De groei van de handelsfinancieringsmarkt hangt sterk af van de robuustheid en gemakkelijke beschikbaarheid van financiële mechanismen. Handelsfinanciering wordt algemeen beschouwd als de brandstof van de wereldwijde handel. Er is echter een onaangename waarheid dat handelsfinanciering momenteel met veel inefficiënties te maken heeft. Om nog maar te zwijgen van de extreme kwetsbaarheid voor frauduleuze handel.

Onze typische manier om afhankelijk te zijn van het papieren systeem, heeft dringend behoefte aan verandering. Het wordt hoog tijd dat we overgaan op meer gecontroleerde en gedigitaliseerde oplossingen om de veiligheid van de industrie ter waarde van triljoenen dollars te waarborgen.

Met de introductie van blockchain-technologie vragen veel financiële instellingen zich nu af hoe dit de handelsfinancieringssector zou beïnvloeden. Blockchain heeft uiteraard meer dan eens zijn waarde bewezen en het vermindert ook de problemen in deze niche.

Daarom zullen we vandaag de inefficiënties van de handelsfinanciering onderzoeken, samen met de vraag of blockchain voor handelsfinanciering in staat is om de belasting aan te pakken.


Dus laten we beginnen!

Contents

Hoofdstuk-1: Wat is handelsfinanciering?
Hoofdstuk 2: Hoe werkt handelsfinanciering??
Hoofdstuk-3: Een betrouwbaar platform creëren voor de handelsfinanciering
Hoofdstuk-4: Wat zijn de voordelen van blockchain?
Hoofdstuk-5: Hoe handelsfinanciering kan werken met blockchain
Hoofdstuk-6: Populaire blockchains voor ondernemingen die geschikt zijn voor handelsfinanciering
Hoofdstuk 7: Blockchain-consortia voor handelsfinanciering
Hoofdstuk 8: Real-World bedrijven die Blockchain gebruiken voor handelsfinanciering
Hoofdstuk 9: Afsluitende woorden

Hoofdstuk-1: Wat is handelsfinanciering?

Laten we beginnen met de basis. Handelsfinanciering zijn de financiële producten en instrumenten die de bedrijven gebruiken om handel en internationale handel te vergemakkelijken. Handelsfinanciering maakt het voor importeurs en exporteurs juist gemakkelijker om zaken te doen met behulp van handel.

Het hele concept van handelsfinanciering is echter veel grenscategorie, aangezien het een overkoepelende term is. Het omvat doorgaans veel financiële modellen en producten die bedrijven of banken gebruiken om transacties voor de handel mogelijk te maken.

Kortom, de drie basisconcepten vatten het samen:

 • Financiële producten en instrumenten die de bedrijven gebruiken om handel en internationale handel te vergemakkelijken.
 • Importeur en exporteur gebruiken het om hun zaken gemakkelijker te maken door middel van handel.
 • Vermindert het risico van wereldhandel door de behoeften van exporteurs en importeurs op elkaar af te stemmen.

Handelsfinanciering: basisprincipes en problemenInfographic

Blockchain voor handelsfinanciering

Inzicht in handelsfinanciering

Het belangrijkste doel van handelsfinanciering is om een ​​derde partij in te schakelen voor de transacties. Wat het doet is dat het de betalingsrisico’s en ook de leveringsrisico’s wegneemt. Handelsfinanciering geeft de vordering of de betaling van de overeenkomst met de importeur. De exporteur moet de betaling echter crediteren om in de eerste plaats aan de afspraken te voldoen.

Meestal zijn er tal van partijen in het ecosysteem van handelsfinanciering. Zij zijn –

 • Importeurs
 • Exporteurs
 • Banken
 • Verzekeraars
 • Handelsfinancieringsorganisaties
 • Exportkredietmaatschappijen en dienstverleners

Maar u moet begrijpen dat het proces van handelsfinanciering heel anders is dan gewone financiering of kredietuitgiften. Verder is algemene financiering vooral bedoeld om de liquiditeit of solvabiliteit te behouden. Handelsfinanciering geeft echter niet altijd aan of een koper geen liquiditeit of geen geld meer heeft.

In plaats daarvan is handelsfinanciering een schild tegen de internationale risicofactoren zoals problemen van niet-betaling, valutaschommelingen, de kredietwaardigheid van een van de betrokken partijen en politieke instabiliteit..

Financiële instrumenten voor handelsfinanciering

We hebben al besproken dat handelsfinanciering een aantal financiële instrumenten bevat om alles soepel te laten verlopen. Meestal zijn dit de belangrijkste instrumenten –

 • Banken lenen kredietlijnen om de exporteur en de importeur te helpen bij het sluiten van de deal.
 • Brieven van krediet is een belangrijke factor omdat het het risico van wereldhandel verkleint. Bovendien weet de verkoper dat de koper de overeengekomen betaling kan garanderen. De koper wordt er echter ook mee beschermd omdat hij het geld niet zou vrijgeven tenzij aan elke overeenkomst over de LC is voldaan. Bovendien moeten beide partijen de afspraken nakomen die ze hadden om de handel door te laten gaan.
 • Factoring is een systeem waarbij de bedrijven een percentage krijgen van de debiteuren of in eenvoudige bewoordingen een percentage van de betaling.
 • Aan de exporteurs kan werkkapitaal of exportkrediet worden aangeboden.
 • De exporteur en importeur kunnen de verzending en levering van de producten verzekeren. Het beschermt de verkoper ook tegen kopers die niet betalen.

In werkelijkheid bestond internationale handel al heel lang, maar handelsfinanciering tilt het naar een heel ander niveau. Bovendien groeit de internationale handelsgemeenschap met behulp van handelsfinanciering, en het is een van de belangrijke onderdelen van onze economie. Volgens de Wereldhandelsorganisatie is meer dan 80-90 procent van de internationale handel afhankelijk van handelsfinanciering.

Verlaagt het eigenlijk het risico?

Handelsfinanciering verkleint het risico van het internationale handelsproces in overeenstemming met de behoeften van importeur en exporteur. In het ideale geval zou de exporteur willen dat de importeur het geld vooraf betaalt om het risico van betaling te verkleinen. Maar de importeur kan de zending aannemen en niet betalen voor de producten of goederen.

Aan de andere kant, zelfs als de importeur vooraf betaalt, kan de exporteur het geld aannemen en de goederen niet naar hem verzenden.

Een veel voorkomende oplossing voor dit probleem is dat de bank van de importeur een kredietbrief aanbiedt aan de bank van de exporteur. Bovendien kan de exporteur hierdoor weten dat de importeur zal betalen zodra de handel is voltooid. Maar daarvoor zou de exporteur een bewijs van de verzending moeten tonen, het is een soort vrachtbrief.

Bovendien garandeert de kredietbrief dat wanneer de bank van de importeur het bewijs krijgt van de verzending van de producten, de betaling wordt vrijgegeven. Beide partijen moeten echter aan alle voorwaarden voldoen.

Met behulp van de kredietbrief zou de bank van de importeur verantwoordelijk zijn voor het betalen van de exporteur. De bank moet er echter ook voor zorgen dat hun klant (importeur) de betaling ook echt perfect kan nakomen. Handelsfinanciering zorgt dus in zekere zin voor een vorm van vertrouwen tussen beide partijen en zorgt ervoor dat ze zonder gedoe kunnen handelen.

Bovendien helpt het systeem beide partijen om te genieten van veel financiële voordelen en kan het die meestal alleen op hen afstemmen. Ze kunnen ook meerdere producten gebruiken om de transactie soepel te laten verlopen.

Zijn er nog andere voordelen van handelsfinanciering??

Het verkleint dus het risico van betaling en verzending, maar biedt het nog meer? Handelsfinanciering is een van de belangrijkste instrumenten voor bedrijven en ze gebruiken het om hun inkomsten en efficiëntie te vergroten.

Er zijn nog een aantal redenen waarom deze sector echt belangrijk voor ons is –

 • Verbetert de efficiëntie van operatie en cashflow

Handelsfinanciering helpt handelsbedrijven om hun efficiëntie van het bedrijf te vergroten. Hoe minder tijd het kost, hoe beter, toch? In de meeste gevallen is het de verlenging van credits. Bovendien kunnen de bedrijven het import- en exportproces stroomlijnen. Als er geen handelsfinanciering is, zullen ze elkaar meestal niet vertrouwen om te weten dat ze de betaling of verzending zullen ontvangen.

Dus als de bank de kredietbrief afgeeft, weten beide partijen dat ze krijgen wat ze wilden. Over het algemeen verbetert het dus hun bedrijfsefficiëntie. Bovendien hebben ze met de gestage kredietlijn een goede cashflow die binnenkomt.

Simpel gezegd: het verkort de tijd voor betalingen en zelfs verzendingen, waardoor beide partijen probleemloos hun bedrijf kunnen runnen. In werkelijkheid is het voor beiden een win-winsituatie.

 • Verhoogde omzet

Handelsfinanciering stelt organisaties in staat hun omzet en omzet te vergroten door middel van handel. Een bedrijf kan bijvoorbeeld geen deal sluiten met een buitenlandse organisatie vanwege geldgebrek of geproduceerde goederen.

Maar met behulp van exportfinanciering kunnen ze de rekening betalen en kunnen andere partijen de goederen krijgen die ze nodig hebben voor de verzending. Als gevolg hiervan krijgen beide bedrijven een bedrijf dat ze misschien niet zouden hebben zonder de hulp van handelsfinancieringsbedrijven.

 • Geen financiële problemen

Geloof ons als we zeggen dat zelfs de grote organisatie financiële problemen heeft op het gebied van betalingen. In werkelijkheid kost het verzenden van goederen, met name grote hoeveelheden, veel geld. Maar als ze niet soepel kunnen betalen of achterop raken, kunnen ze een van hun potentiële klanten verliezen.

Doorlopende kredietopties zorgen ervoor dat de betaling op tijd wordt gedaan. Niet alleen dat, maar het helpt hen ook in tijden van financiële crisis.

Hoofdstuk 2: Hoe werkt handelsfinanciering??

Laat me het verduidelijken met een voorbeeld als je nog steeds niet weet hoe het hele proces werkt. In de huidige standaard van handelsfinanciering, laten we zeggen dat een bedrijf met de naam XYZ in de VS probeert een zending producten te importeren van een leverancier ABC in Japan.

Bovendien zou het XYZ-bedrijf hier voor de producten moeten betalen, maar ze aarzelen omdat ze niet weten of ze de verzending van producten zullen krijgen of niet. Aan de andere kant aarzelt het bedrijf ABC ook om de zending te verzenden omdat ze niet weten of het bedrijf XYZ op tijd zal betalen..

Bovendien geeft de bank van de XYZ in dit middelpunt via hun bank een kredietbrief af aan het bedrijf ABC. In de brief zullen ze een overeenkomst voorstellen om het geld te betalen zodra ze documenten zoals de vrachtbrief als bewijs hebben ontvangen.

Hier betekent de vrachtbrief juridische documentatie waarin staat dat de goederen zich op een vrachtschip, trein of vrachtwagen bevinden. En dus worden beide partijen beschermd met de hulp van de banken en krijgen ze hun gewenste geld of goederen.

Aanhoudende structuur

De structuur bestaat al meer dan een eeuw en blijft meestal zo zonder enige verandering. Het probleem met deze structuur is echter de enorme stapel papierwerk van elke partij die bij de handel betrokken is. Deze partijen, zoals importeur, exporteur, bank van exporteur, bank van importeur, ontvangend bedrijf, rederij, verzekeraars, lokale verladers en nog veel meer, hebben papierwerk nodig om hun vertrouwen te bevestigen..

Elke stap van de manier waarop ze hun nauwkeurigheid zouden moeten verifiëren door ze te gebruiken.

We hebben het gehad over handelsfinanciering, hoe het werkt en u heeft er nu waarschijnlijk een goed idee over. Maar in de scene van vandaag is het systeem niet allemaal positief meer. Laten we eens kijken hoe handelsfinanciering er vandaag uitziet.

De huidige Trade Finance Scene: Disruption at Its Bay

Elke vorm van efficiënte handel in fysieke producten is afhankelijk van doorgaans drie soorten feiten: transparante betaling, solide logistiek en krediet. Bovendien lost handelsfinanciering feitelijk de problemen op van al deze gevestigde instrumenten, zoals kredietverlening, documentoverdrachten of zelfs verzending van goederen en tot slot uitvoering van de betaling..

Hoewel het proces nog behoorlijk ingeburgerd is, kampen veel bedrijven ermee. Volgens hen is het aan het worden moeilijker om het hele systeem te beheren. Maar hoe komt dat??

Om de vraag te beantwoorden, hebben we een duik genomen in de wortels van het systeem. In werkelijkheid is handelsfinanciering gericht op importeurs en exporteurs van een bepaalde omvang. Bovendien kunnen alleen middelgrote tot grote ondernemingen zich de handelsfinancieringsinstrumenten, zoals een kredietbrief of andere betalingsdiensten van de kant van de koper, echt veroorloven..

Om nog maar te zwijgen van de verzekeraars of andere kosten van het transportbedrijf. Elk bedrijf dat handelsfinanciering gebruikt, weet al dat een saldo van alle instrumenten feitelijk het systeem vormt.

Maar verandering gaat richting de methode en verstoort de gebruikelijke traditie.

Gewoonlijk houden bedrijven zich bezig met zeven hoofdproblemen:

 • Lage klantervaring

Hier zijn de afnemers de exporteurs en importeurs en door de complexe aard van het systeem is het moeilijk om alle partijen die bij de handel betrokken zijn bij te houden. Bovendien vereist het veel coördinatie van vele bronnen zoals banken, verzekeraars, rederijen, enz. Bovendien leidt dit tot nadelige effecten zoals lange wachttijden, ingewikkelde processen, papierwerk, lage transparantie, lage mate van zekerheid en nog veel meer.

Maar het houdt niet alleen hier op, veel importeurs hebben te maken met nepleveringen waarbij de exporteur de documenten aanbiedt, maar in werkelijkheid verzenden ze de goederen niet. In deze gevallen kan zelfs de kredietbrief niet veel doen.

 • Toenemende kostendruk

Het opstellen van de kredietbrief is een drukpunt met hoge kosten voor zowel de klanten als de banken. Bovendien, als op de een of andere manier een partijdossier betwist, duurt het relatief lang en kost het behoorlijk wat geld. Bovendien maakt het beperkte profiel van handelsfinancieringsklanten het minder schaalbaar. Als een bedrijf echter een omzet opbouwt, kunnen ze de kosten wellicht verlagen. De oplossing is dus nog steeds niet goed.

 • Aanzienlijke regelgevingslast

In termen van internationale handel moeten beide partijen alle voorschriften dienovereenkomstig handhaven. Maar om dat te doen, is er een tussenpersoon of systeem nodig dat hun vertrouwensproblemen kan verminderen. Bovendien worden het beheer van geopolitieke risico’s – handelsbelemmeringen, sancties, fraudepreventie en de KYC / AML-protocollen een verplicht onderdeel van handelsfinanciering.

In werkelijkheid zorgt het proces onderweg vooral voor meer operationele overheadkosten.

 • Productrisico’s

Productrisico’s vormen een andere enorme uitdaging bij handelsfinanciering. Gewoonlijk moet een verkoper rekening houden met een of ander risico dat aan de producten is verbonden. Helaas kan niemand deze minimaliseren of volledig weglaten.

Serviceverplichtingen die zijn overeengekomen voor onderhoud of gespecificeerde prestatiegaranties zijn bijvoorbeeld enkele van de waarschijnlijke productrisico’s. Verder moet de importeur nagaan of de productcondities kloppen of in hoeverre het weer de verzending kan beïnvloeden.

Als beide partijen deze pijnpunten niet in overweging nemen, zullen ze hoogstwaarschijnlijk tot geschillen leiden, zelfs nadat ze het contract van tevoren hebben afgesproken. Bovendien moet de verkoper er ook voor zorgen dat hij het contract perfect verwoordt en niets weglaat.

Bovendien zou de exporteur alles standaard moeten behouden, zodat eventuele wijzigingen de compensatie van de koper en de verkoper omvatten.

 • Productierisico’s

Deze risico’s komen vrij vaak voor als het gaat om handelen. Gewoonlijk is het productierisico gebruikelijk voor producten die unieke kenmerken moeten hebben of op een andere manier zijn vervaardigd. In dat geval zou de verkoper de eindproducten moeten bijstellen totdat ze aan de vraag van de koper kunnen voldoen. Bovendien is het een risico dat ze moeten nemen omdat ze deze producten niet aan het weer van andere kopers kunnen verkopen.

Als u een exporteur bent, moet u deze risico’s al in de productplanningsfase aanpakken. Maar als u dat niet doet, betaalt de koper het verschuldigde geld mogelijk niet. Aan de andere kant, als u deze risico’s in overweging neemt, is de koper verplicht om in die fase van de transactie te betalen.

Om de risico’s te minimaliseren, maken beide partijen meestal afspraken en deelbetalingen tijdens de fabricage-, verwerkings- en leveringsfase. Momenteel maken frauduleuze activiteiten het echter ook tot een risicovolle zet.

 • Transportrisico’s

Afgezien van de risico’s bij het fabricageproces, liggen er veel problemen in het verschiet. In deze fase verzendt u het naar de koper of koopt u het bij een verkoper. Dus daarvoor moet u een transport- en vrachtverzekering afsluiten. Meestal dekken deze standaard internationale beleidsregelingen, maar soms kunnen ze ook een last zijn.

Als u niet verzekerd bent, loopt u altijd het risico uw zending te verliezen door een ongeval of natuurramp.

Bovendien is er in dit geval een debat. Het is meestal niet duidelijk welke partij de verzending verzekert. Als de verkoper het doet, kunnen ze alle risicofactoren inschatten en de verzekering krijgen die ze nodig hebben tijdens hun overeenkomst. Maar in het geval van de koper om het te doen, is het misschien geen ideaal scenario.

In het bijzonder als de koper een deel van de vrachtzending verzekert en andere mogelijkheden weglaat, kan de hele verzekering ongeldig worden. Als ze niet aangeven in welke richting de verzending zal gaan, kan de verzekering ongeldig worden.

 • Valutarisico’s

Tegenwoordig zijn de markten moeilijk. Bovendien blijven de valutakoersen altijd fluctueren. Je weet nooit wanneer de prijzen omhoog of omlaag gaan. Bovendien betekent dit allemaal dat u een sterke strategie moet hebben tegen valutarisico’s.

Bovendien kunnen overheidsinvloeden en regionale politiek de markt onder druk zetten en er voor u een krappe marge van maken.

Er zijn veel beleidsregels voor risicobeheer voor valuta’s, maar de meeste werken op een gecentraliseerd systeem en zijn gemakkelijk te beïnvloeden. Bovendien kunt u een aantal van deze beleidsmaatregelen overnemen, maar zoals we kunnen zien, is dit misschien niet voldoende. Meestal omdat beleid echt flexibel moet zijn, maar dat is niet zo.

Wisselkoersschommelingen kunnen van invloed zijn op elk type bedrijf, hoe groot of klein ze ook zijn. Bovendien zijn deze risico’s erg belangrijk om te overwegen, omdat het een verandering in cashflow, activa en passiva met zich meebrengt.

U kunt bijvoorbeeld een grotere ruilwaarde zien wanneer u uw goederen verzendt, maar wanneer u geld ontvangt, kan de conversiewaarde dalen. En als je met miljoenen en miljoenen te maken hebt, kan zelfs een daling van de cent tot grote verliezen leiden.

Daarvoor moeten beide partijen zien welke valuta ze gebruiken om betalingen te doen en hoeveel volatiel die markt is. In een snelle wereld wordt het onderhouden van al deze zaken een zware klus, en veel bedrijven verliezen daar winst door.

Ingebouwde kwetsbaarheid

Kortom, u krijgt een systeem voor handelsfinanciering dat wordt geleverd met een ingebouwde kwetsbaarheid. Bovendien is het proces complex, duur om door te gaan en met een beperkte reikwijdte. Het bedrijf heeft dringend een verandering van omgeving en kostenverlaging nodig.

Maar hoe zullen we dat doen? Laten we eens kijken of we in dit opzicht blockchain kunnen gebruiken voor handelsfinanciering.

Hoofdstuk-3: Een platform zonder vertrouwen creëren voor de handelsfinanciering

Blockchain voor handelsfinanciering krijgt zijn ware potentieel als het in staat is om aan de eisen van handelsbedrijven te voldoen en betere oplossingen voor hen te bieden. Maar om dit te laten gebeuren, moeten mensen gesloten systemen heropenen als de banken het algehele marktpotentieel echt willen benutten.

Als ze niet naar voren komen, zullen nieuwere verstorende betalers de technologie gaan gebruiken en meer oplossingen bedenken. Bovendien zal dit op termijn geen geweldige springplank zijn voor de handelsfinancieringsmarkt. Om een ​​betekenisvolle impact te hebben, moet het dus iets uniekers of breder bieden in de blockchain voor handelsfinanciering.

Bovendien kan blockchain voor handelsfinanciering daadwerkelijk afstand nemen van het beperkte aantal klanten en handelsdiensten aanbieden aan elk soort bedrijf dat de vergoeding kan betalen. Het zal dus niet beperkt blijven tot de enige middelgrote tot grote bedrijven.

Handel in behoeften vanuit een open ecosysteem

Blockchain voor handelsfinanciering daarentegen kan een marktplaats bieden waar elke importeur of exporteur snel en gemakkelijk toegang kan krijgen tot kredieten of verzekeringen of andere adviesoplossingen..

Maar om het allemaal uit te laten komen, moet de handel worden uitgevoerd op een blockchain-platform voor handelsfinanciering. Bovendien is het platform het meest geschikt voor het doel, omdat het open, transparant en geautomatiseerd is en bedrijven dus niet meer op vertrouwen hoeven te vertrouwen.

Wat zijn dus de behoeften van actoren op het gebied van handelsfinanciering van het nieuwe platform??

Snelle transacties: het operationele team van handelsfinanciering heeft een snellere transactie nodig, wat in ruil daarvoor de dagelijkse overheadkosten zal verminderen. Bovendien helpt het hen om zich te concentreren op de ervaringen bij het omgaan met geschillen.

Transacties volgen en krediet aanvragen: alle importeurs en exporteurs willen krediet aanvragen en de betaling zonder gedoe uitvoeren. Bovendien moeten ze ook de transactiestatus in realtime volgen.

Geen overtreding: logistiek dienstverlener moet het concept van de overeenkomst volledig begrijpen. Ze moeten het goed dus verzenden in een tijd waarin er geen overtreding van de deal zou plaatsvinden.

Volledige transparantie: het is duidelijk dat ze een volledig transparant proces nodig hebben in het algehele handelssysteem. Op deze manier kunnen ze de risico’s die eraan verbonden zijn, minimaliseren. We zullen het hebben over hoe de rol van blockchain voor handelsfinanciering al deze behoeften kan vervullen.

Kan een open platform oplossingen bieden??

Een blockchain-platform voor handelsfinanciering staat open voor alle partijen en biedt op zijn minst twee belangrijke voordelen:

 • Slimme selfservice-contracten: Blockchain-platform voor handelsfinanciering kan API-standaarden bieden voor het maken van contracten. Bovendien kan elke exporteur of importeur eenvoudig zijn contracten opbouwen met behulp van het platform of een andere website die specifieke blockchain-API’s voor handelsfinanciering biedt voor contracten – met behulp van bouwstenen of vooraf gedefinieerde sjablonen om alles gemakkelijk te laten verlopen..
 • Voorwaardelijke afwikkeling en betalingsgateway: Blockchain-platform voor handelsfinanciering stelt logistiek, financiële instellingen, bankexploitanten en tussenpersonen in staat de betaling te volgen en uit te voeren. Bovendien fungeert het ook als een betalingsgateway, maar volgt het de regels van de overeenkomst. Bovendien kunt u elke blockchain-software voor handelsfinanciering gebruiken om er een nieuw soort gateway van te maken.
 • Transparantie: Blockchain-platforms voor handelsfinanciering kunnen het niveau van transparantie bieden dat ze nodig hebben om het in real-life evenementen te gebruiken. Bovendien zal dit het aantal namaakproducten of andere frauduleuze activiteiten drastisch verminderen.

Dit zijn enkele van de weinige punten die de handelsfinanciering blockchain kan bieden aan de handelsfinanciering. Het is maar een voorstelling. Mensen gebruiken tegenwoordig echter blockchain voor handelsfinanciering.

Maar met technologische vooruitgang is het vrij gebruikelijk dat het platform specifieke functies biedt voor een specifiek type bedrijven. Bovendien bedoelen we dat als u een onderneming runt, u oplossingen krijgt voor uw zakelijke behoeften.

Aan de andere kant hebben kleinere bedrijven geen behoefte aan grote hoeveelheden. Bovendien verschilt de behoefte aan handelsfinanciering eigenlijk van bedrijf tot bedrijf. Het verkrijgen van een blockchain voor handelsfinanciering alleen voor uw specifieke behoeften zou dus een beetje moeten helpen om met de situatie om te gaan.

Handel in Finance Blockchain tot de redding

De nieuwe digitale behoefte aan beveiliging neemt overal toe. Bovendien wil iedereen, aangezien alles gedigitaliseerd wordt, extreme veiligheid voor zijn bedrijf. In dit opzicht komt blockchain echt te hulp.

Met zijn nieuwe gedecentraliseerde model herdefinieert het de waarden van operaties en interacties. Bovendien is het ook behoorlijk kosteneffectief. Dus waarom zou je het niet gebruiken, toch??

Drie belangrijke kenmerken van blockchain-technologie zorgen in feite voor een revolutie in de pijnpunten van handelsfinanciering. En met deze drie kenmerken kunt u blockchainplatforms voor handelsfinanciering creëren voor uw behoeften. Bovendien zijn dit cryptografische beveiliging, consensusmechanisme en gedistribueerd grootboeksysteem.

 • Cryptografische beveiliging:

Blockchain zit vol verrassingen. Het wordt geleverd met een cryptografisch beveiligingsmechanisme waardoor alles in het grootboek onveranderlijk en geloofwaardig is. Dus wanneer u handelstransacties opslaat in het grootboeksysteem, kan niemand deze op enigerlei wijze wijzigen.

Zo wordt alles in het grootboek een betrouwbare bron van informatie. Met speciale toestemming kunt u ook bepalen wie uw handelstransacties kan zien en wie niet.

 • Gedistribueerd grootboek:

Het betekent dat geen enkele partij de volledige controle over het hele netwerk heeft. Alles wordt verdeeld onder de partijen die bij het proces betrokken zijn, voornamelijk het consensusproces. Bovendien helpt dit blockchain voor handelsfinanciering om contractuele koopjes te beheren, het netwerk veerkrachtig te maken en elke manipulatie weg te werken.

 • Consensusmechanisme:

Het consensusmechanisme is echt belangrijk om handelsfinanciering soepel te laten verlopen. Hiermee kunnen alle betrokken partijen akkoord gaan met de transactie en deze optellen bij het grootboek. Bovendien, als u native valuta gebruikt, kunt u het probleem met dubbele uitgaven, de noodzaak van afstemming binnen het handelsprobleem en frauduleuze activiteiten wegnemen..

In werkelijkheid komen al deze functies samen en vormen ze de basis van blockchain voor handelsfinanciering. Bovendien zorgt het ervoor dat blockchain voor handelsfinanciering robuust en synergetisch is. Kan het nog beter worden dan dit??

Bekijk onze gids op Blockchain voor de gezondheidszorg nu!

Blockchain-voordelen en hoe handelsfinanciering kan werken met BlockchainInfographic

Blockchain-technologie voor handelsfinanciering

Hoofdstuk-4: Wat zijn de voordelen van blockchain?

 • Realtime voorbeelden en revisies

Elk document met betrekking tot handelsfinanciering op het platform kan worden beoordeeld om de authenticiteit ervan in realtime te zien. Wanneer twee partijen het contract zouden opstellen, zouden ze bepaalde documenten moeten bijvoegen om er zeker van te zijn dat alles authentiek is. Om dat te doen, kunnen ze de documenten rechtstreeks uploaden naar het blockchain-grootboek voor handelsfinanciering.

Bovendien kunnen beide partijen, na controle van de authenticiteit en zeker te zijn dat ze geldig zijn, deze in realtime bekijken. Bovendien kunnen ze op deze manier veel timing verkorten, aangezien de bank of de financiële ondersteuning van beide partijen er meestal voor zorgt en soms het veel tijd kost om deze documenten te verwerken..

In werkelijkheid gebeuren er tijdens de uitwisseling van deze documenten soms frauduleuze activiteiten. U kunt dus een authentiek document verzenden, maar onderweg kan er mee worden geknoeid. Bovendien zou de andere partij er ook mee kunnen knoeien en beweren dat u de authentieke papieren in de eerste plaats niet hebt verzonden. Dit leidt tot geschillen.

Blockchain voor handelsfinanciering kan echter vrij gemakkelijk voor de situatie zorgen, aangezien het platform veilig is. Bovendien zou niemand eraan kunnen knoeien.

 • Transparante factoring

Blockchain kan een transparante weergave van de facturen bieden, wat helpt om ze op korte termijn te factureren. In werkelijkheid doet deze situatie zich voor wanneer u onmiddellijk contant geld nodig heeft om uw bedrijf te runnen. Factoring is een ander soort financiële transactie en een speciaal soort debiteurenfinanciering. Bovendien kan een bedrijf zijn facturen tegen een gereduceerde prijs verkopen aan een derde partij.

U moet uiteraard een compromis sluiten met de winst van de onbetaalde facturen; u krijgt echter onmiddellijk een cashflow. Bovendien is het beperken van kredietrisico’s een van de belangrijkste redenen voor factoring op facturen.

Misschien verkoopt en exporteur goed aan een importeur en geeft hem de juiste facturen. In werkelijkheid duurt het 30, 60 of zelfs 90 dagen om de betaling te bevestigen. Zo kon de exporteur de onbetaalde facturen verkopen aan een factormaatschappij.

Ze geven u bijvoorbeeld 90% van de betaling binnen die dag. Bovendien krijgen ze de betaling later rechtstreeks van de importeur. Zoals u kunt zien, moet de exporteur daarvoor een vergoeding betalen en de vergoeding zijn de afgeprijsde facturen.

Wat u kunt doen bij handelsfinanciering voor blockchain, is uw onbetaalde facturen uploaden of verkopen aan het factoringbedrijf op het platform. Bovendien kunnen ze de facturen controleren en ervoor zorgen dat ze allemaal onbetaald zijn en van een kredietwaardige klant zijn. Daarna kunnen ze de betaling verwerken en u ontvangt deze binnen een dag.

Nadat de verzending is voltooid en de importeur de goederen heeft ontvangen, kan hij de betaling aan het factoringbedrijf doen en het contract sluiten. U hoeft dus niet te wachten nadat de verzending is gemaakt, u kunt binnen de dag van uw verzending of zelfs daarvoor betaald worden.

 • Geen tussenproducten

U hoeft geen tussenpersoon in te schakelen en vergroot het risico op fraude. In plaats daarvan kunnen banken zonder problemen handelsfinanciering faciliteren. Meestal moeten banken bij handelsfinanciering vertrouwen op een tussenpersoon om contacten te onderhouden met de andere partij en gevoelige informatie te verzenden.

In werkelijkheid is de tussenpersoon een sterk punt van frauduleuze activiteiten, en ze zijn niet te vertrouwen. Maar met blockchain voor handelsfinanciering hoef je daar niet over na te denken. Bovendien kunnen banken nu rechtstreeks contact opnemen met de bank van een andere partij en alle documenten dienovereenkomstig verwerken. Het blockchain-handelsfinancieringsplatform is sterk beveiligd en kan daarvoor een peer-to-peer-verbinding bieden.

 • Geen dubbele uitgaven

Alle vrachtbrieven kunnen worden gevolgd vanuit de blockchain, waardoor de kans op dubbele uitgaven wordt geëlimineerd. In werkelijkheid moeten cognossementen grondig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat u niet voor meer goederen betaalt dan wat u heeft besteld. Vrachtbrieven zijn eigenlijk een uitgebreide lijst van de inhoud van de zending. Bovendien kan de verkoper het aantal goederen wijzigen; dit kan leiden tot een scenario met dubbele uitgaven.

Maar met blockchain handelsfinancieringsplatform kunt u de vrachtbrieven volgen en hoeft u niet meer of minder uit te geven dan wat de oorspronkelijke rekening is.

 • Slimme contractuitvoering

Slimme contracten zijn essentieel in blockchain voor handelsfinanciering. Bovendien staat het contract waar beide partijen oorspronkelijk mee instemden nu volledig op het platform. Het enige dat u hoeft te doen, is uw partner ontmoeten vanaf het platform en een slimme contractovereenkomst schrijven met vooraf gedefinieerde regels.

Maar het is moeilijk om alle regels bij te houden en ze allemaal na te leven. Dat is de reden waarom de status van de slimme contractovereenkomst in realtime wordt bijgewerkt, wat het papierwerk en de tijd zal verminderen. Bovendien krijgen beide partijen na het voltooien van elk van de vereisten een update van het algehele proces. Dit zorgt ervoor dat ze allebei weten wanneer de handel zal plaatsvinden en in welke fase ze staan.

 • Bewijs van eigendom

Blockchain kan een eigendomsbewijs bieden en volledig transparant zijn over de locatie van de verzending. Het eigendomsbewijs zou afkomstig zijn van de exporteur dat hij niet langer eigenaar is van het goed, maar dat de importeur ze voortaan bezit en ze gebruiken ze zoals ze willen.

De juiste verwerking van dit juridische document wordt echter behoorlijk gecompliceerd, meestal in het geval van internationale transacties. Blockchain voor handelsfinanciering in deze kwestie kan het veel eenvoudiger maken. Bovendien zou de eigendomsoverdracht plaatsvinden op het blockchain-handelsfinancieringsplatform en kunnen beide partijen documenten uitwisselen met hun handtekening om de deal te bezegelen..

Bovendien kan de importeur de documenten daarna legaal gebruiken, er zullen geen problemen meer zijn.

 • Regelgeving

Zoals we eerder zeiden, zijn er veel hindernissen in het geval van internationale handel. Bovendien kunt u in andere landen een probleem tegenkomen voor iets dat in uw land volkomen legaal is. De zending moet ook tijdens het reizen aan de wet- en regelgeving voldoen als deze onderweg andere regio’s zou passeren.

Het veroorzaakt dus veel complexiteit, en velen vinden het moeilijk om ze bij te houden. Met blockchain voor handelsfinanciering kunnen alle regionale voorschriften echter vanaf één plek worden gehandhaafd. Bovendien kan het ook KYC / AML-oplossingen afdwingen om het steviger te maken.

Bekijk onze Ultieme Blockchain Cheat Sheet om op een gemakkelijke manier meer te leren over blockchain!

Mogelijke use-case voor Blockchain Trade Finance

Er zijn veel use-cases voor blockchain-handelsfinanciering. Laten we eens kijken wat ze zijn, zullen we?

 • Betaalzekerheid met behulp van automatiseringsproces

Nou, traditioneel bieden kredietbrieven eigenlijk een effectieve manier om het risico van internationale handel te verminderen. Dit blijkt echter wat dat betreft onproductief te zijn. Waarom?

Vanwege de hogere prijs die het binnenkomt. Banken faciliteren doorgaans de afwikkeling en handelsstroom en bieden de kredietbrieven.

Bovendien is alles van de kredietbrieven gebaseerd op de documentatie, maar het omvat niet de levering van goederen of zelfs de kwaliteit van goed. Bovendien bevat het soms zelfs geen technische juridische aspecten van de contracten.

Het resultaat is dat de bank bepaalde punten formuleert en discretie behoudt. In werkelijkheid geeft dit soort situaties aanleiding tot geschillen, omdat mensen ze vaak verkeerd interpreteren. Bovendien maken fouten in terminologievereisten het veel erger. Bovendien blijven goederen hiervoor zonder aanspraak op de afleverlocatie.

Als er enige vorm van niet-afstemming van gegevens optreedt tussen de LC- en handelsdocumentenbetalingen, loop dan vertraging op. Dus tenzij de koper het goedkeurt, krijgt de verkoper het niet, wat een verlies is voor de verkoper. Bovendien, als de LC slechts een korte window-tijd geldig is en de zendingen langer duren om te verwerken, wordt deze ongeldig. Daarom meer problemen veroorzaken dan het verminderen.

Hoe Blockchain Trade Finance Use Case kan helpen

Daarom kan in dit geval het gebruik van blockchain-handelsfinanciering echt van pas komen. Met behulp van de use case van blockchain-handelsfinanciering kunt u de LC modelleren als een self-executing smart contract.

Het gebruik van deze methode zou de nalevingscontrole volgens de handelsvoorwaarden automatiseren, en het zou een veilige en snellere betaling voor de verkoper zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over de betaling in geval van problemen, want daar is geen ruimte voor.

Bovendien zou automatisering van het proces ook betekenen dat eventuele stijgende verschillen vanaf het begin worden opgemerkt. Daarom is het een van de efficiënte use-cases voor blockchain-handelsfinanciering.

 • Leveringsgarantie voor kopers die tokenisatie van handelsactiva gebruiken

Zichtbaarheid is een van de belangrijkste sleutels in termen van handelsfinanciering. Het is omdat kopers moeten weten wanneer ze op het juiste moment aangeven wanneer ze de mogelijke verzending van goederen zouden kunnen ontvangen. Bovendien moeten ze, om aan hun downstream-verplichtingen te voldoen, weten waar de zending zich bevindt.

In veel gevallen missen kopers dit scenario echter en hebben ze geen goed inzicht in de mogelijke vertragingsfactoren of slechte weersresultaten, havencongestie en vele andere gevallen tot het daadwerkelijke tijdstip van levering. Bovendien beperkt dit de mogelijkheid om bedrijfsrisico’s te voorzien en te mitigeren.

Behalve deze handelsdocumenten komen ook los van de verzending binnen. Dus hoewel u de zending heeft ontvangen, kunt u deze pas claimen als u daarvoor de juiste documenten heeft ontvangen. Bovendien kunnen mensen gemakkelijk documenten vervalsen om bepaalde waardevolle punten te manipuleren, wat op termijn tot geschillen leidt.

Bovendien gebeurt het voornamelijk door interacties binnen de belanghebbenden, handelsprocedures, variaties in de regelgeving in landen en het ontbreken van de juiste beveiligingsprotocollen. U zult dus steeds meer documentfraude tussen handelsbedrijven zien.

Hoe Blockchain Trade Finance Use Case kan helpen

Op het blockchain-platform voor handelsfinanciering kunt u dit probleem eenvoudig oplossen. Bovendien is de use-case van blockchain-handelsfinanciering meer dan in staat om leveringsproblemen op te lossen. U kunt het blockchain for trade finance-platform gebruiken om alle handelsactiva te digitaliseren met behulp van crypto-tokens. Bovendien kunt u het ook gebruiken om de bewaring aan te duiden of het eigendom van de drager te wijzigen tijdens het verzendproces.

Het enige dat u hoeft te doen, is de overdracht tussen de twee handelsbedrijven koppelen en een herkomstketen vaststellen. Bovendien kan elke relevante partij de handelsdocumenten ook zonder gedoe rechtstreeks op het blockchain-handelsfinancieringsplatform uitgeven.

Bovendien biedt het tokeniseren van activa op de blockchain voor handelsfinancieringsplatform een ​​betere optie voor risicobeheer in plaats van te vertrouwen op de fysieke documenten. In combinatie met de realtime trackingoptie van de blockchain voor handelsfinanciering kunnen ze het risico verder verkleinen, omdat ze precies weten waar de zending zich bevindt..

Bovendien, als u blockchain-handelsfinanciering gaat gebruiken voor het uitwisselen van documenten zoals een vrachtbrief, zou u de vertragingstijd van de vracht verminderen. Bovendien kunt u gemakkelijk verliezen als gevolg van documentmanipulatie voorkomen met behulp van blockchain voor handelsfinanciering.

 • Risico’s verminderen en inkomsten verhogen door digitalisering van betaalinstrumenten

Verschillende handelsvorderingen fungeren als verhandelbaar instrument voor de leverancier of zelfs de afnemer. Instrumenten zoals wissels, cheques, wissels en bankbiljetten kunnen u de zekerheid geven die u nodig hebt. U moet ze echter bij de bank indienen of hiervoor andere financiële instellingen gebruiken.

Bovendien zorgt dit ervoor dat u de financiering heeft om de verkoop te doen of op zijn minst alle instrumenten over te dragen met behulp van kortingen, verbeurdverklaring en factoring.

In veel gevallen hebben banken echter te maken met veel misleidende factoren. Dit zijn de beperkte beschikbaarheid van de handelsinformatie, hogere kosten voor handmatige screening en vele andere factoren die ze kwetsbaar maken.

Als gevolg hiervan kunt u te maken krijgen met aanzienlijke verliezen, zoals een nepvordering, dubbele financiering, kostbare rechtszaken, reputatieschade, boetes van meerdere miljoenen dollars, enz..

Bovendien is een ander belangrijk pijnpunt bij de financiering de onbeschikbaarheid van tijdige handelskredieten en ontoereikendheid voor het MKB. Als gevolg hiervan ontvangen ze regels voor uitstel van betaling van de kopers, maar is er geen liquiditeit om aan hun kapitaalvereisten te voldoen.

Bovendien maken de overheadkosten voor het uitgeven, overdragen, opslaan en inwisselen van de te ontvangen documenten het een inefficiënte, tijdrovende en kostbare optie. Dus uiteindelijk zit u vast met een te traag systeem voor handelsfinanciering.

Hoe Blockchain Trade Finance Use Case kan helpen

Blockchain-handelsfinancieringsplatform kan in dit geval letterlijk helpen. In werkelijkheid zijn alle betaalinstrumenten eigenlijk kredietinstrumenten voor de handelstransactie. U kunt ze dus rechtstreeks uitgeven op het blockchain-handelsfinancieringsplatform als een native asset.

Bovendien kunt u ook direct op het blockchain-handelsfinancieringsplatform promessen of wissels maken tussen uitgevende en verzilverende bedrijven. Als u alle betaalinstrumenten rechtstreeks op het blockchain-handelsfinancieringsplatform kunt uitgeven, lost u het frauduleuze factureringsprobleem rond het MKB op..

Bovendien kunt u ook het liquiditeitsniveau op de blockchain voor handelsfinancieringsplatform verhogen. Dit zal op de lange termijn het risiconiveau verminderen en uw totale inkomsten verhogen.

 • Goede partners identificeren door middel van identiteitsbeheer

Identiteitsmanagement is een van de belangrijkste kwesties van handelsfinanciering. Als het gaat om internationale handel, zijn er meestal nauwelijks opties om het bedrijf waarmee u gaat samenwerken te ontmoeten of te verifiëren.

Dat is de reden waarom er in veel gevallen een enorme hoeveelheid frauduleuze activiteiten plaatsvinden met de ware identiteit van het bedrijf. Veel bedrijven claimen kansen die ze niet kunnen bieden en velen delen verkeerde informatie over hun bedrijf.

Er is ook een groep oplichters die doen alsof ze goederen aan bedrijven kopen of verkopen, maar aan het einde van de handel betalen of zelfs verzenden. Banken moeten ook handelstransacties volledig faciliteren om alle risico’s van levering of betaling van beide partijen te dekken.

Omdat ze echter geen goed kanaal voor identiteitsbeheer hebben, hebben ze soms ook te maken met enorme verliezen.

Hoe het Blockchain Trade Finance Platform kan helpen

Nu met de vooruitgang van de technologie-blockchain, kan het handelsfinancieringsplatform u een identiteitsbeheersysteem bieden. Dus daarvoor moet elke partij die lid wil worden van het netwerk zijn identiteit bewijzen, en u kunt die documenten op de blockchain bewaren voor handelsfinancieringsplatform.

Bovendien is het super eenvoudig om ervoor te zorgen dat ze authentiek zijn of echt zijn wie ze beweren te zijn, omdat je het in realtime kunt doen.

Zodra de kredietwaardigheid van de bedrijven is bevestigd, kunt u ervoor zorgen dat de hele geschiedenis van de documenten zich op het blockchain-gebaseerde handelsfinancieringsplatform bevindt. U kunt ze dus allemaal vanaf één plek beheren.

Bovendien zal het behoud van alle identiteiten van bedrijven ook een transparanter en effectiever blockchain-gebaseerd handelsfinancieringsplatform bieden.

 • Contract- en documentbeheer via onveranderlijk grootboek

Aangezien u bij handelsfinanciering veel papierwerk krijgt, is het vrij normaal dat u alle documenten en contracten dienovereenkomstig beheert. Gewoonlijk moeten mensen tijdens het handelen bepaalde documenten op bepaalde tijden verifiëren. Het wordt dus belangrijk dat u ze allemaal beheert, of zelfs als u een enkele fout maakt, kan dit een probleem veroorzaken.

Aan de andere kant krijgt u ook met veel juridische aspecten te maken. Elke kleine kwestie kan dus leiden tot rechtszaken of hoge boetes. In werkelijkheid kunnen niet veel mensen alle documenten dienovereenkomstig beheren en ook alle regels correct handhaven.

Hoe Blockchain Based Trade Finance Platform kan helpen

Op blockchain gebaseerde handelsfinancieringsplatforms kunnen eenvoudig al uw handelsgerelateerde documenten vanuit het netwerk beheren. Bovendien zijn documenten zoals regelgevende, financiële, verzekerings- en commerciële documenten allemaal volledig bewijs, aangezien u ze kunt hashen en ze toegankelijk kunt maken voor relevante partijen.

Dus iedereen zal gewoon wijzigingen aanbrengen in de recente versie en al het andere zal onveranderlijk zijn.

Gewoonlijk zijn op blockchain gebaseerde handelsfinancieringsplatforms onveranderlijk, wat betekent dat niemand iets kan veranderen. Omdat het echter constant moet worden bijgewerkt, moet elke gebruiker wijzigingen aanbrengen in de recente bestanden. Daarvoor heeft u uiteraard bepaalde autorisatietoegang nodig. Alle documenten moeten worden gecontroleerd voordat ze in het grootboek worden opgeslagen.

Bovendien zorgt het houden van alles op het onveranderlijke kanaal van het blockchain-gebaseerde handelsfinancieringsplatform elke keer voor een betere output.

 • Lagere transactiekosten met geautomatiseerde afwikkeling

Zoals u al weet, zijn er tal van spelers in handelsfinanciering. Ze zijn echter niet allemaal nodig voor het nieuwe blockchain-model voor handelsfinanciering.

Banken maken bijvoorbeeld meestal een schikking en zorgen ervoor dat beide partijen gelijke rechten krijgen. Deze processen of de service die de bank biedt, kosten echter veel tijd en geld.

Meer in het bijzonder kredietbrief zijn enkele van de financiële overzichten die een hoog kostenniveau vereisen. Banken zijn dus in zekere zin ook een medium of tussenpersoon in termen van handelsfinanciering.

Hoe Trade Finance Blockchain Platform kan helpen

Het blockchain-model voor handelsfinanciering biedt veel verschillende manieren om de transactie te maken. U kunt de gebruikelijke manier gebruiken en alles in het grootboek doen. In dit blockchain-model voor handelsfinanciering heeft u te maken met alle traditionele spelers in handelsfinanciering.

Als u en uw handelspartner echter de juiste vertrouwensniveaus hebben of zelfs een bevestigde geldige identificatie hebben, is niet elke laag nodig tijdens de transactie. U kunt het contract gewoon uitvoeren met behulp van slimme contractfuncties op het blockchain-platform voor handelsfinanciering. Daarom moet u blockchain voor bedrijven implementeren.

Bovendien hoeft u alleen maar de regels op te stellen waar u het beiden over eens bent en het native token te gebruiken om de transactie uit te voeren. Door dit te doen, hoeft u geen hoge servicekosten te betalen aan tussenpersonen. Een andere mogelijkheid is dat wanneer u te maken heeft met stabiele inheemse activa, deze veel duurzamer zijn dan fiat-valuta’s.

Tijdens grensoverschrijdende betalingen hoeft u zich dus geen zorgen te maken over conversieproblemen met blockchain voor handelsfinanciering. Bovendien zijn transactiekosten op het blockchain-platform voor handelsfinanciering vrij laag, dus het is een win-winsituatie voor iedereen.

Meer weten over Blockchain-transformatie? Bekijk onze Playbook voor Blockchain-transformatie!

Hoofdstuk-5: Hoe handelsfinanciering kan werken met blockchain

Stap 1: Gebruik Trade Finance Blockchain Platform om handelspartners te ontmoeten

Laten we beginnen met de allereerste stap. In het geval van handelsfinanciering om door te gaan, moet u andere bedrijven ontmoeten om tot een overeenkomst te komen. Bovendien verschillen uw verkoopbehoeften en aankoopbehoeften van bedrijf tot bedrijf en is het vinden van de meest geschikte partner de uitdaging.

Door het gebrek aan liquiditeit wordt de handel een beetje moeilijk. Verbinden met de juiste klant is dus niet een van de voordelen van handelen. U heeft bijvoorbeeld een zending jassen nodig, maar deze moet speciaal op uw merk worden gemaakt. Bovendien handelt u daarvoor met een buitenlandse firma die jassen vervaardigt. Ze kunnen het echter niet aanpassen aan uw behoeften.

Het probleem is dat het niet eenvoudig is om naar een ander bedrijf over te schakelen als u zich op een markt zonder liquiditeit bevindt. Bovendien weet je misschien niet eens van andere spelers die een speciale aanpassing aanbieden.

Als het echter gaat om handelsfinanciering op blockchain, kunt u de liquiditeit krijgen die u wilt voor uw specifieke niche. Bedrijven van over de hele wereld kunnen samenkomen op het platform en hun beste potentiële handelspartner kiezen.

Wat nog belangrijker is, omdat alles op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform authentiek is, is er geen kans dat er een frauduleus bedrijf bestaat. Bovendien stelt dit de koper en verkoper in staat om blockchain en handelsfinancieringsplatforms te gebruiken om potentiële handelspartners te vinden die betrouwbaar zijn. Het zal een soort marktplaats zijn waar er een matchingsengine zal zijn om kopers en verkopers te matchen.

Bovendien zal iedereen zijn mogelijkheden en vereisten schetsen om een ​​betere output in handelsfinanciering op blockchain te krijgen.

Stap-2: maak een slim contract en start een bestelling

Zodra u uw potentiële partner heeft gevonden, gaat u met hen een overeenkomst aan over het blockchain- en handelsfinancieringsplatform. Daarvoor moet u rechtstreeks contact met hen opnemen via de peer-to-peer-netwerkverbinding.

Zodra u weet dat alle overeenkomsten door beide partijen zijn goedgekeurd, kunt u beginnen met het definiëren van de regels met behulp van slimme contracten op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform. Elke handelsfinanciering op blockchain-platform biedt slimme contractfuncties omdat dit een van de noodzakelijke elementen is. Bovendien is het maken van een digitaal contract op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform vrij eenvoudig.

Bovendien bieden veel handelsfinanciering op blockchain-bedrijven sjablonen voor het opzetten van de contracten. Daar heb je dus ook geen technische kennis voor nodig. Daarna, wanneer beide partijen het contract in realtime bekijken en akkoord gaan, zal de koper de bestelling starten.

Stap-3: Bankbetalingsverrichting van de koper

Zoals u inmiddels al weet, verzorgen beide bankpartijen voornamelijk het betalingsproces van handelsfinanciering. Dus in het geval van handelsfinanciering op blockchain, zullen de banken van beide partijen ook op de smart contract-overeenkomst zitten.

Op deze manier zullen ze het contract en het proces bekijken en vervolgens bepaalde stappen initiëren die hun acties vereisen. Bovendien kunnen ze, wanneer aan slimme contractvoorwaarden is voldaan, de betaling verrekenen met behulp van de handelsfinanciering op het blockchain-platform. Bovendien vindt de betaling plaats van de bankrekening van de koper naar de bankrekening van de verkoper.

Stap-4: te ontvangen financiering voor de verkoper

De betaling van handelsfinanciering vindt doorgaans plaats binnen 30, 60 of 90 dagen. Het hangt meestal af van de timing van de verzending. Bovendien kunnen de zendingen in de internationale handel veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van de route.

Bovendien heeft de verkoper misschien geen tijd om zo lang te wachten om de betaling te ontvangen. In plaats daarvan kunnen ze het proces voor te ontvangen financiering van hun bank versnellen. Hoe zullen ze het doen??

Ze kunnen hun facturen aan een ander factoringbedrijf verkopen en in plaats daarvan contant geld krijgen op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform. Bovendien zal de bank van de verkoper de factuur verstrekken en zal het factormaatschappij de slimme contractovereenkomst aangaan en de verkoper betalen.

Daarna werken het factoringbedrijf en de koper rechtstreeks samen aan het slimme contract met behulp van het blockchain- en handelsfinancieringsplatform.

Stap-5: verzending en volgen van goederen

Het proces van verzending volgen op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform is supergemakkelijk. Bovendien is het proces vergelijkbaar met het volgen van supply chain-producten. Een tracker laat de koper en verkoper precies weten waar de lading zich bevindt. Bovendien maakt het niet uit op welke manier de verkoper de goederen verzendt. De tracker zal hen altijd de exacte locatie en staat van de goederen laten weten.

Meer geavanceerde handelsfinanciering op blockchain-platforms biedt speciale trackingopties. Bovendien stellen ze u in staat om bepaalde kenmerken te kennen, zoals weersomstandigheden of temperatuur of de intactheid van de goederen. Bovendien kunt u ook de kwaliteit van een product volgen als het weersgevoelig is.

Dus zodra de verkoper de goederen heeft verzonden, zullen beide partijen het proces van de verzending volgen.

Stap 6: Koper bevestigt de transactie

Zodra de koper de zending heeft ontvangen en de slimme contractupdate ziet, nemen ze contact op met het transportbedrijf om dit te bevestigen. Zodra elk document authentiek is bewezen op het platform, bevestigt de koper de handel in het slimme contract.

Bovendien, om te bevestigen, is het een optie om op een knop te klikken om het te bevestigen. Bij eventuele geschillen is er een optie om het geschil te beslechten in de handelsfinanciering op blockchain. Bovendien krijgt u meerdere opties om te kiezen welk type conflict of klacht u heeft tegen de koper of verkoper.

Na de verwerking daarvan bevestigt de koper vervolgens de betaling met handelsfinanciering op blockchain. In het geval van een andere afwikkeling zullen er echter bepaalde acties plaatsvinden.

Stap-7: Verkoper ontvangt de betaling

De verzending is voltooid en de koper heeft dat bevestigd op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform. Het slimme contract start dus automatisch de betaling voor de verkoper met behulp van handelsfinanciering op blockchain.

Om dit te doen, zal de bank van de koper het geldbedrag van de rekening afschrijven en vervolgens rechtstreeks naar de bankrekening van de verkoper sturen. Ten tweede bevestigt de bank van de verkoper de betaling op het blockchain- en handelsfinancieringsplatform. Ten slotte zullen beide partijen het contract beëindigen omdat alles op punt is verlopen.

Bekijk onze gids op Blockchain voor verzekeringen vanaf hier!

Blockchain-consortium, bedrijven en populaire blockchain-platforms voor ondernemingen voor handelsfinancieringInfographic

handelsfinanciering blockchain-consortia

Hoofdstuk-6: Populaire blockchains voor ondernemingen die geschikt zijn voor handelsfinanciering

Er zijn veel bedrijven die blockchain implementeren. Ze zijn echter niet allemaal geschikt voor de niche van handelsfinanciering. Financiën is een van de essentiële toepassingen van blockchain-technologie en veel bedrijven bieden nu speciale oplossingen voor blockchain-platforms voor handelsfinanciering.

Als u op zoek bent naar de beste blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering om uw project van brandstof te voorzien, bekijk dan zeker alle onderstaande opties. We hebben de populairste en meest geschikte blockchain voor ondernemingen uitgekozen die geschikt is voor handelsfinanciering. Dus laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Hyperledger

Laten we beginnen met een van de belangrijkste spelers in deze branche: Hyperledger. Hyperledger is een project van Linux en is ontstaan ​​uit het jaar 2016. Bovendien is Hyperledger een geweldige oplossing voor verschillende soorten industrieën, waaronder handelsfinanciering..

Blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering zouden het zeker een passende match vinden voor hun project vanwege de brede integratie. Momenteel heeft Hyperledger meer dan 185 lopende samenwerkingen. Bovendien is Hyperledger met tien verschillende soorten projecten praktisch de markt aan het domineren.

U zult blij zijn te weten dat veel van hun projecten de niche van handelsfinanciering ondersteunen en alleen daarvoor exclusieve functies bieden.

Wat biedt het?

Toegestaan ​​Blockchain-systeem

De blockchain-technologie voor handelsfinanciering wordt geleverd met het toegestane kader. Dus wanneer u zich aanmeldt bij het netwerk, moet u uw identificatie verifiëren. Bovendien kunt u uw relevante partners gemakkelijk vinden.

Hoge schaalbaarheid met betere prestaties

Blockchain-platforms voor handelsfinanciering moeten schaalbaar zijn. Ze moeten ook duizenden transacties binnen enkele seconden afhandelen. Daarom biedt Hyperledger een hoge schaalbaarheid met uitvoer van topkwaliteit.

Wat u moet weten over beschikbaarheid van gegevens

Blockchain-platforms voor handelsfinanciering hebben te maken met veel gevoelige documentatie. Bovendien zouden ze er ook voor moeten zorgen dat alleen de handelspartners die kunnen zien. Daarvoor hoeft de Hyperledger-aanbieding alleen de beschikbaarheid van gegevens in het grootboek te kennen.

Rich Queries-talen

Hyperledger biedt rijke zoektalen, zodat het voor elk handelsbedrijf gemakkelijk zou zijn om in de database te zoeken.

Modulaire architectuur

Het toevoegen van nieuwe functies in het blockchain-platform voor handelsfinanciering zou gemakkelijk zijn met de modulaire structuur van het netwerk.

Veiligheidsmeting voor gevoelige gegevens

Hyperledger weet dat alle financiële diensten hoogwaardige beveiliging moeten hebben die niemand kan hacken.

 • Ethereum Enterprise Alliance

Een ander geweldig enterprise-platform voor blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering is de Ethereum Enterprise Alliance. Ethereum is een van de oudste blockchain-technologie en de meest populaire op de markt. Bovendien bestaat elk probleem met de bitcoin-architectuur niet in Ethereum.

Bovendien biedt dit platform een ​​robuust scala aan functionaliteit voor blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering. Het is echter niet alleen voor financiële industrieën. Vanwege de vraag naar hoogwaardige zakelijke behoeften, vormde Ethereum een ​​consortium met meer dan 250 leden. Bovendien zijn ze een blockchain zonder toestemming zonder winstoogmerk.

U zou dus kunnen denken dat ze niet het meest geschikt zijn voor financiële doelen. Ze bieden echter speciale beperkende toegang voor partijen die privacy nodig hebben.

Wat biedt het?

Open platform

Ten eerste bieden ze een open source-platform voor blockchain-platforms voor handelsfinanciering.

Gezag

Blockchain-projecten voor handelsfinanciering hebben te maken met de gezaghebbende invloed van EEA. Om een ​​open ecosysteem te behouden, moet er bepaalde regelgeving zijn en het EEA zal dat handhaven. Bovendien, als u vanaf het begin op uw richtlijnen wijst, zou het voor hen gemakkelijker zijn om die vast te houden.

Bied overheidssteun

Wat is een betere manier om uw handelsfinancieringsproject te starten dan volledige steun van de overheid? Gewoonlijk houden blockchain-platforms zich bezig met wet- en regelgevingskwesties. De financiële sector moet echter onder de wet vallen. En EER biedt precies dat.

Evoluerend systeem

Niemand wil achterop raken, en daarom zal EEA altijd hun functies upgraden en meer toevoegen aan de openbare versie van het platform. Op deze manier profiteren zowel het private als het publieke platform. En dat geldt ook voor uw blockchain voor handelsfinanciering.

KYC / AML-protocollen

Handelsfinanciering moet KYC / AML-protocollen hebben om hun klanten beter te leren kennen. Met EEA krijgt u alle juridische kenmerken hiervan.

 • R3 Corda

R3’s Corda is een van de commerciële blockchain-versies van de Corda-software. Bovendien is het platform ontworpen om open source te zijn voor zakelijke gebruikers. Onnodig te zeggen dat blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering er zeker gebruik van moeten maken.

Het beste van dit platform is dat het voornamelijk voor financiële secties is. Hoewel er recentelijk ook andere implementaties zijn geweest, is het toch vooral gericht op financiële sectoren. Daarom kan het gebruik ervan op uw blockchain-platform voor handelsfinanciering de beste keuze zijn.

Corda is ontstaan ​​uit het jaar 2015 en heeft momenteel 200+ leden in hun tas. Bovendien kunnen blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering het toegestane type natuur echt gebruiken in hun projecten.

Wat biedt het?

Toepassingsfirewall

Misschien ben je op zoek naar de beste firewall voor blockchain-applicaties. Dan is Corda hier om je dag te redden. Handelsfinanciën hebben een sterke bescherming nodig tegen documentlekken en geknoei. Bovendien kan blockchain met de hulp van Corda nu gebruik maken van deze geweldige firewall om hun documenten te beschermen.

Versleuteling

Een andere handige functie voor blockchain-projecten voor handelsfinanciering is het gebruik van een geavanceerd coderingsniveau. Daarvoor gebruiken ze cryptografie; deze is echter veel meer superieuren dan enige andere cryptografie op de markt. Bovendien is het praktisch onmogelijk voor derden om het te decoderen.

Hoge beschikbaarheid

Het platform biedt hoge beschikbaarheid voor alle blockchain-community’s voor handelsfinanciering. Het is 24/7 operationeel met dezelfde geavanceerde output.

Monitoren en herstellen van rampen

Met behulp van R3 Corda kunt u de locatie van uw luxegoederen volgen. In geval van calamiteiten zijn er talloze manieren om te herstellen van het platform. Bovendien zijn er belangrijke instrumenten om zelfs een dergelijke ramp te voorspellen om deze te voorkomen.

 • Rimpeling

Vanaf 2012 is Ripple een eersteklas blockchain-platform op de markt. Maar in die tijd was het Opencoin. Later in 2015 werd het omgedoopt tot Ripple. Blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering zouden dol zijn op dit platform, omdat hun RippleNet banken, betalingsproviders, bedrijven, uitwisselingen van activa, enz..

Dus als u op zoek bent naar een financiële speler, dan staat RippleNet voor u klaar. Bovendien zouden blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering enthousiast zijn om ook bijna gratis wereldwijde transacties te gebruiken. Momenteel werken er meer dan 100+ organisaties met hen samen.

Wat biedt het?

Ontdek nieuwe marktplaatsen

Veel financiële instellingen hebben moeite om de juiste klant te vinden en krijgen uiteindelijk contracten met frauduleuze bedrijven. Het schaadt niet alleen de reputatie van de handelsfinancieringsbedrijven, maar het zorgt er ook voor dat de inkomsten naar beneden gaan.

Om hiermee om te gaan, biedt Ripple nieuwe marktplaatsen aan van waaruit u potentiële kopers en verkopers kunt ontdekken.

Zorg voor meer klanten

Met behulp van een solide platform zoals Ripple, kunt u meer klanten aantrekken om contracten op het netwerksysteem te maken. Meestal zouden verkopers enthousiast zijn omdat ze in korte tijd betalingen zullen ontvangen met behulp van de blockchain voor handelsfinanciering.

Beveiligingsprotocollen en veiligheidsproblemen

Er zijn veel mazen in de structuur van de handelsfinanciering. Om het nog vollediger te maken, biedt Ripple de beste beveiligingsprotocollen. Als klap op de vuurpijl bieden ze een speciale veiligheidsfunctie voor de blockchain-platforms voor handelsfinanciering.

Vereenvoudiging van het betalingsproces

Blockchain-platforms voor handelsfinanciering hebben altijd vereenvoudigde output van deze industrie nodig. Omdat de typische aard van handelen vrij complex is, worden veel mensen met moeilijke problemen geconfronteerd. Maar met de hulp van Ripple kunnen blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering niet genieten van een vereenvoudigd transactieproces.

 • Quorum

Het quorum zou de volgende moeten zijn op de lijst voor blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering. Bovendien is het handelsfinancieringsplatform ontworpen voor high-end output met snellere transacties. Quorum zou het beste werken met handelsfinanciering, aangezien de netwerkarchitectuur redelijk geschikt is voor uitgebreid gebruik.

Bovendien, omdat het is toegestaan, wat betekent dat u privéverificatiefuncties moet krijgen om het platform te betreden. Bovendien gaat deze functie echt hand in hand met de financiële sector.

Blockchain-bedrijven voor handelsfinanciering zouden ook dol zijn op het feit dat het platform super schaalbaar is en niet onder druk zal afbrokkelen.

Wat biedt het?

Knooppuntbeheersautoriteit

Het is een soort authenticatieproces om toegang te krijgen tot het netwerk. Op instapniveau controleert een autoriteit of de partij in aanmerking komt om het netwerk te betreden of niet. Daarom vindt u altijd vertrouwde geverifieerde mensen op het netwerk.

Privétransacties

Blockchain-platforms voor handelsfinanciering moeten de privacy behouden, zelfs tijdens transacties. Daarom staat Quorum iedereen toe privé transacties uit te voeren met een andere gebruiker.

Overeenstemming door middel van stemmen

Quorum bereikt overeenstemming door middel van stemming bij meerderheid. En dus werkt het niet op typische consensusprotocollen die energie verbruiken. Omdat alles afhangt van de stemming, duurt het erg kort voordat de transactie wordt goedgekeurd.

Hoogwaardige prestaties

In tegenstelling tot de openbare versie van Ethereum, biedt Quorum eersteklas prestaties. Niet alleen dat, maar het biedt ook een hoger transactietarief dan andere platforms.

Hoofdstuk 7: Blockchain-consortia voor handelsfinanciering

 • Wij. handel

Acht banken kwamen samen en vormden blockchainconsortia voor handelsfinanciering, genaamd We.trade. Voorheen stond We.trade bekend als Digital Trade Chain. Om het effectiever te maken, kregen ze de nieuwe naam We.trade. Momenteel nemen ze blockchain-ondersteuning voor handelsfinanciering IBM.

Bovendien is het hun belangrijkste bedoeling om blockchain-basis handelsfinanciering aan te bieden aan kleine tot middelgrote bedrijven, zoals gewoonlijk, deze bedrijven hebben de meeste problemen.

Bovendien, met de hulp van Hyperledger Fabric en IBM’s ervaring in de banksector, zal de op blockchain gebaseerde handelsfinanciering goedkoper en gebruiksvriendelijker zijn..

In werkelijkheid nemen blockchainconsortia voor handelsfinanciering alle faciliteiten over van de Hyperledger Fabric v1.0.0. Bovendien is Hyperledger meer dan in staat om een ​​blockchain-platform voor handelsfinanciering te zijn.

Momenteel zijn de leden van de blockchain voor handelsfinanciering –

UniCredit, Rabobank, Santander, Deutsche Bank, Natixis, Nordea, KBC en HSBC.

De blockchainconsortia voor handelsfinanciering zullen rechtstreeks op IBM Cloud draaien. Bovendien blijft op deze manier het blockchain-proces van handelsfinanciering soepel verlopen.

Bovendien zal het ook internationale en binnenlandse handelstransacties volgen, beheren en beveiligen op de op blockchain gebaseerde handelsfinanciering. Bovendien kunt u alles ook volgen met mobiele apparaten. Deze op blockchain gebaseerde handelsfinanciering is dus superhandig.

 • Marco Polo

Er zijn veel financiële bedrijven die het Marco Polo-platform voor handelsfinanciering blockchain-consortia hebben gevormd. Bovendien is er nog een ander lid dat alleen als waarnemer optreedt en niet deelneemt, de International Trade and Forfaiting Association (ITFA). Bovendien telt ITFA meer dan 170 leden.

Er bestaan ​​blockchainconsortia voor handelsfinanciering van Marco Polo omdat ze een betere bankervaring willen bieden en daarnaast handelsoplossingen willen bieden aan potentiële klanten.

Momenteel nemen Marco Polo handelsfinanciering blockchain-consortia een technische back-up van R3 Corda en TradeIX. Er zijn verschillende voordelen van dit op blockchain gebaseerde handelsfinancieringsplatform. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Mutualisatie van kosten: Marco Polo-blockchain voor handelsfinanciering maakt een onderlinge verdeling van de kosten tussen veel deelnemers en leden op het netwerk mogelijk.
 • Geen risico: Het gebruik van het blockchain-platform voor handelsfinanciering is zeer voordelig omdat ze geen risico’s bieden, omdat elke deelnemer wordt geverifieerd en vastgehouden aan wet- en regelgeving.
 • Netwerkeffecten: Komt met kritische massa noodzakelijke oplossingen om een ​​sterke netwerkstructuur te bevorderen.
 • Samenwerking: Het delen van expertise en spelen met technologie in de hele branche leidt tot innovaties. Bovendien promoot het blockchain-platform voor handelsfinanciering het.

Momenteel zijn de leden van de blockchain voor handelsfinanciering –

Bangkok Bank, Natixis, Commerzbank, SMBC, DNB, ING, Standard Chartered, BNP Paribas, OP Financial en NatWest.

 • Batavia

Batavia is ook een van de blockchainconsortia voor handelsfinanciering. Momenteel werken ze samen met IBM voor de implementatie van hun handelsfinancieringsplatform. Het is een klein consortium van banken met momenteel slechts vijf banken.

Momenteel zijn de leden van de blockchainconsortia voor handelsfinanciering –

CaixaBank, Erste Group, UBS, Bank of Montreal en Commerzbank.

Batavia streeft ernaar te bestaan ​​omdat ze ernaar streven grensoverschrijdende handelsnetwerken aan te bieden samen met het creëren van meerpartijen. Bovendien willen ze een open ecosysteem van exporteurs en importeurs mogelijk maken waar beide partijen relevante handelspartners kunnen vinden.

Bovendien worden tijdens hun proefperiode ook veel live-projecten uitgevoerd, zoals transportmodi in verschillende regio’s.

Batavia verhandelde ook transacties van verschillende groottes en productgoederen om te testen hoe hun platform in een andere situatie werkt. Dus, door gebruik te maken van Batavia handelsfinanciering blockchain consortia, kunnen klanten zonder fouten en met volledige transparantie handelen. Bovendien verbindt het single trade finance blockchain-platform ook efficiëntere partners met elkaar.

 • Voltron

De blockchainconsortia van Voltron voor handelsfinanciering zijn gebaseerd op het R3 Corda-platform. Ze werken echter ook samen met CryptoBLK voor technologische ondersteuning. Nogmaals, Voltron wordt geleverd met 12 banken die het proces van handelsfinanciering op de internationale markt willen stroomlijnen.

Momenteel zijn de leden van de blockchainconsortia voor handelsfinanciering –

U.S Bank, Natwest, Bangkok Bank, Mizuho, ​​BNP Paribas, BBVA, Intesa Sanpaolo, ING, HSBC, Scotiabank, SEB en CTBC bank.

U weet allemaal dat kredietbrieven een fundamentele behoefte zijn aan handelsfinanciering. Daarom biedt Voltron een beveiligd blockchain-platform voor handelsfinanciering om het zelfs volledig te maken. Met behulp van het platform kunnen de banken kredietbrieven met relevante documentatie uitgeven zonder zich zorgen te maken over eventuele fouten.

Omdat beide partijen alles live kunnen bekijken, kunnen ze ook tot overeenstemming komen of eventuele fouten aangeven voordat ze de deal sluiten. Bovendien konden zakelijke klanten de documenten alleen rechtstreeks uploaden met hun respectievelijke partners. Dus niet iedereen kan alle gevoelige documenten in het grootboek bekijken.

 • HKTFP

HKTFP is een in Hongkong gevestigd blockchainplatform voor handelsfinanciering. Het platform is een samenwerking tussen banken en de Hong Kong Monetary Authority. Bovendien werkt het blockchain-platform voor handelsfinanciering op een proof of concept op basis van speciale functies alleen voor handelsfinanciering.

Momenteel zijn de leden van de blockchainconsortia voor handelsfinanciering –

Bank of China, HSBC, Hang Seng Bank, ANZ, Standard Chartered, DBS en Bank of East Asia.

Het primaire doel is om elk document en proces te digitaliseren. Bovendien, met een enkele vorm van echte documentatie, zou er geen sprake zijn van fraude. Bovendien willen ze ook aansluiten op andere blockchainplatforms voor handelsfinanciering om het handelsnetwerk te verbreden.

HKTFP is ook een schaalbare oplossing, aangezien de markt voor handelsfinanciering lijdt aan een gebrek aan liquiditeit. Een ander groot probleem dat ze willen oplossen, zijn de hoge prijzen. Met behulp van het platform kunt u dus eindelijk in die regio’s lage kosten inruilen.

Om het platform van stroom te voorzien, gebruiken ze Hyperledger Fabric.

 • Komgo

Komgo is een ander blockchainconsortium voor handelsfinanciering. Hun primaire doel is om efficiëntie en veiligheid te bieden door middel van vereenvoudiging, automatisering en het promoten van specifieke branchegerelateerde functionaliteiten.

Momenteel Komgo wil een gedecentraliseerd blockchain-platform aanbieden om problemen met gegevensuitwisseling voor de handelsfinancieringssector op te lossen.

Voor commodity-handel willen ze gegevensuitwisseling en beveiliging naar voren brengen, maar ze willen het volledig op het platform stroomlijnen. Met behulp van hun platform kunnen koper en verkoper elkaar ontmoeten en naadloos verbinden via beveiligde kanalen. Momenteel gebruiken ze Ethereum om hun blockchain-netwerk van stroom te voorzien, en ze nemen ook technische ondersteuning van ConsenSys ‘Kaleido.

Verder zijn er vijftien verschillende belanghebbenden van dit consortium, waaronder handelaren in grondstoffen, banken, inspectiebedrijven en grote energiebedrijven.

De leden van de consortia van handelsfinanciering zijn –

Gunvor, Shell, BNP Paribas, Citi, Société Génerale, Macquarie, Mercuria, ING, ABN AMRO, Rabobank, Crédit Agricole Group, MUFG Bank, Koch Supply & Trading, SGS en Natixis.

Hoofdstuk 8: Real-World bedrijven die Blockchain gebruiken voor handelsfinanciering

 • Mizuho

De Japanse Mizuho-bank neemt het blockchain-platform voor handelsfinanciering volledig over. Onlangs voltooiden ze een van de eerste handelsfinancieringstransacties tussen Japan en Australië zonder gedoe. Bovendien werden volgens hen alle documentatie en gegevens vlot gedeeld tussen de twee partijen.

Bovendien werkt Mizuho in feite samen met twee andere partijen: Sompo Japan Nipponkoa Insurance en Marubeni Corp. In werkelijkheid kan hun blockchain-oplossing voor handelsfinanciering een aanzienlijke hoeveelheid tijd voor het handelen verminderen..

Momenteel nemen ze technische ondersteuning van IBM Japan voor de ontwikkeling van het blockchain-platform voor handelsfinanciering. Mizuho denkt echter dat ze nog een heel lange weg te gaan hebben voordat het project absoluut perfect is. Dus hopelijk krijgen we binnenkort een geweldige blockchain-oplossing voor handelsfinanciering.

 • Barclays

Barclays is nog een van de bedrijven die de traditionele manieren van handelsfinanciering veranderen. Samen met het bedrijf Wave werken ze aan een blockchain-platform voor handelsfinanciering dat wereldwijde handelsproblemen zou aanpakken.

Bovendien gebeurde op hun zeer nieuwe handelsfinanciering blockchain-platform kredietbrieftransactie tussen Seychelles Trading en Ornua. Bovendien wisselden beide partijen probleemloos handelsdocumenten uit via het Wave-platform. Bovendien gebruikten ze SWIFT om hun fondsen te betalen.

Het nieuwe blockchain-platform voor handelsfinanciering zorgt ervoor dat elke contractpartij verzenddocumenten en titels kan zien en overdragen met behulp van hun beveiligde gedecentraliseerde netwerk. Het nieuwe systeem kan het proces dus echt versnellen en de totale kosten verlagen.

Bovendien kan het ook frauduleuze activiteiten in de documentatie detecteren. Momenteel is Barclays het enige bedrijf dat het potentieel van het Wave-platform verkent. Maar ze willen ook samenwerken met andere banken of financiële instellingen om het potentieel van dit prachtige blockchain-platform voor handelsfinanciering ten volle te benutten.

 • People’s Bank of China

Een ander geweldig blockchain-platform voor handelsfinanciering baant zich een weg naar de wereld. Deze keer leidt de People’s Bank of China het project met grote zorg voor het milieu van de typische handelsactiviteiten. Guangdong, Hong Kong en Macao Dawan District Trade Finance Blockchain Platform is de naam van het blockchain-initiatief voor handelsfinanciering.

Bovendien willen ze met dit platform een ​​ecosysteem creëren voor de grensoverschrijdende handel in Hong Kong, Guangdong en Macau Bay Area.

Bovendien kan hun platform de kosten verlagen tot minder dan 6% voor micro- tot middelgrote ondernemingen. Momenteel werken ze met 7 à 8%. Ook al denk je misschien dat het niet echt een kostenverlaging is, maar als je met miljoenen te maken hebt, maakt zelfs 1% een enorm verschil.

Nogmaals, het zou niet alleen voor binnenlandse handel zijn, maar ook voor buitenlandse bedrijven. Hun platform zal ook de authenticiteit verifiëren voordat het toegang geeft tot het platform.

 • Scotiabank

Scotiabank verkent de wereld van blockchain voor handelsfinanciering met behulp van het blockchain-platform van AlphaPoint. Bovendien gebruiken ze, door met hen samen te werken, eindelijk het project om handelsdocumenten als proef te verzenden. Op dit moment is de proef volledig positief, dus we kunnen aannemen dat het redelijk goed werkt.

AlphaPoint implementeerde hun grootboeksysteem dat digitalisering van activa kan bieden, papierwerk voor en na de handel kan beheren en handelsplatforms kan creëren. Bovendien werkte het tijdens de proef op zowel het Microsoft Azure-platform als het eigen platform van AlphaPoint.

Bovendien is het handelsfinancieringsplatform goed uitgerust om te passen bij legacysystemen. Het kan echter veel tijd kosten om de oude systemen volledig te veranderen, aangezien de structuur van de blockchain voor handelsfinanciering vrij complex is..

Het blockchain-platform voor handelsfinanciering is ook meer dan in staat om elke dag duizenden deals binnen een seconde af te handelen! Het ondersteunt ook petabytes aan gegevens!

 • SEB

SEB gebruikt de blockchain-oplossing voor handelsfinanciering van CGI. Bovendien is hun oplossing Trade360 perfect in staat om de last van handelsfinancieringstransacties en regelgeving aan te pakken. SEB biedt tal van financiële diensten in meerdere landen. Ze willen echter hun volledige potentieel van investeringen en zakelijk bankieren in volle gang benutten.

Dit is waar hun partnerschap een rol zal spelen. Trade360 is een cloudgebaseerd platform dat alleen voor de financiële sectoren is bedoeld. Bovendien bieden ze lucratieve software, architectuur en ondersteuning voor alle financiële behoeften van de wereldhandel.

Bovendien ondersteunt het systeem naleving van de regelgeving, wat best noodzakelijk is als het gaat om handel. In werkelijkheid kan het platform tot 30% omzetstijging en snellere output voor het SEB-bedrijf bieden.

Er zal ook een veilige privécloudgemeenschap zijn om u op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Bovendien biedt het ook real-time rapportage dus; u kunt de status in realtime bekijken.

 • KBank

Kbank of Kasikornbank Public Company Limited probeert onze garantieverklaring handelsfinanciering blockchain uit. Als technologische ondersteuning nemen ze de Hyperledger-oplossing van IBM. Bovendien is hun primaire doel om het proces van de garantieverklaring te vereenvoudigen en te versnellen. Dit omvat –

 • Verbetering van alle consumentenervaring.
 • Bied sterke beveiligingsmaatregelen aan.
 • Minder kosten voor beide partijen.

Kbank is een van de grootste uitgiftes van garantieverklaringen in Thailand. Maar vanwege de zeer dure aard zijn niet veel mensen in staat om de behandeling te krijgen die ze nodig hebben. Bovendien bieden ze ook veel financiële functies, zoals internationale handel, commercieel bankieren en zelfs investeringsbankieren. In dit geval hebben ze te maken met veel beveiligingsfouten en geschillen.

Momenteel willen ze het proces gewoon digitaliseren, zodat het voor al hun klanten een gemakkelijkere en tijdbesparende optie zou zijn. Bovendien zou de blockchain voor handelsfinanciering volledig papierloos zijn, wat het temperamentniveau op deze afdeling zou verminderen.

 • Dubai Trade en Dubai Custom

Dubai is een van de enthousiaste steden die het nut van blockchain-technologie accepteert. Daarom beginnen ze, om het nog handiger te maken, de blockchain voor handelsfinanciering te verkennen voor elk import- en exportbedrijf in Dubai.

IBM werkt fulltime met hen samen om hen de blockchain-oplossingen voor handelsfinanciering aan te bieden. Bovendien zal de BAAS-provider ook samenwerken met rederijen, banken en luchtvaartmaatschappijen om er een gezamenlijke inspanning van te maken. Bovendien zullen Dubai Trade and Customs hen leiden voor dit project. Hun primaire doel is om het gebruik te verbeteren en de diefstalsituatie bij verzending te verminderen.

Omdat ze Hyperledger-technologie gebruiken, krijgen ze meer toegang tot de modulaire omgeving en kunnen ze het netwerk verbreden wanneer dat nodig is. In ieder geval zal het platform een ​​grote samenwerking of project zijn in de blockchain-niche voor handelsfinanciering.

Hoofdstuk 9: Afsluitende woorden

Handelsfinanciering is een van de belangrijkste industrieën die een grote rol spelen in onze economie. Door gebrek aan goed onderhoud werkt het zogenaamde werkende systeem echter niet meer. Met toenemende slechte ervaringen en vele hindernissen in de wereldhandel kan de wereldeconomie niet volledig verenigd worden.

In deze gids hebben we beschreven hoe het gebruik van blockchain-technologie een revolutie teweeg kan brengen in deze sector. Het is duidelijk dat blockchain-technologie niet perfect is. Het is echter veel beter dan de bestaande systemen. Met behulp van de juiste blockchain voor handelsfinanciering kunnen we alleen maar hopen op een betere internationale handelservaring.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me