Wil je blockchain leren? Op zoek naar een interactieve manier om op een gemakkelijke manier de basis van blockchain te leren? Zo ja, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een aantal blockchain-beginnersgidsen die op internet beschikbaar zijn, kan u verwarren bij het vinden van de beste, dus hier zullen we de presentatie van de blockchain-basisprincipes behandelen, dus presenteer een korte inleiding tot blockchain.

Deze blockchain-gids zorgt ervoor dat u de belangrijkste blockchain-basisprincipes kunt leren met behulp van de volgende PowerPoint-blockchain-presentatie. Elke blockchain-dia of set dia’s behandelt een onderwerp met een afbeelding en zorgt ervoor dat u de beste introductie tot blockchain krijgt.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain Fundamentals-cursus

Notitie: Als u een pdf met blockchain-fundamentals maakt, raden we u aan de hier beschikbare dia’s te gebruiken. Dit zal ons helpen meer publiek te bereiken dat meer wil weten over blockchain-grondbeginselen.


Blockchain Fundamentals-presentatie

De blockchain-basispresentatie voor beginners bevat 25 blockchain-dia’s. Laten we dus zonder enige vertraging de basisprincipes van blockchain bekijken via de blockchain-presentatie pdf. Laten we beginnen.

We nodigen u uit om deze presentatie in uw website in te sluiten door deze code te kopiëren:

Voeg bij deze afbeelding de toeschrijving aan 101blockchains.com toe.​

Blockchain Introductie Presentatie – Dia’s Beschrijving

Laten we verder gaan om een ​​overzicht te hebben van wat we hebben behandeld in elke dia van de Blockchain Fundamentals-presentatie.

Dia 1: titel

De eerste dia is de presentatie van de titel – Blockchain Fundamentals (Blockchain Made Easy). Je kunt ook het 101Blockchains-logo vinden, wat aangeeft dat de presentatie is gemaakt door de 101Blockchains.

Meer weten over Blockchain? Bekijk ons ​​meest recente artikel over de ultieme blockchain-gids.

Dia 2: Samenvatting

In deze dia zullen we de belangrijke onderwerpen opsommen die we in de blockchain-presentatie gaan behandelen. De onderwerpen zullen het volgende omvatten.

 1. Wat is blockchain-technologie
 2. Moet blockchain-termen kennen
 3. Slimme contracten
 4. Blockchain digitale transformatie
 5. Impact van blockchain op de wereld

Dia 3: Wat is Blockchain?

De blockchain wordt gedefinieerd als een open grootboek dat decentralisatie biedt aan de partijen. Bovendien biedt het ook transparantie, onveranderlijkheid en veiligheid. Het heeft veel functies, waaronder open, gedistribueerd, grootboek, P2P en permanent.

Blockchain-term werd voor het eerst geïntroduceerd in het witboek van Bitcoin in 2009 door Satoshi Nakamoto. Vanaf dat moment heeft het een lange weg afgelegd, aangezien steeds meer organisaties erin geïnteresseerd zijn. Op dit moment is Bitcoin op weg om een ​​bliksemnetwerk en andere geavanceerde functies te implementeren.

Nu lezen: Top Blockchain-functies

Dia 4: Hoe werkt een blockchain?

De werking van blockchain is eenvoudig. Omdat het een peer-to-peer-netwerk is, moet een gebruiker een transactie starten. Eenmaal gedaan, wordt een blok toegewezen aan de genoemde transactie. Het transactieblok wordt ook naar het netwerk uitgezonden en alle knooppunten in het netwerk krijgen de genoemde informatie. Het blok wordt vervolgens gedolven en gevalideerd. Het wordt ook aan de keten toegevoegd, gevolgd door een succesvolle transactie.

Dia 5: opmerkelijke voordelen van blockchain-technologie

Blockchain-technologie is een feature-rijke technologie. Er zijn zoveel voordelen van Blockchain-technologie. Het laat de gebruiker bijvoorbeeld een snellere afwikkeling doen in vergelijking met traditionele methoden. Het is ook onveranderlijk en veiliger. In vergelijking met een traditioneel netwerk is blockchain-technologie beter in staat en heeft het een verbeterde netwerkcapaciteit. Met ingebouwde decentralisatie kan het worden gebruikt om een ​​gedeelde en gedistribueerde blockchain te bouwen.

Dia 6: openbaar versus privé blockchain-netwerk

De dia’s bespreken het verschil tussen openbaar en privé blockchain-netwerk. Het belangrijkste verschil tussen hen is hoe ze functioneren. Het openbare blockchain-netwerk heeft geen toestemming, terwijl de privé-blockchain een toestemming heeft. Dit betekent dat de openbare blockchain een open netwerk is dat door niemand wordt gecontroleerd. Iedereen heeft er toegang toe. De private blockchain is daarentegen wel toegestaan, wat betekent dat er een autoriteit is die beheert wie het netwerk mag gebruiken.

Lees ook: openbare versus privé-blockchain

Dia 7: Gecentraliseerd versus gedecentraliseerd versus gedistribueerd netwerk: een overzicht

Er is een essentieel verschil tussen gecentraliseerde, gedecentraliseerde en gedistribueerde netwerken. Dat is waar de dia over gaat.

 • Gecentraliseerd: alle knooppunten vallen onder één autoriteit
 • Gedecentraliseerd: er is geen gecentraliseerde autoriteit en iedereen kan deelnemen aan het netwerk.
 • Gedistribueerd: onafhankelijke knooppunten werken met elkaar samen. Ook is elk knooppunt met elkaar verbonden.

Dia 8 en 9: Top Blockchain-voorwaarden

Het is voor een beginner moeilijk om blockchain-termen te kennen en dit kan ze gemakkelijk in de war brengen. Deze dia lijst 10 belangrijke moet blockchain-termen kennen die er zijn. Het omvat bijvoorbeeld bitcoin, airdrop, dApp, ICO en anderen.

Als beginner moet je de meest voorkomende Blockchain-termen en -definities doornemen om ze beter te leren. Dit zijn de belangrijkste Blockchain-definities die u moet controleren.

Dia 10: Smart Contract uitgelegd

Slimme contracten zijn vergelijkbaar met een juridisch document en creëren voorwaarden tussen twee partijen. De twee partijen die te maken hebben met het gebruik van slimme contracten. Ook gebruiken de contracten het openbare grootboek voor opslagdoeleinden. Slimme contracten worden geactiveerd wanneer aan een voorwaarde is voldaan en zijn volledig autonoom.

Het wordt gewoon uitgevoerd op basis van de code die de voorwaarde definieert. Om ervoor te zorgen dat ze werken zoals bedoeld, worden ze geanalyseerd en beheerd door toezichthouders. Het is ook nuttig om trends te begrijpen en onzekerheden in de markt te voorspellen.

Dia 11: Hoe werkt Smart Contract??

Slimme contracten werken tussen twee partijen. Het wordt gebruikt om matchmaking tussen koper en verkoper te doen. Bovendien kan het worden gebruikt voor transacties. Banken en andere instellingen kunnen slimme contracten gebruiken om activa te ontvangen en te distribueren.

De drie belangrijkste kenmerken van slimme contracten zijn onder meer geregistreerde, geautomatiseerde afwikkeling van contracten en er is geen derde partij nodig.

Dia 12: Voordeel van slimme contracten?

De dia bespreekt de voordelen van slimme contracten. De weinige voordelen zijn onder meer totale transparantie, geen papierwerk, totale transparantie, betrouwbaarheid, gegarandeerde resultaten, enzovoort.

Denk je dat slimme contracten moeilijk te vatten zijn? Maakt u zich geen zorgen, we hebben een gedetailleerde gids voor slimme contracten meegebracht waarmee u gemakkelijk meer te weten kunt komen over slimme contracten.

Dia 13: nadelen van slimme contracten

Slimme contracten zijn niet vrij van nadelen. Het heeft een aantal nadelen. Enkele van de belangrijkste nadelen zijn onder meer fouten, vertrouwelijkheid en rouge-contracten.

Slimme contracten worden gemaakt door mensen, dus staan ​​open voor menselijke fouten. Ze zijn ook niet 100% vertrouwelijk. Het kan essentiële informatie lekken die kan worden gelezen door een derde partij. Niet alleen dat, maar er zijn ook rouge-contracten die als een echte kunnen werken en fraude mogelijk maken.

Dia 14: gebruiksscenario’s voor slimme contracten

Er zijn veel toepassingen voor slimme contracten. Ze kunnen in verschillende branches worden gebruikt en kunnen ook worden gebruikt om dingen efficiënt te maken. Enkele van de belangrijkste toepassingen zijn onder meer handelsactiviteiten, toeleveringsketens, auteursrechtbescherming, onroerendgoedmarkt, stemmen door de overheid, enzovoort. Het heeft ook zeer nuttige gebruiksscenario’s in Internet-of-Things (IoT), waar het ook kan helpen het netwerk te beschermen.

Dia 15: Is de blockchain overhyped??

Is de blockchain overhyped? Het is een van de grootste vragen die moeten worden beantwoord. De algemene bevolking begrijpt niet wat blockchain te bieden heeft. Dit leidt tot aannames en velen noemen het overhyped. Op dit moment is de blockchain-technologie nog geen decennium oud.

We zijn al door de teleurstellende fase heen en gaan naar een betere implementatie in de toekomst. Bitcoin krijgt bijvoorbeeld binnenkort nieuwe updates. Ook andere blockchaintechnologieën innoveren in hoog tempo.

Lees ook: heb je een blockchain nodig??

Dia 16: 9 Verticals van blockchain-transformaties

Momenteel ondergaat de hele industrie een blockchain-transformatie. Overal zie je de impact van blockchain. Daarom deelt de dia de negen branches van blockchain-transformatie. Ze omvatten het volgende:

 1. Technologie
 2. Recht en misdaad
 3. Overheidsdienst
 4. Financiën
 5. Mensenrechten
 6. Vermaak
 7. Media
 8. Vervoer
 9. Contracten

De IT-industrie heeft de digitale transformatie met Blockchain-technologie al meegemaakt. Lees meer over de Blockchain Digital Transformation.

Dia 17: Toonaangevende sectoren 2017-2018

Er zijn ook veel sectoren die toonaangevend zijn in de implementatie van blockchaintechnologie. De twee meest toonaangevende sectoren zijn onder meer Fintech en toeleveringsketens. Dat is echter niet alles, want er zijn andere sectoren die langzaam maar zeker blockchain-technologie toepassen, waaronder gezondheidszorg, scheepvaart, detailhandel, verzekeringen en mijnbouw..

Na verloop van tijd zullen we zien dat bijna elke sector een of andere vorm van blockchain-technologie gaat gebruiken. Er zijn maar weinig sectoren die een betere implementatie zullen zien vanwege een betere geschiktheid dan andere sectoren, aangezien bedrijven erg enthousiast zijn over het implementeren van blockchain.

Dia 18: Web 3.0: de opvolger van Web 2.0

Blockchain zal ook beginnen met Web 3.0, de derde generatie van internet. Het internet zal profiteren van het blockchain-netwerk en een echt gedecentraliseerd netwerk brengen dat veel geavanceerder is dan wat we nu hebben.

Het huidige web is meer gericht op servergebaseerde databases en biedt daarom beperkte functionaliteit. Het nieuwe internet zal meer gericht zijn op gebruikers, wat betekent dat het beter verbonden zal zijn en een veilig platform zal bieden voor iedereen die er is.

Dia 19: Voordelen van Web 3.0

Deze dia gaat verder met het onderwerp Web 3.0 en geeft een overzicht van de voordelen van Web 3.0. Zoals eerder besproken, biedt Web 3.0 betere functionaliteit en features. Het zal zonder toestemming zijn, wat betekent dat er geen gecentraliseerde autoriteit zal zijn die het controleert.

Het zal ook vrij zijn van enig monopolie en ook veel privacy bieden aan de gebruikers. Het netwerk is veilig en het gegevenseigendom blijft bij de eindgebruikers, die het voor zichzelf kunnen houden of aan de mediabedrijven kunnen verkopen. Web 3.0 zal ook alomtegenwoordig zijn en een semantisch web bieden.

Dia 20: Onthoud: gecentraliseerd versus gedecentraliseerd internet

Het belangrijkste verschil tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde netwerken is de afwezigheid van centrale autoriteit. Het is een gedecentraliseerd internet met zijn unieke gegevensstroom, nieuwe bedrijfsmodellen en dApps. De dia geeft het verschil ook visueel weer.

Dia 21: Web 3.0-ecosysteem

Uiteindelijk zullen we een Web 3.0-ecosysteem krijgen dat beter zal zijn en een breed scala aan diensten zal bieden. De dia geeft een overzicht van de verschillende componenten van het ecosysteem en geeft u een idee van wat u van Web 3.0 kunt verwachten. U vindt bij elk onderdeel of elke service ook een voorbeeld dat u een idee geeft van wat u van Web 3.0 kunt verwachten.

Lees ook: Web 3.0-technologiestapel

Dia 22: Bonus # 1: Blockchain versus database

De blockchain is gedecentraliseerd waarin ook gegevens worden opgeslagen. Het verschilt echter van databases. In deze dia bespreken we het onderwerp blockchain versus database. De vier categorieën waarin ze verschillen, zijn onder meer schrijftoegang, kosten, integriteit en vertrouwen. Het belangrijkste verschil is natuurlijk het ontbreken van een gecentraliseerde autoriteit. Gegevens die op de blockchain zijn geschreven, zijn ook onveranderlijk, wat op zijn beurt voor integriteit zorgt. De database daarentegen biedt u CRUD-bediening. Er zijn ook significante verschillen die in de dia zelf worden behandeld.

Dia 23: Bonus # 2: verschillende soorten tokens

In deze dia bespreken we verschillende soorten tokens. Ze omvatten tokens voor valuta, activa, nutsvoorzieningen en aandelen. Elk van deze tokens wordt vervolgens gedefinieerd met de Web 3.0-voorbeelden.

Laatste woorden

Dit leidt ons naar het einde van de presentatie van de blockchain-fundamentals. Als u op zoek bent naar een blockchain-presentatie ppt, dan kunt u de presentatie downloaden en op uw systeem opslaan. Deze dia’s van Blockchain Fundamentals behandelen niet alleen de introductie van de blockchain, maar laten de lezer ook kennismaken met verschillende nieuwe concepten, ideeën en informatie.

U kunt ook de pdf van de blockchainpresentatie downloaden en deze als referentie gebruiken om meer geavanceerde onderwerpen te leren. Bovendien kun je de blockchain-dia’s pdf in je kring delen. Als beginner raden we je aan om je in te schrijven voor onze gratis Blockchain-basiscursus om de basis te leggen voor een mooie Blockchain-carrière.

Vergeet niet om het artikel met al je vrienden te delen en hen te helpen blockchain te leren. Vergeet ook niet om uw mening over de dia te delen in het commentaargedeelte hieronder; we luisteren! U kunt uw vragen ook stellen in het opmerkingengedeelte, we zullen binnen de kortste keren op u reageren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me