs de exacte locatie van de besmetting achterhalen.

Kan het nog beter worden dan dit??

Het is een innovatie en we hopen op meer van dit soort oplossingen voor schoon water.

Lees meer over hoe Blockchain de verzekeringssector nu kan transformeren!

Hoofdstuk-7: EndNote – What’s The Future of IoT and Blockchain?

Blockchain en IoT veranderen de wereld op dit moment. Ze domineren niet alleen het industriële landschap, maar ook ons ​​dagelijks leven zoals wij dat kennen. In werkelijkheid zijn IoT en blockchain uitsluitend afhankelijk van de connectiviteit van de wereld.

In feite lijken zowel IoT als blockchain veel gemeen te hebben. Beide technologieën zijn overdreven gehyped met zeer weinig kennis van wat ze doen.

Om nog maar te zwijgen van de enorme hoeveelheid gegevens waarmee de technologie kan omgaan. Het is dus cruciaal dat ondernemingen IoT en blockchain blijven verkennen voor de verbetering van de toekomst.

Ook al had IoT enkele grote tegenslagen, maar met IoT en blockchain-netwerk zullen die tegenslagen allang voorbij zijn.

Via onze gids hebben we het gehad over hoe de blockchain geweldig is voor IoT. Maar de waarheid is dat IoT ook uitstekend past bij blockchain. Om alle real-world informatie blockchain te krijgen en eenvoudig IoT-apparaten te gebruiken.

Uiteindelijk kunnen we alleen maar uitgaan van het beste van zowel blockchain als IoT. We zouden echter moeten zien of ze aan de verwachtingen kunnen voldoen of niet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me